wat een schouwspel in de morgen...

Dogboek > wat een schouwspel in de morgen...

Goeie morgen allemaal,

Wat een heerlijke morgen
Sta je net op en ziet t zonnetje buiten al schijnen. Dit beloofd een lekker dagje te gaan worden. Strax een bbq op de planning...wat wil je nog meer.
Ik ga eindelijk naar beneden om mijn lekker ding te begroeten en hem de tuin in te zetten. Onslow zit al rechtop in zijn bench te wachten. Samen lopen we naar buiten en zeg ik m nog geniet maar lekker v t mooie weer. Draai me om en ga beginnen aan mijn ontbijt.
Wat zal t worden?
De keuze valt op mijn welbekende uitsmijter met sambal...mjammie. In mijn achterhoofd ga ik er al vanuit dat er zometeen iets zal beginnen te keffen in de tuin. Zodat ie naar binnen mag en ook aan zijn ontbijt kan beginnen. Maar niets is minder waar. Onslow blijft stil!!!
Hmmmm raar maar wel eens lekker voor de afwisseling.
Na een tijdje begint meneer dan toch te blaffen, alleen deze blaf is anders dan anders. En niet naar het huis toe gericht. Toch maar eens buiten kijken wat nu weer zijn aandacht heeft getrokken. Ik verlaat t fornuis en zie dat Onslow boven aan de tuintrap staat. Ik hoor meerdere honden blaffen en hou t erop dat ze mss onderling tegen mekaar bezig zijn en ga snel terug naar t fornuis. Anders heb ik dalijk ook weer mijn welbekende zwarte variant, hahaha.
Ondertussen blijft Onlsow blaffen.
Als na een tijdje het geblaf niet ophoudt ga ik toch nog eens poolshoogte nemen. Stilletjes sluip ik op t hek aan zodat Onslow niet merkt dat ik achter m sta. En eindelijk begrijp ik waar alle drukte om is. Onder onze treurwilg ligt een dikke rood/witte kat. Heerlijk te genieten v hetzelfde zonnetje. Ze kijkt stoer naar Onslow en laat zich niet door zijn geblaf van de wijs maken. Pas als ze mij ziet neemt ze t hazepad en verdwijnt door t hek naar de tuin vd buren.
Verdorie..ik dacht toch dat ik t hek puppyproof gemaakt had, ik zal dus moeten nakijken of Onslow ook daar door t hek past. Onslow die nu t idee heeft dat hij de kat verjaagt heeft, rent erachter aan maar gelukkig t hek blijkt toch puppyproof hij kan er niet door. De kat echter totaal niet onder de indruk van mijn macho staat achter t hek te blazen naar Onslow. En die deinst terug...LOL. Dan houdt Onslow t voor gezien en gaat de rest vd tuin verkennen.
Maar wat er dan gebeurd...ik geloofde mijn eigen ogen niet. De kat zag Onslow afdruipen en besloot maar eens voor de afwisseling achter mijn pup aan te gaan. Hij kwam door t hek terug onze tuin in en rende op Onslow af...WHAAAAAAAAAAAAAAA
Ik hoor ff alleen wat geblaas en andere geluiden maar kan niet zien wat er gebeurd. Snel loop ik op t kabaal af en daar komen de 2 achtermekaar mijn kant uit gelopen. Onslow met zijn oren naar achter en de dikke kat (nu zie ik pas dat ie zelfs groter is dan Onslow) achter hem aan.
De kat schrikt weer als ze mij ziet en wil weer door t hek verdwijnen maar rent tot 2x toe met zijn toet tegen t hek.....SORRY KAT...lol maar ik lig in een deuk.
De kat gaat weer terug onze tuin in en Onslow voelt zich nu gesterkt door zijn vrouwtje en schiet nu op zijn beurt achter de kat aan. Wederom staan te 2 tegenover mekaar...Onslow blaffend maar op zijn hoede en de kater blazend klaar om in de aanval te gaan.
Ik besluit een einde te maken aan dit schouwspel voor r nog gewonden gaan vallen.
Ondanks dat Onslow nog niet genoeg had van dit spelletje vindt ie eten toch net iets leuker. Dus bij t horen van :"Kom we gaan brokjes eten" Keert ie eindelijk de kat de rug toe en loopt met mij mee naar binnen.
Nu heeft ie zijn ontbijt dubbel en dik verdient en krijgt ie zelfs ook nog wat van mijn spek en ei.

What a morning...

Door honden page profiel mortitiamortitia op 26 juni om 22:38 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Foto's

Er zijn geen foto's toegevoegd bij wat een schouwspel in de morgen...

Lees meer dogboek verhalen

Je kunt meer dogboek verhalen lezen van mortitia:
wat een schouwspel in de morgen...


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^