HondenPage baasje wilma bastings

Wat schreven de vrienden van wilma bastings op het forum

honden page profiel yooopyooop schreef in Meet Alvaro
jaaaa wij willen (Sam en ik) meeeer foto's!
honden page profiel yooopyooop schreef in Jack 17 jaar
" Jack had zonet even te snel gedronken en er was redelijk veel water in zijn luchtpijp gekomen. Hij was letterlijk aan het stikken.    Ik ben snel naar buiten gespurt met hem, ik heb hem snel neergelegd en daarna de heimlichgreep uitgevoerd (en toen is er erg veel water uit gekomen) Maar hij was er echt bijna aan, het scheelde echt niks. Ik denk dat als ik er niet meteen bij geweest was, dan ..    T'is gelukt hem erdoor te krijgen maar ik vond het toch erg 'scary'. Hij ziet er nu terug 'ok' uit maar ik durf niet meteen te gaan slapen, ik ga hem nog een uurtje in het oog houden en de drankbak even wegzetten (als hij blaft dan sta ik wel uit bed op voor hem). In ieder geval als oudje had hij zelf niet meer de kracht het water uit zijn luchtpijp te krijgen.    Ik moet hem toch -in de toekomst- meer met tussenpauzes laten drinken, want hij drinkt soms wel eens te snel, te veel achter elkaar, en dan kan dit wel eens foutlopen.  " makila_baasje_van_Jack Och jeetje, hou het in de gaten, water in de longen kan (hoeft niet) een longontsteking veroorzaken, maar je zit er bovenop, maar ik zeg het toch maar even. Eng hoor, en wat goed gehandeld!
honden page profiel yooopyooop schreef in Hulp voor huisdieren uit Oekraine
Waarom mag je dat niet zeggen?
honden page profiel yooopyooop schreef in chronische oorontsteking
" Ik heb het besteld Willemijn, bedankt voor de tip.   groetjes, Corina " Corina Als je hond gaatjes in de trommelvliezen heeft dan mag je het niet geven. Ik zou het wel even overleggen met je dierenarts voordat je het erger maakt.
honden page profiel yooopyooop schreef in Dag kleine Finley :( Amoi seg' ma uns wieder.
Heel veel sterkte voor jou en je dochter, je hebt het beste gedaan wat je kon doen, meer kon je niet doen, fijn dat hij vredig is ingeslapen. Knuffel!
honden page profiel yooopyooop schreef in Dag kleine Finley :( Amoi seg' ma uns wieder.
Och toch , je was er al bang voor, en nu is het zo ver, heel veel sterkte meid!
honden page profiel yooopyooop schreef in Help!
Als je voor een buitenlandse hond wilt gaan, kijk dan naar de honden die in de opvang zitten, dan kunnen zij zeggen, deze hond is gek op kinderen of niet. Ik heb 2 Spanjaarden gehad, 1 heb ik nu, de eerste was geweldig met kinderen, en deze Sam, heeft neiginge om te sturen, soort schapenhoeden bij kinderen, niet bijten maar snappen. Ik zou hem niet bij een kind van 7 jaar zetten, alhoewel, als het een rustig kind is wel. Maar ik zou het niet wagen. Daarom, er zijn genoeg stichtingen die opvanggezinnen hebben, vaak ook niet heel groot.      
honden page profiel yooopyooop schreef in Heeft mijn hond bang van mij?
Nee hoor, nooit te laat, als ik een bange hond van 8 nog zijn vertrouwen kan winnen, kan dat zeker met een pup. Een tik geven of te wild corrigeren, niet meer doen inderdaad.   En soms vind ik dat mensen streng denken te zijn door hun stem te verheffen, je hoeft niet hard te schreeuwen naar je hond, als je maar duidelijk bent in het NEE zeggen of wat anders, honden kunnen heel goed horen, dus dat hard praten tegen een hond hoeft helemaal niet. Probeer anders even gewoon lekker je hond te verwennen, en speels dingen leren is ook altijd leuk. Je hond heeft nu gewoon liefde nodig, wat leren kan natuurlijk, maar doe het nu even op een speelse of zachte manier. Vind ik....     Bij mijn Sam, ook een asielhond uit Spanje, moet ik juist rustig en klam streng maar rechtvaardig zijn, dus gewoon duidelijk zijn, ik kan heel zachtjes nee tegen hem zeggen en hij snapt het.  
honden page profiel yooopyooop schreef in Grasaren
" Bedankt voor alle reacties! Heel fijne tips zitten ertussen. Dat van een gaas als muilkorf ga ik naar opzoek!   Ik wil even uit de wereld helpen dat ik niet van een groene omgeving houd. Ik woon in de Achterhoek op het platteland. Groenrijkere omgevingen zul je in Nederland nauwelijks vinden. Daar woon ik niet voor niets - ik hou ervan! Mijn tuin staat vol groen, bloemen en van de gemeente krijgen we gratis bomen om te planten. Hoe meer groen hoe beter. Maar wanneer er iets tussengroeit wat levensgevaarlijk is voor mijn hond, mag die plantsoort wat mij betreft uitsterven. De ellende die ik met grasaren heb meegemaakt, gun ik niemand. 'Dan hoopte je maar dat er nog een grasaar bestond' vind ik dan ook nogal een ongepaste opmerking.    Daarnaast is het niet heel 'gek' dat Nero zoveel pech heeft. Want dat is het - pech. Het is toch ook niet 'gek' als een andere hond geluk heeft en nog geen grasaar in het lichaam heeft gezeten? Alles staat hier bomvol grasaren. Dus ja, ik ga de gemeente bellen met de vraag om het te maaien. Dan kun je dat zonde vinden, maar een ongemaaid groenstrook in de Randstad is dan nog steeds niks vergelijken met wat wij hier aan natuur hebben.  " Danielle Snap ik, maar dat maaien helpt niet, dan liggen ze er in stukjes, nog veel meer dus, als ze er eenmaal staan dan is het gewoon een probleem. Tenzij ze het gras stofzuigen na het maaien, nu bij mij op een belangrijke plek waar ik altijd loop is gemaaid voordat ze uitgekomen zijn, maar soms komen ze toch uit als ze al gemaaid zijn, dus ik blijf uitkijken, op gemaaid gras vind ik het gevaarlijker want dan zitten ze los, en dan zitten ze zo tussen de tenen en al zeker in de neus. Dus beter zorgen dat ze eerder maaien, en dan niet langs kanten waar vogels broeden. Hier hebben ze de helft weggehaald. Je kan trouwens gratis een zakjes bloemenzaad krijgen en strooien waar je wilt even googelen en dan vind je meerdere organisaties.    
honden page profiel yooopyooop schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
" Ja als ik dat lees ben ik weer extra blij dat onze Spanjaard veilig hier is. " Kees Ik ook! ligt lekker te slapen op de bank
honden page profiel yooopyooop schreef in Varkensvlees
" Varkensvlees kan geen kwaad.  Ik zou die Purina Pro Plan proberen. Zo ver ik weet zit kip in alle soorten kvv nierdieet, incl. Bandit. " Bulleke Klopt, er zit kip in.  
honden page profiel yooopyooop schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
" Vliegen de mannetjes en vrouwtjes dan door elkaar? Ben wel een aantal keer gestoken, maar inderdaad niet zo vaak als je zou verwachten met een miljoen muggen om me heen.      " Iglo Nee de mannetjes doen een soort paringsdans, en dan scheiden ze een bepaalde geur af wat de vrouwtjes lekker vinden, het is natuurlijk niet zo dat er geen vrouwtjes zijn, maar in zo'n wolk zitten geen vrouwtjes. Maar ze zijn er wel, alleen zie je ze niet die krengen. Ik weet niet zeker, maar mannetjes zoemen ook niet.   Deet helpt heel goed, je hebt een merk waarbij je in de tropen zelfs veilig bent, Azaron bijvoorbeeld.   Zelf gebruik ik icardine, omdat ik deet zo vies vind en altijd in mijn mond krijg, icardin word in scandinavische landen veel gebruikt, tegen die hele klein steekvliegjes, van Care Plus hebben ze dat tegenwoordig, ik bestel het altijd in Engeland, maar weet niet f dit nog kan.     Waarom weet ik zoveel van muggen, ik woon aan het water en ik haat muggen, in de zomer hebben we ook vaak van die wolken.     Een mug in huis, de mannetjes hebben een veel groter lijf dan de vrouwtjes. Kan je opzoeken, maar tegenwoordig lijkt de stekende tijgermug op de mannetjes, rond schiphol zijn die te vinden, en op steeds meer plaatsen, die dragen ziekte bij zich.  
honden page profiel yooopyooop schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
" Nou, ik was recent in het bos om dassen te observeren, maar een avondje stilzitten in het bos heeft er voor gezorgd dat mijn achterhoofd voelt als een golfbal zoveel muggenbulten zitten er.   Ik ben best wat gewend, maar de hoeveelheid was echt bizar die avond. " Saartje Ja dat kan wel natuurlijk, maar het zijn niet die gasten die in wolken vliegen, die steken niet.  
honden page profiel yooopyooop schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
" Aantal teken verschilt hier per bos. Bij het ene bos kom je thuis met 15 teken en bij de ander met maar 1. Maar nu ik adventix heb gegeven zie ik ze gelukkig niet meer.   Wat ik wel echt niet te doen vind is al die muggen. Je hebt hier een paar bossen waar ik dus niet meer heen kan omdat er zo extreem veel muggen zijn. Je loopt dan altijd in een wolkje muggen, waar je ook staat. Normaal vind ik beestjes niet zo erg, maar dit gaat me toch echt te ver  Hebben jullie daar ook last van? " Iglo Ja maar die wolken muggen zijn de mannetjes, die steken niet, je hapt ze alleen naar binnen.
honden page profiel yooopyooop schreef in Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
" Buiten het feit dat Botty de bal terug kwam brengen uit het water vandaag na een twee weken kijken naar andere en trainen? Zijn aversie tegen blonde honden met name de golden retriever, is aan het verdwijnen. Helemaal 1 op 1 ontmoeting, durf ik nog niet aan maar we gaan iig de goeie kant op " Anouk van Botty oooh als dit bij Sam gebeurd 2 honden bij hem, dat vind hij echt niks, groot gelijk denk ik dan altijd. Als hij los is dan rent hij ze er wel uit, maar als hij vast ik laat hij zijn tanden zien, heel snel, zo korte waarschuwing, en dan hap, meestal mis hoor. Aan de lijn zorg ik dat hem dit niet meer overkomt.
honden page profiel yooopyooop schreef in Er is er een jarig, hoera, hoera..
Hieperdepiep!!!!!!! Hoera!!!!
honden page profiel yooopyooop schreef in Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
" Beer heeft ook zulke lange nagels, bullterriers hebben bijna altijd hele dikke, kromme nagels en slijten doen ze haast niet. Daarbij heeft Beer ook nog platvoeten (en spreiteentjes ), slijten doen ze echt niet. Je kunt ze elke zoveel dagen slijpen met een dremel in een bepaalde hoek zodat het leven zich terugtrekt. Maar ja, dat is makkelijk gezegd.... ik krijg 't niet voor mekaar..   " Hannah & Bink† en Beertje ooooowww ik ben altijd weer opnieuw verliefd..wat een gave foto! Ik deed Faro met een vijl voor kunstnagels, dat mocht..als hij lekker op de bank lag..
honden page profiel yooopyooop schreef in Puur Kidney
Echte guldenroede, werking, vochtuitdrijvend werken en daardoor zelfs het uitplassen van nierstenen kunnen bevorderen. Weet niet als de nieren harder moeten werken of dat wel goed is?   Lespedeza sieboldi is een chinees kruid. Dit kruid heeft een gunstige invloed op het ureumgehalte in het bloed. Door de flavonoïden heeft het een  urineuitdrijvende werking. Het verbetert de doorbloeding in de bloedvaten van de nieren.   Lactose is een suiker, voor de smaak denk ik?   Magnesiumstearaatis een vulmiddel wat laxerend kan werken.   Ik zou dit met je dierenarts overleggen...    
honden page profiel yooopyooop schreef in retromops
" Slim zijn ze zeker en erg leergierig. Het verbaast mij echt dat het bij de rasomschrijving staat, mijn fokker en een aantal andere die ik inmiddels ken hebben er 8 of meer. Als ik daar binnen kom of mee wandel is het gewoon stil. Ligt er misschien aan uit welke lijn ze komen?  " ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** Geen idee, dit hondje komt uit de buurt van Eindhoven, de naam van de fokker weet ik niet. Ze is heel stoer, rende vroeger met Faro en andere grote honden gewoon mee, terwijl ze haar in hun holle kies hadden kunnen stoppen, nergens bang voor, een wolfshond gebeten (dom) dat was de eerste en laatste keer dat ik haar alleen mee nam, want die wolfshond die corrigeerde haar door het hele hondje in de mond te nemen, maar niet te bijten, ik stierf duizend doden, ik dacht, daar gaat ze.   Ik heb haar nooit meer alleen uitgelaten.   Ze woont met nog een hond eigenlijk met 2, en zij is de eerste die blaft als ze wat hoort buiten, dan pas volgt de rest, is zij niet in huis dan blaft de Zwitser niet en de labrador kruising niet. Maar mijn nichtje wist van te voren dat het een waakhondje was, zodoende wist ik het ook. Ik vind ze wel heel leuk! ook al hou ik meer van kortharen, het karakter is fantastisch. Ze is trouwens meestal kort geknipt, past ook meer bij zo'n stoere meid.
honden page profiel yooopyooop schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
" Ja maar hallo, ik heb een moeder met copd en boezemfibrilleren. Ik kan dat toch niet raden? Ik snap dat het lastig is om iedere keer dat maar uit te leggen. Ik moet ook iedere keer uitleggen dat mijn echtgenote niet mijn vriendin, zuster, dochter is. Maar toch doe ik het, iedere keer weer. Gewoon een vorm empathie hebben, dat een ander niet in jouw kop kan zitten. Irritatie is echt de norm van hoe het gebracht werd. " Anouk van Botty Ja zo zit ik in elkaar, ik kan me voorstellen dat iemand dat niet direct durft te vragen, ik zou dan zeggen, ooh mevrouw, dat wisten wij niet, en zou dan de bloemen niet wegsmijten maar iemand anders blij mee maken of mezelf. Irritaties gaan 2 kanten op, maar het zal wel aan mij liggen, ja ik ben soms te lief, maar is dat zo fout?   Helaas is de wereld nog zo ouderwets, dat men niet meteen bedenkt dat jullie een liefdeskoppel zijn, dat is naar, dat begrijp ik. Hopelijk vragen ze niet  wie is dan het mannetje, want dat vind ik ook zo walgelijk. Alsof hetro's maar 1 standje kennen.   Toevallig hoorde ik vandaag een verhaal van mijn nieuwe buurvrouw, over mijn oude buurvrouw en haar kleinzoon, kort verhaal, hij had al 10 jaar een relatie met een man, maar kon het niet vertellen, ze is 96 jaar geworden, en na 3 maanden is hij getrouwd, zij was het enige familielid waar hij nog contact mee had.   Zo triest voor de kleinzoon, dat hij 10 jaar lang zijn geliefde verborgen moest houden voor zijn oma waar hij ook zielsveel van hield, zijn moeder had zelfmoord gepleegd omdat haar man uit de kast was gekomen, dus het lag gevoelig. Dan denk ik, er moet nog heel veel geleerd worden p deze aardbol, liefde is liefde, en daarmee klaar!  
honden page profiel yooopyooop schreef in Het Grote HP Frustratie Topic
" Nu even mijn eigen frustratie lol. Ga gisteren op visite bij mijn moeder in het hospital en die houd van bloemen. De ontslagen patiënt had drie bossen gekregen en niet meegenomen. Daarbij hadden wij nog twee bosjes meegenomen dus vrolijke boel daar in het venster. Wordt er een nieuwe patiënt binnen gerold en begint gelijk tegen de zuster te klagen "Nou niet normaal hoor zoveel bloemen en dat op de longafdeling nog wel"   HALLO ik zit direct naast je! Dit kun je ook anders vragen/zeggen! Ik gelijk die drie bossen weggesmeten... ZONDE! Kom ik vandaag, schuift ze dood vrolijk aan om te babbelen want ze had een zelf gemaakt kaartje van de buurmeisje gehad, drie keer raden? MET bloemetjes geplakt op de zijkant van kunststof Ik begrijp sommige mensen niet hoor en de manier waarop ze communiceren. Je kunt toch ook gewoon zeggen tegen me dat verse bloemen een probleem geven voor je longen? Of zie ik dit nu verkeerd? " Anouk van Botty Bij ons mag je geen bloemen meenemen op de longafdeling, en meer afdelingen.
honden page profiel yooopyooop schreef in Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
" Het ligt aan de stand van de ..voeten, niet aan de zwaarte van de hond..er zijn nagels die door de stand van de voeten niet slijten, en wat jij daar zegt Yooop......dat is helemaal waar, lange nagels het leven loopt dan langer door, wanneer men iedere keer wat van de nagels afknipt trekt het leven wat terug tot de goede lengte geknipt kan worden....ik heb bij Ogin nog nooit nagels geknipt alleen de nagel boven de enkel want die komt natuurlijk niet op de grond......Bams werd ouder en liep op een gegeven moment nog alleen maar op het gras daar heb ik wel steeds wat van de nagels afgeknipt..Ik laat Ogin dagelijks op asfalt lopen, heb ik haar dan even aan de lijn...zo slijten ze af. " Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . Tja, dat is waar zeggen ze, maar het is niet waar, tenminste niet bij Sam of Faro, die word elke maand geknipt, het leven trekt zich niet terug, en hij loopt zelden alleen maar op gras, meer op stoepen, asfalt doen we nu al niet meer, dat is te heet. Ze slijten niet bij hem, bij Faro ook niet trouwens, en daar liep ik elke dag 2 1/5 uur mee in de middag en dan liep manlief er ochtend en avond ook nog mee, net als bij Sam trouwens.     Hier slijten ze niet, bij beide honden, bij Faro kon ik het zelf doen, ik vijlde zijn nagels, ja was een hele klus, maar dat liet hij toe.     Sam moet met snoet op, en in de houtgreep, want het is verschrikkelijk!! Ooh zo errug! En het erge is, het leven trekt ook niet terug, dus we moeten gewoon elke maand, vind het niet erg hoor, maar wel vervelend voor Sam zelf.    
honden page profiel yooopyooop schreef in Het Grote TROTS/BLIJ Zijn Topic
" Ik durf het je niet te zeggen. Ik heb wel een dremel maar voor me gevoel gebeurt er net niks . Kan ze ook niet korter knippen want het leven in de nagel is ook gewoon zo lang. De dierenarts vond ze niet te lang dus ja zeg het maar  " Aizen Faro had ook zulke lange nagels waar al snel het leven in zat, mij is toen verteld, dat als je ze regelmatig iets korter knipt, ook al is het maar een klein stukje, dan trekt het leven zich terug.( staat op internet, maar ja, of het waar is?) Maar als jou hond er geen last van heeft. Sam moet elke maand geknipt worden (bij de dierenarts) want die heeft wel last van zijn lange nagels, maar hij heeft ook platvoeten, dat loopt niet lekker met lange nagels. Dit waren Faro zijn nagels. Zou het niet zo zijn, hoe zwaarder de hond, hoe beter de nagels afslijten?
honden page profiel yooopyooop schreef in retromops
" Haha ik bedoel dat als je dan met je mops of mops bastaard loopt? Dat je dan van 40km afstand iemand ziet aankomen aanrennen met "DAT IS EEN MOPS TOCH!!! Ik heb er ook 1"     " Anouk van Botty Dat hebben wij ook hoor, zit er een Podenco in?, is het ook een Spanjaard? Gaat precies hetzelfde, zo zal het ook wel gaan bij andere rassen..
honden page profiel yooopyooop schreef in Grasaren
Nou hier zijn stukken (niet alles) gemaaid, de randen van de sloten niet, maar dat geeft niet, ik ben er heel blij mee.
honden page profiel yooopyooop schreef in retromops
" Dat betekent niet dat alle Havanezers zo zijn, ik ken er best een hoop die helemaal niet blaffen. " ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** Nee maar ze staan ook omschreven als waaks als je de rasbeschrijving leest. Het zijn trouwens wel stoere hondjes hoor, heel slim ik ken er wel een paar, weet niet of ze allemaal waaks zijn, ik zal het eens vragen.
honden page profiel yooopyooop schreef in retromops
" Nou, gelukkig. Heeft je collega het voorschot teruggekregen? Denk ook eens aan de Havanezer :     Of de tibetaanse terrier :   " jantien De Havanezer is toch best waaks, mijn nichtje heeft er 1, dat is de grootste aanstichter van het blaffen in de roedel.
honden page profiel yooopyooop schreef in Grasaren
" Tegenwoordig is het in om al die groen stroken een meter hoog te laten worden en dan de hele zomer zo te laten  Vanwege de insecten dat die mooi kunnen terug keren wordt er dan gezegd  Loop zelf ook steeds minder relax omdat Aizen gewoon net een koe is en gewoon bang ben dat die dat gaat eten en het straks vast zit diep van binnen.  " Aizen Ja hier ook, en je ziet ook meer vlinders, het werkt wel, dat dan weer wel.
honden page profiel yooopyooop schreef in Grasaren
Hier word er niet gemaaid, dat heeft een reden, het is broedseizoen, aangezien wij overal slootjes hebben en daarnaast een voetpad, staan ze overal . Grasaren kunnen wij dus niet uit de weg gaan.   Willemijn, dat gras ziet er niet uit dat er grasaren staan, als ze hier maaien dan ligt het vol met kleine stukjes grasaar dat is helemaal gevaarlijk, maar jouw veldje ziet er veilig uit gelukkig. Hier zijn ook veilige grasveldjes, maar daar mag geen hond op, dat is voor de kinderen.
honden page profiel yooopyooop schreef in Grasaren
Zou je niet een oproep kunnen plaatsen of iemand hier, er zijn er meerderen niet iets met gaas kunnen maken, een soort muilkorf met gaas? Waar het gemaaid is daar loop ik juist niet, tenzij ze het gemaaide gras weghalen, want de aren zijn in stukjes gemaaid, en dan is het helemaal link.   Ik vind het ook doodeng, ook waar ik loop, gewoon in de wijken ook, overal staat het, ik heb jaren geleden een schaar meegenomen en een plastic zak, en dan knipte ik 1 vierkante meter af elke dag, ja ik stond voor gek, maar na een aantal weken had ik mooi plekjes waar ik kon lopen met Faro.   Bij mij buren groeit het ook, dus dat ik ik weg, dat is een pas waar alleen in gelopen word, niet mijn pad, maar ik haal het weg.   Maar ja, oproep dus...., Danielle kan dit vast voor je maken en nog iemand, die maakt ook zelf mooie dingen , ik weet dat er 2 zijn hier op het forum. Dan hoef je niet zo'n hele zak over het hoofd te doen.
 

Vrienden van wilma bastings

honden foto van yooop

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^