HondenPage baasje tanja

Wat schreven de vrienden van tanja op het forum

honden page profiel YvetteYvette schreef in mijn hond wil niet zwemmen!!!!!
What's the problem ? Sjimmie houdt ook totaal niet van zwemmen, die is met geen middel t water in te krijgen hoor..... maar ik heb daar geen probleem mee hoor !
honden page profiel YvetteYvette schreef in heup fractuur bij 9mnd pup (auto ongeluk)
Hey Mira, Allereerst beterschap voor Ollie ! En jullie ook veel sterkte tijdens t herstel.... Ik weet uit ervaring dat je al een moeilijke tijd achter je hebt zitten, maarrrr er komt een misschien nog wel net zo'n moeilijke periode aan ! Vraagje: wordt bij Ollie t.z.t. het plaatje en de schroef ook weer verwijderd ??? Groetjes, Yvette
honden page profiel LisetteLisette schreef in foto's van kruising newfoundlander?
http://www.hondenpage.com/foto/foto/71923.jpghttp://www.hondenpage.com/foto/foto/66424.jpg Dit is Sakura, moeder sintbernard en vader Newfoundlander, zij is altijd wat kleiner gebleven, maar zoals je ziet wel de dikke kraag, en een dikke volle vacht.
honden page profiel LisetteLisette schreef in Memorial tattoo
Ik heb foto op mijn profiel gezet, dit is maar een gedeelte inmiddels loopt hij over de gehele rug, maar op deze waren de huilende wolvenkoppen mooi te zien.
honden page profiel LisetteLisette schreef in Memorial tattoo
Ken het gevoel van verprutst, en de meeste mensen zeggen dan ook nog, ohhww wat mooi, en jij hebt dan zoiets nee niet mooi, en ik ben een echte zeur daarin. Gelukkig die man die alles bij mij zet ook, en kan zeggen dat alles er erg mooi opzit, de tattoo op mijn been, die zo verknoeid was heeft hij weer heel mooi gekregen, wel vloekend en tierend. Maar vind er niets aan, doet het nog een keer pijn, gelukkig werd deze de tattoo´s mooi bij, ik zal een mooie foto van mijn rug laten maken en op mijn profiel zetten, die plaats ik niet hier vind ik niet zo gepast. En zowiezo, mensen als je een tattoo van je hondje laat zetten zoek echt een goede shop, een goede shop is het halve werk, en voor de mensen die pijnlijke plekken willen laten bewerken, effe een tube emla zalf bij de dokter en je voelt het eerste uur niets.
honden page profiel LisetteLisette schreef in Memorial tattoo
Nou monica ben je maar mooi klaar mee als ze je tattoo verprutsen, ga je naar dezelfde shop? Anders weet ik nog wel een goede en kun je zo heen bellen en veel sneller terecht. Maar ik heb een enorme tattoo in nagedachtenis van mijn man helemaal in symbolen, een onbekende zal denken dat het een gewone is, alleen ik weet de achterliggende gedachte en de betekenis van de symbolen, 3 tattoo's die ik in een andere shop had laten zetten heb ik nu door mijn vaste tattoo shop laten opknappen, daar kom ik nu altijd, ik heb nu iets van 34 tattoo's die ik nu allemaal in elkaar over laat gaan. Straks na de zomer, als mijn armen klaar zijn wil ik de drie hondenkoppen, van Christa, Nighinn en Saphira laten zetten, gewoon voor leuk, het zijn prettige honden en er zitten schitterende koppen op om bij me te hebben.
honden page profiel LisetteLisette schreef in Waakbord verplicht bij grote hond?
Ik heb hier altijd een bordje hangen aan het hek, PAS OP LOSLOPENDE HOND Indien de hond komt, ga op de grond liggen en wacht op hulp, komt er geen hulp, Sterkte!! Vond hem wel sterk, maar hier is in de buurt algemeen bekend dat hier honden lopen, heb altijd nou net weer de honden die een ander niet heeft, dus is lekker opvallend.
honden page profiel LisetteLisette schreef in schurft
Ik moet hier even iets zeggen, mijn honden krijgen al jaren gewone brok, worden af en toe geborsteld en gewassen, heb nog nooit schurft gehad, schurf zijn beestjes die je hond overal kan oplopen, en het is heel simpel te behandelen. Het is net zoals een teek, de eene hond heeft ze nooit en een ander lijkt een magneet. Als je het tijdig herkend, ben je er zo heel gauw vanaf, eigenlijk hoef je niet eens voor schurft naar de dierenarts, je gaat heen, en je haald advocate en het is zo weg. Ja het is besmettelijk voor mensen, het is bull/shit om te zeggen dat je door voeding schurft kan voorkomen, ik ken mensen die ook wel schurft hebben gehad door het vee wat ze hielden. En dat zijn verder gezonde mensen, alleen zoals het vaak is verkeerde plek verkeerde moment
honden page profiel LisetteLisette schreef in Ervaring Drentsche patrijshond
Mijn schoonzus heeft drenthse patrijzen, leuke honden erg spontaan, echt jachthonden, elke hond moet je consequent opvoeden ongeacht wat voor ras en type. Ach en alles wat uit Drenthe komt is stug aan de buitenkant en lief aan de binnenkant ;-) ;-)
honden page profiel LisetteLisette schreef in Schurft
Koop maar een pakje advocate bij de dierenarts ben je er zo vanaf, heb dat hier voor oorschurft gebruikt voor de konijnen, gewoon voor de hond was het eigenlijk, maar goed, het helpt ook tegen allerlei andere beestje op de hond. Ben je er met een week helemaal vanaf, dan is de huid ook weer zo goed als schoon. De konijnen had ik gekregen en die hadden korsten zo groot als kiezelstenen in de oren, die waren binnen een week helemaal weg, allen nog wat rode vlekjes die ook langzaam wegtrokken. Over ivomex, dat uiterst gevaarlijke goedje, effe nuchter gezegd, er is geen koe die nog nooit met ivomex is behandeld, het word zelfs voor cavia´s en konijnen gebruikt, als dit zo giftig was, dan was een cavia er allang aan gestorven.
honden page profiel YvetteYvette schreef in Wie is verantwoordelijk voor de DA kosten?
@ Georgina..... Wat een toestand zeg..... weet je al wat de kosten tot nu toe zijn en eventueel al een schatting van wat nog komen gaat ????? Ten eerste denk ik dat jouw WA verzekering ook zal zeggen dat jij niet aansprakelijk bent! Mocht dit wel zo zijn, zal jouw verzekering mss ook wel gaan kijken naar de 'dagwaarde' van de labrador... Ben benieuwd hoe dit bij jou af gaat lopen ! Succes !!!!!!
honden page profiel LisetteLisette schreef in Is een kat slimmer dan een hond?
Honden zijn vele malen intelligenter dan katten, honden werken samen in roedel, honden zoeken oplossingen ( mensen die honden hebben die dikwijls ontsnappen, snappen wat ik bedoel ) honden leren sneller van ervaringen die ze opdoen, honden gaan voor hun roedel, als er iets niet aan de haak is heeft een hond dit snel door, inverband met zijn beschermingsdrift jegens zijn roedel. Katten tja wat zal ik zeggen, er worden jaarlijks meer katten aangereden dan honden, daarin is de aangereden hond vaak blind van paniek als hij word aangereden, terwijl een kat grof gezegd, naar buiten word gepleurd, onder de mom die red zich wel, en dagelijks langs wegen komt maar blijkbaar niets van leert. Er zijn daar al zoveel tests van geweest en de hond is gewoon een meer nadenkend dier dan een kat.
honden page profiel YvetteYvette schreef in Wie is verantwoordelijk voor de DA kosten?
@ Nico, Ja idd. enorm belachelijk !!!! Ik was ook niet de vriendelijkste toen ik de WA verzekering van de andere partij aan de lijn had ! Ik schetste dat t toch te gek voor woorden is dat ik dan in principe nog "geluk" heb omdat onze hond als pup rond de 800 euro kost !!! Als je dan een straatjoekel (met alle respect verder hoor !!!!) hebt van een paar tientjes dan kunde helemaal fluiten naar oew poen... laaiend was ik !!! Maar die telefoontypes hebben volgens mij allemaal een cursus gedaan zodat ze altijd rustig blijven aan de telefoon grrrrr. Een hond is een "zaak" voor de verzekering, een hond geniet geen juridische status ! Maar goed er is jurisprudentie waarin de rechter dus heeft bepaald dat de emotionele waarde van een dier voorop staat !!!!!
honden page profiel YvetteYvette schreef in Wie is verantwoordelijk voor de DA kosten?
@ Jolanda... ik heb je een pb gestuurd ! Mijn mening is zoals de andere: NIET aansprakelijk !!! Indien er wel een beroep gedaan kan worden op de aansprakelijkheid van een hondeneigenaar, zoals ook als is geschetst: loslopende hond bijt een aangelijnde hond !!! Dan is het ook allemaal niet zo simpel hoor ! Ik zit zelf nl. verwikkeld in zo'n situatie..... ben nu 2 operaties verder, kwak kosten gemaakt dus (meer dan 3000 Euro) en nog geen rooie cent mogen ontvangen. De WA verzekering van de eigenaar van de hond die de mijne aanviel, keert niet meer uit dan 1500 euro (nl. mijn hond heeft slechts een 'dagwaarde' van 1.500 Euro).... is overigens ook nog niet overgemaakt ! Nu ben ik ondertussen (na een aantal onbeantwoorde brieven van mijn kant) naar een advocaat gestapt..... Wordt vervolgd !!!!!
honden page profiel LisetteLisette schreef in pup of puber bordercollie kopen?
Hoi Pauline als je jezelf aanmeld op het forum geef ik je haar nummer, ze kan je er dan alles over vertellen, het is echt een hele lieve hond, ze waren hier namelijk verleden week toevallig met alle drie de honden en de honden hebben nog even met mijn dochtertje gespeeld.
honden page profiel LisetteLisette schreef in pup of puber bordercollie kopen?
Pauline ik weet toevallig iemand die een border collie wil herplaatsen, de hond luistert erg goed, de hond gaat weg vanwege de drukte van een aankomend kindje. Ze zijn ermee naar cursus geweest en alles, ze zijn er heel intensief mee bezig geweest en de hond loopt met nog twee borders, het is een pup van een zelf gefokt nestje. Ze is geloof ik 9 maand oud.
honden page profiel LisetteLisette schreef in Berg-honden.
Nou pas maar goed op waar je een kangal eventueel koopt, de herplaatsers zijn vaak geslagen, mogen niet naar binnen en worden onhandelbaar. De meesten zijn geen eens meer raszuiver er word veel bull mastif ingefokt zodat ze een breder uiterlijk krijgen, pups worden veel te vroeg bij hun ouders weggehaald en tegen belachelijke prijzen verkocht. Ze claimen dat ze bekende honden als ouders hebben gebruikt, ja ja, er zit geen stamboom bij, dus ik kan ook zeggen dat jantje op de hoek de vader is. De honden zijn vaak in handen van jonge mannen die iets te compenseren hebben, let maar eens goed op de foto´s van marktplaats staat altijd een slungelige gast bij met een vlas snorretje, zo´n man die altijd de loser zal blijven.
honden page profiel LisetteLisette schreef in Wie brengt zijn hond naar een pension?!
Ja breng hem naar een kleinere instelling, grotere beloven veel maar komen het niet na. Als ze de honden gemiddeld 20 minuten zouden uitlaten, kun je er 3 in het uur doen, een werkdag is hooguit 9 uur lang, dus 3 X 9 = 27 honden, nou drie medewerkers dan redden ze het net om ze allemaal 1 keer uit te laten, maar de kennels moeten schoon gemaakt worden, waterbakken schoon, voerbakken, eventuele kleden moeten gewassen worden, de katten gedeelte moet gedaan worden, dat redden ze dan nooit, en een ren hebben ze wel, maar dan poepen de honden daar dat moet schoon gemaakt worden, en dat kost allemaal tijd. En meer personeel aannemen kost gewoon meer geld, vaak hebben hondenpensions ook een klein winkeltje, dus die moet ook schoon gehouden worden aangevuld enz enz. Ik heb een poosje in een pension gewerkt als stagaire, en met 10 honden heb je het al druk, want als ze niet bij elkaar kunnen moet je wel 10 kennels schoonmaken en zorgen dat het prober is en 10 rennen, en geloof me, sommige honden zien hun ontlasting denk ik als verf want ze smeren de hele kennel eronder. Dan het katten gedeelte nog die moet schongespoten worden de voerbakken gewassen, enz enz. En soms in de winter was er tijd om ze uit te laten, dan waren die honden echt heel blij even eruit. En geef vooral aan dat je hond misschien loops zou kunnen worden, want anders heb je misschien kasn dat ze gedekt word als ze wel de ren in gaan. Dit is niet om hondenpensions af te kraken, maar ze maken het wel veel mooier dan het is. Je hond heeft het er echt niets elcht, maar geloof me iedere hond sleurde me haast door de gang van jaaa naar huis nu nu nu nu nu. Er is nog geen hond geweest die dacht, jaa ik blijf hier het is hier zo mooi.
honden page profiel LisetteLisette schreef in Wie brengt zijn hond naar een pension?!
Geweldig hoe jullie denken over hondenpensions, de meeste pension eigenaren zijn het liegen en alles mooier vertellen dat het daad werkelijk is nog niet verleerd. Reken even mee, zomer periode, 75 honden in het pension, 3 medewerkers, 25 katten in het katten gedeelte. En hoevaak werden ze uitgelaten 3 keer, nou kunstig hoor, in een honden pension mag je blij zijn als je hond even in een ren mag, maar ze worden echt niet uitgelaten, dat willen ze als ze stagaires hebben nog wel eens in de wintermaanden doen als er weinig honden zijn, maar echt niet in hoogseizoen. Het is een mooi verkoop praatje om mensen met een gerust hart weg te laten gaan. Bij kleinere pensions heb je misschien mazzel, maar de doorsnee honden pension, echt niet, zitten ze netjes de hele twee week in een kennel, en als je mazzel hebt komt je hond zindelijk thuis, maar er zijn zat honden die dan ineens onzindelijk thuiskomen van de stress en elke keer in hun kleine gedeelte te hebben gelopen.
honden page profiel LisetteLisette schreef in Hondenhaar en wasmachine?
bepaalde kledingstukken trekken altijd haren aan die doe ik altijd even in de wasdroger als ze droog zijn 5 minuutjes en ze zijn weer haar vrij, de haren liggen dan altijd op de rand, verder kun je hier in het dorp een roller kopen, die kun je even over je kleding heen halen, daarna scheur je een stukje van de roller af en heb je weer een nieuw velletje waarmee je haren kan verwijderen.
honden page profiel LisetteLisette schreef in husky te mager.. Wat te doen...
Koop maar zakken goedkope maceroni, ga dat maar eens koen, een beetje kruiden boulion erdoor en geef dat maar eens, daar willen ze wel eens heel snel dik van worden, je kan er ook wat rundergehakt doorheen gooien. Over het algemeen zijn alle honden gek op pasta.
honden page profiel LisetteLisette schreef in Weinig beweging?
Een pekingees heeft niet veel beweging nodig, hebben ze over het algemeen ook nooit veel zin in, een blokje om vinden ze net leuk zat, maar ga je eens iets verder vinden ze het ook niet erg, het zijn hele vrolijke hondjes met eigenzinnig karakter. Je moet wel van kammen houden.
honden page profiel YvetteYvette schreef in Honden nagels knippen.
Onze fokker zei dat indien de hond voldoende op straat ed. loopt, dat de nagels dan voldoende slijten zodat je niet hoeft te knippen. In augustus wordt Sjimmie 3 jaar en we hebben inderdaad nog nooit nagels geknipt ! De hubertusklauwen heeft ie niet meer, dus ook daar geen omkijken naar !!!
honden page profiel LisetteLisette schreef in puberen na steriliseren!!!1
Met 6 week moet het minder worden. Je moet zo zien net als bij mensen, pup puber volwassen, en daarna oud, maar goed tussen volwassen en oud zitten alleen de ouderdoms kwaaltjes. Als je een kind zou castreren, zou die nooit geen baardgroei krijgen, nooit geen zware stem nooit geen haargroei, ze houden altijd het kindse uiterlijk, beetje de baby face. Bij een hond is dat ook zo. Zou je ineens een puber laten helpen, zou er vlas in het gezicht zijn, een overslaande stem, en vlas over het lichaam, een jongen zou nooit breder worden worden of een bredere kaaklijn krijgen. Vandaar dat ze wel eens zeggen laat hem uitgroeien. Wel worden ze rustiger er word immers geen testosteron aangemaakt, deze mannelijke hormoon, dit hormoon zorgt voor agressie, vandaar dat reuen ook rustiger worden na castratie Bij teven is het haast net zo, ze maken het hormoon oestrogeen niet meer aan, bij de teef heeft dit een nadeel, zowel mannelijke dieren als vrouwelijke dieren maken een bepaalde hoeveelheid van beide hormonen aan, bij de teef blijft wel de testoteron, soms kunnen ze daardoor wat dominanter worden. Bij mensen hadden ze eerst de pil daarin zat dit zelfde hormoon daardoor hadden ineens veel stellen veel ruzie de vrouw werd er wat sneller op de tenen getrapt door, bodybuildsters slikken dit ook wel zodat ze meer spiermassa krijgen, helaas krijgen ze dan ook een snorretje en een mannelijke kaak en een zwaardere stem. Kort samen gevat, je teefje kan iets dominanter worden, het puberen zal ophouden, je moet alleen beetje opletten met eten, een lichaam vult namelijk lege plekken op met vet, daardoor kan je hond wat dikker worden.
honden page profiel LisetteLisette schreef in melk goed of niet?
Waarom geef je geen geitenmelk het is gezonder dan koeienmelk, de duitse herders van mijn opa zijn er 12 en 13 mee geworden. Het is super gezond voor pups en kittens. Koop je gewoon een pakje speciaal voor de hond, heb het hier ook wel gedaan voor de pups. Kun je gewoon puur geven, mensen met koemelk allergie drinken het ook.
honden page profiel LisetteLisette schreef in Trimmen van een drachtige hond
ja gevonden, kijk eens, http://www.chocolatedelight.nl/nederlands.html staan hele mooie shih tzu´s mijn moeder heeft er ook eentje vandaan.
honden page profiel LisetteLisette schreef in Trimmen van een drachtige hond
Ik zal voor je duimen, zal vast wel goed komen, en over paar weken van die kleine hondjes, ik vind het zodra ze een week of 4 zijn net van die speelgoed hondjes. En ze zijn zo knuffelig, maar ik zie dat jij een chocolade kleurige hebt, heb jij die bij een Harry gekocht? Die fokt namelijk speciaal op choclade kleurig. Ik geloof dat de kennel choclate delight heet, ik zal zo effe speuren.
honden page profiel LisetteLisette schreef in Vreemste kruising..
Zoals ik al eens schreef ik vind het net alsof mensen weer op de kleuterschool zitten, als ik dit kleurtje nou met dat kleurtje meng, wat krijg ik dan, alleen dan niet met vingerverf maar gewoon met levende wezens. Daarbij zijn bij sommige kruizingen verbeteringen, ik had een kruizing sintbernard met gesloten bek en gesloten ogen, dus niet dat droopy, erg mooie hond. Maar zie je al een mastino Napoleano met een shih tzu, volgens mij krijg je dan iets ontzettends afgrijzelijks
honden page profiel LisetteLisette schreef in Hond alleen laten
Tja een cocker spaniel is wel een heel vrolijk spontaan hondje die graag bij je is, ik denk dat het wel een beetje sneu is, het zijn namelijk erg vrolijke honden met een stukje eigenzinnigheid en creativiteit, geloof me, wat die van mijn moeder toen allemaal uitvraten, pfffff daar praten we nu wel eens over. je hondje is 11 uur alleen, dat is best lang zo helemaal alleen, en in die 11 uur kun je hele leuke dingen doen, spullen overhoop trekken, een liedje zingen, effe tegen de vogels buiten blaffen, plasje doen, poepje doen, kijken of een kastduurtje lekker is, en als dan de baas thuis komt joepie de poepie. en 11 uur in de bench is heel lang, dus wat doet een cocker dan, kleedje scheuren, heyyyy piepschuim, of watten, wauw komt nog meer uit, liedje zingen, je blafkunsten oefenen, poepje doen, nou ja in de hoek, plasje doen, watten nemen het wel op. baasje komt thuis woeiiiiii het sneeuwt in mijn bench
honden page profiel LisetteLisette schreef in Trimmen van een drachtige hond
Juni is ze uitgeteld, vraag maar aan de trimster of ze de vacht zo wil scheren dat de hondenhuid bedekt blijft, als je het te kort scheert kan ze verbranden, waarschijnlijk is dit 6 mm lengte die ze zal pakken, in juni zal haar vacht dan zo´n anderhalf cm langer zijn, net een mooie lengte voor met werpen en zogen. Ik zou niet al te lang wachten, dat buikje word natuurlijk steeds dikker, en drukt de andere organen ook wat in de verdrukking, met stress gaan honden hijgen, als je al zo´n dikke buik hebt en een korte neus word je alleen benauwder. . Je kan ook vragen dat deed de strimster nog wel eens met de pekingezen in de zomer of ze de buik waar de tepels zit echt wil milimeteren, dan hoeft ze zoweizo de eerste tijd niet meer heen, je ziet er dan niets van dat ze zo´n kaal buikje heeft. De trimster deed het bij mij vanwege de warmte, dan konden ze lekker met de buik op de tegels verkoeling zoeken.
 

Vrienden van tanja

honden foto van Yvettehonden foto van Lisette

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^