Iemand ervaring met rescani?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Ik probeer zoveel mogelijk info te zoeken omdat ik een spaans hondje zou willen. (Heb al enkele leukerdjes doorgemaild naar de stichting) Maar nu lees ik vandaag ook wel vrij veel negatieve reactie's van mensen over stichtings (Tot nu toe nog niks over rescani gelezen)

Vraag me wel af wie ervaring heeft met deze stichting en welke ervaringen...


Wel het beste voor een toekomstig hondje maar wil ook dat het in alle eerlijkheid verloopt. Mag je trouwens zo'n attest opvragen via de stichting om de gezondheid van je hond? Dus de testen die ze gedaan hebben ivm ziekte enz?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Iemand ervaring met rescani?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

wij wonen in spanje, heb geen weet van deze organisatie, persoonlijk vind ik dat er in belgie of nederland de asielen ook overvol zitten, waarom niet in eigen land naar een hondje zoeken, Spanjaarden worden afgeschilderd als dieronvriendelijk, mijn ervaring is dat dit in de meeste gevallen niet zo is, wel is het zo dat hier veel honden op de tuin zitten en in onze buurt bv loopt de tuin rondom het huis, en gebeurt het regelmatig dat de hond ontsnapt en verloren loopt, wanneer iemand hem vind houden ze die zelf bij of brengen ze die naar het asiel, het asiel gaat niet op zoek naar de eigenaar, onlangs is er een hond in belgie of nederland terechtgekomen, hij was van een duitse vrouw, zij had haar hond opgegeven als vermist, bij het asiel, die de hond naar het buitenland had vervoerd, uit B of N, weet even niet meer welk land het was, kreeg zij na +/-1jaar na vermissing, een brief of ze afstand deed van haar hond, had iets te maken met de chip, ook lees ik de onkosten van het transport, meestal reist een kleine hond gratis mee met pasagier, en worden hier oproepen aan bv belgen of nederlanders gedaan om zo een hond op hun ticket te zetten als ze terug naar eigen land reizen, zo kan de hond gratis mee, de passagier betaald zijn eigen ticket, hij doet dit immers uit solidariteit voor het asiel en gaat toch op vakantie of andere naar eigen land, zelfde met testen, hier wordt genoeg geknoeid met documenten, hou ook rekening met dat de honden buiten leven, dus meestal niet zindelijk zijn of dingen vernielen, andersom ken ik ook mensen die zo'n hondje hebben uit spanje en er tevreden mee zijn

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Ik maak me meer zorgen over de ziekte: Kom even niet meer op de naam maar het is de ziekte die met een zandvliegje overgedragen zou worden...

Ik las net dat de honden daar getest worden maar dat de test negatief kan zijn, de ziekte zou naar de toekomst toe wel nog kunnen uitbreken... Dus eigenlijk evenzeer een zieke hond. Ook las ik dat de hond er van kan sterven.

Vraag me wel nog af of zo'n ziekte overgedragen kan worden naar ander honden? (Op mensen met HIV zou dit wel kunnen, dan neem ik aan op honden ook?)

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

idd zoals hier boven; of de testen de daar uberhaubt gedaan worden of wat de uitslag is, kan weleens corrupt zijn. gelukkig heb ik dat nog nooit zo ervaren of van dichtbij gehoord. wel meegemaakt dat een hond na een week weill bleek te hebben (waarschijnlijk wel hier in nl opgelopen)en de dierenarts hier in nl niet eens het paspoort wilde zien omdat hij die info niet gelooft (daar moest mijn vriendin het mee doen).
wel zijn de kosten netjes betaald door de stichting.
overal en over elke stichting is iets goeds en slechts te lezen. de ene dweept met die stichting en de andere weer met een andere stichting.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Door die ziekte die ze alsnog kunnen krijgen twijfel ik eerlijk gezegd wel. Ik weet dat ze qua gezondheid niet perfect kunnen zijn maar zou het zo erg vinden om er weer een 'zorgenkindje' bij te hebben... Eerst was het Baco nu gaat het daar goed mee, zou er dus kapot van zijn moest de hond toch nog de ziekte door krijgen.

Las ook dat de dierenarts hier er niet zo van op de hoogte zijn en vaak ander diagnose stellen... Dus eigenlijk word die ziekte als maar erger& gaan ze nog dood.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

je bedoeld hartworm?? de dierenartsen hier leren ondertussen wel een hoop van de buitenlandse ziektes. als je twijfelt zou ik het niet doen en hier in het asiel kijken voor een hondje.
(waar je ook pech mee kan hebben of krijgen)

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Neenee niet die hartworm. Heb het even opgezocht: Leishmaniose


Vroeg me trouwens ook af of Baco dit zou kunnen over krijgen moest ik zo'n hond adopteren?

Ik ga sowieso eerst wat meer info over de ziektes enz zoeken& dan pas beslissen;-) Maar t'is denk ik ook wel normaal dat g u zorgen over zo'n dingen maakt. Vooral ook omdat ik niet wil dat Baco het zou kunnen krijgen... En idd, het klopt wel dat de honden hier ook vanalles kunnen krijgen en vaak ook niet zo gezond zijn als ze zeggen dat risico zal denk ik ook alleen maar groter en groter worden... Tegenwoordig vind g qua gezondheid nog heel moeilijk een goede gezonde hond.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

volgens wat ik net ff heb opgezocht is het niet besmettelijk.
dus het kan alleen komen door wanneer je geprikt wordt door de mug. dus niet overdraagbaar via bloed of wat dan ook. verder ben ik niet bekend met deze ziekte.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Oh ok. Had ergens gelezen dat HIV patienten er wel besmet mee zouden kunnen geraken. Ben natuurlijk niet HIV maar had direct zoiets van als dat kan zal het ook van hond op hond kunnen overgaan... Dus mocht de hond met spelen Baco iets te hard bijten en het door zou zijn of via speeksel...


Eigenlijk zo jammer, dat zijn dingen waar denk ik veel mensen zich zorgen om zouden maken. Toch als g om de dieren geeft. Liefst vanal wou ik dat ik ze allemaal kon helpen :'(

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

" Neenee niet die hartworm. Heb het even opgezocht: Leishmaniose


Vroeg me trouwens ook af of Baco dit zou kunnen over krijgen moest ik zo'n hond adopteren?

Ik ga sowieso eerst wat meer info over de ziektes enz zoeken& dan pas beslissen;-) Maar t'is denk ik ook wel normaal dat g u zorgen over zo'n dingen maakt. Vooral ook omdat ik niet wil dat Baco het zou kunnen krijgen... En idd, het klopt wel dat de honden hier ook vanalles kunnen krijgen en vaak ook niet zo gezond zijn als ze zeggen dat risico zal denk ik ook alleen maar groter en groter worden... Tegenwoordig vind g qua gezondheid nog heel moeilijk een goede gezonde hond. "


Je kan beter informatie opvragen bij de stichting zelf. Bij twijfel niet doen. Als je voor heel veel zekerheid wil moet je een rashond bij een erkende fokker kopen. Van een zwerfhond kan je geen perfectie verwachten.

Als je er toch voor gaat, kan je op het Buitenlandse hondenforum alles vinden over de ziektes. En ook mensen met ervaring. ;-)
Heb zelf vijf eigen en een opvanger uit het Buitenland.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Leishmaniose

Krijgen honden van een zandvlieg die leven rond de middelandse zee. Ook als je hond mee gaat op vankantie naar dit gebied moet je voorzorgs maatregelen nemen

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

1. Is het overdraagbaar op mensen?
Leishmaniasis is - zover bekend - niet overdraagbaar op mensen.
Personen met een verlaagd immuunsysteem - zoals HIV patiƫnten - hebben wel een verhoogd risico om zelf Leishmaniasis te ontwikkelen als ze gestoken zijn door een zandvlieg in de risicogebieden.
dus wel nadat ze gestoken zijn, dus niet wanneer een hond gestoken is, de ziekte heeft en deze in aanraking komt met de hond.
maar inderdaad neem eens een kijkje op het buitenlandse honden forum, daar zijn mensen van stichtingen en mensen die honden hebben uit het buitenland. die hebben er meer ervaring mee.
ik zoek het nu alleen even op vanaf internet, dus dezelfde info die jij hebt.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Ok bedankt. Ik ga zeker zo eens op dat forum kijken.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Bij de meeste stichtingen staat een hele beschrijving van de ziektes op hun site.. De testen het verloop en de behandeling. Je moet dan even de link aanklikken.

honden page profiel Janet & BoxersJanet & Boxersgoedgekeurde fokker

honden foto van Janet & Boxers

Leishmania is niet besmettelijk, kan alleen worden doorgegeven door de zandvlieg.
Het advies is na een half jaar te testen d.m.v. bloedonderzoek, is het dan niet aanwezig zal het hondje het ook niet meer krijgen.
overigens si er goede medicatie die de symptomen heel goed bestrijdt.


Succes met je keuze

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Ow dat is al wat anders. Dacht dat ze dat na een jaar of enkele jaren nog zouden kunnen krijgen.


Omdat als ze drager zijn (Hebben ze het eigenlijk al alleen worden ze niet ziek?) Ik dacht dat als ze in stressvolle situatie's of als ze zwakker worden dit alsnog kon opduiken, dus dacht ik dat het ook nog na enkele jaren kon opduiken.

Ivm stressvolle situatie's is't natuurlijk de bedoeling om er iets aan te doen en ik hoorde dat bachbloesems enz hier ook voor hielpen...


Kennnen jullie geen mensen op deze site die al te maken heeft gekregen met deze ziekte met zo'nbuitelands hondje?

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

" Ow dat is al wat anders. Dacht dat ze dat na een jaar of enkele jaren nog zouden kunnen krijgen.


Omdat als ze drager zijn (Hebben ze het eigenlijk al alleen worden ze niet ziek?) Ik dacht dat als ze in stressvolle situatie's of als ze zwakker worden dit alsnog kon opduiken, dus dacht ik dat het ook nog na enkele jaren kon opduiken.

Ivm stressvolle situatie's is't natuurlijk de bedoeling om er iets aan te doen en ik hoorde dat bachbloesems enz hier ook voor hielpen...


Kennnen jullie geen mensen op deze site die al te maken heeft gekregen met deze ziekte met zo'nbuitelands hondje?
"

Klopt hoor, als ze getest zijn, kunnen ze het zeker nog wel krijgen. Maar het is inderdaad goed te behandelen. Het kan na zeven jaar nog uitbreken...maar ik denk dat je eerst heel veel informatie moet gaan lezen en ook stichtingen moet gaan onderzoeken, ze werken niet allemaal op dezelfde manier.
Misschien is deze site http://sites.google.com/site/buzhonden/ verstandig om te lezen. Hier staat heel veel informatie en is onafhankelijk, niet aangesloten bij een stichting.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

" verstandig om te lezen. Hier staat heel veel informatie en is onafhankelijk, niet aangesloten bij een stichting. "




Bedankt voor de site, ik ga deze zeker nalazen! Ben zelfs al 's nachts aan't lezen als ik niet kan slapen:-)

honden page profiel Janet & BoxersJanet & Boxersgoedgekeurde fokker

honden foto van Janet & Boxers

Klopt niet helemaal, al ze al drager zijn zal je dat terug vinden in het bloed, dan hoeft het nog niet te zijn uitgebroken, maar wel aantoonbaar in het bloed en merg.
Als na een half jaar de hond dus nog niet positief test is hijof zij dus ook geen drager en kan het niet meer uitbreken.
in ruste bevind zich de parasiet in het beenmerg.

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

" Klopt niet helemaal, al ze al drager zijn zal je dat terug vinden in het bloed, dan hoeft het nog niet te zijn uitgebroken, maar wel aantoonbaar in het bloed en merg.
Als na een half jaar de hond dus nog niet positief test is hijof zij dus ook geen drager en kan het niet meer uitbreken.
in ruste bevind zich de parasiet in het beenmerg. "


I know..maar als een hond hierheen komt, en is getest, kan het nog steeds. Ligt eraan, hoe lang ze drager zijn. Hoe de ontwikkeling van de parasiet is enz.
De bloedtest is geen garantie..inderdaad na een half jaar nog eens testen..wordt maar heel weinig gedaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Iemand ervaring met rescani?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Koopcontract / koopovereenkomst
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^