Over Flapoor

honden foto van Flapoor Deze flapoor is een prachtige Friese Stabij! Inmiddels flink op leeftijd, bijna 11 jaar oud. Dat vinden zijn bazen jammer en dus doen zij er veel aan om hem actief en in vorm te houden: letten op zijn gewicht (mooi slanke taille!); al zijn hele leven lang elke dag 2x een wandeling van een uur (vaak in het bos) en voor het slapen gaan nog een plaswandeling van een kwartier. 's Ochtends 'verplicht' 10 minuten spelen met het vangen en schudden van knuffels en 'prooien'; en buiten in de tuin op zoek naar een stuk of 10 hoopjes ontbijtbrokjes. 's Avonds op zijn aandringen altijd weer het zoekspelletje naar lekkere hapjes, verstopt op het tapijt onder kranten, tijdschriften of zijn speeltjes. Allemaal om hem ook geestelijk kwiek te houden.
Zijn looptempo ligt inmiddels wat lager. Maar gesnuffeld wordt er nog als de beste. Geblafd trouwens ook. Mee met de auto naar het bos of met vakantie gaat prima, maar er in springen wil hij al een jaar niet meer. Dan trilt hij van de zenuwen en ongemak. Maanden lang hebben zijn bazen hem dus opgetild. Ook dat waardeerde hij niet echt; en zijn bazen nog minder: toch ruim 20 kg. en modder aan mouwen van de jas. En zo is er sinds een paaar maanden een handig inklapbaar hondenloopplankje. Voor een koekje wil hij er wel overheen. Dat wil zeggen: zijn baas wel een plezier doen. Wánt: stabeigenwijs is en blijft deze bontjas zijn hele leven!

Krabbels aan Flapoor

honden page profiel FlapoorFlapoor schreef om 25 maart om 13:39
Jaha, dat zeggen inderdaad wel meer mensen. Zelfs officiële fokkers van Stabijen. Maar wat belangrijker is: hij is even leuk als hij mooi is. Supergemakkelijk met kinderen en grote mensen. Andere honden duldt hij prima; alleen ongecastreerde reuen leveren soms een mismatch op. Want hij is zelf ook een 'echte' reu. Al gaat dat met het ouder worden steeds gemakkelijker. Komt ook door zijn bazen, die kennen na zoveel jaar het 'klappen van de zweep' om te weten wat ze moeten doen.
honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje schreef om 25 maart om 13:30
Wat een mooie hond !!

Laat ook een krabbel achter
Om een krabbel achter te laten moet je eerst inloggen

Reputatie, berichten en online status

Flapoor heeft 72 ontvangen.

Berichten en online status
Flapoor was voor het laatst online 4 jaar, 2 maanden, 3 dagen, 2 uur, 12 minuten, 9 seconden geleden


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^