HondenPage baasje Roocoe

Wat schreven de vrienden van Roocoe op het forum

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in dek aankondiging
" Ik ga hem vanmiddag op de site zetten. Ik heb er zo'n zin in!!! Ahhh spannend! ! " team border lolly  Ziet er mooi uit! Goed gedaan!
honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in dek aankondiging
  Deze heb ik net zitten maken via pizip. De honden zelf uitknippen. Eigenlijk doe je daar niets meer dan inkleuren welk gedeelte je wil behouden. Dit is mijn nieuwe nestaankondiging. Jullie zijn de eerste die hem zien, hij staat nu alleen nog hier online, deze week zal hij via facebook en mijn website online gezet worden.   Je kan pizip ook koppelen aan je facebook of twitter account, maar gewoon opslaan op je computer is ook mogelijk. Daarnaast als je een account maakt daar onthoud hij de dingen die je gemaakt hebt, maar kan je er ook bij vanaf je telefoon.
honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in dek aankondiging
"    Ik heb er wel zo'n zin in en vind het allemaal reuze spannend. Zou er 1 voor mij bij zitten? En welke kleuren krijgen ze? En op wie gaan ze het meeste lijken ? De weelderige vacht van paps of echt het werklijn type van mams...  Zul je zien straks allemaal reuen... Of net als jij 11 stuks... oh ik denk niet dat we daar vrolijk van worden... ik wil er graag 6. En allemaal teven en dan 5 red merle en 1 met een andere kleur dan is iedereen tevreden...  " team border lolly Het blijft altijd spannend, vandaag is onze JayDee loops geworden en zal als alles goed gaat haar laatste nest krijgen. Dus dan mag ik ook weer aan de slag met een nieuwe dekaankondiging. Eerst maar even de loopsheid en dekking afwachten ;-)
honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in dek aankondiging
Mooi! Jammer dat ze hier geen 'vind ik leuk' knop hebben.  
honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in dek aankondiging
Honden uitknippen in pinzip is niet moeilijk. Dat kan zelfs ik, dus jij ook. Ons 11tal was prachtig vooral op de foto's echt super, een heus zoek plaatje. Echt nest is spannend, hoeveel zullen het er zijn, welke geslachten zullen ze hebben en welke kleur. Veel succes!
honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in dek aankondiging
" Ik ben geen fokker hoor, maar ik bemoei me er even mee. Is het niet zinniger een bericht te sturen als zeker is dat de dekking geslaagd is - dus de teef drachtig is? Stel je voor, dat je als stel een bericht rondstuurt met de mededeling : wij gaan nu aan de gang voor een baby. " jantien  Blijkt wel dat je geen fokker ben. De dek aankondiging is heel normaal.   Zo laat de fokker blijken dat er een dekking aan komt, of heeft plaatst gevonden.   Zo weten de nieuwe eigenaren (die op de lijst staan) wanneer ze een pup kunnen verwachten, of mensen die nog niet op de lijst staan dat ze contact met de moeten opnemen als ze uit die combinatie een pup willen.   Toch altijd gek dat fokken van honden vergelijkt wordt met het maken van baby's. Dit zijn totaal verschillende dingen.
honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in dek aankondiging
  Deze heb ik zelf gemaakt met Pinzip.com Heel makkelijk zonder toevoegingen. Ik houd ze meestal simpel, niet te veel achtergrond zodat er duidelijk is waar het om gaat en het ook goed te lezen is.   Als je goed met photoshop overweg kan is dat nog veel beter, maar daar heb ik meestal het geduld niet voor. Pinzip kan je via de computer gebruiken, maar ook via de telefoon. Ook deze heb ik daarbij gemaakt.
honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in Puppies
"  buik wordt dik, maar algemene conditie van het dier in kwestie is dan toch echt wel een magere conditie  " Maart  Gelukkig iemand die het met me eens is en verstand van fokken heeft ;-)
honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in Paspoort hond
De historie kan voor sommige landen wel van belang zijn.  Dus zou ik als ik jou nog nog even verder zoeken. Als je een nieuwe koopt (die moet je namelijk gewoon kopen) en je bent al die tijd bij dezelfde dierenarts geweest kan je vragen om hem weer in te vullen. Zodat je (voor het geval je naar het buitenland gaat met je hond) aantonen dat voordat hij een titer test kreeg, wel gewoon zijn inentingen gehad heeft.   Maar als je niet naar het buitenland gaat met je hond, kan je gewoon een nieuwe kopen en vandaar de nieuwe invullen.
honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in Puppies
" wat vinden jullie van de puppies te dik of staan ze lekker     " Tha Dogg Pound     Ik vraag me af hoe oud deze pups zijn. Persoonlijk vind ik ze te dik, aan de bouw is goed te zien dat ze breed gebouwd zijn, maar aan de buiken is te zien dat ze toch echt dik zijn.    Wormen ziet er anders uit, dan zijn de pups zelf vrij dun, maar hebben ze wel een dikke buik. Dit even voor alle mensen die denken dat dit wormen zijn.   Te dikke pups is een zware belasting voor botten en gewrichten, waar je later weer problemen mee kan krijgen.   Beetje vet is natuurlijk soms wel schattig, maar deze vind ik echt te dik. Vanuit mijn fokkers mening.
honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in jacht instinct erfelijk?
Bij mijn ras is het zeker erfelijk. Persoonlijk zoek ik dus altijd een combinatie van beide uit. De ene wel en de andere geef jachtinstinct.   Dit juist omdat het ras door verschillende mensen wordt gehouden om verschillende redenen. Soms op een boerderij (waar ze thuis horen) en soms in  een woonwijk (waar ze prima kunnen als ze weinig tot geen jachtinstinct hebben).   Hoe dat met de wetterhoun zit geen idee, zo goed ken ik het ras niet. Maar jachtinstinct en jacht honden is wel een verschil. Een hond met jachtinstinct heeft altijd zelf de beslissing moeten maken om ongedierte te ruimen, dat is wat het jachtinstinct inhoud. Jacht honden, worden gebruikt om het wild te apporteren en op te drijven (sommige rassen vanuit het water), maar is altijd dood en al afgeschoten door de jager. Het  zijn dus werk honden, die pas als ze daarvoor getraind zijn en een commando van hun baas krijgen dit gaan halen.  Hiervoor heb je honden nodig die een hoge werklust hebben, maar behoren geen jachtinstinct te hebben, omdat ze het wild niet dood mogen maken en heel (dus niet zelf opeten en zonder schade van tanden) bij de baas moeten afleveren.   Dit hoef je bij mijn ras niet te proberen, ze jagen het zelf op, vangen het zelf, doden het zelf en zullen het als het even kan ook zelf op eten.    Jachtlijnen bestaan niet, dat zijn de werklijnen, honden die gebruikt, gefokt en getraind worden om mee te werken. De show lijnen kunnen toch best nog aardig werklust hebben, maar zullen (bij de rassen die dit hebben) een andere bouw en soms ook uiterlijk hebben.   Als je dus iets moet schrijven over de jachtpassie, zou ik persoonlijk een ras uit zoeken die ook als "gebruik" in de beschrijving hebben staan dat het ongediertebestrijders zijn. Dan moet je meer zoeken in de rasgroepen 2, 3 en 10.    
honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in Leeftijd eerste nestje Labrador
"  Je geeft zelf toch ook aan dat vijf jaar te oud is voor een eerste nestje !    Dat de newfoundlander club dat hanteerd is dan toch dat ze aan gezondheid denken. " willemijn, baasje van bamse . Daar gaat het niet om, jij geeft aan dat de regels die de newfoundlander club heeft DE regels zijn, dit is echter niet waar. DE regels worden bepaald door de rasvereniging en raad van beheer, waar de rasvereniging zich minimaal aan moet houden. Geef dus nooit advies over regels als je ze niet kent, of doe zelf gedegen onderzoek naar de juiste regels voor dat bepaalde ras.   Wat ik er persoonlijk van vind, heeft niets met de regels te maken.   Daarnaast vind ik het per ras toch wel erg verschillen, een Labrador vind ik met 5 al te oud voor haar 1e nestje. Maar bij mijn ras (die toch meestal minimaal 13 a 14 worden en tot zeer hoge leeftijd actief, speels en gezond) vind ik echt wat anders. Bij ons was 5 jaar geleden ook 4 jaar de maximale leeftijd voor het 1e nestje van een teef, dit hebben wij bewust naar 5 jaar laten zetten, juist omdat we vinden dat sommige honden eerst volwassen moeten worden en de kans moeten krijgen om een stabiel karakter te vormen.   Dit zegt natuurlijk niet dat ik dat bij alle rassen van toepassing vind, dat is waar je naar moet kijken en wat van belang is met fokken. Verder kijken dan je neus lang is en handelen in het belang van het ras en duidelijk de overweging maken om wel of juist niet te fokken, of juist nog even te wachten of niet.
honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in Leeftijd eerste nestje Labrador
" Eerste nestje voor het 4 de jaar, laatste nestje voor het 7 jaar......regels van de newfoundlanders.... En ik weet dat je een labrador hebt, maar ook daar gelden deze regels......men kan natuurlijk altijd deze leeftijd in de wind slaan, maar de regels zijn er niet voor niets, toch het eerste nestje na de vier jaar, geen stamboom. De risico's voor je hond zijn groot, en daar wil je je hond toch niet aan blootstellen. " willemijn, baasje van bamse .  Zou je voor je gaat strooien met onwaarheden eerst dingen willen controleren bij de raad van beheer????   De vereniging van de newfoundlanders zijn niet heilig! Elke vereniging heeft zijn eigen regels, maar als je met stamboom fokt ben je niet afhankelijk van die vereniging.   Als je je maar houd aan het fokbeleid dat de raad van beheer heeft vastgesteld.   Dit houd in dat een teef voordat ze 72 maanden is haar 1e nestje gehad moet hebben. Dit is 6 jaar. En dat een teef nadat ze 96 maanden geworden is geen nestjes meer mag krijgen. Dit is 8 jaar. met een max van 5 nestjes over de gehele periode.   Dit houd dus in, dat deze labrador volgens de regels nog best een nestje zou mogen krijgen, of dit aan te raden en verstandig is vind ik weer een ander verhaal. Persoonlijk vind ik 5 te oud voor het 1e nestje van de teef.  
honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in speels happen naar kinderen
Ik zorg er altijd voor dat (als ik een pup heb) die eerst echt rustig is voordat ze geaaid mogen worden door kinderen. Een pup kan rustig lijken, vooral omdat ze op commando rustig zitten. Maar dehehersenen zijn dan nog niet rustig. En door die drukte kunnen ze wel eens dingen doen die je niet wil. Pas als ze pup ontspannen is, is het verstandig om kinderen te laten aaien. Zo leert de pup wanneer ze geaaid zal worden en wanneer niet. Dit kost even tijd, maar heeft zeker effect. Kijk naar je hond en nog belangrijker lees je hond op de juiste manier zodat je het juiste gedrag kan belonen en het negatieve gedrag negeert. (Niet rustig is niet aaien, wel rustig is wel aaien) Maar verward rustig zitten op commando niet met echt ontspannen zijn.
honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in buitelande Chipnummer
Buitenlandse chipnummers kunnen niet makkelijk ingevoerd worden bij alle instanties die de nummers registreren. Ik heb 3 honden uit Duitsland maar heb zelf contact moeten opnemen met de ndg om ze te kunnen registreren. Dat iemand dat te veel werk vind snap ik. Daar zal je zelf dus ook extra werk van hebben om wel te doen. Succes
honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in meerdere kleuren in het nest en toekomstige baasjes
"   Arme hond die geen interesse toont naar mensen ,die is dus in jou ogen onverkoopbaar ? Ik heb zo'n hond genomen (wel mijn eerste ) die ging zijn eigen gang en als er bezoek was liep hij niet op je af maar ging door de kamer snuffelen . Ik heb er bijna 17 jaar een top hond aangehad ,mede omdat ik op hem gevallen was . Als jij een hond in je schoot krijgt geworpen die je niet aanspreekt ,kun je waarschijnlijk ook minder verdragen dan een hond die echt helemaal jou zin is .(en waar je dus voor de volle 100% voor gaat )   Note : mede door mijn ervaring vind ik karakter van ondergeschikte rol . Mensen zonder ervaring zou ik als fokker wel adviseren als het karakter echt niet zo matchen en per geval bekijken of ik de pup wel of niet zou meegeven. Vind zo wie zo dat je een pup moet nemen die je aanspreekt en niet alleen omdat het karakter past ,het totaalplaatje moet passen voor mij en alleen het karakter omdat het niet anders kan is voor mij niet totaal en geen reden om een pup te geven of te nemen   " dogmaster     Ik snap hoe jij denkt en als ik bij iemand anders (als fokker) een pup vandaan haal, wil ik zelf er ook iets over te zeggen hebben.   Maar ik weet zeker dat als ik een nest van 8 black and tan puppen heb liggen jij niet het verschil kan zien als je 1 keer komt kijken. Ook zijn de punten die jij aangeeft belangrijk te vinden per ras natuurlijk erg verschillend, jij zoekt een bepaald type, maar de meeste mensen willen van een bepaald ras gewoon een leuke huishond. Daar moet je als fokker wel rekening mee houden. Bij ons komen mensen altijd eerst langs (zonder dat we puppen hebben) zodat wij kunnen zien hoe de mensen zijn, zich gedragen en wat we (dan al) bij hun voor karakter vinden passen. Bij extreem rustige mensen plaats ik nooit een hyperactieve pup. Maar mensen die wel zelf de rust kunnen zoeken, maar wel goed actief bezig kunnen zijn zou zo'n pup prima passen en zelfs de rust krijgen (of opgelegd krijgen) en opgroeien als een stabiele hond.   Natuurlijk is er met 6 a 8 weken nog weinig over het karakter te zeggen, maar persoonlijk vind ik dat je wel genoeg kan zien wat de basis vormt voor de pup en wat de beste situatie zou zijn waar je de pup in zou plaatsen. Zo plaats ik nooit een pup in een druk gezin als die pup totaal niets met kinderen heeft, dat gaat namelijk fout.   En wat bedoel je met een pup in de schoot geworpen krijgen, dat doe je toch alleen bij een brood fokker? Een goede fokker krijgt goed naar hun eigen honden, naar de pups (en dit over meerdere bezoeken verspreid) en maakt op die basis een keuze welke pup bij wie past. Dat houd dus in dat je goed kijkt naar het gedrag van de pup als individu en langer dan 10 min om goed te bepalen welke pup past. Meestal komt er dus op neer dat de pup zelf kiest (omdat die zich bij die persoon het prettigst voelt) en de fokker hun puppen zo goed kent dat ze dit gedrag ook daadwerkelijk zien.  
honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in meerdere kleuren in het nest en toekomstige baasjes
Bij ons ras zijn er 2 kleuren. Omdat wij meestal van beide kleuren een ouder gebruiken kunnen er in het nest dus ook 2 kleuren voorkomen. Bij ons kunnen mensen een voorkeur aangeven (reu, teef, Black and tan of rood). Als de mensen daarvan een kleur als eis hebben houden wij hier zeker rekening mee. Maar als blijkt dat er van die ene kleur maar 1 pup geboren is en dat past niet bij de baasjes die die kleur wilde, gaat de pup niet naar hun en zoeken we voor die pup een ander baasje. Als ze dan vasthouden aan die kleur moeten ze wachten op ons volgende nest of kunnen ze naar een andere fokker gaan. Wij kiezen altijd zelf welke pup naar wie gaat. Niemand mag bij ons zelf kiezen, ook hier mogen ze natuurlijk wel aangeven welke pup hun voorkeur heeft, maar dat is geen garantie dat ze die pup krijgen. Als ze het niet eens zijn met hoe wij plaatsen staan ze vrij om naar een andere fokker te gaan. Wij vinden het persoonlijk belangrijker dat de combinatie tussen hond en mens past en dat dit niet afhankelijk moet zijn van kleur of geslacht. Maar als iemand absoluut geen reu wil zullen wij ook geen reu voor hun uitzoeken en dit het zelfde bij de kleur. Toch geven wij wel altijd aan dat een eis alleen door gaat als de combinatie echt past.  
honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in Teef drachtig dag 66
Ik reken altijd vanaf de 1e dekking en bij mij bevallen de dames altijd op dag 60. Maar elke dracht is anders en als de DA zegt dat het nog goed gaat zal dat ook wel zo zijn. Houd in de gaten dat je de pups blijft voelen en de buik niet hard wordt.
honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in Pas geboren puppy
De 2 die vlak na de geboorte overleden zijn hadden dezelfde symptomen als jou 2 pups en verder niet. De 2 die later overleden zijn hebben tot 14 dagen geen afwijkende symptomen getoond. Dit begon op dag 14 met niet drinken en afvallen. Dit duurt dan nog maximaal 36 uur en dan is het wcht afgelopen. Maar het is ook beter om die pups dan niet te redden. Op internet staan verschillende verhalen. Maar waar het uiteindelijk op neer komt is dat ze niet precies weten wat herpes allemaal doet. Onvruchtbaarheid en noem zo allerlei zaken op wat er fout kan gaan tijdenscde dracht, ontwikkeling van de pups in de baarmoeder, de geboorte en de 1e 3 weken na de geboorte.
honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in Pas geboren puppy
Ja waar de pups liggen. Tussen de 28 en 30 graden. Dit is hoger dan de standaard, tot 26 graden. Juist doordat herpes zich vermenigvuldigd als het lichaam kouder is dan normaal. En omdat pups dit nog niet zelf kunnen regelen verspreid het zich door het lichaam van de pup totdat het te laat is. Als je ng meer vragen hebt hoor ik het graag.
honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in Pas geboren puppy
Nee dat kan niet. Ze hebben een doorsnede van de ingewanden nodig om te bekijken. Via bloed of uitstrijkje is niet betrouwbaar. Dan kan de test aangeven dat ze het niet hebben, terwijl dit wel het geval is en andersom. Dit is bij mijn teef gebeurt namelijk, pas toen kwamen ze er achter dat de test dus niets aangeeft. Voor nu kan je weinig doen, afwachten en de temperatuur hoog houden.
honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in Blijven bijvoeden of niet?
Op internet kan je mooie scherma's vinden. Maar puur geitenmelk is niet genoeg er zitten te weinig stoffen in. Bijvoeren vooral zo jong moet altijd gebeuren met puppy melk wat jezelf moet klaar maken en qua dikte kan aanpassen. Geitenmelk is niet eauw maar bewerkt om houdbaar te houden. De stoffen die de pups juist nodig hebben zijn er daardoor uit. Pas als je ze overzet op vaste voeding is de melke yoghurt en kwark van de geit een toevoeging. Dat de pups geen 10 % aankomen is geen ramp als er maar groei in zit.
honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in Pas geboren puppy
Oeps via de telefoon is niet altijd handig. In een stukje staat overleef maar daar bedoel ik overleefd, dat ze dus blijven leven heeft grote gevolgen op latere leeftijd.
honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in Pas geboren puppy
De symptomen die jij beschrijft heb ik ook gezien bij mijn 1e nest. Daar hadden van de 8, 4 pups herpes en zijn daar aan overleden. Ook mijn dierenarts vond geen echte symptomen voor herpes. Maar wij hebben aangedrongen op een autopsie omdat we zekerheid wilde. Uiteindelijk bleek het herpes te zijn en heeft onze dierenarts een uitgebreide cusus gedaan naar herpes. Het blijkt veel vaker voor te komen dan verwacht. Ook weinig pups, absorberen van pups en eigenlijk alle vroeg geboortes en niet volledig ontwikkelde pups vallen onder herpes. Meestal komt het voor bij 1e nest van de teef. Maar kan ook bij latere nesten gebeuren. De teef is ten alle tijden besmet met het virus tijdens de dracht (dit heeft niets met de dekking te maken, maar met alle klieren van de hond die in aanraking komen met andere honden). Doordat de teef niet voldoende tijd heeft om antistoffen op te bouwen kan ze de pups niet beschermen. Teven die het langer hebben voor ze een nestje krijgen kunnen de pups wel beschermen en daar zal je het dys niet ontdekken, terwijl ze het wel hebben. Als een pup herpes heeft en hij/zij overleed het heeft dat grote gevolgen voor de ontwikkeling op latere leeftijd, dit moet je echt niet willen. Laat de pup die overleden is dan ook altijd testen om te achterhalen wat het geweest is. Dit is vsn groot belang voor de pups die er nu nog liggen. Verder temperatuur in de werpkist (vooral als het herpes is) tussen de 28 en 30 graden. Langer zorgt ervoor dat de herpes zich verder ontwikkeld. En maar hopen dat de andere pups niet besmet zijn door de andere pup. Pups kunnen dood gaan aan herpes totdat ze ongeveer 3 weken oud zijn. Sommige gaan vlak na de geboorte dood, bij andere zal het lichaam eerst vechten, maar zal de strijd uiteindelijk moeten opgeven. Als dit gebeurd gaat dit gepaard met een gekrijs dat door merg en been gaat. Hier is dat inmiddels al 5 jaar geleden en we horen het nog steeds. Aan de pups was niets te zien (2 zijn vlak na de geboorte overleden), de andere 2 waren totdat ze 14 dagen rustig en tevreden totdat ze niet meer konden. Afvallen, geen zuigreflex meer en gillen. Ik hoop voor je dat het geen herpes is, maar ga aub niet blind af een "nee, onmogelijk, komt niet zo vaak voor" verhaal af van de dierenarts, laat deze beslissing genomen worden door de specialisten in Utrecht. Succes verder. Wij hebben na die tijd alweer 4 nesten zonder problemen gehad.
honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in Blijven bijvoeden of niet?
Geef de teef wortelsap met slagroom als drinken. Goed voor de pups en zorgt voor extra vet. Heeft hier super geholpen om 11 pups goed op gang te krijgen. Maar houd er rekening mee dat de pups niet elje dag even veel aan komen. Het feit dat ze aankomen is goed. Dat halen ze wel weer in als ze straks op vaste voeding over gaan. Geef de teef veel extra eten zodat ze voldoende melk kan maken. Zorg voor zo min mogelijk stress in huis en geen drukte bij de pups (dus ook zelf rustig zijn) en vooral niet aan zitten als het niet nodig is. Dit zorgt ervoor dat de teef minder melk geeft en hoe vaker de pups nu in handen zijn des te meer energie ze gebruiken voor hun warmte wat ten koste gaat van het groeien. Bijvoeden kan maar zorg ervoor dat de pups niet gewend raken aan de fles, dan ben je verder van huis en accepteren ze straks de tepel niet meer.
honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in Oren plakken
"   Zijn die regels overal verandert? Nogmaals: ik zeg niet dat iemand iets niet mag!!!!! " Roosje  In heel Nederland zijn deze regels aangepast.
honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in Oren plakken
" Ok, dus dan zou het minder gevoelig moeten zijn. Ik denk echt dat de hond gewoon de hond moet zijn en dat shows hun normen kritisch zouden moeten bekijken. Ben nog nooit op een show geweest en zo te lezen kan ik daar beter niet heen gaan. "[email protected]@  Honden zitten er de hele dag, met alle drukte en herrie. Uitlaten is poepen op een klein binnen tuintje. Je mag niet weg voor een fatsoenlijke uitlaat plek. Tegenwoordig hoef je pas een uur voordat je de ring in hoeft aanwezig te zijn en als je de ring uit komt mag je direct weg. Dus een hele dag liggen of zitten is er niet meer bij. Deze nieuwe regels zijn juist aangepast voor de welzijn van de honden. Dat mensen tegen shows zijn is prima. Maar laat de mensen die wel naar show willen en willen fokken ook gewoon hun gang gaan.
honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in Oren plakken
Nu de hond 7 maanden is zal je geen veranderingen meer zien. Het kraakbeen in de oren zijn nu te hard.   Maar weet jou fokker dat je wil showen? Heeft die jou geholpen met het plakken?   1 van mijn honden heb ik ook geplakt, maar wel in combinatie met het masseren (masseren heb ik bij de andere 2 gedaan). Dit heeft erg veel geholpen,maar perfect volgens rasstandaard staan ze niet.     Dat mensen het hier gaan vergelijken met het plakken van je eigen oren of die van kinderen moet je gewoon overheen lezen. Die hebben vast geen kind met erge flaporen (waar ook gewoon wat aan gedaan wordt) en zullen zelf geen show lopen. Mijn teef heeft er nooit last van gehad dat haar oren dmv een stukje tape op de plaats gehouden werden. Je doet de hond niets aan, je probeert alleen te helpen.
honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in Vraag voor de fokkers.
Ik zak morgen even voor je kijken. Zit nu via de telefoon. Wij hadden 4 pups naar het buitenland. Er is een verschil of je met de auto of vliegtuig gaat en wat het land dat importeert voor regels heeft. Naar Duitsland en België moeten de pups echt 15 weken zijn en alle entingen + hondsdolheid hebben gehad. Naae Denemarken mocht met 9 weken. Dit land verleend per geval ontheffing. Daar horen dan weer papieren bij maar dat valt nog wel mee.
honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy schreef in Vraag over loopsheid
De fase van vruchtbaarheid (wanneer ze gedekt kunnen worden) is maar een paar dagen.   Maar 1 van mijn teven staat al bij dag 4 met de staart opzij  totdat de loopsheid afgelopen is.   Om te bepalen of ze nu op het juiste tijdstip gedekt is had je een progesteron test moeten laten doen.    
 

Vrienden van Roocoe

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandyhonden foto van bets-bean&raiderhonden foto van spikey

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^