Grrr...waarom mag iedereen zomaar een hond houden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Peter (Gast)

Ik kan me er regelmatig over verbazen waarom in Nederland iedereen zomaar een hond mag hebben en houden. Er zouden wat mij betreft zware eisen gesteld moeten worden aan de houders van honden, waarbij tenminste ook een verplicht theorie cursus over gedrag van honden moet worden gevolgd. Sommige mensen zijn zo dom en denken dat honden net mensen zijn. Net ook weer buiten:

Ik loop in een losloopgebied met mijn honden, komt er een vrouw aan met een Beagle...beestje draagt (zoals dat bij een Beagle hoort) zijn staart recht omhoog. Mijn hond kan weleens reageren op honden die zich wat dominant tonen. Niet zozeer agressief van het echt gaan vechten, maar hij zet ze wel even op hun plek (of hij wordt op z'n plek gezet, gebeurd ook weleens). Helemaal niks aan de hand zou je denken. Mevrouw heeft echter haar hond strak aan de lijn en hangt het beestje bijna op aan zijn lijn, met als gedachte dat het dan wel stopt? Mijn hond probeert hem nog steeds even op zijn plek te zetten, door boven de Beagle te gaan staan, wat te grommen en zijn tanden te laten zien. Ik roep (ik was nog een stukje verder weg) naar mevrouw dat ze haar hond los moet laten. Mevrouw weigert dat, want dan zou hij met ons meelopen?! Iemand waarmee die ik tegen kwam onderweg en waar ik mee opliep probeerde de mevrouw ook nog duidelijk te maken dat ze haar hond los moest laten. Maar nee hoor. Mevrouw probeerde eigenhandig mijn hond van haar hond af te halen (gelukkig niet gebeurd, maar dan zeker gaan zeuren als ze toevallig een hap in haar hand krijgt tijdens het pootjedrukken ;-) ?).

Ik heb mevrouw nog proberen uit te leggen dat ze juist voor het belang van haar eigen hond, haar hond los moet laten, hij kan zich, half opgehangen in zijn lijn, natuurlijk nooit verdedigen. Ze vond het schandalig en ik moest mijn hond maar onder controle hebben (heb ik ook wel, maar als hij even uit aan het maken is wie er dominanter is, heb ik ook weinig in te brengen hoor :-)). Haar nog proberen uit te leggen dat het een natuurlijke reactie is, en ze zich eens zou moeten verdiepen hoe honden "werken" en denken. Ik was een L-U-L, ik was niet in de natuur maar in een samenleving en moest me daar maar op aanpassen...tuurlijk.

Het meest zielige is nog wel dat de betreffende Beagle bij een baasje zit dat geen idee heeft hoe hij echt in elkaar steekt en wat voor hem (en andere honden) natuurlijk gedrag is. Tuurlijk is vechten niet goed en moet je (zover dat kan zonder zelf gevaar te lopen) proberen er alles aan te doen dat te eindigen en waar mogelijk te voorkomen. Maar er was hier geen sprake van vechten, het was enkel even een rang-bepaling. Waar helemaal niks mis mee is. Maar mevrouw ziet en behandeld haar hondje waarschijnlijk als haar kindje...tsja...wat moet je daar nou mee.

Ik kan hier zo boos om worden en daarom snap ik ook niet dat iedereen zomaar een hond mag houden. Je zou ook verwachten dat mensen zichzelf in de natuur/achtergrond van een hond verdiepen alvorens ze er een in huis halen, niet dus...blijkt te vaak.

Sorry hoor, ik moest dit even van me afschrijven. :-)
Hoe gaan jullie nu met dit soort gevallen om?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Grrr...waarom mag iedereen zomaar een hond houden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EsraBEsraB

honden foto van EsraB

Niet om het 1 of ander, maar ik vind dat jij in dit geval gewoon je hond bij je had moeten roepen.
Je kan moeilijk iemand verplichten een hond los te laten lopen. Misschien is er wel een hele goede reden dat die hond aan de lijn zit?
Als ik met mijn loslopende hond een aangelijnde hond tegen kom, roep ik die van mij gewoon even bij me. Heel simpel.
Gewoon elkaar de ruimte geven noem ik dat.

Sproet (Gast)

Pfft, waarom is er geen verplichte cursus 'hoe ga ik sociaal om met mijn medemens?' Sorry dat ik zo bot ben, maar ik vind dat jij in dit geval fout zit. Wanneer iemand zijn/haar hond aan de lijn heeft, hoor jij ervoor te zorgen dat jouw hond er niet naar toe gaat, zeker niet om 'de rang te bepalen' door grommend over de beagle heen te gaan staan. Daar zou ik ook niet vrolijk van worden. Je weet de reden niet waarom een andere hond aangelijnd is: de hond is mogelijk niet sociaal, heeft medische problemen of is een wegloper. Wie ben jij om daarop iemand anders te veroordelen? Ik heb mijn hond ook zo goed als altijd loslopen, maar wanneer ik iemand tegenkom die zijn hond aangelijnd heeft, roep ik mijn hond bij me en vraag of mijn hond even bij zijn/haar hond mag kijken of of ik hem even aan moet lijnen. Hebben ze dit om wat voor reden dan ook liever niet, respecteer ik dat en lijn hem aan tot ze gepasseerd zijn. Hoe moeilijk is het om een klein beetje rekening met elkaar te houden?

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Misschien een idee om je eigen goede raad op te volgen, en zelf even naar een cursus te gaan?Het is namelijk niet zo netjes om je hond ongevraagd op andere honden te laten toelopen, het toe te laten dat jouw hond deze andere hond 'op z'n plek' gaat zetten door te grommen, tanden te laten zien, erboven te gaan staan, enz. en dan nog de verantwoordelijkheid bij de dame te leggen.

Ik ga dus helemaal met je akkoord: en hoop dat je een verplichte cursus hondentaal gaat volgen. ;-)

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Ik vind dat jouw hond zich bijzonder asociaal gedraagt. en jij erbij... De honden hebben totaal geen band met elkaar (misschien is dit zelfs de eerste keer dat ze elkaar tegen komen) dus is er absoluut geen reden voor jouw hond om even te laten zien wie er "hoger" is. Jou hond had totaal geen recht om zich zo te gedragen. Bovendien is een "dominante" hond een hond die dit soort gedrag niet eens nodig acht. Wat mij betreft mag je zelf dus wel even een verplichte cursus volgen in hondengedrag...

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

losloopgebied of niet, het maakt zelfs niet uit of de andere hond vast of los was, je laat je hond niet zomaar afrennen op een andere hond.
ik vind het ook niet netjes dat jij je hond zo laat dommineren over een hond die hij toevallig even tegen komt. er komt een moment dat je hond dit bij een andere hond doet en dit (terecht) totaal niet in dank wordt afgenomen door de andere hond (en dan ga jij zeker zeuren als jouw hond toevallig een hap in de keel krijgt).

Peter (Gast)

Uhm,....we hebben het hier over een LOSLOOPGEBIED he...er zijn zat gebieden waar honden niet los mogen lopen hier om de omgeving. Dan moet je niet raar staan te kijken als er een andere hond los loopt en naar jouw hond toekomt. Ook niks mis mee. Als ik van te voren zie dat het misgaat had ik het natuurlijk voorkomen, maar er was tot het laatste moment niks aan de hand.

Welke idioot gaat er nu zijn hond aan zijn lijntje ophangen als hij "aangevallen" wordt? Dan wil je toch dat je eigen hond schade oploopt ofzo?

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

dat het een losloopgebied is neemt niet weg dat jij je verantwoordelijkheid niet moet nemen en je hond zomaar naar elke hond moet rennen.
 
geef je nu toe dat het gedrag van je hond not done en associaal is? jij moest er gewoon voor zorgen dat die beagle niet in deze situatie terecht kwam door jouw hond onder controle te houden. als het je niet lukt om je hond ondere controle te houden bij andere honden dan moet je hem  niet loslaten bij andere honden.

Peter (Gast)

En ter verduidelijking: als mijn hond even rangorde aan het bepalen is, gaat hij echt niet omdraaien en naar mij toekomen als ik 'm roep hoor. Simpelweg omdat hij daarmee zichzelf ook in gevaar brengt (omdraaien maakt je zwakker om van achteren teruggepakt te worden).

honden page profiel EsraBEsraB

honden foto van EsraB

Dan is het aan jou om te zorgen dat het niet zo ver komt. Hond bij je roepen voordat 'ie op een aangelijnde hond af stormt. En helemaal dat 'dominante' gedrag niet toestaan. Dat is namelijk weinig sociaal eerlijk gezegd.

Het staat trouwens nergens dat honden los MOETEN lopen in een losloop gebied.
Ik ken zat mensen die daar met hun hond (aangelijnd) lopen omdat dit gewoon de mooiste plekken zijn om de hond eens rustig te laten kuieren en snuffelen.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

dan moet jij je hond echt niet naar andere honden toe laten gaan.
bah dit is zo'n verhaaltje van ik laat mijn hond maar en als de andere hond het niet hebben kan dan vechten ze het maar uit.

ik laat mijn honden ook keurig hun hondentaal gebruiken maar zo aso kan echt niet en dat wordt hier afgebroken. mijn honden mogen een hond corrigeren als iets hun niet zint maar zo... en het gevaar lopen dat die andere hond niet snel en braafjes gaat liggen... nee, bedankt. ik bepaal de rangorde wel als leider van mijn roedel!
het is me ook duidelijk wie bij jou de hoogste in rang is.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

nou nou, sinds wanneer zijn losloopgebieden niet toegankelijk voor iemand die zijn hond niet los wil laten lopen (of dat nu handig is of niet, het is zo dat de hond los MAG, maar niet MOET)

en als je veel van Beagles weet, dan weet je ook dat het notoire weglopers kunnen zijn, die bij het roepen van de baas een complete tros bananen in hun oren kunnen kweken en gewoon aan de horizon verdwijnen..........

nu over die staart, dat "kan" domineren zijn (kijk mij eens even) het kan ook pure onzekere spanning zijn, in ieder geval is het voor iedere hondeigenaar een teken dat er spanning op staat en spanning isn nooit positief

het feit dat jouw hond de hond gaat "domineren" of liever gezeggd bezig is om een reactie te ontlokken zegt ook een heleboel over het spanningsveld waar jouw eigen hond in loopt, want waarom maakt hij zich zo druk over die Beagle, en waarom vindt jij het goed dat hij zich daar druk over maakt en naar toe gaat?

als jouw hond zo relaxed met jou op pad was, zou hij de beagle lekker negeren en met jou meelopen, maar dat doet tie niet, en jij doet niks om de gespannen beagle met rust te laten.

honden die elkaar niet kennen en niet met elkaar hoeven / moeten leven, hebben niets met een rangorde bepaling, het dient nergens voor, het is dan puur een "gevecht" om het even van dat moment wat totaal nutteloos is, en alleen maar honden (en mensen) beschadigd.

het is zeker niet 'natuurlijk" om honden bij vluchtige ontmoetingen elkaar vol spanning de maat te laten meten, het feit dat je denkt dat dat nuttig cq gewoon is...... schaart je bij de hondeneigenaren waar je zoveel kritiek op hebt

deze mevrouw heeft het volste recht om haar beagle aan de lijn te houden
jij weet niets van deze dame, noch van hoe haar hond in elkaar zit
dat doet er ook niet toe, het is slechts een vluchtige ontmoeting waarbij zij door het aanlijnen heeft aangegeven dat zij niet zo gesteld is op ongewenste contacten, het had jou gesierd je hond gewoon even bij je te houden en haar op enige afstand te passeren.

rangorde bepalen tussen honden die elkaar niet kennen....... das pas onzin.
sorry...... maar dit moest er ff uit

@edit, hinderlijke spelfout verwijderd

Sproet (Gast)

Ook in een losloopgebied heb je je aan bepaalde omgangsnormen te houden. Wanneer je hond sociaal is en op een leuke manier met andere honden omgaat, is het nog een ander verhaal. Als jouw hond zo op andere honden reageert, vind ik dat je hem niet naar andere honden moet laten gaan. Dit is geen goede reactie en ook niet natuurlijk/logisch om op zo'n dominante/opdringerige manier naar andere honden toe te gaan. Je hoort helemaal niet bang te hoeven zijn dat je hond schade oploopt door een loslopende hond.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Goed die vrouw had daar niet moeten lopen met haar aangelijnde hond (maar misschien kon ze even niet anders omdat ze via zo naar haar eindbestemming komt) en had haar hond niet moeten ophangen. Maar bekijk het eens van haar kant. Zij ziet dat haar hond door een asociale hond word belagen (want dat is het) en probeert haar hond te helpen om de enige manier die zij misschien kent. Weet niet goed wat ze moet met de situatie en het baasje van de belagende hond is ook niet zo sociaal om haar even te helpen door zijn hond terug te roepen zoals het hoort.

honden page profiel ..

honden foto van .

Huh?, misschien had jij je hond gewoon even bij je moeten roepen. O-) Het gedrag wat jou hond liet zien is namelijk niet zo heel beleefd naar de andere hond. Waarom zou jij het goedkeuren dat jou hond vreemde tegemoetkomende honden op hun plek gaat zetten? Als ik je tegen was gekomen had ik zonder pardon jou hond weg gejaagd O-). Want er hoeft geen enkele vreemde hond te zijn die ze overheen gaat staan, tanden ontbloot en grommen. Ik accepteer het niet van mijn eigen hond die het moeilijk vind om met jonge reuen om te gaan dat hij ze weg wilt jagen/corrigeren. Want hij kan gewoon leren ze te negeren ;-) (gaat overigens prima stukken minder stress voor Dusty dan dat hij het zelf moet oplossen) 

Honden die elkaar niet kennen hebben niet eens roedelverband met elkaar het zijn simpel ontmoetingen, dus ook geen notie om elkaar eens lekker op de plek te gaan zetten.  Daarnaast snap ik zelfs ook nog dat die mevrouw haar hond niet loslaat. Als de hond niet los kan door te veel jachtdrift is hij zelfs niet eens geinteresseert in een spelletje met jou hond maar zal direct zijn neusje gaan volgen. 

Dus ik sluit me aan bij de voorgangers hierboven een cursusje hondentaal is best een goed idee ':-)

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

" En ter verduidelijking: als mijn hond even rangorde aan het bepalen is, gaat hij echt niet omdraaien en naar mij toekomen als ik 'm roep hoor. Simpelweg omdat hij daarmee zichzelf ook in gevaar brengt (omdraaien maakt je zwakker om van achteren teruggepakt te worden). "

kijk, en das nu precies wat mijn hond wel doet
die draait zich om en loopt weg, hij kijkt ook niet meer om, en er gebeurd ook nooit wat
want door zijn relaxte houding geeft hij aan, dat er helemaal niks aan de hand is

er valt namelijk niks te bepalen met honden die hij niet kent, en ook maar heel kort vluchtig ontmoet
hij heeft er geen boodschap aan en laat ze gewoon staan, werkt al jaren prima

maar zulke honden zijn er niet veel, en dan nog, als ik iemand tegen kom, met een gespannen hond aan de lijn, haal ik mijn hond even rustig bij me, klip hem even aan en wandel er vriendelijk groetend langs, waarna vaak alsnog een praatje onstaat, juist omdat mijn hond zo relaxed is, maar dat terzijde

en losloopgebied is niets MOETEN, maar MOGEN
ik vind het ook nooit zo verstandig, maar ik respecteer het wel, bij ons zijn stukjes losloopgebied die je gewoon door moet wandelen wil je door het hele park kunnen wandelen, zou dat dan niet mogen als je hond aan de lijn zit???

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

sorry hoor, maar die vrouw heeft waarschijnlijk nog niet zoveel ervaring met honden die agressief op de hare afkomen, misschien omdat andere eigenaars wel hun honden bij zich kunnen houden?

Ik zou ook niet zomaar mijn hond loslaten als een of andere dat naar me staat te roepen terwijl zijn hond de mijne aanvalt, aangezien ik niet al te veel vertrouwen heb in de kennis van zulke baasjes.

Als jouw hond niet luistert omdat hij ff een andere hond op zijn plaats wil zetten, dan zou ik zelf naar de hondentraining gaan. Of laat jij dat altijd zomaar toe? Tot het een keertje op een groot gevecht aan komt, jouw hond is dan wel degelijk in fout en jij zal de kosten moeten betalen.

Peter (Gast)

Jullie verdraaien nu wel een heleboel:

1. Mijn hond is eigenlijk altijd leuk met andere honden, heel af en toe reageert hij eens op een andere hond. Nooit echt agressief, maar corrigerend. Er loopt hier in de buurt ook een hond waar hij weleens wat mee "vecht", en tien minuten later spelen ze weer vrolijk met elkaar.

2. Mijn hond gaat niet op andere honden af om dominant gedrag te vertonen. Hij komt gewoon een hond tegen, ruiken even aan elkaar en wellicht nog wat spelen (dat is eigenlijk altijd de intentie, op zich is mijn hond heel speels) en klaar. Bij het snuffelen ging het toevallig deze keer even "mis". Gebeurd zelden, alleen bij honden die zich zichtbaar dominant wanen, vaak besef je dit pas achteraf.

3. Als jouw hond niet los mag en je bang bent voor andere honden die los lopen...ga dan niet in een losloopgebied lopen. Ik ga niet bij iedereen die ik tegenkom mijn hond bij me roepen, dan is het effect van los lopen ook weg, want dan ben ik heel de tijd bezig. Een hond hoort gewoon op andere honden af te kunnen lopen in een losloopgebied.

Sorry hoor, maar wat zijn jullie hier allemaal pietluttig met je hondjes zeg. Jullie beschouwen ze toch ook niet als jullie kindjes mag ik hopen? Een hond is een hond, hoeveel ik ook van hem hou...als hij eens in een gevecht (wat gelukkig nog nooit echt is gebeurd: echt vechten) schade oploopt...is dat heel rot..maar wel de natuur. Maar we hebben het nu niet over vechten he...alleen corrigeren. Sinds wanneer is daar bij honden onderling wat mis mee.

honden page profiel KK

honden foto van K

volgens mij is het ook de bedoeling dat je met je hond bezig bent als je hem uitlaat.
mijn hond loopt ook los, maar al ik zeg dat ze moet volgen blijft ze bij mij, en gaat niet naar andere honden.
misschien kun je beter zelf een cursus volgen over hondengedrag, want dat jouw hond de rangorde wil bepalen bij honden die niet tot zijn roedel horen lijkt mij niet normaal.

honden page profiel ..

honden foto van .

" Uhm,....we hebben het hier over een LOSLOOPGEBIED he...er zijn zat gebieden waar honden niet los mogen lopen hier om de omgeving. Dan moet je niet raar staan te kijken als er een andere hond los loopt en naar jouw hond toekomt. Ook niks mis mee. Als ik van te voren zie dat het misgaat had ik het natuurlijk voorkomen, maar er was tot het laatste moment niks aan de hand.

Welke idioot gaat er nu zijn hond aan zijn lijntje ophangen als hij "aangevallen" wordt? Dan wil je toch dat je eigen hond schade oploopt ofzo? "


Wat is dat toch met mensen die denken dat ze in een losloopgebied geen aangelijnde honden tegen kunnen komen? O-) Het is een losloopgebied en daar mag je je hond los laten lopen, het is namelijk geen verplichting. Tollerantie O-)

honden page profiel KK

honden foto van K

een loslopende hond naar een aangelijnde laten gaan is ronduit asociaal. ik denk dat je beter eerst naar jezelf kunt kijken voordat je oordeelt over anderen.
er zijn ook honden die aangelijnd zijn omdat ze WEL vechten, dus ik hoop voor je hond dat je die niet tegenkomt. mijn vorige bull ging voor de kill, en die stopte echt niet.

Peter (Gast)

"

Wat is dat toch met mensen die denken dat ze in een losloopgebied geen aangelijnde honden tegen kunnen komen? O-) Het is een losloopgebied en daar mag je je hond los laten lopen, het is namelijk geen verplichting. Tollerantie O-) "

Mag zeker wel, maar kijk dan niet raar op als er wel honden los lopen en die even komen snuffelen. Nu ging dat toevallig mis, shit happens.

Iedereen die trouwens denkt dat ik mijn hond dan niet tot de orde roept is natuurlijk niet goed wijs, dat doe ik wel. Maar luisteren is dan echt even over. Ja, dat is misschien niet goed. Maar het gebeurd vrijwel nooit, dus kan daar ook niet echt op trainen ;-). Ik haal 'm er alleen niet vanaf, grote kans dat ik dan zelf een knauw in m'n handen krijg, van welke hond dan ook. Op dat moment mogen ze het zelf even uitzoeken en waar ik kans heb, zonder zelf gevaar te lopen, zal ik ingrijpen.

honden page profiel ..

honden foto van .

en daar ben ik het niet met je eens, er is namelijk zo iets als sociaal gedrag tussen honden en als je hond dit niet goed beheerst zul je als baas daar alert op moeten zijn. Ik kan ook tegen de baasjes die ik hier tegen kom met een jonge hyper actieve reu van ach shit happens mijn hond snauwt de jouwe wel lekker af. maar wat bereik je daarmee? 
Mijn hond in de stress, die jonge reu in de stress, baasjes over de zeik, misschien wel verwondingen. 
moet ik het laten gaan en wachten tot hij eens een reu tegen komt die terug hapt? Nee ik heb namelijk ook geen zin om bij de dierenarts te belanden! Je hond niet willen ophalen omdat je bang bent voor een knauw in je handen is voor mij ook al geen indicatie meer dat het een beetje stoer willen doen is. maar dit is gericht problemen zoeken. En wat als je eens de verkeerde hond tegen komt die terug bijt? ga je dan staan toekijken hoe ze het uitvechten met alle gevolgen van dien? 

Dit is waar ik heel gefrustreerd om kan worden, dagelijks doe ik me best om mijn sociaal gehandicapte hond weer stabiel te krijgen en dit soort incidenten en bazen die er zo licht over denken is voor ons 5 stappen terug en weer een compleet gestressde hond die overal op reageert. 
Het is namelijk geen normaal gedrag wat je hond vertoont. en brengt een hoop emotionele schade toe aan honden die hij zo "belaagd". En daar kan ik me vreselijk over frustreren dat een hoop bazen die ik tegen kom er zo licht over denken 

sorry dit moest er even uit

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik sluit me aan bij mijn voorgangers.
Vind het trouwens ook wel een goed "excuus" van die vrouw, ik wandel wekelijks met iemand hier van het forum en als haar hond los is bij andere honden loopt hij ook met ze mee. Kunnen we de halve duinen door om hem weer op te halen, want mensen stoppen ook niet even, die lopen gewoon door.. Nou, dat wordt je op een gegeven moment ook zat, dan lijn je je hond wel aan als er een andere hond aan komt.

Bovendien zou ik, als ik een hond tegen kwam die naar mijn honden aan het grommen, lippen, etc. was mijn honden ook vast doen, al is het alleen al om aan de eigenaar van de agressieve (mag ik het zo noemen?) hond te laten merken dat ik hier niet van gediend ben en snel door wil lopen.

Overigens wel grappig, in Zweden moet je zelfs een "examen" doen om een cavia te mogen houden! Op zich niet slecht hoor, mensen kunnen gewoon een dier overal kopen zonder te weten hoe ze het moeten verzorgen, dus zo'n "examen" lijkt mij wel een goed plan! Toen ik mijn reptielen aanschafte kreeg ik een hele lange "caresheet" erbij.

honden page profiel zij + ik = wijzij + ik = wij

Weet jij van te voren de reden dat die hond aan de lijn zit? Nee toch.Misschien heeft mevrouw hem wel net aan de lijn gedaan om 1 of andere reden, en dan nog jou hond hoort niet naar een aangelijnde hond te gaan.
Ook in een losloopgebied hoor je rekening te houden met andere mensen en honden.

Peter (Gast)

Wel bijzonder om te zien dat mensen het hier schijnbaar normaal vinden dat iemand in zo'n situatie zijn eigen hond vrijwel ophangt en kansloos maakt. Dat vind ik nou zielig voor het beestje.

Ik DENK zelfs dat mevrouw het door haar gestrest erger heeft gemaakt. Grote kans dat als ze 'm los liet, of in iedergeval ruime lijn, het in twee tellen klaar was.

Overigens is de hond niet vreemd voor mijn hond, komen elkaar regelmatig tegen.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Die vrouw kent jouw hond niet (goed). Misschien dacht die vrouw wel dat er een grote kans was dat haar Beagle tussen jouw hond z'n kaken zou verdwijnen als ze hem los liet. Weet jij veel.

honden page profiel KK

honden foto van K

als jij je hond bij je had gehouden had ze dat niet gedaan. jij kent haar blijkbaar, dus weet je dat ze daar niet van gediend is.
dat jij je hond niet durft te pakken uit angst om een knauw te krijgen vind ik ook een hele slechte zaak. ik heb mijn honden regelmatig uit elkaar moeten halen, maar dan pakten ze mij echt niet hoor. dat komt omdat ze weten wie de baas is, dus misschien ook nog een aandachtspuntje met jouw hond?

honden page profiel ..

honden foto van .

Nou ik zou ook niet kalm blijven hoor. als er opeens een grotere hond boven mijn hond gaat staan, neerkijkend grommend en tanden laat zien terwijl de eigenaar er niks aan wilt doen en mij beveelt om m'n hond los te laten zo dat er minder kans is op een gevecht kom op zeg..

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker

honden foto van Xtine

En ter verduidelijking: als mijn hond even rangorde aan het bepalen is, gaat hij echt niet omdraaien en naar mij toekomen als ik 'm roep hoor.

Punt 1:
Jouw hond hoeft geen rangorde te bepalen.

Punt 2:
Wanneer hij het dan toch doet en je hebt hem niet onder controle dan hoort jouw hond niet thuis in een losloopgebied.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Grrr...waarom mag iedereen zomaar een hond houden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Evenement als honden forum
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^