HondenPage baasje Deborah

Wat schreven de vrienden van Deborah op het forum

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in Berp
Aaaahhh, leuk zeg! Wat is t voor ras?
honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in Welke hond zou je (n)ooit willen hebben?
Nooit; herder, Molosser, Stafford/bull-achtige..   Ooit; Goldendoodle, Friese stabij, Dalmatier
honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in Samen in het bos
Olly! wat blijf ik toch onder de indruk van hem!   en Wow wat een foto’s weer, ben je dan alleen als je ze allemaal mee neemt of heb je versterking bij je?
honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in Wat maakt jouw hond, jouw hond? Leuke trekjes etc.
Typisch Binky; * na het ‘amen’ van ons gebed na het eten, rent ie naar zijn mand om een speeltje te pakken want het is speeltijd!   * als meneer geen zin heeft om een grote ronde te lopen, gaat ie rustig zitten en net zolang wachten tot je de korte route met hem pakt.   * met mijn avonddiensten zit hij vanaf 21.45 al voor de deur te kijken hoe ik om 22.00 binnen kom.   * nu ik zwanger ben, wil die per se met Z’n kop of poten op mijn buik liggen.   t is gewoon mn vriend!    
honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in Het “zoek de verschillen” topic.
6 jaar 7 weken    
honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in Calcium oxalaat stenen en kvv
Binky staat ook op de RC S/O, alleen dan een speciale icm zijn huidprobleem... Wordt speciaal gemaakt in Frankrijk, en valt dus niet te combineren met het natvoer van RC S/O daarom doe ik er een klein beetje kip doorheen van GimDog, anders eet ie t niet...   Met oog op je vraag; onze dierenarts stond ooo niet achter KVV geven ivm de calcium waarden in spier en bot. Daarom toch maar het kwalitatief mindere voer...
honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in Hoeveel kost jouw hond per maand?
Voer; 40,- per maand ivm dieetvoer Teken/vlooien; 6,- een keer per twee maanden trimmer; 38,- Snacks; 10,-    
honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in Interesse in Vizsla pup: ervaringen gezocht
Onze oppassend is een Vizsla teefje! Geholpen inmiddels. Enorm lieverd, wel stuiter de stuiter maar met de juiste hoeveelheid uitdaging is ze rust in huis. Ze vindt iedereen gezellig en leuk, gaat goed met de kleine van 3 jaar die rondloopt bij hun. Ze vraagt wel een hoop beweging, als ze die niet krijgt, heeft ze energie te over. Superleuke honden vind ik ze!
honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in Alleen laten met hitte
Wij zijn vanmiddag ook een poosje weg, maar Binky loopt vrij rond. Er staat een badje, hij kan op de plavuizen en er liggen koelelementen in theedoeken gewikkeld op de bank. Als je gewoon maar zorgt dat er verkoeling is!
honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in KVV voor kleine hond
Hier krijgt onze Maltezer afwisselend Duck, Carnibest, Renske en Rodi uit de diepvries.
honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in Honden reactief naar zwart masker?
" Ik snap je, maar het is een manier van communiceren van Binky.  Mensen zien het vaak als fout of slecht of onopgevoed, of agressief. Dat vind ik jammer. Het is een manier van communiceren, ze willen de ander gewoon niet in de buurt, niets mis mee.   " Suzanne en Luca Zo wordt ie wel bestempeld idd, als kleine druktemaker en asociaal richting andere honden. Terwijl in mijn hoofd zit; ik heb geen zin in jou, dus ga gewoon maar weg.. en dat verduidelijkt ie door te blaffen..   Jammer eigenlijk hoeveel baasjes dan dat direct bestempelen als agressief, want dat is hoe ze hem zien...
honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in Honden reactief naar zwart masker?
Kijk dit vind ik dus fijne topics...    Ik voel me vaak soms een enorme kluns met een uitvallende hond aan de lijn, naar bijv de Friese Stabijs hier in de buurt. Terwijl t op t oog hele lieve honden lijken. Gaat Binky helemaal te keer terwijl die hond in kwestie hem enkel passeert. En dan loop ik met een rood hoofd maar door...   Zo fijn om te lezen dan dat hij dus ook op bijv onzekerheid of angst van een andere hond kan reageren! Ik zie wel degelijk verschil in de benadering naar bijv het dwergkeesje hier in de buurt, die twee zijn aan elkaar gewaagd en vinden elkaar echt het einde. Buiten dat ik Binky alleen kennis laat maken als híj dat wil én wanneer hij los loopt, is zijn manier van reageren soms een raadsel voor me.   Ik blijf mee lezen!
honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in Honden reactief naar zwart masker?
Oh ja hoor, Binky reageert steevast op Friese Stabijs terwijl hij bijv de Heidewachtels en Drentse Patrijzen hier laat lopen.
honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in Met welk ras wordt jouw hond verward?
Binky wordt standaard uitgemaakt voor ‘witte Boomer’ en dan meestal in de zin van; ach witte Boomers zie je niet veel...   Nee dat komt omdat dit een rasechte Maltezer is ...    
honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in Teveel wandelen
Hier wandelen we met Binky ook zo’n 2 a 2,5 uur per dag hoor Het is dan ‘maar’ een Maltezer maar ook die hebben gewoon de wandelingen nodig Hij vindt het heerlijk en ik merk dat als ik hem meerdere dagen minder geef, dat hij z’n poten begint kaal te likken..
honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
Dat geldt voor Binky net zo.. Niet iedere hond hoeft mee te worden gespeeld, net zoals in jouw beschreven karikatuur, niet in iedere speeltuin gespeeld moet worden met andere kinderen.
honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in Pup 15 weken komt niet altijd
Ik heb altijd geleerd dat het wandelen (ofwel los ofwel vast) niet voor mij is, maar Voor de hond. Daar neem je dus de tijd voor. (Poep en plasrondjes uitgezonderd) Vooral het snuffelen is een manier om zich bewust te worden van zijn omgeving, zie het als een soort Facebook en socializen voor je hond. Je pup is nog jong en volledig in de ontdekkingsmodus. Ook als ze ouder worden, heeft het geen zin om te roepen tijdens het snuffelen. Het is niet dat ze niet wíllen luisteren, maar zie het als jij die bijv in een boek verzonken zit. Helemaal opgaan in dat heerlijke boek, voor de hond helemaal opgaan in het heerlijke luchtje.   En idd, als hij weer aandacht voor jou heeft? Blij roepen en belonen. Laat het altijd een feest zijn!
honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in Op weg naar mijn eerste pup!
En ook hier volg ik! Superleuk en interessant om te lezen!
honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
“Als alle honden zo zouden zijn, zou mijn oudste hond ook niet aangelijnd hoeven te worden. Want voor honden die haar op deze manier benaderen heeft ze respect voor en kan dan heel vriendelijk zijn.  " Pascale, Kahlúa&Willow Dit precies. Geldt voor Binky exact zo. Ik lijn Binky aan bij het zien van Friese Stabijs en Herders. Niet omdat ík ze niet vertrouw, maar omdat hier in de buurt het te vaak is gebeurd dat deze honden ongeacht de signalen gewoon op Binky af gingen waardoor hij zich genoodzaakt voelde om te snauwen. Eender welke Stabij of Hetder we waar dan ook tegen komen, ik lijn hem aan. Ter zelfbescherming, want nu worden in zijn ogen al deze rassen over een kam geschoren en valt ie uit.   Ongeacht of welke hond dan ook sociaal of niet is, ik ken mijn hond het beste en lijn hem gewoon aan als ik zie wat er qua spanning met hem gebeurt. Als een ander dat ook zou doen, zodra gezien wordt dat Bink wordt aangelijnd, zou het al veel conflicten hebben voorkomen. Hier zijn ze echter meer van t soort ‘lekker spelen en samen laten uitzoeken’ en ‘mijn hond is sociaal en doet niks’..   Dan Binky maar aanlijnen en hem rustig begeleiden..
honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in Niets doorhebben bij agressief gedrag
Wow wat een reacties.. Heb niet alles gelezen, dus totaal geen idee of mijn reactie van toegevoegde waarde is.   Wij hebben in onze buurt een Labrador die het ogenschijnlijk zelfde gedrag vertoont als de Golden uit de openingspost. Binky weet nooit wat hij met het gedrag aan moet, het liggen.. Hij kijkt weg, draait zich om, tongelt wat en wacht op het besluit van mij om ofwel terug te lopen, ofwel af te wachten. Negen van de tien keer springt die Lab op en racet met een vaart naar ons toe (aangelijnd of niet), of springt ineens op al kwispelend. Binky negeert het, hij lijkt het gedrag echt heel spannend te vinden, onvoorspelbaar ook. Veel collies ook, die hier aan komen sluipen en waar we niet kunnen passeren. Lopen we in het bos en we zien in de verte een hond die gaat liggen, met een ‘blije kop’ en een kwispel, blijft Binky staan. Zelfde kalmerende signalen als eerder genoemd. We draaien om en lopen een andere route. Niet dwingen om er langs te gaan. Het gebeurt vaak dat de hond in kwestie of het nou een herder of een Jack Russel of wat ook is, toch opspringt en met een bloedvaart op ons af komt. Of ik het nu wel of niet moet oplossen, Binky is me voor en verstart, springt naar voren luiD grommend en Corrigeert het. Misschien niet juist, maar je bent te laat.   Wat ik wil zeggen; dat een andere hond, in dit geval jouw golden, een goedZak is en altijd wil spelen en honderd hondenvriendjes heeft, betekent niet dat de andere hond in kwestie hetzelfde is. Ook ik zou jouw hond ontlopen, puur omdat ik denk dat mijn hond in die situatie dezelfde reactie zou kunnen hebben als de herder in jouw verhaal. Niet alle honden willen spelen en dat betekent niet direct dat ze asociaal zijn, net als dat het niet betekent dat alle honden sociaal zijn als ze willen spelen.  Zoals de tip hier vaker is gegeven, ga met een stabiele groep honden wandelen en ook al wil jouw hond met iedereen spelen, het is niet erg om hem daarin af te remmen want niet iedere hond is daarvan gediend. En zolang je hond de taal nog niet begrijpt, kan het voor veel conflicten zorgen ...
honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in niet relevant
" Dank je wel voor de informatie. Dit is goed nieuws. Weet je misschien als de nechste fokken is met een F1b goldendoodle of een poedel reutje?  Ook voor goldendoodles, wat is beter F1, F1b of F2?  " Milou Het heeft niets te maken met ‘beter’. Het is de manier van fokken. F1 is de eerste generatie Doodles, dus Golden Retriever x Poedel. Die Fokken zij niet. F1b is een hond die uit de eerste generatie komt, en die teruggefokt wordt met een poedel, eigenlijk dus 75% poedel en 25% Golden Retriever. Deze honden zijn geschikter als er bijv allergieën in de familie zitten.   Het is een kwestie van smaak, de F1b of F2b hebben meer een krullenvacht dan fleece, zoals je dat wel ziet bij een F2 of F3.
honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in niet relevant
"   Zowel voor de Golden Retriever als de (Grote) Poedel gelden veel meer verplichte testen door veterinair specialisten dan alleen de HD en ED testen, die in het stageverslag staan (zie de  links die ik in mijn eerste reactie in dit topic vermeldde.   " Loesje Het waren enkel voorbeelden. Volgens mij als e een pup ergens vandaanwilt ga je ook langs toch? Om de dingen in te zien. Je kunt je best willen doen je gelijk te halen, maar je kunt ook openminded zijn en de mensen bellen .. Ze weten waar ze mee bezig zijn, beter dan menig ander fokker.   Dus als antwoord op de vraag van TS; bel hen zeker eens op als je meer wilt weten. T is t echt waard.
honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in niet relevant
" Ik zit zelf niet in de Goldendoodle wereld, maar je zou het telefoonnummer van deze fokker kunnen opzoeken en kijken of deze website/fokker genoemd word op waarschuwingssites voor broodfokkers.   Verder zag ik dat er een stage interview op de website te vinden was, waarin stond dat ze beroepsmatig zouden fokken. Hier zou ik zelf mijn vraagtekens bij hebben helemaal omdat (mij in ieder geval) niet duidelijk is hoeveel honden ze hebben en je ook niet kunt bellen, maar ipv daarvan een contact formulier in moet vullen. " Arran & Aedon Je kunt wel bellen hoor, telefoonnummer is gewoon te vinden op de site.
honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in niet relevant
De site hebben ze niet in eigen beheer, ik was eerst sceptisch toen mn vrienden zeiden daarheen te willen. Totdat ik er was en alles te zien kreeg, behalve dyslexie zien ze ook het nut niet in van alles op een website plaatsen. als mensen echt interesse hebben dan nemen ze maar contact op, vinden ze. De pups gaan ook niet met de eerste de beste mee.
honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in niet relevant
" Fokhonden worden niet getest door veterinair specialisten op veel voorkomende erfelijke aandoeningen bij de Golden Retriever alsmede de Grote Poedel   Zie verplichte testen artikel 4.3 van de fokreglementen van beide rasverenigingen   https://www.goldenretrieververeniging.nl/fokkerij-gezondheid/verenigingsfokreglement/     https://www.nederlandsepoedelclub.nl/fokken/aangifte/dekbericht/11-bestuur/22-fokreglement   " Loesje Onzin, zowel de foto’s die zijn genomen van HD als van ED zijn beoordeeld door een orthopeed. Ik heb ze zelf gezien en in handen gehouden, beide ouderdieren zijn HD-A getest.  Ze hebben vier honden zelf; een golden retriever, een goldendoodle F1 en twee goldendoodle F1b. Allen teefjes. Met de golden wordt niet meer gefokt daar deze te oud is, de anderen worden na goedkeuring wel ingezet.
honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in niet relevant
Goede vrienden van mij hebben bij deze fokker een pup vandaan, waarbij ik twee keer ben mee geweest naar de kennel.   Fantastische mensen, liefde voor hun vier honden en weten heel goed waar ze mee bezig zijn. Het laatste nest wat op de website staat, dat is het nest waar hun pup uit kwam. Ik heb daar de testresultaten van zowel teef als reu gezien, DNA profiel en allerlei andere informatie. Deze mensen weten waar ze mee bezig zijn, ook wij staan bij heb op dewachtlijst want als er hier een pup komt dan bij hun vandaan.
honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in Blaasstenen - Operatie of euthanasie?
Binky is drie weken geleden geopereerd aan blaassteen. Hij had niet eens klachten op voorhand, echter alleen steeds wat bloed bij urine.   Ze hebben bij hem drie stenen weggehaald, calcium-oxalaat bleek achteraf. Operatie heeft een klein uurtje geduurd, mocht hem vrij snel weer ophalen en heeft toen aan een stevige antibiotica - kuur gezeten incl pijnstiller. De eerste drie dagen was zwaar, hij had duidelijk nog pijn, maar daarna ging het vlot beter. Ik denk dat hij uiteindelijk meer last van de narcose heeft gehad, dan van de operatie an sich. En van de jeuk aan de helende hechtingen daarna. Na twee weken werden de hechtingen verwijderd en heeft hij nergens last meer van.    Heb zelf meerdere keren van dichtbij operatie van blaasstenen meegemaakt, de zwaarte van de operatie valt mee, t is de narcose waar ze vrij lang onder liggen die het hem doet. Binky is 8 jaar, voor mij nog jong en actief zat om hem te laten helpen. Ik weet niet wat ik in jouw geval zou doen. Ik kan me voorstellen dat voor zo’n leeftijd de keuze moeilijker is, narcose heeft weerslag op het hele doen en laten...   Sterkte met je beslissing & mocht je vragen hebben laat het dan gerust weten!
honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in Wandelen met deze warmte
Hier een ronde om 07.00 uur, om 10.00 uur even plassen en dan om 16.00 uur weer alleen plassen, tenzij hij eerder bij de deur gaat zitten savonds langere ronde, maar ook niet te lang want asfalt om ons huis is nog veel te heet
honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in Penny geopereerd - Update 20-7 controle
Binky is vorige week geopereerd aan z’n blaas en zoals Hannah zegt, de jeuk die ze krijgen als zowel de haartjes gaan groeien als de wond gaat genezen, zorgt voor veel onrust  ik zou zo’n sleeve idd proberen voor om haar achterpoot 
honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje schreef in Wat doen jullie?
Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik negen van de tien keer te laat ben met correctie. Binky heeft een aantal honden in de wijk waar hij echt de schurft aan heeft, vaak ontwijk ik deze gewoon door naar de overkant over te steken. Als ik er toch een tegen kom waar hij tegen uit dreigt te vallen, leid ik hem af. Soms ben ik daar te laat mee en ja, dan laat ik t gaan want dan zit ie van 0-100 en heeft t totaal geen zin om er energie in te steken.   In een uitzonderlijk geval laat ik hem expres uitvallen. Zoals bij een loslopende hond die ons tegemoet komt en linea recta op hem af loopt, of te opdringerig is. Dan mag hij best van zich af bijten...
 

Vrienden van Deborah

honden foto van Binky & baasje

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^