Van Puppy naar Hond. Quizzy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

Quizje, mijn lieve Chinese naakthondenpup... Al mag ik van hem zelf geen pup meer zeggen, want hij is een heerlijke grote stoere beer (vindtie zelf. ;-) )

Alles wat ik zocht in 'n naakthond, dat is hij, en zelfs nog ietsie (oke, ik geef toe, véél ) meer dan dat! Hij is open, sociaal, lief, stabiel en van de duivel niet bang! Krijgt natuurlijk wel het goede voorbeeld van grote zus Pebbles, maar dat telt niet mee hoor, ik moest van hem zeggen dat hij zélf zo stoer is! ;-)


We zijn enkele struikelblokjes tegengekomen met hem.. En ik ben verbaasd hoe we ons daar samen hebben doorgewrongen. Als een team, maar ook als een echt gezin, met ons allen!

Zo werd ik heel erg ziek de week na we hem zijn gaan oppikken, en toen ik daar net beter van was, was ik plots altijd misselijk en moe... Diagnose, zwanger! :-)

Even heb ik met mijn handen in 't haar gezeten, een pup en zwanger, hoe ga ik dat oplossen?? Hoe ga ik hem zindelijk maken, hoe ga ik hem vanalles leren, hoe ga ik dit dit dit dit en dit doen???

Nou, bleek allemaal zorgen voor niets, Quizelmans heeft zichzelf ontpopt tot een prachtige Chinees met een heerlijk karakter, een hond die samenwerkt met zijn hele gezin, al kan hij soms wel eens het 'klein kind' uithangen, maar dat is hem vergeven. O-)

Elke dag weer bedank ik mijn fokster om mij zulk 'n prachtige hond toe te vertrouwen..
Quiz als pup van 3 maandspelen met zusje Pebbles!Op het strand, lekker zwemmen en spelen met de andere honden...


en daarna showklaar, om de eerste keer de ring in te gaan!! hij haalde een veelbelovend en een eerste plaats in de babyklasse op de clubmatch! daarna was hij 4e best in show baby!


van ongeschoren supporter als de zus wedstrijd loopt...Naar helemaal gegroomde prachtpuber!tot vandaag, heerlijk spelen met zijn hondenzusje, Pebbles op het veld...

Ik moest het gewoon even delen, omdat ik zo geweldig trots op hem ben! ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Van Puppy naar Hond. Quizzy" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Anna & Misha Anna & Misha 3 doggies

honden foto van Anna & Misha

altijd leuk om zo iets te lezen (geeft ons moed dat bij ons ook goed gaat komen:-D) houden zo!en hij is echt schattig ;-)

honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena

honden foto van Mariska & Zena

Ik ga gewoon zeggen wat vele forummers met mij ook denken.... Ik leef nu al met hond mee...

Gezien jouw geschiedenis met honden en hier op het forum houd ik mijn hart vast.
Wat als honden & kind niet goed samen gaat? Gaan er dan weer dieren zonder blikken of blozen het veld ruimen...?

De beste voorspelling van toekomstig gedrag is kijken naar voorgaand gedrag, dus nee, van mij geen gezellige oehh en aahh reactie...

-reactie aangepast door mod-

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 26 november om 10:26 --

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

ON TOPIC

Vriendelijk verzoek om on topic te blijven. Off topic gesprekken kunnen voortgezet worden via PB.

honden page profiel KimberleyKimberley 3 doggies

honden foto van Kimberley

Wat een schatje zeg!!! Ik wist voordat ik jouw foto's zag niet dat naakthondjes zo cute konden zijn! Als ik heel eerlijk ben vond ik de naakthondjes die ik tot nu toe gezien had altijd best lelijk, maar hij is echt leuk om te zien! En wat een lief koppetje!

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

" Wat een schatje zeg!!! Ik wist voordat ik jouw foto's zag niet dat naakthondjes zo cute konden zijn! Als ik heel eerlijk ben vond ik de naakthondjes die ik tot nu toe gezien had altijd best lelijk, maar hij is echt leuk om te zien! En wat een lief koppetje! "


Heb je ooit Elphaba van Wichita hier op het forum zien voorbijkomen? Dat is hetzelfde ras als Quiz , alleen dan helemaal behaard! (powderpuff variant)

Quiz komt van een goede fokker en ziet er uit zoals een chinese naakthond er hoort uit te zien. Het mag ook wel wat minder behaard, maar de foto's die je ziet voorbijkomen van honden met scheve tanden, stugge plukjes haar , bolle ogenen gerimpelde vacht over het hele lichaam, zijn meestal misfokken of kruisingen. :-)

honden page profiel KimberleyKimberley 3 doggies

honden foto van Kimberley

"

Heb je ooit Elphaba van Wichita hier op het forum zien voorbijkomen? Dat is hetzelfde ras als Quiz , alleen dan helemaal behaard! (powderpuff variant)

Quiz komt van een goede fokker en ziet er uit zoals een chinese naakthond er hoort uit te zien. Het mag ook wel wat minder behaard, maar de foto's die je ziet voorbijkomen van honden met scheve tanden, stugge plukjes haar , bolle ogenen gerimpelde vacht over het hele lichaam, zijn meestal misfokken of kruisingen. :-) "


De hondjes die ik gezien heb in real life waren niet van die hele enge zoals je die vaak op internet of tv ziet, maar gewoon niet zo mooi zeg maar, naar mijn smaak. Ik ga gelijk eens het andere hp-naakthondje bekijken!

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Is een schatje om te zien die Quiz, heel veel geluk toegewenst met 'm maar dat gaat wel lukken denk ik zo!

(ik ben overigens de andere met de Naakthond hier, maar dan met een puffje O-))

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

" Is een schatje om te zien die Quiz, heel veel geluk toegewenst met 'm maar dat gaat wel lukken denk ik zo!

(ik ben overigens de andere met de Naakthond hier, maar dan met een puffje O-)) "


Dat gaat m zeker en vast lukken! :-D
Ja, Elphaba de mooie puff! :-)

honden page profiel De bendeDe bende 3 doggies

honden foto van De bende

Miora, naakthondjes met weinig haar of kortere haren willen daarvoor absoluut geen kruisingen zijn!
Billy zijn papa is een raszuivere naakthond met stamboom uit een kampioenenlijn en hij heeft belange na geen mooie kuif vind ik persoonlijk.
Hij heeft wel redelijk lange haren maar ook maar dunnetjes.
Er is best wel veel verschil in naakthonden en powderpuffs die raszuiver zijn.

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Ik ben benieuwd hoelang de liefde dit keer stand houd.....

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Miora, wat verwacht je nu eigenlijk dat we gaan zeggen... Je schrijft over een team, een 'echt gezin'. Jammer dat Fauntje niet in dat perfecte gezinnetje paste. Ik snap niet hoe je jezelf hier nog op dit forum durft te vertonen nadat je zoveel honden in hebt laten slapen of weer in het asiel gedumpt hebt om denkbeeldige tumoren en/of onzinlijkheid. Je weet dat veel mensen (ik incluis) je hier liever niet meer zien, waarom je hier dan toch blijft is mij een raadsel. Wat mij betreft zet je je berichtjes over jullie mooie gezinnetje ergens anders neer want ik vermoed dat veel mensen hier er totaal geen behoefte aan hebben jouw berichten te lezen. Je 'puppiekrediet' is na de her-dumping in het asiel van Fauntje wel weg vermoed ik zo.

honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena

honden foto van Mariska & Zena

Toch jammer dat mensen die niet de reacties krijgen waar ze eigenlijk op hoopten (wishfull thinking noem ik dat) meteen gaan huilen bij het Moderatorteam en via PB...

Gezien de waardering voor mijn post en de overige posts in dezelfde strekking, kan ik zeggen dat veel mensen het met me eens zijn, mooi zo!

honden page profiel Luca & de poezels ^_^Luca & de poezels ^_^ 3 doggies

honden foto van Luca & de poezels ^_^

Sommige reacties hier ;-)

Ik heb niet alles gelezen maar heb wel even snel een update van iemand gekregen.

Als het niet gaat met een hond wat moet je dan doen? Jezelf in bochten liggen wringen en alsnog tot het zelfde (falend) resultaat komen? Hond en baas gaan hier dan ook onderdoor gaan met alle (ergere) gevolgen vandien. Je kan dan best even een moeilijke beslissing nemen en kiezen voor het welzijn van de hond. Of ben ik hierin verkeerd? Als de hond beter af is bij een ander baasje waarom niet?

Je kan het niet uitproberen hé. Het zou anders wel makkelijk zijn. Even een pup van dit ras testen voor een weekje, dan weer die voor een weekje, ... Wij hadden geluk dat we het wel konden uitproberen met Luca zijn mama (gastgezin) en wat ben ik nu blij dat ik ze niet in huis genomen heb. Ze trok Luca helemaal naar achteren en de situatie werd er slechter door voor hem en dat mag niet. Elke aanpassing dat je doet moet een verbetering zijn.

En om terug te komen over wat te doen als het met het kindje niet meevalt? WTH ?

Dus van hier een luide oehh en aahh :-D :-D :-D Die naakthondjes zijn echt cuter dan ik me kon voorstellen :-D Heb ik laatst ook ontdekt over de naaktkatten ;-) Vooral dat puppy foto'tje van Quiz :-D

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

tja helaas kan ik niet zeggen dat ik reacties van medeforumers niet snap, en ik denk dat miora dit zelf ook wel weet.

er is veel gebeurd en veel gezegd, ik wil en ga daar ook niet meer op in.
Fauntje zit inmiddels gelukkig weer goed en daar ben ik heel blij om.
ik wil best geloven dat je een lieve meid bent en je het in je eigen manier echt heel goed bedoeld, maar je bent o zo impulsief.
ik hoop van harte dat je veel geleerd hebt van alle voorgaande honden dat je het dit keer anders aanpakt. Dat je ook hand in eigen boezem hebt gestoken incl ieder ander lid van je gezin, en daar je lessen uitgetrokken hebt, want dan alleen hebben al die voorgaande dingen nog iets goeds opgeleverd dan alleen maar ellende.

Ik vind het persoonlijk moeilijk om een geweldig, super leuke post te gaan typen. Al die woorden in je openingspost die hebben ik al zo vaak gelezen en daarna ... maar toch hoop ik dat Quiz en Pebbels een mooi hondenleven mogen hebben bij jullie, dat ze mogen blijven tot ze oud en grijs zijn. En jullie straks als het gezinnetje compleet is jullie en de honden echt een team kunnen zijn en blijven.

honden page profiel esther esther

honden foto van esther

Honden zijn prachtige wezens...hondstrouw...
Zo zouden baasjes ook moeten zijn...

honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena

honden foto van Mariska & Zena

@Kristina: de mensen, waaronder ik, waar jij op doelt hebben Miora al langer meegemaakt op dit forum en zijn dus van meer zaken op de hoogte.
Wij reageren echt niet zomaar op deze manier...

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

" @Kristina: de mensen, waaronder ik, waar jij op doelt hebben Miora al langer meegemaakt op dit forum en zijn dus van meer zaken op de hoogte.
Wij reageren echt niet zomaar op deze manier... "

en kristina kent me persoonlijk dus is van NOG net iets meer zaken op de hoogte. :-)

Verder kan ik er perfect mee om dat men over de honden een reactie geeft, maar gaan zeggen dat iemand medelijden heeft met mijn kind, is gewoon énorm laag bij de grond. Schaam je.

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

" Miora, naakthondjes met weinig haar of kortere haren willen daarvoor absoluut geen kruisingen zijn!
Billy zijn papa is een raszuivere naakthond met stamboom uit een kampioenenlijn en hij heeft belange na geen mooie kuif vind ik persoonlijk.
Hij heeft wel redelijk lange haren maar ook maar dunnetjes.
Er is best wel veel verschil in naakthonden en powderpuffs die raszuiver zijn. "


hej meid, vandaar dat ik er bij had gezet 'het mag wel wat minder behaard ook' :-) Billy is ook op en top naakthond met minder volle kuif dan quiz, maar ik kan niet in elk topic het verschil tussen de verschillende types uitleggen :-D

Bouw blijft ongeveer t zelfde, beharing varieert :-)

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Fijn dat het goed gaat !
Ik vind Quiz wel heel erg leuk !
Vind je profiel foto ook erg leuk van de baby Fransebul !
Ga lekker genieten van je hondjes !

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Miora... we kennen elkaar ook al langer dan vandaag.

nu hoop ik echt als er problemen zijn, bespreek ze hier, een hond hebben is nu echt behouden.
en loop niet weg als er problemen straks zijn of komen, maar bespreek het hier, iedereen loopt wel eens ergens tegen aan, en wegdoen is nu niet meer aan de orde, denk wel dat je er veel van geleerd hebt.

en nu veel succes met je toekomstige gezinnetje waar deze pup/jonge hond echt bij hoort. :-D

honden page profiel De bendeDe bende 3 doggies

honden foto van De bende

"

hej meid, vandaar dat ik er bij had gezet 'het mag wel wat minder behaard ook' :-) Billy is ook op en top naakthond met minder volle kuif dan quiz, maar ik kan niet in elk topic het verschil tussen de verschillende types uitleggen :-D

Bouw blijft ongeveer t zelfde, beharing varieert :-) "

Ik kon het gewoon niet laten :-D

honden page profiel ArVArV 3 doggies

honden foto van ArV

Ik bemoei me niet vaak met dit soort discussie's die hier ontstaan, en ja, ik draai ook al langer op dit forum mee, dus weet van de hoed en de rand...

Maar mensen, adem in en adem uit, en ga door....niet meer terug grijpen op wat er was cq gebeurd is, want dat heeft namelijk geen enkele zin!
Er zijn mensen die honden een 2de kans geven, dus geef mensen ook een 2de, 3de of 4de kans.

Verbeter de wereld en begin bij jezelf, een beetje verdraagzaamheid, kom op, jullie kunnen het ;-)

En Moira, gefeliciteerd met je zwangerschap.

Vergeet ik nog te zeggen dat Quiz een heel grappig hondje is. Ik heb niet zoveel met dit ras, maar hij ziet er onwijs lief en grappig uit :-D

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

Kunnen we nu niet een keer blij voor haar zijn ?!
Ga lekker van je hondjes en straks ook je kindje genieten !

honden page profiel Mariska & ZenaMariska & Zena

honden foto van Mariska & Zena

"
en kristina kent me persoonlijk dus is van NOG net iets meer zaken op de hoogte. :-)

Verder kan ik er perfect mee om dat men over de honden een reactie geeft, maar gaan zeggen dat iemand medelijden heeft met mijn kind, is gewoon énorm laag bij de grond. Schaam je.
"Jaaa, dat hebben we gezien in je vorige topics, dat jij er 'perfect mee om kan' als het gaat om kritiek op de manier waarop jij met dieren omgaat. Daar ging je heel goed mee om, ontzettend eerlijk en volwassen ook.

En daarbij, jij roept zelf dat je honden je kindjes, je gezinnetje zijn, en nu maakt iemand, ik in dit geval, de vergelijking de andere kant op en moet ik me schamen...?
Kromme redenering als je het mij vraagt.

En nee, voor iemand als Miora kan ik, gezien het verleden en de situatie nu, niet blij zijn... Ook niet 1 keer.

Anyway, de reacties van mijn medestanders en de waarderingen op mijn posts en de andere posts maken duidelijk dat ik mijn punt wel heb gemaakt dacht ik.

Tabee

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Ik ben het net als vele van jullie niet eens met de manier waarop er om is gegaan met Faun maar kom op zeg dit is ook niet nodig.

Miora, hopelijk heb je een goede zwangerschap en loopt de opvoeding van Quiz ook goed door.
Hij is al aardig groot geworden.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

van de hoed en de rand...de spijker op zijn kop slaan, als de kalf verdonken is dan...ja klopt allemaal, geen credits meer voor Mevr. Miora van mij...net zoals zovelen...;-)

honden page profiel De bendeDe bende

honden foto van De bende

Als jullie niks nuttig te zeggen hebben dan alleen maar Miora af te zeiken, lees dan gewoon dit topic niet.
Dan weten jullie van niks en hebben jullie niks om je zorgen om te maken.
Net of jullie zijn zo perfect, iedereen maakt fouten.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

beetje jammer...

ik snap alle reacties wel, maar het natrappen is wel een keer genoeg toch? moet nu in elk topic wat er komt alles weer naar boven komen?

ik kan jullie helemaal begrijpen als je even niet blij kunt zijn voor TS, maar dat hoeft dan toch niet allemaal nog een keer neergezet te worden...klik dan weg en zoek een leuker topic :-)

en ik vind het ook niet kunnen om dan een vergelijking met het toekomstig kindje te maken...gaat te ver toch?

k vind het dan toch jammer om te zien dat de opningspost al verdwenen is en dit topic ook zo verbitterd wordt...

miora, over de honden zal ik dan maar niet beginnen...maar veel succes en geluk in de toekomst met je gezinnetje

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Van Puppy naar Hond. Quizzy" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Pittah Maxi brokken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^