HondenPage baasje stip

Wat schreven de vrienden van stip op het forum

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in Spelklasjes met Orga en Perdie! 2de spelklasje!
Geen probleem hoor Kim! Je legt het allemaal heel duidelijk en mooi uit :-)    Intussen heeft Orga op de hondenwei in de buurt ook al wel wat goeie ervaringen gehad en durf ik terug met hem en Perdie naar zo'n plekken te gaan. Met Orga en de andere honden gaat het meestal goed. Hij wordt nog wel nerveus maar probeert ook te spelen. Alleen wordt hij heel onzeker van opdringerige honden.    Perdie durft nog altijd achter andere honden jagen en happen. Heel vreemd want onlangs liep ze zo achter een Beagle aan en deed ik haar dus aan de lijn (dan blijft ze kalmer) en na een aantal keren los en terug vast probeerde ze toch wat te spelen. Maar bij haar slaagt dat spelen snel om in happen, ze moet nog veel leren dus ;-)    Ik kijk al uit naar september en intussen hoop ik dat ze allebei nog wat goede ervaringen kunnen opdoen met andere honden :-) 
honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in Spelklasjes met Orga en Perdie! 2de spelklasje!
Aangezien de spelklasjes pas in september weer starten wil in deze vakantie toch zoveel mogelijk werk maken van het socialiseren van Perdie en Orga met andere honden.   Vandaag had Orga een date met een Weimaraner meisje genaamd Lola. We gingen samen het losloopveldje op en daar waren 2 jonge reutjes aan het spelen. Orga erbij gelaten om te kijken hoe dat ging en dat viel best mee. Alleen bleef één van die reutjes maar snuffelen en likken achteraan bij Orga en daar kreeg Orga wel genoeg van hoor! Ik begreep hem maar al te goed, teveel is teveel hé ;-)    Nadien gingen die honden weg en toen kwam zijn date aan. In het begin blafte hij naar haar, want hij snapte er niet veel van. Lola ging telkens liggen, zo onderdanig en lief was ze!! Maar hij snapte er nog minder van!    Nadien samen een grote wandeling gemaakt en daarna nog eens samen op het veldje. Toen hadden ze wel zin om te spelen, Lola had het alleen een beetje warm. Maar ik ben toch weer heel trots op mijn manneke en zijn slungelige spelpogingen (zie filmpje). Hij doet zo zijn best, hij moet nog veel leren maar gaat toch de goede weg op! Hij was duidelijk gek op haar en we gaan zeker nog eens met haar afspreken!    Orga en Lola Orga en Lola   Ps: Joske is Orga zijn bijnaam moesten jullie je afvragen waarom ik steeds Joske zeg 
honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in Spelklasjes met Orga en Perdie! 2de spelklasje!
Gisteren hadden we ons 2de spelklasje. Eerst hadden we afgesproken met Turbo, een dalmatiër reutje (van Kim hier op het forum) waar we al vaker mee hebben afgesproken maar waar Orga de laatste keren steeds naar blafte en hapt en gromt. We zijn dan eerst samen gaan wandelen, in het begin zette Orga weer zijn grote mond op maar na een tijdje konden ze samen wandelen en negeerde ze elkaar.    Daarna samen naar de spelklasjes maar daar ging het niet zo goed. Orga was zo boos op Turbo (gelukkig dat Turbo veel bij Orga toelaat) dat we met andere honden verder hebben gedaan. Het was duidelijk dat het gisteren niet meer ging lukken voor Orga... Blijkbaar is Turbo een beetje té indrukwekkend voor Orga. Orga heeft honden nodig die niet fysiek spelen (met poten slaan, happen,...) en die houden van relaxte renspelletjes. Als hij wat meer zelfvertrouwen krijgt kan hij zo'n stoer mannetje als Turbo ook wel aan. Voorlopig houden wij het dus bij wandelen    Dan met een aantal andere honden op het veld gekeken hoe dat ging en Orga heeft voor het eerst echt leuk gespeeld. Een relaxt renspelletje dat mooi werd afgewisseld met veel spelbuigingen en enthousiasme  We zijn dus heel blij dat we een match gevonden hebben en nu weten ze met welke honden ze Orga in de toekomst kunnen samenzetten, leuk hé!! Ik was zo trots en blij toen ik hem voor het eerst echt zag spelen    Perdie heeft een beetje de bitch uitgehangen dus zij mag binnenkort  nog eens apart terugkomen en dan gaan ze kijken bij welke hondjes zij kan gezet worden. Zij wordt heel snel boos en begint de andere dan al happend op te jagen. Ze is blijkbaar ook enorm onzeker waardoor ze snel begint te grommen en happen.    Ik heb nog een aantal leuke foto's die één van de andere baasjes gisteren heeft genomen:   De bruine hond is die hond waarmee hij zo leuk heeft gespeeld    Nu is het weer wachten tot september voor de volgende spelklasjes maar intussen ga ik toch proberen verder te trainen, de hondenschool terug op te nemen en leuke honden te vinden om af en toe mee af te spreken 
honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in Mijn prinsesje is 8 jaar geworden!
Gefeliciteerd knappe Sascha!! 
honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in Orga 2 jaar bij ons!!
" Dat was ook de gelukkigste dag uit Orga's leventje, de dag dat jullie het asiel binnen wandelden en hem uitkozen. Het lijkt wel alsof het gisteren was, zie jullie nog vertrekken " Marie-Rose & Tibootje  Ja hé? Die 2 jaar zijn voorbij gevlogen hé! Hihi ik zie me daar ook nog zitten, in de auto tussen Perdie en Orga en hopen op een rustige rit naar huis 
honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in Orga 2 jaar bij ons!!
" Hihi die gekke Orga!  ik weet nog toen hij er net was, dat hij heel hard gefocust was op de katten. Kan dat? Hoe gaat het daar nu mee?  " Shauni *Chica&Niño&Sky*  Dat is helaas nog altijd zo... We zijn zover geraakt dat hij in de bench ging kluiven terwijl de katten in de living rondliepen maar een stap verder zijn we nooit geraakt. Aan de lijn blijft hij te gefocust en komen die katten véél te dicht (die zijn van niks bang!). We hebben ons er dan maar bij neergelegd dat we ze uit elkaar moeten houden  
honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in Orga 2 jaar bij ons!!
2 jaar en 2 dagen geleden, op 25 mei 2013 vertrokken we met Perdie naar het asiel in Turnhout om daar kennis te maken met enkele honden. We hadden ons oog al op Orga laten vallen maar helaas hadden andere mensen al een optie op hem genomen.    In het asiel aangekomen bleek dat de optie op Orga vervallen was en hij dus nog steeds in het asiel zat. We zijn toen samen met hem en Perdie gaan wandelen en diezelfde dag nog ging hij met ons mee naar huis.   Nu 2 jaar later kunnen we ons geen leven zonder hem voorstellen. Hij is zo ontzettend lief, aanhankelijk, grappig,... We vervelen ons geen seconde met hem en hij wint echt de harten van iedereen die langskomt met al zijn charmes! Zelfs mensen die niet zo van honden houden vinden Orga leuk    Met Perdie kan hij het nog steeds erg goed vinden, zij is wel duidelijk de baas in huis. Orga moet soms goed opletten wat hij doet of hij wordt afgesnauwd     Orga wordt dit jaar alweer 7 jaar maar we hopen dat we nog zeker 10 jaar van ons knap manneke mogen genieten!     
honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in Uma Podenco vermist Asterstraat Den haag
Wat erg... Ik mag er niet aan denken! Hopelijk kunnen ze haar snel terugvinden! Ik woon helaas te ver... 
honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in hond geel groen urine
Link dierenartsen van wacht
honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in Goed tuig voor Whippet - Ruffwear?
Cindy wie is Melbourne? Hihi    En die tuigjes zijn hun prijs dubbel en dik waard, zeker de service van Ruffwear is fantastisch!! Bij ons tuigje begon het stofje aan het metalen klipje wat te rafelen. We hadden het tuigje al meer dan een jaar dus ik verwachtte niet dat ze me zouden helpen maar ik heb dan toch een mailtje gestuurd met foto's bij. Ik heb hen dan uitgelegd dat we zo'n 2 tuigjes hebben en dat het ene ouder is en dit probleem niet heeft. We kregen meteen een nieuw! We mochten gewoon contact opnemen met het verkooppunt (bij ons was dat Sportypets) en kregen een nieuw tuigje!! 
honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in Goed tuig voor Whippet - Ruffwear?
Ik ken in Antwerpen wel een winkel die Ruffwear verkoopt, ze hebben online een site (www.sportypets.be) daar kan je ook hun adres vinden    Hier dus ook een grote Ruffwear fan!    
honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in Honden modellen gezocht die speciaal zijn
Perdie is best speciaal door haar talloze vlekjes vind ik    P
honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in Spelklasjes met Orga en Perdie! 2de spelklasje!
" Iets soortgelijks deden ze bij ons ook wel eens op de hondenschool. Obi  is ook niet echt zeker van zichzelf, en ontzettend conflictvermijdend. Hij laat zich meteen overschaduwen door drukkere en meer zelfverzekerde honden. Ze hadden daar ook een afgesloten terrein, daar mochten ze los. Maar bij voorkeur niet achter elkaar aan jagen, omdat de zachtgekookte eitjes in de klas (zoals Obi) dan alleen maar opgejaagd worden en ze niet de kans krijgen om iets anders te doen dan opgejaagd te worden. Het lijkt leuk dat rennen maar voor Obi was het dat niet. Met behulp van snoepjes en het zoeken van kleine beloningen in het zand konden honden op het terrein door en naast elkaar heen lopen zonder dat er gesnauwd, gerend of op andere manier onrustig gedrag onstond. Maar konden ze ook wennen aan de aanwezigheid van vreemde (losse) honden. Op een gegeven moment was het snoep dan op en werdt er gekeken hoe het ging. En de spanningen zoveel mogelijk wegnemen door  rennen te voorkomen. Elke keer ging het wat rustiger, en dan was er weer een week een vreemde hond bij. Wat dan weer wennen was...      Wat jij omschrijft zo ging het dus in grote lijnen ook bij ons. Maar aan dit soort problemen werdt sowieso erg veel aandacht besteed. Was ook een erg geschikte groep eigenlijk die klas waar Obi toen in zat. De meeste honden waren eigenlijk erg makkelijk.    " Gastinnetje, Lady, Obi en Lobbes†   Ja dat is ongeveer dezelfde manier van werken. Jammer dat niet meer hondenscholen en gedragstherapeuten zich hierop richten. Want ik kan Orga wel 101x afleiden op straat maar daar wordt hij toch niet zelfzekerder van... 
honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in De roedel van het noorderlicht ... Deel 1 tot en met 8
Wauw wat kan jij goed schrijven!! Ik volg graag 
honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in Spelklasjes met Orga en Perdie! 2de spelklasje!
" Wat interessant! Hebben ze ook iets van een website? Ik zou graag meer informatie willen voor Babs.. " Yvonne   Ze hebben (geloof ik) geen site maar ze zijn wel via mail of facebook te bereiken: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008349643032&fref=ts   Alles van spelklasjes en datums worden ook via fb-evenementen georganiseerd. 
honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in Spelklasjes met Orga en Perdie! 2de spelklasje!
" Fijn dat het goed ging, ik vind het ook intressant om te lezen.   Hoe ging dat precies, waren alle honden los en Orga ook? En hoe begeleidde Carl dat allemaal? En wat was jouw taak?   Met Jenna zou ik zoiets als dat in de buurt zou zijn ook wel aandurven, ik ben me vrij zeker dat ze nooit zou bijten maar dat het puur angst voor andere honden vanwege slechte ervaringen is dat ze zo blaft en uitvalt als ze de kans krijgt (wat ik dus gelukkig nu meestal kan voorkomen) Wat bij Jenna nog een punt zou zijn is spelen, ik heb niet eens een idee hoe zij zou spelen met andere honden, en of ze zoiets ooit gedaan heeft en überhaupt leuk zou vinden. " Dobry   We zijn dus gestart met Perdie en Orga samen op het veldje los. Even uitrazen en een beetje stress van de autorit kwijt geraken. Toen kwam er aan de buitenkant van het hek een hondje bij. Meteen schoten ze er blaffend en grommend op af dus stelde Carl voor om met één van de twee apart te starten. Ik koos toen voor Orga omdat hij diegene is die al het geblaf in gang zet. Perdie volgt hem daarin.   Dus hop Perdie in de auto en Orga nog alleen los op het veldje. Dan vroeg Carl of we hem konden proberen achterin het veldje te krijgen zodat de eerste hond 'ongemerkt' op het veldje kon komen.    Toen Orga natuurlijk zag dat er een hond op het veldje stond vloog hij er naar toe in volle vaart. Die eerste hond was ook de kalmste, heeft volgens Carl nooit conflicten en speelt geloof ik ook niet echt. Reageerde heel rustig op Orga, beetje negeren zodat Orga al snel op zijn gemak was.    Dan werd de 2de hond erbij gehaald terug op dezelfde manier door Orga even weg te krijgen van het hekje zodat de hond rustig kon binnenkomen. Ook hier werd dan gekeken hoe het ging en omdat dat ook goed ging werd de 3de en nadien 4de hond erbij gehaald.    Orga en alle honden zijn dus los. Ik geloof dat Carl op basis van elke ontmoeting beslist welke hond er wordt bijgehaald. De ene hond is wat drukker of speelser en zo kijkt hij hoe Orga op elke soort hond reageert. Er is heel de tijd nog iemand extra bij om te begeleiden. Samen houden ze de honden eigenlijk heel de tijd in het oog en evalueren ze het gedrag en leggen ze terwijl uit waarom hij op dat moment wat doet.    Terwijl vroeg Carl mij vanalles rond Orga en Perdie en hun gedrag thuis of met andere honden enz... Op voorhand hadden we ook al een hele lijst met vragen moeten invullen dus ik geloof wel dat hij het bij honden die al gebeten hebben of dergelijke anders zou aanpakken, maar hoe of wat dat gaat weet ik natuurlijk niet. Hij is enorm rustig en kan de honden heel goed lezen.    We begrijpen Orga nu al wat beter en geloof het of niet maar toen we net van het veldje kwamen stond daar dus al de volgende hond te wachten, helemaal aan het blaffen en uitvallen en Orga liep er gewoon voorbij en deed niets! Nadien bij thuiskomst zat Orga in de auto en passeerde er een vrouw met hond, normaal zorgt dat voor heel wat geblaf maar deze keer niets!    Hij heeft duidelijk wel heel graag contact met andere honden maar in de buurt durf ik dat niet aan. Ik wil niet zomaar op een hondenwei de honden losgooien (later zou dat misschien een optie zijn om af en toe nog eens zo'n hondenwei te bezoeken als er maar enkele honden zijn). Dankzij deze klasjes kan hij in een veilige omgeving goede ervaringen opdoen en ik denk dat dat hem op veel gebieden gaat helpen. Als hij niet meer zo heftig reageert kunnen we terug naar hondenweides gaan zonder bang te moeten zijn dat er plots een hond bijkomt want dan zou hij niet meer zo mogen uitvallen, dan kunnen we terug naar de hondenschool, mee op groepswandelingen, afspreken met vrienden en hun honden, eens naar zee enz... Er zijn zoveel dingen die we nu niet kunnen/durven doen doordat Perdie en Orga zo blaffen en uitvallen samen, ik hoop echt dat we dat met de tijd toch weer kunnen doen!    Trouwens Perdie en Orga zijn ook geen spelers. Buiten eens samenrennen met andere honden spelen ze niet. Samen proberen ze wel eens maar ze weten niet goed hoe. Voor mij hoeft dat ook niet maar het zou wel mooi zijn als ze na een tijdje wel zouden spelen en ervan genieten 
honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in Spelklasjes met Orga en Perdie! 2de spelklasje!
" Wat gaaf dat het zo goed ging! Ik vind dit echt een interessante 'therapie'. Weet alleen niet of ik het zelf wel zou durven, wat als de hond nou wel uithaalt? Bo is ook zo'n gevalletje wil wel durft niet en weet niet hoe. De hondjes die heel sociaal en stabiel zijn die kunnen hem verleiden tot (heel leuk) spel maar inderdaad wel het typische 'herder spel'   Dit is alleen in België of niet? Wanneer ga je weer? " cantouch   Het is zo dat het nu allemaal honden waren die Carl goed kent en die heel conflict vermijdend zijn. Zo kwam de hond die na ons moest in contact met een hond van Carl en meteen vloog die hond op de andere hond zonder dat er echt iets gebeurde. De andere hond bleef heel rustig en ging weg. Carl bouwt het dus ook op; eerst zijn kalmste hond die amper speelt en zo steeds een andere hond erbij. Ik weet nu niet hoe hij het aanpakt met super agressieve honden maar gewoon uithalen lijkt me geen probleem bij deze honden. Orga was op een bepaald moment ook serieus aan het blaffen en achter één van de honden aan het 'jagen' en te brommen en dan gebeurde er ook niets.   Het zijn echt heel stabiele honden waar wij vandaag contact mee hadden en zo wordt er rustig (op het tempo van de hond) opgebouwd naar andere soorten honden. Orga is bv. meer van het lopen tijdens het spelen en daar gaat hij dus volgende keer rekening mee houden.    Carl matcht blijkbaar echt de honden met de juiste andere honden en alle lichaamstaal wordt heel de tijd goed geobserveerd.    Ik geloof dat ze alleen in België actief zijn ja (Wachtebeke en/of Deinze). Normaal gaan we één van de volgende weekends weer naar daar  Denk dat er ook niet teveel tijd mag tussenzitten...
honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in Spelklasjes met Orga en Perdie! 2de spelklasje!
Zo de eerste les zit er op. We kwamen na een uur rijden aan in Deinze en Orga was behoorlijk gestresseerd van de auto-rit. Daar mocht hij dan met Perdie even lekker uitrazen op het omheinde veldje en nadien kwam er een hond bij het hek staan. Beiden er naar toe natuurlijk en maar blaffen, haren recht en grommen. Het leek ons dan ook beter om één van de twee terug in de auto te zetten en met ééntje verder te gaan.   Dan heb ik gekozen voor Orga omdat hij toch de meeste problemen heeft en Perdie vooral mee blaft. Alleen doet zij het meestal wel redelijk goed. Dus hop Perdie met mijn mama in de auto    Toen haalde Carl er de eerste (en kalmste) hond erbij. Dat ging eigenlijk prima. Orga zijn haren natuurlijk wel helemaal recht maar verder niets. En zo de 2de, 3de en 4de hond er één voor één bij gehaald. En hij deed het echt heel goed!    Carl (de begeleider) zei al snel dat hij vermoede dat Orga heel onzeker was. Hij wilt wel héél graag contact met andere honden en spelen maar hij weet gewoon niet hoe... Tegen het einde van de les begon hij dat wel te blaffen tegen één van de honden en de andere honden loste dat goed op door hem te negeren of gewoon rustig te blijven.   Echt spelen heeft hij niet gedaan maar hij heeft wel goed met de andere mee gerend en goed gesnuffeld. Het plan is nu om volgende keer het weer zo aan te pakken en dat te zoeken naar een goede match voor Orga. Een hond die dezelfde spelstijl heeft (zodat ze samen kunnen rennen) en waar hij vertrouwen in heeft. En zo kunnen we dan opbouwen naar honden met andere spelstijlen. Ofwel leert Orga dan om ook op andere manieren (fysieker) te spelen ofwel leert hij conflicten uit de weg te gaan en leert hij dat niet alle honden hetzelfde spelen en dat dat oké is.    Ik ben echt enorm blij dat het zo goed ging en kijk zo hard naar de volgende lesjes uit!!! Perdie gaan we dan binnenkort ook eens terug meenemen om te kijken hoe zij het doet en hoe ze het natuurlijk samen met andere honden doen op een veldje.    Op weg naar huis hebben we hem niet meer gehoord en nu ligt hij heerlijk te slapen. Die horen we vandaag niet meer 
honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in Spelklasjes met Orga en Perdie! 2de spelklasje!
"  Aaaah   Ik weet niet of jullie zondag meestal komen? Maar zondags ga je me heel weinig zien omdat ik dan in Duffel train. Maar tot snel dan hé!  " Shauni *Chica&Niño&Sky*   Of met beiden te trainen als de uren niet overlappen natuurlijk 
honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in Spelklasjes met Orga en Perdie! 2de spelklasje!
"  Aaaah   Ik weet niet of jullie zondag meestal komen? Maar zondags ga je me heel weinig zien omdat ik dan in Duffel train. Maar tot snel dan hé!  " Shauni *Chica&Niño&Sky*   We gaan normaal terug zowel donderdag als zondag komen. De bedoeling is dan binnenkort één keer per week met Orga en één keer per week met Perdie te komen trainen 
honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in Spelklasjes met Orga en Perdie! 2de spelklasje!
"  Ooh tof, dan ga ik jullie weer zien? Of gaan jullie naar een andere HS gaan?    " Shauni *Chica&Niño&Sky*   Nee nee wij komen terug naar jullie hoor  
honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in 2 of 3 honden, de verschillen?
Amai ik heb dit topic helemaal gemist! Ik ben heel benieuwd hoor!    Ik zelf zou met mijn huidige tweetal niet aan een derde beginnen (en dan volg ik mijn verstand want mijn hart durft wel iets anders te roepen). Wij hebben er ten eerste de ruimte niet voor en met dit huidig duo wandelen is al wel eens een uitdaging dus een derde (wat dan waarschijnlijk toch terug een stippel of weim zou zijn) zit er niet in. Moest ik de ruimte hebben (lees een ruim huis met grote tuin) en de financiële middelen dat zou ik het wel aandurven want dan zou ik het wandelen beter kunnen opsplitsen.   Maar in jou geval zou ik het wel aandurven. 2 netjes opgevoede honden die los kunnen en als ik lees waar je woont? Ja waarom niet dan hé! 
honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in Spelklasjes met Orga en Perdie! 2de spelklasje!
" Ooh leuk!  Hopelijk gaat het werken. Wie organiseert dit eigenlijk?  " Shauni *Chica&Niño&Sky*   Ja ik hoop het ook want de laatste tijd wordt het alleen maar erger bij Orga en Perdie reageert dan ook zo omdat Orga zo blaft. Binnenkort starten we wel met Perdie al terug op de hondenschool want we hebben terug een auto!    De spelklasjes worden georganiseerd door Carl Grooteboer en een aantal andere mensen die met hem samenwerken. 
honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in Spelklasjes met Orga en Perdie! 2de spelklasje!
" Oh, wat interessant! ik volg heel graag. Zelf heb ik veel aan sociale wandelingen maar dat is allemaal aangelijnd met als gevolg dat het aan de lijn de laatste tijd goed gaat maar dat ik (los) kennismaken met een vreemde hond nog steeds niet vertrouw...   Ben dus erg benieuwd! Heb er wel vaker iets over gehoord en dat was positief. " cantouch   Ja sociale wandelingen heb ik ook al veel gehoord. Maar helaas is dat iets wat niet echt in onze omgeving wordt gegeven... Ik hoop ook echt dat het bij ons even goed verloopt als bij al die andere baasjes en honden 
honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in Spelklasjes met Orga en Perdie! 2de spelklasje!
Ik ben ook heel benieuwd! Vooral naar wat ze gaan zeggen. Is hij inderdaad onzeker zoals ik denk? En Perdie? Ik heb er alleszins wel veel vertrouwen in, ik heb er al zoveel goeds over gehoord! Dan kunnen we binnenkort hopelijk terug starten op de hondenschool want voor Orga is dat nu niet te doen. Zoveel stress met al die honden (zelfs met een ruime afstand tussen). Als hij wat zelfzekerder wordt en meer vertrouwen krijgt in andere honden dan kunnen we daar terug rustig mee starten. Vrijdagochtend is het dus zover 
honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in Juist gepast...toch?
Aah zo lief!! 
honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in Spelklasjes met Orga en Perdie! 2de spelklasje!
Dag iedereen!   Lang geleden dat ik hier nog heb geschreven maar met ons gaat alles prima! Orga en Perdie zijn gewoon een heel leuk stel samen en daar hebben we ongelofelijk veel geluk mee     Het enige probleem is het uitvallen naar andere honden. Zowel Perdie als Orga hebben hier moeite mee. Bij Perdie ging dit eigenlijk best goed al gromde ze altijd snel en moest ze nooit echt veel van vreemde honden weten. Geen probleem voor mij alleen daagde ze soms de andere honden wel uit tot spel maar als er dan echt spel van kwam durfde ze al eens grommen en happen en kwam ze meteen bij me staan. Op straat deed ze het heel goed en viel ze nooit nog uit aan de lijn tot...   Ja jullie raden het al... tot Orga erbij kwam! Hij is zo enorm onzeker dat hij al vanaf een grote afstand begint te blaffen en dan komen al zijn haren recht.    Op de hondenwei deed hij het in het begin ook heel goed maar ook dat durf ik nu niet meer. Ik ben bang dat het blaffen zal overslaan naar bijten en dat risico wil ik echt niet nemen...   Daarom gaan wij vanaf volgende week spelklasjes volgen. Het idee is dat honden het best leren door te spelen met de juiste honden. De spelklasjes beginnen met een evaluatie van het gedrag tegenover andere honden. Dan gaan ze kijken waarom ze hier zo reageren (onzekerheid bv.) en dan gaan ze de honden matchen met de juiste andere hond. Zo zou Orga bv. wat meer zelfvertrouwen kunnen krijgen en leren ze beiden de hondentaal goed beheersen. Mijn bedoeling is niet dat ze binnenkort met elke hond kunnen spelen, nee helemaal niet! Maar het zou al heel leuk zijn als ze niet naar elke andere hond blaffen en samen terug los kunnen op de hondenwei.   Ik heb al enorm veel goede ervaringen gehoord van deze spelklasjes en heb er heel veel zin in! In dit topic ga ik proberen om regelmatig de vooruitgang te posten en hopelijk kan ik hier binnenkort al wat goed nieuws schrijven 
honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in Vaarwel Ashley *update urn pagina 5*
Wat een vreselijk nieuws... Heel veel sterkte!
honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in Conditie van een jonge hond??
Orga (onze Weimaraner) kan ook vreselijk hijgen. Bij hem komt dat door de spanning. Hij vindt wandelen enorm leuk, maar er komen dan zoveel indrukken op hem af! Zelfs bij het dagelijkse rondje kan hij na 5 minuten al hijgen... Nadien blijft hij thuis ook nog wel even nahijgen hoor, en dat zowel in de winter als in de zomer. Langs de andere kant kan hij uren lopen en rennen en dan hijgt hij net zo hard dus qua conditie is er niets mis met hem. Onze Orga is nu wel al 6 jaar maar 2 jaar geleden had hij dat ook al 
honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga schreef in Kristina een dijk van een vrouw ,heeft haar strijd verloren. Rust zacht.
Rust zacht Kristina...
 

Vrienden van stip

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^