HondenPage baasje wilma bastings

Wat schreven de vrienden van wilma bastings op het forum

honden page profiel yooopyooop schreef in Spoed met Sam, maar is goed nu..
" Woh …sam durft, wat een enge trap…..ik begrijp het daar  past geen traphekje tussen….  Beetje dom van me dat ik denk dat iedereen zo,n trap heeft als bij mij…. " Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . Als ik hem kon vervangen deed ik het, nou ja niet dom, maar je denkt vanuit je eigen huis. Marijke, daar kan je ook niks voorzetten, want de laatste 3 trede steken uit, daar is Sam op terecht gekomen. Ukkepuck, Sam kan heel goed traplopen, maar ja, het is wel een enge trap, misschien dichtmaken of zo, alleen dat is wel een raar gezicht. Loesje, ja ik ben nu wel angstig om Sam op de trap te laten, maar hij is niet meer duizelig, vanavond als we naar bed gaan dan zal ik wel onder hem lopen, hij slaapt naast ons, kan echt niet anders met hem, en met mijn rug op de bank slapen dat is ook geen goed idee voor mijzelf. De trap op vind ik niet zo eng, de trap af wel, want hij doet dat met vaart, en ik kan ook niet onder hem gaan lopen, want dan loop ik in de weg.   Nu na geslapen te hebben en gegeten, oef, ik heb Sam onder de trap getild naar zijn woonkamerbed, en ik ben rugpatient, nu heb ik me toch een spierpijn in mijn rug. Sam is niet helemaal zichzelf hoor, hij komt moe over, en wil veel knuffelen en bij me zitten.   Ik zou zo verhuizen hier om....naar een bungalow..
honden page profiel yooopyooop schreef in Spoed met Sam, maar is goed nu..
" Wat een schrik zeg, ik kan me goed indenken dat je in paniek raakte. Om zo je lieve vriendje te zien en van de trap af te zien vallen. Gelukkig gaat het nu weer goed met hem, heel veel sterkte!  " sylvia Oooef nou, dit had echt veel ernstiger kunnen zijn, we kunnen ook geen andere trap nemen. Dank je wel
honden page profiel yooopyooop schreef in Spoed met Sam, maar is goed nu..
" Ach wat een schrik.  Sterkte en beterschap gewenst! " jantien Dank je wel Jantien..
honden page profiel yooopyooop schreef in Spoed met Sam, maar is goed nu..
" Jeetje Yooop wat heftig om mee te maken. Sam die zo van de trap af rolt.  Ik wil je heel veel sterkte en beterschap wensen voor Sam. " CatnDog Dank je wel , het gaat gewoon goed met hem nu, we hebben samen op de bank een dutje gedaan.
honden page profiel yooopyooop schreef in Spoed met Sam, maar is goed nu..
" Zooo dat is schrikken yooop! Hier bekend met vestibulair syndroom ,Meestal duurt dat langer ,ik had er zelfs een die er jaren een scheef hoofdje aan over hield ,Totaal heeft ze het vier keer gehad . Sterkte voor jullie en beterschap voor Sam. " Heleen Ja dat zei de dierenarts ook al, maar alles werkte goed, alles werd getest, voetjes krom zetten, hij weer recht, hinkelen, met zijn 2en deden ze dat, helemaal onderzocht. Scheef hoofd had hij ook, maar even.. Vorige keer, toen was het nacht, toen dacht ik dat het epilepsie was, en was de volgende dag ook niks meer aan de hand. Oh oke, niet te zien op de scan, maar ze wilde dan ook kijken , Tumor in zijn hoofd, brrr daar denk ik ff maar niet aan. Zijn tanden moeten binnenkort gedaan worden, en dan krijgt hij ook een volledig bloedonderzoek, voordat hij onder narcose gaat, eerst kijken of het kan, maar alles was verder goed, hart sterk, dus tja. Tia was het niet, daar heeft ze ook naar gekeken.
honden page profiel yooopyooop schreef in Spoed met Sam, maar is goed nu..
" Ach jeetje wat schrikken Yo,sterkte hoor. " Kees Dank je, het is nu alsof er niks is gebeurd, hij is een beetje stijf en je mag niet aan zijn voorpoot zitten.
honden page profiel yooopyooop schreef in Spoed met Sam, maar is goed nu..
" Is nu niet je eerste zorg, maar de hekjes kunnen niet open, dat heb ik dus dichtgemaakt zodat het niet openkan..    ik heb aan de zijkanten haakjes geplaatst en aan de muur, de haakjes zet ik dan van het hekje erin en klaar…open maken gaat niet, ik moet het weghalen zelf.  " Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . Wij hebben geen 2 muren of deurposten waar het hekje aan vast kan. Een open trap. Zie je het hekje? die zit vast aan de andere kant laag, dat wipt hij omhoog en haalt het hek naar zich toe, maar als ik niet boven ben, dan is hij ook niet boven.
honden page profiel yooopyooop schreef in Spoed met Sam, maar is goed nu..
" Oh nee!!!! Wat schrik ik hiervan zeg. Wat goed en fijn er goed onderzocht verricht is. Je stond denk ik helemaal stijf van de adrenaline.   hoe gaat het nu?en hoe is het met jou? je hebt ook van die traphekjes van een soort net, is dat iets? die zijn vrij hoog Familie heeft die zal even een link voor je vragen  " Samantha Ik heb niet zoals de meeste mensen 2 meuren waar het hekje op kan, ik heb zo'n trap die in de woonkamer uit komt. Het gaat goed, ik heb wel een dutje gedaan hihihi ik was doodop.
honden page profiel yooopyooop schreef in Spoed met Sam, maar is goed nu..
" Oooh Yooop wat vreselijk schrikken! Misschien kan je Sam wat afnemen met een natte lap met was tafel azijn of appel azijn? Misschien maskeert dat de anaalkliergeur een beetje. Je eigen kleding ook even in een emmer met wat azijn en water en even een poosje laten staan en daarna uit wassen in de wasmachine met je gewone wasmiddel.   Ik zou precies 't zelfde hebben gehad hoor wat het telefoonnummer betreft. Ik heb twee keer Puck aan het stikken gehad in eten. Heb toen ook moeite gehad met het telefoonnummer in toetsen. Daarna heeft het nummer altijd in mijn mobiel gestaan. Nog beter is het om hem als 1e in de telefoon te hebben, dan hoef je niet te scrollen door je telefoonboek.   Beterschap voor Sam.  " UkkePuck Het was mijn mobiel, maar ik moet eerst een code doen, want mijn vingerafdruk herkent hij niet, toen ik eenmaal mijn code had gedaan, werd er van alles geopend behalve telefoon , dus echt lomp van mij hihihi Dank je, hij heeft nu gegeten en heeft een lekker botje.
honden page profiel yooopyooop schreef in Spoed met Sam, maar is goed nu..
"    Traphekje kan ook boven of beneden bevestigd worden bij de trap. " Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . Ja die hebben we, maar gaan toch eens kijken of dat beter kan, en Sam het niet meer open kan maken, Sam krijgt alles open, tis net een Papegaai.
honden page profiel yooopyooop schreef in Spoed met Sam, maar is goed nu..
" Woh, geschrokken logisch, en wat heftig zeg, flink gekneusd nu maar gelukkig niets gebroken, werk met een traphekje zodat Sam de trap niet meer af en op kan…heel snel een beterschap voor Sam en voor jou rustig aan hoor.    En over de rekening, keurig zeg.   Tips ? Sam zal na een dag wat stijfjes zijn van de kneuzing, rustig aan met Sam, en vannacht even beneden slapen ?  " Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . Die hebben we, alleen Sam krijgt het open, we moeten inderdaad wat verzinnen dat dat niet kan, maar we gingen samen naar beneden, ik had net mijn haar gewassen, nee, Sam gaat gewoon naast mij, het baasje draagt hem wel naar boven. Tja rustig aan, dat is mijn man heh, die gaat gewoon wat leuks doen met hem.
honden page profiel yooopyooop schreef in Spoed met Sam, maar is goed nu..
" Ocharm! Wat zal je geschrokken zijn! Ja, dat vestibulair syndroom kan er echt heel akelig uitzien, gelukkig komt het meestal weer helemaal goed. Nanu heeft dat ook enkele malen gehad, de eerste keer duurde het echt dagenlang. Ze zwalpte alle kanten op. Daarna waren de 'aanvallen' minder heftig en toen bleef het helemaal weg.  Ik hoop dat Sam zich snel weer beter voelt. En jij ook, want het geeft toch heel veel stress en dat blijft toch even in je systeem plakken. Dikke knuffel!  " Alaska's Finest! Nou wat akelig om te zien inderdaad, Sam zijn ogen die om hulp vroegen, ook in paniek. Ik weet niet, ik stond bovenaan de trap en zag hem zo naar beneden roetsen, de laatste treden is hij pas echt gevallen, en hem dan willen helpen, maar hij ging overal heen, ik met mijn zere rug heb hem in mijn schrik gewoon opgetild en bij me gehouden op zijn bed op de grond, normaal krijg ik dat niet voor elkaar hoor, en Sam optillen, normaal geen haar die er over denkt, want dan word ik opgegeten. Het ventje is nu met de baas uit, hij moest plassen, hij is bij de rivier en loopt lekker, geen last meer, wel van slag. En alles ruikt naar anaalklier....
honden page profiel yooopyooop schreef in Spoed met Sam, maar is goed nu..
Oh, als het weer gebeurd dan moet er een scan van zijn hoofd gemaakt worden.
honden page profiel yooopyooop schreef in Spoed met Sam, maar is goed nu..
Sam is van de trap gelazerd, hij viel alleen nog maar om, ik ben zo geschrokken. Ik heb Sam op zijn bed gelegd en dierenarts gebeld en mijn man, maar ik was in paniek, dus bellen lukte niet met bibberhanden. Later werd ik wat kalmer en heb hem kunnen onderzoeken en ondersteunen, het was zo plotseling, sommige van jullie weten misschien nog dat ik dacht dat Sam anderhalf jaar geleden epilepsie had. Het was dus dit, ik heb het nu goed kunnen zien. We zijn naar de spoed gegaan, en daar is hij helemaal neurologisch onderzocht, hij heeft niks gebroken, linker voorpoot en rug doet pijn, en hij is niet meer duizelig. De dierenarts denkt aan het vestibulair syndroom , en dan had hij dit dus anderhalf jaar geleden dus ook.   Verder is hij flink van slag, wilde wel de dierenartsvrouw opeten, en hij stinkt naar geleegde anaalklieren, maar ja, in bad doen geeft echt veel stress bij hem, dit is afgeraden. Ze heeft wel zijn kont nog ff schoongemaakt, maar ik ruik het nog, misschien zit ik er wel onder.   Wat ben ik geschrokken zeg, en in paniek, ik had me nog zo voorgenomen om niet meer zo veel van een hond te houden, nouuuu mislukt.. Ik riep naar mijn man over de telefoon, kom NU!!!   Nu moeten we wel iets gaan verzinnen dat hij niet zomaar zelf de trap af kan, eerst kijken hoe hij zich voelt, hij laat zich niet dragen. We zijn wel een uur binnen geweest bij de dierenarts, hij is echt heel goed onderzocht, we waren 68 euro kwijt, ik verwachtte 300 of zo, dus was verbaasd. Verdorie wat kan je toch veel van je hond houden... Iemand nog tips?? Hij heeft niks gekregen verder.
honden page profiel yooopyooop schreef in Teveel gegeten
oke, als je het zo stelt, maar dan moet je heel en heel veel innemen, Manuka, zilverwater daar hoef je niet veel van in te nemen.   Kurkuma, gember en kamille, ik geef elke dag kamille, dan zou ik al de goede bacteriën vernietigen, dat is niet zo, zo zou het dan ook met gember, kurkuma,  ook moeten werken, met Manuka moet je wel voorzichtig zijn en zilverwater, want dan dood je alles, ook de goede bacteriën, dat krijg je met Kamille niet voor elkaar. Overigens, knoflook kan wel werken als antibiotica, er zijn boeren die hun koeien knoflook geven in plaats van AB.  
honden page profiel yooopyooop schreef in Teveel gegeten
Gewoon goed kijken naar je hond, is er echt wat aan de hand dan werken liters kamille niet, gewoon naar de dierenarts gaan, wat ik bedoel is bij borrelen en winderigheid, maar als je hondje sloom blijft, dan niet zelf gaan dokteren maar naar de dierenarts..
honden page profiel yooopyooop schreef in Teveel gegeten
" Nog even een toevoeging op de kamille...  is letterlijk een natuurlijk antibioticum net als kurkuma, callendula en rauwe honing. Werkt natuurlijk niet zo fel als het normaal antibioticum van de arts maar kan zeker ondersteuning bieden. " Anouk van Botty Kamille is geen anti bioticum, misschien dat je licht desinfecterend bedoeld of antimicrobiële werking? Callendula is Goudsbloem en heeft een antimicrobiële werking op de huid. Kurkuma is ook geen anti biotica maar werkt ontstekingsremmend. Manuca honing is een anti biotica (een natuurlijke) Zilverwater ook. En dan hebben we nog probiotica, niet te verwarren met prebiotica.   Ik heb het even gegoogeld, en inderdaad bovenaan de pagina staat dat het anti biotica is, maar als je er diep in duikt, dan zal je zien dat dit niet het geval is. Ik weet ook niet wie dat neer zet bovenin pagina van Google.
honden page profiel yooopyooop schreef in Teveel gegeten
" Heb vanmiddag direct losse kamille thee gehaald ! Dankje voor de tip, ga het even geven. Ja denk dat ook voldoende per dag? Dus het is ook echt wel goed voor de maag en darmen begrijp ik van je ? " Samantha Ja, maar......ik wil wel nog even toevoegen, het is geen medicijn, het is voor lichte klachten, voor echte klachten dan gewoon naar de dierenarts. Hou in de gaten dat je hond poept, want borrelen kan ook door verstopping komen, hoeft niet hoor, maar hou het gewoon in de gaten, bij weer een verstopping naar de dierenarts gaan en lijstje meenemen met vrgane, ook over Isogel en kamille, en dan zou ik een foto of onderzoek laten doen, het is maar een klein hondje, zo kwetsbaar.
honden page profiel yooopyooop schreef in Teveel gegeten
Het is vooral een ontstekingremmer en kalmeert de huid, en maag en darmen. Azulleen is een werkzame stof voor onrustige huid, ook een ontstekingsremmer, alleen tegenwoordig vind je het veel met een geurtje er in. Ik heb het wel eens zelf gemaakt, maar vond het maar gedoe. Verder nog wel meer, maar hoofdzakelijk dit. Het geeft geen bijwerkingen, dus laat de thee gewoon een minuut of 8 tot 10 trekken. Tenzij een allergie natuurlijk, maar die heb ik over kamillethee nog niet gehoord.
honden page profiel yooopyooop schreef in Teveel gegeten
Nee hoor, je mag het gewoon 10 minuten laten trekken, maar een klein hondje kan je niet zo veel geven, ik bewaar het in de koelkast 2 a 3 dagen, maar ik geef het wel lauw, in de zomer niet. Ik denk bij jouw hond 1 eetlepel? Ja niet alle honden lusten het, ik heb zelf ook geperste brokken zoals Farmfood, die kan je wel eerst een paar brokjes oplaten lossen in de thee, de rest gewoon bijvoegen en roeren.  
honden page profiel yooopyooop schreef in Teveel gegeten
Dat zou goed kunnen hoor, soms als een hond verstopt is zit die zo verstopt dat de ontlasting in de keel terrecht komt, dat lijkt me dan niet het geval. Het zuur hebben kan ook hoesten veroorzaken, daar helpt dan weer die kamillethee voor, maar dat moet je hond wel lusten, ik meng het altijd door het voer.
honden page profiel yooopyooop schreef in Teveel gegeten
Hoest veel? stinkt ze ook uit haar bekkie?
honden page profiel yooopyooop schreef in Teveel gegeten
Mijn vorige hond kreeg altijd klysma's, de buik raakt er wel van slag van, als dit vaker voor komt, laat dan kijken of je hondje geen megacolon heeft, om de darmen wat rustig te krijgen kan je kamillethee geven, dit helpt een beetje de darmen kalmeren, mijn vorige hond kreeg veel soorten thee, hij vond het lekker, nu heb ik mijn Sam ook thee leren drinken (alleen kruidenthee want daar zit geen tanine in) en hou het bij kamille, dit kan absoluut geen kwaad. Waarschijnlijk heeft je hond een microlax Klysma gehad.   Drinken is wel belangrijk na een klysma, dus probeer iets lekker met vocht te geven, iets zonder zout, je kan vlees koken en het vocht daarvan geven, desnoods yoghurt (zonder suiker)   Je hebt ook kans dat ze nu na de klysma een dag niet poept, omdat ze leeg is, maar ik zou na een verstopping er goed op letten. Ik denk dat je hond al eerder verstopt zat, maar dat het vlees niet heeft meegeholpen. Probeer wat groente of rasp noten, en anders, schaf Isogel aan, dit kan je door het eten doen. Hopelijk was het eenmalig, en anders stuur me een PB ik heb van een heleboel geen verstand, maar buikpijn en verstoppingen, helaas weet ik er door mijn vorige hond heel veel van.    
honden page profiel yooopyooop schreef in Teveel gegeten
" Geen symptomen van een maagkanteling gelukkig. waarschijlijk zit ze helemaal verstopt , klysma gehad toen moest ze nodig. Meer kunnen ze voor niet doen, ze kan er wel een paar dagen nog last van hebben.   gilt ook ineens als ik aan haar pootje zit, gisteren niets aan de hand, misschien omdat ze niet fit is? Bang is dat ik aan haar buik zit.. kan er wel op lopen, dierenarts gaf daar ook niet echt reactie op " Samantha Zo zie je maar, volg gewoon je gevoel, anders was je hondje nu nog steeds verstopt, en dat kan echt drama opleveren, dus geloof nooit eerder een forum maar je eigen gevoel.
honden page profiel yooopyooop schreef in Voor Froukje Sijtsma

honden page profiel yooopyooop schreef in Tekentablet
Willemijn je snapt mijn punt niet, gaat 4 keer achter elkaar reageren, en dan zeggen we zijn off topic. En je begint zelf over je eigen brouwsel. Het gaat niet om jou, het gaat om de lezers die hier komen voor info, en dan mag je best wat voorzichtig zijn op een forum. Al spuit je Ogin in met wasbenzine  , zal vast helpen, dat is het punt niet, ik vind het allemaal prima wat je doet, nogmaals het gaat niet om jou. Dus nogmaals, ik val niemand aan, dat is echt mijn insteek niet.  
honden page profiel yooopyooop schreef in Tekentablet
Ach ja, ik was al bang dat het persoonlijk werd genomen. Je schrijft miljoenen geven pipetten aan hun hond, en dat is niet erg, nou niet dus, er geburen wel eens ongelukken, overdosis, allergie, het verkeerd gen hebben, maar die miljoenen bewijst dat het niet dodelijk is, er is volgens mij geen uitslag dat je hond er heel ziek van word, daarbij wil ik niet zeggen, gooi het er maar op, zeer zeker niet, met mate, ikzelf doe het hoogstens 2 keer per jaar. Waar ik over van is dat supplementen, kruiden en andere adviezen gegeven worden zonder te vertellen, bij een hond van zoveel kilo mag je dit geven. Ik ben ook niet tegen natuurlijke producten, maar soms worden methodes als bewezen hier neer gezet, en dat is gewoon niet zo. Zoals ik al zei, Faro en Sam hebben nooit een teek gehad, maar ik gebruikte ook niks, had ik wat natuurlijks geprobeerd had ik gedacht, hey het helpt. Ik vind best dat men wat voorzichtiger mag zijn, bij azijn, noem het natuur azijn, schoonmaak azijn is heel irriterend, bijvoorbeeld, ( niet over jou Willemijn) om maar wat te noemen. Het gaat er om om wat preciezer in tips geven. En deze natuurlijk tips moeten vooral niet gebruikt worden in het buitenland, omdat daar veel ziekte van teken af komt, Leishmania bijvoorbeeld is niet te genezen.   Ik vraag gewoon, heb je tips, vertel erbij dat dit niet bewezen is, vertel hoeveel je aan een hond per kilo moet geven, wees duidelijk in adviezen geven.     Ik heb het leven van Faro ook kunnen verlengen met kruiden en acupunctuur, ik denk (is niet bewezen) dat dit hem wel heeft geholpen, dus als je iets niet weet, ga naar een Holist, en dan 1 die ook dierenarts is. Ik ben dus niet tegen, maar wel soms op de manier waarop.  
honden page profiel yooopyooop schreef in Tekentablet

honden page profiel yooopyooop schreef in Tekentablet
" Hier gebruiken wij eigenlijk bijna geen pipetten alleen als het nodig is en verder een mespuntje knoflookgranulaat ( voor honden) elke dag werkt prima.      " chay & dolci Dit lees ik net op internet, Zowel honden als katten kunnen slecht tegen ui en knoflook (heel, stukjes, maar ook producten die ui- of knoflookpoeder bevatten). Katten en sommige honden rassen zoals de Akita zijn extra gevoelig. De opname van ui of knoflook kan bij dieren leiden tot bloedafbraak met ernstige bloedarmoede als gevolg. https://canislufa.academy/is-knoflook-nu-goed-of-giftig-je-hond/   Dus misschien is een waarschuwing op zijn plaats. Poeder en granulaat is meer dan een stukje knoflook, het is super geconcentreerd.   Soms denk ik wel eens, men gooit er maar "natuurlijke"stoffen in, zonder te beseffen dat dit kwaad kan.   Ik vind ook dat de modjes eigenlijk moeten modden op dit soort dingen, door een waarschuwing te plaatsen, of een bronvermelding te vragen, of erbij zeggen, dit is nooit bewezen.   Ik heb zelf met mijn vorige hond achteraf ook verkeerde dingen gegeven, waarvan ik later hoorde van een holist dat bijv curkuma gevaarlijk kan zijn, dit is een bloedverdunner en kan ontzettende winderigheid veroorzaken, soms zie ik adviezen van mensen, die hebben dan een redelijk grote hond, en die adviezen kan je dan niet aan kleine hondjes geven. https://www.tastea.eu/en/blogs/blog/de-bijwerkingen-die-je-kan-ervaren-van-kurkuma-the/ en dat is maar thee.   Ik bedoel het niet kwaad, wil geen rel veroorzaken, ben ook voor natuurlijke middelen als het bewezen is.  
honden page profiel yooopyooop schreef in Tekentablet
Mag een pup van zo jong wel al tabletten of pipetten?
 

Vrienden van wilma bastings

honden foto van yooop

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^