HondenPage baasje Jamie

Wat schreven de vrienden van Jamie op het forum

honden page profiel silke & woody silke & woody schreef in Fokker draadharige fox terrier
" Dat dus . Of de vereniging even bellen  "Thara   Oke heb net de vereniging gecontacteerd via email d(^_^)b
honden page profiel silke & woody silke & woody schreef in Fokker draadharige fox terrier
@Arran & Aedon Ik zal het eens navragen want daar heb ik zelf geen idee van. Zou inderdaad wel een optie kunnen zijn. Dankjewel ????
honden page profiel silke & woody silke & woody schreef in Fokker draadharige fox terrier
Hallo iedereen, Mijn oma haar hondje is recent overleden en ze zou graag terug herzelfde ras hebben mits ze hiermee al jaren gekend is. Maar het probleem is nu dat haar huidige fokker ermee gestopt is en we nergens anders nog één vinden behalve broodfokkers. Het maakt niet uit hoever we uiteindelijk zouden moeten rijden ( toch liefst Belgie, Nederland en Duitsland). Ik hoop op deze manier toch nog een fokker te kunnen vinden want op google vond ik er toch niet meteen. Alvast bedankt voor jullie antwoord! Mvg, Silke & Woody
honden page profiel zonnetjezonnetje schreef in Overenthousiast naar andere honden
Mijn Golden puber doet dit ook. En van begin af aan afstand gehouden van andere honden. Als het ver genoeg is gaat hij zitten. Het is trouwens niet met alle honden, het wisselt een beetje.  Ik ben sociale wandelingen gaan doen met hem. De eerste keer was een ramp en had ik echt hulp nodig om hem bij me te kunnen houden. Maar de tweede keer was hij 10 minuten al vrij rustig en heeft hij de overige 50 minuten netjes mee gewandeld.  Ik doe dit bij Wenonah in Zuid Limburg. Ze werken met kalmerende signalen. Dat was voor mij een must. Een klein groepje, maximaal 4 nu ook ivm corona. De wandeling begint op een heel ruim veld, zo kan ik met Toto genoeg afstand nemen. Dan een stuk parallel lopen, en steeds een beetje dichter bij. Ik heb alle hoop dat hij dit gaat leren, zeker na de laatste keer.    In het groepje zit ook een Labrador, en ja herkenbaar gedrag. Toto en dat labje herkennen het lol maken ook bij elkaar geloof ik, haha. Maar ze moeten toch leren dat ze rustig moeten blijven, alleen al omdat niet alle honden het leuk vinden als ze zo joepiedepoepie aangestoven komen.
honden page profiel zonnetjezonnetje schreef in Golden wil niet naar huis
Hahaha!
honden page profiel zonnetjezonnetje schreef in Golden wil niet naar huis
" Ja, soms is dat het antwoord. Even meegaan in het spelletje, laten blijken dat je de humor snapt, kriebelen op de buik en dan weer door.   Het is niet altijd eenvoudig om in te schatten welke aanpak het beste werkt. Soms is dat anticiperen, soms begrenzen en doorduwen, maar soms is hun actie een soort uitnodiging voor een lolletje en werkt het het best als je even mee plezier maakt.    Alaska's Finest! Valt me echt op dat Toto humor heeft en lol wil maken, maar daar staan jouw honden volgens mij ook wel om bekend. Spelend leren en lol schijnt voor Goldens heel belangrijk te zijn, voor mij ook nieuw, Fedor was veel serieuzer. Ik was even bang dat na een stronteigenwijze Landseer een Golden saai zou gaan worden, maar dat is echt niet het geval. Iedere wandeling moet ik weer iets nieuws bedenken om op een vrolijke manier hem mee te krijgen. Tot nu toe werkt dat echt het beste. En de overbuurvrouw heeft ook iedere avond lol, hahaha! De dagelijkse voorstelling van 19:30 Eens kijken wat ze nou weer gaat verzinnen. 
honden page profiel zonnetjezonnetje schreef in Golden wil niet naar huis
Veel te leuk hier in die prikkers, ik ga nog even niet mee
honden page profiel zonnetjezonnetje schreef in Golden wil niet naar huis
Haaahahaha! Ik zit in een Golden facebookgroep en ja, dat doen ze. Niet allemaal maar wel veel. Toto ook. Ik heb alles geprobeerd, wat Willemijn zegt, onverbidderlijk doorlopen, maar alles werkt maar één keer. Hij heeft altijd weer een antwoord. Ja, ze maken er een spelletje van, maar ik ook. Iedere keer weer iets bedenken. Het is gewoon tè leuk op straat en ze zijn onverzadigbaar. Hij krijgt als hij binnen is echt een super super super beloning. Daarnaast leren ‘staan’. Als ik het echt echt meen dan lukt dat vaak ook wel. Maar zeker savonds bij de laatste ronde is het een dingetje hoor. Hier twee echt goede gedragsdeskundigen gehad omdat we tijdens die lockdown niet naar de hondenschool mochten en zij wel hier mochten komen, stonden alletwee met hun mond vol tanden.  Hahaha, ja. Creatief blijven, Goldens willen vooral lol hebben, maak er een juist wel een leuk spelletje van, en uiteindelijk gaat het steeds beter. 
honden page profiel zonnetjezonnetje schreef in Advies hondenschool Zuid/midden limburg
Ik zie dat je al iets gevonden hebt, maar voor wie meeleest, in Beutenaken http://www.wenonah.nl bij Calming signs zijn nu geen cursussen, maar de dochter van Nelis werkt hier en heb met haar hele goede ervaringen. Wij starten daar binnenkort met sociale wandelingen.
honden page profiel zonnetjezonnetje schreef in Liggen bij elke passerende hond
Waar het uiteindelijk om draait is dat we allemaal proberen om door goed naar onze hond te kijken te snappen wat er in zn koppie om gaat. En daarin zijn wij allemaal zelfs de beste gedragsdeskundigen vergeleken bij honden heel slecht in.    Ik denk ook dat bepaalde gedragingen rastypisch zijn en zelfs per familie aan de pups wordt meegegeven. Het liggen doen veel van Toto’s broertjes en zusjes ook, maar zijn allemaal hele happy sociale honden. Hij gaat zitten of liggen als hij iets ziet wat hij nog niet kent, een fietser, een hommel bekijken, een graspolletje, en gewoon omdat hij daar zin in heeft. Op weg terug naar huis zijn er meerdere plaatsen waar hij het probeert. Het is leuker om op een kruispunt van wegen te liggen want dan kan hij alles bekijken. Dat lijstje over stresssignalen, dat is heel handig die ladder van agressie, als je met agressie te maken hebt. Maar nogmaals, niet al het zitten of liggen heeft iets met agressie te maken. Spanning bij een hond, of opwinding is een beter woord soms, lijdt ook heel vaak niet tot agressie. Om er echt iets van te vinden zou je het totale plaatje moeten zien, en dat zien we hier niet.   mijn vorige hond Fedor was supergevoelig voor hondentaal. Hij kon er niet mee overweg als een collie ging liggen. Maar met de meeste goldens en labradors nooit een probleem en in zijn geval zat het verschil hem in het fixeren. Dit allemaal blijft een hoop giswerk en aannames natuurlijk, want echt weten doen we het nooit.   Wat ik zelf heel belangrijk vindt is ook hoe reageert de andere hond? Vanmorgen passeerde mij een herder die als hij los is heel sociaal is, maar aan de lijn nogal eens uitvalt. Toto lag al om een hele andere reden, omdat een buurman de post ging halen, en hij dat eens rustig wilde bekijken. (Languit, achterpoten gestrekt naar achteren, en dan krijg je er geen beweging meer in. Heeft niks met bevriezen te maken maar alles met niet willen) en toen kwam in de verte die vrouw eraan met die herder. Er was wel heel veel ruimte, maar toch, die herder reageerde niet op Toto. En dat heb ik wel gemerkt, de meeste andere honden vinden er niet zo veel van.    @Suzanne, op de een of andere manier heb ik het gevoel dat je het heel persoonlijk neemt, dat is het zeker niet. En waarom zou ik met Moniek Bladder in discussie moeten? Ik denk dat dat lijstje voor heel veel situaties op gaat maar niet voor alle. Het is een handige als je een hond hebt die uitvalt en je wil uitvallen voorkomen, maar ik denk niet omgekeerd dat je alle hondentaal altijd langs dit lijstje moet leggen.    Wat voor mijzelf en voor TS denk ik ook vooral belangrijk is, is dat je eraan blijft werken. Want op zijn minst is het niet handig. En bewust blijven van je omgeving en anderen op je pad. 
honden page profiel zonnetjezonnetje schreef in Liggen bij elke passerende hond
Ik zou er wel mee blijven oefenen. Toto begint nu te reageren op het commando ‘staan’. Niet altijd maar de laatste dagen denk ik af en toe ‘hé, het begint door te dringen’. Blijven oefenen in een saaie omgeving met aandachtsgeluidje. Dan laat je hem volgen, dus : aandacht, paar passen lopen, en belonen. Dit gewoon blijven volhouden. Daarnaast oefenen we in in de tuin de gewone commando’s. Zit, af en staan. Staan is toch wel handig in dit geval, want als hij eenmaal staat lukt dat lopen ook wel.   ondertussen hou ik liefst wel afstand. Ik vind het sowieso prettiger voor mezelf want minder gedoe. Ik ben al zó gewend met Fedor om de omgeving te scannen, dat is nu niet anders. Als de aftsand groot genoeg is kun je ook makkelijker oefenen met staan en doorlopen.  Over een aantal weken kunnen we eindelijk sociale wandelingen gaan doen. Dat leek me ook heel zinvol. Door de lockdown hebben we niks kunnen doen wat ik had gehoopt. Wilde graag een puppiecursus doen met hem in een heel klein groepje. Maar helaas. Ik denk dat dit heel goed voor hem gaat zijn. Leren meelopen aan de lijn met andere honden. Dat gaat zeker goed doen. En dan kun je ook situaties ensceneren. Dus misschien is dat toch ook wel wat voor jou.
honden page profiel zonnetjezonnetje schreef in Liggen bij elke passerende hond
  " Kalmerende signalen zijn stress reacties. Om de stress bij zich zelf en de ander te verminderen, laten ze kalmerende signalen zien, vandaar dat de kalmerende of stresssignalen worden genoemd.   Niet elk kalmerend signaal is bewezen kalmerend.   Het liggen, zorgt bij een naderende hond zeker niet, dat die er door kalmeert, in tegendeel, het kan erg bedreigend over komen, het op de loer liggen.   Wat wel beleefd gedrag is, weg kijken, weg kijkend langzaam lopen, in een boogje om de ander heen lopen Deze signalen kunnen wel kalmerend werken op andere honden. " Suzanne en Luca Nee, niet elk kalmerend signaal is een stress reactie. We hebben het over hondentaal, lichaamstaal. Dat is niet zo eenduidig. De ene hond gaat liggen bevriest, de andere hond gaat misschien liggen om de andere hond te kalmeren. Dan hebben we het niet meer echt over stress. Sommige honden gaan zitten of liggen er iets opmerkelijks is. Vaak wel goldens en labradors. Je ziet dat bijvoorbeeld bij speurhonden. Dan wordt er tijdens de training al op gelet wat de natuurlijke reactie is als de hond iets wil duidelijk maken. Kijk eens naar een groep honden, als er druk wordt gedaan kan er een gaan liggen om de rest te vertellen ‘rustig maar allemaal’ en dan komt er rust in de groep het is in ieder geval allemaal communicatie. Maar liggen is niet persé het zelfde als bevriezen. De twee gt’s waar ik het van heb gehoord zijn beide zeer ervaren. Daarnaast zie ik zelf hetzelfde. 
honden page profiel zonnetjezonnetje schreef in Liggen bij elke passerende hond
Er vallen mij twee dingen op in deze hele discussie er wordt aangenomen dat liggen ook meteen bevriezen en een stresssignaal is. Dat is niet zo. Dat kan zo zijn, maar hoeft niet. Mijn Toto doet dat ook, en omdat er tijdens de lockdown geen cursussen waren heb ik hier twee keer een hele goede gedragsdeskundige thuis gehad. Ze is gespecialiseerd in kalmerende signalen en weet dus echt wel eea over lichaamstaal. Belangrijk is de hele houding. Gaan liggen kan zijn om zichzelf te kalmeren, of om de andere hond te kalmeren. Het is niet zo eenduidig. Als een hond daarbij fixeert, en je ziet spanning, is het wat anders als ontspannen liggen. Het kan allebij, en wij kunnen dat vanaf hier niet zien. Ik lees het heel vaak bij Goldens, ook in de groep op facebook. Zitten en rustig (! Dus zonder fixeren!)  afwachten is vaak ook een vorm van Beleefdheid. Toto is heel relaxed hoor als hij dit doet. En doet het bij alles wat hij interessant vindt en in zich oo wil nemen. Ik merk ook dat het minder wordt naarmate hij met meer situaties bekend is.    Verder denk ik dat met veel geduld en oefenen er iets aan te doen is. Ik oefen thuis met een aandachtsgeluidje, waar er geen prikkels zijn. Op straat als er wel prikkels zijn maar nog niet zo veel, en langzaam maar zeker begint het te werken.   probeer afstand te houden ondertussen van andere honden, ik vindt dat sowieso prettiger. Hou de afstand groot genoeg zodat hij nog aandacht voor jou kan hebben. Soms is het onvermijdelijk, hoe je ook je best doet. En dan probeer ik in ieder geval een plek te zoeken waar er ruimte is. Maar ook dan, iedereen kan een keuze maken een andere kant op te lopen. En valt me op dat andere hondenbezitters dat niet vaak doen. Uitzonderingen daar gelaten.   Ik ken ook zeker de andere kant. Mijn Landseer was zeker niet makkelijk met andere honden passeren, maar merkte met hem wel verschil tussen het fixeren en relaxed liggen van andere honden. Zelf ging hij ook wel een liggen bij kleinere honden om zich klein te maken. 
honden page profiel zonnetjezonnetje schreef in Liggen bij elke passerende hond
Jullie gaan vrij vaak uit van gespannen liggen, terwijl dat dat helemaal niet het geval hoeft te zijn. Liggen kan van alles betekenen. Liggen en staren is iets heel anders als liggen uit beleefdheid.
honden page profiel zonnetjezonnetje schreef in Liggen bij elke passerende hond
" Even de andere kant. Mijn hond vindt dat dus heel moeilijk als jouw hond dat doet. Dat staren dat plat liggen, hij wordt er heel nerveus van en kan gaan uitvallen. Ik zou het dus heel fijn vinden als jij als baas het niet zou toestaan zodat ik er met een boogje langs kan. Wat jij dus ziet als onschuldig willen spelen kan voor andere honden een heel ander signaal zijn. Je leert het af door hem er geen succes meer mee te hebben. Wat lastig is want je hebt er maar beperkt invloed op, want ook de andere hondeneigenaar moet meewerken.  " Klara Dit is echt anders als hoe jij het omschrijft. Liggen kan heel vervelend zijn, bij bijvoorbeeld collies wordt er gefixeert. Dan is het een jachthouding. Dat is heel bedrijgend. Dat is nu niet het geval. Gaan liggen kan ook juist een kalmerend signaal zijn naar de andere hond. De manier waarop is heel belangrijk.
honden page profiel zonnetjezonnetje schreef in Liggen bij elke passerende hond
" Ja dat is waar inderdaad. Daarom is het ook wel fijn om vaste hondenmaatjes te hebben. Hij heeft drie labradors vriendjes, die alle drie net zo wild en enthousiast zijn als hij! En een jonge leonberger, die even oud is als hij dus ook nog dezelfde enthousiasme haha!  " Danielle Ja dat is leuk. Mijn Vorige hond, een Landseer, die op de foto kon ook altijd goed met Goldens en Labradors. Hij was wel een flink maatje groter, lijkt wel op Leonberger. Met Toto spreek ik af met een volwassen Golden teefje, en een een Landseer teefje, allebij volwassen sociale honden die hem ook wel een beetje bijsturen als hij TE lomp is. 
honden page profiel zonnetjezonnetje schreef in Liggen bij elke passerende hond
" Wow! Ik dacht serieus even dat dit Nero was, mijn eigen Golden Haha! Ja het zou heel goed een Golden eigenschap kunnen zijn. Ik moet ook zeggen, een aantal labradors in de buurt doen het ook. Labradors en Goldens hebben over het algemeen ook wel een beetje dezelfde mentaliteit in mijn ogen.  Nero gaat soms ook rustig zitten om om zich heen te kijken! Dat laat ik wel gewoon toe. Vaak ga ik dan op mijn hurken naast hem zitten en mee kijken, haha.  " Danielle Ja ik ook. Ik denk dan ach, onthaasten is vokr mij ook goed, haha. Toto maakt er wel een dingetje van op weg naar huis. Dan heeft hij geen zin om naar binnen te gaan, want op straat is veeeel leuker. Maar ja, ook dat blijf ik volhouden met een speelte, een lekkertje, verstoppertje spelen, een muizenholletje graven, maakt niet uit. Het moet vooral leuk blijven voor hem. 
honden page profiel zonnetjezonnetje schreef in Liggen bij elke passerende hond
Hoi wel in de gaten dat het spelen echt spelen is en blijft. Toto is ook nog jong en heel speels. Ik spreek hooguit een keer per week af, dat is echt genoeg. Niet al het spelen is echt spelen wilde ik zeggen. Laatst kwam er een flinke bouvier op kns af die los liep, en ik vroeg de baas om hem aan te lijnen. Was zelfs midden in een woonwijk, dus leek me niet overdreven. ‘Hij speelt alleen maar’ zei de baas. Maar ik vond het niet leuk spelen. Toto ook niet.  
honden page profiel zonnetjezonnetje schreef in Liggen bij elke passerende hond
Misschien ook wel een beetje Golden eigen. Eens rustig op zn gat gaan zitten en in de verte de paardjes bestuderen. 
honden page profiel zonnetjezonnetje schreef in Liggen bij elke passerende hond
Mijn Toto doet dit ook, van kleins af aan. Ik heb het nooit echt beloond, maar hem wel laten doen. Hij doet dit namelijk bij alles wat hij rustig in zich op wil nemen. Als hij een hommeltje ziet, of kinderen op de fiets. Hij gaat rustig zitten en kijken. Ik hou geduldig vol om thuis een aandachtsgeluidje te oefenen (klikken met je tong bijvoorbeeld) en hem te belonen buiten als hij daar op reageert. Uiteindelijk komt het wel goed, maar het heeft tijd nodig. Gewoon geduldig blijven oefenen. En over spelen en snuffelen, dat doen we alleen met sommige honden waarvan ik weet dat het super sociale honden zijn. Af en toe een ps afspreken en samen wandelen is heel leerzaam voor een jonge hond. Honden op straat doen we niks mee. En ik vraag ook aan andere honden bezitters om afstand te houden als het moet.
honden page profiel zonnetjezonnetje schreef in Giadia tips en vers vlees tips
Het is wel belangrijk om een goede complete kvv te geven. Ik ben zelf erg tevreden met kivo. De kwaliteit is goed en de prijs ook. En ze komen het nog brengen ook. 
honden page profiel zonnetjezonnetje schreef in Pup heeft ADHD
Ik moest ook heel erg wennen aan mijn energieke Golden pup. Altijd Landseers gehad, en die waren als pup toch wat relaxter. Toto had veel energie, maar het koppie was ook snel vol. ik vermoed dat dat bij jouw hondje ook zo is. Het happen en springen na de wandeling, dat is echt een teken dat het meer dan genoeg prikkels zijn geweest. misschien kun je wat meer denkspelletjes met hem doen, daar wordt hij ook heel moe van, maar ook rustig. Wat snuffelspelltjes, zoekspelletjes, dat soort dingen.  Met Toto was het in het begin ook echt zoeken naar een ritme, maar als je dat eenmaal hebt gevonden komt er echt meer rust. 
honden page profiel zonnetjezonnetje schreef in Te veel opwinding op de bank
" Hey Zonnetje! Wat leuk dat je terug op het forum bent!   Zoals ik je tekst lees, gaat het niet zozeer over de bank op zich, maar over de combi mens+bank, waar ie opgewonden van wordt. Net als Roos aanhaalt, zou ik als eerste stap het zitten op de bank een andere lading geven. Bijvoorbeeld door de hond toe te laten op de bank, maar er zelf niet naast te zitten. Zodat de bank niet meer wordt dan een rustplek. En pas in tweede instantie je eigen aanwezigheid eraan koppelen. " Alaska's Finest! Ja langa geleden. Maar toch weer eens spieken. Ach toto is nog vol aan het puberen. Vanavond maar weer even het hekje er voor gezet, even rust. het is ook specifiek deze bank. Op vakantie geen enkel probleem. Het is dit bankje op deze plaats.  
honden page profiel zonnetjezonnetje schreef in Te veel opwinding op de bank
" Dit had ik ook met mijn Golden Retriever reu (nu 10 maanden oud). Ik kon hem op zulke momenten ook nauwelijks oppakken omdat hij enorm om zich heen aan het happen was. Maar ik moet zeggen dat het met de tijd vanzelf beter is gegaan. Hij deed dit namelijk vooral als jonge pup. " Danielle Is volgens mij ook wel een beetje een Golden dingetje. Mijn Landseer deed dit niet. Ja heel in het begin, maar was vrij snel echt over. 
honden page profiel zonnetjezonnetje schreef in Te veel opwinding op de bank
" Je weet het wel, hahaha.   Van die bank af, te veel prikkels, lekker een mand ter beschikking stellen, hier komen ook geen honden op de bank, dat wordt geaccepteerd als je maar in het begin conseqwent ben en als Toto  ouder is, volwassen dan kan je altijd nog een plekje maken voor hem op de bank... " Willemijn _ baasje van Ozjin _ Bams ¥ . Ja klopt, eigenlijk geef ik het antwoord zelf al 
honden page profiel zonnetjezonnetje schreef in Te veel opwinding op de bank
hoi hoi. Sommigen zullen mij nog herkennen van lang geleden. Ik heb weer een hondje, een Golden retriever reu Toto. hij doet het eigenlijk super, maar er is één dingetje. Van begin af aan dacht ik, ik laat hem gewoon lekker op de bank zoals velen dat voortaan doen. Met Fedor heb ik dat niet gedaan, dus voor mij is dit ook nieuw. Hij was een erg drukke pup, wel normaal, maar veel happen en spelen. Dat happen afleren is bij Toto erg hardnekkig. In de meeste situaties gaat het nu goed. Behalve op de bank. Ik heb een hele poos een hekje voor de bank gehad, want het werd me gewoon te veel. Lekker op zijn eigen kussen met een kluif, dat ging prima en hij accepteerde dat ook. Nu is hij 11 maanden en dacht, ik ga dat hekje weg halen, het is mooi geweest. Nu al drie avonden met een heeele iritante veel te opgewonden puber op de bank gezeten. Happen, rijden, graven, blaffen, hij is veeeeel te opgewonden. iemand een idee hoe ik hem rustig krijg? Afwachten tot het voor hem ook saai wordt? Nog maar weer even niet op de bank tot hij wat ouder is? 
honden page profiel zonnetjezonnetje schreef in Het soms even niet meer weten, pup 5 maanden
Slecht gedrag voorkomen. Het heeft niets te maken met de baas zijn. Heel veel jonge honden doen dit als het allemaal te veel is geweest. Mijn Landseer Fedor deed dit, en hij was toen al zo’n 60 kilo, echt geen feest. Altijd op de terugweg van de wandeling. Nu weet ik, die wandeling was te lang. hij kon dat allemaal niet meer verwerken.  Is het na het spelen? Of zijn het bepaalde momenten, of plaatsen? Probeer eens een patroon te ontdekken wat eraan vooraf gaat. Soms moet je best ver terug. mijn hond Toto nu (Golden reu) doet dit steeds op dezelfde plek, of als er iets heel opwindends aan vooraf ging zoals spelen. Nu is hij aan het puberen en de hormonen gieren door zijn lijf, dus dat hij af en toe erg opgewonden raakt is niet gek. En niet iets waar ik altijd controle over heb. Het beste werkt voor mij toch stil staan en wegdraaien van hem. Hij gaat dan uiteindelijk wel snuffelen om zichzelf te kalmeren. Dan kan ik weer doorlopen.   geduld, weg draaien, stilstaan (snelheid er uit halen) en wachten tot hij weer tot bedaren komt. Dit gaat over. Maar denk na of er een patroon in zit. Misschien teveel gespeeld? Rennen met een balletje of zo is ook veel opwinding. Andere honden? Is dat wel leuk spelen of eigen ook iets teveel voor hem?
honden page profiel zonnetjezonnetje schreef in Wat maakt jouw hond, jouw hond? Leuke trekjes etc.
Toto is me dr een hoor. Ik dacht, ik ben een Landseer gewend, kom maar op met een Golden, maar hij heeft eigenwijs uitgevonden. Ik lach wat af. Als hij speelt steekt ie zn kont in de lucht, of maakt een koprol. Wandelen is het leukste wat er is, zelfs zo leuk dat hij niet meer naar huis wil en op de oprit gaat liggen. En dan kan ik mijn hele trucendoos open halen, hij blijft liggen. Nog nooit meegemaakt :-)  
honden page profiel zonnetjezonnetje schreef in Bijten en happen
Mijn puberende Golden heeft daar ook een handje van. Of een tandje eerder. Het is toch opwinding vaak, omdat er van alles gebeurd, en ze weten niet hoe ze daar mee om moeten gaan. Ik merk dat het minder wordt op momenten dat hij weet wat er gaat gebeuren. Daarnaast is hij het gaan gebruiken om zijn omgeduld kenbaar te maken dat er iets moet gebeuren. Voor we naar de kippen lopen, vlak voor het wandelen, vlak voor de laatste avondplas in de tuin. Probeer eens heel goed op te letten wat er voor en er na gebeurt. als ik nu tegen Toto zeg ‘ja we gaan zo naar de kippen’ hoort hij ‘kippen’ en weet dat het goed komt. Dan gaat hij rustig zitten Wat bij Toto ook nog wel werkt is ‘laag’. Dat heb ik hem van begin af aan geleerd. Alleen als de opwinding te groot is lukt hem dat nog niet. Je zou je man kunnen vragen bij binnenkomst wat voertjes op de grond te strooien. Dan is hij daarmee bezig en leert nieuw zelfbelondend gedrag. Hetzelfde met de kinderen. Gewoon wat op de grond strooien, niet uit de hand voeren want dan roept dat weer opwinding op.  Als er visite is doe ik Toto even aan de lijn. Soms hoeft dat maar 10 minuten en dan kan hij los. Dat deed ik met mijn Landseer ook, vooral als er kinderen zijn. Toen hij wat ouder was hoefde dat niet meer, maar het kan even rust geven bij jezelf en bij je hond.
honden page profiel zonnetjezonnetje schreef in Hond wil niet meer wandelen
Kan er iets op die plek zijn of zijn geweest wat hij nog ruikt? Mijn puberende Golden wilde ineens het bos niet meer in, en vanochtend wilde hij ook een bepaald pad niet op. Ook omdat hij bang is. Een paar dagen nadat Toto niet meer wilde zijn er heel veel bomen gekapt, dus ik denk dat hij de werkmannen en machines al had geroken.  Wil hij ook niet de andere kant op? 
 

Vrienden van Jamie

honden foto van Petra honden foto van profiel verwijderthonden foto van els 2honden foto van zonnetjehonden foto van Irishonden foto van Natasjahonden foto van newfyhonden foto van Sem en Nala <3honden foto van silke & woody honden foto van Natascha en bonohonden foto van Petrahonden foto van Dominique

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^