HondenPage baasje Bulleke

Wat schreven de vrienden van Bulleke op het forum

honden page profiel HeleenHeleen schreef in Prostatitus bij reu van 15 jaar
" De uitslag van het bloedonderzoek is binnen, hieruit komt alleen dat de nierwaarden iets verhoogd zijn, maar niet alarmerend. Volgens de DA is metacam niet goed voor de nieren en zou het verstandig zijn om de dosis te verlagen. Ik ga nu de antibiotica kuur verder afmaken en dan weer naar de DA voor een ' snelle ' echo alleen van de prostaat om te zien of de abcessen ook minder zijn geworden.   " Silvia Weet de dierenarts zeker dat het abcessen zijn en geen tumoren?   Sterkte hoor !
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Zelf hechtingen verwijderen
" Kunnen soms heel lang blijven zitten, maar dat kan geen kwaad. Ik zou er zelf niet aan gaan zitten. " jantien Bij te lang laten zitten kan het gaan ontsteken ,
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Zelf hechtingen verwijderen
" Bij mijn hond moeten binnenkort hechtingen verwijderd worden. Ik ben bang dat ze hiervoor onder narcose moet, want ze is erg angstig. Ze is geopereerd aan aan een doorgescheurde kruisband en ik zie haar niet graag tegenstribbelen met haar geopereerde poot. Ze heeft strikte benchrust. Zou ik de hechtingen zelf kunnen verwijderen? Ik lees wel eens dat mensen dat zelf doen. Heeft iemand hier ervaring mee of tips? De hechtingen zijn met zwart draad. " floortje Ik doe het altijd zelf maar als je het nog nooit gedaan heb moet je er niet aan prutsen , Een beetje dierenarts assistente kan je hond wel goed vasthouden en geruststellen hoor ,het is zo gebeurd en om ze daarvoor nu onder narcose te brengen? 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Ik maak mezelf helemaal gek , help!
Nou, ik heb er uiteindelijk wél hulp voor gevraagd, omdat het eigenlijk niet meer goed ging vanwege de zorgen. Ik kon niet meer genieten, want ik dacht altijd wel wat te zien. Dat is ook niet zomaar uit de lucht komen vallen overigens en het wil helemaal niet zeggen dat het voor iemand anders ook nodig is om hulp te zoeken, maar het kan opluchten. Al is het maar gewoon even iemand om je hart bij te luchten, je bent niet meteen gek hè. Ook niks om je voor te schamen, en als het echt zo is dat de zorgen je helemaal opvreten dan is dat echt niet goed voor je. Nachtenlang zoeken op internet, je eigen gedachtes bevestigen (je vindt namelijk ALTIJD wat je zoekt, op een of ander vaag topic uit 2001, "Zie je wel? Ik had gelijk. Het is wel iets ergs!!" En daar ga je alweer...). Mijn hond heeft ook regelmatig vage dingen, laatst nog, en heeft in zijn leven héél veel medisch gedoe gehad. Ik herken je gevoel volledig en zou willen dat ik er luchtig over kon doen maar helaas is dat niet zo.  Wat helpt, is erkennen dat je gedachtes een patroon vormen en dat dat patroon te doorbreken is. Duurt lang, maar kan zeker. Wat je denkt is iets anders dan wat er daadwerkelijk aan de hand is. Stop met zoeken, leg je telefoon weg,  stop met het downloaden van allemaal medische artikelen, gun jezelf beter dan dit.   Kleine toevoeging nog: wil niet zeggen dat jij ook hulp moet gaan zoeken of zo hoor, zo is het niet bedoeld. Wilde alleen even laten weten dat het niet raar is om dat wél te doen als je merkt dat het ten koste gaat van je plezier, of als je merkt dat je telkens overdreven alert bent terwijl de situatie daar niet om vraagt. Dat is gewoon vermoeiend voor jezelf. Hoef je ook niet meteen voor bij een  psycholoog te zitten o.i.d., maar van je af schrijven helpt soms al.  
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Mank linker achterpoot
Is de knieschijf in orde (patella luxatie)? Ik denk dat de dierenarts dit al wel gecontroleerd heeft hoor, maar toch. Ik zou ook een bezoek aan een dierenfysio erg aanraden.   Edit: oeps, te snel gereageerd zonder de andere reacties goed te lezen. Lees nu dat knieprobleem al geopperd is.
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Goed en stevige puppy speelgoed
De speeltjes van Sodapup vind ik een aanrader: https://www.thedoglounge.nl/search/sodapup/  
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Hartruisje en onregelmatige hartslag
" Zijn inmiddels bij een cardioloog geweest. Hij heeft geen hartmedicatie en vochtafdrijvers nodig. Zijn hartje heeft een kleine ritme stoornis welke dus gelukkig geen medicatie nodig heeft. Er is met de onderzoeken uitgekomen dat hij chronische bronchitis heeft, en op zijn erg slechte dagen een longontsteking heeft gehad.Medicatie die hij had verder afbouwen en gelijk starten met de puffers Flixotide en Ventolin.  Over een paar weken hebben we weer contact, voor nu gaat het redelijk. " Germaine Fijn dat het nu redelijk gaat. Wel een grote fout van de dierenarts waar je eerst was om vetmedin en vochtafdrijver te geven ,er is duidelijk verschil te horen of het van hart of van bronchitis komt . Kan goed zijn dat hij daarom zo lag te beven , Succes hoor.
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Spoed met Sam, maar is goed nu..
" Oh, als het weer gebeurd dan moet er een scan van zijn hoofd gemaakt worden. " yooop Vestibulair syndroom is niet te zien op scan.
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Spoed met Sam, maar is goed nu..
Zooo dat is schrikken yooop! Hier bekend met vestibulair syndroom ,Meestal duurt dat langer ,ik had er zelfs een die er jaren een scheef hoofdje aan over hield ,Totaal heeft ze het vier keer gehad . Sterkte voor jullie en beterschap voor Sam.
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Hartproblemen? Bronchitis? Wat is het nou
" Bedankt voor je reactie. Vandaag heeft de dierenarts weer terug gebeld.en ze hebben de röntgenfoto's nogmaals bekeken en met elkaar overlegd. Ze zien toch wat bronchitis in de longen. En was toch mijn gevoel goed geweest. Ik moet stoppen met de plastabletten omdat er nu geen reden is om het te geven. Ik moet het nu gewoon aanzien om te kijken hoe het gaat. En anders krijgt hij weer een injectie voor bronchitis.  Ik heb het nog gehad over afgeplatte luchtpijp maar dat konden hun niet zien op de fotos " Tjady Als er long foto's gemaakt zijn staat de luchtpijp er niet in het geheel goed op , Ze concentreren zich op de longen ,waar ze nu ineens wel bronchitis zien en eerder niet? Ik zou toch eens vragen om nog een foto van de luchtpijp temeer om dat dat een chihuahua kwaal is . In elk geval succes!
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Reu wilt onze teef dekken die allang geholpen is.
" Tuurlijk beschermen wij  ons Tossie tegen de reu. Vind het gewoon heel vreemd.   @Heleen. Dit zou idd de maand zijn dat ze loops moest worden, vaste prik april en oktober november. Zou diezelfde geur dan er nog steeds zijn met die tijden. Hij heeft het niet eerder gedaan. Kees. Niet eerder gedaan bij onze eigen teef. " Tosca en ik Hier is het de ene keer erger als de andere keer ,maar een reu met goede neus ruikt het gewoon. Het kan zijn dat Tjabo de volgende keer er niet eens naar kijkt . Of het dezelfde geur is als bij een loopsheid weet ik niet ,(ik ruik er niet aan) Hier is het met een paar dagen wel over ,dat hitsige gedrag en veel van mijn reuen doen het ook niet .
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Reu wilt onze teef dekken die allang geholpen is.
Hier rijden ze wel eens op steriele teefjes tegen de tijd dat die voor hun sterilisatie loops moesten worden, Als je dan terug gaat rekenen klopt dat precies ,dus het zou ook kunnen als je even terug gaat rekenen ,dat dit de tijd is dat ze loops zou worden . Ben ik nog te volgen? Uiteraard zeg ik er gelijk wat van ,   Zou niet best zijn als reuen van eigen teefjes afblijven ,dan heb ik niets meer qua dekking aan mijn reuen .
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Bruine afscheiding
" Precies, het is ook zo zielig om te zien. Ga haar zo nogmaals aanspreken. Hoop dat ze het doet. Heb serieus gedacht als ze het niet doet het ergens te melden, maar weet ook niet als ik dat kan ‘maken’ " Samantha Vraag haar anders even bij wie ze geweest is ? Dan kan je zelf informeren of dat inderdaad zo is ,
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Voor Froukje Sijtsma
Omdat het onderwerp gesloten is kan er daarop niet gereageerd worden ,maar ik wilde toch even de vragen beantwoorden die Froukje stelde .   Echo met volle blaas maakt voor een goede dierenarts die gewend is goed echo's te bekijken niet uit . De baarmoeder ziet er heel anders uit als de blaas dus dat wordt wel herkend. Je kan qua tijd van dekking nu al een nieuwe echo laten maken ,bij een dierenarts die het echt kan ,anders wordt het niet zo leuk voor je hond ,om dat steeds te moeten ondergaan , Stel dat ze drachtig zou zijn dan moet je stress wat niet nodig is vermijden . Nogmaals succes.
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Hartruisje en onregelmatige hartslag
" Dit hoort bij de dierenarts thuis " Chantal En dat zegt iedereen dus ook , Maar dan wel bij een dierenarts met verstand ,want eentje die zegt dat dit hijgen met bekje dicht is ,daar zou ik geen vertrouwen inhebben .
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Echo
Vanaf dag 21 kan een ervaren dierenarts zien of je hond drachtig is , Vanaf 25-30 dagen heb je nog meer zekerheid en is het zeker te zien , Zelf kan je het ook merken na een week of twee aan gedragsverandering ,aanhankelijkheid ,iets grotere tepels ,en soms wat minder eetlust van de hond , Voor zekerheid zou je naar een dierenarts kunnen gaan die echt echo kan lezen , Succes!
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Hartruisje en onregelmatige hartslag
" Bij ons hondje van 14 is 2 weken geleden een hartruisje gehoord en een onregelmatige hartslag. Ook had hij vocht in de buik. Hier heeft hij vetmedin voor gekregen en later upcard voor het vocht af te drijven. Nu is het zo dat hij af en toe ligt te shaken/beven hoe je het dan ook noemt, alsof je zijn hartslag kunt zien.Deze gaat dan best snel. Ik heb hier een filmpje van maar kan deze niet plaatsen.  Herkent iemand dit bij zijn hondje? Iemand die weet wat dit zou kunnen " Germaine Is het vocht in de buik al minder? Bij upcard moet er binnen 48 uur bloed onderzoek volgen om te zien of de nierfunctie goed is , Er zijn honden de betere reactie geven op furosoral maar dat is aan je dierenarts om te beoordelen. En zelf even uitrekenen of de dosis van beide niet te hoog is ,dat luistert erg nauw . Hijgen met bekje dicht ? het lijkt me meer ongemak ,of benauwdheid . Succes en sterkte!
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Op zoek naar de beste orthopeed
"   Dat is heel fijn! Was dat voor de overname? Het is nu onderdeel van de Anicura keten, dit is van Mars. Hierdoor kan er veel veranderd zijn. " floortje Ik kom er (helaas) regelmatig en dat is nog steeds hetzelfde. Het zijn erg prettige artsen daar, en ze zijn gek genoeg ook helemaal niet de duurste ondanks dat ze nu ook Anicura zijn. Er komen daar juist veel sterke rassen en ze gebruiken, in tegenstelling tot de plaatselijke dierenarts hier, ook niet direct een roesje tenzij dat echt verstandiger is voor hond en omgeving. Ze hebben ook alles in huis. Als tijdens consult blijkt dat ze even met een echo moeten kijken dan doen ze dat ook direct. Je kan overal bij blijven om te helpen. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Op zoek naar de beste orthopeed
Sleeuwijk misschien? Daar hebben ze veel ervaring met sterke rassen, ook als ze minder goed te hanteren zijn. Je mag bij het in slaap brengen en wakker worden blijven, en tijdens de operatie kun je kijken.  Prima ervaringen daar met een poot operatie.
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in 10 meter lijn
  Gebruik altijd een 10m biothane lijn, met speuren gebruikte ik hem ook altijd, juist omdat deze lijn niet het halve bos meeneemt.  Makkelijk schoon te maken. Aan de lijn zit een stevige haak Ik heb deze lijn op maat laten maken door Knots&Leashes, te vinden op insta en facebook. 
honden page profiel HeleenHeleen schreef in 4 poten opereren
" Bedankt voor alle reacties.  De hond komt op de eerste plaats en wij gaan niet over 1 nacht ijs. De fokker staat erg goed bekend en volgens de dierenarts kan zijn aandoening met meerdere factoren te maken hebben. Mijn zoon gaat een bezoek brengen aan de fokker, maar wat de oorzaak ook is, erfelijkheid of niet, voor ons doet het er niet meer toe eigenlijk, maar gaan we zeker goed onderzoek naar doen. Mijn zoon heeft ook garantie op erfelijke afwijkingen, maar wat koopt de hond daarvoor jammergenoeg. Er bestaat een kans dat bij de voorpoten omdat hij nog in de groei is incongruentie nog goed zou kunnen komen. Dat gaan we afwachten en gaan maandelijks langs. Daarna gaan we een beslissing nemen. Heeft iemand daar toevallig ervaringen mee, dat een hond daar overheen is gegroeid? " Angela Heel belangrijk om goed contact met de fokker te onderhouden . De ergste groei heeft de hond wel gehad ,maar hij moet nog uitzwaren natuurlijk.   Inderdaad ben ik ook wel benieuwd om wat voor aandoening het gaat ,er komen er best veel voor bij dit ras ,tw, hd,ed,dm,patella luxatie,en dan ook nog bos en entropion,   Voeding en beweging zijn zeer belangrijk ,en soms kan hd ed of patella luxatie ook door een trauma veroorzaakt worden .maar meestal zit er toch een erfelijke factoor in ,maar net wat je zegt ,het gaat er nu om hoe verder.
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Mens blijkt hond te zijn volgens DNA test ;-)
" Grappig is dat! Een vrouw stuurt haar eigen DNA staaltje naar zo'n hondenDNAlabo en ze blijkt een kruising te zijn tussen malamute, sharpei en labrador.  Dat maakt me nu wel nieuwsgierig welke uitkomst het zou geven voor de HP-baasjes hier....    https://www.hln.be/buitenland/vrouw-stuurt-dna-naar-hondenlabo-en-blijkt-25-procent-labrador-te-zijn~a8808717/ " Alaska's Finest! Geweldig!!  Ik heb er nooit in geloofd , Volgens mij zou ik een allegaartje van rassen zijn ,omdat ik er zoveel leuk vindt .
honden page profiel HeleenHeleen schreef in 4 poten opereren
Is er goed uitgelegd wat er precies aan de hand is? Ik zou wegblijven bij anicura en evidentsia klinieken ,Door de grote ophef over hun prijzen is er klant vermindering en zij moeten aan een bepaald aantal operaties komen , Heel veel sterkte in elk geval !!
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Berp haar eerste nest
Die rood-witte is fantastisch Anke! Echt een mooi type hoor, precies goed. Ik zie op FB wel meer pups voorbij komen, zowel atletische SBT's als labradors en andere jachthondjes...   
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Vaarwel lieve, knappe Penny
dubbel
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Vaarwel lieve, knappe Penny
Prachtig beschreven met heel veel liefde , Heel veel sterkte !
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Vaarwel lieve, knappe Penny
Ondanks dat ik jullie niet in het echt heb ontmoet, heb ik toch het gevoel dat we Penny een beetje kenden. Zo'n bekend hondje op het forum en de stories op instagram. Je liefde voor haar sprak uit al je berichten, foto's en filmpjes. Ze heeft een  fantastische leeftijd bereikt, maar ondanks dat blijft het zwaar. Heel veel sterkte nogmaals..
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in vreemde kruising!
Haha wat een geinig ding. Ze ziet er vrolijk uit. Er bestaan ook bulldoggen met lang haar, maar het is eigenlijk een 'foutje' geloof ik.      -- reactie gewijzigd door het moderator team op 14 maart om 10:37 --
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
"   (Of: Zo waarlijk helpe mij God almachtig.)   Einde citaat Bron; document van de Universiteit Utrecht als pdf te downloaden google zoekterm; "dierenartsen leggen eed af"   Jammer dat in deze eed niet meegenomen is, dat de in rekening te brengen kosten in alle eerlijkheid betaalbaar voor de diereneigenaren moeten zijn. " Loesje Misschien veel ongelovige onder de dierenartsen.
honden page profiel HeleenHeleen schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
" Het lijkt erop dat de dorpsdierenarts hier er ook mee gaat ophouden, want er is geen opvolger. Anicura zal waarschijnlijk geen interesse hebben in zo'n klein praktijkje (1 DA en een paar assistentes). Ik hoop maar dat de prijzen bij andere dierenartsen in de buurt normaal blijven, want een kennis van me woont in de randstad en die prijzen zijn echt flink anders ...    Voor Dobber's Cytopoint injectie betaalde ik bij mijn dorpsdierenarts in 2023 zo'n €72, de injectie werd gezet door de dierenarts zelf. Die prijs is vergelijkbaar met wat ik betaalde bij de grote dierenartsenpraktijk wat verder bij me vandaan (geen Anicura).   Die kennis van me heeft een hond die dezelfde exact dezelfde injectie krijgt, maar dan gezet door de assistente. Zij zit bij een Anicura en was in 2023 zo'n €102 kwijt per injectie. Die was waarschijnlijk nog eens €50 duurder geweest i.v.m. consultkosten als de DA 'm had moeten zetten i.p.v. de assistent.   Dobbers inslapen was op een zondagmiddag en kostte in totaal iets van €125, als ik het me goed herinner. Die kennis had een tijdje daarvoor ook een van haar honden moeten inslapen (ik gok 30 kilo). Zij was op een vrijdagmiddag €230 kwijt. Die hond was wel wat zwaarder, maar dan nog ... Zij waren volgens mij op de vrijdag binnen openingstijden, terwijl ik op een zondagmiddag daar stond en dus ook het weekendtarief betaalde.  " Dobber † Anicura heeft juist veel interesse in kleine praktijken ,De dierenartsen worden benadert per brief met een groot aanbod , Van de kleine praktijken maken ze wel een grote ,door er net afgestudeerde in te zetten ,of de oorspronkelijke arts blijft er gewoon werken ,Een van de artsen hier heeft net gedaan of hij interesse had ,en daar kwam een groot aanbod uit , Gelukkig heeft hij zich niet over laten halen maar hij was benieuwd naar hun werkwijze.
 

Vrienden van Bulleke

honden foto van janinehonden foto van Hannah & Bink† en Beertjehonden foto van esther honden foto van animal loverhonden foto van Heleenhonden foto van Baasje van Spaiky† en Odiehonden foto van Amstaffhonden foto van jokehonden foto van Romeo en Rockyhonden foto van Yarahonden foto van prulhonden foto van Bodil, Shilohhonden foto van Sharon, Harley & Bonohonden foto van nadine honden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.honden foto van Nadine  Molly. R.i.p.lily.Queenie.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^