HondenPage baasje Jefta

Wat schreven de vrienden van Jefta op het forum

honden page profiel VickyVicky schreef in Sok speciaal voor kenzo
Lees hier dat velen sokken geven als speelgoed. Wat ieder voor zich moet uitmaken.... Persoonlijk gezien vind ik dit geen goed idee, je leert je hond zo met kledingstukken spelen. En zo te lezen steelt hij effectief kledingstukken van jullie. Momenteel juist enkel de sokken, maar wie weet met wat ie binnenkort nog allemaal gaat lopen... Ik zou dit niet toelaten (maar dat is mijn mening) En als ie er mee gaat lopen, ipv er achter te rennen (want dat is natuurlijk een leuk spelletje voor hem) zou ik ruilen en er zeker niet achter hollen.
honden page profiel VickyVicky schreef in Nieuwe Alaskan Malamute pup
"  ...aan een koppelen , na de rit iets leuks doen...... "Willemijn, baasje van Bamse......en Ogin  Inderdaad, de ritten aan iets aangenaam koppelen (was ook een tip van mijn fokker). Dat was niet zo heel moeilijk, want zelfs uitstap naar de dierenarts vindt hij leuk.
honden page profiel VickyVicky schreef in Nieuwe Alaskan Malamute pup
Ik heb ondertussen goed nieuws ivm de auto. Hij is al veel rustiger geworden, meerdere ritten achter elkaar dat hij proper is gebleven en het kwijlen is ook sterk verminderd. Zie ook wel aan Yukon dat hij veel relaxer is in de auto en er stil aan van begint te genieten :-D De aanhouder wint!
honden page profiel VickyVicky schreef in Dog pup 5 maanden bijt!
Zoals eerder gezegd: kluiven kopen dat hij iets heeft voor in te bijten. Is hij nog vollop in de tandwissel? Dan bijten ze ook makkelijker (wat logisch is)
honden page profiel VickyVicky schreef in De eerste ontmoeting met water
Niet echt aan gedacht om eerlijk te zijn, was voor mij ook spannend. Als ik volgende keer naar de losloopweide ga zal ik zeker foto's maken.
honden page profiel VickyVicky schreef in De eerste ontmoeting met water
Hoihoi Vorig weekend ben ik met Yukon in het bos gaan wandelen en daar is ook een vijver (grote plas) dat rustig afdaalt (ideaal dus te zien hoe hij reageert met water). Ik kwam er aan en wat lag daar te blinken in het water: een verloren tennisbal. Dat gaf de extra verleiding om toch erin te gaan. Totaal geen schrik, man wat had hij het er naar zijn zin! Spelen en rennen door het water, wel nog niet echt gezwommen, alles was ok zolang er grond onder de pootjes was. Had dit gezegd tegen mijn broer en zijn vriendin, zij hebben een Newfoundlander Oscar waarmee ze waterwerken doen, en hadden een voorstel. In Brugge is er een grote hondenweide waar er ook een grote plas water is en een grote berg zand. Maandag tripje naar daar dus, eerste keer voor Yukon op de hondenweide. In het begin met een klein hartje, gelukkig was grote broer Oscar er ook voor wat steun. Na een tijd kwam hij los en heeft ie het echt goed gedaan. Ook daar heeft hij in het water gespeeld (nog steeds niet gezwommen). Wanneer ik hem riep, zocht ie me eerst en kwam dan supervrolijk af (vond ik ook heel goed van hem). Van de weide gaan vond ie minder leuk, maar ga er zeker nog een keertje naar toe. Eens in de auto heeft ie hele tijd geslapen en thuis was hij nog steeds uitgeteld. Een hele belevenis dus voor deze 5 maand oude pup.
honden page profiel VickyVicky schreef in Nieuwe Alaskan Malamute pup
"  Deze manier heb ik ook gebruikt bij mijn hond en het werkt super! Mijn hond was niet bang, althans, toonde dit niet, maar moest wel heel erg overgeven elke keer. Zelfs toen ik alleen de motor aanzette, En door al die misselijkheid werd ze na een tijdje ook bang.. dit heeft heel goed geholpen, Ik gaf zelfs af en toe haar avondeten in de auto, ging gezellig met haar op de achterbank zitten, veel knuffelen spelen etc. Het heeft super geholpen! Is een zeer relaxte hond in de auto nu, springt er met plezier in en gedraagt zich rustig.  Ga in het begin alleen naar leuke plekken, zodat ze hond geen nare associatie met de auto krijgt, geen da bijvoorbeeld, maar lekker naar het bos "Pascale&Kahlúa  Bedankt voor de tips, maar hiermee was ik al gestart. Soms moet je nu eenmaal effectief wel eens een ritje maken
honden page profiel VickyVicky schreef in Nieuwe Alaskan Malamute pup
Ja inderdaad. Gisteren ook goed nieuws bij de eerste fokker, haar teef is veel later dan gepland uiteindelijk drachtig. Ben wel blij voor haar! Heb al 2 foto's van Yukon op mijn profiel, erop gezet via smartphone, maar ze worden er op hun zijkant ipv rechtstaand geplaatst, beetje vreemd....
honden page profiel VickyVicky schreef in Nieuwe Alaskan Malamute pup
Hoi iedereen Zoals de tittel het zegt heb ik terug een Alaskan Malamute pup Yukon genaamd. Morgen wordt hij 16 weken oud. Gisteren ben ik met hem naar de dierenarts geweest voor kennelhoest (anders kan ik niet naar de hondenschool gaan), zijn ontworming en nog eens een bezoekje op de weegschaal. Jaja meneer weegt ondertussen 17,5 kg, heeft dikke poten en het zal niet meer lang duren of hij zijn snijtanden zal beginnen wisselen. Is ie al zindelijk? Wel ik kan zeggen half, de laatste dagen doet hij 's avonds altijd een plas in huis en telkens dat we het niet zien (kan er dan natuurlijk ook niet op reageren). Voor de rest doet hij alles netjes buiten. Wandelen is geen probleem, al hangt hij de deugeniet wel eens uit (het is een pup voor iets). Met het alleen slapen en thuis blijven ook geen problemen. In het begin mocht ie in huis liggen (geen gehuil, heb me wel de eerste 3 nachten in de zetel gelegd). Nadien is hij uit zichzelf in de garage beginnen slapen (hier ook geen problemen). Het is ook een echte speelvogel, zowel alleen als met mij. Maar ook geeft hij makkelijk aandacht en heb de indruk dat hij ook wel wilt leren. En hij is zo ne grote knuffelhond, vanaf ik me hurk of op de grond zet komt ie af voor knuffels en kruipt hij op mijn schoot ^^ Enkel de auto is een ander verhaald, daar heeft hij angst. In het begin: huilen, plassen, uitwerpsels, kwijlen, ... maar dat beterde wel en heb dit gisteren ook met de dierenarts besproken. Zij heeft me adaptiel (ofzoiets) meegegeven voor in de auto te sprayen kwartier voor ik vertrek zodat hij wat kan relaxen. Moest dit niet helpen kan ik er eventueel nog een pilletje bij geven. Dus eigenlijk al bij al doet Yukon het uitstekend. Ben fier op hem! ^^
honden page profiel VickyVicky schreef in Puppy voer vraag
Hoi Hetgeen je op de zak leest van hoeveelheid je zal moeten geven is inderdaad die 275 gram verdelen over 3 porties (91 gram dus per keer). Nu is dat schema ook een richtlijn, wanneer je merkt dat je pup toch nog te mager staat mag je gerust meer geven (elke portie bijvoorbeeld per 5 gram extra om de 2 dagen). Op het oog voeren dus. Veel succes met je pup!
honden page profiel VickyVicky schreef in Siberian Husky Fokker zoeken
Heb je al eens gekeken op de clubsite van siberische huskies in nederland? Daar zal je een hele lijst van erkende fokkers vinden.
honden page profiel VickyVicky schreef in Wat werkt er rustgevend / slaapverwekkend
Misschien is het ook handig om even de situatie uit te leggen waarin je vriendin zit. Hoe de hond doet, reageert etc (zonder al die toestanden). Zo hebben wij er een beter overzicht van en kunnen we misschien tips geven waarbij geen medicatie nodig is.
honden page profiel VickyVicky schreef in Tandjes laten zien... hoe?
Laat hem eerst en vooral rustig worden en zitten (eventueel tussen je benen of er juist voor). Met je ene hand ondersteun je zijn kin, met de andere hand haal je rustig zijn lip langs de ene kant naar boven, dan wissel je je handen (met de hand waarmee je zijn kin ondersteunde gebruik je nu om de andere kant van zijn lip op te tillen en omgekeerd). En ondertussen zeg je het commando "tandjes laten zien" of wat je ook als commando wilt gebruiken. Zo weet hij wat er gaat gebeuren later. Het vergt bij vele honden wel oefening. Zelf natuurlijk ook rustig blijven.
honden page profiel VickyVicky schreef in Iets 'kleins' doen voor fokker ?
Toen ik eerst bij de fokker langs ging was zij juist jarig, had haar dan een plantje als attentie gegeven. Bij het tweede bezoek was het in de voormiddag, effe de bakker binnengegaan voor wat koffiekoeken, waren ze ook heel blij mee. Het hoeft niet veel te zijn, gewoon de gedachte telt.
honden page profiel VickyVicky schreef in Iets 'kleins' doen voor fokker ?
Toen ik eerst bij de fokker langs ging was zij juist jarig, had haar dan een plantje als attentie gegeven. Bij het tweede bezoek was het in de voormiddag, effe de bakker binnengegaan voor wat koffiekoeken, waren ze ook heel blij mee. Het hoeft niet veel te zijn, gewoon de gedachte telt.
honden page profiel VickyVicky schreef in puppy aanschaffen
" Zo vond ik dat ik goed geholpen werd en de vader en de moeder heb gezien en ik vond dat het er verzorgd en professioneel uitzag . "  Och het is zo makkelijk om even een reu en teef uit hun "collectie" te halen en ze voor te stellen als vader en moeder. Het zijn allemaal goeiekope trucjes om hun pupjes te kunnen verkopen aan goedgelovige mensen. Zo winnen ze weer en hebben ze extra redenen voor terug die honden uit te buiten :'(
honden page profiel VickyVicky schreef in Guus is zo druk
Och die energieke jonge hondjes, een leeftijd om hen op allerlei manieren te prikkelen. Veel mee spelen, wandelen etc is zeker fysiek goed. Maar leer hem anders nieuwe kunstjes aan: zitten, liggen, apporteren, plaatsaanduiding, .... er zijn zoveel mogelijkheden. Het is mentaal een uitdaging, zowel voor jou als je hondje... Op dat vlak zijn er veel mogelijkheden en is het vermoeiender om een nieuw trucje aan te leren voor 10 min dan een uur te wandelen/spelen (fysieke activiteit). Soms hebben ze die mentale uitdaging ook eens nodig....
honden page profiel VickyVicky schreef in Guus is zo druk
Och die energieke jonge hondjes, een leeftijd om hen op allerlei manieren te prikkelen. Veel mee spelen, wandelen etc is zeker fysiek goed. Maar leer hem anders nieuwe kunstjes aan: zitten, liggen, apporteren, plaatsaanduiding, .... er zijn zoveel mogelijkheden. Het is mentaal een uitdaging, zowel voor jou als je hondje... Op dat vlak zijn er veel mogelijkheden en is het vermoeiender om een nieuw trucje aan te leren voor 10 min dan een uur te wandelen/spelen (fysieke activiteit). Soms hebben ze die mentale uitdaging ook eens nodig....
honden page profiel VickyVicky schreef in Hond gromt bij aaien
Hoe oud is je hondje? Kan daar dikwijls ook wat mee te maken hebben, zicht wat minder, of wat meer een grolpotje geworden (zoals wij als we ouder worden). Het kan veel oorzaken hebben. Ons Antje is bijna 16 jaar en op pensioen, vroeger veel blaffen en grollen, nu enkel grollen (met wat schrale stem) als het haar niet aanstaat. Ook haar geblaf van vreugde klinkt schraler (jaja echt op pensioen hé :D ) Honden kunnen ook soms grollen als ze zich niet goed voelen....
honden page profiel VickyVicky schreef in Teef dominant naar reu na loopsheid
" Ze is 6 november loops geworden. De dagen waar de reu het heftigst reageerde en zij ook haar staart opzij deed waren afgelopen weekend, vrijdag, zaterdag en zondag. Dat is al vrij laat geloof ik, dag 20, 21 en 22. Ze zou dan wel een hele lange loopsheid hebben ook.  "  De loopsheid van een hond hangt af van ras tot ras, hond tot hond, loopsheid tot loopsheid. Soms kan het inderdaad gebeuren dat ze pas op hun hoogst staan op dag 21. De loopsheid kan van 2 tot zelfs 4 weken duren (denk in sommige gevallen wel nog iets langer) Ben geen expert, zelf geen fokker, maar heb me een pupje gereserveerd (me wat ingelezen hierover) en die teef is nu al een hele tijd loops, maar staat nog steeds niet hoog voor naar de dekreu te gaan. Misschien is de loopsheid toch nog niet volledig gedaan bij je teef...
honden page profiel VickyVicky schreef in Teef dominant naar reu na loopsheid

honden page profiel VickyVicky schreef in Teef dominant naar reu na loopsheid
" Ze is 6 november loops geworden. De dagen waar de reu het heftigst reageerde en zij ook haar staart opzij deed waren afgelopen weekend, vrijdag, zaterdag en zondag. Dat is al vrij laat geloof ik, dag 20, 21 en 22. Ze zou dan wel een hele lange loopsheid hebben ook.  "  De loopsheid van een hond hangt af van ras tot ras, hond tot hond, loopsheid tot loopsheid. Soms kan het inderdaad gebeuren dat ze pas op hun hoogst staan op dag 21. De loopsheid kan van 2 tot zelfs 4 weken duren (denk in sommige gevallen wel nog iets langer) Ben geen expert, zelf geen fokker, maar heb me een pupje gereserveerd (me wat ingelezen hierover) en die teef is nu al een hele tijd loops, maar staat nog steeds niet hoog voor naar de dekreu te gaan. Misschien is de loopsheid toch nog niet volledig gedaan bij je teef...
honden page profiel VickyVicky schreef in Goede fokkers
Inderdaad best eerst kijken welke hond je effectief wilt. Het zijn uiteenlopende karakters. Via rasverenigingen zal je zeker erkende fokkers vinden in België. En nu ja, de prijs voor zo'n hond hangt af van het ras en dergelijke, maar reken toch op makkelijk 1000 euro.
honden page profiel VickyVicky schreef in Verliefd op de kat
Oooooooooooh!!! Zo'n cuties <3
honden page profiel VickyVicky schreef in Dagje zee
Ze hebben zich blijkbaar heel goed geamuseerd en eens goed hun poten laten uitstrekken :-D
honden page profiel VickyVicky schreef in en hondje van 4 mnd mag ik daar een uur in een bos mee wandele n
Je kan eventueel een korte wandeling maken en na 10 min. ofzo je pup dragen. Weet niet vanwaar je bent, maar wat je ook kan doen: eventjes rondlopen en daarna gezellig met je hondje iets gaan drinken in een taverne. 2 leuke adresjes: boscafée in Stekene of het Lokerse bos (dat is eerder een wandelpark en zitten ook dieren)
honden page profiel VickyVicky schreef in spannende maanden
De toekomstige pup is een Alaskan Malamute, heb hier echt mijn hart aan verloren. Veel werk mee, altijd op je hoede zijn (zorgt er ook voor dat je alert blijft), veeeeeeel geduld, ... Maar eens ze getraind zijn, een prachtig ras. Het is een echte passie van mij. Vanaf ik weet dat de hond drachtig is, ga ik naar hondenscholen kijken, heb er zeker al 1 op het oog, als het me echt goed bevalt wordt het deze. Ik volg mijn instinct. Mijn vorige hondenschool viel me zwaar tegen qua reactie toen ik zei da ik Kanouk heb moeten laten inslapen. De persoon die afnam toen ik belde zei gewoon: Aja ik zal het doorgeven.... Een hond is geen voorwerp of zakelijk ding, het is een deel van je gezin. Dit deed me enorm veel pijn.
honden page profiel VickyVicky schreef in Fascinatie voor de bank
Inderdaad die bank is zoooo interessant, omdat zijn lieve baasjes erin zitten... Pupjes proberen ook graag uit, hoe ver ze kunnen gaan etc. Al eens gedacht om naar tv te kijken op de grond? Enkele dekens, kussentjes bij jou nemen en samen gezellig met je hond naar tv kijken... Dit weet ik uit ervaring van een familielid met een border collie. Heb het hier ook geprobeerd met mijn malamute, maar ons schipperke, dat hier al enkele jaren rond loopt, mocht wel op de bank. Het is ook moeilijker om de één het te verbieden en de ander niet, soit dit terzijde... Misschien kan dit wel een oplossing zijn.
honden page profiel VickyVicky schreef in spannende maanden
Het is gebeurd... Gisteren ben ik gaan kijken naar de mogelijke moederhond. Prachtige beest, mooie bouw, stevig maar stabiel karakter, sociaal, ... Zowel de stamboom van teef als reu is veel belovend. De reu is qua karakter te vergelijken met een andere teef van hun. Dus heb ik ineens daar een pupje gereserveerd. Als alles goed loopt, komen hier begin volgend jaar terug puppypootjes over de vloer. De teef zou, volgens de fokker (wat tevens iemand is waarmee ik int lagere nog samen in de klas heb mee gezeten en een vriendin van me was), oktober/november loops worden. Ik ga een spannende tijd tegemoet.
honden page profiel VickyVicky schreef in Husky aanschaffen?
Mijn eerste hond dat ik getraind heb was een Alaskan Malamute, ook niet één van de gemakkelijkste. Maar het is me wel gelukt. Op clubkampioenschap zelfs eens 2de geworden bij gehoorzaamheid met 1 punt verschil. Heb er wel 3 jaar hard aan gewerkt, maar het werd beloond. Ook hier was het jachtinstinct sterk aanwezig, kon haar niet los laten. Misschien kan je ook eens een erkende fokker mailen om te vragen naar meer uitleg.
 

Vrienden van Jefta

honden foto van huskywomanhonden foto van Vicky

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^