HondenPage baasje Noor

Wat schreven de vrienden van Noor op het forum

honden page profiel JamyJamy schreef in Dog Survival
Zelf onderdelen maken is inderdaad ook wel ontzettend leuk! Maar inderdaad zoals hierboven ook al werd gezegd, het moet wel vrijblijvend blijven en een positieve ervaring hebben. Gelukkig kan je de onderdelen ook overslaan in zo’n parcours. 
honden page profiel JamyJamy schreef in Dog Survival
" Dog survival heeft wel degelijk met survivallen te maken, alleen dan met de survival sport. Ik heb twee keer een dog survival gelopen, maar ik doe aan canicross en survival zelf als sport dus het kent veel raakvlakken. Dingen om op voorhand met je hond te oefenen zijn het kruipen door smalle ruimtes (denk aan een net of een tunnel), blijven zitten op bewegende objecten (hondje, kruiwagen, vlot), het opgetild worden, over dingen heen springen of erop/eraf, zwemmen komt ook vaak voor. Kijk eens op de foto's van de run die je wilt doen, dat geeft al wel een beeld van wat je thuis kan gaan oefenen. Wat betreft de drukte op een evenement is het aan jou om de rust voor jezelf en de hond te creëeren. Houd voldoende afstand tot andere team. De honden zijn gespannen en bijvoorbeeld de honden van de wedstrijdlopers weten wat er komen gaat. De honden kunnen uitvallen naar elkaar of erger. Houd ook rekening met elastische lijnen die veel in de sport gebruikt worden. De lijn die je ziet is niet de vrije afstand die de hond heeft. Een goed tuig met heupgordel en elastische lijn heeft de voorkeur. Dan kan de hond ook trekken (canicrossen). Hierin kan je de hond ook weer verschillende commando's aanleren, zoals rustig, sneller, links en rechts. Geef als je mensen inhaalt tijdens een evenement tijdig aan door te roepen van welke kant. Ook dit heeft weer met reactiviteit te maken. Verder, have fun en geniet. Ik heb het toen als heel erg leuk ervaren en ga dit volgend jaar nog een jaartje doen met mijn boef voor hij met pensioen gaat. " team Shadow Dan  ben ik toch bang dat dit niet het juiste is voor mij en mijn hond. Jack is namelijk gevoelig voor die druktes en als daar dan ook nog de spanning bijkomt van de wedstrijd bij zowel hem als andere deelnemers, is dat zonde.   Dankjewel voor je uitleg!
honden page profiel JamyJamy schreef in Ervaring gedragstherapeut
Pff jeetje wat een rot ervaring, snap dat je er dan nu zo in staat..   Zoals je al benoemd, helaas blijven ook dit soort personen dan op de erkende lijst staan. Ik heb een puppy cursus gevolgd bij een hondenschool die niet wilde dat de pups voor, tijdens en na de lessen contact met elkaar hadden. Dus wat deed iedereen, spanning ontwikkelen want nee de honden mochten niet met elkaar in contact komen dus continu lag hier de focus. Had toen gelijk naar mijn gevoel moeten luisteren en bij deze hondenschool moeten stoppen. Voor mijn hond niet de juiste manier geweest. Ik ben er ook van overtuigd dat de angst voor andere honden bij mijn hond verder ontwikkelt is.   Maar goed, even een uitstapje, ik hoop dat iedereen zijn gevoel volgt en bij de juiste hondenschool of gedragsdeskundige terecht gaat komen!
honden page profiel JamyJamy schreef in Dog Survival
" Een dogsurvival heeft eigenlijk niets met 'survival' (overleven) te maken, maar is een uitgezette hindernissenloop. Meestal komt dit neer op klauteren, kruipen, balanceren, zwemmen,e.d. Je kan gaan oefenen door zelf hindernissen te bouwen (bijvoorbeeld een net spannen waar je onderdoor moet kruipen), of hond in de kruiwagen rijden, enz. Of je kan gebruik maken van natuurlijke obstakels zoals omgevallen bomen, rivier doorwaden, over rotswand klauteren, planklopen over water, enz. Om mee te doen aan een georganiseerde dogsurvival zijn er bepaalde regels ivm gezondheid (zoals vaccinatie), leeftijd, gedrag. Houden jij of je hond niet van de drukte van zo'n evenement, kan je dus net zo goed individueel aan de slag en zelf 'hindernissen' gaan zoeken of uitzetten.      " Alaska's Finest! Dankjewel voor je reactie!   Zeker een goede om na te denken over de drukte bij dit soort evenementen.
honden page profiel JamyJamy schreef in Dog Survival
Hallo allemaal!   Hoe trainen jullie naar een Dog Survival toe? Voor mij en mijn Border Collie is het nieuw dus ik ben opzoek naar 'tips and tricks' voor de juiste voorbereidingen.   Mocht je nog een leuk Dog Survival evenement weten, let me know!   Groetjes Jamy
honden page profiel JamyJamy schreef in wie gaat er mee op mini (backpack oefen)vakantie?
Ontzettend leuk idee! Ik ben inmiddels toegevoegd in de Whatsapp groep door Noor nadat zij en ik contact kregen via Instagram. Hierin zal ik mijzelf en mijn hond Jack even voorstellen! 
 

Vrienden van Noor

honden foto van Jamy

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^