HondenPage baasje Bertine, Junto, Romy

Wat schreven de vrienden van Bertine, Junto, Romy op het forum

honden page profiel jantienjantien schreef in Hij weet er de weg!
De schapen gevonden!  Ze staan op een heel groot veld.  Dat is keurig omheind met een mooi net-hekje waar stroom op staat. Dus Pepijn zal niet tussen de schapen terechtkomen dit keer. (De vorige keer kroop hij door een gammel hek). Onderweg nog twee reetjes gezien. En roofvogels, altijd hier : buizerd en rode wouw. Maar ook een grote vogel (met een lange nek) die ik nog niet herkend heb. < Geen reiger of aalscholver, die zie je hier niet.>
honden page profiel jantienjantien schreef in 52 weeks of... Jamie op hondenshow
Dat is een felicitatie waard!   Mooie foto hierboven!
honden page profiel jantienjantien schreef in Hij weet er de weg!
@ Willemijn : Ja, wij waren zeker toe aan een weekje weg!  @ Dobry :  Ik ben daar nog niet geweest, maar heb ze in de verte niet zien staan. Misschien staan ze ergens binnen om te lammeren?
honden page profiel jantienjantien schreef in Hij weet er de weg!
En nu zitten we weer daar!   Eigenlijk even een proefweek, om te zien hoe Pepijn het doet. Onderweg in de auto was hij wel wat onrustig, toen ben ik maar op de achterbank gaan zitten bij hem en toen werd hij rustiger. Pepijn voelt zich weer helemaal thuis hier.  Hij weet waar zijn drinken en eten staan.  Ligt lekker vertrouwd op zijn eigen kussen.  Wij hebben gistermiddag hier heerlijk op het terras in de zon gezeten en dan scharrelt hij rond het huis. Gisteravond was het erg donker buiten, wij zijn nog nooit zo vroeg in het jaar hier  geweest.  Je hebt echt een lamp nodig, want je ziet nix. Dan neemt hij genoegen met een paar plasjes. Vannacht was Pepijn redelijk rustig en accepteerde hij dat hij in de huiskamer moest slapen (en niet in onze slaapkamer).  Vanmorgen op de eerste wandeling wist hij ook de weg. Het is nog wel fris hier, 5 graden.  De zon moet nog doorkomen.   Dit is mijn 'all time favorite' foto,  van een ander  jaar. Mijn lieve mannen onvermoeibaar aan het klauteren tijdens een 'paaltjes-wandeling' in de buurt. Als het wat warmer wordt gaan we er wel op uit, maar het is ook heel knus om gewoon thuis te blijven....
honden page profiel jantienjantien schreef in 52 weeks of ....
Mooi verhaal, ga zo door.   Welkom  ONYX!
honden page profiel jantienjantien schreef in 52 weeks of ....
Heeft NEON al een naam? Veel plezier met je nieuwe aanwinst!
honden page profiel jantienjantien schreef in Puppy trek was van warrek
Geef hem écht hondenspeelgoed, heeft hij dat wel?  Een knuffeldiertje, een bot om op te kauwen...
honden page profiel jantienjantien schreef in reverse sneezing hond
Ik weet niet beter dan met het even afdekken van de neusgaten het sneezen overgaat. 
honden page profiel jantienjantien schreef in Eindelijk gevonden...
Ik vind dat heel aardig, als eigenaars de moeite nemen om de honden elkaar te laten ontmoeten. Ben benieuwd of ze het goed kunnen vinden met elkaar!
honden page profiel jantienjantien schreef in The road to... Dialga 1 jaar oud en zijn avonturen in 2024!
Zo te lezen is Dialga ook een intelligente hond.  Leuk hoor.   Je hebt  het er lekker druk mee.
honden page profiel jantienjantien schreef in Challenge: 100km lopen met je hond(en)
Michelle en Scotty:     fantastisch hoor !       
honden page profiel jantienjantien schreef in Verhuisdieren
Mijn lokale asiel was een van de vele asiels die een paar jaar geleden een paar teckels opving van  een teckelbroodfokker uit de regio, na inbeslagname.  Zelfs op de landelijke TV waren de afschuwelijke beelden te zien van op elkaar gestapelde benches. Ik heb die hondjes destijds een paar keer uitgelaten.  Een kennis van mij heeft er eentje geadopteerd. Dat hondje vertoont toch wel vreemd gedrag en beschermt haar baasje door te blaffen en te bijten als ze de kans krijgt. Betreffende fokker is uit NL vertrokken en in het buitenland weer aangeklaagd.
honden page profiel jantienjantien schreef in Verhuisdieren
Bij een andere hond schreven ze dat ze de betreffende hond  'uit de broodfokkerij los hebben weten te kopen' .. De  woorden '' in beslag genomen" worden nergens genoemd.
honden page profiel jantienjantien schreef in Verhuisdieren
Uit interesse naar wat er zoal beschikbaar komt, kijk ik regelmatig op herplaatsings-sites, als Verhuisdieren, HHIN, IkZoekBaas en Dierenasiels. (Ik ben nadrukkkelijk niet op zoek naar een nieuwe hond hoor...) Bij Verhuisdieren heb ik een eigenlijk vervelende ontdekking gedaan. Verhuisdieren werkt samen met stichtingen en met privépersonen. Een van die Stichtingen 'redt' honden uit de Belgische br**dfok en adverteert die op Verhuisdieren. Soms met informatie waar ik het niet mee eens ben: "Ze is pas 6 maanden oud, dus nog volledig vormbaar" Terwijl juist die eerste maanden in een hondenleven zo belangrijk zijn. Maar wat ik het ergste vind, dat er dus honden uit de br**dfok op Verhuisdieren doorverkocht worden. Daarmee helpen we de br**dfok toch niet de wereld uit?? Hier een voorbeeld van zo'n hondje : https://verhuisdieren.nl/plaatsprofiel/171496-adoptiehond-zoekt-baasje-pomeriaan-breda/ Wat vinden jullie van het doorverkopen van br**dfokhonden?
honden page profiel jantienjantien schreef in De wereld is klein
Hoi Petra, Dát is een tijd geleden, zeg!  Wat een leuk bericht heb je geschreven.  Ik wens je veel plezier met Annabelle, wat een schatje.  Ik ben de tel  kwijt, hoeveel honden hebben jullie nu? Hartelijke groet, Jantien
honden page profiel jantienjantien schreef in Hulphond
En waar komt de hond vandaan,  KNGF of Hulphond?
honden page profiel jantienjantien schreef in Hond ingeslapen, wat doen met haar plukjes vacht?
Britt, om te beginnen gecondoleerd met het overlijden van je hondje.  Wat een mooi hondje was het. Ik heb van mijn vorige hond een afgeknipte lok in een lijstje met een mooie foto van hem. Heel veel sterkte de komende tijd met het gemis.
honden page profiel jantienjantien schreef in Bandog fokkers (fokken van pitbull x mastiff)
Dit is een heel oud topic. Je kunt beter zelf een topic aanmaken, Mathias.
honden page profiel jantienjantien schreef in Schuldgevoelens euthanasie
Beste Davy, heel veel sterkte gewenst met het verlies van je hele grote Dog.   Dat schuldgevoel heeft iedereen na zo'n  moeilijke beslissing. Maar je hebt haar een lijdensweg bespaard en dat was het beste wat je nog voor haar kon doen. Wat zal het stil en vooral leeg zijn in huis.
honden page profiel jantienjantien schreef in Oudjes klets topic
Bedankt voor je informatie! Pepijn is niet gewend aan een bench, heeft er alleen in het begin een tijdje in de auto in gezeten. Ik zou wel een bench kunnen gaan gebruiken als ik dan zeker weet dat hij gaat slapen, maar dat betwijfel ik. Als ik op de bank zit komt hij op schoot of naast me en dán slaapt hij wel, overdag dus.Ik wens jou sterkte.  
honden page profiel jantienjantien schreef in "Hitsige" hond van 23 maanden
Heeft de Viszla  vaker last van dit gedrag door andere honden?  Op welke leeftijd is de viszla gecastreerd? Mijn hond (reu)  is  waarschijnlijk op te jonge leeftijd gecastreerd ( vóór mijn tijd)  en heeft regelmatig last van opdringerige intacte reuen die hem lastig  vallen, ik noem het  aanranden.  Als het mij gaat hinderen jaag ik de andere honden weg.
honden page profiel jantienjantien schreef in Oudjes klets topic
Goedemorgen!  Ik ben benieuwd of jullie herkennen wat ik ga vertellen. Pepijn slaapt tegenwoordig weer in de huiskamer.  Hij heeft lang in de slaapkamer mogen slapen, maar we hielden elkaar uit de slaap.  Ik moet 's nachts vaak even het bed uit en kan dan in de huiskamer kijken.  Afgelopen nacht dus gezien dat Pepijn niet slaapt! Hij loopt rond, hij staat stil midden in de kamer, hij staat bij de kamerdeur, hij likt zijn etensbak nog eens uit, hij 'graaft een kuil' in de huiskamer. Het is niet dat hij wakker wordt omdat ik opsta, want hij hoort slecht en ziet mij niet. Vanwege het slechte zien laat ik een lampje branden 's nachts, om te voorkomen dat hij ergens tegenop loopt en  daar van schrikt.  Maar als hij op zijn kussen ligt heeft hij een heel donker plekje. Overdag zit hij dolgraag op schoot, binnen een minuut nadat ik op de bank ga zitten. Als ik overdag boodschappen ga doen zeg ik dat ook, dan gaat hij zelf ergens liggen en hoor mij soms niet thuiskomen. Hij wandelt vrolijk. Springt op de bank, eet redelijk, is niet ziek ofzo. Ik heb al eerder gemeld dat ik denk dat hij aan het dementeren is. Maar hoe kan het nou toch  dat hij niet slaapt?
honden page profiel jantienjantien schreef in Teken petitie tegen extreme stijging dierenartskosten
Getekend. Ik ben bang voor de Anicura en Evidensia.   Stel je dierenarts is over de 60 en denkt aan stoppen.  Dan is het aanbod van Anicura of Evidensia natuurlijk moeilijk te negeren. Dat is het gevaar. In mijn woonplaats was een praktijk van 2 vrouwelijke dierenartsen en 2 assistentes.  Toen ze wilden stoppen met werken kregen ze een aanbod wat niet te weigeren was.  Nu zijn er 5 dierenartsen en 9 assistentes, een manager en een directeur en zitten ze onder de vlag van Evidensia.  
honden page profiel jantienjantien schreef in Berp haar eerste nest
" Op dit moment is er een enorm aanbod van sport staffords, de vraag valt helaas wat tegen. Mijn nest was 5 dagen na de geboorte volledig verkocht. Helaas blijkt maar weer dat mensen zich verkijken of overhaast beslissen. Ik heb dus nu 4 bijna 13 weken oude pups lopen. Anke   Dat 'zich verkijken' geldt dus ook een beetje voor jou, nu?
honden page profiel jantienjantien schreef in Prostaat problemen, chemische castratie?
Als een reu op zeer  jonge leeftijd gecastreerd wordt, kan het zijn dat hij aantrekkelijk wordt voor intacte reuen. Ik heb zo'n te vroeg gecastreerde reu (vóór mijn tijd). Intacte reuen komen graag achter hem aan en janken soms van verre als ze aangelijnd zijn. Ik zeg altijd tegen Pepijn : loop maar door! Soms jaag ik de betreffende 'aanrander' weg. In jouw geval zul je met een hond van 4 jaar dit probleem niet krijgen, denk ik. Wel recent een hond  van 9 jaar in mijn kennissenkring moeten laten inslapen, o.a. vanwege ernstige prostaatproblemen.
honden page profiel jantienjantien schreef in Koop geen pup bij fokker X in Ede
Je hebt bij het afsluiten van een verzekering toch ook een  recente gezondheidsverklaring van een dierenarts nodig?
honden page profiel jantienjantien schreef in Algemene vraag
Mocht het toch een kat of kitten worden, vergeet dan vooral de asielkatten niet,  Mario. Die zijn relatief goedkoper dan een gratis kat van de buurvrouw of een kat van Marktplaats. De asielkatten zijn gecastreerd, ingeent, gevaccineerd, ontwormd, ontvlooit, gechipt.  Ze zijn kant en klaar en als je het allemaal zelf moet regelen en betalen ben je veel duurder uit. Kijk op    www.dierenasiels.com      en      www.ikzoekbaas.nl . Er zijn ook regelmatig jonge poezen beschikbaar die een jaar of één/twee oud zijn en met kittens op straat gevonden zijn. Kittens groeien meestal op in gastgezinnen. Een binnenkat kan een heel leuk leven hebben als  hij niet alleen is, maar een maatje krijgt.   Nou hou ik op hoor, het is per slot van rekening een hondenforum! https://www.dierenbescherming.nl/diervriendelijk-leven/zorgen-voor-dieren/huisdieren/zorgen-voor-kittens
honden page profiel jantienjantien schreef in Koop geen pup bij fokker X in Ede
Prima toch....... Er tuinen helaas  nog steeds mensen in de br**dfok-maffia-val.  
honden page profiel jantienjantien schreef in Algemene vraag
Hoi Mario,   wat goed dat je de moeite neemt om advies te vragen. Mijn mening over dit onderwerp is duidelijk  :  ik zeg altijd een hond is een gezelschapsdier. Een hond die bij jou komt wonen zal dat gezelschap zéér missen, dus krijgt geen leuk leven. Als je echt van honden houdt, neem je in deze situatie geen hond.
honden page profiel jantienjantien schreef in Koop geen pup bij fokker X in Ede
Rachel is alweer vertrokken.  Maar ze kan nog best meelezen en weet nu hoe wij hier denken over br**dfok. Hopelijk wordt de pup een gezonde hond....
 

Vrienden van Bertine, Junto, Romy

honden foto van jantienhonden foto van Machtel, Romeo en Luca +honden foto van Linda honden foto van Dianahonden foto van zonnetjehonden foto van Hanne baasje van  Bonny honden foto van janinehonden foto van Loes & Kaya honden foto van Irene Emma. honden foto van Just myselfhonden foto van Suusjehonden foto van Chaverahonden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)honden foto van Beehonden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic honden foto van ~*~Nadine&Lisa~*~honden foto van margriethonden foto van Angelahonden foto van Lise met Ruby, Naïn & Qalvinhonden foto van Chickahonden foto van Niet meer actiefhonden foto van tessahonden foto van Hopehonden foto van Chantal » Jessy «honden foto van Lizzy (Boerenfox) honden foto van Reinoud, Alfa, Rasa + en Rimmert +honden foto van Annemariehonden foto van Jelena en Zi.honden foto van sylhonden foto van Anneloes, Fleece addicthonden foto van De 3 B's honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † honden foto van Bianca

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^