HondenPage baasje marjan & Babs

Wat schreven de vrienden van marjan & Babs op het forum

honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena schreef in Grrr...waarom mag iedereen zomaar een hond houden?
Vraag ik me nog 1 dingetje af... Zou je ook geroepen hebben 'gooi maar los' en afgewacht hebben wat er gebeurde als de ander een grote brede kerel was geweest met een, in jouw ogen, 'dominante' Rottweiler van zo'n 50 kilo...?
honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena schreef in Grrr...waarom mag iedereen zomaar een hond houden?
Hahahah Mariska...je zou cabertier moeten worden. Wat een onzin weet jij er bij te bedenken om het verhaal naar je hand te zetten. En dan ook over respectvol reageren gesproken... Volgens mij heb ik, en het overgrote deel van de anderen, jou heel beschaafd en respectvol benaderd. Dat jij op zo'n manier op zorgvuldig geformuleerde antwoorden reageerd en het feit dat je denkt als homo zijnde geen kinderen kan krijgen, zegt mij genoeg over jouw niveau. Ik ben in deze overtuigd van mijn gelijk en weet dat ik ervoor zorg dat anderen geen last hebben van mijn keuze voor een huisdier. Ik kap met deze discussie, geen zin om uitgelachen te worden door een flapdrol die te eigenwijs is om zich open te stellen voor andere meningen.... Triest
honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena schreef in Grrr...waarom mag iedereen zomaar een hond houden?
Ik zie de link niet tussen je hond aan de riem houden en het als kind beschouwen. Dus omdat ik mijn honden aan de riem hou als mij dat uitkomt, zie ik ze als mijn kinderen? Als ik met mijn honden loop en ik kom iemand tegen, lijn ik mijn honden altijd eerst aan, of de ander nou los loopt of niet. Het is een goede oefening, en ik kan later altijd nog beslissen of ik ze los laat om te spelen of dat ik lekker door loop! Die link is er op zich ook niet...maar bij deze vrouw was dat wel duidelijk het geval. Dat verklaarde mogelijk haar gestreste gedrag. Over aannames gesproken...
honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena schreef in Grrr...waarom mag iedereen zomaar een hond houden?
Van opzettelijk is dus wel sprake, want je had je hond op tijd bij je kunnen halen, of in ieder geval zo snel mogelijk maar jij kiest ervoor om je hond zijn eigen beslissingen te laten nemen. En op het moment dat je daarvoor kiest, is het opzettelijk. Na 4 pagina's ben ik wel zover dat ik serieus het idee heb dat we je niet van mening gaan veranderen. Is prima, ik hoop dat wij elkaar niet gaan tegenkomen en dat jouw hond niet bij de verkeerde besluit om zich eens even te laten gelden.
honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena schreef in Grrr...waarom mag iedereen zomaar een hond houden?
En daar gaat het dus al mis, jouw hond heeft niet te snuffelen bij een aangelijnde hond! Logisch dat de ander meer en meer spanning opbouwd. Want dat is het, spanning, die staartdracht heeft NIKS met domninantie te maken maar alles met opbouwende spanning. Maar nee, jij kiest er toch voor om je hond door te laten gaan met provoceren. En dat jij op zo'n moment niet kan / wil / durft in te grijpen (want bang voor knauw en 'hij luistert toch niet') vind ik des te meer rede om je hond lekker bij je te houden.
honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena schreef in Grrr...waarom mag iedereen zomaar een hond houden?
Jammer dat je niet in wil zien dat jouw principe (dat die vrouw haar hond los MOEST laten in jouw ogen) niet correct is. Niemand kan een ander verplichten om zijn of haar hond los te laten, nooit. Ook niet in een losloopgebied, ook niet als er genoeg alternatieven zijn om niet door het losloopgebied te lopen. Als jij ziet dat een andere hond aangelijnd is, moet jij het moment dat jouw hond even bepaald dat er iemand op een plek gezet moet worden, voor zijn en je hond bij je houden. Dat je daar niet altijd op tijd mee bent okee, ik zie het ook wel eens te laat en ja, dan kan er wel eens een snauw vallen. Maar opzettelijk je hond een aangelijnde en gespannen hond laten provoceren, is in geen enkel scenario goed te praten.
honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena schreef in Grrr...waarom mag iedereen zomaar een hond houden?
Als jij voor mij zou bepalen dat jouw hond mijn hond 'op zijn plek moet zetten' (plek? welke plek in godsnaam??) d.m.v. overstaan, grommen en tanden laten zien, nota bene terwijl mijn hond aangelijnd is, dan zou je van mij de wind van voren krijgen, en goed ook! En mijn hond zou jouw hond ook in niet mis te verstane taal duidelijk maken dat ie lekker moet ophoepelen... Mijn hond is ook vaak een doetje maar laat zich toch echt niet de kaas van het brood eten hoor. Ontzettend aso om te weten hoe je hond (vaak) reageerd op hoge staarten en hem dan toch af te laten lopen op een gespannen, aangelijnde hond. Ook nog wetende dat deze hond zijn staart niet hoog heeft vanwege zelfverzekerd gedrag maar omdat het een raskenmerk is, en dan nog vinden dat hij even lekker op zn plek gezet moet worden, niet normaal. En wat dan nog het ergste is, je bent nog oprecht verbaasd over onze eensgezinde reacties ook... Ondanks dat je echt ons punt niet lijkt te (willen) snappen, hoop ik toch dat je eens kritisch naar je eigen gedrag gaat kijken, voor je de verkeerde hond tegen komt, met wie de situatie wel uit de hand loopt.
honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena schreef in gekookt bot gegeten help!!!!!!!!
En wat is er mis met langsgaan..? Gekookt bot kan gevaarlijk zijn dus bij de DA langsgaan zou ik zeker doen, als ik jou was.
honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena schreef in Bestormd door vreemde volwassen grote hond
Hoezo niet goed? Jij moet doen wat je goeddunkt om je pup / hond te beschermen. Je kende deze hond niet en dus kies je voor veiligheid voor je pup, daar is niks verkeerds aan, zou ik zeggen. Als het wel fout was gegaan, zou je jezelf nooit vergeven dat je hem niet opgepakt had, ja toch...?
honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena schreef in Halsband sluiting
Hier halsbanden van Rogz 4 Dogz, gaan al ruim 3 jaar mee. Geen problemen mee.
honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena schreef in Pomeriaan korte vacht
Je hebt je Keeshond geschoren??? In de hoop dat de vacht minder 'plat' zou gaan zitten??? Wat een vreemde redenering.... Je wacht toch gewoon af tot je hond volwassen is en kijkt dan hoe de vacht is...? Je gaat je pup (en volwassen hond ook niet btw) toch niet scheren, zelfs al zou de vacht niet rastypisch zijn. Dat kun je bij pups sowieso lastig bepalen, daarom moet je ook afwachten tot hij volwassen is. Echt bizar hoor, die hondeneigenaren die hun hond weet ik veel wat aandoen omdat het uiterlijk ze niet aanstaat ]0 What's next...? Kleurspoeling, facelift, liposuctie? En inderdaad, de prijs van je hond zegt helemaal niks over de raszuiverheid, dat doet alleen de stamboom...
honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena schreef in Hoeveel keer per dag laten jullie je hond uit ?
Dat wisselt heel erg, maar laten we zeggen, genoeg om haar geestelijk en lichamelijk gezond en tevreden te houden :)
honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena schreef in Van Puppy naar Hond. Quizzy
en kristina kent me persoonlijk dus is van NOG net iets meer zaken op de hoogte. :) Verder kan ik er perfect mee om dat men over de honden een reactie geeft, maar gaan zeggen dat iemand medelijden heeft met mijn kind, is gewoon énorm laag bij de grond. Schaam je. Jaaa, dat hebben we gezien in je vorige topics, dat jij er 'perfect mee om kan' als het gaat om kritiek op de manier waarop jij met dieren omgaat. Daar ging je heel goed mee om, ontzettend eerlijk en volwassen ook. En daarbij, jij roept zelf dat je honden je kindjes, je gezinnetje zijn, en nu maakt iemand, ik in dit geval, de vergelijking de andere kant op en moet ik me schamen...? Kromme redenering als je het mij vraagt. En nee, voor iemand als Miora kan ik, gezien het verleden en de situatie nu, niet blij zijn... Ook niet 1 keer. Anyway, de reacties van mijn medestanders en de waarderingen op mijn posts en de andere posts maken duidelijk dat ik mijn punt wel heb gemaakt dacht ik. Tabee
honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena schreef in Van Puppy naar Hond. Quizzy
@Kristina: de mensen, waaronder ik, waar jij op doelt hebben Miora al langer meegemaakt op dit forum en zijn dus van meer zaken op de hoogte. Wij reageren echt niet zomaar op deze manier...
honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena schreef in Van Puppy naar Hond. Quizzy
Toch jammer dat mensen die niet de reacties krijgen waar ze eigenlijk op hoopten (wishfull thinking noem ik dat) meteen gaan huilen bij het Moderatorteam en via PB... Gezien de waardering voor mijn post en de overige posts in dezelfde strekking, kan ik zeggen dat veel mensen het met me eens zijn, mooi zo!
honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena schreef in Van Puppy naar Hond. Quizzy
Ik ga gewoon zeggen wat vele forummers met mij ook denken.... Ik leef nu al met hond mee... Gezien jouw geschiedenis met honden en hier op het forum houd ik mijn hart vast. Wat als honden & kind niet goed samen gaat? Gaan er dan weer dieren zonder blikken of blozen het veld ruimen...? De beste voorspelling van toekomstig gedrag is kijken naar voorgaand gedrag, dus nee, van mij geen gezellige oehh en aahh reactie... -reactie aangepast door mod- -- reactie gewijzigd door het moderator team op 26 november om 10:26 --
honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena schreef in last van de katten van de buren
Volgens mij is het al eens gezegd: maar cacao doppen in de tuin strooien om katten te weren, is als je honden hebt gevaarlijk. Cacao doppen zijn giftig voor honden, net als chocolade, vanwege het theobromine gehalte erin.
honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena schreef in iemand tips? mijn hond loopt de nagels tot in het leven kapot..
Volgens mij kun je bij de dierenarts de nagels die steeds opengaan laten dichtbranden, onder narcose... Ook bestaat er een soort wax waarmee je de nagel kan afsluiten. Succes ermee!
honden page profiel jannettejannette schreef in Een nieuw plekje voor Chicco
de foto in jou profiel is dat chicco?? is mij niet helemaal duidelijk,sorry! jack russeltjes zijn heel intelligent en hij is nog jong dus van alles nog bij tebrengen, ik heb zelf een jr meissie van 1jr en ze zijn superleuk :-D heb je al een nestje gevonden voor haar??? en waar in de buurt wonen jullie?
honden page profiel jannettejannette schreef in lulu alweer 1jr.
Alsnog gefeliciteerd Lulu! Wat ben jij een leuke hond :-D dank je wel barbara ;-)
honden page profiel jannettejannette schreef in Hopelijk binnenkort weer boxerpupjes :))))
Hopelijk wel, en je bent meer dan welkom, zal je een goede, zachte rug massage geven
honden page profiel jannettejannette schreef in indy alweer 3jr
Fijne verjaardag Indy !!! d(^_^)b he bah! ook al zo mooi :-D
honden page profiel jannettejannette schreef in lulu alweer 1jr.
Alsnog gefeliciteerd met je verjaardag Lulu !!! d(^_^)b ahhh! wat lief,dank jewel ;-)
honden page profiel jannettejannette schreef in lulu alweer 1jr.
5mei is lulu 1jr geworden,kon door omstandigheden niet posten, vandaar deze late verjaardag notitie ;-) http://www.mijnalbum.nl/Foto-EEGIBNZA.jpg
honden page profiel jannettejannette schreef in indy alweer 3jr
gisteren 14mei is mijn knapperd alweer 3jr geworden. http://www.mijnalbum.nl/Foto-PIV4HUY4.jpg
honden page profiel jannettejannette schreef in Xena zoekt een nieuwe thuis
probeer het eens op fb bij gladiator dogs, zijn erg veel staf liefhebbers ;-) succes!
honden page profiel jannettejannette schreef in Hopelijk binnenkort weer boxerpupjes :))))
hey meissie,wat lees ik?,kan ik deze zomer weer pups snuifen :-D wat spannend weer voor jullie,ben erg benieuwd! LG jannette
honden page profiel Moo & MilaMoo & Mila schreef in Domme mensen...
Mijn honden lopen vaak en lange afstanden naast de scootmobiel. Ze lopen een gemiddeld tempo van 11 km per uur en een afstand van ongeveer 10 tot 15 km. Ze lopen altijd in draf. Volgens mij kan dit met deze temperaturen prima. Dit hebben we langzaam opgebouwd. Dit doen we een aantal keer per week, afgewisseld met lange boswandelingen en regelmatig een rustdag. Ik vraag me af of ze wanneer wij gaan wandelen met ze, ze minder lopen dan wanneer ze langs de scoot lopen. Ze lopen dan steeds te rennen en racen en springen over alles en elkaar heen. Wel is het belangrijk dat ze regelmatig in een plas water kunnen plonsen om af te koelen. Volgens mij is veel bepalender de conditie van de hond, de afmeting van de hond en de indruk die een hond maakt. Hier zie ik rustige en gezellige honden. Je kunt niet zomaar zeggen dat iets te veel of te warm voor een hond is. Dat is ook afhankelijk van andere zaken. Over het in de auto zitten. Gister hebben de honden hier ook in de auto gezeten, terwijl mijn man boodschappen deed (ongeveer 10 minuten). Ik kreeg niet bepaald het gevoel dat ze het heel erg vonden (zat erbij) en vraag me af wat het verschil zou zijn tussen alleen en met mij erbij. Het zijn niet de regels die bepalen of je iets wel of niet moet doen, maar je gezond verstand.
honden page profiel Moo & MilaMoo & Mila schreef in wie heeft er ook een kruising labrador/rigdeback
Mila is een kruising Labrador x Rigdeback/dalmatier. Het is een superlieve, goed luisterende hond....
honden page profiel Moo & MilaMoo & Mila schreef in Wie helpt ons, we komen er niet uit wat betreft ras e pup of volwassen
Is het niet vooral heel belangrijk op welke manier je een hond opvoedt? Een middenslag hond die plotseling aan de riem trekt kan je ook uit te evenwicht halen. En een jonge hond zal eerder trekken dan een oudere hond. Ik denk dat mits je een hond over het algemeen iedere dag flink laat wandelen het niet echt kwaad kan als je een dagje overslaat. Misschien moet je de afweging maken om te zoeken naar een iets oudere hond of een hond die al is getraind.
 

Vrienden van marjan & Babs

honden foto van Mariska & Zenahonden foto van jannettehonden foto van Moo & Mila

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^