Fokker vermelding van Little Treasure

HondenPage goedgekeurde fokker !

Het fokbeleid van Little Treasure is door de HondenPage bekeken en goedgekeurd. Helaas kennen we Little Treasure nog niet goed genoeg om een gouden ster te geven. Zodra Little Treasure langer actief is op de HondenPage zijn wij dit wel van plan. Dit betekend dat wij vinden dat Little Treasure een goed fokbeleid voert, goed voor zowel de pups als moederhond zorgt, verstand heeft van fokken en openheid heeft gegeven van het fokbeleid. De HondenPage kan het voorzichtig aanraden om een pup bij deze fokker te kopen !

Fokker vermelding

Kennel
Kennelnaam: Little Treasure
Beschrijving: Ik fok heel af en toe een nestje met mijn chihuahuatjes. Beschrijvingen en de nodige uitleg vind je bij de volgende vragen ... Wat ik wel wil meegeven is het feit dat ik niet onbezonnen aan het fokken van chihuahua's begonnen ben. Eerst en vooral heb ik ervaring opgedaan door veel aanwezig te zijn bij bevallingen en af en toe een handje te helpen. Bij mijn allereerste nestje had ik ook iemand bij mij die ervaring had. Ook kan ik dag en nacht en 7 op 7 terugvallen op 2 dierenartsen (gsm nummers) indien je meer wil weten vraag gerust, ik bijt niet :)

Contact
Website: http://
Telefoon:

Adres
Woonplaats: Aalst / Oost-Vlaanderen

Stamboom

Het kan zijn dat de honden waarmee deze fokker fokt geen stamboom hebben. Lees hier (binnenkort) meer over de voordelen van een stamboom !

Hondenrassen

Little Treasure is te vinden onder
- Chihuahua, langhaar fokkers
- Chihuahua, korthaar fokkers

Enquete

Vertel iets over de honden waarmee gefokt wordt. Wat is de leeftijd ?
Ik heb 6 hondjes waarmee gefokt wordt. Mijn andere hondjes zijn te oud, gecastreerd en gesteriliseerd. De intacte chihuahuas zijn twee reutjes: Thor en Tygo (nvbk stamboom) Thor is de derde generatie hier geboren en is getest op Patella Luxatie 0.0 Onze teefjes zijn Lela (Merle) uiteraard geen stamboom, wel getest op Patella Luxatie 0.0 Stella (zwart/wit) met FCI stamboom Lyah (Langhaar Brindle) met FCI stamboom Vita (Langhaar Lilac/Wit) met FCI stamboom. Ze zijn heel speels en heel sociaal. Superlief!

Waarop zijn de ouders getest ? Wat zijn de uitslagen ?
Onze stamboomloze hondjes zijn getest op Patella Luxatie. Onze andere hondjes hebben FCI/NVBK stamboom. Thor bv is al de derde generatie hier geboren, geen Patella, geen open fontanel, alsook niet bij de voorouders.

Waarop worden de pups getest en hoe vaak en waarop worden ze onderzocht. Welke intentingen krijgen ze ?
De pupjes krijgen hun eerste check-up na de geboorte, de dierenarts komt langs om mama en pupjes te controleren. Daarna worden ze door mij regelmatig ontwormd. Op zes weken krijgen ze hun 1ste inenting en worden ze gechipt. op 9 weken nog eens volledige controle en volgende inenting + ontworming, controle bij de reutjes ... het indalen van de balletjes.

Op welke leeftijd mogen de pups uit het nest ?
Hangt af van de pupjes, als ze er klaar voor zijn mogen ze het nest verlaten, maar nooit voor hun 9 weken. Ik geef ook nooit een pupje mee bij een eerste bezoekje, kom kijken en denk na, slaap er eens over (ik doe dat ook) bij de juiste klik langs beide kanten wordt er toegezegd En een contract opgemaakt/getekend + een handleiding: hoe zorg ik voor mijn chihuahuapupje, waar moet je op letten, enz ...

Hoeveel nestjes worden er per jaar gefokt ?
1 maximum 2. Ik heb nu 14 jaar chihuahua's en in totaal 6 nestjes gehad, het laatste dateerde van december 2020. Wie weet nu eentje in oktober :)

Hoe en waar groeien de pups op ?
Al mijn hondjes leven in huis, gewoon gezellig bij ons in de zetel. Ook de oudjes genieten hier van hun pensioen! De pupjes staan in een open rennetje bij ons naast het salon. Worden veel geknuffeld door de dochters des huizes en zijn zeer sociaal ... eens ze hun eerste inenting gehad hebben gaan ze ook lekker mee buiten in de tuin spelen ... Iedereen is vrij om te komen kijken hoe mijn hondjes en eventueel pupjes (als er zijn) leven.

Contact

Vul onderstaand fomulier volledig in om contact op te nemen met Little Treasure
Laat een reactie achter

Uw naam
Uw email
Uw bericht:

Reacties

Geen reacties gevonden

Om te kunnen reageren moet je eerst inloggen

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^