HondenPage baasje nathalie

Wat schreven de vrienden van nathalie op het forum

honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in Het forum: Waar ik mij aan stoor
is bij Stefan toch geen sprake van dat tie ze maar in een kennel laat liggen ? hele dagen ? hij vroeg naar een matrasbeschermer, voor dat ze daar op een matras op konden liggen, verder weet met niets van Stefan, niets. . . Mijn reacties in dat topic en in dit topic, heb ik gebaseerd op een ras dat het liefst dichtbij zijn of haar eigenaar is. Ik neem aan dat Stefan komende winter niet gezellig hele dagen in zijn garage zal zitten of in zijn tuin. Denk je wel? Ik denk dat Stefan dan lekker op zijn bank zit, waar dan weer plek is, en de honden in de garage liggen. En hier laat ik het maar bij, dat zal een boel mensen vast heel blij maken.
honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in Het forum: Waar ik mij aan stoor
Nee, wat jullie vinden mogen jullie vinden! Daar zeg ik niks over! Ben je het hem eens, dikke prima.' Maar ik mag het er mee oneens zijn. Dat mag je van mij doordrammen vinden, kan me niet schelen. Het lijkt erop dat het daar al lang niet meer om gaat maar meer over iemand de mond of in dit geval de vingers snoeren,incl persoonlijke aanvallen over iets door de strot duwen. Ook al komt diegene met goede argumenten. Niemand hoeft het met me eens te zijn. Ik ben benieuwd hoe jullie reageren als iemand zijn bordercollie hele dagen in de bench steekt en er niets mee onderneemt. Zoals jullie hart bij de bordercollie ligt, ligt het mijne bij de bullmastiff. Zoals jullie weten dat werken en bezig zijn met jullie ras heel belangrijk is voor dit type hond, weet ik dat een Bullmastiff bij uitstek geen kennelhond is.
honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in Het forum: Waar ik mij aan stoor
Hoooo eens even, ik reageerde pas nadat hij uit zijn plaat ging hé!!!! Daarvoor dacht ik laat ik me maar stil houden.
honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in Het forum: Waar ik mij aan stoor
. Ja ennnn......Hij mag toch doen met zijn honden wat hij wil..Daar heb jij en ik niets over te zeggen. Bovendien zijn er zat honden eigenaren die het ene beweren dat ze zo goed zijn voor de honden en dit in het echt beslist niet zijn. In de laatste regel schrijf je trouwens "WE". jou mening deel ik al niet dus er is ook geen sprake van dat "WE". . Dus...als ik het goed begrijp, als je als hondenbezitter alles kan doen met je honden wat je wilt is dat automatisch ook maar goed? En dat wij het niet eens zijn was me al duidelijk hoor. Heb je liever dat als ik weer in 'we' vorm spreek jou uitsluit? Of zal ik het even veranderen om je een beter gevoel te geven?
honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in Het forum: Waar ik mij aan stoor
ik ken jou wel Tineke, het is niet voor jou bedoeld, eigenlijk voor niemand hoor. vele ken ik al een beetje, en we reageren allemaal wel eens ongenuanceerd, een beetje er door heen kijken, moet natuurlijk ook kunnen. Dat Stefan zo reageerde , hij is nieuw hier, en stelde alleen een vraag, meer niet. en of hij nu zijn honden buiten laat slapen, daar ging de vraag niet over, hij vroeg over een matrasbeschermer, maar kreeg heel wat over zich heen. vandaar beantwoord de vraag en vraag eens tussen neus en lippen dan verder door, van, joh wat doe je met je honden ? dan had Stefan zeker antwoord gegeven, en had het ook zeker anders overgekomen. . Hij vroeg om een matrasbeschermer ja. Maar hij schreef ook dat hij die wilde omdat zijn hond teveel plek in nam op de bank. En vervolgens boos worden omdat mensen dat een rare reden vinden om je hond in de garage te gooien....op een forum waar hondenliefhebbers actief zijn... Zijn openingspost was ook niet echt genuanceerd te noemen toch?
honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in Het forum: Waar ik mij aan stoor
zouden er niet vele zijn die het forum de rug toekeren ? als er straks maar iedereen een mening verkondigt ? waarom ? heb respect voor een ander en elkaar. we hebben allemaal een andere mening, dat is niet raar, maar de reacties naar elkaar toe kunnen genuanceerder zijn. als iemand vraagt , {geef maar een voorbeeld} ik wil een goede matrasbeschermer hebben voor mijn honden die buiten slapen, waarom dan opeens de topic opener erover aanvallen, dat hij zijn honden buiten laat ? door een genuanceerd antwoord , blijft de topic opener aanwezig, wat gebeurt er nu ? hij verdwijnt , komt niet meer terug, keert zijn rug naar hp. jammer toch ? en zo is het ook met adviezen, geef genuanceerd advies, en dan kan de topicopener er uitpikken wat voor hem/haar belangrijk is. er zijn al veel verdwenen juist door dit soort topics, elkaar aanvallen..... {een voorbeeld} waarom die honden naar buiten ? had je van te voren moeten weten dat ze veel plek innemen in huis} de topic opener als die antwoord krijgt op de matrasbeschermer zou zeker vertellen als men daar dan later naar vraagt van... joh wat doe je zoal met je honden ? een hele andere insteek, en niemand loopt dan weg, nu is de topic opener verdwenen, en gaat zijn gram bij een ander halen. en zo is het met meerderen topics, toon respect voor de vraag die degene stelt, vertel rustig jouw advies wat jij zou doen, vragen en antwoorden, daar zitten grote verschillen tussen. probeer respect voor ieder op te brengen, ook al ben je het niet altijd eens met iemand. . Mwoaaahhh nu lijkt het net zo alsof de TS van dat specifieke topic een heilig boontje was. En dat was ie dus echt niet hé! Ik reageerde pas (pissig) nadat ie de rest voor zogenaamde hondeneigenaren had uitgemaakt en met veel machtsvertoon had gezegd dat hij kon doen met zijn honden wat hij wilde. Laten we niet doen alsof hij in het belang van zijn hond(en) handelde.
honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in Het forum: Waar ik mij aan stoor
Wat ik wel altijd heel vervelend vind... Iedereen denkt hier altijd dat hij een ander tegen heug en meug in kan veranderen en er wordt vaak een wil opgelegd die de ts niet wilt of deelt... . Iedereen heeft recht op een eigen mening. Alleen is het wel handig als je je aanmeldt bij ene forum, je van te voren de huisregels doorneemt en je daar ook naar schikt. Dat houdt in dat je op een forum als dit niet kan spreken over het gebruiken van fysieke correcties en of CM. Als je op die manier met je hond omgaat en je wilt het roer omgooien dan ben je hier op een prima adres om advies te krijgen. Als je juist op die manier wilt werken was het beter geweest je van te voren goed in te lezen voordat je je registreerde. Dat zou een boel ergernis schelen bij alle partijen.
honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in Matrasbescherming voor buiten?
Neen liever uren in bench.....goed duwen ....':) . Maar? Waarom zou een hond in de bench opgesloten moeten worden? Het is toch niet zo dat als je je hond niet buiten houdt , het dier automatisch hele dagen in de bench zit? Ik heb er ook eentje staan hoor, maar die is alleen voor het voeren en om een botje in te knagen zonder dat ze elkaar in de haren vliegen. Langer dan een uur ligt onze hond er zelden in. En die andere twee liggen nooit in de bench.
honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in Het forum: Waar ik mij aan stoor
Wat het betreft door de strot duwen van adviezen. Als iemand vraagt om advies en op alles een maar heeft, dan ben ik er wel vrij snel klaar mee. Dan denk ik persoonlijk, wat wil je nu? Dat we op een knopje drukken en dat je hond zich dan ineens goed gaat gedragen? Dit forum staat voor positief en vriendelijk omgaan met je hond, iets waar ik ook helemaal achter sta. Als degene niets wil doen met de gegeven adviezen? Prima, moeten ze helemaal zelf weten. Willen ze aan de slipketting of fysiek corrigeren, dan zal ik inderdaad zeggen dat dat niet strookt met wat ik hier op het forum en van een bevriende GT heb geleerd. Maar dan moeten ze niet blijven piepen dat niets werkt. Als iemand gewoon even wil ventileren is dat ook prima. Ik kan me voorstellen dat sommige mensen niet de makkelijkste honden en eindeloos geduld hebben. Verder...ik stoor me zelden aan anderen, behalve als ze hun hond pijn doen, bang maken of onheus behandelen en dan verwachten dat wij "goed zo" zeggen.
honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in Matrasbescherming voor buiten?
Het zal wel weer off topic zijn. Het is nogal een verschil of je een hond met een dubbele vacht hebt die er ook niet al te veel om geeft om contact te hebben met zijn baas. Sommige rassen gedijen nu eenmaal beter buiten dan binnen. En daar is helemaal niets mis mee! Maarrrr...als je even googled op de meeste dogschtingen, met name de Bullmastiff (gezien de profielfoto) dan lees je dat juist deze honden niet geschikt zijn voor een leven buiten in een kennel/garage/tuin. Nu is elke hond natuurlijk een individu en de hond van TS zal er ook best aan wennen. Maar ik geloof oprecht dat deze hond er niet gelukkiger van wordt.
honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in Het forum: Waar ik mij aan stoor
Tsja...ik weet het niet.... Als je in het dagelijkse leven iemand iets ziet doen dat overduidelijk niet uit goede bedoelingen voor zijn of haar dier is: Houdt je dan je mond en draai je je hoofd weg, of spreek je diegene er op aan? Ook al zou je er niets mee bereiken dan weet diegene wel dat als je niet uit goede bedoelingen of nood handelt, jij in elk geval vindt dat je zo niet met een dier dient om te gaan. Als je niets zegt denken ze dat het normaal is.
honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in pup wordt steeds dominanter en bijt, rijd bij andere honden
Is het makkelijker voor je als we alles stapsgewijs voor je opschrijven en veel gebruik maken van ruimtes tussen de teksten, zodat het makkelijker weg leest? Edit: Trouwens, ik zit me net te bedenken ;-) De hersenen van je pup zitten net zo snel vol. Hij moet ook alles stapje voor stapje leren. Misschien kan je je nu iets beter voorstellen hoe zijn leervermogen werkt.
honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in Het forum: Waar ik mij aan stoor
.Daarnaast het reageren op een gewonnen race.... beter van niet, is mijn mening. . Leg me dit eens uit? Naar mijn mening mag een mens best eens ergens voor staan. Nogmaals, ik heb begrip voor ziekte, ellende, toestanden, en als iets niet anders is, dan is het niet anders. Ik heb ook niets principieels tegen honden buiten houden, maar dan wel voor het welzijn van de hond. Zoiets zou nooit uit gemakzucht mogen zijn. Dan neem ik het, tegen beter weten in, voor de hond op. Want deze kan niet voor zichzelf spreken.
honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in pup wordt steeds dominanter en bijt, rijd bij andere honden
Oh, je spreekt geen Engels...hmzzz...jammer. Heeft Esther al een leuke goede hondenschool voor je gevonden?
honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in Matrasbescherming voor buiten?
Bamse mag kiezen, dat lijkt me nogal een verschil met gedwongen in een garage en tuin verblijven. Nogmaals als de hond er zelf voor kiest, dan hoor je mij niet. Jij zou Bamse nooit wegstoppen omdat ze teveel plek in neemt in je woonkamer.
honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in pup wordt steeds dominanter en bijt, rijd bij andere honden
Naja, hij heeft niet geleerd de baas te zijn, maar wel geleerd dat hij sterker was dan de rest en dat hij door zijn kracht en doorzettingsvermogen te gebruiken hij heel veel naar zijn zin kon krijgen. Als ik zo doe, dan krijg ik dat. Als ik maar lang genoeg volhoud geeft de rest op. En dat is telkens weer bevestigd. In dit geval heeft hij dat waarschijnlijk gewoon zo geleerd door te doen wat hij deed en hoeft het echt geen dominantie te zijn.
honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in pup wordt steeds dominanter en bijt, rijd bij andere honden
Als je dat hele dominantie-ding nu eens loslaat en anders gaat denken? Plassen, vooral op zijn lievelingsspeeltjes, kan ook onzekerheid zijn. Door de onzekerheid gaat ie slopen. Slopen maakt namelijk endorfinen aan in de hersenen die hem een fijn gevoel geven. De plasgeur is zijn eigen vertrouwde luchtje. Je komt op een gegeven moment in een vicieuze cirkel. Jij foeit en neet wat af, waar hij nog onzekerder wordt en helemaal niet meer weet wat hij moet. Hij blijft zich zo gedragen of wordt in jouw mensenogen nog vervelender waardoor jij blijft nee-en en foei-en. Zo maken jullie elkaar dus knettergek! Heb je al naar de filmpjes van Zak George gekeken? Ik denk dat je om uit deze cirkel te komen, je de focus moet gaan leggen op leuke dingen die jullie samen kunnen leren. En Zak heeft daar superfilmpjes over gemaakt.
honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in Het forum: Waar ik mij aan stoor
Waar ik mij aan stoor is dat er hier op het forum erg vaak erg negatief wordt gereageerd. Neem nu de reacties op het topic over het matras voor de honden buiten. Ik lees ontzettend veel negatieve reacties over mensen die het belachelijk vinden dat de honden buiten moeten slapen. En zo zijn er veel meer topics. Vorig jaar heb ik zelf ook veel van dit soort reacties gehad op de herplaatsing van 1 van mijn honden. Dit gaf al groot verdriet, en sommige reacties maakten het nog pijnlijker. Terwijl het hier delen juist een vorm van troost had moeten zijn. ik vind deze reacties altijd erg vervelend. ondanks dat mensen het niet altijd met elkaars mening eens zijn zou ik bij deze aan iedereen willen vragen om eens wat vriendelijker te reageren. Leef je eens wat meer in een ander in, zonder teveel lullige reacties. Nergens voor nodig lijkt me!! Allemaal alvast een fijn weekend;) Misschien ben ik dan maar een kreng, maar ik kan me met alle liefde van de wereld niet inleven in het feit dat de hond in de garage en tuin moet leven omdat hij teveel plek in neemt op de bank en er vervolgens dan ook nog een tweede grote hond bij genomen wordt. Gezien het feit dat het ook nog om een ras gaat, tenminste als ik uitga van desbetreffende profielfoto van de hond, dat niet erg geschikt is om in een kennel te houden.... Tsja, dan reageer ik niet vriendelijk, ik heb het overigens wel genuanceerd en ik ga er geen sorry voor zeggen. Nogmaals, als er echt een goede reden voor is dan is het niet anders, maar je hond wegstoppen in de garage omdat hij teveel plek in neemt op de bank??? ]0 Nee, dat gaat er bij mij niet in. .
honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in pup wordt steeds dominanter en bijt, rijd bij andere honden
wel heb ik het idee dat niet begrepen wordt hoe het hier gaat. volgens mij wordt er teveel gedacht aan jullie eigen pup, maar de mijne is anders, want als hij iets in zijn bek heeft en ik gooi speeltje is dat echt niet intressant hoor, zoals al paar keer schreef heb ik alles geprobeert. hij heeft een eigen willetje. en wat die op dat moment heeft is voor hem dus het leukste. als er niks leukers is in zijn ogen, hoe kan ik dan iets leukers aanbieden. wel wil ik een ander schema proberen, maar daar heb ik dan echt hulp bij nodig. dit is de eerste pup waarbij ik tegen problemen aanloop, de honden ervoor gingen prima. die kon je als ware omkopen met wat lekkers of een leuk speeltje. ik zou me hond ook graag vaker willen belonen en minder foei zeggen, maar kan ook niet slecht gedrag belonen, dus moet er wel eerst meer goedgedrag zijn. en moet die niet van goed gedrag slecht gedrag maken, zoals belonen door te spelen maar dan vervolgens grommen en in hand bijten als die niet snel genoeg weer alleen mag spelen. dat stond ook in me andertpoic, en eigenlijk loop ik daarin nog steeds tegen hetzelfde probleem aan, hoe leer je een pup iets die niet beloont wilt worden? en dan niet zozeer comando's leren, maar goed gedrag leren. en nog veel belangrijker leren niet alles op te eten, heb al bij dierenarts gezeten dat die spons gevreten had. zelfde geld hadden we het hem niet zien doen. daarmee bedoel ik dus, kan hem geen seconden uit het oog verliezen, want hij pakt alles wat die pakken kan, of nou in prullenbak ligt of in gesloten kast, hij zal erbij komen. . Jij zegt dat ik het niet begrijp, maar dat doe ik wel degelijk! Mijn pup viel ook moeilijk te belonen. Kan je je het voorstellen, een hond van de straat, onafhankelijk, geen socialisatie en vooral geen mensen nodig. Wij hadden toen geen tweede hond, dus ze beet gewoon in ons! Ze hing in onze benen en liet zich zo door het huis heen slepen. Ze maakte elke kast open, vernielde kleren, papieren, onderzetters en maanden later kwamen we ons bestek nog ergens onder een kast tegen. Ik heb me suf gezocht naar iets waar ze wel ontvankelijk voor was: snoepjes? Nee! Speelgoed? Nee! Worst? Nee! Piepertjes? Nee! Uiteindelijk had ik het gevonden, Goudse kaas, en zie daar maar eens voor een redelijke prijs aan te komen in Singapore als het er al is. Als het een niet werkt zoek je naar iets anders, maar je moet er wel iets voor doen.
honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in pup wordt steeds dominanter en bijt, rijd bij andere honden
zojuist de lepetjes test gedaan, hij keek er wel gelijk na maar nam ook een van de lepels mee in zijn bek, (de rest probeerde die ook te pakken, maar uiteindelijk nam die er maar 1 mee,  nu had die me poetsdoek en lepel dus te pakken. ik heb niet het idee hij doof is ofzo hoor, weet niet of dat bedoeling was van deze test, want hij keek er wel naar. . Doe dit maar niet meer.... Je wilt je hond leren na te denken, bepaald gedrag levert een bepaalde beloning of time out op. Je wilt niet dat je hond iets niet of juist wel doet omdat hij bang of geschrokken is. Hahaha gelukkig is het een dappere dodo en heeft hij hier geen last van gehad, maar zoals je ziet levert het ook niets op.
honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in pup wordt steeds dominanter en bijt, rijd bij andere honden
Goed...je zegt dat clicker niet werkt, ruilen werkt niet etc... Maar dat wat je nu doet, werkt dat wel? Of gaat het van kwaad naar erger. Als je bv ruilt moet je met een beter alternatief komen. Jij ruilt ook geen briefje van 100 tegen een briefje van 5. Dus als hij niet wil ruilen moet je naar een beter alternatief zoeken. Als dat geen voedsel is, dan gebruik je een ander speeltje. Je was al op de goede weg, nu alleen de puntjes nog even op de i zetten. Ik weet zo hoe je je voelt want ik had ooit ook eens zo'n pup ( onze Sorry, kijk maar in mijn profiel), erger nog zelfs, de pup from hell noemden we haar gekscherend. Zij kon ook nog eens de kast en de koelkast openmaken en als ze iets gejat had en je wilde het terug pakken greep ze je vol in je hand. Ze kwam van de straat en houden was overleven in haar ogen. Maar ook dat is goed gekomen. Ze heeft me tot waanzin gedreven, maar als je hier uitkomt, kan je voortaan elke hond opvoeden ;-) En ja, wij woonden in Singapore, zonder hondenscholen dus ik moest alles alleen met behulp van online gedragstherapeuten en filmpjes proberen de boel recht te breien. Maar als ik het kon, kan jij het zeker! De time out kan je het beste niet in de bench geven. Zoek een ander plekje, de gang, een slaapkamer, de badkamer, de wc (was bij onze pup niet zo'n goed die kwam er rennend weer uit met de wc borstel in haar bek ;-) dus haal die maar vast weg hahaha) Maar echt, clickeren werkt. Je kan eens op youtube en Facebook kijken naar de trainer Zak George, daar heb ik ontzettend aan gehad.
honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in pup wordt steeds dominanter en bijt, rijd bij andere honden
Ik geloof ook niet zo in dominantie, denk ook eerder aan overprikkeling, maar dat terzijde: Het is gedrag dat je niet wilt hebben. Een pup heeft nog geen kennis van wat wel en niet mag, hij doet alleen maar honds! Hij is impulsief en doet wat zijn emotie hem op het moment ingeeft. Jij bent degene die hem bij moet gaan brengen wat wel en niet wenselijk is. Net zoals je kinderen normen en waarden bijbrengt, doe je dat bij een pup ook. Elke pup heeft baat bij de drie R´s : Rust, reinheid en regelmaat. En jij kan hem dat gemakkelijk bieden. Op tijd opstaan, uitlaten, voldoende uitdaging bieden in de zin van zoekspelletjes en hersenwerk voor honden (google daar maar eens op). Hij moet op tijd slapen, voor elk uur dat hij wakker is moet hij 2 uur slapen. Dat geeft jou alweer lekker wat ruimte op een dag. Als hij vervelend is tegen andere honden moet hij leren dat hem dat daar een consequentie aan zit. Dat houdt in: of aan de riem en 20 seconden tot een minuut niet spelen, of thuis een time van maximaal een minuut, 20 tot 30 seconden zijn meestal wel voldoende. Wat is nu het nut van een time out? Als je consequent!!!! (heel belangrijk) een time out blijft uitvoeren, (dus bij de eerste tekenen van klierigheid zeg je nee, dan pak je hem heel rustig bij zijn halsband en zet je hem op de gang, als hij gekalmeerd is, laat je hem er weer uit) zal hij leren dat als hij dat specifieke gedrag vertoont, hij op de gang moet. De gang is niet leuk. Ondertussen ga jij met hem werken aan wat hij wel mag! En hem ook flink belonen als hij iets goed doet. Wat de bezitterigheid betreft? A- Laat niks slingeren! Het is even sneu voor je andere hond, maar hij mag vanaf nu zichzelf niets meer toe-eigenen. B- Ruilen: geef hem een speeltje, dat ruil je tegen een leuker speeltje en je beloont hem als een malle incl vreugdedansjes en heel veel oooh wat ben jij goeds! Het leukere speeltje ruil je bv weer tegen een botje en het botje tegen een stuk worst of kip. Het moet de normaalste zaak van de wereld worden dat jij in alle gevallen een beter alternatief hebt dan wat hij bezit. Als hij dat door krijgt zal hij je spullen komen brengen om te ruilen, er komt immers iets beters voor terug. C: Zoek een andere hondenschool en google even op David Mech (deze man heeft de hele dominantie-theorie bedacht en zegt dat het achterhaald is en dat het jammer is dat hondenscholen deze theorie nog steeds gebruiken). Een hondenschool waar ze positief (bijvoorbeeld ook met clicker) werken zou zoveel fijner voor jou, en voor je hond zijn. Maar vooral, maak je geen zorgen over vals worden. Je hebt een ondeugende peuter in huis, het komt wel goed. Misschien vraagt je pup nu even veel duidelijkheid van je, maar dat is geen probleem, dat kan jij bieden. Maar dan wel op een vriendelijke, consequente manier. Geniet van je pupsel!
honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in Matrasbescherming voor buiten?
Ik zal de boel een beetje nuanceren. Ik had niet zo fel gereageerd als het om een ras ging dat het in de genen heeft zitten om buiten te leven. Een zelfstandig ras dat er op gefokt is om zonder de mens te leven en te werken. Denk aan een Anatool, een Kaukaas, een Pyreneeër, allemaal honden die gemaakt zijn om alleen in die bergen kuddes schapen te bewaken. Dan zou ik me nog afvragen, moet je dat wel doen? De hond een paar vierkante meter geven en dan verwachten dat ze tevreden zijn. Maar goed, dat is een andere discussie. Ik zie op de foto een Bullmastiif, of kruising Bullmastiff, in elk geval iets in de richting van een dogachtige. En hoewel ik echt niet alles weet en/of denk te weten, weet ik wel dat deze rassen erg aan hun baas hangen. De Bullmastiff is zelfs speciaal gefokt om samen met de baas te werken. 1 op 1, ze hangen dus meer aan hun mens dan aan andere honden. Met de baas werken, bij de baas zijn is dus een eerste levensbehoefte. Ik ben bijna 20 jaar lang een gelukkige bazin/vriendin van een Bullmastiff, hiervoor een reu, nu een teef, en ik heb gemerkt dat deze honden het liefste bij je zijn. Bij voorkeur tegen je aan. Zo worden doodongelukkig als ze worden weg gestopt. Deze honden hebben niet genoeg aan alleen contact tijdens het wandelen en spelen. Ze willen deel uitmaken van het gezin en je leven. Sterker nog, in de rasbeschrijving staat duidelijk geschreven dat het geen kennelhonden zijn. En om nu zo'n hond, een voor mij bijzonder geliefd ras in een garage te stoppen, dat vind ik in en in triest.
honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in Weet geen weg met Duitse herder pup
Ga eens met je rug tegen de benchdeur aanzitten tot hij slaapt. Neem een boek mee, doe doppen in je oren en toon begrip voor het feit dat de pup het moeilijk vindt door te blijven zitten maar wees consequent door de deur dicht te laten tot hij slaapt. Het de rug toekeren is ook een kalmerend gebaar naar je hond toe. Verder niets zeggen, niets doen (als je zeker weet dat aan al zijn behoeftes is voldaan) en overdag deze aanpak volhouden. Pas als overdag de deur dicht kan blijven kan je aan de nachten gaan werken. Om erger te voorkomen zou ik de pup s'nachts dus niet meer in de bench steken maar op een matras samen met de pup slapen.
honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in Weet geen weg met Duitse herder pup
Tsja.... De pup kan je zien als een baby. Baby gaat weg bij de moeder en dat geeft stress. Jouw pupje huilt niet om te pesten of omdat het simpelweg iets niet wil, jouw pupje staat op zo'n moment stijf van de stress. Als je wilt dat het gehuil ophoudt, zal je de stress moeten reduceren en de pup een veilig gevoel geven. Ik begrijp dat heel veel mensen geen hond in of op bed willen maar je slaapt wel lekker door en de pup ook. Desnoods gooi je een matras in de woonkamer op de grond. Op die manier leert puplief dat de nachten niet eng zijn en dat ze die voorlopig! nog niet alleen hoeft door te brengen. Overdag begin je met benchtraining. Benchtraining is niet simpelweg je pup in een bench gooien, deurtje toe, en klaar. Bij benchtraining hoort ook de pup voldoende indrukken geven zodat ze tevreden en voldaan is. Een voldane pup zal eerder een dutje doen dan een pup die nog niet moe is en alleen maar de wereld wil verkennen en vervolgens in een hokje gestoken wordt. Je hanteert daarbij de regel: 1 uur wakker is 2 uur slapen in de bench. In dat wakkere uur dien jij als baas te zorgen voor voldoende afleiding, indrukken, spel en voeding. Hier deden we het zo: s'morgens vroeg opstaan, pup onder de arm (ze sliep bij mij op de slaapkamer) want als je ze draagt sluit de sluitspier af en plassen ze nog niet, de tuin in, niets zeggen en wachten tot er een plasje en eventueel een poepje wordt gedaan. Pas na het plasje/poepje spelen. Je kan de tuin eventueel ook voor een hondenveldje inwisselen, maar wij hebben toevallig weiland. Pup eten, nog even wat rondscharrelen of aan het riempje oefenen en vervolgens 2 uur slapen. Als ze niet meteen slaapt geeft dat niet. Wij gaven onze pup een kong of een kluifje om zichzelf even te vermaken voordat ze in slaap viel Als ze wakker werd, meteen weer onder de arm, naar buiten voor de behoeftes en natuurlijk veel belonen. Meestal pakten we haar dan even in de auto om naar het park/winkelcentrum/station te gaan in het kader van de socialisatie. Een half uurtje tot drie kwartier is voldoende om de pup bij thuiskomst na het volgende hapje eten volkomen knock out te krijgen. Ze kon gerust een uur of 3 slapen na een echt uitje. Verder zaten we nog op puppycursus 2 keer per week en als we daarvan thuiskwamen was ze ook ontzettend moe. Als we haar voldoende indrukken gaven was ze beslist niet moeilijk in de bench. Als het overdag goed gaat in de bench en het is een gewoonte geworden, kan je de nachten gaan introduceren. Eerst de bench naast het bed, en als ze daar makkelijk doorslaapt in de hoek van de slaapkamer, vervolgens op de overloop, enzovoorts totdat het ding met pup in de woonkamer kan blijven staan. Benchtraining kost ontzettend veel tijd, en elke keer als je haar laat huilen in de bench zal ze er een negatieve ervaring bij krijgen. Dat is precies wat je niet wilt. Ik ben bij mijn pup voor elk piepje opgestaan. Ik zei niets, nam haar mee naar buiten, dan kon ze haar behoefte doen en nam haar weer mee. Ik gaf haar verder totaal geen aandacht. Binnen 3 weken had ik haar volkomen zindelijk en binnen een maand kon ze s'nachts doorslapen in de bench. Maar goed, zij had de bench nog nooit als iets negatiefs gezien. Dat voordeel heb jij helaas niet meer. Er is geen knopje waarop je kan drukken dat het gehuil ineens afgelopen is. Bereid je erop voor dat het veel oefening kost en veel tijd. Om jezelf en de pup een tijdje in elk geval een goede nachtrust te geven, zou ik dus voorlopig bij de pup slapen en van daaruit overdag werken aan de bench een gewoonte maken.
honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in angst voor de dierenarst - update
Wat hebben we hier dan lieve dierenartsen. Ik kom bij 3 dierenartsen, één is vlak achter ons huis, heel handig voor de entingen en kleine kwaaltjes. Helaas is dat maar een heel klein praktijkje, dus voor bloedonderzoek en dergelijke moet ik naar een ander. En dan komen we nog bij een gespecialiseerde praktijk voor paarden. Enfin, nog nooit heeft 1 van de dierenartsen mijn honden ergens toe gedwongen. Vooral de dierenarts in Lingen heeft verstand van zaken en hondengedrag. Toen ons Lo een ooronsteking had mocht ik alleen het oor aanwijzen, niet aanraken (om zo min mogelijk negatieve prikkels te geven)en het eerste dat ze deed was Lo los van de riem klikken zodat ze in de praktijkruimte kon rondsnuffelen om stress te reduceren. Het kleine praktijkje ga ik altijd mijn wormkuren etc halen. Dan gaan de honden gewoon gezellig mee. Krijgen ze een koekje enzovoorts. Hahaha die van mij springen het liefst zelf op de tafel, want dat is het trucje voor het lekkers. Ik bel altijd even van te voren of ze tijd heeft voor een oefenmomentje. Ik koop wat ik nodig heb, mijn honden gaan even de behandelruimte in, krijgen iets lekkers en dan gaan we weer. Ze komen er dus vaker voor iets leuks dan voor iets negatiefs. Het mes snijdt aan twee kanten. De dierenarts krijgt honden op de tafel die makkelijk te behandelen zijn en de honden en eigenaar voelen zich prettig. Ali heeft zijn eerste oefensessie ook al gehad, hij vond het erg spannend maar nam het lekkers wel van me aan. Van de week gaan we nog een keer want ik moet wormkuren voor de paarden hebben. Eens kijken of ie het al wat minder eng vindt.
honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in Matrasbescherming voor buiten?
Het enige dat ik uit de openingspost kan opmaken is helaas gemakzucht. Niet het welzijn van de hond. Als er nu vreselijke problemen waren had ik nog begrip kunnen opbrengen. Maar een hond in de garage steken omdat hij teveel ruimte inneemt op de bank en er vervolgens nog een grote teef, met alle goede bedoelingen van dien, bijnemen? Nee sorry, dat schiet mij in het verkeerde keelgat. Al helemaal omdat ik aan de profielfoto te zien, vermoed dat het om een Bullmastiff gaat. En wat dat aangaat, er staat zelfs in de rasbeschrijving van de BM dat het geen kennelhonden zijn.
honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in Matrasbescherming voor buiten?
Tjsonge jonge, typische "hondeneigenaarreactie". Op elk hondenforum denkt iedereen altijd alles het beste te weten. Kan er nergens meer normaal gereageerd worden zonder iemand te veroordelen? Ik hoef niemand om mij te vertellen wat te doen. Als ik advies vraag dan luister ik en zal zelf wel beslissen wat er mee te doen. . Ik heb dat ook met mijn vriend, 100 kilo, hup bankske vol. Misschien moet ik die ook maar in de tuin gooien. Ik vind het zacht uitgedrukt unfair tegenover een hond die altijd binnenshuis heeft geleefd, deze nu afgesloten van zijn baas te laten leven. En als het een Bullmastiff is word ik nog nijdiger. Deze honden staan erom bekend dat ze slecht gedijen als ze niet bij hun baas betrokken worden. Ze zijn immers gefokt om samen met hun baas te werken. Het is jammer dat jouw honden een gemakzuchtige baas hebben die kan doen wat ie wil. Ik hoop dat je ze tenminste iets van een verwarmd binnenhok geeft, want veel vacht zit er niet aan. Edit: ze hebben dan nog toegang tot de garage, chapeau!
honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in Wat vinden jullie van Showlopen?
Lo vond het echt heel leuk. Ik nam zelf een reisbench mee, en bij de Bullmastiffs was het eigenlijk vrij rustig. De honden lagen eigenlijk altijd rustig te slapen. De shows waar ik ben geweest was buiten een uitlaat terrein. Niet groot, niet ideaal maar het was er wel. Ik checkte de hond altijd zo laat mogelijk als mocht in en ging voor die tijd een ronde lekker wandelen. Het leukste was toen we RES CACIB werden in Leeuwarden, er was een oudere mevrouw met 2 Boxers die bij onze ring stond te kijken. Voordat ik aan de beurt was had ik een heel gezellig gesprek met haar. Ze was helemaal verliefd op LO en Lo op haar, er werd wat afgelebberd.... Enfin, toen we mochten blijven staan, werd die mevrouw helemaal blij. Zat ze daar met een dikke grijns, de duimen omhoog goed zo te roepen. :-D Zooo lief. De meeste Bm eigenaren die meedoen ken ik ook, dus dat maakt zo'n show extra gezellig. Lo is heel relaxed, als zij lekker in haar eigen bench op haar schapenvachtje een dutje kan doen tussendoor is het haar al snel best. Ze is heel open, heel vrolijk en heel ontspannen op show. Als ze dat niet was, was ik er meteen mee gestopt. En nogmaals, geen slipketting voor mijn hond, in de ring gaat ze even aan showlijntje met stop, die zit los, als ze wil kan ze zo haar kop eruit trekken. Ze volgt me zo goed omdat ik een stukje frikandel in mijn hand heb. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om haar mee te sleuren of in stand te dwingen. Dat hebben we thuis allemaal geoefend, binnen, buiten, in het park, voor de supermarkt, in het bos, you name it. Staan is gewoon een aangeleerd trucje.
honden page profiel Lo&SoLo&So schreef in twee reuen, 1 voortrekken?
Hier hebben we het ook niet gedaan, hier krijgt elke hond aandacht naar behoefte, spel naar behoefte en rust naar behoefte. Het scheelt dat ze daar allemaal erg in verschillen. Sorry houdt helemaal niet van knuffelen, dus dat kan ik mooi op die andere 2 projecteren, Lola houdt helemaal niet van echte inspanning, dus daar kan ik me in uitleven met Ali en Sorry. Ik kijk naar het karakter en de behoeftes van de hond in kwestie en daar pas ik mezelf op aan. Of ze nu als eerste of als laatste bij me gekomen zijn doet niet ter zake.
 

Vrienden van nathalie

honden foto van Lo&So

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^