HondenPage baasje Marianne

Wat schreven de vrienden van Marianne op het forum

honden page profiel kooikerhondjekooikerhondje schreef in Australian shepherd pup gezocht
Dus toch nog snel een blue merle pupje gevonden!
honden page profiel kooikerhondjekooikerhondje schreef in Speuren in Friesland/Groningen
Bij praktijkspeuren Noord Nederland d(^_^)b Meestal zijn de trainingen in Beetsterzwaag, maar dit kan ook op een andere locatie. http://kortingszaak.nl/2013/02/retina-ready-responsive-theme/
honden page profiel kooikerhondjekooikerhondje schreef in Australian shepherd pup gezocht
Ik heb je een pb gestuurd van een fokker die red merle verwacht.
honden page profiel kooikerhondjekooikerhondje schreef in Presentatie over fokken met honden
Succes! Ik gebruikte altijd steekwoorden en vertelde dan het verhaal. Uitgeschreven kan het zijn dat je gaat voorlezen, wat niet de bedoeling is.
honden page profiel kooikerhondjekooikerhondje schreef in Op bezoek bij fokker
Fokken ze via de regels van de rasvereniging, zo nee, waarom niet? Wat zijn de leukste kenmerken van het karakter van de moeder hond? Waarom deze vaderhond? Hoeveel nestjes fokken ze met een teefje? Hoeveel honden hebben ze? Is het een show of werklijn? Wat hebben de honden minimaal per dag nodig? Weten jullie een goede hondenschool bij mij in de omgeving? Zo nee, waar vinden jullie dat ik op moet letten bij het zoeken van een goede hondenschool? Worden oudere honden herplaatst? Hoe vaak vinden jullie het gewenst dat we bij de pups komen kijken en vanaf welke leeftijd? Je kunt een oneindige lijst met vragen bedenken :-).
honden page profiel kooikerhondjekooikerhondje schreef in Is mijn hond niet te oud zwangerschap?
In principe, nee. Wat voor hond is het en wat is de gezondheids/ activiteitstoestand?
honden page profiel kooikerhondjekooikerhondje schreef in mensen met een kooikerhondje
Wat wil je verder weten over het kooikerhondje?
honden page profiel kooikerhondjekooikerhondje schreef in Kooikerhondje
Ja hoor, dat weet ik zeker, zie evt. ook fokkerslijst. Om rekening er mee te houden, daarvoor is er wel genoeg variatie. Alleen worden helaas heel veel dezelfde reuen gebruikt, of zonen/ halfbroers/ broers van dezelfde reuen. Daarnaast kijkt de vereniging in mijn ogen al jaren te weinig naar wat ze kunnen doen om geen genen onnodig verloren te laten gaan. Er zijn de afgelopen jaren onnodig veel genen verloren gegaan.
honden page profiel kooikerhondjekooikerhondje schreef in Kooikerhondje
Waar testen zij op???? Zij fokken via de vereniging: ogen, knieen, vwd en enm worden ze dan op onderzocht. Echter, binnen het ras komen ook veel andere ziektes voor, epilepsie, myositis, nierafwijkingen, etc.
honden page profiel kooikerhondjekooikerhondje schreef in Kooikerhondje
Kooikerhondjes zijn leuk :-). Het is inderdaad goed zoeken naar een goede fokker en pups zijn er over het algemeen niet op bestelling. Het wachten is het wel waard!
honden page profiel kooikerhondjekooikerhondje schreef in Contact met eigenaar vader
Even een berichtje sturen met een foto, dat kun je altijd doen. De eigenaar van de vaderhond van mijn honden vonden het altijd leuk om de nakomelingen eens te zien.
honden page profiel kooikerhondjekooikerhondje schreef in dekkosten kooikerreu
de fokadvies commissie van de Kooikervereniging zoekt een geschikte combi reu x teef uit n.a.v. stambomenonderzoek, erfelijke afwijkingen en niet te vergeten gedrag. Het lijkt me onverstandig om hier geen gebruik van te maken. Zelf zou ik geen reu willen gebruiken die zij mij zouden adviseren. In het verleden was er de WOK. Toen kregen we een reu geadviseerd, waarvan een nestgenoot epilepsie had. Daar mag gerust mee gefokt worden. Ik ben blij dat wij zelf een reu uitgezocht hadden.
honden page profiel kooikerhondjekooikerhondje schreef in kooikerhondje
Je hebt meerdere fokkers, zowel in Nederland als de omringende landen.Ook zijn er wel mensen die een enkele keer een nestje fokken.
honden page profiel kooikerhondjekooikerhondje schreef in dekkosten kooikerreu
Er is geen vast bedrag voor, sommige fokkers hanteren spronggeld. Verder zou ik het zelf erg belangrijk vinden wat de afstamming is, de ene reu is in mijn ogen weinig waard , voor een andere reu zou ik zo 1,5 x de pupprijs willen betalen.
honden page profiel Hondenliefhebber Hondenliefhebber schreef in Wat is het favoriete seizoen van je hond?
Haha, het is inderdaad moeilijk te zeggen tegenwoordig welk seizoen het is. ;) Herfst in de zomer....Lente in de winter en zomer in de herfst...
honden page profiel Hondenliefhebber Hondenliefhebber schreef in Wat is het favoriete seizoen van je hond?
Mijn hondje is gek op sneeuw en volgens mij vindt hij de zomer ook leuk omdat ik dan vaker lange wandelingen maak. Of regenachtig weer ook tot zijn favorieten behoort? Want dan wordt hij nat ;)
honden page profiel Hondenliefhebber Hondenliefhebber schreef in Wat is het favoriete seizoen van je hond?
Heeeey! Wat is het favoriete seizoen van je hond? Winter omdat er dan sneeuw kan vallen? Of zomer omdat het dan lekker weer is voor lange wandelingen te maken? Herfst door de herfst blaadjes? En noem maar op. Ik ben benieuwd ! :D
honden page profiel Hondenliefhebber Hondenliefhebber schreef in Top 5(10) lievelingshonden
Mijn favorieten  in willekeurige volgorde:- Boomer (vooral Shih-Tzu x Maltezer)  - Maltezer - Australian Shepherd - Border Collie - Golden/ Labrador Retriever - Nova Scotia Duck Tolling Retriever - Jack Russell Terrier
honden page profiel kooikerhondjekooikerhondje schreef in Welke kooikerhondjes zijn hier op HP?
Altijd lastig om van een jonge hond een mooie foto te maken!
honden page profiel kooikerhondjekooikerhondje schreef in Stilstaan bij alle overleden maatjes.
Na bijna 15 jaar en 8 maanden jouw baasje te zijn geweest heb ik jou op 24 februari van dit jaar moeten laten gaan, dag lieve Beetle van me. Wat heb je me bijna 16 jaar lang veel gegeven. http://i23.photobucket.com/albums/b400/renske80/Beetle%2015%20jaar/Beetle2102.jpg Je leeft verder in je nakomelingen, zo is er nog steeds een beetje Beetle waar we iedere dag van genieten.
honden page profiel kooikerhondjekooikerhondje schreef in Vraag over fokken
Ps. Die goede hond heeft trouwens wel 200 nakomelingen maar die zijn natuurlijk niet allemaal voor de fok. Voor mij een reden om een vrij directe nakomeling van deze reu dus juist niet te gaan gebruiken. Waarschijnlijk zit de reu al in vele lijnen verwerkt, naast positieve eigenschappen zal deze ook negatieve vererft hebben. Hier kom je dan al bijna niet meer van af én doordat de reu 200 nakomelingen heeft, zal het (over een aantal jaar) waarschijnlijk vrijwel onmogelijk zijn om nog lijnen te gaan gebruiken waar hij niet in zit.
honden page profiel kooikerhondjekooikerhondje schreef in Vraag over fokken
Het zit wel heel dicht bij elkaar, maar over welk inteelt percentage spreek je dan (bijv. bij 5 of 6 generaties)? Verder zou het er voor mij vanaf hangen in welke mate er voldoende andere lijnen zijn, waarmee je een pup uit deze combinatie zou kunnen combineren. Stel deze reu is maar 1 of 2 keer ingezet, en jij hebt precies de honden eruit, of gaat het om een reu met >100 nakomelingen die in vrijwel alle lijnen voorkomt? Voor mij twee verschillen die cruciaal zijn.
honden page profiel kooikerhondjekooikerhondje schreef in Gewoon "een" rashond, of voorkeur?
Al geruime tijd ben ik bekend met het kooikerhondje en heb mijn huidige honden dan ook uitgezocht op afstamming. Tevens komen ze allebei bij een fokker vandaan die 2 hondjes heeft en de ouderdieren onderzocht heeft op erfelijke gebreken. Bij mijn ene nu 5 jarige, kooiker wilde ik heel graag een pup van haar moeder. Haar moeder is een dochter van een door ons gefokt hondje. Zo waren er dus 5 generaties bij twee verschillende eigenaren. Mijn hondje vind ik niet geschikt om mee te fokken en is er dus geen 6e generatie bij 2 eigenaren gekomen. Een door ons gefokte reu werd nog onderzocht op 12 jarige leeftijd en werd beschikbaar voor de fok. Van deze reu wilde ik graag een pup, toen hij dus op 13 jarige leeftijd een leuk teefje ging dekken en voor het eerst nakomelingen zou krijgen hoefde ik ook niet na te denken om een pup van hem te nemen. Dit hondje is nu 1,5 jaar.
honden page profiel kooikerhondjekooikerhondje schreef in Geen zin om de hond uit te laten
Wanneer het regent hebben mijn honden ook geen zin om ver te lopen, dat scheelt ;-). We doen dan meer 'hersenwerk'. Verder hoort het er nu eenmaal bij als je honden hebt, dus nee ik heb er geen probleem mee. Wel vind ik dat je een hond moet hebben die bij je past. bijv. een herder of een border collie heeft nou eenmaal veel meer beweging nodig dan wanneer je een gezelschapshondje hebt. Zie je je zelf niet minimaal 5 keer per week een lange wandeling maken, wat sommige rassen echt nodig hebben, begin daar dan niet aan.
honden page profiel kooikerhondjekooikerhondje schreef in Wanneer puppy aanschaffen?
Een hond kan prima een lange(re) autorit maken, zeker als deze zijn behoefte tussendoor eens kan doen en de pootjes kan strekken. OP vakantie zelf ben je met een hondje wel meer gebonden, maar dit hangt er vanaf hoe je je vakantie altijd inricht en wat je doet. Een volwassen hond kan wel twee dagen per week alleen, als deze tussendoor nog eens uitgelaten wordt. Een pup niet. Voor een pup zul je toch moeten rekenen dat deze 4 weken niet alleen kan zijn en daarna nog 4 weken max. halve dagen. Opbouwend dus het alleen zijn aanleren. Hiervoor zou je dus vakantiedagen op kunnen nemen (misschien extra dagen bijkopen of opsparen?) of een oppas regelen. Als zowel partner als jij een aantal dagen vrij neemt, kom je al een heel eind. Het belangrijkste is wel dat je partner er achter staat! De wachttijd voor een pup kan best lang zijn, dus het is zeker goed om je al te informeren in het ras en contacten te leggen met fokkers.
honden page profiel kooikerhondjekooikerhondje schreef in Bezoek aan fokker
Is het een fokker die de honden in huis heeft of in een kennel? Afhankelijk van hoeveel honden er zijn, zullen de honden je eerst gaan begroeten, anders in kleine porties, dus bijv. per 3 honden tegelijk los. Wandelen is niet gebruikelijk om dat met de honden van de fokker te gaan doen. Een bakje koffie drinken en al je vragen afvuren wel! Maak evt. een lijstje. Vaak heeft de fokker ook juist veel vragen. Waarom dit ras, hoeveel moet de hond alleen zijn, hoeveel moet de pup alleen zijn, etc. Een klik hoeft er niet per sé te zijn. De fokker zal het het belangrijkste vinden dat de pup een goed thuis krijgt, zoals hij vindt dat een pup moet leven. En vraag je zelf dus af, spreekt het karakter van de honden je aan? Is dit voor jou de fokker waar je een pup van wilt?
honden page profiel kooikerhondjekooikerhondje schreef in oud en nieuw in pension?
Alleen wanneer de hond het er kent en het er afgelegen is zonder geknal (dus ook geen carbid schieten wat ze in veel dorpen doen!).
honden page profiel kooikerhondjekooikerhondje schreef in puppyles met veel te veel beloningsbrokjes met als gevolg;diaree
Klinkt goed, ik zou inderdaad direct overstappen als je die andere school beter vindt. De reden aangeven, misschien zijn ze bij de andere hondenschool coulant en kun je je geld (van de nog niet gevolgde lessen) terug krijgen?
honden page profiel kooikerhondjekooikerhondje schreef in Kennelbelasting verplicht bij officiele kennel geregistreerd bij de RvB?
Inderdaad kijken wat het goedkoopste is. In mijn woonplaats is kenneltarief goedkoper dan het tarief bij 3 honden, dus kan het kenneltarief snel uit.
honden page profiel kooikerhondjekooikerhondje schreef in puppyles met veel te veel beloningsbrokjes met als gevolg;diaree
Dit klinkt niet als een fijne hondenschool. In welke omgeving woon je? Misschien zijn er hier op het forum nog mensen die een andere puppyschool weten. Sowieso hoor je niet zomaar (als instructeur) een hond wat anders te geven, dan altijd vragen of het mag. En bij pups, het baasje vragen om een paar voertjes wanneer er een reden is dat jij als instructeur de pup iets wilt geven.
 

Vrienden van Marianne

honden foto van kooikerhondjehonden foto van Hondenliefhebber

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^