HondenPage baasje Ina

Wat schreven de vrienden van Ina op het forum

honden page profiel silke & woody silke & woody schreef in Fokker draadharige fox terrier
" Dat dus . Of de vereniging even bellen  "Thara   Oke heb net de vereniging gecontacteerd via email d(^_^)b
honden page profiel silke & woody silke & woody schreef in Fokker draadharige fox terrier
@Arran & Aedon Ik zal het eens navragen want daar heb ik zelf geen idee van. Zou inderdaad wel een optie kunnen zijn. Dankjewel ????
honden page profiel silke & woody silke & woody schreef in Fokker draadharige fox terrier
Hallo iedereen, Mijn oma haar hondje is recent overleden en ze zou graag terug herzelfde ras hebben mits ze hiermee al jaren gekend is. Maar het probleem is nu dat haar huidige fokker ermee gestopt is en we nergens anders nog één vinden behalve broodfokkers. Het maakt niet uit hoever we uiteindelijk zouden moeten rijden ( toch liefst Belgie, Nederland en Duitsland). Ik hoop op deze manier toch nog een fokker te kunnen vinden want op google vond ik er toch niet meteen. Alvast bedankt voor jullie antwoord! Mvg, Silke & Woody
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in Crowdfunding voor dure operatie
" Heb  nog even je bericht via de link gelezen, wachttijd van twee weken, in eersel zit een chirurg Maarten Kappen , als je die belt kan je komen en wordt je hond met spoed geholpen, ik ben er net mijn hond ook geweest, woensdag gebeld en vrijdags geholpen, Maarten Kappen is een chirurg die heel goed bekend staat, en niet duurder is dan anderen....Maarten Kappen In Eersel. " Willemijn _ baasje van Bams ¥ _ en Ozjin. Hey Willemijn, Wij wonen zelf in België. Ik heb al een lijst van chirurgen verzameld die ik maandag allemaal ga opbellen. In schijven betalen is ook een mogelijkheid, maar zelfs dan zou het voor ons heel moeilijk zijn... We hebben beide leningen af te betalen en nu we op één inkomen vallen kwamen we al niet toe. Ik ben zelf vroedvrouw.
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in Crowdfunding voor dure operatie
Hallo allemaal,   Het is al jaren geleden dat ik nog heb ingelogd. Vele zullen mij niet meer kennen, maar ik zat vroeger op het forum als baasje van Nala.   Ondertussen hebben wij een hond geadopteerd uit het asiel, Atlas. Hij is nu 2 maanden bij ons en we zijn helemaal gek op hem! Gisterenavond tijdens zijn wandeling begon Atlas plots echter te manken. We gingen vandaag naar onze dierenarts (die toevallig van wacht was en naast ons woont) en die stelde vast dat hij een kruisbandscheur heeft, in een ernstige vorm.   Een kruisbandscheur betekent een dure operatie van minstens €1500 waar wij het geld niet voor hebben, aangezien mijn vriend (die piloot is) door de Coronahysterie momenteel werkloos is en we het met mijn inkomen moeten stellen.   Wij vragen absoluut niet graag om centen, maar hebben in dit geval weinig keuze. We zijn een crowdfunding opgestart en haalden al een heel mooi bedrag op vandaag. We zijn er echter nog niet, en elk steuntje in de rug helpt.   We hopen op enkele warme hondenliefhebbers die ons willen steunen. Je kan dit doen via onderstaande link:   Alvast bedankt en dikke poot van Atlas! -- reactie gewijzigd door het moderator team op 07 maart om 21:05 --
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in Spijt van puppy
Ik kan me nog goed herinneren dat ik ook zo'n periode heb gehad toen Nala nog pup was. Ik had er al zoveel jaren naar uitgekeken, en toen ze er was leek het net alsof ik niet blij kón zijn. Natuurlijk waren mijn ouders toen nog maar een jaar uit elkaar en was ik net voor de tweede keer verhuisd, dat zal er ook wel in meegespeeld hebben. Maar ik had nooit zoiets van "Nee, dit kan ik niet meer, ze moet weg." Het was slopend, frustrerend en zoveel werk, maar toch zag ik haar graag en zou ik haar niet teruggebracht willen hebben. Dat vind ik écht wel erg. Ik heb sinds oktober een kitten, die ik compleet onverwachts heb gevonden op straat. 0,0 voorbereiding, geen kattenbak of voer, allemaal erg stressvol. We gingen haar eerst niet eens zelf houden. Ze krabte aan de trap, sprong op de kooi van de hamster (doet ze nog steeds overigens, we werken eraan ), kon niet alleen zijn (ze volgde je overal. Zelfs naar de wc), maakte me 's nachts constant wakker. Ik was doodop na een week, maar zag haar al doodgraag en had haar voor geen geld kunnen weggeven met iemand anders, ookal was dat toen nog het plan. Wat ik wil zeggen is dat het heel normaal is om je even zo te voelen wanneer je een pup in huis haalt. Maar als dit gaat tot het willen terugbrengen van je pup, en je moeder denkt er ook zo over, denk ik dat het effectief beter is voor de pup om terug te gaan naar de fokker. Een hond blijft veel werk, dit verandert niet, dus als je het na een week al niet meer kan opbrengen dan is het gewoon beter voor de pup om ergens anders te wonen.
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in Eindelijk Sluiting ? Update Dieren zonder Dak Lommel
" De handelaar in fokteefjes is al lang weer terug; deze keer handelt zij (waarschijnlijk samen met haar zoon) vanuit Herselt. Het bekende verhaal van Tabitha; zij redt zgn. fokreuen en -teven .   Daarmee is ze weer of nog altijd een schakel in de broodfokkerij. In feite is zij ondanks de veroordeling door de rechtbank, gewoon doorgegaan met haar handel. Zij kent de mazen in de wet en daarom zorgt zij nu niet meer dan 10 honden te houden zodat zij geen milieuvergunning nodig heeft.   Destijds bij Dieren zonder Dak in Lommel werden deze honden door T.V. gehouden in krotten en moesten leven in hun eigen uitwerpselen en hadden het misschien wel slechter dan bij de broodfokkers. T.V. liet de honden alleen castreren en steriliseren, daarna totaal geen verzorging tot dat de honden totaal verwaarloosd verkocht werden. Het zal nu geen haar beter zijn voor de arme honden.   http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-herselt/-dieren-zonder-dak-is-terug-a2404785/   " Loesje  Wat een degoutant artikel van HLN, wordt ze daar nog wat afgeschilderd als een heldin ook!
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in Gevaccineerde hond en niet-gevaccineerde kitten
"  geen probleem hoor ! Zij zullen het wel het beste weten. " Ingrid De Meulemeester  Denk het ook  Heb ze nog op 2 bekende websites gezet voor vermiste katten, hopen dat we een eigenaar vinden!
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in Gevaccineerde hond en niet-gevaccineerde kitten
" https://m.facebook.com/lostcats.BeNl Ben je lid van Facebook?  Er wordt een kitten vermist in België...   " Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)  Nee, dat is ze niet. Net terug van de DA. Ze was niet gechipt. DA is er ook van overtuigd dat ze gedropt is. Ze heeft in onze streek een paar contactpersonen en deze zouden haar al gecontacteerd hebben indien er een kitten vermist was. Voorlopig houden wij ze bij, en ondertussen blijf ik kijken of ik de eigenaar kan vinden. Ik heb ook een vriendin waarbij de kans vrij groot is dat haar gezin haar kan nemen. Dit topic mag van mij dus gesloten worden :)
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in Gevaccineerde hond en niet-gevaccineerde kitten
" hoe heb je het katje gevonden? Mijn kat is nu 6 maanden en loopt buiten. Ik zou het heel erg vinden als iemand hem zomaar vind en binnen zet. Kan je hem niet gewoon weer naar buiten laten? Dan gaat hij wel naar huis. Of je moet hem al dagen rond hebben zien dwalen " Dirk  Ze is nog nooit gezien hier in onze wijk, en plots op een ochtend hoort iedereen een krijsend geluid van op straat komen, alsof er een kat overreden was en nog leefde of zo. Toen heb ik haar gezien, ze liep in paniek alle kanten op, en toen ik haar riep sprong ze meteen naar binnen. Ik moest toen nog terug naar de les, dus ik wou haar weer buiten laten, maar dit wou ze niet. Dan begon ze weer verschrikkelijk te huilen. Ze is ook nog zo jong, en iedereen denkt dat iemand ze hier heeft afgezet die haar niet meer wilde. Ze heeft ook geen bandje of niets. Nogmaals, we gaan zo meteen naar de DA om te laten checken of ze gechipt is, zo nee zoeken we zelf nog rond of iemand haar mist en anders zoeken we een thuisje (indien ze hier niet mag blijven). Ik vroeg enkel advies over vaccinaties, voor de rest trek ik mijn plan wel in samenwerking met de dierenarts  Bedankt voor het advies allemaal.
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in Gevaccineerde hond en niet-gevaccineerde kitten
Nope, ze staat op geen enkele pagina... We zien straks wel of ze gechipt is, en dan kijken we verder.
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in Gevaccineerde hond en niet-gevaccineerde kitten
" Hier in België geldt dat je een gevonden dier niet langer dan 4 dagen bij je mag houden. Als je dat wel doet en het dier is van iemand dan is dat "diefstal". Je doet er goed aan te kijken of ze gechipt is. Spijtig dat heel weinig katten een chip hebben. " Ingrid De Meulemeester  Ik heb al naar 2 dierenartsen én de politie gebeld, en die zeiden dat ik helemaal niet strafbaar was als ik ze bijhield, dus ik geloof eerder hen.
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in Gevaccineerde hond en niet-gevaccineerde kitten
Ik ben niet van plan om haar te houden. Ik zou wel willen, maar het is jammer genoeg nu niet ideaal. Dan zou ik alle kosten op mij moeten nemen, en aangezien ik nog studeer, is dat geen goed idee. Ik heb de dierenarts in de buurt gebeld en die zei dat ik niet verplicht was haar ergens aan te geven of te melden. Ik woon in België, denk dat Amivedi voor Nederland is? Heb er alleszins nog nooit van gehoord. We gaan in de buurt wat posters ophangen en als er zich niemand meldt, zoeken we een nieuwe thuis. Straks gaan we even bij de dierenarts langs om te kijken of ze gechipt is.
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in Gevaccineerde hond en niet-gevaccineerde kitten
Oke, super. Hoef ik me daar al geen zorgen over te maken. Kan ik iets van haar overkrijgen?
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in Gevaccineerde hond en niet-gevaccineerde kitten
Hoi hoi, Ik heb deze ochtend een verloren gelopen katje gevonden. Ik schat ze rond de 3 maanden oud. Morgen laten we haar controleren op een chip, maar eerlijk gezegd verwacht ik niet dat ze er een gaan vinden, omdat veel mensen die niet laten zetten bij een kat. Mijn vraag is eigenlijk gewoon: Nala is voor al haar vaccinaties in orde. Voor de kitten weten we het dus niet. Voor Nala bestaat er dan toch geen gevaar, he? Wil gewoon dubbele zekerheid hebben.   Alvast bedankt.
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in De olijke Golden tweeling in bad!
Ik ben verliefd 
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in Patella luxatie operatie dierenkliniek putten
" Zeker weten, ja is erg zielig als het zo vaak is. Hij word dinsdag geopereerd ben erg zenuwachtig haha " Bianca & hummer  Snap ik, was zelf ook erg nerveus toen Nala gesteriliseerd werd. Het blijft toch een zware operatie he 
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in Patella luxatie operatie dierenkliniek putten
" Ik zal als ik jou was glucasamine kopen dat is op plantaardige basis en is erg goed voor de gewrichten ik doe met een pot meer als een half jaar en hier kost het 45 euro, kan verder ook geen kwaad je kan ook pilletjes ervan kopen gewoon bij kruitvat het helpt niet tegen de patella luxatie maar wel om artrose een beetje tegen te gaan want dat krijgen ze als ze er niet aan geopereerd worden. En als het later nog erger word kan die altijd nog aan de pijnstilling en onstekingsremmers om te zorgen dat de artrose niet erger word want hoe vaker het knietje eruit schiet hoe sneller die artrose krijgt en daar krijgt die pijn aan, maar gelukkig heeft die van jou het niet dagelijks dan valt het nog wel mee die van mij is 3 jaar oud en het knietje ligt er bijna de hele dag naast zodra die loopt dus bij mij is een operatie wel noodzakelijk als die er maar een keer per maand last van had gehad had ik waarschijnlijk ook geen operatie gedaan revalidatie duurt ook 6 weken minimaal na de operatie. Ik zou als ik jou was die glucasamine is proberen is goed voor de gewrichten van de hond en zijn niet zwaar voor de maag zoals pijnstillers. Google der maar is op dan kan je een beetje lezen waar t goed voor is jou hondje heb der wel baat bij denk ik  " Bianca & hummer  Ik ga het zeker vragen de volgende keer we bij de dierenarts zijn!Oh jeetje, elke dag, wat erg! Ik wist niet dat het zo vaak kon zijn. Dan hebben wij echt nog geluk!
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in Patella luxatie operatie dierenkliniek putten
" Ja een operatie is erg duur maar wel heel belangrijk vooral als die er echt heel erg last van heeft, wat voor hond is het? 7,5 is nog aan de jonge kant opzich en misschien dat ze nog 8 jaar mee kan als ze geopereerd word jammer dat jij er niks over te zeggen heb. Zit ze inmiddels al wel aan de pijnstillers? Of geef je der iets van glucasamine?  " Bianca & hummer  Ik weet het, dat is wat ik ook al 2 jaar zeg. Helaas wordt er niet naar mij geluisterd, geld is blijkbaar belangrijker dan haar welzijn en op den duur leven... Nee ze krijgt geen pijnstillers of iets, heeft de dierenarts nooit meegegeven. Dat ander ken ik ook niet. We moeten ze gewoon zo weinig mogelijk belasten, wat op zich wel gemakkelijk is. Ze is een maltezertje, 3,5kg dus een kleintje. We laten ze zo weinig mogelijk springen/trappen doen. Ze heeft er vaak lange periodes geen last van, en dan plots doet ze een foute beweging en kan ze een paar dagen niet meer wandelen 
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in Patella luxatie operatie dierenkliniek putten
" Nee beide pootjes tegelijk doen ze eigenlijk nooit of het moet echt niet anders kunnen. Ik moet rond de 650 euro betalen maar de bedragen zoals ik gelezen heb verschillen heel erg sommige betalen 1200 en sommige bij hun eigen dierenarts maar 300, maar als je het door een goeie orthopeed wilt laten doen wat zeker aan te raden is ben je wel wat meer kwijt. Heb je je hond verzekerd? Zielig he als ze der last van gaan krijgen " Bianca & hummer  Oh oké, wist ik niet. Ze heeft er vooral rechtsachter last van. Onze dierenarts heeft volgens mij een erg hoog bedrag genoemd, zeker over de duizend, en daarom wil m'n moeder het niet laten doen... Maar Nala is al 7,5 en hoe langer je wacht, hoe gevaarlijker de narcose  Maar helaas heb ik geen inspraak, al ben ik wel degene die alle zorg etc. op zich neemt.  Nee Nala is niet verzekerd, dit is in België geen gangbaar iets, heb er nog nooit iemand iets over weten te zeggen haha. En ja, ze kon 2 weken geleden 3 dagen niet stappen 
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in Patella luxatie operatie dierenkliniek putten
Vraagje (ik heb niet alles doorgelezen): opereren ze aan alle pootjes tegelijk en hoeveel hebben jullie allemaal betaald? Nala heeft ook PL en het wordt erger.
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in De olijke Golden tweeling in bad!
" Heel lief van je! We hebben alles zorgvuldig overlegd met de dierenarts. De eerste paar dagen hadden de pups simpel weg nog niet de kracht om de harde tepel leeg te zuigen. Eerst netjes gemasseerd en gekoeld, maar als dat niet hielp moesten we toch iets... inderdaad vanwege de ontsteking. Dierenarts zei dat we beter voorzichtig de spanning weg konden kolven dan het op zijn beloop laten gaan. " Sanne, Evy & de katjes  Ja, het is iets delicaats. Best kolf je dan zelfs niet maar leg je gewoon een warme kruik aan (maar dat is met dit weer niet ideaal helaas) zodat de melk eruit kan stromen zonder dat je stimuleert, en dan daarna kan je weer gaan koelen. Maar als het zo opgelost is geraakt, super!  Gewoon opletten voor volgende keer 
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in De olijke Golden tweeling in bad!
" Kolven hebben we alleen gedaan als de tepel te hard was voor de pups om er aan te drinken, dus de eerste 2 - 3 dagen. Nu hebben ze daar geen enkel probleem mee en doordat de melkproductie afneemt komt het ook niet meer zo ver. Koelen doe ik nog wel steeds en ze krijgt niets extra's aan voer, maar als ik haar ribben zo voel moet ik dat binnenkort wel gaan doen. We kijken het maar even aan, voorlopig heeft ze nog genoeg reserve. " Sanne, Evy & de katjes  Super! Dacht ik geef het maar even mee, voor je met een nóg groter probleem zit nl een borstontsteking 
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in De olijke Golden tweeling in bad!
" Evy heeft veel last van teveel melk. We zijn dus druk bezig met kolven, voer reguleren en de pups iedere keer bij andere tepels aanleggen. Het is maar goed dat ze zoveel drinken, anders had ik het niet gered. we we hebben Evy opgeven als pleegmoeder, maar momenteel zijn er geen moederloze pups naar mijn weten. Natuurlijk mooi voor die pups, maar vervelend voor Eef. Nu ze de slag te pakken heeft met deze twee is ze op zoek naar anderen. Alle knuffels worden de werpkist in gesleept.   de pups groeien als kool. Het reutje weegt nu inmiddels 1030 gram en het teefje volgt netjes met 950 gram. Ze zitten dus nu op het gewicht van Golden pups van 7 - 8 dagen oud. De dikkerds... Evy heeft de slag voor ee rest super te pakken! Ze vindt de pupjes super leuk en gedraagt zich echt als denperfecte mama. Wijkt niet van de zijde van haar tweeling.   en nu ga ik weer de hele nacht in de kist staren. Sorry voor de typfouten, typ via mijn mobiel. " Sanne, Evy & de katjes  Advies: als ze teveel melk heeft moet je zéker niet gaan afkolven. Je zou denken dat dit haar goed doet omdat het het ongemak verlicht, maar het stimuleert de klieren enkel om nóg meer melk te gaan produceren. Het beste is gewoon om ijs aan te leggen en eraf te blijven, helaas.
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in De olijke Golden tweeling in bad!
Ik volg weer  Op hoeveel dagen is ze nu bevallen? Heb het in je vorige topic ook gevraagd maar je hebt niet geantwoord  Puur nieuwsgierigheid hoor.  
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in Fokplannen met Golden Retriever Evy: update, verslag bevalling!
" Ik denk dat je een hond moeilijk uit kan leggen waarom die plaatselijk verdoofd is en niet kan/mag bewegen en er allemaal rare geluiden en geuren en gevoelens zijn. Dus algehele verdoving lijkt me niet meer dan logisch... " Aurelia  Lijkt me ook.
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in Fokplannen met Golden Retriever Evy: update, verslag bevalling!
" Dat is een goede vraag! Ik ga hem opschrijven en wanneer we 3 juli voor controle gaan zal ik het even vragen! Er was wel tegen mij gezegd dat ze gewoon nog een keer een nestje mocht, alleen was het afgeraden om deze combinatie te herhalen vanwege het formaat van de puppen. " Sanne, Evy & de katjes  Is goed! Ik ben benieuwd.
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in Fokplannen met Golden Retriever Evy: update, verslag bevalling!
Gefeliciteerd!Hoeveel dagen was ze nu?Even een vraagje tussendoor: ik ben zelf vroedvrouw in opleiding en bij mensen doen we (meestal) geen vaginale bevallingen meer naar een KS, omw het risico op het scheuren van de baarmoeder, maar het lijkt me dat men dit bij honden wel gewoon doet? Waarom precies?
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in ben er kapot van
" Epilepsie is niet zichtbaar in bloed. Er zijn vele onderliggende factoren die epilepsiegelijkende symptoomuiting geven, die dus wel zichtbaar kunnen zijn in bloed en in urine, zoals eerder geschreven. Onder andere lever- en nierfalen, hartfalen, lage glucosewaarden, schildklierfalen, vitamine B12 tekort, vitamine D tekort, magnesiumtekort etc.etc. Daarom is bloedonderzoek en indien nodig aanvullend urineonderzoek zeker wel verstandig om zaken uit te sluiten en als hieruit wel iets naar voren komt, daarop te handelen.    Het is niet sec epilepsie en de medicamenten daarvoor doen de rest. Er gebeurt vaak nog veel meer in het lichaam, waarvan een onderliggende factor debet is die de toevallen veroorzaakt. Die moet je aanpakken, niet sec de symptoomuiting. " Goldendelerious  Klinkt logisch.
honden page profiel Caroline & AtlasCaroline & Atlas schreef in ben er kapot van
Epilepsie is toch niet zichtbaar in het bloed? Het is iets neurologisch. Bij Nala is er ook geen bloed getrokken hoor, het was overduidelijk epilepsie en dan moet je wel met medicatie beginnen om te kijken of het werkt. Veel artsen werken ook zo, is helemaal niets mis mee...
 

Vrienden van Ina

honden foto van bets-bean&raiderhonden foto van  Cheyennehonden foto van Japjeshonden foto van Saar & Siepkehonden foto van Caroline & Atlashonden foto van Aafke & Chicahonden foto van silke & woody honden foto van Marie

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^