HondenPage baasje bianc@

Wat schreven de vrienden van bianc@ op het forum

honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in Anaalklieren pfff
"   Tannetje is zeker een hele goede complementaire arts. Wat zegt zij ervan?   Ik ben absoluut geen specialist in elimineren maar volgens mij is het niet zo erg dat je daardoor even niet compleet voert (vandaar die periode van  6 weken), daarna moet  je weer diersoorten toe gaan voegen om het menu compleet te maken.   Verwijderen is idd ook een optie. Heb me er nog niet echt in verdiept, weet niet hoe  riskant de operatie is maar weet wel dat er een risico bestaat op incontinentie. " Luan en Lenne   Tannetje heeft ons de ontgiftingskuur meegegeven. Ik zal haar even contacten over het elimineren en of ze nog andere opties heeft.
honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in Anaalklieren pfff
" Volgens mij moet je bij een eliminatiedieet 6 weken lang een diersoort voeren die ze  nog nooit gehad hebben, daarna ga je langzaam meer soorten toevoegen totdat je de boosdoener hebt gevonden.    Wat trouwens ook kan helpen bij een anaalklieren is om er een goede complementaire dierenarts er een keer naar te laten kijken. Luan krijgt regelmatig een chiropraktische behandeling, nadat hij ziek is geweest was hij enorm verkrampt en zaten verschillende wervels en zijn bekken scheef. Sinds zijn bekken weer recht staan heeft hij ook een stuk minder last van zijn anaalklieren.  " Luan en Lenne    Heel erg bedankt voor je reactie. We zijn al een aantal x bij Tannetje geweest. Ik weet niet of zij ook een complementaire dierenarts is. Maarja het stinkt echt erg.  Gelukkig bijt hij er niet veel aan. Maar is opzoek naar een diersoort die hij nog niet gehad heeft. Kangaroo denk ik en lama verder heeft ie alles wel een x gehad. Is het een groot probleem als hij de diersoort al 2 of 3x eerder heeft gehad? Want ik weet niet of het me gaat lukken om een complete maaltijd voor elkaar te krijgen.
honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in Anaalklieren pfff
Bedankt voor de reactie. Een vraagje over het eliminatiedieet. Moet ik om uit te proberen alleen rund en kip uit het menu halen. Of radicaal 2 wekenlang 1 diersoort en als dat goed gaat nog een diersoort en zo doorgaan tot dat je de boosdoener te pakken hebt?
honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in Anaalklieren pfff
Hallo allemaal,   onze hond heeft al bijna zijn hele leven last van volle anaalklieren. M'n moeder laat ze regelmatig door de dierenarts uitknijpen, waar ik niet echt een voorstander van ben. Liever voorkomen. Hij heeft z'n eerste levensjaren brok gehad, maar zit nu al 3-4 jaar op barf. Ik heb het vleesbot(goed bevleesd) percentage al opgevoerd naar 50%, helaas zonder succes. Hij heeft al 2x een ontgiftingskuur gehad. En nu al een paar weken druppels van degomeat voor z'n klieren. Z'n ontlasting is altijd stevig. Hij heeft ook vaak last van huidproblemen. Verder krijgt hij honing, yoghurt, biergist, ei, knoflook, levertraan, kokosolie, schapenvet met zeewier. Misschien heeft hij wel een allergie, ik weet echt niet wat ik moet doen en waar het aan ligt. Kan iemand ons helpen? 
honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in enting voor de ziekte van Lyme.
Hmmm heb zo mijn twijfels. Ik vraag me af wat de bijwerking zijn. Er waarom mensen  ook nog niet massaal geënt worden. Dit was een enting van een flink aantal jaar geleden   Vaccins tegen lymeziekte Er bestaat geen vaccin tegen de ziekte van Lyme. In 1998 kwam in de verenigde Staten een vaccin op de markt, dat het immuunsysteem activeert tegen een eiwit in de buitenmembraan van Borrelia burgdorferi, het eiwit OspA. Het vaccin bood bescherming bij bijna alle kinderen en driekwart van de volwassenen en had relatief milde bijwerkingen. Toch was het vaccin geen succes omdat het ervan werd verdacht auto-immuunziekten op te wekken. Hoewel dat nooit wetenschappelijk is bewezen, werd het middel, LYMErix geheten, in 2002 van de markt gehaald. Sindsdien wordt er naarstig gezocht naar andere vaccins tegen andere membraaneiwitten (zoals OspC). Men probeert ook een vaccin te maken dat niet is gericht tegen Borrelia-eiwitten, maar tegen eiwitten die de teek in het lichaam brengt met haar steeksnuit en via haar speeksel. Bijvoorbeeld tekeneiwitten die zijn betrokken bij het remmen van de menselijke afweer, die de Borrelia-bacterie helpen zich te vermommen, of die in de darm van de teek zitten. In dat laatste geval beschadigen de antistoffen de darm van de teek die daardoor loslaat. Wellicht is een vaccin gericht tegen een combinatie van tekeneiwitten en Borrelia-eiwitten de beste strategie. Zo’n vaccin laat voorlopig nog op zich wachten. Voor honden zijn er wel verschillende typen vaccins op de markt, maar niet in Nederland.
honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in Rassen met een enorme 'will to please'?
hier staan ook veel honden met will to work en will to please http://www.herdingontheweb.com/dogs.htm
honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in Rassen met een enorme 'will to please'?
boheemse herder el carea leones cane di oropa schafpudel   en misschien dat hier ook nog wat tussen staat.
honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in Waarom niet verplicht casteren?
Ik ken ook mensen die een hond die heel veel op andere hondjes zat te rijen hebben laten castreren. Dit liep totaal niet goed af. Hij is als de doods voor grote honden labradors vallen hier ook onder ook al zijn die maar 2 cm groter. Het enige wat die hond nog ziet is vluchten of aanvallen. En met vluchten is hij ook echt weg enkun je gaan zoeken.  En zomaar in een gezonde hond snijden vind ik ook niks.
honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in Wat vinden jullie??
Pff laatst ook weer zo'n * die denk grappig te zijn om met een aangelijnde loopse hond in een  groot losloop gebied te lopen. Tja weg Robbie gelukkig wel weer terug gevonden. En dan ook nog gaan zeuren dat  ie steeds op duikt. Ga lekkerergens anders lopen ofzo.
honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in 3 keer per week voeren
Op een vastendag is rust dus niet noodzakelijk? Ik dacht juist eerder in dit topic gelezen te hebben dat rust zo belangrijk is. Maar sporten word dus juist vaak op een vastendag gedaan...of is dat dan de 2e vastendag? En dan sporten op een lege maag maar daarna in de avond weer lekker schransen? Is er een soort van basis-schema voor bij sporthonden? Ik zou even een voorbeeldje van Robbie geven. Zondag lange boswandeling daarna dubbele portie. Maandag rust. Dinsdag rust, maar in de avond behendigheidstraining, na training krijgt hij dan een normale maaltijd. .
honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in 3 keer per week voeren
Wat was jou motivatie om op deze manier te gaan voeren? . Ik heb gelezen dat sommige mensen hun hond lieten vasten. Ik ben toen op onderzoek uitgegaan en ben tot de conclusie gekomen dat de hond meer in zijn natuurlijke ritme zit als je hem laat vasten. Ook is de hondenmaag een soort harmonica. Als de hond zich dus vol kan eten, rekt de maag uit en worden er allerlei kliertjes en spieren gestimuleerd en aan het werk gezet.
honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in 3 keer per week voeren
Robbie krijgt nu ong. een jaar 4 tot 6 x per week te eten. Ik heb een half jaar op wisselende tijden eten gegeven en de ene dag steeds meer geven en de ander steeds minder, tot dat je 1 vastendag in de week hebt. De eerste paar keer waren een beetje wennen. Toch wel kijken waar zijn dagelijks maaltijd blijft. Maar dat is nu helemaal over en hij zeurt nu helemaal niet meer. ook na 1 dag geen eten niet opdringerig of wat dan ook. Ik laat hem ook zitten voordat hij gaat eten en als ik toestemming geef om te eten loopt hij gewoon rustig naar zijn voerbak, daarna ook geen schrokken o.i.d. We hebben een weekritme op de dag dat hij een dubbele portie krijgt, moet hij extra veel werken of behendigheid. Na het werken krijgt hij dan zijn eten. Na het eten en de volgende dag is er rust en vooral pitten. Ik merk dat hij veel meer voldaan is na een training daarna een flinke maaltijd en dan de volgende dag rust. Geen gezeur in de keuken, ik ken een hoop honden die verschrikkelijk veel bedelen. Maar die honden hebben ook nooit een vol gevoel, doordat ze nooit hun maag vol kunnen eten.
honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in Wel of geen Weil enting.??
Ik heb ook voor de keuze gestaan wel of niet Weil enting. Ik heb er voor gekozen om het niet te doen, ondanks dat Robbie meer dan wekelijks in het water zwemt/drinkt enz. Er zijn namelijk veel verschillende varianten van Weil, waar maar tegen een paar wordt geënt. Dat zijn wel de dodelijkste, maar die komen veel minder voor dan de minder dodelijke waar niet tegen geënt wordt. Dus de werking van de enting vind ik slecht en het werkt ook maar een halfjaar.
honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in Lotgering
hier heeft het ook een halfjaar geduurd voordat de katten vers vlees wilden eten. daarvoor kregen ze supermarkt brokken, ze waren verslaaft aan de geur en smaakstoffen.  en krijg je opeens een gezonde bak vlees zonder een laag zout en smaakstoffen, bleehhhh dat willen we niet. het lastige is dat katten niet mogen vasten. een hond kan 3 weken zonder eten.
honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in vaccinatie
natuurlijk kan ze met andere honden, ze heeft waarschijnlijk ook nog antistoffen van de moedermelk.
honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in Vers vlees deel 20 - Vragen, informatie en kletsen over KVV, BARF en NRV.
hier kraakt het nu aan alle kanten. Parelhoenkarkaksjes met wat groente en konijnenspiervlees
honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in vers in het buitenland
wij hebben zonder problemen twee weken in Zweden Barf gevoerd. In zweden verkochten ze ook kvv, maar we hadden genoeg keus in supermarkten en bij slagers.
honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in Vers vlees deel 20 - Vragen, informatie en kletsen over KVV, BARF en NRV.
Robbie krijgt ook regelmatig zeewier door zijn groentemix
honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in Hills U/D voer
dit is een topic uit 2008
honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in Overgeven en dan weer opeten
haha doet onze hond ook altijd, k vind het zelf heel fijn.
honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in Vers vlees deel 20 - Vragen, informatie en kletsen over KVV, BARF en NRV.
vandaag kwarteltjes ex layers. de vorige keer wou hij ze niet. maar ja hij heeft weinig keus als je een vriezer vol van die beesten hebt liggen(8 kilo) Deze keer waren ze in stukjes gesneden. en wou die ze wel.
honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in honden sinds 2 weken op vers rauw vlees Ropadog, stinken zuur uit bek
En toch is een hond allang geen wolf meer.. Kun je dat nog wel vergelijken vraag ik me af.. Ik weet het niet meer wat het beste is. Ik geef nu van alles wat, hoef ik niet bang te zijn dat ze wat tekort komen. een wolf en een hond kunnen toch ook pupjes krijgen denk maar aan de saarlooswolfhond. de hond en de wolf staan nog behoorlijk dicht bij elkaar.
honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in Vers vlees deel 20 - Vragen, informatie en kletsen over KVV, BARF en NRV.
vandaag 250 gr kalkoennek en 250 gr makreel van Tinlo. iemand ervaring met http://www.koopbiovlees.com/biologische-lams-pens.html ?? ik vind deze bio pens een stuk goedkoper dan die van bandit.
honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in pupy
haha 1250 gr zo zwaar is mijn cavia
honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in Poep eten
ik heb ook een keer gelezen dat meer pens geven ook helpt
honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in De eeuwige discussie...
Laatst zij zo'n meisje dat ik Robbie mishandelde omdat ik hem vers gaf. Toen had ik er echt keihard uitgelachen. Ik vind het oke dat iemand brokken voert, maar dan moeten ze mijn manier van voeren ook respecteren.
honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in smorgen's of s'avonds eten?wat doen jullie?
Robbie krijgt tussen 8.00 s'morgens en 10.00 s'avonds eten. het is elke dag anders. en als je maagtorsie's wil voorkomen kun je het best barf. zo worden de maagspieren goed aan het werk gezet. als je s'ochtend voert moet je daarna wel een paar uur rust houden en dan de rest van de wandelingen neit al te veel rennen. bij Robbie doe ik bijv. in vakantie's s'ochtend een wandeling van 2-3 uur eten en de rest van de dag rusten. met een paar plas rondjes van 10 minuten.
honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in Vers vlees deel 19 - Vragen, informatie en kletsen over KVV, BARF en NRV
Robbie heeft vastendag. vanavond ff groentenmix maken
honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in Vers vlees deel 19 - Vragen, informatie en kletsen over KVV, BARF en NRV
Vandaag 2 parelhoenkarkasjes met orgaan, wat kippennekjes en groenten
honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie schreef in Vers wel het beste?
Voer voor carnivoren is geen kvv. kvv is gemalen vlees.honden hebben tanden om vlees te scheuren en om botten te kauwen. niet om een papje naar binnen te werken. Het voordeel van Barf is dat je dat per hond kan aanpassen. Robbie had ook last van zijn anaalklieren. dus geef ik hem nu in plaats van 40% vleesbotten 50% vleesbotten. dat kun je niet bij kvv. iedere hond is anders. ik weet niet hoe lang je al vers vlees geeft, maar dit kunnen ook ontgiftings verschijnselen zijn.
 

Vrienden van bianc@

honden foto van bchonden foto van Laura & Robbie

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^