Wat maakt jouw hond, jouw hond? Leuke trekjes etc.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Hoi allemaal!
Ik vroeg me af: wat maakt jouw hond nou echt jouw hond?
Hebben jullie honden ook van die typische trekjes of gewoontes waar je zo om kan lachen ( of juist niet!! haha)?

Ik zal beginnen:
* Marley is een enorme knuffelkont, maar hij duwt dan ook letterlijk zn hele lichaam erin. Hij leunt met zijn volle gewicht tegen je aan, laat zich vallen tegen je aan, kruipt zelfs op schoot om vervolgens met volle overgave te genieten van de aandacht.

* Wanneer er water is rent hij er keihard doorheen om op golven te jagen. Ook maakt hij een soort vreugdesprongetjes.

* helemaal verzot en gek op stokken ( helaas), ballen, alles wat hij trots naar huis kan dragen.

* Dat hij af en toe de wijsneus uithangt en me dan ook heel arrogant aankijkt zovan " ga zelf zitten, ik doe niks".

Er zullen meer honden zijn met dit soort trekjes, maar voor mij is dit typisch Marley en ik kan zo om hem lachen.

Ben benieuw naar jullie hondjes!

<3 <3

honden page profiel Eggermont KatelijneEggermont Katelijne 3 doggies

honden foto van Eggermont Katelijne

Typisch Indy.Ken je dat liedje van links naar rechts,van voor naar achter,van boven naar onder.Dat is Indy.Iets minder leuk soms.We gaan wandelen en ik krijg Indy met geen stokken binnen,dus onze wandelingen hoeven niet ver te zijn,maar eer dat wij binnen zijn dat duurt een eeuwigheid.En zijn we op de terugweg begint hij te rollebollen,zelfs midden op het straat.Mensen moeten daar soms hartelijk om lachen.Ze moeten soms ook zo lachen omdat Indy heel nieuwsgierig is.Stopt er een auto en stappen de mensen uit moet hij alles zien en weten.En dat snoetje er dan bij,schattig.Als hij eens word gewassen,dan word hij zo wild,overal tegenaan wrijven,kussens en plaids vliegen de lucht in.Nat worden is zijn ding niet.En als Indy wakker is dan wrijft hij met z’n voorpootjes zijn ogen uit,net een kat.Ik noem Indy ook soms lebberding.Overal krijg ik likjes.Zo dankbaar kan die zijn.Indy is een specialeke.Hij verstaat zoveel woorden.

honden page profiel LavinaLavina 3 doggies

honden foto van Lavina

Typisch May is zo stoicijns als een steen zijn. 

 

Ontzettend goed kunnen & willen luisteren MAAAAAAAAAAAR naar wie ze wilt. Ik sta op nr 1 stipt en erg duidelijk. Daarna kan ze naar mensen luisteren maar wil het meestal niet hp-angel als ik er niet bij ben gaat het beter.

 

Daarnaast is May ONTZETTEND chill. In ongeveer elke situatie (naast vuurwerk). Zolang ik erbij ben is alles goed. Ze gaat gerust midden in de trein op haar rug liggen want he vrouwtje is er dus veilig.

 

Daarnaast is ze gewoon heel erg lief naar iedereen, niet dat ze naar mensen toe gaat. Accepteert ook erg veel van iedereen.

 

Al met al May is gewoon mijn nr 1, kijk maar! hp-hearthp-heart

538632.jpg

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Het typische aan Nanu is dat nooit iets 'zomaar' gebeurt. Alles wat ze doet heeft een betekenis, over alles wordt eerst nagedacht, beredeneerd, ingeschat.

Ze wenst ook steeds te participeren en te begrijpen: ze kruipt zelf achter het stuur van de auto, ze komt mee in een boek lezen, ze volgt elke handeling als ik klusjes doe en wil dan zelf ingrijpen. Soms denk ik: ik geef die hond een verfpot en een borstel en ze schildert m'n huis! tongue-out

 

Nukka legt rare verbindingen en verwacht dan dat ik die begrijp. Bijvoorbeeld: als ze met haar poot op de speelgoedkist gaat kloppen, betekent dit niet dat ze wil spelen maar dat ze graag een buikmassage wil.

Als ik haar gekke fratsen niet meteen snap, dan is ze oprecht verontwaardigd over mijn domheid. Whaha, heerlijk ding! hp-heart

honden page profiel Binky & baasje Binky & baasje 3 doggies

honden foto van Binky & baasje

Typisch Binky;

* na het ‘amen’ van ons gebed na het eten, rent ie naar zijn mand om een speeltje te pakken want het is speeltijd!

 

* als meneer geen zin heeft om een grote ronde te lopen, gaat ie rustig zitten en net zolang wachten tot je de korte route met hem pakt.

 

* met mijn avonddiensten zit hij vanaf 21.45 al voor de deur te kijken hoe ik om 22.00 binnen kom.

 

* nu ik zwanger ben, wil die per se met Z’n kop of poten op mijn buik liggen.

 

t is gewoon mn vriend!

 

 

honden page profiel laura   Diva&Novalaura Diva&Novagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van laura   Diva&Nova

Stempelen voor kontkriebels en schwalbes maken met spelen bij kleine honden en uitrekken met der kont naar je toe en dan een scheet in je gezicht laten

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

 

Wat leuk die verhalen

 

Jenna zou Jenna niet zijn als ze niet een paar keer per dag een patsepoot kwam geven of ik nou een kop koffie in mijn hand heb of niet dat maakt haar niet uit. De patsepoot betekend dat ik moet stoppen met wat ik aan het doen ben, en haar iets lekkers bezorgen, of een spelletje doen met lekkertjes verstoppen. 

Ze weet ook altijd precies waar ze heen wil, het liefst als het aan haar ligt per dagdeel verschillend een vaste wandeling. ligt er een plas in de weg, wordt daar overheengesprongen, komt er een hond te dichtbij moet daarop geblaft worden, maar wordt er luid geknald, (we wonen dichtbij een militair oefengebied) lopen we stoicijns door. Bij regen wordt er snel geplast of gepoept vlak om de hoek op een groenstrookje, en dan in hoog tempo  weer richting huis.

Typisch voor haar is ook het strak aankijken en dan even met de ogen knipperen. Ik weet nog steeds niet wat het betekend, en doe dit dan maar terug. Dat kan dan over en weer een tijdje doorgaan en een paar minuten duren.

 

honden page profiel sylviasylvia 3 doggies

honden foto van sylvia

Black kun je uittekenen met een bal in zijn bek.

Hij heeft altijd een favoriete bal, soms raakt er een bal  kwijt en dan krijgt hij weer een nieuwe favoriete bal.

Thuis ligt de bal wel vaak gewoon op de grond, dan kijkt hij er niet naar om.

Maar met wandelingen vindt hij het heerlijk om de bal in zijn bek mee te nemen.

Je kan desnoods 3 uur weg, dan weet je nog zeker dat hij met bal weer thuis komt.

Hij legt hem wel eens neer om ergens te snuffelen of zo, maar als hij verder loopt pakt hij hem weer op.

Daarom laat ik ook wel soms bewust de bal thuis, zodat hij ook gewoon zonder bal  mee kan, en dan taalt hij er ook niet naar.

 

527062.jpg

 

 

 

 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Typisch Willow.

Wanneer ze iets gepakt heeft (slof, schoen, handdoek etc) héél hard voorbij rennen. Als je haar dan negeerd, gaat ze in de keuken staan grommen.. ze wil zó graag dat er aandacht aan besteed wordt. Als je dan naar het toe gaat flink uitdagen en nét op het laatste moment wegrennen. Als je het negeert, zie je de teleurstelling in haar hele lijf, en legt die schoen maar naast je neer op de bank.


Áltijd 1 keer tegen de deur aanspringen als we gaan wandelen. Ik ben dit nu aan het afleren, steeds als ze springt, draaien we om, lopen een rondje door het huis, en doen dan nog een poging. Dit begint ze nu door te krijgen


Bij de pakwerk training gaat ze eerst iedereen af voor een knuffel, en is ze een lief schattig hondje, om vervolgens, zodra ze de zweep hoort, de knop om te slaan, en laat ze zien hoe stoer ze is.


Áltijd voor de deur liggen en NIET aan de kant gaan. Ik kan dan met mijn volle gewicht tegen de deur aan leunen, en zo schuift Willow weg. Maar opstaan, ho maar.

 

Kahlúa:

Heeft áltijd iets in haar mond als je binnen komt. Als er niets in de buurt is, zie je haar wanhopig zoeken, en pakt dan van wanhoop maar een fleecedeken van de bank, of een kussen van de stoel.


Muizen vangen. Ze maakt hoge sprongen, als een wolf, en komt dan met haar voorpoten op de muis terecht, ze is er echt goed in, mijn arm wordt regelmatig bijna uit de kom getrokken omdat ze een muisje in de bosjes hoort. Soms heeft ze raak, en eet ze ze op, máár de spitsmuizen laat ze liggen.


Kahlúa hapt in handen van mensen die ze goed kent. Wanneer bezoek of ik binnen kom, neemt ze even zacht mijn of hun hand in haar bek, maar ook wanneer we door de bossen lopen, zal ze af en toe even je hand pakken.


Als de motor van iemand in de wijk door onze straat rijdt, rent ze blaffend door de tuin, net zoals duiven op de schuur. Dat mag ook niet.

 

Rollen, ze rolt graag, en veel. Tijdens het terug brengen van een bal, wordt er op z'n minst 10 keer overheen gerold voor ze deze bij mij terug brengt. Maar ook bij een gewone wandeling kan ze ineens neerploffen om lekker te rollen.


Brommen als ze lekker geaaid wordt. Kahlúa is een enorme knuffelkont en ploft het liefst luid brommend bij je op schoot.

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Ik ben deze verhalen allemaal lachend aan het lezen. Grappige lieve hondjes hebben we ook

honden page profiel Puck & Fenrir Puck & Fenrir 3 doggies

honden foto van Puck & Fenrir

Fenrir kan heeeel trots op zichzelf zijn haha! Als hij iets heeft gedaan wat hij spannend of moeilijk vind en ik beloon hem daarna voor het goed handelen wordt hij helemaal blij, staart gaat in de lucht en hij gaat echt lopen paraderen of hij wil zeggen "zo kijk mij eens even!" hp-shiny

 

Verder verzameld hij in huis graag zijn spullen op 1 plek, als hij bijvoorbeeld op zijn nylabone wil kauwen pakt hij eerst zijn flos, kong wubba en kleedje uit zijn mand, gaat op die berg spullen liggen en dan op zijn nylabone kauwen 

honden page profiel Marga en de honden Balou en Lotus.Marga en de honden Balou en Lotus. 3 doggies

honden foto van Marga en de honden Balou en Lotus.

Hier is vooral Lotus de druktemaker, Balou is wat rustiger en vind alles best zolang hij zo af en toe maar even een knuffel of aai over zijn bol krijgt, prive aandacht dus. Lotus weet hem wel vaak uit te dagen tot spelen door iets van hem af te pikken of tegen hem aan te springen. Lotus vermaakt zichzelf heel goed, ze kan tijden met een speeltje in de weer zijn soms zo erg dat het wel lijkt dat ze schijnzwanger is. Ze speelt ook graag samen met Balou en ze vind het leuk om met mij te spelen, apporteren of snoepjes zoeken, ik kan mij tijden vermaken door naar mijn spelende tweetal te kijken, het is zo'n heerlijk stel samen. 

534752.jpg534941.jpg

honden page profiel PetraPetra 3 doggies

honden foto van Petra

Rasta is mijn handschoen, knuffelig,braaf en altijd goeie zin.

we begrijpen mekaar en als ie dan een zeldzame keer een streekje uithaalt kijkt ie heel trots, goed hé mama.

het is echt een troost”meisje” als mijn beste vriendin bij me kwam en verdriet had legde hij een poot of een kop op haar schoot en troostte haar.

Ze is niet echt een hondenliefhebster maar op Rasta is ze dol.

Ziggy is mijn kleine hulphondje en zorgt ervoor dat ik de troep achter me opruim.

nieuwsgierig een regelneef maar ook heel aanhankelijk en kan heel vaak lekker tegen me aankruipen om over zijn buikje gekriebeld te worden.

het is normaal gesproken een hondje wat ik nooit uitgekozen zou hebben.

Q heb ik me vergist, meneertje besloot anders, hier ga ik wonen en hij pakte me totaal in met zijn prachtige sprekende slimme oogjes, zijn fluffie roomzachte oortjes en zijn vrolijke aard.

natuurlijk kan ik hem wel eens achter het behang plakken maar ze horen gewoon bij mij en ik ben dol op ze allebei.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Nog zo'n fratsje van ons Nukka: als ze iets gedaan heeft waarvan ze weet dat het echt niet mag, dan past ze snel het trukje van reverse psychology toe. In plaats van haar 'misdaad' te verstoppen, gaat ze die heel nadrukkelijk in de kijker zetten en doen alsof het iets gewéldigs is.

Bijvoorbeeld: wij hebben (na jaren onderhandelen hp-wink) een deal: in de tuin mogen ze alles doen (graven, planten uitrekken, enz.), maar van de bloempotten blijven ze af. 

Op gegeven moment zit ik in de keuken en komt ze me halen. Ik moét meekomen. Dus ik volg haar naar de tuin. Daar gaat ze heel trots naast een uitgegraven bloempot zitten. Niet zomaar half werk, nee nee, de hele plant vakkundig versnipperd en op een hoopje naast de pot gelegd. Kijkt ze me aan met een blik: 'Wat heb ik dat knap gedaan, he!' 

Haha, die deugniet. Hoe kan je dan boos zijn? Ja, dat weet ze natuurlijk, die snoodaard! cool

 

 

honden page profiel Eggermont KatelijneEggermont Katelijne 3 doggies

honden foto van Eggermont Katelijne

Indy gaat altijd in de weg liggen.Dus moet je maar naar de grond kijken,waar is hij nu weer.En volgt hij je naar het toilet,dan doe ik de deur al zeker niet meer helemaal dicht,want dan geraak ik er niet meer uit.Lijkt wel op een tochthond soms.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

" Nog zo'n fratsje van ons Nukka: als ze iets gedaan heeft waarvan ze weet dat het echt niet mag, dan past ze snel het trukje van reverse psychology toe. In plaats van haar 'misdaad' te verstoppen, gaat ze die heel nadrukkelijk in de kijker zetten en doen alsof het iets gewéldigs is.
Bijvoorbeeld: wij hebben (na jaren onderhandelen ) een deal: in de tuin mogen ze alles doen (graven, planten uitrekken, enz.), maar van de bloempotten blijven ze af. 
Op gegeven moment zit ik in de keuken en komt ze me halen. Ik moét meekomen. Dus ik volg haar naar de tuin. Daar gaat ze heel trots naast een uitgegraven bloempot zitten. Niet zomaar half werk, nee nee, de hele plant vakkundig versnipperd en op een hoopje naast de pot gelegd. Kijkt ze me aan met een blik: 'Wat heb ik dat knap gedaan, he!' 
Haha, die deugniet. Hoe kan je dan boos zijn? Ja, dat weet ze natuurlijk, die snoodaard! 
 
  "

Haha, portret!

honden page profiel LisetteLisette 3 doggies

Typisch Boef:

* Wil hij aandacht, dan zal hij zorgen dat hij die krijgt. Hij springt met zijn 25 kilo zo op je schoot en lebbert je af.

* Water op in zijn bak? Dan mept hij met zijn poot tegen de bak ten teken dat hij water wil.

* ik hoef nooit een bal mee te nemen. Op 1 of andere manier vind hij er zelf altijd 1. Dan duikt hij bij het losloopveld ineens de bosjes in omdat hij iets ruikt en komt hij terug met een bal. 

* Als het s'avonds laat is en wij staan beiden op, dan loopt hij zelf al naar de bijkeuken deur. (Zijn slaapplek)Ook als wij zeggen:" we gaan naar bed" staat hij meteen voor de deur (evenals de katwink)

* Loop ik richting de w.c (tussendeur door) weet ik al dat hij erachteraan  komt. Blijft voor de deur wachten. 

* Tijdens het lopen raakt hij af en toe expres mijn been aan met zijn snuit.

* Stoot 20x per dag zijn grote neus ergens tegenaan. Wij noemen hem dan ook vaak "de neus".

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Ziva heeft veel van die kleine dingetjes.

Even denken, uhm...

Ze heeft geleerd dat ze geen vogels en konijntjes weg mag jagen. Dat wil zeggen... ze heeft geleerd dat ze er niet op af mag rennen! Dat doet ze dus ook niet. Maar ze weet dat ze toch wel weg gaan als ze op het pad zitten waar wij lopen. Dus dan gaat ze langzaam lopen, staren naar vogels/konijnen en als ze dan weg vliegen/rennen, kijk ze achterom met een hele trotse blik. Niet gerend en toch weggejaagd hp-shiny

 

Na het eten komt ze vaak even bij ons staan, speciaal om in ons gezicht haar dagelijkse boer te laten. En bedankt, hond foot-in-mouth

 

Ze vindt overal ballen. We hebben inmiddels 4 tennisballen in huis, twee chuckit ballen, een klein balletje, een klein badeendje (geldt als bal volgens Ziva) en een zwarte rubberen bal van kong. Alleen de Kong-bal, het kleine balletje en één van de chuckit ballen zijn gekocht.

 

Als je haar een nieuw trucje wil leren en ze weet dat ze iets moet doen, maar niet wat, gaat ze plat op haar zij liggen. Dat is namelijk het eerste moeilijke trucje dat ik haar geleerd heb dus als ze het even niet weet, doet ze dat maar. Kan ik haar meteen mooi op haar buikje aaien ter geruststelling dat ik écht wel weet dat ze goed haar best doet.

 

Over buikje gesproken: dat moet geaaid worden. Altijd. Ongeacht de positie (van haar of ons) die er voor nodig is om dat mogelijk te maken.

 

Alle stokken, dennenappels en balletjes in het hele bos zijn van haar, of ze er nou mee speelt of niet. Andere honden moeten er van af blijven anders maakt zij ze dat wel duidelijk. Soms heeft ze iets moois bij zich en weigert ze te spelen omdat ze dat moois niet kwijt wil raken. Dan pak ik het en stop het in mijn tas, dan kan er vaak wel gespeeld worden en krijgt ze het daarna weer terug.

 

Veel groenten lust ze graag, fruit hoeft ze alleen de eerste keer dat ze het krijgt en daarna nooit meer.

 

Ze blaft nooit, behalve bij behendigheid. Daar blaft ze me de oren van mijn hoofd als we een parcours lopen maar ook als we wachten en naar een ander kijken, kan ze niet stil zijn. Dan komt er een heel scala aan piepjes, blafjes, grauwtjes, grommetjes en harde blaffen uit om te laten weten dat zij óók wil en het bovendien veel beter kan!

 

Blaffen als de bel gaat en tegelijkertijd druk kwispelen omdat ze weet dat er een leuk iemand aan komt.

 

Ze weet precies welke fietsen van leuke mensen zijn, daar snuffelt ze veel aan, ondertussen druk kwispelen. Andere fietsen kijkt ze niet naar om. Dit doet ze ook als die fiets al maandenlang niet meer gebruikt of van iemand anders is.

 

Over leuke mensen gesproken: er is een lijst van ongeveer 20 mensen die leuk zijn. Die kunnen bij en met haar doen wat ze willen! Deze lijst is gesloten toen ze 4 maanden oud was en wie er toen niet op stond, zal er ook niet op komen. Dat betekent dat mensen haar kunnen negeren, dan negeert Ziva hen ook. Doen ze dat niet dan zal ze wegduiken en weglopen en zelfs bang worden als die persoon vasthoudend is.

 

O, en: vindt het heel leuk om dingen te zoeken, is er verrassend slecht in om ze te vinden (5 minuten zoeken naar een bal die aan mijn voeten ligt. Of ergens tien keer vlak langs af lopen).

Een goede wandeling eindigt met Ziva als vies, vuil moddermonster en ons huis omgetoverd tot strandhuis, zoveel zand ligt er dan als ze is opgedroogd.

 

honden page profiel sneeuwwitje en de dwergsneeuwwitje en de dwerg 3 doggies

honden foto van sneeuwwitje en de dwerg

Als hij hoort dat ik de schuif met zijn leiband open, dan draait hij wild rondjes.

Als hij aandacht wil, of net dat lekker stukje vlees, dan gaat hij zitten op zijn kont, en gaat systematisch met beide pootjes op en neer bedelen :-).

Hij tikt tegen je arm in de zetel tot je hem aait en smijt zijn speelgoed echt letterlijk in je schoot of onder jouw neus(incl kwijl) tot je het opgooit.

Hij snuffelt aan elk paaltje en stukje onkruid, plast en gaat dan soms fier met zijn achterpoten 'schrapen' alsof hij zich groot voelt.

Hij bromt bij valavond als hij ergens is dat hij niet gewoon is, tot je hem gerust stelt.

Hij is soms bitsig als honden over hem heen gaan staan, en snauwt dan van zich af.

Als hij wil geaaid worden dan klikt zijn hoofdje op een heel grappige manier naar je borst toe en laat hij zich 'vallen' op jouw lichaam :-).

Hij is soms een beetje dom en onhandig, dan springt hij net naast de zetel waardoor mijn vriend en ik in een deuk liggen.Hij kijkt dan erg beteuterd!Ook als je doet alsof je een bal gooit, blijft hij die lange tijd zoeken.

Drink je een fles leeg dan staat hij al te wachten tot hij er mee mag spelen, net als kurken van cava of wijn :-).Hij is er echt verzot op!

Ik kan zo wel nog even door gaan haha!!!:-D

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † 3 doggies

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Echt een leuk topic hp-thumbsup

Heerlijk al die verhalen en ook veel herkenning.

 

Ik hou het nu even bij typisch Waldo.

Ivm zijn kennelsyndroom (jonge zwerf pup zonder moeder) en half leven in hok was hij nogal onhandig ook met levens ervaringen..dit uitte zich vooral bij heel enthousiast zijn.

Hij liep als een raspaardje met zijn mooie lange pootjes (letterlijk gezegd door paardenfokker)

Als er iets of iemand achter hem liep stond hij stil tot ze voorbij waren

Maar liep hij enthousiast over een smal bruggetje...dan viel hij in de plomp

of hij sprong naast de boot ipv erin

Of viel in de gracht toen de oppas hem riep en hij omkeek ..

Hij schrok altijd van openen van een drankje met koolzuur hoe voorzichtig je ook was(dan zei je sorry waldo)

en als je je computer uit deed(ping) dan zei hij woef hp-wink

Ohh en als hij ivm aan de dunne eens binnen moest poepen...dan deed hij dat stiekem (zonder aandacht trekken)tussen de kattenbak en de wc..om vervolgens pirouettes te dansen in de gang van opluchting

Een andere blooper was wachten met in bakfiets springen tot de tent open is..

Hahaha hoevaak hij wel niet is afgestuiterd tegen de tent.hp-sleephappy...zijn bakfiets.

en als hij naast bv een onderweg gekochte pompoen moest zitten (ruimte zat)

waldo zijn typische "wat moet dat daar" gezicht hp-heart

en zijn blije huppeltje naar een lekkere konijnen keutel (de poep die mocht)

Dat hij eerder blij aan kwam met mensendrol aan wc papiertje vond ik minder..en dat en paardenpoep gelukkig af kunnen leren.

Als waldo ging jagen was dat 30 meter achter iets aan..en dan vervolgens zei hij blij woef en keek om...van goed gedaan hecool

Afijn nog zoveel meer

en over Jeff en Mootje niet minder..maar voor nu even waldo

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

538689.jpgwww.hondenpage.comToto is me dr een hoor. Ik dacht, ik ben een Landseer gewend, kom maar op met een Golden, maar hij heeft eigenwijs uitgevonden. Ik lach wat af. Als hij speelt steekt ie zn kont in de lucht, of maakt een koprol. Wandelen is het leukste wat er is, zelfs zo leuk dat hij niet meer naar huis wil en op de oprit gaat liggen. En dan kan ik mijn hele trucendoos open halen, hij blijft liggen. Nog nooit meegemaakt :-)

 

honden page profiel Lotte & MarleyLotte & Marley

honden foto van Lotte & Marley

Zo typisch ook dat van speeltjes heel dwingend in je schoot gooien.

En die koprollen ken ik ook zonnetje! Lach me altijd een ongeluk daarom.

Mooi al die verhalen en grappige herinneringen aan Waldo Roos! Koester ze.hp-heart

Hilarisch verhaal ook van die bloempot Alaska.

 

Leuk al die verhalenhp-heart

 

honden page profiel Pascale met Kahlúa, Willow en OnyxPascale met Kahlúa, Willow en Onyx 3 doggies

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

" Zo typisch ook dat van speeltjes heel dwingend in je schoot gooien.


Haha zo iets? Hoe duidelijk kan je zijn hp-shiny

538690.jpg

honden page profiel MoniqueMonique 3 doggies

honden foto van Monique

 

Rox is gewoon een dwaze hondhp-heart

538691.jpg

Nu een goede foto.

 

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Aiden:

* Ligt liever op de bank dan dat we gaan wandelen.

* Kan met zijn poot precies je hand sturen zodat je op de juiste plek aait.

 

Abby:,

* Kijkt je niet aan, maar kijkt dwars door je heen

* Maakt de koelkast open als ze honger heeft

 

Anna heeft nog niet echt speciale trekjes voor zover ik haar nu ken :) 

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva 3 doggies

honden foto van Vera en Ziva

Nog zoiets. Als Ziva een mooie tak vindt op een wandeling, neemt ze die graag een stukje mee. Máár dan moeten wel eerst alle zijtakken eraf. Groot of klein!

Geef je haar niet de tijd om dat te doen, dan neemt ze de tak mee en benut elke paar seconden dat ze stil staat om er meer zijtakken vanaf te halen.

Soms moet ook de schors eraf maar alleen als die al een beetje los komt.

honden page profiel MurphyMurphy 3 doggies

honden foto van Murphy

Leuk topic! Wat Murphy nou echt Murphy maakt.. er zijn er wel een paar:

 

- Ze heeft de gewoonte om heel hard te brommen als we haar 'storen' terwijl ze wil slapen. Dat kan zijn langslopen of haar aanraken, of iets anders. Ze gromt niet, maar het is echt een soort langgerekte zucht/kreun... 'moet dat noooouuuuuuu'

 

- Ze mag heel af en toe bij ons in bed, ze weet dat het normaal niet mag dus als het dan lukt gaat ze gelijk druk kwispelend liggen, oren naar achteren en ons onzeker aankijkend. Als ze doorheeft dat het ok is gaat ze gelijk daarna (binnen 30sec) 'slapen'. En dan doet ze dus net alsof ze slaapt. Haar naam noemen, aanraken, ze houdt haar ogen stijf dicht en reageert nergens op, want dan kunnen we haar ook niet wegsturen hahaha

 

- Ze ligt het liefst voor de deur van de koelkast. Maakt niet uit dat ze soms 6x achter elkaar daar dan weg moet worden geduwd, ze gaat er gelijk weer liggen. 

 

- Ze is heel erg lief, maar speelt heel lomp. Andere honden houden hier meestal niet van, dus als we met een groepje bij elkaar zijn struinen de meeste honden bedaard rondjes, en Murph gaat van de een naar de ander om te proberen te spelen. Ze wordt er wel beter in en speelt rustiger, maar al snel wordt ze weer te enthousiast, gaat weer springen, en dan krijgt ze het deksel weer op de neus. 

 

- Ze speelt met alles (bezems, takjes, kussens, dekens, papiertjes, al haar speeltjes) behalve de voerdummy. Die laat ze pertinent links liggen hp-frusty

 

- Murph raakt gefrustreerd van al te ingewikkelde voerspelletjes. Een bal met brokjes er in? Laat maar. Een gevulde kong? Als het niet makkelijk eruit te werken is (losse brokjes) eindigt ie met voer en al ergens in de bosjes (waar die vervolgens door de apen wordt meegenomen.. ben al voor veel geld aan speeltjes kwijt undecided

 

- Ze heeft een super goeie neus en doet graag zoekspelletjes. Tijdens het wandelen trekt ze moeiteloos hele oude mini stukjes bot van 1 bij 2cm uit het zijterrein, die ze dan in het voorbijgaan ruikt (en al krakend opeet als ik haar niet voor ben).

 

- Als laatste; ze is een echte observeerder en waker. Ze speurt constant de horizon af en ziet vaak dingen voor wij het doen. Elke avond worden de voor- en achteringang in de gaten gehouden en bewaakt tegen de wilde kat en ander 'gespuis' dat rond het huis scharrelt (inclusief motten die rondom een tuinlamp vliegen. Mag niet van mevrouw cool)

honden page profiel Eggermont KatelijneEggermont Katelijne 3 doggies

honden foto van Eggermont Katelijne

Nog typisch Indy.Doen alsof hij slaapt,met geknor en al.En op wandeling vind hij wel eens een kadaver ook.Wat minder leuk eigenlijk.Want zo heeft Indy wel eens de hele weg terug naar huis met een konijntje rondgelopen.Maar afgeven,nee hoor.Tot binnen in de keuken hij een lekker staafje kreeg.Zo heeft hij eens met een konijnenhok rondgelopen ook.Vond hij een dood kalfje dat langst de weg was gedimd,echt waar.En doodgereden dingen dat steekt hij ook graag zijn neus in.Babababrrrr.

honden page profiel Eggermont KatelijneEggermont Katelijne 3 doggies

honden foto van Eggermont Katelijne

Konijnenhok moet konijnenoor zijn.

honden page profiel Eggermont KatelijneEggermont Katelijne 3 doggies

honden foto van Eggermont Katelijne

Gedimd= gedumd.

Amai,ik moet gaan slapen geloof ik.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^