HondenPage baasje Bulleke

Wat schreven de vrienden van Bulleke op het forum

honden page profiel Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p. schreef in Kaylin en haar epilepsie deel 2 ( 17 weken/ 4 maanden aanval vrij )
Super 
honden page profiel Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p. schreef in Aila puppies in maart 2020!! p.3 - 6 weken drachtig
Fijn dat het goed gaat mooie hond succes 
honden page profiel Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p. schreef in Myla
Mooie foto mooie hond
honden page profiel Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p. schreef in Mijn eerste opvanger!
Fijn dat híj rap aanpast kees 
honden page profiel Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p. schreef in Na 5 jaar
Welkom mooi hondjes 
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Puppy stopt niet met piepen
" En over de onderbeet. Mijn pup heeft die ook een beetje. Komt heel vaan voor bij chi en meer rassen. Je kan ook pas weer na het wisselen het zeker weten. Ik schrik wel van al jullie rechts kennis. Als je een kindje krijgt die iets mankeert ga je je partner toch ook niks verhalen bv flaporen . Ik weet je moet een hond en een kind niet vergelijken maarrr kom op hoor geniet ff van je pup en wacht het rustig af. Sluit een dierenverzekering af kan je evt kosten in de toekomst verhalen op de verzekering. Er staat nog niks vast qua gezondheid en hoe meer jij vraagt over iets weet iemand wel weer een probleem of oplossing te vinden. En dat is goed hoor....snap me goed!!! Maar als je over je eigen gezond gaat google is het ook altijd iets ergs..snap je. Even gas terug....en ga is genieten  zonder al die informatie! " kleinepup Geweldig stukje dit .
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Puppy stopt niet met piepen
" Even een vraag. Pl kan je toch pas na 12 maanden vaststellen. En een fokker is toch maar tot 12 maanden aansprakelijk . Een fokker kan toch niet de hond zijn hele leven aansprakelijk zijn Iedere hond kan wat gaan mankeren stamboom of niet. En in principe is de fokker aansprakelijk voor maximaal aankoop bedrag pup. En jouw fokker heeft het al aangeboden. Pup terug en jij krijgt je geld terug. Ik weet het is cru zo, maar er is een goede oplossing geboden waar jij niet mee akkoord gaat . Dus latere kosten kan je niet verhalen meer. Want immers is de fokker al met een juiste oplossing gekomen. Er zijn verschillende rechtzaken geweest en vaak is de uitkomst max aankoopbedrag vergoed in de eerste 12 maanden. " kleinepup Als een fokker kan aantonen dat de ouders onderzocht zijn op pl ,dan is de fokker daarvoor niet aansprakelijk . Maar het moet wel officieel aangetoond zijn dan  en niet bij de eerste de beste dierenarts maar bij de orthopeed.   Pl hoeft nl niet altijd erfelijk te zijn ,kan enerzijds ook door een ongeval komen ,Van de trap vallen  een andere hond die tegen jou hond opbotst enz . Een fokker is alleen aansprakelijk als hij of zij de bijbehorende onderzoeken van het ras niet uitgevoerd heeft ,en dan maakt wel of geen stamboom niets uit .
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Puppy stopt niet met piepen
" Hoe heet je dwergpoedel? Welke kleur heeft ze?   Inderdaad ook geen trappen laten lopen tot je hondje volgroeid is. Dat is bij een dwergpoedel op de leeftijd van ca. 12 maanden.   Mochten operaties nodig zijn, dan denk ik dat deze fokker dwars gaat liggen wat betreft vergoeding. De fokker moet kunnen aantonen dat hij/zij er alles aan gedaan heeft om in dit geval de patella luxaties te voorkomen. Hij/zij kan dit niet aantonen omdat zij geen röntgenfoto's van beide knieën van beide ouders heeft laten maken. Dus is hij/zij wettelijk aansprakelijk. Dit staat in de Wet Dieren. " Loesje Voor patella onderzoek zijn geen rontgen foto's nodig . De fokker moet als de hond 1 jaar of ouder is naar een orthopeed gaan en krijgt daar een formulier waar op staat of de hond vrij is van luxatie of graad 1,2 of drie heeft . Ook bij stamboomloze honden kan dat , Maak je een foto dan kan je de knietjes goed trekken zodat er geen luxatie te zien is , Gewoon voelen en je weet het .
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Op weg naar pupjes... (Kato - Border Terriër)
Bo x Kato  het klinkt nog leuk ook , Veel succes 
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Puppy stopt niet met piepen
" Nou vandaag naar de dierenarts geweest, blijkt dat ze een onderbeet heeft en mogelijk losse kniegewrichten. Dit hebben we allemaal niet te horen gekregen bij het ophalen van haar, we hopen nu dat ze later nergens last van gaat hebben! Wel heel vreemd dat dit het 2de nestje was, terwijl een onderbeet erfelijk is.    Verder gaat het wel prima met haar, buiten nog steeds wat piepen als er mensen of honden langskomen. Maar vooral elke dag ietsjes beter    " Kristel Onder en overbeten kunnen erfelijk zijn ,maar ook generaties overslaan,dus als beide ouders een goed schaargebit hebben kan de fokker er niets aan doen , Daarbij groeien de boven en onderkaken schoksgewijs (zo zal ik het ff noemen )  Dus volgende week kan het weer tang of goed staan ,dat is gewoon even afwachten . Ook al zou de fokker de combinatie de eerste x ook gedaan hebben dan kunnen alle gebitten goed staan ,het is niet te zeggen dat dezelfde fouten in verschillende nesten met dezelfde ouders terug keren .   Als de pup een paspoort heeft dan zijn de dierenartsen verplicht erin te zetten of het gebit over of onderbijt , Staat het gebit als goed aangegeven dan was het bij de enting ook goed ,Je zou ook die dierenarts voor de zekerheid eens kunnen bellen ,als het goed is staat er een stempel met naam in het paspoort .   Wat de knietjes aangaat is het op 12 weken echt niet verstandig daar druk op te zetten door te voelen of de knietjes goed zitten , Alles is nog kraakbeen wat zich later pas gaat verharden ,dus als een dierenarts bij een pup van mij de knietjes gaat voelen op die leeftijd krijgt hij of zij een tik op de vingers of ik ruk pup weg , Gelukkig zijn er veel verstandige artsen die daar gewoon van afblijven of de pup moet last met lopen hebben dan ga je voorzichtig voelen .   Ik praat de fokker niet goed hoor ,maar je had je misschien zelf ook beter  eerder kunnen informeren .  
honden page profiel Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p. schreef in Mijn eerste opvanger!
Wat fijn hij is al helemaal thuis gelukkig voor het beestje goed huis nog beetje wennen maar komt goed hoor 
honden page profiel Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p. schreef in Mijn eerste opvanger!
Hoe was de nacht met je opvanger ?kees
honden page profiel Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p. schreef in Mijn eerste opvanger!
Hoe was de nacht met je opvanger ?kees
honden page profiel Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p. schreef in Mijn eerste opvanger!
" Dank jullie! T is inderdaad een langpoot!     " Kees Wat een liefje kees zal het goed hebben in je gouden mandje 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Hond loopt mank
Maar vertel, ben je al bij de dierenarts geweest?    
honden page profiel Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p. schreef in Mijn eerste opvanger!
Oh spannend kees veel plezier 
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Deelnemen hondenshows
Vroeger showde wij erg veel ,tegenwoordig alleen nog voor de fok kwalificatie . Bij sommige rassen organiseren de verenigingen ook aankeuringen ,krijg je daar minimaal zg dan hoef je geen shows meer te lopen . Dit is vooral voor de mensen of honden die niet van showen houden maar toch eens willen fokken .   Het klopt wel dat bij veel rassen de grotere fokkers winnen en kwaad en teleurgesteld afdruipen als een ander eens wint . Niet elke keurmeester keurt naar kwaliteit van de hond maar kijkt wie het riempje vasthoudt ,en dat soort keurmeesters is in staat een ras te verzieken ,als er gefokt wordt naar wat die keurmeester hoog zet . En jammer genoeg komt dat de laatste jaren meer voor waardoor rassen veranderen . Zelfs op clubmatches is dat aan de orde ,bij sommige rassen meer als bij andere ,Bij de jack russell is het vrij erg ,sommige lijken totaal niet meer op de rasstandaard ,maar gaan de foxterrier kant op .Of de hoge smalle parson kant .   Ook de kwalificaties zijn bij sommige keurmeesters vrij hoog ,een hond die niet aan de standaard voldoet ,ik neem als voorbeeld een catalaanse herder ,kreeg op een show waar ik was een uitmuntend ,CAC en CACIB ,terwijl het zo voor een bouvier door kon gaan .En dat zie je als dat vaak gebeurt dat de catalanen  korter in rug worden ,slechte vachten en vierkante koppen .mits je daarin meegaat . Ik noteer altijd bij mijn rassen hoe er gekeurd wordt ,zo selecteer je gelijk bij wie je niet in moet schrijven ,een keurmeester die van 20 honden er 18 een uitmuntend geeft heeft voor mij ook afgedaan .   Inderdaad zijn de clubmatches wat gemoedelijker ,maar dat vind ik ook van de Belgische shows , Daar krijg je alleen geen keurverslag zoals in Nederland zodat de keuringen vlotter verlopen .   Daarnaast zijn de keuringen de laatste jaren best in prijs verhoogd ,waardoor de inschrijvingen ook terug lopen ,clubmatches zijn weer goedkoper ,net als een aankeuring . Een scheiding van fokkers en particulieren op een show zal er nooit doorkomen ,dat gaat de organisatie verlies opleveren ,maar mocht je toch weer gaan ,Geniet er gewoon van want soms is het best gezellig .
honden page profiel Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p. schreef in Kees' 4tal op weg naar de lente
Mooi foto s kees 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Honden
Beide rassen zijn werkhonden. Welke eigenschappen in deze rassen trekken je aan?
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Hond loopt mank
Gewoon eventjes de DA bellen en in de tussentijd enkel aan de riem wandelen en proberen hem kalm te houden.  Het hoeft niets ernstigs te zijn, hopelijk is het zo weer over! 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Hond loopt mank
Heeft hij een gekke draai gemaakt met een poot? Het kan echt van alles zijn, een probleem met de knieschijf, gescheurde pees, scheurtje in bot, iets scherps in de zool.... De DA bellen is een goed plan. 
honden page profiel Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.Nadine Lilly,Queenie. R.i.p. schreef in Kees' 4tal op weg naar de lente
Wat mooi is ze kees
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Franse bulldog kopen zonder stamboom wel geteste ouders
" Nah, je hoeft ze niet persoonlijk te zien om conclusies te trekken. Kijkend naar je foto's zie ik:   - geen neuzen, geen millimeter. De schedel is volledig rond. - niet bestaande neusgaten - onderbeten - uitpuilende ogen en oogirritaties   Typische kenmerken die ernstige risico's met zich meebrengen, wat prima 'dierenmishandeling' genoemd kan worden imo, gezien dit leed hen bewust aangedaan wordt.  ... En dan wel rechte ruggen fokken bij een herder, want een glijbaanrug is zo zielig. Hypocrisie ten top.   Je mentaliteit doet me denken aan de blonde vrouw in de onderstaande video: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2260542847298685&id=125982670754724 Ook zo'n vrouw die beweert dat haar honden gezond en van topkwaliteit zijn, terwijl de honden struggelend hun metertjes afleggen. Kop in het zand steken en niet meer in staat zijn om de realiteit onder ogen te zien, dat is wat er gebeurd.    Echt, elke fokker van brachycephalen, elke fokker die überhaupt extreme uiterlijkheden fokt, zal zeggen dat hun honden gezond zijn. Áltijd. Zelfs een broodfokker beweert dit. Je kan die woorden dus niet serieus nemen. Kijk naar de foto's en je weet dat een functionele, gezonde hond er nooit zo uit kan zien. Dat kan alleen door extreem selectief te fokken op specifieke afwijkingen. Je hoeft ze niet in real life te zien om te concluderen dat die hele structuur misselijkmakend is.    Maar oké, sommigen hebben dit probleem zo genormaliseerd dat het voor hen onmogelijk is om in te zien dat het anders moet.  " Kekhor Pardon ?Je hebt je bericht wat aangepast ,in drift tikken is nooit verstandig . Ik ben jou totaal geen verantwoording verschuldigd ,wil het topic van ts niet vervuilen maar wil toch wel even opmerken dat je rassenkennis niet echt ver gaat . Onderbeten hebben de platsmoelen al eeuwen nl , Daarnaast fok ik geen herders ,dat is de passie van mijn vriend ,ik mag er wel mee samenwonen en ze verzorgen .Ze hebben lange neuzen die overal ingestoken worden die herders en dat is niks voor mij . Maar inderdaad geen glijbaanrug ,zijn groter en forser als de duitser ,en veel stabieler .   Ik wil altijd alles zelf ondervinden dus heb 11 jaar geleden en 7 jaar geleden een nest engelse bullen gefokt , Misschien geen topkwaliteit ,maar geen ene hond heeft topkwaliteit ,dus dat zal je mij zelfs over mijn jacks en gossen nooit horen zeggen . Zij doen aan jack russellracen ,zijn gezond ,kunnen zwemmen en lopen en daar ging het mij om ,kan ik gezonde bullen fokken ,ja gelukt ,en daarnaast is het een ras met humor wat wel bij mij past .   Daarna zijn er hier mopsen komen wonen ,in de eerste instantie voor fok en show ,maar ze zijn te leuk en jammer voor jou ,ook nog goed gezond ,racen ook en kunnen dagelijks uren lopen zonder gesnuif of kortademigheid ,maar ik zal er nooit mee fokken omdat ik dan alles zelf hou . Wel zal ik ze altijd erbij hebben en dat gaat niemand ene hol aan wat ik in huis haal . Ik had me voorgenomen om op jou aanvallende tiksels geen reactie meer te geven maar wil je dit nog even uitleggen . Vanaf nu zou ik zeggen ,als het je zo opwind ,negeer mijn tiksels ik ga het bij de jouwe ook weer doen .   Voor topicstarter sorry voor deze onderbreking ,
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Hezehof
Ik denk dat Yooop bedoelt dat die mevrouw met de doodle dacht daf ze goed bezig was. Een doodle kan namelijk geen (FCI) stamboom hebben en vaak wanneer mensen zeggen dat hun hond getest is, bedoelen ze een gewone check up bij de dierenarts (tandjes controleren, even naar het hart luisteren, keertje op de weegschaal staan). Die mevrouw is er dus gewoon in gestonken.  En het hondje is angstig omdat hij dus niet van een goeie fokker komt maar van een schuur.      Maar goed laten we niet doen alsof stamboomhonden heilig zijn.
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Hezehof
" Zoveel mensen die geen idee hebben wat nu eigenlijk broodfok is, en dus een broodfokhondje hebben, ik kan wel zeggen dat in mijn omgeving 70% broodfokhonden lopen, 20 % goede fokkers en 10 % buitenlanders. Die 20 % schat ik hoog in, want ik sprak vandaag een hele goede vriendin van mij die een hond met stamboom en alles had, en dat was een labradoodle, doodsbang, was waarschijnlijk een fokreu of zo, of een hond waar ze niks mee konden doen. De hond was getest, jaaha bij de dierenarts, en vraag je dan verder dan denken mensen dus dat een dierenarts genoeg is. Gewoon echt niet weten, en ik moet eerlijk zijn, ik kwam hier 8 jaar geleden, en wist ook maar weinig van broodfok. Nu hou ik niet van puppy's , dus ik wil graag herplaatsers of een hond uit het buitenland, maar zonder dit forum had ik minder geweten, nu ben ik wel een persoon die er helemaal in duikt, misschien was ik er zelf wel achter gekomen. " yooop O nee maar dat begrijp ik hoor, ik ken er ook genoeg. Maar ik vind het altijd zo typisch dat mensen wel hun weg naar een hondenforum weten, maar kennelijk nog niet op het idee kwamen om de naam van de fokker eens op Google in te tikken. Komen ze vanzelf op allerlei blogs uit waarin mensen uitleggen waarom je hier GEEN hond moet kopen... Maar goed, laten we hopen dat TS meeleest en goed beseft dat deze fokker niet de juiste plek is voor een gezonde pup. Vind het altijd gek dat als men een auto wil kopen, eerst heel het internet uitgekamd wordt op zoek naar ervaringen, klachten en andere misstanden. Maar een hondje, ach, wat kan het kwaad.    Gelukkig is TS toch zo slim om hier op 't forum ff navraag te doen. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Hezehof
Dat men deze vraag nog moet stellen zeg...
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Hezehof
Als je graag een zieke pup wil: ja.  Zo niet, kijk dan even hier:  https://www.weimaranerclub.be/kopie-van-fokkerslijst https://weimaraners.nl/fokkerslijst/
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Franse bulldog kopen zonder stamboom wel geteste ouders
" En krijg je dan een eerlijk antwoord van de fokker? En hoe kan je dat controleren? En tussenin inderdaad kunnen er stamboomloze nesten tussen zitten. Ik vind het voor een leek toch nogal wat hoor een goede fokker vinden.   Nu eerlijk gezegd, op die website van de KMSH ben ik ook nog niet vaak wijs geworden. Probeer daar een keer wat op te zoeken zeg. Dat loopt toch ook niet over van de informatie. Trouwens de fokkers zelf weten soms nog niet eens wat er juist moet en wat niet omdat het allemaal zo onduidelijk is. " Kath Je bent van Belgie denk ik ? In Nederland kan je dat allemaal opzoeken op de site van de raad van beheer , De stamboomloze nesten blijven ook niet altijd geheim ,ze moeten die pups dan kwijt en adverteren op mp of andere sites ,waardoor er snel bekend wordt dat betreffende teef weer een nest heeft .   Ja een goede fokker vinden valt niet mee ,want wat de een goed vindt daar kotst de ander van , Ga af op je gevoel ,gezondheidsuitslagen ,ouderdieren ,en hoe worden de honden gehouden en hoe zien ze eruit .
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Franse bulldog kopen zonder stamboom wel geteste ouders
" Dan gelden in Belgie andere  regels dan in NL. Tja, of dat is wat je wilt als je een pupje koopt, geen idee  " ientje Ja voor alle rassen geldt het dat je in Belgie twee loopsheden achter elkaar mag dekken , Daarna moet er wel een of anderhalf jaar tussen zitten . Bij veel rassen mag je zelfs tot 10 jaar nog fokken , Dat is in Nederland tot en met acht jaar ,   Het is de fokker zijn verantwoording of je dat wilt doen natuurlijk . Elk land heeft zo zijn eigen regels . Maar hoeveel mensen vragen naar de leeftijd van de moeder ? Hoeveel mensen vragen hoeveel nesten moeder al gehad heeft ? De laatste jaren wordt het gelukkig wel meer gevraagd ,maar de pupkopers zien de pups en bezwijken daar dan voor . En om weer ontopic te gaan . Natuurlijk bestaan er gezonde franse bullen ,die zelfs uren kunnen lopen ,net als engelse en mopsen , Gewoon goed zoeken ,kijken naar de ouderdieren of die niet uitgevloerd knorrend en kortademig zijn , Voor degene die het niet geloven zou ik bijna zeggen ,loop hier een weekje mee en je zal verbaasd zijn . Ook in mijn kenniskring zijn er gewoon veel gezonde fransjes . Veel succes met de zoektocht naar wat voor hond dan ook .
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Puppy stopt niet met piepen
" Heeft iemand advies hoe ik het met het uitlaten zou doen? Zie ook berichtje hierboven. We zijn nog maar 2 honden tegengekomen, maar als ze er eentje ziet, al is het maar ver, dan wordt ze me toch druk en piept ze. Bij mensen ook trouwens. Trekken aan de lijn doet ze ook. Ik laat haar dan niet bij de hond omdat ik geen idee heb hoe ze beide zullen reageren.    Dus maar doorlopen met evebtueel een bocht of optillen? Of dan toch maar kijken wat er gebeurd. Dat laatste ben ik echter een beetje bang voor als het fout gaat... " Kristel Je hebt de pup nog maar vier dagen , Laat het eerst wat wennen in huis en tuin ,laat het eerst wennen aan jullie voor je er van alles mee doet . Pup moet zelfvertrouwen krijgen en dat gaat niet lukken als je het met van alles confronteert ,het beessie is net 8 weken . Het is al meer gezegd in je topic dacht ik ,maar naar mijn idee wil je te snel te veel ,en als pup of jij toch kennis wil maken met een ander hondje doe het dan bij een hond die je kent ,zodat pup ook niet de ervaring erbij krijgt dat niet alle honden gezellig reageren op pups .
 

Vrienden van Bulleke

honden foto van janinehonden foto van Hannah & Bink† en Beertjehonden foto van esther honden foto van animal loverhonden foto van Heleenhonden foto van Baasje van Spaiky†honden foto van Amstaffhonden foto van jokehonden foto van Romeo en Rockyhonden foto van Yarahonden foto van prulhonden foto van Bodil, Shilohhonden foto van Sharon, Harley & Bonohonden foto van nadine honden foto van Nadine Lilly,Queenie R.I.P.honden foto van Nadine Lilly,Queenie. R.i.p.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^