Ach, het kan ook anders

Dogboek > Ach, het kan ook anders

Zijne koninklijke hondheid is aanstaande dinsdag alweer vier weken bij ons in huis en het viel me op dat ik wel vaak over hem mopper. Ik maak er absoluut geen geheim van dat ik mijn honden liever een paar maandjes ouder heb, als ze niet meer happen en ik de vloer niet elke vijf minuten hoef te dweilen. Als ze oud genoeg zijn om te beginnen aan behendigheid lessen en net een paar versnellingen rustiger zijn geworden.

Maar dat betekent allemaal natuurlijk niet dat Gizmo een en al duiveltje is. Op dit moment zitten manlief en ik op de bank naar de televisie te kijken, terwijl Gizmo lekker bij mijn voeten op een gevulde kauwstaaf ligt te kauwen. Het ding is hem minstens drie keer te groot, maar hij geniet er wel van. We weten vrij zeker dat hij er van geniet omdat hij de meest onmogelijke geluiden erbij weet te maken. Het hangt een beetje tussen een kreun en een zucht met een beetje van een piepje erdoorheen.

Ondertussen is hij het kauwen zat en komt dan aan mijn been zitten. Na een aai over zijn bol ("grote jongen, beetje moe?") gaat hij met een tevreden zucht op de grond tussen mij en Jasper in liggen. Niet veel later is hij in slaap gevallen.

Over ongeveer een uurtje is hij weer wakker omdat hij moet plassen(hij heeft zijn hele waterbak in één keer leeggedronken nadat hij een hap afwasmiddel binnen heeft gekregen. En wat erin gaat, moet er ook weer uit) en dan sukkelt hij zo lief en braaf achter ons aan naar buiten toe.
Terwijl wij (ik) dan staan te vernikkelen in de kou neemt hij alle tijd om een plekje uit te zoeken om zijn behoefte te doen. Dan gaat het vrouwtje weer helemaal blij doen en weer naar binnen om even met de bal te spelen of om "Blijf" te oefenen.

Om een uur of 12 gaan wij naar bed en dan horen we hem pas de volgende ochtend om 6 uur weer (Rare beestje heeft nog niet helemaal door dat de klok een uur terug is gegaan)
En dan staat hij ons al onderaan de trap (als we mazzel hebben.. hij heeft zichzelf geleerd hoe de trap op te lopen) op te wachten, helemaal blij om ons te zien. Dan gaat hij op de grond in de gang zitten en ik op de tweede trede van de trap. Dan knuffelen we even en beginnen we de dag op een leuke manier.

Dus het kan ook anders dan alleen maar dat gemopper van mij! ;-)

Door honden page profiel IlonaIlona op 12 november om 21:05



Prachtig, ik weet zeker dat je een heerlijke puptijd hebt met je Gizmo!! De onze is pas sinds twee weken stil tijdens de nacht, dus wij mogen jaloers zijn op hoe goed Gizmo het doet haha!! Nu ligt hij heerlijk te wachten tot een van de grote honden wakker worden en hij die kan pesten. Het is nog maar 10.45u maar meneer heeft het al voor elkaar om Darco chagrijnig te hebben, haha!! Hij springt en blaft en plaagt onze jongen ongelooflijk veel, en onze Darco maar grommen en bijten, maar meneer vind het dan alleen maar leuker. Alleen als ik zeg dat ie echt even moet normaal doen, stopt ie voor een minuut tot Darco beweegt haha!! En om heel eerlijk te zijn haalt ie bij mij af en toe ook het bloed onder de nagels vandaan!!!!!!! Maar gisteren was het weer zo´n scheetje, hij is zo ontzettend lief en schattig!! ALS hij je ziet doet hij altijd alsof dat al jaren geleden is en kwispelt zijn heel lichaam zich een ongeluk, zijn achterpootjes kunnen zijn gekwispel niet bij houden, die springen dan mee in het zelfde ritme, heb nog nooit een hond zo zien kwispelen. Na het drama op de hondenschool heeft hij gisteravond heerlijk met ons geknuffeld en dat doet meneer altijd op zijn rug, ah ja!! Buikje aaien is heerlijk!!! We boffen maar met onze bende haha!! Ik zou ze nog niet meer kunnen missen, al vind ik wel dat de puptijd heel snel gaat, hij is alweer bijna 16 weken. Probeer echt van het moment te genieten, maar nog vliegt het voorbij!! Nog een hele fijne dag liefs mij en de bende

 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Foto's

Ach, het kan ook anders
Ach, het kan ook anders
Ach, het kan ook anders
Ach, het kan ook anders
Ach, het kan ook anders
Ach, het kan ook anders
Ach, het kan ook anders
Ach, het kan ook anders

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^