HondenPage baasje Ellen Vermoesen

Wat schreven de vrienden van Ellen Vermoesen op het forum

honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Agility Oefeningen thuis door Corona
@Sheltieduo; knappe running!  Een ideetje waarbij je maar 1 sprong nodig hebt: Verbale discriminatie (kort naar links/rechts vs out vs inin), altijd maar minder & minder sturing geven met je lichaam/ vanuit verschillende posities... 
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Agility Oefeningen thuis door Corona
" Opzich gaat dat goed maar na een tijdje weet hij dat het kort draaien is en begint hij er minder diep in te zitten. Mijn trainster raadt aan om dat kleiner matje te nemen. Ik zal volgende keer dit eens filmen   danku! " Sheltieduo_ Ja, dat had Blisse ook! Hier heeft een doos wonderen gedaan haha https://www.youtube.com/watch?v=z0a_DXCx7jA 
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Goede bordercollie fokker?
Mijn border komt van bij Maeglin. Zijn werklijnen, maar ook zeer geschikt als sporthonden. Ze doen het goed in agility, obedience, hoopers... Met mijn border, Blisse, doe ik geen schapendrijven, maar wel agility. Met haar atletische, fijne bouw en grote flexibiliteit is ze hier helemaal voor geschikt.  De kennel Wannahave fokt ook met leuke sportlijnen Nog veel succes met de zoektocht! 
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Agility Oefeningen thuis door Corona
" Wij oefenen inderdaad ook andere commando’s. Gisteren heb ik het heel kort draaien geoefend. In mijn tuin kan ik rechtdoor geen sprong zetten omdat ik te weinig meters heb dus kan ik enkel de rond oefenen. Bij mijn privétraining oefenden we wel alles tunnel, rond, links, rechts, heel kort draaien,.... vanaf de plank tot op de brug.  Via waar volg je die online cursus?  " Sheltieduo_ Hoe gaan de bochtjes bij jou? Hier kon Blisse de bochten in het begin heel goed. Via de bochten dan naar rechtdoor gegaan en daarbij de bochten wat beginnen verwaarlozen, dom haha. Maar allee, het begint terug op iets te lijken :)  Is de WeDaBest online class van Iwona Golab 
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Agility Oefeningen thuis door Corona
Super knappe runnings al!! Daar zijn wij ook mee bezig, it's a never ending story  Rechtdoor gaat nu wel echt mega goed, zit ze altijd in, dus de focus ligt nu op de bochtjes. Ook dat gaat beter en beter, soms nog mat matje, maar ook al zonder  Dan zijn we ook nog met een online cursus begonnen, waarbij je in principe maar 1 sprong voor nodig hebt. Ik heb wel het geluk hier ook mijn eigen trainingsveldje te hebben  En voor de rest; fitness! :)   
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Welke brok voor een border Collie
Eet ze het vers vlees wel graag? Mijn border eet bijvoorbeeld sowieso iedere morgen kvv.  Wanneer ze dat niet zou krijgen 's morgens, eet ze ook haar brokken niet op. Misschien dat dat het proberen waard is?   
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Welke brok voor een border Collie
Hier ook een actieve border. Zij eet brokken van Acana (en 2x per week KVV).  Krijgen regelmatig complimenten over haar blinkend vachtje :) 
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Beginners hond?
Ik geloof ook niet in een 'beginnershond'. Kies voor het ras waar je hart bij ligt/dat bij je past!    
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Voedingsdeskundige
https://bellypet.be/  Naast het verkopen van voeding is zij ook voedingsdeskundige.
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Hond in combinatie met studie
Ik ga nu naar het derde jaar van mijn studie en heb sinds het laatste jaar middelbaar een eigen hond. Ik kan het perfect combineren! Denk dat het ook veel afhangt van welke studie je volgt. Ik heb vaak maar max. 2 volle dagen les per week, voor de rest halve dagen. Ook is mijn moeder vaak een halve dag thuis en/of mijn broer (ook student), dus ze zitten hier bijna nooit alleen. Ik heb nog nooit het gevoel gehad iets te missen. Nu ik kan wel altijd op mijn ouders rekenen, zo kan ik dus wel eens blijven slapen bij een vriendin en dus ook tot laat mee op uitstap gaan. Door het jaar hou ik altijd alles goed bij, waardoor ik tijdens de examens ook gewoon kan blijven trainen, wandelen...  
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Beweging en uitdaging Border Collie
Normaal 1 keer per week training op de hondenschool of privéles. Op de hondenschool is dit in groepsverband met max. 5 honden. De training duurt dan ongeveer 50 minuten. Dus pakt dat ze daarvan 10 minuten echt loopt. De privéles duurt een halfuur. De ander(e) training(en) zijn thuis en duren max. 10 minuutjes, soms meerdere sessies op een dag. Fitnesstraining is zo'n 20 minuutjes.     
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Actief ras gezocht
" Grappig want de foto op je profiel lijkt verdacht veel op drijven..   En dat staren waar veel mensen het over hebben.. ach. Ik zie alle honden die geïnteresseerd zijn in mijn honden naar ze kijken. Ik begrijp die opmerkingen dus niet zo goed. Wat maakt kijken staren? Ja, mijn honden gaan vaak liggen als er een hond nadert. En ja, dan kijken ze naar die hond. Die hond komt dan vaak op hen afgedenderd terwijl hij ze aankijkt. Is het dat roerloze dat jullie eng vinden? Ik vind dat denderen dan weer eng.. Zeker als het zo'n zware hond is die met 1 poot hun rug kan breken. " Liz Idd dat roerloze; als er een hond gaat liggen en dan 'staart' naar Blisse twijfelt ze om die te passeren. Mijn andere hond, Mikai (een samojeed), doet dat trouwens, denk niet dat het iets typisch border collie is. 
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Beweging en uitdaging Border Collie
Wanneer je je border te weinig mentale uitdaging geeft, zal het waarschijnlijk niet zo'n aangename hond worden. Daarnaast kan je ook té veel doen met je border, ook niet goed zowel fysiek als mentaal niet. Iedere week heeft Blisse 2 rustdagen (=enkel wandelen, geen mentale activiteiten zoals agility, truckjes,...). Blisse haar 'weekschema': -3x agility training (2x wanneer we die week wedstrijd hebben) -3x fitness training -iedere dag een wandeling van minstens 1 uur Maar ook met maar 1 agility training per week zou Blisse tevreden zijn. Ook kan ze bijvoorbeeld perfect 2 weken zonder agility. Ze wordt dat niet 'vervelend' ofzo.   
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Actief ras gezocht
Ik moet ook gelijk denken aan een poedel, ken er eentje van op de agility & wat een werklust!  Over de border collie: Hier ook een werklijn met halflang haar. Blisse is ongeveer 4 maanden na haar loopsheid in de rui. Dan kam ik haar ongeveer 1 keer per week, er komt dan een klein handje haar af. Dus dat valt heel goed mee, ben natuurlijk wel een samojeed gewoon.   Wat betreft het drijven; Blisse heeft dat nooit op andere honden of mensen gedaan. Auto's zijn soms nog moeilijk, maar als ik haar vraag om naast mij te lopen, is dat (meestal) geen probleem meer. Denk ook dat wanneer ik daar meer op zou trainen dat dat helemaal geen probleem meer zou zijn, maar we lopen bijna nooit aan de baan. Het is niet onze prioriteit. :)  En over het 'staren', dat doet mijn Blisse niet. Ze voelt haar ook helemaal niet op haar gemak wanneer andere honden naar haar staren. Verder is Blisse echt enorm lui, in huis staat slapen het hoogste op haar lijstje tot we iets gaan doen natuurlijk.  En van grootte; Blisse zal zo'n 14 kg wegen denk ik en zal iets van een 47/48 cm schoft zijn. Velen verschieten ervan wat voor kleintje/fijntje ze is.           
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in ~ Reünie pups Lynn ~
Prachtige honden allemaal! Altijd leuk een nestreünie!  
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Lolabuland
" Ik begin ook in maart bij de gewone hondenschool maar ik vroeg mij af of de hond zich niet gaat vervelen ? Ben nu bij les 2 van Silvia's puppyclass " Karin Bakker Blisse verveelde haar zeker niet, ze doet de oefeningen allemaal super graag. :) Bij ons op de hondenschool werd er vooral gewerkt op 'volgen', wat ze geweldig vindt. Tussendoor de oefeningen deden we dan vaak ook wat trucjes (van Silvia's klas dan). Leuk, veel plezier !! 
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Gezinsuitbreiding!! *Update P8 5,5 maand alweer*
Gefeliciteerd ! Super leuke combinatie !
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Wie ervaring met Pomppa honden jassen?
Hier ook heel tevreden van de pomppa jassen. Blijven mooi zitten, sluiten goed aan, makkelijk aan te doen (en ze zijn ook zo mooi, al die leuke kleurtjes  ) Blisse heeft de perus & de jumppa.
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in 52 weeks of Flynn
Knappe man ! 
honden page profiel IsalindeIsalinde schreef in Kiezebrink vraag
Kiezebrink is veranderd en heet nu KB Raw. Alle verhoudingen etc. staan goed vermeld. Er is ook een compleet versie.Hier meer info: https://www.voerwijzer.com/kvv_merken/kiezebrink-mixen/ (Edit: Dit o.a. over de verandering. Bron: voerwijzer, zie link) 'Op forums kun je tegenkomen dat de Kiezebrinkmixen niet gebalanceerd zijn en dat je er spiervlees bij moet voeren. Dit was in het verleden het geval, maar de huidige mixen zijn wel gebalanceerd.')Zelf heb ik tijdens het opgroeien van onze herder o.a. kiezebrink gevoerd (toen het nog 'kiezebrink' was). Destijds o.a. ook goed research gedaan over geschiktheid van een pup van een groot ras. Hier geen groeipijnen meegemaakt.Ik heb zelf gevoerd door diersoorten af te wisselen, elke week een visdag, een ei etc. 
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Blisses agility carrière UPDATE: wintercompetitie
Ze heeft het super gedaan op wedstrijd ! Al haar runnings had ze gewoon :)  https://www.youtube.com/watch?v=vDVgUZz0o00  
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Blisses agility carrière UPDATE: wintercompetitie
@Sheltieduo; Danku voor de tips ! Het is nu wel niet dat ze meteen vertrekt. ze gaat gewoon al wat in slow motion naar voren, maar daardoor ligt ze vaak te dicht bij de eerste sprong, waardoor ze er gewoon onder loopt. een nieuw filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=5ROB3pmjqIk&feature=youtu.be Haar runnings gaan zo goed tegenwoordig ! Benieuwd hoe ze het morgen op wedstrijd gaat doen.   
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Voor de mensen met meer dan één hond..
•Meest eigenwijs? Mikai•Meest beheerst? Mikai•Slechtste humeur? Mikai•Beste in delen? Blisse•Moeilijkste eter? Blisse•Beste slaper? beiden•Grootste stiekemerd? Blisse•Beste knuffelaar? Blisse•Meest luidruchtig? Blisse•Meest verlegen? Mikai•Wie zou graag enigskind zijn? Blisse•Meest spontaan/open? Blisse•Meest happy-go-lucky? Blisse•Meeste attitute? Blisse•Meest dramatisch? Mikai•Meest athletisch? Blisse•Minst athletisch? •Wie begint met onrust stoken? Blisse•Wie stopt de onrust? Mikai•Wie zorgt voor je? Mikai•Wie maakt je gek? beiden 
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Blisses agility carrière UPDATE: wintercompetitie
Vorige week samen met haar zusje, broertje & mama getraind, super leuk ! Ze deed alles super goed, behalve 'blijven'... Sinds we begonnen zijn met wedstrijden is het voor haar heel moeilijk om aan de start te blijven, zeker op vreemde locaties...  Iemand tips ? Blijven buiten een agility situatie kan ze perfect.  
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Wat is de ware naam van je huisdier?
Leuk !  Mikai = Kapitein Speklap  Blisse = President Zonnestraal  
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Blisses agility carrière UPDATE: wintercompetitie
" Mooi team! Heb je al die toestellen zelf staan?  " Sheltieduo_ Degene in het filmpje wel. De foto's zijn vanop wedstrijd. 
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Blisses agility carrière UPDATE: wintercompetitie
en nog enkele actie foto's:
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in Blisses agility carrière UPDATE: wintercompetitie
Ondertussen hebben we enkele weken terug onze eerste 1ste plaats behaald op een officiële wedstrijd ! :) Voor de rest nog veel DK's, maar het begint beter en beter te gaan, vooral de afgelopen maand hebben we enorm veel vooruitgang gemaakt. Nu is het wedstrijdseizoen gedaan, maar we doen wel mee aan een wintercompetitie. Vorige week was het daarvan de eerste wedstrijd. De eerste 2 rondjes gingen niet zo goed; telkens uit de slalom poppen, niet van haar gewoonte (Blisse is enorm snel & de de slalom bewoog wat, wat genoeg is voor haar om eruit te poppen).  Tijdens het laatste rondje ging de slalom wel goed !  Een filmpje met delen van onze trainingen in oktober: https://www.youtube.com/watch?v=eJEK-L0rAQ8&feature=share    
honden page profiel Team Black & WhiteTeam Black & White schreef in 52 weeks of Flynn
zo fluffy nog 
honden page profiel IsalindeIsalinde schreef in Nova en haar heupslijtage, het gaat niet goed.
Heel veel sterkte met jullie verlies.De keuze is juist. De pijn is groots. 
 

Vrienden van Ellen Vermoesen

honden foto van Lizzie en Sterrehonden foto van Team Black & Whitehonden foto van Isalinde

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^