Wat vinden jullie van Showlopen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

zo als de titel al zegt.....wat vinden jullie van met je hond show lopen?

wat ik er van vindt.....is
ik vindt het zielig omdat er aan de net getrokken wordt van de hond(niet laag maar hoog bij de nek;-)). soms zelf wel met slipketting;-). de honden moeten alleen maar mooi staan en rondjes lopen;-)en dat ook wel nog mooi lopen. de honden geven veel stres signalen. het enigen wat je krijgt is een certificaat en een beker. wowow moet je daar een hond voor kopen om stoer te doen;-) en anderen mensen laten zien hoe mooi je hond is;-). als je echt van dieren houd ga dan opzoek wat echt leuk is voor jou en voor je hond bijv: agility, waterwerk enz. ga kijken wat hij/zij leuk vindt en jij natuurlijk ook. of ga lekker naar het bos of strand en geniet van je hond. dit is wat ik vindt van shows voor honden. tja elke mening is verschillend;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat vinden jullie van Showlopen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

Ik moet zeggen dat ik er vroeger (wat heet vroeger, dit was maanden geleden :P) er zo ongeveer hetzelfde over dacht. Nu doordat ik voor het eerst een pup van een goede fokker heb in plaats van uit het asiel ben ik er toch anders tegenaan gaan kijken. Ik overweeg zelfs om zelf eens mee te gaan doen aan een show (mede door de enthousiaste reactie daarop van de fokster). Als mijn hond het helemaal niets vind, prima, dan was het direct de eerste en laatste keer.

Zo denk ik overigens over alles. Agility wordt altijd positief bekeken, maar mijn oudste hond wordt er doodzenuwachtig van. Hier in de buurt lopen hondjes (ik meen borders en een aussie) waarvan de baas de honden laat 'werken' door te apporteren etc. Die honden zijn compleet gefixeerd en totaal niet sociaal. Sterker nog, als zij aan het 'werk' zijn tolereren ze geen andere honden op hetzelfde (grote) veld.

Dus ik vind dat niet per definitie 'hondvriendelijker' dan shows lopen, haha. Het is maar net hóe je aan dingen deelneemt, denk ik.

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Ik vind showlopen leuk!
En zielig is het niet hoor. Natuurlijk zijn er mensen die aan hun hond lopen te trekken en te doen, maar dat zie je ook als je gewoon op straat wandelt. Over het algemeen worden de honden geshowd aan een slap lijntje of een lijntje dat heel licht op spanning staat, ligt een beetje aan hoe de hond zich gedraagt.
Clooney heeft zelf ook een slipkettinkje om op shows. Is niets zielig aan, want zolang hij zich netjes gedraagt hangt het kettinkje gewoon helemaal los. Het is alleen dat laatste beetje controle wat in de ring wel goed van pas kan komen als meneer weer eens begint te klieren(puber he). Het is trouwens ook maar een heel licht en fijn kettinkje.

Ben je zelf al eens op een show geweest? Er lopen juist ook genoeg honden rond die het showen zelf hartstikke leuk vinden.
Clooney vindt het allemaal hartstikke gezellig namelijk. Hij kijkt er zijn ogen uit en die paar rondjes in de ring loopt hij helemaal trots te zijn, want iedereen kijkt naar hem. Daarnaast vind ik het voor Clooney een goede oefening. Hij is nogal puberaal en macho momenteel naar andere honden, vooral reuen. Op de show(buiten de ring dan) kan ik mooi met hem oefenen dat hij zich moet gedragen(ofja, Clooney zijn fokker doet dat voor mij O-) )

Naast showen doe ik ook andere dingen met Clooney hoor. Wij volgen gehoorzaamheidscursussen en ik wil nog met hem gaan treibballen, maar het showen vindt Clooney een leuke bezigheid dus ook daar gaan we mee verder.

Daarnaast is het voor mensen die met hun rashond willen fokken vaak verplicht om bepaalde showresultaten te behalen. Door je hond door een keurmeester te laten beoordelen weet je hoe je hond in elkaar zit en wat de plus en minpunten zijn van je hond. Daar kun je rekening mee houden als je een passende partner voor je hond gaat zoeken.

honden page profiel MarijkeMarijke

Mijn honden vinden het gelukkig super leuk om te doen! Tussendoor doe ik spelletjes met ze(vaak tot verbazing van anderen) en krijgen ze lekkere snoepjes die ze anders niet krijgen. Ik neem ze mee uit winkelen en ze mogen alles bekijken en besnuffelen. Maar ik ben het met je eens: er zijn mensen die ieder weekend op show gaan met honden die er niks aan vinden. Die honden hebben mijn hart... Hun eigenaren die alleen maar staan te praten met anderen en tussendoor zich totaal niet bekommeren om hun hond die zich te pletter verveeld.

En dan die honden die 's ochtends geen fatsoenlijke uitlaat hebben gehad (ze laten ze gewoon op de showvloer poepen en plassen) en stijf staan van de energie die ze onmogelijk kwijt kunnen in de ring...

Ik ga niet voor de bekers. Wanneer in het keurverslag staat: Laat zich uitstekend showen/full of confidence/geweldig vrije hond met karakter, dan is mijn dag goed. Het boeit me nl. niet echt hoe ze eruit zien. Als we samen maar lol hebben.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

ik ben daar heel kort in.. ik vind het niet diervriendelijk

honden foto van Heavenly en de hond King (En Marvey en Ginny)

als je hond het leuk vindt prima is er toch niks aan de hand:-D en als je het niet elke week doet is het ook goed.

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir

honden foto van Puck & Fenrir

Sorry maar ik ben het niet met je eens...
Showlopen is juist iets wat je doet mét je hond net als bijvoorbeeld een hondensport. Honden worden hierin getrained net als ze met een sport of spel zouden worden. Honden waarmee dit gedaan wordt zien juist de lol hiervan in! Er wordt niet getrokken aan de showlijn, de hond loopt mooi mee met de eigenaar.
Het is niet zo zwart/wit als je zou denken, het gaat niet alleen om hoe mooi de hond is. (Tenminste, bij de goede shows en goede mensen niet:-) )

Ik zou zelf niet gauw gaan showlopen, want voor mij is het niks en ik zit totaal niet in dat wereldje, maar de mening die jij over hebt deel ik zeker niet :-)

honden page profiel --

honden foto van -

Ik zelf vind het niets... Het is voor mij allemaal té...
Ik zie honden liever een beetje natuurlijker, in mijn ogen zijn ze dan vele malen mooier :-)
Net als foto's in showstand, vind ik ook niks... Gewoon een hond die normaal in de bossen staat o.i.d. vind ik veel mooier! :-)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Mij interesseert het niet en ik weet er dan ook weinig of niets over... Kan er dus ook niets zinnigs over zeggen.

Wordt m'n volgende hond eentje die showlopen gewend was... dan zal ik proberen na te gaan of die het mist... Zo ja... dan zal ik me erin moeten verdiepen zeker :-)

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik vind het moeilijk..wat ik er van vind.. Bij sommige rassen kan ik wel janken als ik de evolutie qua uiterlijk zie.. Ik vind het jammer dat sommige rassen zo verpest zijn door uiterlijke voorkeuren van mensen..en dan denk ik dat zo'n show ook heel erg op uiterlijk gericht is.. Ik kan even niet precies verwoorden wat ik bedoel, maar ik associeer showlopen wel een beetje met een te grote focus op uiterlijk en het veranderen van standaarden voor bepaalde rassen..

Maar aan de andere kant geloof ik dat het ook best een leuke bezigheid kan zijn met je hond en zolang je hond er plezier aan beleeft.. dat is dan toch het belangrijkst..

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Tja ieder zijn mening.................

Maar mijn honden vinden het toevallig allemaal erg leuk om naar een show te gaan, zonder stress en zonder dat ze aan de nek getrokken worden.

Hier hebben ze dan wel een slipketting om, maar die hangt hier altijd los om de nek heen. Toevallig willen onze keurmeesters zien hoe ze staan als ze zelf ontspannen staan en niet omhoog getrokken door een riem.

Mijn honden doen namelijk liever niets (niets in de zin van puur staan omdat ze de andere commando's niet aangeleerd zijn) voor heel erg veel snoep dan achter een bal aan rennen of rare dingen uithalen, van water houden ze al helemaal niet.

Dus tja het is maar net wat je hond leuk vind. Wij hebben altijd gezegd, we kijken of de hond het leuk vind, als dit niet zo is gaan we er niet mee verder, maar als ze het wel leuk vinden gaan we er zeker mee door.


En waarom zou ik het niet elke week moeten doen???
Mijn honden gaan elke week naar show training en staan echt te springen om er heen te gaan. Dit vinden ze veel leuker dan een stomme "gedrag en gehoorzaamheids training" daar vinden ze namelijk helemaal niets aan.

En als ik daarbij alle shows afloop die er zijn in een jaar kan ik ze geen groter plezier doen, alleen zijn de kosten daarvan een beetje hoog, dus gebeurd het niet.



Maar zoals jij het beschrijft zie ik het niet vaak om een show. Dus misschien zie jij het een beetje te zwart/wit en zou je eens moeten kijken naar meer dan 1 show en meer honden die het wel leuk vinden.

honden page profiel sandra, elmo & denzelsandra, elmo & denzel

honden foto van sandra, elmo & denzel

Het showen leek mij ook heel leuk toen we denzel in huis namen, maar na een aantal shows en een jaar ringtraining verder weet ik dat ik denzel er geen plezier mee doe, dus nu gewoon heerlijk van onze huis hond genieten!

honden page profiel sandra, elmo & denzelsandra, elmo & denzel

honden foto van sandra, elmo & denzel

email uit

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Voor mij persoonlijk is het niks, je zult mij niet snel op een show zien. Daarbij zijn 2 van mijn 3 honden niet eens "showwaardig". Joey heeft geen stamboom, en als hij die had gehad dan was hij nog steeds kortharig en dat wordt niet gewaardeerd op shows. Yuna is te veel "werk", en blue merle. Lennon is de enige die dan nog wel wat zou kunnen halen op een show ;-)

Ik denk dat Lennon ook het lopen van een show leuk zou vinden, Yuna en Joey doe je er geen plezier mee. 

Als je hond het leuk vindt, en je vind het zelf leuk, waarom dan niet? Ik frisbee omdat wij dat leuk vinden, dat vind ook niet iedereen leuk toch?

Het enige wat ik dus wel zo jammer vind is dat er bij shows naar mijn mening VEEEEL te weinig naar gezondheid wordt gekeken.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Wat maakt het uit dat Yuna blue merle is Suzanne, is dat bij borders in showlijnen geen gewenste kleur ofzo? :-)

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

Ik vind er eigenlijk helemaal niks aan, volgens mij zijn er maar weinig honden die het leuk vinden.
Verder creëren shows ook bepaalde standaards, hoofdjes die steeds kleiner moeten, snuiten die zo plat mogelijk moeten zijn en dan heb je honden met syringomyelia en ademhalingsproblemen.. Niet verwonderlijk toch.
Er zou beter moeten gestreefd worden naar gezondheid ipv schoonheid..

honden page profiel FezFez

honden foto van Fez

Het beoordelen van een dier puur op basis van uiterlijk staat mij geheel tegen. Ik wil dan ook nog niet dood gevonden worden op zo'n show.
Maarre.. whatever floats your boat ;-)

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik ben er nog nooit geweest, en zal er denk ik ook nooit komen, dus een echt oordeel kan ik niet hebben. (met die van ons word ik gelijk weggestuurd, hahaO-))
Maar ik ga ervan uit dat het merendeel hondvriendelijk en prettig verloopt.
Ik denk dat je nogal kort door de bocht gaat als je stelt dat men het doet om stoer te zijn, of zelfs twijfel uit aan hun liefde voor dieren.
Ieder zijn mening inderdaad......
Ik laat trouwens wel graag zien hoe mooi mijn hond is ;-)

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Ik heb met Lola ook shows gelopen. Vond hett best leuk. Nu moet ik zeggen dat de mensen waar ik mee op trok niet aan hun honden zaten te rukken en te plukken.
Voor Lola had ik een showlijntje met stop. Dus geen gewurg of getrek. Als ik haar in stand wilde hebben hield ik gewoon een stukje frikandel hoog voor haar neus en gaf haar het commando staan.
De keurmeesters konden dit waarderen en kreeg vaak een compliment over het open en vrolijke karakter van mijn hond.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

ben laatst naar zo'n show / ringtraining geval iets geweest van newfs. En daar ging het eigenlijk nog vrij gewoon aan toe. Was lekker buiten. 

Ikzelf .... wel ... feit is als je wilt fokken dan moet je gaan maar dat hoofdstuk is nog steeds op een laag pitje. 

En Nanook is een ( gezien commentaren die ik regelmatig krijg ) een mooie newf. Mss dat ik een keer aan zoiets mee doe, want vind het zelf voor mezelf echt 3 keer niks, echt niet mijn ding, maar gewoon om eens te zien wat een ' deskundige ' zegt over haar. 

Maar men doet vaak eh ... zo negatief over een slipketting maar het is maar hoe ermee om wordt gegaan. nanook heeft gewone halsband. 

Zo ook hoe ga je om met show lopen, zelfde als met het waterweken als ik soms zie hoe ze doen met de hond ..... eh ... ook niet mijn ding. Voor mij staat voorop dat de hond er lol in moet hebben en dan ikzelf ook. En pakt ze een koordje .... leuk toppie doet ze het niet ... tsja dan niet. En Nanook doet het niet ... alleen flesje ;-) dus ze voldoet niet aan de ' norm ' maar brevet halen hoeft voor mij ook helemaal niet, lekker in de weer met je hond is belangrijkste maar benieuwd of ik het voor elkaar ga krijgen haar klaar te maken voor 1 show.

honden page profiel MarijkeMarijke

Mijn eerste rashond waarmee ik naar de show ging vond het helemaal niks aan! In de ring haar kunstje doen vond ze geweldig, maar het hele lang wachten voordat het zover was... Ik vind ook dat er op shows best wat ruimte vrijgemaakt kan worden om, door de organisatie georganiseerde spelletjes, te kunnen doen met je hond. Dat gebeurt nooit en dat vind ik heel jammer!
Mijn eerste rashond heb ik na de 5e show niet meer meegenomen. Totdat de rasvereniging 6 jaar later bij mij in de buurt een show organiseerde. Ze had 6 jaar geen show meer gelopen en ook geen ringtraining meer gehad. En wat denk je? Ze vond het geweldig!!! Ook het wachten vond ze geen punt! Ze liep alsof ze het de dag ervoor nog gedaan had. We hadden geeneens geoefend en ze deed het feilloos! Resultaat: 2e in de veteranenklasse (er waren maar 2 veteranen) en de oudste van de show (11 jaar).
Geen idee meer wat er in het showverslag stond. We hebben samen een superleuke dag gehad!

honden page profiel Hond in de potHond in de pot

honden foto van Hond in de pot

Ik vind het ook diervriendelijk en onnodig. Ik ben er een keer geweest en vond het nogal zielig de honden die daar de hele dag lagen te wachten in een gestresste omgeving. En ook gewoon poepen en plassen daar.
 
Ook vind ik vaak dat extreme rasvormen zoals doorgezakte heupen bij Duitse herders gepromoot worden door dit soort evenementen.

honden page profiel silkesilke

voor mij is het niks
in een hotel in tenerife(tenerief)
was het showlopen met honden
al die honden waren nervues eentje liep er zonder riem en was zo nerveus dat hij van het podium afging
was er ook een border collie showlijn die niets anders deed dan grommen om dat hij er niett wou zijn dan was er ook nog een duitse herder en die blafte het hele hotel door(niet het hele maar toch tot verdiepieng -1 en 1 in 0 was het te doen).

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah

honden foto van Rox & Farah

Ik vind dat je een show zelf leuk of niet leuk maakt. Ik vind het wel leuk en als mijn hond showwaardiger was geweest zou je me er ook een stuk vaker zien. :-D Farah vind de drukte niet geweldig maar in de ring is ze toch echt op haar gemak. Zeker op dingen zoals de winner waar ze ook kleine trials houden voor behendigheid oid kan ik haar gewoon los laten lopen en trainen, zo'n omgeving doet haar niks. Verder chillen we de hele dag samen, eten we wat lekkers, trainen we wat in de ring, verzamel ik allemaal lekkers voor thuis etc. Meestal ben ik met meer mensen die ook showen en dan maken we er onze eigen 'thuisbasis" van. honden los bij de stoelen of in de benches achter de stoelen en zo vermaken we ons de dag.

honden page profiel Marjolijn en JessieMarjolijn en Jessie

honden foto van Marjolijn en Jessie

Heb met één hond show gelopen en die vond dat prima.
De fokker waar ik haar vandaan had liep met de één wel en de ander niet.
Als ze merkte dat de hond het niet prettig vond liet ze hem of haar thuis.
Heb er geen moeite mee zolang de hond er maar geen last van heeft.

Vond het zelf wel hele lange dagen':-) dus voor mij hoeft zoiets niet meer.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Ik vind showlopen leuk!
En zielig is het niet hoor. Natuurlijk zijn er mensen die aan hun hond lopen te trekken en te doen, maar dat zie je ook als je gewoon op straat wandelt. Over het algemeen worden de honden geshowd aan een slap lijntje of een lijntje dat heel licht op spanning staat, ligt een beetje aan hoe de hond zich gedraagt.
Clooney heeft zelf ook een slipkettinkje om op shows. Is niets zielig aan, want zolang hij zich netjes gedraagt hangt het kettinkje gewoon helemaal los. Het is alleen dat laatste beetje controle wat in de ring wel goed van pas kan komen als meneer weer eens begint te klieren(puber he). Het is trouwens ook maar een heel licht en fijn kettinkje.

Ben je zelf al eens op een show geweest? Er lopen juist ook genoeg honden rond die het showen zelf hartstikke leuk vinden.
Clooney vindt het allemaal hartstikke gezellig namelijk. Hij kijkt er zijn ogen uit en die paar rondjes in de ring loopt hij helemaal trots te zijn, want iedereen kijkt naar hem. Daarnaast vind ik het voor Clooney een goede oefening. Hij is nogal puberaal en macho momenteel naar andere honden, vooral reuen. Op de show(buiten de ring dan) kan ik mooi met hem oefenen dat hij zich moet gedragen(ofja, Clooney zijn fokker doet dat voor mij O-) )

Naast showen doe ik ook andere dingen met Clooney hoor. Wij volgen gehoorzaamheidscursussen en ik wil nog met hem gaan treibballen, maar het showen vindt Clooney een leuke bezigheid dus ook daar gaan we mee verder.

Daarnaast is het voor mensen die met hun rashond willen fokken vaak verplicht om bepaalde showresultaten te behalen. Door je hond door een keurmeester te laten beoordelen weet je hoe je hond in elkaar zit en wat de plus en minpunten zijn van je hond. Daar kun je rekening mee houden als je een passende partner voor je hond gaat zoeken.
"


En dat is denk ik nog best lastig,aangezien alle baasjes en dus ook honden best gespannen zijn daar(prestatie drang),dus het lijkt mij niet onwaarschijnlijk dat je hond redelijk snel in zijn slipkettinkje hangt..en het is er dacht ook (bij sommige?)best krap allemaal,hutje mutje..dus een (drukke/gefrustreerde/gestressde )hond tegen komen gebeurd al snel.

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Het valt best mee hoor hoeveel gespannen honden er rond lopen. Gelukkig maar! Clooney pubert momenteel nogal en heeft dan nog wel eens een grote mond tegen andere honden. Reageert hij niet op mijn stem, ja dan krijgt hij een kleine correctie op de lijn, waarna deze dus meteen weer los komt te hangen. En ik merk dat hij steeds meer en sneller ontspant! Er zijn zeker mensen die de hond ophangen in de riem, maar doen dit ook met een half-check. Is natuurlijk niet de bedoeling, maar het gebeurt helaas wel.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Ik vind het leuk!
En ja niet iedere hond vind het leuk.
Dan houd het bij mij snel op.
Maar dan gaat deze heerlijk mee als mascotre,om zo haar heerlijke aandacht van jan en alle ma n te krijgen.
De meeste vinden het heerlijk.
Wel een lange dag,en vermoeiend voor ze.

Tja er zijn honden die niks mogen en de hele dag in een hokkie zitten.....
Maar dat wil niet zeggen dat ze alle zo zitten.

Wat vinden julie van behendigheid!!
Ik vind dat daar net zo goed achterlijke mensen bij zitten!
Honden die mank zijn pijnstillers krijgen om toch mee te kunnen lopen!
Honden die niet goed zijn en te vaak blessures hebben moeten weg.
Daar zijn ook veel stress signalen te vinden bij honden ;-)

Ik ben er van over tuigd dat de vaak de mens verrot is!
Waar roem te behalen valt doen mensen hele rare dingen!!
Maar gelukkig is niet iedereen zo! ;-)

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

Ik heb er niet mee.. maar ook niet echt iets tegen :-)
Ja als het in super hete hallen, alle honden prak op elkaar.. dan vind ik het sneu..
Maar vaak zijn de baasjes verstandig genoeg om hun honden dan even uit de drukte te halen..
Maar dan mogen ze natuurlijk niet vies worden.. in de klit enz enz..

Dus wat ik zeg.. niet mijn ding;-)
Bovendien heb ik een mislukte border, dus mij zal je ook niet op shows zien haha :-D

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Lo vond het echt heel leuk. Ik nam zelf een reisbench mee, en bij de Bullmastiffs was het eigenlijk vrij rustig.
De honden lagen eigenlijk altijd rustig te slapen. De shows waar ik ben geweest was buiten een uitlaat terrein. Niet groot, niet ideaal maar het was er wel. Ik checkte de hond altijd zo laat mogelijk als mocht in en ging voor die tijd een ronde lekker wandelen.

Het leukste was toen we RES CACIB werden in Leeuwarden, er was een oudere mevrouw met 2 Boxers die bij onze ring stond te kijken. Voordat ik aan de beurt was had ik een heel gezellig gesprek met haar.
Ze was helemaal verliefd op LO en Lo op haar, er werd wat afgelebberd....
Enfin, toen we mochten blijven staan, werd die mevrouw helemaal blij. Zat ze daar met een dikke grijns, de duimen omhoog goed zo te roepen. :-D Zooo lief.

De meeste Bm eigenaren die meedoen ken ik ook, dus dat maakt zo'n show extra gezellig.
Lo is heel relaxed, als zij lekker in haar eigen bench op haar schapenvachtje een dutje kan doen tussendoor is het haar al snel best.
Ze is heel open, heel vrolijk en heel ontspannen op show. Als ze dat niet was, was ik er meteen mee gestopt.

En nogmaals, geen slipketting voor mijn hond, in de ring gaat ze even aan showlijntje met stop, die zit los, als ze wil kan ze zo haar kop eruit trekken. Ze volgt me zo goed omdat ik een stukje frikandel in mijn hand heb. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om haar mee te sleuren of in stand te dwingen. Dat hebben we thuis allemaal geoefend, binnen, buiten, in het park, voor de supermarkt, in het bos, you name it. Staan is gewoon een aangeleerd trucje.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat vinden jullie van Showlopen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Hij wil mee?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^