Snacks

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JamyJamy

honden foto van Jamy

Hii!

 

Ik ben benieuwd naar wat voor snacks/kauwstaven jullie je hond(en) geven?

Mijn BorderCollie neemt niet snel wat aan buiten ze gewone eten om. Toch vind ik het wel eens goed hem een kauwstaaf of iets te geven.

 

Liefs,

Jamy

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow 2 doggies

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

Om echt te kunnen kauwen geef ik ze runderkophuid platen, kamelen of paarden kophuid, bullepees , geperste buffelhuiden en hele prooidieren (barf) 

 

Als snackjes krijgen ze konijnen oren, runderoren, pensstaafjes, varkens neuzen, maar dit is hap slik weg :) 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck 1 doggies

honden foto van UkkePuck

Pensstaafjes, gedrooge runderoren, konijnenoren, hertenoren, lamsoren, geitenoren.

 

Klein hondje hier, het kauwwerk wat Pascale hier opnoemt is te groot of te hard voor mijn hondje.

 

Misschien kun je er eens een klein likje pindakaas over strijken?

honden page profiel TwiskoTwisko 2 doggies

honden foto van Twisko

Hier krijgt meneer vooral runderkophuiden, konijnen- en runderoren, bullepezen, geperste runderhuid botten en kan hier gedroogde slachtafvalmix kopen die in de smaak valt. Misschien werkt het om de snack nat te maken onder de kraan. Kreeg ooit die tip van de dierenarts waardoor de geur van de snack iets versterkt wordt.

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van laura   Diva&Nova

Ik geef af en toe een runder kraakbeen bot, moet wel eerst ontdooien maar is er dol op en doet er even mee, veel andere botten krikg ik er hier niet in

honden page profiel ientjeientje 2 doggies

honden foto van ientje

Deerhide en elandhuid

honden page profiel JamyJamy

honden foto van Jamy

" Hier krijgt meneer vooral runderkophuiden, konijnen- en runderoren, bullepezen, geperste runderhuid botten en kan hier gedroogde slachtafvalmix kopen die in de smaak valt. Misschien werkt het om de snack nat te maken onder de kraan. Kreeg ooit die tip van de dierenarts waardoor de geur van de snack iets versterkt wordt. "

Ik zie dat jullie dit allemaal adviseren, leuk toch maar weer eens proberen dan. Reageert jou hond hier nooit slecht op qua darmen etc.?

Die tip om de snack eens nat te maken klinkt ook wel heel goed ja! Top!

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

" Ik zie dat jullie dit allemaal adviseren, leuk toch maar weer eens proberen dan. Reageert jou hond hier nooit slecht op qua darmen etc.?
Die tip om de snack eens nat te maken klinkt ook wel heel goed ja! Top! "

Je moet er niet teveel van geven. Maar 1 of 2 maal daags even flink kauwen, daar gaan ze denk ik niet van aan de diarree. Althans, mijn kleine hondje kan echt wel een half uur tot een uur liggen kauwen aan een hertenoor. Ze houd er geen diarree aan over. 

 

Altijd erbij blijven ook als je ze een kauwproduct geeft. Mijn hondje heeft al wel eens het kauwproduct vast tussen de tandjes gehad of tegen het gehemelte (dat was het laatste kleine stukje). 

Dus erbij blijven zodat je kan helpen als het nodig is.

honden page profiel JamyJamy

honden foto van Jamy

" Je moet er niet teveel van geven. Maar 1 of 2 maal daags even flink kauwen, daar gaan ze denk ik niet van aan de diarree. Althans, mijn kleine hondje kan echt wel een half uur tot een uur liggen kauwen aan een hertenoor. Ze houd er geen diarree aan over. 
 
Altijd erbij blijven ook als je ze een kauwproduct geeft. Mijn hondje heeft al wel eens het kauwproduct vast tussen de tandjes gehad of tegen het gehemelte (dat was het laatste kleine stukje). 
Dus erbij blijven zodat je kan helpen als het nodig is. "

Ja precies. Sowieso geef ik hem niet veel te kauwen aangezien hij ook snel aankomt (nog wel een intacte reu).

Ook heel verstandig, je hoort helaas veel nare verhalen. Bedankt voor je tips! :)

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Marley kreeg runderoren maar slikte er laatst eentje door dus nu geef ik hem een grote kluif. Als snacks krijgt hij gedroogd runderhart of hertenreepjes. 

Hij krijgt ook af en toe een denta stick van pedigree voor zijn tanden.

honden page profiel Pascale, Kahlúa&WillowPascale, Kahlúa&Willow

honden foto van Pascale, Kahlúa&Willow

" Marley kreeg runderoren maar slikte er laatst eentje door dus nu geef ik hem een grote kluif. Als snacks krijgt hij gedroogd runderhart of hertenreepjes. 
Hij krijgt ook af en toe een denta stick van pedigree voor zijn tanden. "

Dentasticks zitten vol met granen. En juist granen maakt tandplak aan. Als je iets voor zijn tanden wil geven zou ik juist bij de Dentasticks weg blijven en kophuid platen oid geven. Iets waar ze echt goed op kunnen kauwen. 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

" Dentasticks zitten vol met granen. En juist granen maakt tandplak aan. Als je iets voor zijn tanden wil geven zou ik juist bij de Dentasticks weg blijven en kophuid platen oid geven. Iets waar ze echt goed op kunnen kauwen.  "

Goed dat je het zegt! We proberen granen enzo te vermijden qua voer, maar ik had niet gekeken of ze ook in die stickjes zaten! Gaan we overstappen op iets andershp-thumbsup

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Ziva krijgt dagelijks een konijnenoor met de middagwandeling en een halve dentastick (voor de lekker) voor het slapen gaan.

voor het langere kauwwerk heb ik runderkophuid, runderkophuidplaten, een botje gevuld met pens en een ‘bot’ van yakmelk.

allemaal dingen waar ze gelukkig even mee doet, wel blijf ik er inderdaad altijd bij.

 

Als je hond niet zo’n kauwer is, zou ik eens beginnen met pensstaafjes, oren en gedroogde kipfilet. En van daaruit uitbreiden als hij dat lust.

honden page profiel TwiskoTwisko

honden foto van Twisko

" Ik zie dat jullie dit allemaal adviseren, leuk toch maar weer eens proberen dan. Reageert jou hond hier nooit slecht op qua darmen etc.?
Die tip om de snack eens nat te maken klinkt ook wel heel goed ja! Top! "

Mijn hond reageert doorgaans gevoelig op alles. Maar als je hond niks mankeert qua darmen zou ik me niet zo druk maken over de maag.

 

Het is ook een kwestie van aankijken en uitproberen. In ons geval eet Twisko meestal een tijdje (15min) en verdwijnt de interesse en gaat hij slapen of spelen. Hij heeft wel eens iets wat hij extreem lekker vindt of gewoon honger :-) en dan merken we bij sommige snacks dat hij de volgende dag last heeft. Dan kun je de volgende keer misschien de helft geven. Of een kwart. Of helemaal niet meer.

 

Op bijvoorbeeld de markt (ook op andere plekken hoor) kun je snacks kopen per stuk en kun je deze uitproberen. Bij ons mag de hond dan even meeruiken en goedkeuren. ;)

honden foto van Profiel verwijderd omdat dit een zeik forum is, toedeloe!

Ik bestel zelf bijna al het kauwmateriaal op www.pensstaafjes.nl Ze verkopen daar ook een snackvariatie zak zodat je verschillende dingen kan proberen. De kwaliteit is nog nooit tegengevallen en de bezorging is vaak binnen 1 of 2 dagen. Ze hebben ook veel producten met haar waardoor de tanden nog beter gereinigd worden zoals runderkophuid en konijnenoren. Je moet alleen niet raar staan te kijken als de ontlasting de volgende dag vooral uit haar bestaat haha. Af en toe krijgt ze ook een geperst bot maar het liefst hou ik alles zo natuurlijk mogelijk.

Volgende forumvraag: Bizar, arts raad brokken aan
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^