HondenPage baasje maaikiejj

Wat schreven de vrienden van maaikiejj op het forum

honden page profiel wolfsberoseswolfsberoses schreef in Het grote TROTS zijn topic!!
" je bent niet toevallig op vakantie buiten Noord Holland? "Liz  Klopt ja, zat in Brabant. Sinds vrijdag weer in NH. Ons gespot?
honden page profiel wolfsberoseswolfsberoses schreef in Het grote TROTS zijn topic!!
Dit kent menig puber eigenaar vast wel. Na dagen te moeten dealen met zo’n draak van een puber, die van hond naar hond naar hond gaat “oooo zo gezellig jullie óók hier! O baas ik kan écht nog niet komen” en jij daar dan maar geduldig op staat te wachten. Want ja, we begrijpen het, ik als baasje ben gewoon even moet zo leuk als die gezellige hond die net zo van rennen houd als mijn puber. Na uuuuuren (ik overdrijf) komt dan eindelijk je puber, je moet vreselijk blij zijn want ze komt, ze is braaf, boos zijn doen we niet want anders gebeurd het straks weer. Hand koekjes er in, niet meteen aan lijnen. En hoppa, weg. We beginnen opnieuw. Afijn! Maar dan, spontaan, is er zo’n omslag. We gaan weer een nieuwe fase in. Vol verwachting en ruim in je tijd begin je weer aan een wandeling. Het losloopveld is al in zicht en de puber, anders zo’n springend monster want het wilt zó graag kijkt me hoopvol in een pracht van een ‘naast’ aan. Niks getrek, braaf net een slappe lijn. Dan kriebelt er al een sprankje trots. We zijn er, ze mag zo los. Er word al netjes gezeten. Gekeken. Gewacht. Klik. Los. Nog meer wacht (meer trotse sparkles) en gaat braaf op commando het veld in. En dan staat ze heerlijk te wroeten, snuffelen, sprinten. Heerlijk tafereel. Komt er een andere gezellige hond en vrees je het ergste “daar gaan we weer..” toch proberen, mooie lange luide fluittoon. Mijn puber, draak dat ze kan zijn, onderbreekt direct haar bezigheid en sprint in één rechte lijn naar me toe en gaat in een pracht van een “zit en kijk” voor je voeten. Ondanks die hond. Ondanks die muizen. Hoe mooi is dat toch. Het verveeld nooit. Dan zwel ik op met trots hoor.
honden page profiel wolfsberoseswolfsberoses schreef in Husky en kat
Herkenbaar, hoort erbij. Het kan heel goed, huskies en katten. Mijn vorige husky Pivka en onze kat Ben waren maatjes. Ben wandelde ook altijd met ons mee en dan besprong hij Pivka van achter elke struik, erg leuk spelletje. Pivka keek er op gegeven moment niet meer naar om. Alles ging ook zachtjes. Ze konden erg aandoenlijk zijn samen. Ik heb nu een husky van 7 maanden, in het begin was het nog respect en zekere angst voor de kat. Later werd dat interesse en als meneer dan rent, nou, er achteraan! 4 maanden begon dat, die jacht trigger zo'n beetje. Aan de lijn, die tip las ik al. Dat werkt zeer zeker en gewoon even een paar dagen goed er boven op. Geen contact, kijken mag. Reageren niet. Doet ze dat? Dat is knap, koekje erin. Let dan ook zeker op de kat, die zijn hufterig genoeg om dat toch stiekem lekker uitdagend te gaan lopen doen want de pup mag niet en niemand zegt het tegen de kat maar ook juist de kat moet leren. Blijf dat ook doen en laat ze niet helemaal alleen als jij er niet bij bent. Tot het echt helemaal smooth samen gaat en bij een rennende kat er geen interesse meer word getoond door je pup moet je er nog aan blijven werken. Onderhand kunnen die van mij prima samen en word er uitgebreid geboend en gewassen, nog niet gespeelt Daar kan ons pubertje nog niet zachtjes genoeg voor doen. Het blijft opletten maar het gaat steeds beetjes beter. Ik ben optimistisch :-) Veel plezier van je pupje, ze worden zo snel groot. Lekker genieten nog!
honden page profiel wolfsberoseswolfsberoses schreef in Voor de huskykenners: de da vind mijn pup zwaar
Bedankt voor de reacties @Gwen Spier doet een hoop in de cijfertjes ja! Dat is ook de reden dat ik voel en niet weeg. Mijn andere hus was ook altijd een spriet. Die at ook rustig dagen niet. Deze is sinds de pup een stuk beter gaan eten trouwens! Ik ben nu bezig met 100 gram minder voeren wanneer ze extraas krijgt, kijken hoe dat gaat. Ja? Is het voor introduceren ook nog te vroeg? Het gaat nu echt om de straat in en uitrijden. De meningen zijn altijd zo uiteenlopend.. omdat ze nu relatief "klaar" met groeien lijkt had ik zoiets van, nou laten we maar kijken hoe het gaat dan. Ze vind het prachtig. Maar tenkosten van de heupen of schouders mag het uiteraard niet gaan. Dan ga ik terug naar lopen in het harnas. @willemijn De dierenarts voelde vrijwel niet, kneep alleen in de borst na het wegen. Ik woog haar en hij zei meteen dat 20 kg te zwaar was voor haar leeftijd. Mijn cursus trainer daarin tegen voelt haar wekelijks en vind altijd dat ze uitstekend aanvoelt, niet zo benerig. Zal daar ook nog mee overleggen. @Tiffanie Prachtig dier heb je! ik let normaal totaal niet op standaarden. Beetje van mijn apprepo door de opmerking van de da. Daarom dacht ik, even horen of het opvallend klinkt voor andere hier.
honden page profiel wolfsberoseswolfsberoses schreef in Voor de huskykenners: de da vind mijn pup zwaar
Dit is een link naar een zij-aanzicht foto van haar. (Geen idee hoe ik ze hier post mijn excuses) https://flic.kr/p/NGbARF
honden page profiel wolfsberoseswolfsberoses schreef in Mooiste foto!
https://flic.kr/p/MDX4BF https://flic.kr/p/MDX4BF Ik heb geen idee of dit werkt haha
honden page profiel wolfsberoseswolfsberoses schreef in Voor de huskykenners: de da vind mijn pup zwaar
Kom ik bij de da, zegt hij dat mijn pup aan de dikke kant is.. Het gaat om een siberische husky, teefje, 7,5 maand oud. Ze is 52 cm aan schoft en ze (ik basseer dit op dat de knokkels zijn niet meer opgezet zijn) zo goed als klaar met groeien. Ze is 20,5 kg. Voelt goed. Ribben mooi voelbaar ect. Ze heeft wel vet, op de borst en langs de rug. Niet zo'n graatpup wat je veel ziet (die ander van mij was er zo eentje..) en ze eet graag, vast (nog?) niet zoals huskies vaak doen. Maar als je het weegschaal getal niet zou weten dan zou je haar niet zwaar achten. Ik schrok ook wel dat ik hoorde dat ze al 20 kg is! Even denkend dat een volwassen sib. hus. teef max 23 kg mag zijn volgens de standaard. Met 7 maanden al 20 kg.. die 23 kg red ze niet.. maar omdat ze dus niet zo oogt.. Ik voer altijd op het oog, ik weeg nooit, eigenlijk alleen bij de da.. Ze krijgt 500 gram vlees van lotgering. Ik wissel wel eens met carnibest of naturis. Soms wat extra, rauw ei, kippen nek, lamshart. Schenkeltje, runder borstknabbels. Of gemalen groente. Wortels (want dat vind ze lekker). Soms gerookte kippenpoten of runderlong. En tijdens het trainen krijgt ze gedroogde longbrokjes als trainertjes. Geen echte dikmakende koekjes ofzo.. Volgens de voedingsmeter mag ze al ruim 800 gram vlees hebben. Haar broer zit al boven de kilo en heeft nog geen vet. Ze is overigens heel actief, Normaal is 2 uur op een dag. Ze loopt los dus loopt(rent) per wandeling eigenlijk al het dubbelen dan ik. Ik ga ook regelmatig "uit lopen" en dan lopen we soms wel 2 uur per wandeling. (Met breaks uiteraard, blijft nog steeds een pup in de groei). We zijn nu ook het bikejorden aan het introduceren. Ze heeft dus ook spier ontwikkeling wat zeker het gewicht verhoogt. En dat vet komt dus niet van het stil zitten.. Wat vinden jullie, 20,5 kilo, 52 cm schoft en 7,5 maand, actief? Mag dit? Ik zie er zelf niet echt iets kwaads in maar he, the vet has spoken..
honden page profiel wolfsberoseswolfsberoses schreef in Mensen die hun hond te hard aanpakken
Als iemand zijn hond fysiek herhalend "aanvalt" krijgt hij of zij van mij een uitgebreide uitleg over honden gedrag. Zo ga je niet met een dier om. Een hond kan niet voor zichzelf opkomen in zo'n situatie en iemand moet het doen. Als je iemand een kind zo ziet behandelen stap je er toch ook op af? Ik ken de frustratie van een "etterende hond" ik heb een pup van 7 maanden en ben zelf heel consequent en streng wat betrefd niet luisteren, uittesten en lijn lopen. Maar honden "verpesten" met fysiek meer aanraking dan nodig is dat horen mensen direkt van mij.
honden page profiel wolfsberoseswolfsberoses schreef in Binnenkant Oor: bruin met witte vlekjes??? Mijt?
Even een update wat betrefd Mara haar oor. We zijn naar de dierenarts geweest, deze heeft de oren bekeken. Reactie: schoon, zie niks. De vlekken zijn pigment vlekken, ouderdom. Echter, dat hij een van de oren beed pakte verkrampte ze, dat zijn kijkgerij het oor in ging, piepte ze. Overduidelijk pijn.. of in geval was het gevoelig en onprettig voor haar.. het is absoluut geen kleinzerige hond. Ze piept nooit. Dus mijn reactie was "waarom heeft ze dan pijn?" De dierenarts bleef zeggen "ik zie niets en ik voel niets dus ze mankeert niets". Ja, lekker makkelijk.. Over het algemeen is Mara met haar bijna 10 jaar nog altijd in topconditie dus mogen we eigenlijk niet klagen! Bedankt voor jullie meedenken betrefd haar oren.
honden page profiel wolfsberoseswolfsberoses schreef in Binnenkant Oor: bruin met witte vlekjes??? Mijt?
Bedankt voor de reacties. De oren stinken niet. Ik krijg het ook niet schoon als ik met een vochtig zakdoekje of zonnenbloemolie. Ze laat alles toe trek niet weg dus het lijkt niet pijnlijk voor haar. Het is net een bruin vettig laagje.. voelt ook vettig. Misschein overmatig oorsmeer? Ze heeft dit nooit eerder gehad. Ik blijf het wel een paar keer reinigen misschien laat het dan wel los.
honden page profiel wolfsberoseswolfsberoses schreef in Binnenkant Oor: bruin met witte vlekjes??? Mijt?
Goedemorgen allen, Even een vraagje. Mijn hond van 9 schud zo nu en dan met de kop. Dan laat ze haar oor hangen en schud enkele keren. Vervolgens merk ik er een tijd niets van. De oren waren ook altijd schoon. Nu begon ze net weer en ben ik even gaan kijken in het oor. Hij oogt nu bruinig ipv roze/wit en er zitten heel opvallend enkele witte vlekken in...? Dus ik dacht meteen aan oormijt of oorontsteking. Wat ik op Google aan mijt afbeeldingen zie lijkt er niet echt op. Los van even haar oor laten hangen en wat schudden oogt ze niet alsof ze echt jeuk heeft. Het oor is ook niet warm en ik mag er gewoon aankomen dus pijnlijk blijkbaar ook niet. Ik laat het maandag checken bij de DA maar ik denk, eerst even het forum raadplegen! Klinkt dit iemand van jullie bekend? Toch mijt? Kan ik iets onschadelijks in het oor toebrengen wat eventueel iets van jeuk of pijn verminderd?
honden page profiel wolfsberoseswolfsberoses schreef in snachts tot 2x toe veel spugen
Bedankt coor de reactie! Ze kwam rond 01:30 boven. Laatste maal was rond 18:00. Om 20:00 nog een klein knabbeltje. Het voedingspatroon, de voeding of hoeveelheid is niet anders geworden. Ze heeft dit nog niet eerder gehad. Ze voelt ook uitstekend aan, dus ze krijgt niet te weinig. Ik heb toen snachts inderdaad wat koude rijst aangeboden met een beetje lijnzaadolie erover. Daar moest ze niks van weten! Het is echt vreetgraag dus daaruit kon ik opmaken dat mevrouw wel echt niet lekker was. Smorgens na dat ze wat geslapen had begon ze er pas aan. Ik geef de kluifjes inderdaad niet meer. Mijn andere Hus van 9 heeft overigens nergens last van met die kluifjes.
honden page profiel wolfsberoseswolfsberoses schreef in snachts tot 2x toe veel spugen
Goedemorgen allemaal, Heb even een zorg aan mijn hoofd die ik graag wilde delen hier. Ik heb een pup (sib.husky) van ruim 6 maanden, alles gaat heerlijk en ik heb niets te klagen. Maar nou, van de week kwam ze snachts boven, in paniek (ze kon me niet direct vinden) en kotsend. Telkens kotste ze 2 keer achter elkaar, dan even rust, ging ze ook liggen, en dan begon het weer. Er kwam enkel gal uit. Vreemd! Dus dan ga je denken, hoe kan dit? Geen maagkanteling, ze heeft niet anders gegeten dan normaal (kvv). En ook niets op straat gevroten. Ik dacht nog, misschien heeft ze honger of is de maag te leeg. Maar ze wilde ook niets eten, wel drinken gelukkig. Dit kotsen heeft ruim 3 uren aangehouden. Tegen 5e viel ze in slaap. De volgende morgen was er "niks" meer aan de hand en heeft ze gewoon gegeten (kleinere porties en wat vaker op de dag). Gewoon gespeeld en gepoept. Hmm! Nou gebeurde vanacht weer het zelfde verhaal. Dit keer maar een enkele keer spijgen en veel maaggerommel (toch honger dan?) Nou bedacht ik mij net, we hebben een nieuw koekkluifje gekregen en die heeft ze toevallig op beide dagen waarbij het spugen gebeurte gekregen. Het zijn zalmkluifjes van 'best for your friend' en zouden 100% natuurlijk zijn met enlel zalm, runderhuid en aardappel (deze vind ik verdacht). Ik begin bijna te denken dat het door deze kluifjes komt. Kent iemand deze symptomen? Of de kluifjes?
honden page profiel wolfsberoseswolfsberoses schreef in Pup allergische reactie op bijensteek
Dankjullie allen voor de reacties! Arme viervoeters, je leert het ze niet zomaar even af, dat happen baar alles wat beweegt, m'n pupje zit ook wel echt in die fase om overal op te reageren wat beweegt! Extra alert nu dus. Het gaat onderhand een stuk beter, eten en drinken bleef ze doen, ook toen het vrij onmogelijk was met haar dichte lipjes en bek. Ogen waren ook helemaal dicht van de zwelling. Haar temperatuur is nu normaal dus toch geen koorts! Net lekker gegeten en nu weer helemaal wakker en druk in spel met m'n oudere hond! Verbazend na zo'n dag suf en slapen haha, maar een gerustellend gezicht. We houden haar in de gaten. Ik ben druk met alternatieve zoeken voor de volgende keer (die hopelijk niet komt). Zodat ik zelf direkt "eerste hulp" kan verlenen! Thanks voor de tip pam&daya zal het middel noteren! Iemand ervaring met EpiPen op de hond toedienen bij insectenbeten?
honden page profiel wolfsberoseswolfsberoses schreef in Pup allergische reactie op bijensteek
Zoals de titel al zegt, mijn pupje van 13 weken is gestoken door een bij en reageerde daar heel heftig op, bleek allergisch te zijn. Direkt anti-gif van de da gehad en een infuusje. Haar kop was geheel opgezwollen en zeer gevoelig, arme schat. Gelukkig bleef het in haar gezicht en niet in haar keel.. Wat een naar gezicht zeg, bah. Zijn er hier meer mensen die dit meegemaakt hebben? We zitten nu op "the day after" en de zwelling is weggetrokken. Ze is erg suf (hele dag slapen) en ik denk zelf dat ze een beetje koortsig is. Warm, kan haar plek niet erg vinden.. Het is een echte spacebal normaal dus zo rustig al ze nu is, is opvallend (niet zo gek ook uiteraard na wat dat lijfje heeft meegemaakt). Ze is super alert en hongerig en wilt zo nu en dan wel even spelen maar is dan ook zo weer "heet" en gevloerd. Ik ben benieuwd of iemand ervaring heeft met insectbeet allergie bij honden en hoe jullie er mee omgaan? Ik moest het even van me afschrijven .
honden page profiel wolfsberoseswolfsberoses schreef in bonzita nordic by nature brok gestopt?
Goedemorgen allen! Ik vroeg mij af of het iemand bekend voorkomt dat de Nordic By Nature lijn van Bonzita gestopt zou zijn? De winkel waar ik het altijd haal kwam met dit verhaal.. Mijn Mara is nogal een dramatische eter en op de Eland versie doet ze het al een tijdje uitstekend (voor haar doen). Wil dus graag op deze brok blijven, krijgen we dit weer! Komt het iemand van jullie bekend voor?
honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena schreef in iedereen aan het ontwaken uit de zomer slaap?
Zijn jullie al weer begonnen om de trainingen op te pakken? De wedstrijden al genoteerd in de agenda? :-D:-D:-D:-D
honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena schreef in zelf aan de slag met vleesproducten drogen
Wie weet.. ik ben niet tegen brokken maar wel super voor vlees. Dus iemand nog leuke suggesties om te drogen?
honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena schreef in zelf aan de slag met vleesproducten drogen
ahhh  echt super!!!!  thnx
honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena schreef in zelf aan de slag met vleesproducten drogen
ik heb een vraagje... ik ben druk bezig nog in een verhuizing.. maar mijn droomhuis met grote tuin ed is in handbereik. ik heb een mooie schuur en tuinhuis waar ik eindelijk aan de slag kan en wil om ook zelf Zena haar snacks wil klaarmaken.   Maar welke droogmolen / voedseldroger is geschikt ? ik zie er wel een paar voorbij komen.. en dat geeft alleen maar meer vragen want op welke temperatuur droog je wat?   Ik wil straks van alles en nog wat gaan drogen. wat kan ik allemaal drogen eigenlijk?   alvast super bedankt   groetjes
honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena schreef in Wie gaat waar aan mee doen?
Adres moet op www.dassc.nl staan. . Leuk!!!!! Marco start daar toch als team Vlaardingen?
honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena schreef in Wie gaat waar aan mee doen?
Peel & maas was een succes !! Op naar st Anthonis! !!d(^_^)bd(^_^)b jaja zelfs ik ga starten. Nu nog een outfit verzinnen
honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena schreef in welke sneeuw
Camera is al ingepakt ik ben er klaar voord(^_^)b
honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena schreef in welke sneeuw
Tenzij zeentje vanzelf al teruggekomen is.. dan is de pmc een leuk uitje om te bezoeken. Plekje aan de stake out is al gereserveerd:-Dd(^_^)b Thnx Lizzy
honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena schreef in welke sneeuw
Dan kies ik toch om naar Oostenrijk te gaan en mooie plaatjes te schietend(^_^)b
honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena schreef in welke sneeuw
Ik hoop het echt.. net bericht gelezen dat de stakeout wel opengaat maar de trail nog niet...O-) ]0 Is volgend seizoen al begonnen O-) Ik heb er evengoed nog steeds veel zin in hoor
honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena schreef in welke sneeuw
Ohhh wat hou ik van plan B!!! Hotel/appartementje geboekt in Oosterijk:-D Geen wedstrijd maar trainingskamp. . Altijd leuk.. Wat je zegt klopt Remie in de sneeuw kan je wat moeilijker steppen.. maar de honden vinden het nou eenmaal helemaal geweldig. Ondanks de minimale training in de kerstvakantie was zena 2 weken beledigd dat we naar huis gingen. En dat protest begon daar toen mn auto ingepakt was klaar om naar huis te gaan]0 Vandaag tas in pakken en naar mn schoonouders in limburg en dan na het weekend op naar de sneeuw d(^_^)b
honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena schreef in welke sneeuw
Het wordt nu toch wel heeeeel erg drama overal De kert- slee vakantie werd al na 3 dagen een wandel vakantie door sneeuw gebrek Nu in februari was de planning om een week te trainen in Haidmuhle en dan door de Trans Thuringia te doen. ( naja ik niet persoonlijk maar Zeentje wel.) Zena is mee op slee vakantie, met een goede vriendin van me om haar team te versterken.. een hele eer. honden - Check slee - Check sneeuw- ehhhhh niet dus Gister is dan helaas de Trans thuringia afgelast. Ik hoop dat Sandra nog een plekje ergens kan bemachtigen om te sleeën. dat wel inhoud dat ik Zena iets langer moet missen.. aangezien ik gister maar t hotel ook heb afgezegd. ik ze samen met mijn vriend komen aanmoedigen..... Dit seizoen is een drama qua sneeuw.. kan niet wachten tot een moddertraining met mijn zeehond.. want dat is er dan gelukkig nog wel ]0
honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena schreef in Jaaaaaa bijna!
Zijn alweer mensen ook onderweg naar Haidmulhe. Om verder te trainen langzaam maar zeker begint t ergens op te lijken:-)
honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena schreef in Naar dierenkliniek Lochem
Arm ding.... :'(
 

Vrienden van maaikiejj

honden foto van eric dekkershonden foto van Emmahonden foto van Lunahonden foto van wolfsberoseshonden foto van Shamilla & Zena

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^