puppyles met veel te veel beloningsbrokjes met als gevolg;diaree

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

Vanmorgen ben ik voor de eerste keer naar de puppyles geweest .
Wat mij wel verteld was dat ik beloningsbrokjes  mee moest nemen. Ok,dat deed ik ook.
Maar tot mijn verbazing liep die instructrice rond en gaf de honden iedere keer zelf ook brokjes.op een gegeven moment kwam ze aanzetten met een pakje ham!Goedkope troep(vet).
Ik merkte aan mango dat ze last had van haar darmen.Dus daarnet flink aan de diaree.
Ik heb netjes die 10 dagen nu ze hier is Carnibest gegeven en Dogslovergold brokjes.
Maar ik twijfel nu om door te gaan met de les.Waarom moet ik Mango nu al blootstellen aan al die verschillende beloningbrokjes.er zullen toch meer mensen zijn die voorzichtig zijn met het geven van allerlei verschillende brokken.???

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppyles met veel te veel beloningsbrokjes met als gevolg;diaree" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

bepaal je zelf niet wat je hond naar binnen krijgt ?

hier wordt niet beloond met snoep of wat dan ook, gewoon met een goed woord of aai. probeer dat ook eens, kijk of dat gaat, lukt je dat dan heb je altijd wat belonings bij de hand, je stem, je hand :-D

honden page profiel ~~ 3 doggies

honden foto van ~

Gwn zeggen dat je het niet meer wilt hebben ,ik neem aan dat hun het ook alleen maar goed bedoelen.Wel heel vervelend voor de pup natuurlijk

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn 3 doggies

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Ik zou wel doorgaan met de les, maar gewoon duidelijk maken dat je niet wilt dat iemand anders je hond voert. Vanwege de diarree, maar ook omdat dat gewoon niet hoort (vind ik) Jij moet een band opbouwen met je hondje. Je hondje moet oo jou focussen. Hoe kun je dat oefenen als hij ineens van de instuctrice brokjes krijgt?

honden page profiel Christel&Doedy :-)Christel&Doedy :-) 3 doggies

honden foto van Christel&Doedy :-)

Ik zou denk ik ook gewoon aangeven dat je pup hiervan erg veel last van zijn darmen kreeg en dat je dat liever niet meer wil..... gewoon lekker alleen je eigen beloningsnoepjes geven....Was het verder goedgegaan? was het leuk?
groetjes Christel en Doedy

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

Ik vond het samen met Mango een mega koude les.We hadden eigenlijk binnen moeten trainen,maar er waren teveel pups,dus naar buiten toe!!Ik vond dat de les niet echt zo goed inspeelde op het hebben van een pup.Voor een aantal is het de eerste pup in hun leven.Ze ging direct oefeningen doen.
Ik weet van de lessen van 20 jaar terug bij mijn eerste pup dat we leerden in de eerste lessen om de hond bijvoorbeeld zijn tandjes liet zien.te gaan zitten om bijvoorbeeld bij de dierenarts dit te kunnen enz.Maar tijden veranderen,dus lessen ook.
Achteraf dacht ik er ook al aan dat het raari s dat niet ik maar ook die vrouw mango liep te belonen voor een oefening.Zo was ze niet alleen met mij bezig,maar ook met die vrouw.
Thuis beloon ik Mango eigenlijk alleen met aaien en mjn stem.De hond van mijn ouders is nu 3 jaar en wanneer zij hier is en ik haar uit laat kijkt ze me nog steeds aan wanneer ze gepoept heeft zo van:goed he,krijg ik nu iets lekkers.Mijn ouders doen dit dus nog steeds!!
Maar dat belonen met  de hele tijd brokjes e.d is mij het meest tegengevallen.
Er waren mensen op de les waarvan de hond net in de auto had gespuugd.Dus toen we begonnen met een oefening liep die vrouw al steeds met die brokken rond.Die mensen zeiden ook dat ze het wel een rare manier vinden van lesgeven.Pupjes kunnen goed wagenziek zijn en dan 3 kwartier lang steeds maar weer belonen.

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Het klinkt inderdaad als heel veel beloning snoepjes. Ik zou met de instructrice gaan praten en haar vertellen dat je liever niet hebt dat ze je hond voert, omdat ze veel last heeft gehad van de darmen. Als het niet van tevoren is gezegd dat er kans is dat je naar buiten gaat om te lessen is dat ook vreemd ook dat zou ik aankaarten. Het was gisteren ook erg koud, de les hadden ze dan beter even aan kunnen passen.

Ik ben wel nieuwsgierig waar ze die brokjes voor geven. Ik zou de reden gaan vragen. Voor welke oefening was dat?

Het is niet erg om je hond met voer te belonen maar het hangt er van af welke oefening. Soms hoeft het niet, soms is het veel handiger om iets aan te leren met een beloning.

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

Ik snap niet waarom ZIJ de hondjes voert? Dat is bij alle cursussen die ik gelopen heb nog NOOIT gebeurd. En dan gaat ze nog ham geven ook.. Stel he, dat hij die snoepjes die zij geeft veeeel lekkerder vindt. Dan sta jij daar braaf met je gezondere brokjes, en nul aandacht van je hond omdat de instructrice leuker is. Ik vind het eigenlijk niet kunnen.

Ik zou wel doorgaan maar ik zou ook even tegen haar zeggen dat je niet wilt dat zij je hond gaat staan voeren. Houdt het gewoon bij je eigen brokjes, en beloon daar veel mee. Ik vind het belonen namelijk wel heel erg belangrijk, het moet alleen wel van de juiste persoon af komen.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik lees zo tussen de regels door dat je het daar niet bevalt.
ga eens zonder hond kijken naar een andere cursus hoe daar getraind wordt, misschien bevalt je dat wel.

de cursus moet ook leuk zijn voor jou, als het je irriteerd, zoals buiten trainen, wat in het geheel niet erg is , want zo koud is het nog niet, en je de lessen niet leuk vind, zou ik toch eens gaan kijken naar een andere school.

honden page profiel Fleur en hondje BansheeFleur en hondje Banshee 3 doggies

honden foto van Fleur en hondje Banshee

Wij lessen zelf ook bij Martin gaus en krijgen inderdaad beloningsbrokjes (volgens mij zijn het de Royal canin brokjes) maar wij bepalen zelf wanneer we de hond een brokje geven of wanneer een knuffel..

Ik zou gewoon aangeven dat jij jou hondje liever met minder of zonder brokjes beloont...
En als je echt niet tevreden bent opzoek naar een andere puppy school want je moet wel tevreden zijn!
Ik zelf ben wel tevreden wij lessen in Son (Eindhoven) kan natuurlijk overal anders zijn.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy 3 doggies

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Ik zou dus ook overleggen met je instructeur wat je wel van haar verwacht.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Dit is niet zoals ik het ken van de Martin Gaus school.
Maak je ongenoegen kenbaar, misschien valt het allemaal wel mee en kun je de cursus voortzetten zonder dat je je daar niet prettig voelt.
En anders denk ik dat je een andere hondenschool moet gaan zoeken.
Wacht er niet te lang mee, anders loopt je ergernis zo op.

Wat een ontzettend leuk en mooi hondje is Mango trouwens!
Om op te eten, ik hou wel van mango's, haha!:-D

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

De diarree kan ook komen van de spanning in combinatie met de kou. Ik zou met gaan bespreken met de instructeur zodat je de motivatie kan begrijpen van het voeren.

En hoeveel pups waren er dan? en wist de leiding ervan dat er veel pups waren? en hoeveel pups zitten er dan in een les?

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

We waren met 7 pups (allemaal voor de eerste keer).We moesten in een grote kring gaan staan met de hond voor ons.Toen moesten we als eerste de andere honden wat beter leren kennen en onze hond doorgeven aan de persoon naast ons.Dus kreeg een ieder van ons steeds een andere hond om even te kroelen.Toen begon het verhaal al met het geven van een brokje.Tegen de tijd dat mango weer bij mij stond had ze dus al 6 brokjes op!!
Ik denk dat het kwam door de indrukken van de eerste les,maar het viel mij gewoon op dat met alles wat we deden de brokjes en ham tevoorschijn kwamen.
Misschien omdat ik de dingen van een vroegere puppyschool(die helaas gestopt is)nog weet leert Mango ook dingen als het wachten op de mat wanneer we naar buiten gaan en pootjes afdrogen als ik terug kom met haar naar binnen.
Misschien leg ik de lat te hoog en verwachtte ik er te veel van?Ik ga die vrouw van de les even mailen.Uitleg van haar kant heb ik nog niet gehad,maar ja ze weet mijn onvrede ook niet.
bedankt voor jullie reacties:-D

honden page profiel Lisah en WodanLisah en Wodan 2 doggies

honden foto van Lisah en Wodan

Ik vind het opzich niet raar.., wellicht doet de trainer dat om de pups te leren "vreemde zijn niet eng" bijvoorbeeld.. je kunt er naar vragen. hier krijg je speculaties..schiet niet op.

Je kunt er voor kiezen dat ze geen voertjes mag geven, je kan ook haar je eigen brokjes geven...

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3 3 doggies

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

raar!! Net wat Suzanne zegt dan vind ze jouw beloning niks meer door die ham erg dam van de trainster ;-) Maar beloon je hond wel lekker met brokjes enzo! Dit heeft bij mij zo erg geholpen om Myra op een positieve manier op de voeden, en wissel lekker af met beloningen zo dat het leuk blijft!! Myra is nu 9 maanden en luistert perfect en ik geniet erg van haar en dat komt zeker door haar positieve opvoeding, maar ook door de lekkere brokjes enzo :-D

honden page profiel jessica,Tobi en Cindyjessica,Tobi en Cindy 2 doggies

honden foto van jessica,Tobi en Cindy

Gewoon aangeven dat je dit niet prettig vindt.
Neem desnoods je voer brokken mee en geef de trainster wat van jou brokken.
En mocht je er je twijfels bij hebben ga je ergens anders kijken en uitzoeken waa je,je wel prettig voelt.
Jij betaalt dus jij bepaald ook

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

het sullige ervan is dat ik 4 lessen zou hebben en 1 theorie-avond (zonder pup).Dit moest ik op de 1e les contant betalen.50 euro.Maar wanneer ik  naar een ander ga ben ik sowieso mijn geld al kwijt.
Het gaat me niet zozeer om het geld maar wel om het principe dat  er niet eerst een soort van proefles is waar je bijvoorbeeld 5 euro betaald en dan wanneer die 1e les bevalt je doorgaat met vervolg en dan 50 euro betalen.
Maar ja,het is de naam die ze dragen,maar ze werken allemaal voor zichzelf en om er zoveel mogelijk aan te verdienen.Althans,dat voelde daar zo.Dus ik ben nu bezig met een andere puppyschool waar ik wel een eerste proefles mag bijwonen en bij gebleken tevredenheid ik met Mango door kan gaan.Dus alles komt goed.Ben nooit te oud om te leren nietwaar.:-D
Ps. ik kreeg zojuist een verontschuldiging van de cursus en ze maken deze week 40 euro over ten compensatie.Netjes dus.Dit moest ik wel zo eerlijk even erbij schrijven vond ik.

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Toch netjes dat ze zich verontschuldigen en je geld retour doen. Ik hoop dat het je bij de andere school dan beter zal bevallen en jullie samen veel plezier hebben.

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 2 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Wat raar !
Wij trainen ook bij een Martin Gaus hondenschool en daar is dit niet !
Je hebt een PB !

honden page profiel Dobber †Dobber † 3 doggies

honden foto van Dobber †

Persoonlijk vind ik het ook niet goed dat de trainster je pup beloont, jij moet bezig zijn met de pup en niet zij. Daarbij zou ik de trend om met een aai en 'goed zo' oid verder te gaan en de beloningssnoepjes thuis te laten. Nog afgezien van dat die snoepjes helemaal niet nodig zijn maak je eigenlijk ook direct de basis voor een egoistische hond die alleen wil luisteren voor een snoepje (ook als je afbouwt, dan blijft de verwachting van een snoepje er en luistert ie alsnog niet omdat jij dat vraagt). Ik denk dat je net zo ver komt als je dus gewoon fysiek beloont met een aai of even spelen, dan bouw je de band op tussen je pup en jij ipv tussen de pup en een snoepje ;-).

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

ben ik helemaal eens met jou.Mijn ouders hebben zo'n hondje.Ze is 3 jaar en nog altijd wordt ze beloont met brokjes na plassen en poepen!!

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van Margje & Biko

Ik vind het wel erg kort door de bocht.
Je bent 1 les geweest. Je kunt gewoon aangeven dat je niet wilt dat je hond brokjes krijgt van anderen op alleen de brokjes mag hebben van het merk dat jij bij je hebt.
Op hondenscholen die werken met positief opvoeden wordt vaak begonnen met belonen door brokjes. Ik adviseer dan altijd om de eigen voeding mee te nemen en die ochtend heel weinig te geven. De rest van de ochtend en alvast van de middag neem je mee en voer je dus op tijdens de les.
Jouw hond krijgt vers vlees, dat zou je eventueel in een zakje mee kunnen nemen en plukjes kunnen geven, maar handig is anders! Dus ik zou dan gedroogde kip of iets anders, in ieder geval biologisch en zonder granen nemen als beloning.

Dat de instructrice ham is gaan uitdelen vind ik ook niet bepaald slim.. ik snap de reden daarachter ook niet. Maar het kan nooit kwaad dat te vragen.

Bij de meeste hondenscholen kun je een keertje zonder hond komen kijken. Maar als je je dan opgeeft, dan betaal je vooraf en bij afzegging ben je het geld kwijt.
Dat moet wel, want als hondenschool vorm je een groep en moet je misschien mensen afzeggen of een extra groep starten als er veel aanmeldingen zijn. Als mensen dan na 1, 2 of 3 lessen toch afhaken, dan had je daar ook iemand kunnen plaatsen die wel alle lessen mee had willen doen.
En het word je gewoon verteld dat je vooraf betaald, dus je bent niet verplicht dat te doen.

Hoop dat de andere hondenschool je beter bevalt.

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

Ik had mij eerlijk gezegd ook niet goed verdiept in de wijze waarop zij de puppyles geven.ik heb er nu 1 gevonden die begint bij het begin en niet een stap al verder gaat en commando's aanleert.Zij belonen met stem en aaien/kroelen met je pup.Dit is voor mij beter en zeker voor mango.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Dobry

" Ik had mij eerlijk gezegd ook niet goed verdiept in de wijze waarop zij de puppyles geven.ik heb er nu 1 gevonden die begint bij het begin en niet een stap al verder gaat en commando's aanleert.Zij belonen met stem en aaien/kroelen met je pup.Dit is voor mij beter en zeker voor mango. "


hmm aaien en kroelen als beloning? Daar zou ik nog even over nadenken hoor, ik ben bang dat veel honden dat niet als beloning zien en er onrustig van worden.

honden page profiel Inge, baasje van Sasha en Myra <3Inge, baasje van Sasha en Myra <3

honden foto van Inge, baasje van Sasha en Myra <3

"

hmm aaien en kroelen als beloning? Daar zou ik nog even over nadenken hoor, ik ben bang dat veel honden dat niet als beloning zien en er onrustig van worden. "

precies mee eens! En met een snoepje krijgen ze het precies op het gewenste moment de beloning! En wie het snoepje geeft is de baas dus een relatie krijg je zo zeker wel :-D

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno) 2 doggies

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

"

hmm aaien en kroelen als beloning? Daar zou ik nog even over nadenken hoor, ik ben bang dat veel honden dat niet als beloning zien en er onrustig van worden. "


Ach als een aai/kroel werkt bij je hond, zou ik er zeker ook voor gaan. Hier alleen een hond die helemaal niet houd van dat zoete gedrag.... 'geef me gewoon me koekkie O-)'

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

IK beloon Mango ook zeker wel met dr eigen brokjes,maar tijdens de les werden er 2 oefeningen gedaan en naar mijn gevoel en ook de vrouw van de les deed ze het snel goed.Alleen doordat het 3 kwartier duurden de les en de oefeningen tig keer herhaald moesten worden werd het een beetje het gevoeldat ik mango haar middageten aan het voeren was,zo vaak moest ik haar wat geven.En dat stond mij daar erg tegen.
Toen we thuis kwamen wilde ze pas na 3 uur weer eten.
Dus er is wel degelijk verschil tussen belonen en overvoeren

honden page profiel De mannenDe mannen 3 doggies

honden foto van De mannen

Ik ben erg van het positief trainen en dan ook nog eens de clickertraining.
Tijdens de trainingen gaat er dus best wel wat voer door heen en ik heb er geen enkel probleem mee.
We zijn samen aan het werk en Diesel wordt nu afwisslend beloond met stem en voer, afstoffen (aanhalen) als beloning werkt niet bij h'm wordt hij hyper van.

Met Sky is het een ander verhaal die is in alles moeilijk te motiveren om te werken die vind namelijk het hele veld geweldig en al loop ik met een kippenpoot te zwaaien dat zal h'm echt niet boeien.
H'm beloon ik veel met de bal maar in combinatie met de clickertraining werkt dat ook weer niet dus met h'm train ik gewoon anders om het zelfde resultaat te bereiken en dat is dus niet met voer.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat je je prettig moet voelen op de hondenschool waar je traint en dat die open staan voor andere manieren van belonen sommige mensen vinden het voer niet nodig maar er zijn dus ook honden die dat dus niet intreseet.

Wel jammer dat je naar 1 les al afhaakt, het is altijd even aftasten in het begin en mijn mening is altijd je staat daar voor jezelf en je pup en samen moet je er wat leuks van maken.
Persoonlijk had ik de trainster even aangesproken dat je niet wilde dat je pup ham kreeg maar wel gerust een voertje van jou.
En wie zegt dat het iedere les zo gebeurt.

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

Ik heb vroeger een kooiker gehad.Daar zat ik bij een andere cursus.Ik had daar zulke fijne herinneringen aan dat dit gewoon teveel tegen viel.Helaas is die cursus er niet meer bij ons.
Maar ik heb mijn hond omdat ik het fijn vindt haar te hebben,dus doe ik niet iets tegen mijn gevoel in.Dus lekker naar een andere waar het wel leuk en leerzaam is.
groetjes,marleen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppyles met veel te veel beloningsbrokjes met als gevolg;diaree" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^