Waakbord verplicht bij grote hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Juut & Brownie Juut & Brownie

honden foto van Juut & Brownie

Ik heb gehoord dat als je een hond hebt die aardig groot is/word, je verplicht bent een waakbord op te hangen. Kan iemand mij vertellen of dit klopt?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waakbord verplicht bij grote hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel 3 doggies

Verplicht is het niet, maar ik heb er wel welken hangen.
Dit is gewoon voor mij een gevoel van veiligheid deels, de mensen weten dat er honden aanwezig zijn, dus zullen liever ons huis overslaan voor inbreken etc,,, Hoop ik O-)

honden page profiel Lisa & doggsLisa & doggs 3 doggies

honden foto van Lisa & doggs

nee ik niet zou ik ook eentje moeten hebben denk je
maar dan kan er op staan kom maar binnen ik help je hihihihih

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Volgens mij niet. Echter als je een bord ophangt en een goed hek rond je tuin hebt en je hond krijgt een aanvaring met iemand, dan is je positie sterker als iemand over je hond klaagt.

honden page profiel Tabasco Tabasco 3 doggies

honden foto van Tabasco

Goeie vraag, ben ik ook wel nieuwsgierig naar!

honden page profiel Juut & Brownie Juut & Brownie

honden foto van Juut & Brownie

Ja precies (leo)niek,

Dat hoorde ik ook. Als ze dan binnen komen en ze worden gegerepen bijvoorbeeld, dat ze van te voren al gewaarschuwd waren en jij en je hond meer in je recht staan.

honden page profiel 3 doggies

Dat laatste klopt.
Dat heb ik van mijn rechtsbijstand verzekering, omdat ik hier al een keer een opvang hond heb gehad die gegrepen heeft.

De hond was netjes achter thuis en er was dmv een waakbord aangegeven dat er een hond was.
Dus ik kon niet aansprakelijk gesteld worden voor de geleden schade.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Ik geloof dat daar dan wel een goed hekwerk bij hoort (niet eenvoudig door kleine kinderen te openen. Moet zeggen dat wij die borden straks bij ons nieuwe huis ophangen om verkopers buiten de tuin te houden... weten zij veel dat die Bostons van mij maar 35 cm hoog zijn en zeer vriendelijk ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee dat klopt niet op antwoord van je vraag.

ik heb een newfoundlander, en er is geen verplichting om een bord op te hangen. dat ik dat gedaan heb, okee, maar ik zorg wel dat er niemand bij mijn hond kan komen, en ook dat mijn hond bij niemand kan komen, maar er is niets verplicht.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Volgens mij ben je het wel verplicht.
Als een inbreker bij jou inbreekt en jou hond valt hem aan. Kan hij je aanklagen en staat hij in zijn recht. Ook al is hij de inbreker.

Dus ja of het verplicht is, lastig. Maar als je hem wel hebt sta je in je recht!

Gr Vero

honden page profiel 3 doggies

Wij hebben gewoon een schutting met een tuinhekje, en dat was voldoende. Terwijl de hond in principe over het hek kon springen.

Maar onze tuin grenst ook niet aan straat, zit nog een stuk tuin en de oprijlaan tussen, dus tja, misschien dat dat nog wat uitmaakt?

honden page profiel Juut & Brownie Juut & Brownie

honden foto van Juut & Brownie

Nou... ik ga er iig twee halen. 1 voor achter op de poort en 1 bij de voordeur. Aangezien Brownie mss wel eens wat groter kan worden, hihi. Mooie bijkomstigheid is idd tegen inbraak. Er word hier in de straat nogal eens in overheidsgebouwen ingebroken en ik woon er recht tegenover. Best wel eng als alleenstaande moeder hoor.

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.; 3 doggies

honden foto van ;.;.;.;.;

Bij een grotere hond is het inderdaad verplicht (of dat is toch wat ze mij verteld hebben).

Mocht er iemand op jou eigendom komen en die word aangevallen en er stond geen bord zou de eigenaar van de hond nog aangeklaagd kunnen worden omdat er geen waarschuwingsbord stond O-).

Wat een heerlijke wetten toch eh. :-D

honden page profiel Rexxie en LeahRexxie en Leah 3 doggies

honden foto van Rexxie en Leah

Wij hebben ooit te maken gehad met een inbraak, en de dienstdoende agent vroeg of wij een bord hadden hangen ivm onze hond. (destijds nog onze Floris: doof, blind en zeer onschadelijk)
Dat hadden we dus niet. Hij heeft ons geadviseerd om deze toch op te hangen. Het voorkomt enorm veel gezeik mocht je toch ineens iemand in je tuin of huis hebben staan, en je hond hangt eraan vast.
Nu hebben we jonge honden die behoorlijk waaks zijn. Daarom hebben we wel borden hangen. Dan zijn ze van te voren in ieder geval gewaarschuwd....

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

echt niet , ik heb een grote hond van bijna 70 kilo, het is niet wettelijk verplicht om een groot uithangbord op te hangen, echt niet.

dat het zelf doet, okee, maar niets verplicht.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Zeker niet verplicht. Ik had vorig jaar de politie over de vloer (en alle gemeentelijke instellingen) omdat ze ons verdachten van het hebben van een wietplantage. Toen was ook ouwe Chico er nog, ook een Golden. Die blafte dus pas toen de politie binnen was. Er werd niets over gezegd.

Waarschijnlijk was die wietplantage iemand van het buurkantoor die op de trap stiekem zo'n ding rookte. Leuk, word je daardoor om 8 uur 's ochtends uit je bed gebeld.

honden page profiel Tabasco Tabasco 3 doggies

honden foto van Tabasco

Kan me eigenlijk ook niet voorstellen dat het verplicht zou zijn voor grote honden.. Want waar zou je dan de grens leggen tussen grote en kleine honden? En waarom de kleintjes niet? (Ga er denk ik wel een aanschaffen omdat onze hond bestwel waaks is, maar niet omdat het misschien verplicht zou zijn..)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kijk het zit zo, een hond in huis, als er een inbreker komt, en je hond pakt de inbreker, dan kan hij zeggen dat hij niet wist dat er een hond binnen was, de verzekering gaat daar dan vanuit. maar die man hoort niet bij je binnen te komen klaar.

er staat ook geen bord op de deur dat als er iemand binnen probeert te komen dat ik hem dan met een honkbalknuppel neer slaat. mag ook niet. maar dat zijn verzachtende omstandigheden, dat is dus ook met een hond.

een bord op de deur of op het hek, waarschuwt dat er een hond is, maar wettelijk kunnen ze je niets maken als er geen bordje te zien is. :-D

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B. 3 doggies

honden foto van Marianne v. B.

Volgens mij is het niet verplicht.
Maar het is wel handig. Inbrekers bedenken zich vaak wel even, voordat ze gaan inbreken bij een woning met een hond.

honden page profiel LisjeLisje 3 doggies

honden foto van Lisje

bij ons hier is het volgens mij wel verplicht want als je geen bordje op heb hangen en de hond bijt omdat er iemand met zijn hand over de poort hangt of met zijn hand in de brievenbus komt enz dan kan het volgens mij zo zijn dat je voor de rechter moet komen heb je WEL een bord hangen dan is het eigen schuld voor de gene die gebeten is of kleding scheuren heeft ik heb drie bordjes ophangen bij de voor deur op de poort en aan de achterkant van het huis.
bij ons gebeurd het regelmatig dat we handen onder de poort door zien komen of dat er ineens een vreemde in de tuin loopt zelfs met een bord op de deur BV de ptt post bode die had laatst een pakketje in de tuin geplaatst terwijl mijn hond in de schuur lag te slapen zij vondt het raar dat ik haar verot schold. het wordt steeds gekker ;-)

honden page profiel 3 doggies

Ik weet wel dat waakborden afschrikken.
Onze leesmap werd een keer op de oprit neergelegd.
Was een nieuwe bezorger, zag de waakborden en durfde de leesmap niet om te wisselen (ligt altijd bij ons achterthuis).
Dus wij tegen die beste man gezegd dat de honden niet los lopen in de tuin, en de leesmap word weer netjes omgewisseld :-D

honden page profiel Sherilyn en JazzySherilyn en Jazzy 3 doggies

honden foto van Sherilyn en Jazzy

is het dan ook verplicht voor een grote hond die bang is voor sneeuwpoppen en autolichtjes in de verte

en jah. de vogelverschrikkers en hooibalen niet vergeten. daar blaft ze ook altijd tegen ;-)

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex 3 doggies

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Het is geen wettelijke verplichting. Wel sta je net ietsje sterker als er een bordje hangt en een inbreker o.i.d. wordt door de hond gepakt. Maar het is vooral een prima afschrikmiddel, als er een waakbordje hangt zal menig inbreker of ander kwaadwillend volk dat huis links laten liggen omdat ze vaak toch wel aardig afstandelijk zijn voor huizen met honden.

Groet,

Ralph

honden page profiel jaimejaime 3 doggies

honden foto van jaime

niet verplicht, de enige keren dat je wat aan een bord hebt is er een met een wetsartikel er op als je hond dan bijt kan je wat, helaas gaat dit alleen op voor bedrijven/bedrijventerreinen. Als particulier ben je als eigenaar altijd aansprakelijk ook als de hond de inbreker grijpt die in jou huis rondscharreld

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .



dit bord heb ik op mijn deur, bij de brievenbus. iedereen begrijpt het. :-D

honden page profiel MeisjesMeisjes 3 doggies

honden foto van Meisjes


net gelezen op een verzekeringen site!


Aansprakelijkheid voor Dieren
Schade door Dieren. Bij schade die door een dier is veroorzaakt, geldt als hoofdregel dat de eigenaar van het dier aansprakelijk is. Als uitzonderingen hierop kan de ‘gebruiker’ (zoals het heet) aansprakelijk zijn als hij het toezicht over het dier heeft en het dier niet alleen in feite, maar ook voor het eigen nut gebruikt wordt. Als de eigenaar c.q. gebruiker kan bewijzen dat hij de daad in kwestie niet had kunnen voorkomen, is hij of zij ook niet aansprakelijk.

Waakhonden. Er bestaat veel misverstand over b.v. waakhonden. Ook al zet je een waarschuwingsbord als “Wacht u voor de hond” in de tuin of stukje grond, dan nog blijf je aansprakelijk voor de schade die je hond aan derden toebrengt, of dit nu binnen of buiten jouw terrein of huis gebeurt. Je had de schade namelijk kunnen voorkomen door de hond vast te zetten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als je zorgt dat de schutting deur op slot is, en er een sluis is, en er komt iemand toch door de deur heen en betreed daarna door de sluis je tuin, jammer voor degene dan die een beet heeft van deze hond.

de inbreker hoort niet in je tuin of huis te komen. je zal het altijd winnen.

bij mij is een bordje voor de voordeur, maar in het geheel niet achter, een schutting deur op slot en een sluis, wat moet een inbreker daar ? met goede bedoelingen komt tie niet over de schutting heen, doet tie dat toch ? eigen risico.

honden page profiel Esther,Bailey.Bruno en *Bono*Esther,Bailey.Bruno en *Bono* 3 doggies

honden foto van Esther,Bailey.Bruno en *Bono*

Verplicht is het niet..

Ik heb aan de voorkant en aan de achterkant van mijn huis een bord met foto van mijn duitse dog met de tekst:"Ik bijt niet, ik amputeer".

Dappere kerel die nog doorloopt..

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Niet verplicht inderdaad, maar wel verstandig.
Het is een kleine moeite om een bord op te hangen en kan gedoe voorkomen als je hond een keer iemand bijt.

Bijkomend voordeel: het houd meestal verkopers aan de deur tegen als je teksten gebruikt als 'Pas op, ik bijt' ;-)

honden page profiel JaneJane 3 doggies

honden foto van Jane

"VAST ken ik al, maar LOS nog niet..." O-)

ik had een raam langs mijn deuren, waar men goed kon zien welke honden er binnen waren...verder niets meer nodig.....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waakbord verplicht bij grote hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: boos op staatsbosbeheer
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^