HondenPage baasje gabber

Wat schreven de vrienden van gabber op het forum

honden page profiel esther esther schreef in Unieke handgemaakte beloningstasjes
" Hi Esther! Wat leuk, dat kunnen de jongens vast waarderen ! Ik stuur je even een priveberichtje  " Gillian En beantwoord.. Mooie spulletjes heb je!
honden page profiel esther esther schreef in Unieke handgemaakte beloningstasjes
Ik heb ze niet echt nodig, maar wil er toch graag twee... die met die rose roosjes, en de rose met witte sterretjes asjeblieft... ( Geen idee of mijn jongens dat rose zullen waarderen, maar dat zien we wel... In het ergste geval haal ik er gewoon een zusje voor ze bij..)  
honden page profiel pienpien schreef in Border collie 6 maand opvoeding
" Maar je wil een drukke blaffende overprikkelde hond (zoals TS beschrijft) juist leren dat het ok is om naar iets te kijken en er niets mee te hoeven. Geforceerd naar jou kijken maakt de prikkel niet minder eng. Soms juist enger omdat je weet dat de prikkel er is maar hem niet in de gaten kunt houden. Ik zie met deze methode een veel relaxtere hond die leert met angsten om te gaan ipv ze te negeren. En mijn vorige hond was heel erg van de blaf grom check in wat ben ik knap he krijg ik nu een koekje.  Vandaar dat ik het nu van het begin anders aanpak. Ik heb ook geen borders maar Aussies. Die fixeren minder maar hebben wel een enorm grote waffel.  " Klara Bij wat ik doe is geen sprake van geforceerd kijken het is een bewuste keus die mijn hond maakt.Met het clicken voor kijken naar iets spannend is natuurlijk ook niets mis, het is maar net wat je voorkeur heeft.Maar bij het gedrag wat ts beschrijft moet je wel een goede timing hebben, iets wat niet iedere hondenbaas beheerst Bij een druk blaffende overprikkelde hond zal je eerst de afstand van het spannends moeten vergroten, als de hond eenmaal gefixeerd is wordt het lastig hem te bereiken (zonder forceren).
honden page profiel pienpien schreef in Border collie 6 maand opvoeding
" Nee want als je clickt draait je hond zich naar je toe voor de beloning en dus er wordt niet gefixeerd. Vervolgens weer kijken, klikken en belonen. Kijkt de hond niet meer om, ben je te dichtbij meer afstand nemen. De oefening is ook online te vinden en heet Look at It. Het is vooral een oefening om het blaffen naar alles wat spannend is eruit te krijgen. Als mijn hond echt gaat fixeren haal ik hem er net als jij uit door even aandacht te vragen. Borders Collies staren inderdaad enorm en dat is niet even netjes dus ik snap jou hond heel goed. " Klara   Ik click (ik gebruik een clickwoord) juist als de hond naar mij kijkt.Als mijn honden, in dit geval ook border collies, kijken naar iets spannends en vervolgens naar mij kijken maken ze de bewuste keuze om het spannends te negeren en de aandacht op mij te richten.Dit is voor mij het beloon- dus click moment. 
honden page profiel pienpien schreef in Herder kenner gezocht
" @Penny, hier reageerde ik op. Dit zijn hele duidelijke kalmerende signalen,conflictvermijdend. " soraya Ik heb niet heel het topic gelezen @soraya dus ik wist niet dat het een reactie op was Zoals ik al schreef was het niet persoonlijk bedoelt.Mijn oog viel op het voorbeeld van verschil in handelen, waar ik het overigens mee eens ben, maar wilde even het punt aanroeren dat niet alles zo simpel uitvoerbaar is als het in theorie klinkt (wat jij ongetwijfeld wel weet )Want ik kan me zo onderhand ook voorstellen dat to lichtelijk gefrustreerd raakt van alle tips die voor haar (op dit moment) niet haalbaar zijn.
honden page profiel pienpien schreef in Herder kenner gezocht
" nee dat gaat ook vaak niet als een hond eenmaal in een bepaalde drive zit, maar je kan dan wel opstaan en vrolijk kletsend de pup uit de situatie halen, en dan belonen. Het gaat erom dat je een opgewonden toestand van foei en nee roepen e.d voorkomt en daardoor frustratie voorkomt. Dat is tenminste mijn belangrijkste doel bij het opvoeden of begeleiden van een pup of volwassen herplaatser. En dat bedoelde ik in het andere topic ook met het loslaten van opvoeden door correcties, maar liever voorkomen, of uit de situatie halen op een ontspannen manier. " Dobry Ik zet ook in op voorkomen maar er zijn nu eenmaal situaties waarin je te laat bent.En dan zijn er ook honden (wellicht Dyuna?) die niet uit die drive komen, niet door een foei,nee of wat voor "negatieve" aktie dan ook maar ook door het vrolijk kletsen haal je ze niet uit die situatie.Dat is het punt wat ik probeer te maken, er zijn honden die op bepaalde momenten onbereikbaar zijn al wapper je met een kilo biefstuk Als dit voor Dyuna ook telt kunnen wij met nog tig goedbedoelde adviezen komen maar zal er alleen een "oplossing" komen als een (herder)kenner de daadwerkelijke situatie ziet.  
honden page profiel pienpien schreef in Herder kenner gezocht
Misschien sla ik de plank helemaal mis maar ik "lees" in to haar schrijven dat alle (of in ieder geval de meeste) goedbedoelde tips niet aanslaan bij Dyuna.Dan zou je kunnen denken dat het een kwestie is van volhouden of dat to de tips niet goed(genoeg) toepast maar het zou ook zomaar kunnen dat er een hele andere benadering nodig is.Het beste zou zijn als er eens een gt kijkt naar wat er nu zoal op een dag speelt, second best is het sturen van filmpjes naar iemand die er verstand van heeft wat de vraag van to ook was.Ik heb in het vorig topic geschreven dat ook ik zo'n ongeleid projectiel heb en hoe ik dit in juiste banen tracht te leiden.Als ik dan bepaalde tips lees denk ik, ja mooie theorie maar totaal niet haalbaar in de praktijk.Ik denk dat je een "ongeleid projectiel" in huis moet hebben om te weten hoe het in de praktijk is.De wijze van trainen die Arran & Aedon plaatst gebruik ik ook en dat werkt bij mijn hond inmiddels binnen goed (maar ook daar komen voertjes bij kijken zoals je in de link ook kunt lezen).Buiten begint (na 10 maanden!!) het kwartje af en toe te vallen, laten we het maar work in progress noemen  Wat Soraya beschrijft is dus zo'n tip waar ik helemaal niets mee kan (niet persoonlijk Soraya ).Als mijn hond iets ziet waar ze op gromt of aanslaat (in het voorbeeld de kat) is er no way dat ik haar vrolijk roepend en fluitend vanaf de bank naar mij toe geroepen krijg.In het meest gunstigste geval draait ze mijn kant even op om haar middelvinger op te steken om vervolgens happydepeppy los te gaan op (in dit geval) de kat.En ik heb zo'n idee dat het bij Dyuna ook zo gaat Ik hoop dat je wat handvatten krijgt waar je iets mee kan to!
honden page profiel esther esther schreef in Voedsel per dag voor een labrador
Oh...1 ding is zeker.. Een labrador krijgt ALTIJD te weinig...   Maar zonder dollen, ik geef ze heel iets minder dan ze mogen, dan kan ik ze af en toe nog wat tussendoor geven ( meestal een banaantje, een appel o.i.d ) en blijven ze tóch mooi in shape..
honden page profiel pienpien schreef in lymfeklier kanker rottweiler
Wat een goed nieuws Meens, fijn dat het met Mado weer beter gaat Mooi om te lezen dat hij weer sterker wordt, hij zal zich ook wel beter voelen nu de diarree weg is.Hopelijk kunnen jullie nog heel lang van elkaar genieten!
honden page profiel pienpien schreef in lymfeklier kanker rottweiler
" Hallo Heleen,...Heb met de dierenarts gesproken en inderdaad,die had het ook over een ontsteking,want wat ik al dacht en zei ,knopen van lymfeklier kanker worden groter en zaaien uit en worden dus niet kleiner of gaan weg.Ben blij dat ik hem niet heb laten inslapen 2 dagen geleden ,want toen was hij zo ziek dat je nog geen stuiver meer voor hem gaf.Hij is ook weer aan de beterende hand en enthousiaster.Hoop dat het herstel zich gaat verder voortzetten.Ga hem ook probiotica geven,vermoed dat zijn maag nogal gevoelig is,gezien het feit dat hij redelijk vaak aan de diarree is,was ook een tip van de dierenarts trouwens. " Meens De diagnose was toch gesteld nadat er een biopt was afgenomen?Als het nu een ontsteking is vind ik zo'n foute diagnose wel heel slordig.Maar lymfklieren worden inderdaad alleen maar groter bij lymfklierkanker, dus opmerkelijk is het zeker.Hoe dan ook, ik hoop natuurlijk heel hard met je mee dat het een ontsteking blijkt te zijn!!
honden page profiel pienpien schreef in Dyuna, de kleine Zwarte Draak
" En dyuna doet idd exact dit gedrag, springt zij op de bank en haal ik er vanaf Bijt. Wil ik haar bij de halsband pakken Bijt..en hoe langer ik probeer vol te houden hoe harder ze hapt.  " Tiamo ^_^ Dyuna Dat gebeurde hier dus ook maar doordat ik er de lijn aan had hangen hoefde ik niet bij haar halsband (lees: bek) in de buurt te komen, bijten ging dus niet.Met de lijn haalde ik haar van de bank af en gaf haar niet de kans om alsnog naar me te sneppen door een voet bij de lijn te houden.
honden page profiel pienpien schreef in Dyuna, de kleine Zwarte Draak
Ik heb niet alles gelezen dus misschien zeg ik iets wat allang geopperd is Ik heb sinds augustus zo'n ongeleid projectiel in huis.Dit hondje moest weg bij haar oude eigenaren omdat ze hetzelfde gedrag als Dyuna vertoonde (wat ik tot nu toe heb gelezen).Geen enkele rem en in huis letterlijk over de meubels heen racen, uit pure opwinding sneppen (dus niet bijten) en bij verplichtte benchrust heel de buurt aan elkaar gillen (enz..enz..).Haar een bot aanbieden zorgde enkel voor meer opwinding aangezien ze er obsessief mee aan de gang ging, spel hetzelfde verhaal.Ik heb in de eerste weken er continu een riem aan laten hangen en haar niet meer de kans gegeven om door te slaan.Druk gedrag, sneppen enz..enz.. was bij mij komen en blijven liggen tot ze weer gekalmeerd was.De riem was punt 1 om er niet een "pak me dan als je kan" spel van te maken, wat ze bij haar vorige eigenaar deed en punt 2 kon in mijn voet erop zetten als ze bij mij lag zodat ze ook verplicht moest blijven liggen.Dit heb ik echt wel een week of 2 a 3 moeten doen tot de boodschap, in huis zijn we rustig, bij haar doordrong.Heb ik nu een voorbeeldig hondje?...welnee, maar je moet ergens beginnen Want ondanks dat ik je schrijfstijl grappig vind kan ik me ook heel goed voorstellen dat je de wanhoop af en toe nabij bent.
honden page profiel pienpien schreef in Lieve Charlie 14 jaar
Natuurlijk feliciteer ik prins Charlie ook hier nog Ik lees dat de baasjes een lekkere maaltijd voor je hebben gekookt en dat je prachtige speeltjes hebt gehad.Je boft maar met je lieve baasjes maar natuurlijk boffen zij het meeste met jou, niet iedereen heeft iedere dag een prins over de vloer Dat jullie nog maar heel veel jaren van en met elkaar mogen genieten 
honden page profiel esther esther schreef in Faro 2 jaar geleden
De tijd gaat zo hard... Faro blijft altijd een speciaal plekje in je hart houden Yo.., en hoe kan het ook anders..   Heel veel sterkte xxx
honden page profiel esther esther schreef in Ik wil jullie voorstellen aan....Teuntje (Eindelijk! update + fotootjes en kort filmpje pag. 24)
Ooh..ik heb veel teveel gemist.., o.a de reden voor de komst van Teuntje.. jeetje zeg..heel veel sterkte met jullie gemis!   Maar wat een knap en heerlijk hondje hebben jullie... Een échte Teun, die naam past bij hem!  Ik wens jullie heel veel geluk , en mooie avonturen samen!
honden page profiel esther esther schreef in Lieve Charlie 14 jaar
Wat vliegt de tijd! Lieve Charlie, 14 lentes jong.., dat is je niet aan te zien! Nog even knap als altijd    Van harte gefeliciteerd met je mooie manneke Kath! Maak er maar een fijne dag van.. Dikke knuffel voor jullie allebei   
honden page profiel pienpien schreef in Dominantie?
" Wat ik bedoel met niet ruilen met eten, dat als een hond zijn normale eten of snacks krijgt, je daar niet mee moet gaan oefenen of ruilen." Suzanne en Luca Nu is het me duidelijk wat je bedoelt Mijn honden kennen nogal wat foefje, waaronder ook de "nee" 
honden page profiel pienpien schreef in Dominantie?
" Nee betekend stoppen met wat je doet en daarvoor krijg je bij de baas de beloning. Die beloning bij de baas is 100% succes, dat is een grote motivatie. Als je dit op verschillenden plekken oefent , zelfs met saaie voertjes bij de baas en super lekkere voertjes of een aantrekkelijk iets voor je hond op de grond of tafel of elke andere willekeurige plek, gaat de hond voor de 100% succes bij de baas, mits je daar naar toe oefent.  Mijn hond, laat zelfs biefstuk uit haar mond vallen en komt blij de beloning halen bij mij.    Deze oefening, zal je wel moeten blijven herhalen, om zo succes te behouden   " Suzanne en Luca Je uitleg van de oefening is duidelijk Waar ik tegenaan hik is dat je zegt dat dit "zonder ruilen met voedsel" is.Je hond laat toch los omdat jij daar een voertje tegenover zet,dan "ruil" jij toch het gene wat de hond heeft tegen het voertje in je hand?Dit vraag ik niet op de muggenziften op tekst, het is een oprechte vraag.Wat je volgende post betreft (spaart weer een quote uit )Ik twijfel ook zeker niet aan jouw motivatie.Ik denk dat iedereen hier hetzelfde doel nastreeft.
honden page profiel pienpien schreef in Noortje eet een bot
Knappe Noortje Creatief met tuinmeubilair 
honden page profiel pienpien schreef in Dominantie?
En dan een serieuze inhoudelijke vraag aan je.Je beschrijft het aanleren van de "nee" als volgt, De nee leren wij aan met 2 voertje. Elke hand 1, de eerste waar hij naar toe gaat is vriendelijk: nee, de ander is de beloning. Dat bereid je uit, leg een voertje op je knie, de tafel, de grond, dan ga je overal buiten oefenen. Dat is die rotte rat buiten. Zo kan je, zonder ruilen met eten, oefenen met de nee.Deze oefening is, mijns inzien, gericht op het niet pakken van voedsel (of wat dan ook).Hoe wordt dan door de hond de koppeling gemaakt dat als hij het voedsel al eenmaal in zijn bek heeft (de rotte rat) hij dit af moet geven?
honden page profiel pienpien schreef in Dominantie?
" Hoe moet ik nou weten dat andere moeite hebben met mijncommunicatie stijl? Is dat een rede om mij steeds als weet ik wat proberen weg te zetten en van van alles te beschuldigen?  " Suzanne en Luca Serieus Suzanne...ik geef je een hint, als er toch zeer regelmatig reacties komen op je posts van meerdere leden dat je je gelijk wilt halen, dat je aan het drammen bent, dat je maar door en door gaat dat doet bij jou geen belletje rinkelen dan er dan blijkbaar iets mis gaat in het overbrengen van de informatie maw je wijze van communiceren?Voor mij geen reden om je weg te zetten als weet ik wat of je te beschuldigen van dingen, sterker nog ik heb al eerder aangehaald dat je regelmatig goede tips hebt.Nogmaals als de inhoud niet overkomt krijg je dit soort onduidelijkheden.Voor mij is dit juist de reden dat ik de vraag aan je stel of het kan liggen aan de manier waarop je communiceert.Maar zelfs op die gesloten vraag geef je geen helder antwoord, "Goede vraag, wellicht bekijk ik zaken net vanuit een ander invalshoek, wat blijkbaar een hoop losmaakt, waarbij kennelijk wordt aangenomen dat ik mijn gelijk wil, terwijl het bij een discussie op elkaar reageren vrij normaal is."Wat is het dan een ja of een nee, of lees ik het wederom verkeerd?Hoe dan ook hiermee bevestig je voor mij (lees: voor mij) dat ik jouw wijze van communicatie niet helder vind.En dan kan je wel weer met een heel epistel komen waarom dat dat wel is maar ik denk dat we op dit punt beter kunnen overeenkomen dat onze wijze van communicatie niet overeenkomt 
honden page profiel pienpien schreef in Dominantie?
Wel interessant dat er kennelijk een discussie is met meerdere leden, “wij “ over mijn communicatie stijl. Jammer dat het niet over de inhoud gaat, veel interessanter dan de vorm. Nu doe je net alsof je er voor het eerst hoort dat meerdere leden moeite met jouw communicatie stijl hebben.Ik ben het met je eens dat het over de inhoud moet gaan maar als de vorm niet klopt waardoor je jezelf tegenspreekt, teksten anders (verkeerd?) geïnterpreteerd worden verval je al snel in langs elkaar heen praten.Dat vind ik dus jammer, het wordt een welles-nietes verhaal waarbij niemand gebaat is.Het doel zou juist moeten zijn verschillende inzichten te geven waaruit de vraagsteller oppakt wat voor hem en zijn hond het beste voelt, als ik het goed heb begrepen ook jouw doel 
honden page profiel pienpien schreef in Dominantie?
" Is dit relevant voor het topic? " Suzanne en Luca Nou dat lijkt mij wel aangezien jouw stellingen en adviezen regelmatig eindigen in een welles nietes topic waardoor mensen afhaken.Dan vraag ik mij dus af, en blijkbaar met mij nog meerdere leden, of "wij" dan zo selectief lezen of dat jouw manier van communicatie niet helemaal duidelijk is?Ik begrijp de tegenvraag, of het relevant voor dit topic is, ook niet.Jouw foto's op facebook lijken mij ook niet relevant voor dit topic maar daar verwijs je toch ook naar?
honden page profiel pienpien schreef in Dominantie?
 Misschien kwestie van selectief lezen? Het staat er toch echt. " Suzanne en Luca Daar hebben dan blijkbaar heel wat mensen last van met de epistels die jij schrijft.Ik vraag het vriendelijk gewoon nog een keer want jij bent redelijk selectief in je antwoorden.Zou het misschien kunnen dat door jouw manier van communicatie de dingen anders overkomen dan dat je ze bedoelt?
honden page profiel pienpien schreef in Dominantie?
Precies, het hoeft geen probleem op te leveren. Dat is precies wat is zeg. ..........   Zaken uit zijn verband trekken, conclusies trekken nav iets wat ik nooit gezegd heb.   Blijft apart hoe het werkt    Suzanne en Luca Sorrie hoor Suzanne maar als jij schrijft; Neemt niet weg dat met het oefenen met leren dat je geen bedreiging vormt, het toch zo uitkan pakken, dat de hond zijn bal niet afgeeft, of toch stres ervaart als iemand bij zijn eten in de buurt komt.Je maakt je hond er bewust van dat eten of een speeltje afgepakt kan worden, het wordt een issue.Lees ik, en blijkbaar meerdere met mij, niet dat jij hier precies zegt dat het geen probleem op hoeft te leveren.Wat je andere opmerking betreft...die lees ik nogal eens in je antwoorden.Zou het misschien kunnen dat door jouw manier van communicatie de dingen anders overkomen dan dat je ze bedoelt?
honden page profiel pienpien schreef in Dominantie?
" Even een algemene update: ik heb voertjes toegevoegd aan het bakje terwijl mijn hond aan het eten was. Hij vond het totaal geen probleem. Ik kon zelfs de voerbak aanraden zonder dat hij er iets op uit deed. Ik denk dat ik zelfs het voerbakje kan weghalen zonder dat hij het iets doet, maar dit doe ik liever niet.  " Danielle Je hoeft de voerbak ook helemaal niet weg te halen.Het gaat erom dat je hond doorkrijgt dat jou aanwezigheid bij de voerbak niet bedreigend is.Door het toevoegen van brokjes ziet jouw hond je niet als bedreiging bij de voerbak en voorkom je dat hij gaat grommen of zijn bak gaat verdedigen.
honden page profiel pienpien schreef in Dominantie?
" Je weet dat ik les geef op een honden school en dat we gemiddeld 3 x gt per week hebben. Ik spreek niet vanuit mijn eigen hond.    Ik zie het helaas te vaak mis gaan juist door ruilen, door oefenen met de voerbak, kluifjes, speeltjes ed.   Ruilen gaat vaak nog goed,  totdat je hond iets heeft, wat hij zo belangrijk vind, dat hij niet wilt afgeven. Eet het dan snel op, rent ermee weg, gaat grommen, omdat de hond heeft geleerd, dat er geruild wordt en dat betekend altijd dat je eerst  iets moet afgeven.   Als hij een kluif heeft, in de wetenschap dat de baas kan ruilen, hij hem met afgeven, ook al krijgt hij iets terug, zie je vaak, dat ze het ook helemaal en snel moeten en dat ze minder ontspannen eten. Je weet maar nooit.  Juist dat afgeven kan problemen opleveren omdat dat geoefend is.   In de dierenwereld is het heel normaal, dat iets wat van jou is ook van jou is. Je hoeft niet te delen, te ruilen of het af te geven, zeker als het om een eerste levensbehoefte als eten gaat.   Dan willen wij onze hond beheersen en gaan ruilen, waardoor je zelf een issue maakt van het afstaan, het afgeven.     Met balletjes net zo, een hond kan prima ruilen als je dat geleerd hebt, de laatste bal, laat hij niet los. Beter is om helemaal niet te oefenen met loslaten met afgeven, daar geen aandacht aan besteden.   Hond leert zodat afgeven, iets loslaten geen punt van aandacht is omdat de baas daar geen interesse in heeft.Dat maakt, dat het afpakken bij nood wel gaat.  Wij geven nooit een advies te ruilen met voer of speeltjes, besteed er geen aandacht aan, in de praktijk werk dit voor hond en baas het prettigste en veiligste.  " Suzanne en Luca Juist dat afgeven kan problemen opleveren omdat dat geoefend is.Je schrijft het hier zelf Suzanne, het afgeven KAN problemen opleveren maar dat hoeft niet per definitie. Dat maakt, dat het afpakken bij nood wel gaat.Alaska's Finest schrijft hier toch echt dat dat bij haar niet ging.Dan kan jij daarna wel weer met hele theorieën komen over het hoe en waarom maar punt is dat je stelling niet klopt.Wij geven nooit een advies te ruilen met voer of speeltjes.Dat kan dat jullie dat advies niet geven maar er zijn legio trainers en gt's die juist wel aanraden je hond te leren dingen af te geven.Maar blijkbaar hebben die het allemaal mis want jullie....het kan toch ook zomaar een verschil in aanpak zijn?Mijn honden geven nl wel alles af en ik hoef het niet eens te ruilen.Het zou ook wel een vreemde gewaarwording zijn als ik met mijn hond aan het apporteren ben dat er iedere keer geruild moet worden en dat hij, zoals jij schrijft, de laatste bal niet wilt afgeven.In mijn ogen is er helemaal niets mis mee om je hond aan te leren iets af te geven.Af en toe mogen ze in huis een speeltje hebben en als het tijd is om op te ruimen heb ik geen zin achter drie honden aan te rennen om speeltjes af te pakken.Ik zeg dus simpelweg dat het tijd is om op te ruimen en de speeltjes worden gebracht en gaan in de kast, zonder gegrom en stress.Dat werkt dus voor ons in de praktijk het prettigst en veiligst En nee, het gaat ook niet over mijn honden maar blijkbaar bestaan ze dus wel, honden die er geen probleem mee hebben iets af te geven.
honden page profiel pienpien schreef in lymfeklier kanker rottweiler
Ik heb helaas ook ervaring met deze ziekte, mijn vorige hond had het ook.Ik heb mijn ervaring al eens eerder gedeeld en heb het hier gekopieerd en een kleine aanvulling geschreven.12 september 2011 is bij mijn hond door middel van een biopt ook lymfklierkanker vastgesteld.Ik ging voor een hoestje naar de dierenarts en kwam met een terminale hond thuis...Ik heb op dit hoestje na niets aan mijn hond gemerkt, sterker nog ik trainde 2X per week met mijn hond en ook de trainers hebben nooit iets aan hem gemerkt..Na een telefonisch consult dacht men aan een "gewone" kennelhoest, ook omdat bij mijn hond enkele maanden daarvoor bloed en urine was nagekeken.Dit had ik laten doen als gewone check omdat mijn hond nog veel trainde en hij inmiddels 9 jaar was, ik wou gewoon zeker weten dat hij het nog allemaal aankon.Om die reden ben ik na 3 dagen alsnog naar de dierenarts gegaan in de veronderstelling dat hij een antibioticakuur voor de hoest zou krijgen.Nou de uitslag is bekend...Mijn hond bleek al in de laatste stadia te zitten, behandelen had geen zin meer.De enige optie die wij nog hadden om het verloop humaan te rekken was het geven van prednison.Na 2 dagen was hij ogenschijnlijk weer in orde op de bijwerkingen na.De bijwerkingen waren idd veel drinken en honger.Door het vele drinken moest hij ook continu plassen en haalde hij niet altijd de tuin meer waardoor hij regelmatig (voor mijn gevoel) liters binnen liet lopen.Ik had met liefde nog heel wat jaren zijn liters urine willen ruimen maar helaas heeft dat niet zo mogen zijn.26 september 2011, 2 weken na de diagnose, hebben wij met pijn in ons hart hem in moeten laten slapen.Om exact de reden die Heleen al heeft aangegeven, de klieren in zijn keel zwollen dermate snel op dat hij het benauwd kreeg en in het geval van mijn hond ging dit wel heel snel.Ik heb dus geen ervaringen met andere middelen, enkel mijn eigen ervaring.Ik denk dat er ook verschil zit in welk stadium je hond zit qua behandelen.Mijn "onderzoek" heeft echter opgeleverd dat het enkel een kwestie van rekken is.Hoe ver je bereid bent te gaan is voor ieder een persoonlijke keus.Ik hoop dat je nog lang van Mado kunt genieten en wil je heel veel sterkte wensen!!
honden page profiel pienpien schreef in Noortje eet een bot
Wat grappig om te zien dat luie Noor en actieve Noor een totaal andere uitstraling hebben 
honden page profiel pienpien schreef in Niet luisterende loslopende honden irritatie
" De meeste honden, zitten helemaal niet te wachten op enig contact met vreemde honden." Suzanne en Luca Of dat voor de meeste honden geldt durf ik niet te beweren, ik kan wel over mijn eigen honden oordelen.Het grappige is dat ik wat dat betreft twee uiterste heb.Mijn border collie zoekt graag de interactie met andere honden op, wat niet eens spel in hoeft te houden maar net wat Liz beschrijft het rennen met een andere hond.Mijn Spaanse is juist heel erg afwachtend en wordt niet graag benadert door een vreemde hond.Als zij het tempo kan bepalen is er niets aan de hand maar ze is echt niet gediend van een vreemde hond die even komt buurten.De jongste vindt iedere hond leuk maar maakt wel heel voorzichtig kennis.Als de vreemde hond niet afwijzend is gaat ze over tot spel.Maar zodra de vreemde hond het signaal geeft dat het genoeg is neemt ze afstand.
 

Vrienden van gabber

honden foto van Nynkehonden foto van  Dizzyhonden foto van Irene Emma. honden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van esther honden foto van r&shonden foto van pienhonden foto van Fiebe & *Chihuahua Luna* honden foto van sinsy en Dexhonden foto van Doggyhonden foto van Chantal en Cayohonden foto van Baasje van Spaiky†honden foto van M-Jhonden foto van Nadine honden foto van nadine honden foto van Chantal & Binkyhonden foto van Larahonden foto van Nadine  Lilly,Queenie R.I.P.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^