HondenPage baasje Michelle

Wat schreven de vrienden van Michelle op het forum

honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Te koop: Mooi kussen van Maxxnobel
Ben je dit kussen inmiddels al kwijt?
honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Van KVV naar FarmFood naar Carnilove. EN NU?
Dank allen! Ik ben inmiddels wolfsblut gaan voeren. Kijken hoe dit gaat. Ik ga ook een afspraak maken bij de da om bloed te prikken en laat dan ook opnieuw zijn ontlasting weer controleren voor de zekerheid. 
honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Van KVV naar FarmFood naar Carnilove. EN NU?
" Ja, de verhalen van, dierenarts geen verstand van voeding en bonussen....... Maar bedenk de andere kant, dierenartsen verkopen dit voer om dieren te helpen. En er zijn al heel veel honden geholpen met royal canin, trovet, sanimed, en noem maar op. Geef de darmen van je hond even goed rust zodat ze kunnen herstellen en bun werk kunnen doen. Ik denk zelf wat betreft de giardia, als je 100 honden zonder klachten test, hebben er heel veel giardia bij zich, maar  die zijn  zo gezond dat hun lijf er tegen kan . Giardia, heb je het eenmaal, het blijft sluimeren en steekt zo de kop weer op. Fijn dat jij de garantie hebt dat het over is. Ik heb ooit mijn kern gezonde hond, de 2e spets,  , keurige ontlasting, perfecte vacht, geen enkele uiterlijke kenmerken van giardia,   laten testen bij van,t woud, want ik wilde kijken of de ontworming nodig was.  negatief op alle wormen, maar positief op giardia....... Ik bedoel maar.  Het is een akelig parasietje en een erge besmetting geeft heel lang darmen die problemen kunnen hebben.   Heel veel succes met je speurtocht,      " ientje Dankjewel! Ja t is inderdaad dubbel. Wanneer je dierenarts wilt gaan worden ga je geen dieren volproppen met rotzooi natuurlijk..
honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Van KVV naar FarmFood naar Carnilove. EN NU?
" Ga een beetje mee met Ientje. Weet je zeker dat hij geen alvleesklierproblemen heeft? Dat kun je laten checken middels bloed. TLI waarden en B12 in bloed laten checken. Wij kregen onze dame in huis met enorme diarree. Reden werd aangegeven dat ze een enorme hoeveelheid kattenvoer had gevreten en dat haar darmen van slag waren. We gaven op advies van DA in buitenland, en later ook hier Royal Canin Gastrointestinal Low fat brok (en soms ook blikjes natvoer). Haar ontlasting werd beter, maar we moesten ook poeder geven bij iedere maaltijd. Later bleken dat enzymen en na onderzoek hier in Nederland werd giardia uitgesloten maar bleek ze helaas een niet werkende alvleesklier te hebben. Dat hoeft het bij jou hond natuurlijk niet te zijn, maar dan nog kan ik RC Gastrointestinal low fat brok adviseren.  Hier werd poeder zymoral geadviseerd, vanwege de niet werkende alvleesklier. Maar dat zou ik dus in jouw geval wel willen uitsluiten. Onze dame krijgt inmiddels versvoer met pancreas erin verwerkt en doet het nu goed, ze komt aan en haar ontlasting is weer goed. " Blondie Ja je hebt gelijk! Ik ga van de week bellen om een afspraak om bloed te laten prikken voor de zekerheid.
honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Van KVV naar FarmFood naar Carnilove. EN NU?
" Als je 3 weken met een zak doet van 15 kg dan zou je meer dan 700 gram per dag geven. Weegt je hond boven de 100 kg dan?    Ik probeer eigenlijk zoveel mogelijk niet te reageren maar wil hier toch wel even op inhaken.  Het is heel menselijk om je hond een paar keer per dag een lekkere volle bak eten voor te zetten.  Zeker omdat een hond vaak zijn bak snel leeg eet en zoekt rond de bak of er nog wat ligt.  Wij denken dan dat de hond te weinig eten krijgt.  Maar niks is minder waar, op de zakken voer staat een gemiddelde die voor een huishond al vaak erg hoog ingeschat zijn.  Mede door alle toevoegingen is het soms een superfood waar je nog maar weinig van hoeft te geven.  Sterker nog, er zit vaak een veel te hoge concentratie van voedingsstoffen in.  Zeker vitamines worden in overvloed toegevoegd om het voer langer goed te houden.    Brokken met een erg hoog gehalte eiwit geeft al snel dunne ontlasting, zeker als ze er ook nog eens te veel van krijgen.  Denk dan aan orijen ziwipeak carnilove acana enz:   Bij carnilove heeft een hond van 30 kg 280 gram brokken per dag nodig.  Dan zou je bijna 2 maanden met een zak van 15 kg doen.  Ik zou eens beginnen om daar nog eens iets vanaf te halen de eerste paar dagen en kijken wat er met de ontlasting gebeurt. Daar een lekkere magere snack bij te geven zodat je hond wel aan zijn kauwbehoefte komt.  Ik denk dat je daar al heel ver mee komt.   Succes.      " gabber Die hoeveelheden achterop de zakken zijn voor Jax echt te weinig. Hij is in topconditie volgens de dierenarts, niets te dik. 
honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Van KVV naar FarmFood naar Carnilove. EN NU?
" Je ziet wel vaker dat bij honden die giardia hebben gehad dat de darmen een flinke optater hebben gehad. Ik zou sowieso nog een keer ontlasting uitgebreid laten checken. Evt. opsturen naar VPL het woud. Hoe oud is Jax nu? Ik zou sowieso eerst die ontlasting nog een keer laten controleren en daarna gaan werken aan het opbouwen van die darmflora. Persoonlijk heb ik super goede ervaringen met Hill's Gastro Intestinal Biome hiervoor. Tika heeft deze voeding ook een ruime maand gegeten na twee hele hardnekkige maag en darmvirusjes. Veel herstelende giardia patienten van de praktijk waar ik werk reageren hier ook goed op. Deze voeding mag alleen niet gegeven worden bij jonge pups. Dan is de nieuwe I/D, deze bevat ook bestanddelen van de biome een evt. optie.  Zomaar weer KVV voeren zou ik ook niet doen. Ik ben ook wel voorstander, althans niet tegen vers vlees. Maar wanneer die darmen eigenlijk een beetje stuk zijn kan het zelfs nog voor gezondheidsrisico's zorgen. Helemaal tijdens een zwangerschap of met een jong kind zou ik dat risico niet durven te nemen.  " Mila en de hondjes Kaylo & Tika Jax is net een jaar oud. Onze dochter nu 7 maanden en dat is ook 1 van de redenen dat we niet weer terug willen naar KVV. Maar zie sowieso het nut er niet van in omdat hij het daar eerder minder op deed dan beter! Dank voor je leerzame reactie!
honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Van KVV naar FarmFood naar Carnilove. EN NU?
" Gekke lichte kleur zeg je? Ga terug naar de dierenarts en ga daar overleggen. Lichte kleur, zeg dat ook tegen je da. Inderdaad test nogmaals giardia, want dat is een euvel wat regelmatig terugkomt. Als je hond niet goed in zijn vel steekt, steekt giardia de kop weer op, helaas waar.   Maar een lichte kleur en veel ontlasting en een , wellicht, wat dunne hond samen kan ook duiden op een alvleesklier die niet goed werkt.   Als het voedingsgerelateerd is probeer je hond dan eens op hypoallergenic voeding te zette via de dierenarts, want als het voergerelateerd is geeft dit binnen een week een aanzienlijke verbetering, je hond voelt zich beter omdat de darmen voeding krijgen die het lijf kan verteren,   Dus mijn advies, ga naar je dierenarts, die kent de geschiedenis van je hond en die heeft er voor gestudeerd. Niet zelf aan blijven  modderen en zeker geen zakken van 15 kg kopen als je voeding uit moet proberen. Of je gooit veel weg of je voert je hond wekenlang brokken die hij niet verdraagt.   Enne mijn  stokpaardje, orijen, tow, acana, carnilove, enzv . De percentages eiwit zijn vaak (veel) hoger dan de 23 tot 25 % die een hond nodig heeft. Allemaal ballast als je hond hier gevoelig voor is, en dat geeft hele slechte ontlasting .(En op den duur nierproblemen) " ientje Dankjewel! Ik dacht dat ik een goede brok had uitgezocht. Omdat geperste brok van FarmFood ook geen gewenst resultaat gaf dacht ik we stappen hier naar over. Onze DA is een topper, mar op voergebied heb ik dierenartsen nooit zo hoog. Die krijgen bonussen voor het verkopen van royal canin voedsel wat ze op de toonbank hebben staan. Dus logisch dat ze dat dan aanraden.. Heb ook nog nooit een DA dolenthousiast over KVV horen praten.. Jax is overigens niet dun, laatst nog bin DA geweest en hij zag er goed uit. Toen we FF gaven was zijn ontlasting pikzwart, staan ze ook om bekend. Dus denk toch voedselgerelateerd omdat het nu we deze brok geven licht is
honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Van KVV naar FarmFood naar Carnilove. EN NU?
Om alle reacties tegelijk te beantwoorden: we hebben meer dan een halfjaar bij de DA gelopen door Giardia tot dat we eindelijk een negatieve uitslag kregen op de aanwezigheid van de parasiet. Na een hele zware antibiotica kuur waren we er 100% van af! KVV was zijn ontlasting echt niet beter door, er is mij dan ook verteld dat KVV ook best heftig is voor de darmen om te verwerken.  Pens krijgt hij sowieso al eens in de week/2 weken. Zo’n vieze groene stinkworst van FarmFood :).  we mengen absoluut geen krokante brok door KVV of Geperste brok! Ik ben goed ingelezen wat dat betreft. Toen we KVV gaven kreeg hij er verder niets anders bij. Alleen maar KVV. Wat we ook weer opnieuw doen nu is schapenvet bijgeven.   qua lekkernijen krijgt hij alleen goed spul. Pensstaaf, kophuid, slokdarmen, stokvis, zalmhuid, etc.
honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Van KVV naar FarmFood naar Carnilove. EN NU?
Dag allen! Jax (kruising mh x hh) heeft vanaf het moment dat hij bij ons is al last gehad van Giardia. Gelukkig is hij er nu van af, maar zijn ontlasting is nog nooit echt goed geweest. We zijn begonnen met KVV maar dit was op een gegeven moment geen optie meer omdat ik zwanger was en de lucht niet meer kon verdragen. Omdat we brok ook veel handiger vinden wil ik ook niet weer starten met KVV, we hebben er simpelweg ook geen ruimte voor in de vriezer en daarbij komt nog dat Jax z’n ontlasting tijdens het voeren van KVV nog het slechtst was ook. Na KVV hebben we nog Prins gehad en daarna over op FarmFood en dan nu Carnilove. Niks van alles zorgt voor stevige ontlasting.  Ik heb me al vaker ingelezen over goede brokken maar heb de match voor Jax nog niet gevonden. De zak Carnilove van 15kg is nu op en ik heb geen idee wat we nu weer moeten gaan proberen. Van FarmFood kreeg hij wel minder ontlasting maar een stevige drol zat er niet in. Van Carnilove moet hij veel vaker, gekke lichte kleur en gore drap substantie.  Orijen lijkt me top maar is naar mijn mening onbetaalbaar. Carnilove vond ik ook al prijzig, maar voor een goede brok heb ik best wat over. Alleen geen €80/€90 per zak van 15kg waar we 3 weken mee doen.  Alle tips zijn welkom! 
honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Waar in Nederland weekend weg met hond?
Hoihoi! Wij willen volgend weekend last minute een weekendje weg. Vorig jaar zijn we naar een park in Drenthe geweest waar we het erg naar onze zin hebben gehad maar ik ben benieuwd naar jullie tips. We hebben niet alleen en hond maar ook een baby nu. Hebben jullie leuke suggesties voor parken in Nederland? Een hotel is niet handig, we hebben een kruising Mechelse X Hollandse Herder en die maken we met een hotelkamer niet gelukkig :). 
honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Vuile oren Herdershond schoonmaken?
" Los pigment? Oh zat het gewoon vast dan? ik dacht dat het uit de oren kwam, nou gelukkig maar. Die van mij heeft wel oorontsteking. " yooop DA is er met een bepaald goedje bij langs gegaan en het watje bleef schoon. Pigment lijkt mij huidskleur? En binnenin het oor hoeft niet schoongemaakt zei ze, dit gaat er vanzelf uit en daar hoefde ik niet bij te helpen. 
honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Carnilove voer, hoeveel per dag voor herder?
" Dat heb ik werkelijk nog nooit gedaan, altijd bak voer voor de honden. Ook niet toen ik brok gaf. Maar goed dat moet iedereen zelf weten. Hier kon dat ook niet, omdat ik er altijd wel een veelvraat tussen had zitten. Wat je voorschotelde ging op en nu heb ik er ook 1 die door een aandoening kan blijven vreten. Hier voeren we nu 2x op een dag. Naast tussendoortjes. En de dame valt echt aan op eten, voor haar heb ik op advies van iemand een antischrokbak aangeschaft. Ideaal voor haar.   Verder heb ik gezien wat hoeveelheid brok kan doen qua aanzetten, sowieso voeding in het algemeen. Ik voerde vers en ook brok. En pas toen ik ging afwegen dacht ik oei, dat is best weinig. Mijn vriend dacht er ook zo over en gaf dus meer. Dat was binnen een paar weken goed zichtbaar ook! En we gingen juist afwegen omdat er 1 iets te dik was, en de ander te mager. " Blondie Qua aanzetten ben ik niet zo bang. Jax is lichamelijk in topconditie en dat is nooit anders geweest. Toen we nog KVV voerden weegden we natuurlijk wel alles af, maar sinds we dat met brokken niet meer doen is het niet dat hij is ontploft of dat er überhaupt iets is veranderd. Behalve zijn vacht dan, die glimt wel minder
honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Carnilove voer, hoeveel per dag voor herder?
" Als hij nu gewoon is van constant te (vr)eten, zal hij uiteraard constant naar zijn bak lopen ik haal de bakken ook altijd weg na het eten. Ik zou nu de richtlijn van de zak nemen en dan zien hoe het gaat. Te mager worden,  is meer gaan voeren, te dik is minder gaan voeren. " Dagmar Nou normaal deed hij dit dus nooit. Hij deed soms zelfs 2 dagen met z’n brokken. Deze zijn overduidelijk lekkerder :’)
honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Vuile oren Herdershond schoonmaken?
" Serieus, zo lang?, het is al vanaf 24 juli. " yooop Yep, vonden ze handiger ivm entingen die hij dan ook moest. Niks aan de hand overigens! Is pigment en 100% geen oormijt 
honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Carnilove voer, hoeveel per dag voor herder?
Hoi allemaal! Wij zijn sinds gisteren overgestapt van Farmfood naar Carnilove brokken. Jax vind deze zo lekker dat hij elke keer wanneer we hem voer geven, zijn bak direct leeg eet. Met Farmfood hielden we gewoon de bak vol, maar omdat Carnilove vrij duur is (vind ik) en Jax alles telkens in 1x opschrokt willen we hem 2/3 x per dag voeren.  Hij zou dan volgens de verpakking 340 gram mogen wat wij wel heel erg weinig vinden voor over de hele dag. Jax lijkt ook honger te hebben want hij loopt telkens naar z’n voerbak. Jax is een kruising Hollandse x Mechelse Herder en is een jaar oud. Hangt de hoeveelheid voer die een hond mag hebben over de gehele dag niet af van welk ras het is? En zijn activiteit en bouw etc?  Ben erg benieuwd hoe andere baasjes van grotere/actieve rassen dit aanpakken. 
honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Vuile oren Herdershond schoonmaken?
Uitgesteld tot donderdag dus dan weet ik meer! 
honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Vuile oren Herdershond schoonmaken?
Deze week hebben we een afspraak voor inenting en jaarlijkse check-up! Dan kijken ze het na
honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Vuile oren Herdershond schoonmaken?
" Zwarte aanslag is niet goed. Zou oormijt kunnen zijn. Oormijt moet behandeld worden. Stinken de oren? https://www.diergeneeskundigcentrum.nl/hond/ziekten/343-oormijt-hond Stronghold pipetten (zie info link) zijn  alleen verkrijgbaar bij dierenartsen.   Ik maak Caspers oren en ook de oren van mijn vorige honden 1 x per week schoon. Druppels van Epiotic van Virbac erin: een oor; erover heenwrijven in cirkels. Daarna schudt de hond zich uit. Dan andere oor idem. De schelp maak ik schoon met vochtige wattenpads waarop ik enkele druppels olijfolie doe. Oppervlakkig schoonmaken, niet diep in het oor. Absoluut geen wattenstokjes gebruiken. " Loesje Nee ze stinken niet en zijn schoon te krijgen met olie. De druppels die je in het oor doet, maken die ze zichtbaar schoon? Ze lijken namelijk diep in het oor ook zwart
honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Vuile oren Herdershond schoonmaken?
" Ja dat is bij bullen ook zo met die "open oren". DA heeft bij ons vorige teefje nog eens plukjes gras etc uit haar oren gevist. Ook  zij vroeg zich af, hoe in hemelsnaam die soort van polletjes in haar oren terecht zijn gekomen. Wijzelf ook wcht geen idee. . " Bulleke Nou dat soort taferelen inderdaad. Toch maar eens even na laten kijken dus!
honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Maak nu een foto van je hond
" Wat een prachtige herder " Arran & Aedon Dankjewel! x
honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Maak nu een foto van je hond
" Je kunt ook een filmpje schieten. Die naar je laptop/computer uploaden. Als je hem opent? Zie je rechtsonder een potloodje staan, als je daarop klikt kun een foto saven van een stilstaand frame. Je kunt ook de schutter-knop op je telefoon ingedrukt houden, alleen loopt je telefoon dan vol met enkele foto's. " Anouk van Botty Thanks! Dat is gelukt met deze :D. Vind alleen de kwaliteit dan wel heel slecht
honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Vuile oren Herdershond schoonmaken?
Kan hem altijd even na laten kijken maar omdat hij altijd door sloten dendert en daarna weer door de landen crosst kan het ook heel goed stof en andere viezigheid zijn. Ik ga nog eens goed kijken. Vind het er alleen zo kwetsbaar uitzien aan de binnenkant en dan lijkt het me een nadeel dat alles altijd maar zo die oren in kan waaien bij Herders :)
honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Maak nu een foto van je hond
Gisteravond na het zien van dit topic gemaakt maar toen ik hem wilde uploaden viel mijn telefoon uit. Speel dus een beetje vals maar zo’n foto maken lukt me nooit weer spontaan :’)
honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Vuile oren Herdershond schoonmaken?
Hoi allemaal! Hele tijd geleden dat ik iets heb geplaatst. Jax is inmiddels bijna een jaar oud en een beer van een hond. Hij springt in alles waarvan hij denkt dat hij erin kan zwemmen en hoe smeriger iets is, des te leuker vind hij het om zichzelf ermee te besmeuren. Nu valt het me op dat zijn oren van binnen flink vuil zijn. Zwarte “aanslag” vooral. Moet ik dat schoonmaken of juist niet? En zo ja, hoe?  Alvast bedankt voor jullie reacties!
honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Overstappen op Farmfood brok
" Ik vind het nadeel van Farmfood en eigenlijk alle persbrokken wel dat het enorm aan de tanden kleeft. Maui staat volledig op rauw maar ik haal vaak proef zakjes van brokken om te gebruiken als beloningen en het valt me op dat persbrokken enorm tussen de tanden blijft zitten.  Alleen al daarop zou mijn voorkeur een krokante brok zijn, als mijn hond brok zou eten.  " Britt & Maui Dat hoor ik vaker inderdaad maar wij willen wel blijven combineren met KVV, dus dan is een krokante brok geen of geen veilige optie..
honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Overstappen op Farmfood brok
" Hoe oud is Jax nu? Misschien kijken of er een andere kuur is tegen giardia? " Loetjekoe 4 maanden. Hij heeft nu de derde kuur en nu voor het eerst samen met een antibiotica. Deze lijkt te helpen maar dat dachten we de vorige keer ook.. Opnieuw afwachten
honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Overstappen op Farmfood brok
Bedankt voor het delen van jullie ervaringen! Ik ben thuisgekomen met een zak FarmFood zalmolie op aanraden van de medewerker bij de Welkoop. Dit zou beter zijn voor gevoelige darmen. Ook heb ik een zak Smølke meegenomen, de graanvrije variant. Ben ook benieuwd of jullie hier ervaring mee hebben
honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Overstappen op Farmfood brok
Het onderwerp is een beetje dom gekozen, sorry
honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Overstappen op Farmfood brok
Hoi allemaal! Een tijdje geleden zijn wij (gedeeltelijk) van KVV overgestapt naar geperste brok van het merk Prins op aanraden van de medewerker bij de dierenspeciaalzaak. We zijn overigens overgestapt op brokjes omdat ik zwanger ben en vlees voor mij lastig te geven is op dit moment. Zo nu en dan krijgt Jax nog KVV omdat ik het toch belangrijk vind om hem dit te voeren. Ik vraag dan iemand anders om me hierbij te helpen maar op dagelijkse basis is dit niet mogelijk. Maar goed, mijn vraag gaat over de brokken. Prins bevalt ons niet, Jax poept nu 4/5 keer daags en hiervoor was dit niet zo. Wel heeft Jax al sinds hij het nest heeft verlaten Giardia wat vast ook een rol speelt. Ik zou op internet graag een zak Acana hebben besteld, maar deze is nooit optijd binnen. We zijn aangewezen op de dierenspeciaalzaak of de Welkoop op dit moment en deze hebben FarmFood en Biofood in hun assortiment. Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen hiermee. Voor welke van de twee zouden jullie kiezen?
honden page profiel YtsjeYtsje schreef in Ongeopende zak Acana small bread puppy
" Ja klopt! Geen reactie gehad van je. Gebeurt wel eens op hp.   Edit; dat pbs niet aankomen bedoel ik.  " Kees Vervelend! De houdbaarheid was juni of juli, check morgen de precieze datum nogmaals
 

Vrienden van Michelle

honden foto van Ytsje

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^