Fokkers

Dogboek > Fokkers

Fokkers

Af en toe schieten me op hondenfora de haren recht overeind... Een prachtig kapsel levert dat op, maar blij hoef ik er niet mee te zijn. Het is een kapsel ontstaan uit frustratie.
Waarom gaan mijn haren een eigen leven leiden? Heel eenvoudig: het gebeurt als ik voor de zoveelste keer lees over zieke pups uit vermeerdering, zo zal ik het maar noemen voordat iemand denkt dat het alleen puppyfabrieken betreft. Particulieren zien ook nogal eens euro-tekens. Makkelijk geld verdienen toch? Je laat een reutje bij een loops teefje en voilà! Negen weken later ligt er een hoopje dat de portemonnee weer aardig kan vullen.
Bewust verkregen pups uit dubieuze combinaties, maar ook oeps-nestjes die in mijn ogen geen oeps-nestjes kunnen zijn. Je weet als eigenaar van een teefje namelijk heel goed dat het teefje loops wordt en dat je haar dan bij reutjes vandaan moet houden. Ik vind het helemaal wat als het een oeps-dekking door een EIGEN reu betreft! Koop je reu én teef, dan laat je in ieder geval één van de twee helpen om dit soort oepsjes te voorkomen, lijkt mij...maar goed, dat is mijn mening.
Als zo'n "fokker" kennis van zaken heeft, kan het nog goed gaan. 't Is echter niet altijd zo geweldig gesteld met de kennis over gezondheid, geboortecomplicaties, de verzorging van moeder en pups, inprenting en socialisatie enzovoorts.
Soms lees ik iets waar ook mijn oren van gaan klapperen en dan vraag ik me af: WAAROM?
Ik zal hier niet mijn nog veel meer uitgesproken mening noteren, laat ik dat maar niet doen...
Helaas, helaas... er zijn nog altijd kopers voor zulke pups. Gewoon omdat het prijskaartje een heel stuk lager ligt dan voor stamboompups van échte fokkers, van mensen die hun ouderdieren medisch en optisch laten checken en die bewuste, heel zorgvuldig bedachte combinaties van ouderdieren maken. Van fokkers die hun hele ziel en zaligheid leggen in dat waarmee ze bezig zijn: het proberen te verbeteren van het ras, want dat zou fokken eigenlijk moeten zijn. De kopers van slechts vermeerderde pups houden de malafide handel in stand, helaas. Met regelmaat komt heel veel verdriet op hun pad. Meestal ook een vrij lege portemonnee. Goedkoop wordt duurkoop...
Niet altijd, nee... kom maar op met de voorbeelden van geweldige Marktplaats- en dierenwinkelpups, want die zijn er altijd wel te vinden. Het gaat gewoon veel te vaak fout, er is teveel dierenleed en er worden portemonnees gevuld die niet op zo'n manier zouden mogen worden gevuld. Waar blijft het verantwoordelijkheidsgevoel? Waar blijft het bewustzijn? We kunnen hameren wat we willen... Koop geen pup die.....enzovoorts, enzovoorts, maar volgens mij heeft menigeen bananen in z'n oren en zo houd ik dat waanzinnige kapsel.

Door op 20 februari om 10:10Hallo , ik geef je 100% gelijk ! Als iedereen die een pup wilt zich eens goed laat informeren , en ziet wat voor dierenleed er is in die puppie-fabrieken ! Wat voor werk en liefde een goede fokker in zijn dieren steekt !En als je dan na 8 a 9 weken je kleine lieve pup, goed gesocialiseerd ,en van een goede combinatie ouders ,in huis opgevoed mag gaan afhalen , dan is dat zeker al een goede start!Groetjes , http://www.dokhyi-jinadhara.be

 

Laat een reactie achter

Om een reactie achter te laten moet je eerst even inloggen!

 

Dogboek


Mijn Dogboek

Helaas, je hebt nog niets geschreven in het DogBoek

Foto's

Er zijn geen foto's toegevoegd bij Fokkers

Lees meer dogboek verhalen

Je kunt meer dogboek verhalen lezen van :
Dit is geen leuk verhaaltje: mijn visie op oeps-nestjes
Fokkers


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^