HondenPage baasje pien

Wat schreven de vrienden van pien op het forum

honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Op zoek naar de beste orthopeed
"   Dat is heel fijn! Was dat voor de overname? Het is nu onderdeel van de Anicura keten, dit is van Mars. Hierdoor kan er veel veranderd zijn. " floortje Ik kom er (helaas) regelmatig en dat is nog steeds hetzelfde. Het zijn erg prettige artsen daar, en ze zijn gek genoeg ook helemaal niet de duurste ondanks dat ze nu ook Anicura zijn. Er komen daar juist veel sterke rassen en ze gebruiken, in tegenstelling tot de plaatselijke dierenarts hier, ook niet direct een roesje tenzij dat echt verstandiger is voor hond en omgeving. Ze hebben ook alles in huis. Als tijdens consult blijkt dat ze even met een echo moeten kijken dan doen ze dat ook direct. Je kan overal bij blijven om te helpen. 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in Op zoek naar de beste orthopeed
Sleeuwijk misschien? Daar hebben ze veel ervaring met sterke rassen, ook als ze minder goed te hanteren zijn. Je mag bij het in slaap brengen en wakker worden blijven, en tijdens de operatie kun je kijken.  Prima ervaringen daar met een poot operatie.
honden page profiel Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & BloomWichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom schreef in Enige pup
Wij hebben momenteel een nestje van twee Sheltie pupjes, net vier weken oud (vrijdag). Toevallig zijn wij in mei sowieso in Drachten voor het oogonderzoek van de pups (dan zijn ze nog net geen zeven weken oud tegen die tijd). Nu zijn Vlinderhondjes weliswaar pittig maar natuurlijk ook wel een stukje kleiner nog dan Shelties dus ik weet niet of dat qua formaat is wat je zoekt. Maar ik dacht ik meld me toch even.
honden page profiel gabbergabber schreef in Tekentablet
Ik ga 2 keer per dag naar een zeer teken-rijk bos.  Rond maart april gaat hier de seresto band om tot oktober november.  In de winter doen we niks.       
honden page profiel gabbergabber schreef in Hoeveel mag je een puppy voeren (altijd honger)
" Ja ik vind het ook al groot. Als hij nu 1 of 1,5 jaar was dan kan ik dat begrijpen, maar hij moet nu nog groeien tot die leeftijd lijkt mij " andre Je kan zijn schofthoogte meten.  Dat is voorpoten, van de grond tot bovenkant schouderbladen.  Dan weet je de hoogte. Lengte zegt niks, je hebt vierkante en lange honden.   
honden page profiel gabbergabber schreef in Hoeveel mag je een puppy voeren (altijd honger)
Weeg jezelf. Dan til je je hond op en weeg je samen. Trek dan je gewicht eraf. Dan weet je hoe zwaar je hond weegt 40 cm is best groot. 
honden page profiel gabbergabber schreef in Hoeveel mag je een puppy voeren (altijd honger)
Omdat je een kruising hebt weet je niet wat zijn grote en gewicht zal worden.  Dus kan je alleen op gevoel voeren.  Zo te lezen krijgt hij veel beweging dus verbrand hij ook veel calorieën.  Zijn haren zullen een volle hond laten zien maar je moet niet vergeten te voelen.  Zijn ribben zijn als het goed is niet te erg voelbaar en zeker zijn ruggengraad niet.  De heupbotten mogen niet uitsteken.  Twijfel je, ga langs een honden trimsalon of dierenarts.  Is gelijk een goede training voor hem.   Succes    
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Bultje onderhuids
" Dobber, ah nee wat heftig. Is het allemaal goed gekomen?  " Teddy Gelukkig wel, ik heb het bultje laten verwijderen en het bleek goedaardig en niet uitgezaaid te zijn. Dus dat was de best mogelijke uitkomst, gelukkig. Ze was toen 9/10 en is uiteindelijk 15,5 jaar geworden.
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Bultje onderhuids
Bij twijfel naar de dierenarts. Maar het hoeft niks te zijn. Mijn Dobber had ook wel eens zulke bultjes en soms verdwenen ze, soms kwam een naar de oppervlakte. Ik heb wel eens een opengedrukt, kwam een soort wittig spul uit, dus ik denk dat het vetbultjes waren. Maar ze heeft in haar buik eens een grotere bult gehad die ook los zat, maar kanker bleek te zijn. Dus altijd voor de zekerheid even bij de dierenarts laten checken. 
honden page profiel gabbergabber schreef in Tekentablet
Een seresto band mag voor je pup.  Maar misschien wel verstandig om met de dierenarts te overleggen.  Er zijn honden met een MDR-1 gen defect die sterk reageren op bestrijdingsmiddelen.     
honden page profiel DobryDobry schreef in Keramische kralenketting tegen de teken
Jenna krijgt al jarenlang Egyptische zwarte kummelolie (Nigella Sativa), oorspronkelijk tegen haar atopie, maar het helpt ook tegen teken en vlooien. Ze krijgt een paar druppels door haar voer, vanaf voorjaar tm najaar. Af en toe las ik ook een paar dagen pauze in. Een student uit Regensburg heeft dit toevalig ontdekt en kreeg daarvoor ook een prijs. (Uiteraard is dit geen wetenschap die bewijst dat Egyptische Zwarte kummelolie altijd bij elke hond of elk mens in elke situatie altijd tegen elke teek werkt) Het moet wel koudgeperste olie zíjn, biologisch en de zaden waaruit de olie geperst wordt uit Egypte of een ander warm land komen.    Pas op: niet aan katten geven.
honden page profiel ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†******Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** schreef in Alvaro - 2,5 jaar al ondertussen
" Toch regelmatig hoor. Maar vaak ook wel té ver weg. 2 of 3u rijden enkel vind ik toch wat veel. We doen degene die een beetje haalbaar zijn max. anderhalf uur van huis zoiets heb ik mezelf een beetje een grens gesteld. " Kath Wel heel leuk dat soort groeps wandelingen, snap ik hoor dat je er ook geen uren voor wilt rijden. Hoe gaat het ondertussen met Alvaro samen met Witteke? 
honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura schreef in Keramische kralenketting tegen de teken
Ik heb de tekenbanden gemaakt, verkocht en ook zelf gebruikt. Ja ze werkte bij mijn honden en ja ik was en ben sceptisch. Ik zei ook altijd tegen de mensen, het is niet bewezen en ik kan niet garanderen dat het iets doet. Echter heb je dat met de chemische middelen ook niet. Bij de ene hond werkt het fantastisch en de ander niet.    Daarnaast gaf ik sowieso het advies ga je naar het buitenland, vertrouw niet op die tekenbanden maar ga dan wel voor een serestoband ofzo. Omdat daar andere soorten teken zitten ect. ect. Ik ben nu gestopt met het maken van de banden, er zijn er teveel die ze maken en totaal niet weten hoe en wat en valse informatie verspreiden.    Ik maak ze alleen nog alleen voor mijzelf, die dingen kostte me ook nog eens een hoop tijd om te maken. 
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Mijn Pomeriaan vertoont steeds vaker vals gedrag
Het zou mooi zijn als je met een paar aanpassingen het gedrag kunt ombuigen! Persoonlijk zou ik nog steeds de testen laten doen om de aandoeningen we we al hebben genoemd, uit te sluiten. Het kan nl. ook een combinatie zijn van aangeleerd gedrag én een fysieke aandoening. De Keeshondjes zijn ook gevoelig(er) voor o.a. syringomyelie, dus ik zou dat echt willen uitsluiten ...    Verder nog een 'waarschuwing'. Je hebt vandaag met je hondje 'gewerkt', maar de kans is heel groot dat hij dusdanig onder de indruk was van alle nieuwigheden, de vreemde mensen en grote honden, dat hij de kat uit de boom is gaan kijken. M.a.w.: gewenst gedrag vertonen. Ik zou er dus niet vanuit gaan dat het goede gedrag van vandaag gaat standhouden. Het echte werk moet nog komen, dat is je hondje leren dat jij te vertrouwen bent als leider.    Ik begrijp dat je met rukjes aan de lijn werkt, hier op het forum zijn heel veel mensen daar streng op tegen, dus ik denk dat je wat dat betreft rekening moet houden met negatieve reacties. Mijn eigen ervaring met probleemgedrag, is dat je met koekjes, snoepjes, afleiden en vooral geen correcties vaak nergens komt. Maar ik zou je wel willen adviseren om een tuigje te gebruiken en geen halsband. Het is gemakkelijk om de luchtpijp te beschadigen met een klein rukje, helemaal bij een klein hondje (we gebruiken vaak meer kracht dan we denken). Plus: als je hond zo op en neer springt, kan hij zichzelf ook verwonden aan de halsband.    Laatste tip om in de gaten te houden: leiderschap kun je niet afdwingen, dat verdien je. M.a.w.: je hondje heeft de touwtjes in handen en jij moet bewijzen dat je zijn vertrouwen en onderdanigheid waard bent. Dat doe je inderdaad door leiding te nemen en duidelijkheid te geven, maar vooral door conflicten te voorkomen (tussen jou en je hondje, maar ook tussen je hondje en andere honden/mensen). De beste leider is iemand die jou in je waarde laat, duidelijkheid geeft en waar je op kunt vertrouwen en bouwen. Dat kun je niet afdwingen, maar wordt je geschonken.  
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Mijn Pomeriaan vertoont steeds vaker vals gedrag
Ik ben ook nieuwsgierig! Hopelijk is er al meer duidelijkheid ...
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Prednison/allergie
" Oh wat super zielig, ook bekend met dubbelop dus.. zo sneu als ze dit hebben. Je hebt het over bijwerkingen , mij is alleen bekend meer eten drinken en meer plassen. ( korte termijn) heb je er nog meer waar ik alert op kan zijn?  super intens wat je qua bijwerkingen beschrijft wat je op langer termijn zag, dat wil je al helemaal niet. Ik ben sowieso niet echt een voorstander ervan, maar het is nu even nodig Klopt die injectie krijgt ze elke maand, echter doet dat schijnbaar niets voor hooikoorts / benauwdheid/ allergieën wat op de neus/ keel etc werkt  " Samantha Meer drinken kan ik me zo niet herinneren, het is al lang geleden, maar kan natuurlijk best zo zijn geweest. Het meer eten heb ik dus wel heel erg gezien, maar dat komt dus omdat ze zoveel honger krijgen. Dat is natuurlijk eigenlijk heel erg sneu, vind ik tenminste.   Anders dan het erge verharen, plukken vacht die ik eruit kon trekken en de grote korsten, bedenk ik me nu ook dat ze heel vaak erg moest hijgen en ik denk dat ze dan erg last had van maagzuur.    Dobber was toen plusminus 19 kg en ze kreeg dan in de winter 2,5-5 mg en in de pollentijd uiteindelijk zo'n 15-20 mg, als ik het me goed herinner. Dat is dus ongeveer dezelfde dosering die jouw hondje nu krijgt (2,5 mg op 3 kg, toch?).   Het vervelende is dat het nu mogelijk goed werkt, maar dat je dus waarschijnlijk binnen korte of langere tijd te maken krijgt met bijwerkingen (welke dat ook maar gaan zijn). Dus ik hoop toch dat je nog iets gaat vinden dat ook werkt op de slijmvliezen. Ik weet niet hoe vaak ze al Cytopoint heeft gehad, maar misschien dat dit ook nog optimaal effect moet krijgen? 
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Prednison/allergie
Mijn Dobber was ook allergisch en het was een hele zoektocht. Dat kwam omdat ze zowel een voedselintolerantie had als een omgevingsallergie, met tussendoor ook nog mallasezia. Homeopathisch konden we maar zover komen, dus uiteindelijk toch een tijdje Apoquel gegeven. Maar hier schijnen toch echt haken en ogen aan te zitten qua bijwerkingen op de lange termijn, dus hebben we een tijdlang prednison geprobeerd. In eerste instantie in hele kleine doseringen, vanuit de gedachte dat de symptomen mogelijk door een tekort aan cortisol zouden kunnen komen. Op zich werkte het goed tegen de jeuk, dus dat was een groot, positief punt. Ik kon het ook zelf doseren met de pilletjes en haar in de pollentijd meer geven dan in de winter e.d.   Uiteindelijk ben ik er na 1,5 jaar mee gestopt vanwege de bijwerkingen. Dobber kreeg hele vreemde korsten op haar poten. Dikke korsten die bestonden uit flinterdunne laagjes huid en onder die lagen korsten zat dan een wonde. Ik kon ook letterlijk plukken haar uit haar vacht trekken met van die huidlagen eraan en ze kreeg steeds meer van deze korsten. Ook had ze altijd erge honger en verhaarde ze heel erg met heel veel huidschilfers. Ik wilde niet wachten op nog meer bijwerkingen, dus ben ermee gestopt.    We zijn toen overgegaan op regelmatige injecties Cytopoint. Daar heeft ze het tot haar inslapen goed op gedaan, maar als je schrijft over de maandelijkse injectie bij jouw hondje, heb ik het idee dat je al Cytopoint geeft?   Enfin, van mijn kant dus positief en negatief nieuws. Het middel an sich werkt, maar als je het lang genoeg gebruikt, krijgt je hondje gegarandeerd uiteindelijk bijwerkingen. Persoonlijk vond ik het daarnaast ontzettend sneu dat ze al-tijd zoveel honger had ... Als het niet anders kan, dan doe je wat, maar leuk is het niet. Ik was blij dat de Cytopoint uiteindelijk goed werkte, al weet ik ook daarvan niet hoeveel bijwerkingen het op de lange termijn zou hebben. Dobber heeft dat een paar jaar gebruikt. 
honden page profiel gabbergabber schreef in Acana Recipe
" Dagmar wat zou ik dan het beste aan me Pocket bully kunnen geven. ik kan niks anders dan brokken?     ik heb tevens wel een zak gekocht van 17kg? Tot nu toe is ze ontlasting gewoon goed. " theo Nou als zijn ontlasting goed is dan is acana een goede brok voor je hond.  100 x beter dan cavom.  Vers is altijd beter, maar als je liever brokken geeft is dit zeker een van de betere.  Misschien later af en toe kvv proberen? Als je dat zelf wil natuurlijk.       
honden page profiel ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†******Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** schreef in Alvaro - 2,5 jaar al ondertussen
Ja het filmpje is nu wel te zien, leuk ook om zoveel shelties bij elkaar te zien. Is dat vaak zo’n georganiseerde wandeling?
honden page profiel gabbergabber schreef in Acana Recipe
Hoi Theo, ben je al overgestapt op die andere brok?  Wat gaf/geef je voor Acana?  Je hebt kans dat je hond ervan aan de diarree raakt door het hoge eiwitgehalte.   Niet alle honden kunnen daar tegen.  Heeft je hond nu ook al een brok met een hoog eiwitgehalte dan zal het geen problemen geven.  Beter is om je hond een tijdje op het voer te houden wat de fokker voor schrijft.  Dat voer is je hond al gewend. Succes      
honden page profiel gabbergabber schreef in Hondenbrokken
Net als Ietje en Willemijn raad ik je aan om een tijdje door te gaan met het voer wat de fokker ook gaf.  Dan zou ik met carocroc uitkijken omdat daar menadion of wel vitamine K3 wordt toegevoegd in sommige varianten.  Dat is een synthetische vitamine die voor mensen verboden is maar wel in dierenvoeding mag zitten.  Voor een korte periode niet schadelijk maar bij langer of te hoog gebruik kankerverwekkend.     
honden page profiel ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†******Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** schreef in Alvaro - 2,5 jaar al ondertussen
Wat leuk een wandeling met zoveel shelties, leuk dat Alvaro toch nog los kon  Het eerste filmpje kan ik ook niet zien.
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Mijn Pomeriaan vertoont steeds vaker vals gedrag
Het eerste waar ik aan dacht toen ik je openingspost las, was syringomyelie. Het komt relatief vaak voor bij kleine hondjes die gefokt zijn op bolle kopjes (zoals de chihuahua en dwergkeesjes/pomeriaan). De symptomen kunnen heel langzaam ontstaan, maar ook heel snel.    Symptomen syringomyelie: Krabben aan één zijde van de hals of schouder (vaak zonder de huid aan te raken).Pijnaanvallen (nekpijn).Gevoelige plekken in de huid (hond wil hier niet aangeraakt worden).Een andere houding bij het slapen.Een slechte coördinatie (dronkenmansgang).Spierzwakte en afname van spierweefsel.Jonge honden kunnen scheef groeien (scoliose).Verlamming aangezichtsspieren (zelden).Evenwichtsstoornissen (zelden).Deze problemen kunnen plotseling of geleidelijk ontstaan, komen en gaan en geleidelijk steeds erger worden.   Bron: https://mcvoordieren.nl/kennisbank/syringomyelie/ 
honden page profiel ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†******Fientje***Wienske†*** en Djangie†*** schreef in Alvaro - 2,5 jaar al ondertussen
Wat leuk om weer iets van je te lezen Kath  2,5 alweer maar wat is Alvaro mooi uitgegroeid zeg 
honden page profiel Hannah & Bink† en BeertjeHannah & Bink† en Beertje schreef in 10 meter lijn
  Gebruik altijd een 10m biothane lijn, met speuren gebruikte ik hem ook altijd, juist omdat deze lijn niet het halve bos meeneemt.  Makkelijk schoon te maken. Aan de lijn zit een stevige haak Ik heb deze lijn op maat laten maken door Knots&Leashes, te vinden op insta en facebook. 
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in 10 meter lijn
De welkoop heeft paarden longeerlijnen, die zijn niet al te zwaar. Mijn hond van 20 kg kon daar prima mee lopen.
honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura schreef in Schuldgevoelens euthanasie
Het is een dappere keuzen en een Duitse Dog, heeft met 8,5jaar een mooie en waardige leeftijd bereikt. Hier wordt vanmiddag de Bullmastiff van mijn zus ingeslapen op net géén 9 jarige leeftijd, hij heeft acute hartfalen. Hij kan op medicatie misschien nog een korte tijd meegaan, maar voor wie doe je het dan? De kans dat hij een hartaanval krijgt zo groot...en dat willen ze hem niet aandoen.    Mijn zus heeft het er zwaar mee en heeft ook continue 'Ben ik niet te vroeg', 'Wat als'. Echter zei de dierenarts zelf ook al, als hij een hartaanval krijgt waar jullie bij zijn + de kids, is dat echt géén fraai gezicht + je krijgt een 70kg zware hond ook niet zomaar even van de grond. Hij is ook continue benauwd en slaapt ontzettend veel, dus hij lijdt ergens dan gewoon.    Maar dit is altijd, zeker omdat honden niet zelf kunnen aangeven 'het is genoeg zo'. Mooiste is als ze zelf inslapen, maar dat gebeurt zelden. 
honden page profiel DobryDobry schreef in Alvaro - 2,5 jaar al ondertussen
wat is hij mooi!  Lekker genieten, het gaat idd allemaal veel te snel
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Allergie
" Ja dacht ik uiteraard ook aan. Maar dacht er is bloedonderzoek geweest. En een echo vd buik. Ik begreep dat het nu vooral sinds de rc anallergenic huidklachten zijn. " ientje Bij Dobber heb ik 3 verschillende bloedonderzoeken moeten doen voordat pancreatitis eruit kwam, dus 1 (algemeen?) bloedonderzoek zegt niet alles. Ze had jaren eerder al eens een buik echo gehad, de da zei toen dat ze de pancreas niet goed in beeld kon brengen, omdat die zo hoog binnen haar ribbenkast lag. Vandaar dat ik me afvraag welke bloedtesten zijn gedaan. En nu dus ook of ze de pancreas bij de echo goed in beeld hebben gekregen?
honden page profiel Dobber †Dobber † schreef in Allergie
Je schrijft dat ook bloedonderzoek is gedaan, zijn toen ook de galzuren en alvleesklierwaardes getest? Mijn hond had ook allergieën, ze kreeg daarvoor Cytopoint. Ze had later ook last van haar maag en darmen, slechte ontlasting, overgeven e.d. Dat bleek uiteindelijk een chronische alvleesklierontsteking te zijn en stond dus los van allergieën. 
 

Vrienden van pien

honden foto van Arjen (Webmaster HondenPage)honden foto van Goldendelerioushonden foto van Anitahonden foto van Liesbeth/Skinnyhonden foto van Dobryhonden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjehonden foto van s@nt@honden foto van isabelle honden foto van Wilma en Dobby (RIP)honden foto van ***Fientje***Wienske†*** en Djangie†***honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloomhonden foto van nora jazzy en poppyhonden foto van •• Ellun en Evi  ••honden foto van Sarahonden foto van RVShonden foto van Mirjam en Curly Koda honden foto van Dobber †honden foto van Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncashonden foto van ***^Noortje^*** honden foto van team Shadowhonden foto van Ellyhonden foto van Gio en Kyrahonden foto van S&F.honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†honden foto van Griffyloverhonden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)honden foto van Jeroen & Lolahonden foto van  Appie en de tibbieshonden foto van linnekehonden foto van Marlies met Frøyahonden foto van De mannenhonden foto van Ina, Misty en Aysahonden foto van L, K & Phonden foto van maxlisahonden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic honden foto van Doberkikihonden foto van Hannah & Bink† en Beertjehonden foto van  Kiki met Harley D. & Pampushonden foto van Nikki & Jethonden foto van annette & de boefjeshonden foto van gabberhonden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deekshonden foto van Erika & Jettahonden foto van Lianne, Mara & Maybehonden foto van Inge, baasje van Gina, Flynn en Wobbehonden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura honden foto van Amélie†honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasjehonden foto van Marry, Catootje (RIP) en Lotje (RIP)honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † honden foto van Koning Obi honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamiehonden foto van Nadine  Molly. R.i.p.lily.Queenie.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^