HondenPage baasje karin

Wat schreven de vrienden van karin op het forum

honden page profiel DobryDobry schreef in Het gaat goed met Lotus. Balou R.I.P., Lotus en kat Nemo.
" Loca is als kruising idd erg goed gelukt zowel haar uiterlijk als haar karakter. De herder in haar komt duidelijk naar voren, ze is druk doende met iedereen bij elkaar te houden. Als ik nog de kracht had om een grote hond onder controle te houden dan wilde ik een Loca. Mijn kleinzoon is gek op haar, als hij haar tijdens een uitje ook maar even uit het oog verliest is hij gelijk in paniek. Loca heeft een heerlijk leven bij mijn dochter en haar gezin, de tijden dat ze thuis zijn scharrelt Loca op het terrein rond. En als mijn dochter en haar vriend werken past de andere oma op en anders gaat ze met de hondenuitlaat service mee. Bij uitjes gaat ze als het ook maar even kan mee, zowel mijn dochter als haar vriend zijn honden mensen. " Marga en de honden Balou R.I.P. en Lotus. Een beter leven kan een hond zich niet wensen
honden page profiel DobryDobry schreef in Het gaat goed met Lotus. Balou R.I.P., Lotus en kat Nemo.
Wat een mooie hond is Loca ook! Geweldig zo`n vriendschap tussen kind en hond. Heerlijke foto`s.
honden page profiel DobryDobry schreef in Het gaat goed met Lotus. Balou R.I.P., Lotus en kat Nemo.
goed aangepakt met Lotus en het overlijden van Balou. Ja het gemis blijft, de ene keer erger dan de andere keer. Mooie foto`s weer!
honden page profiel DobryDobry schreef in Hij weet er de weg! -update-
Veel plezier op vakantie! Leuk zeg een zwarte ooievaar!   Hoornaars zie je hier (Nedersaksen) ook regelmatig, soms ook binnen, maar als je dan gewoon alles open zet zijn ze ook weer snel weg. Ze zijn niet agressief gelukkig.
honden page profiel DobryDobry schreef in Dag Kaylo
Heel veel sterkte met het verlies van je lieve Kaylo! Je verhalen over hem en Tika weet ik nog, wat een prachtige honden waren het. Ik schrik er ook van,ook dat Tika overleden is, had ik niet meegekregen. Nogmaals heel veel sterkte.
honden page profiel DobryDobry schreef in Langslopende mensen
@Dobry tot welke leeftijd heeft jouw maatje dat gedaan? " Fine hmm precies weet ik het niet meer, ze is ook een herplaatser en we kregen haar pas met 6 jaar. In elk geval ging het best snel, consequent naar binnen als ze ging blaffen (je kon haar ook niet meer bereiken met de stem als ze eenmaal reageerde op de langslopende mensen, honden) en haar in elk geval niet toestaan bij het hek te gaan zitten. 
honden page profiel DobryDobry schreef in Langslopende mensen
Jenna deed dit ook heel erg in het begin. Er zat niets anders op, dan haar alleen in de tuin te laten als ik er zelf ook bij ben om het gedrag te doorbreken. Inmiddels interesseert het haar niet meer en blaft ze niet meer naar mensen of andere honden die langslopen en kan ze alleen in de tuin (wat ze eigenlijk zelden wil, ze wil altijd daar zijn waar ik ben)
honden page profiel DobryDobry schreef in Hond en bezitagressie?
" De gedragsdeskundige dacht dat het te maken heeft met rangorde. Dat de hond boven de kinderen wil staan. Ik weet het even niet meer.  Hij gaf als tip dat de hond moet weten dat hij de laagste in huis is qua rangorde.  Daar lag de focus en tips op. " Jennifer dat (afhankelijk van hoe de hond dat dan duidelijk gemaakt zou moeten worden natuurlijk) lijkt me idd een achterhaald en mogelijk gevaarlijk advies. Wie was die gedragsdeskundige? De hond heeft ervaringen gemaakt, ook met kinderen en aan de hand van hoe hij zich voelt gedraagt hij zich. 
honden page profiel DobryDobry schreef in Keramische kralenketting tegen de teken
Jenna krijgt al jarenlang Egyptische zwarte kummelolie (Nigella Sativa), oorspronkelijk tegen haar atopie, maar het helpt ook tegen teken en vlooien. Ze krijgt een paar druppels door haar voer, vanaf voorjaar tm najaar. Af en toe las ik ook een paar dagen pauze in. Een student uit Regensburg heeft dit toevalig ontdekt en kreeg daarvoor ook een prijs. (Uiteraard is dit geen wetenschap die bewijst dat Egyptische Zwarte kummelolie altijd bij elke hond of elk mens in elke situatie altijd tegen elke teek werkt) Het moet wel koudgeperste olie zíjn, biologisch en de zaden waaruit de olie geperst wordt uit Egypte of een ander warm land komen.    Pas op: niet aan katten geven.
honden page profiel DobryDobry schreef in Alvaro - 2,5 jaar al ondertussen
wat is hij mooi!  Lekker genieten, het gaat idd allemaal veel te snel
honden page profiel DobryDobry schreef in Vergiftigd door slakkenkorrels
Verschrikkelijk. Gecondoleerd met dit grote verlies. En dan staat er op de verpakking dat het toegepast mag worden waar kinderen en huisdieren rondlopen   Zeker melden bij de fabrikant, maar misschien bestaat er ook een meldpunt voor misleidende informatie op de verpakking.    
honden page profiel DobryDobry schreef in Mens blijkt hond te zijn volgens DNA test ;-)
tjonge wat een blamage voor dat bedrijf haha,   ikzelf zou een onherleidbare kruising zijn denk ik
honden page profiel DobryDobry schreef in 4 poten opereren
Om welke aandoening gaat het, dat is wel belangrijk?  Zijn de ouderdieren getest op erfelijke afwijkingen? Goed dat jullie niet over 1 nacht ijs gaan. Als de dierenarts meent dat er verschillende oorzaken kunnen zijn van de problemen zou ik die dan ook willen nagaan. Voeding en beweging heeft ook een enorm belangrijke invloed op hoe een jonge hond zich ontwikkeld, vaak nog sterker dan bepaalde genen. Vandaaruit dat ik daar ook een belangrijk punt van aandacht aan zou willen geven. De mening van een goede orthopeed ja, maar ik zou ook een voedingsdeskundige in de arm nemen, een goede ostheopaat of chiropracter, om het ook vanuit deze kant te bekijken.   Ik weet dus niet wat er aan de hand is, maar ik zou zelf ook aan goudstaafjes (goudacupunctuur) plaatsen denken ipv een operatie, mits dat bij de aandoening past. Het hangt er natuurlijk helemaal vanaf.   Alles moet tegen elkaar afgewogen worden, wat is het beste voor de hond in deze situatie.  Heel veel sterkte en hou ons op de hoogte als je wil.    
honden page profiel DobryDobry schreef in Hij weet er de weg! -update-
" De schapen gevonden!  Ze staan op een heel groot veld.  Dat is keurig omheind met een mooi net-hekje waar stroom op staat. Dus Pepijn zal niet tussen de schapen terechtkomen dit keer. (De vorige keer kroop hij door een gammel hek). Onderweg nog twee reetjes gezien. En roofvogels, altijd hier : buizerd en rode wouw. Maar ook een grote vogel (met een lange nek) die ik nog niet herkend heb. < Geen reiger of aalscholver, die zie je hier niet.> " jantien Een wolvenhek zeker? Hier (Nedersaksen regio Heidekreis) staan de schapen en ook paarden ook allemaal achter zulk soort hekken.   Ik zag een tijdje geleden een groepje trekvogels met een opmerkelijk lange nek.  
honden page profiel DobryDobry schreef in Hij weet er de weg! -update-
" @ Willemijn : Ja, wij waren zeker toe aan een weekje weg!  @ Dobry :  Ik ben daar nog niet geweest, maar heb ze in de verte niet zien staan. Misschien staan ze ergens binnen om te lammeren? " jantien zou kunnen ja, het is natuurlijk wel lammertijd, of ze staan ergens anders buiten dat kan ook nog. 
honden page profiel DobryDobry schreef in Hij weet er de weg! -update-
Wat leuk!  De Eiffel is zo mooi en het weer is ook goed, heel veel plezier daar!   Staan de schapen er nog?
honden page profiel DobryDobry schreef in Puber blaft ineens 's nachts
Misschien een combinatie van factoren. Het bezoek met baby, wat hem wat van slag bracht. Toch nog wat onzeker zodat hij nog niet goed alleen kan blijven e.d. Het is een jonge hond bijna volwassen, hormonen gaan opspelen,het waakinstinct gaat zich ontwikkelen, en ik las dat het ook wel bij het ras hoort, dat ze veel blaffen. Zelf zou ik even een tijdje in de buurt van de hond gaan slapen, zodat je hem meteen even kan geruststellen: "goed gehoord jongen, dat is ....een auto, buurman, etc." En dan idd dat hij daar kan slapen waar hij zich goed voelt.
honden page profiel DobryDobry schreef in Goudacupunctuur ervaringen
" In juli 2022 ben ik met mijn border collie van nu 6 jaar bij dokter Schulze geweest. Ze heeft HD. Het heeft een paar weken geduurd voordat ik het idee kreeg dat ze minder pijn had. Na 3 maanden was ze van de pijnstillers af. Kan weer dagelijks 3 kwartier a uur achter elkaar een wandeling maken en spelen. Al steek ik wel een stokje voor het racen en helemaal dol doen. Ze krijgt elke dag glucosamine i.c.m. groenlipmossel.  Hopelijk gaat ze op deze mmanier nog een lange tijd mee.  Heb je 't al laten doen ?   " Leonie ik ben ook wel benieuwd welke beslissing Lau genomen heeft. Fijn dat jouw hond met de goudacupunctuur opgeknapt is.
honden page profiel DobryDobry schreef in De wereld is klein
Wat een leuk nieuws, heel veel plezier met de kleine Annabelle, wat een schatje! Fijn dat de herplaatser ook een goed plekje gevonden heeft.
honden page profiel DobryDobry schreef in Allergie
Hier ook ervaring met mijn herplaatser met overgevoeligheden/allergieen/intoleranties. Het is ook nogal wat een herplaatsing, misschien daarvoor al veel stress in het asiel of waar ze dan ook vandaan komen. Dan een spannende reis, nieuwe omgeving, nieuwe mensen, nieuwe bacterieen, nieuwe virussen. Dat is een aanslag op het zenuwstelsen/immuunsystteem.   Ze is in elk geval allergisch voor pollen, mijten en krijgt daardoor uitbraken van demodex. De dierenarts is dan eerst begonnen met cortisone en antibioticum, dat hielp 2 weken maar daarna kwam in alle hevigheid de huidproblemen en jeuk terug. Dan een herhaling van de behandeling. En ook weer na 2 weken dat de problemen nog veel erger terugkwamen.    En de darmflora wordt daar natuurlijk flink door aangetast, terwijl het juist zo belangrijk is voor het immuunsysteem dat de darmen de juiste bacterieen bevatten voor een goede afweer/gezondheid.   Ik gaf haar toen eerst barf te eten, biokwaliteit omdat ik indertijd dacht dat dat voor elke hond het beste was. Maar de problemen leken eerder erger te worden.        Het was idd een heel gedoe en uitproberen wat voor haar werkt. Inmiddels eet ze alles van biologische kwaliteit en geen dierlijke eiwitten meer en is alles niet perfect, maar in het groene bereik.   Wat bij ons goed helpt tegen plekjes en jeuk was neem olie, koudgeperste biologische kwaliteit. Bij een beginnende hotspot werkt dat bij haar binnen het half uur.   Ik zou dus ook aanraden een goede voedingsdeskundige te raadplegen. 
honden page profiel DobryDobry schreef in Fotowedstrijd: Winter
" Ik hou niet van sneeeeeeuw en ook geen jas. Tis verschrikkelijk! " yooop haha geweldig 
honden page profiel DobryDobry schreef in Algemene vraag
Je zou ook nog kunnen denken aan asielhonden uitlaten in het weekend/als je vrij bent?    De hond van iemand anders uitlaten is idd niet helemaal hetzelfde, maar toch kan je met zo`n hond als je elkaar eenmaal goed kent, ook een heel goede band opbouwen, zeg ik uit eigen ervaring. Ik laat regelmatig een buurhond uit, die is van de dochter van een oudere buurvrouw. Die dochter werkt full time en brengt overdag de hond naar haar moeder, die hem niet goed kan uitlaten. Even wennen natuurlijk in het begin, maar inmiddels kennen we elkaar goed en weten waar we met elkaar aan toe zijn.
honden page profiel DobryDobry schreef in Algemene vraag
Het kan alleen als je een back up hebt, mensen die je hond verzorgen als jij er niet bent, anders is het te lang voor een hond om alleen te zijn, de meeste honden gaan zich vervelen, of raken gefrustreerd, krijgen verlatingsangst, gaan dan dingen vernielen, blaffen, janken, wat niet alleen voor de hond erg sneu is maar ook voor problemen met de buren kan gaan zorgen. Of je zou de hond mee naar je werk kunnen nemen.
honden page profiel DobryDobry schreef in Fotowedstrijd: Winter
"     Bams, zeven maanden oud, ook zo,n lieve herinnering van dr…. Ze staat bij mij op de kast, deze foto. " Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . ja tenminste blijven de foto`s en de mooie herinneringen, zoals jouw foto van Bams
honden page profiel DobryDobry schreef in Fotowedstrijd: Winter
mooie foto`s staan er al! Ik moest denken aan een winterwandeling toen we Lola nog niet zo lang hadden en ze zo`n plezier had in het lopen in het bos door de sneeuw en snuffelen Mooie herinnering.
honden page profiel DobryDobry schreef in Tips waak/erfhond raskeuze
De duitse herders die ik ken en gekend heb, waren/zijn erg baasgericht en niet graag ergens alleen op een erf, ze doen liever samen iets. Welke hond wel graag alleen op een erf is weet ik niet. Hier in de buurt wordt een akita als waakhond in de tuin gehouden. De mensen hebben wel kinderen maar die zijn inmiddels in einde basisschool leeftijd. Of de hond daar gelukkig is betwijfel ik, maar waaks is hij zeker wel. Waarschuwingsbordjes zijn dan ook niet overbodig. Ze hebben hun huisingang ook zo dat de hond daar niet bij kan komen als er bezoek komt.
honden page profiel DobryDobry schreef in Paniek s' nachts
Paniekaanvallen vind ik best heftig, het voorkomen ervan is naar mijn mening belangrijk, aangezien de paniek zorgt voor grote stress en het lang duurt voordat het lichaam daarvan hersteld is. Wat zou een pup leren dat er pas na een kwartier iemand komt als ze in paniek is, alleen maar dat ze zich bang en in de steek gelaten voelt, denk ik. Ik zou weer opnieuw beginnen en de pup bij me in de buurt houden s nachts. Als Ollie dan eenmaal paniekvrij is, en rustig doorslaapt, dan langzaam aan afstand maken in het tempo van wat de hond aan kan.
honden page profiel DobryDobry schreef in Challenge: 100km lopen met je hond(en)
Wat leuk jullie verhalen en foto`s. Ik volg. Helaas wandelt Jenna alleen nog in de tuin en hoogstens een rondje rond het huis.  Ik laat wel regelmatig een teckeltje uit van een oudere buurvrouw, ik ga eens kijken of ik dat kan bijhouden.
honden page profiel DobryDobry schreef in Twijfels voor nieuwe pup
" Lees met  je kinderen vooral het boek van Turid Rugaas "Kalmerende signalen"  om je te verdiepen in het gedrag van een hond. https://www.bol.com/nl/p/kalmerende-signalen/9200000010757787 Je kan dit boek ook vinden in pdf via google. " Loesje Dit is een goede basis. En eerlijk zijn lijkt me in dit geval zeker belangrijk. Je was er niet bij schrijf je, dus zeker voor ons moeilijk beoordelen allemaal. Wat de rol van de gedragsdeskundige was, is me ook niet duidelijk, vaak maken gedragsdeskundigen die geen goede opleiding hebben, de situatie ook niet beter, wat heel triest is. In elk geval, als een hond piept als hij het vrouwtje buiten hoort, zou hij daarvoor even gerustgesteld moeten worden, niet gecorrigeerd. Een jonge hond moet dat allemaal nog leren, dat het vrouwtje ook weer terugkomt, en dat hij even moet wachten, geduld is ook niet de sterkste kant van een jonge hond. Dat komt allemaal wel, net als commando`s en goed luisteren,  het belangrijkst is het opbouwen van een goede band met de hond, de hond moet het gevoel krijgen dat hij ergens is waar hij begrepen wordt en hij vertrouwen heeft in zijn mensen.    Dezelfde schrijfster heeft ook een goed artikel geschreven over puppy`s en jonge honden De Puppy en de Jonge Hond - Over Opgroeien - kynoblog  
honden page profiel DobryDobry schreef in vuurwerkvrije omgeving gezocht voor volgend jaar
Sinds vorig jaar biedt vliegveld Konrad Adenauer Köln/Bonn de mogelijkheid aan voor hondenbezitters met bange honden, om daar oudejaarsnacht door te brengen. In de terminals hoor je geen geluid. Volgens mij gratis.   Silvester: Flughafen Köln/Bonn wird zur Rettungsinsel – SIE sind auf ewig dankbar (msn.com)
 

Vrienden van karin

honden foto van Dobryhonden foto van jenny honden foto van Diesel & Bumper honden foto van S&F.honden foto van Suzan, Bo & Guushonden foto van Irene Emma. honden foto van Ellenhonden foto van Justme

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^