Waarom niet verplicht casteren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012

Steeds maar weer lezen hoeveel honden in de asiels en opvang zitten, ik wordt er zo verdrietig van :'(
Nu weer van de week bij ons in Zeeland, gewoon een hond langs de rijksweg A57 gevonden die aan een verkeerspaal zat vastgebonden.

Ik zou al die dieren zo graag willen helpen, maar tjah...een onmogelijke taak.
Ik zat er aan te denken, als iedere hond (reu is het goedkoopste) nu eens gecastreerd wordt, net zoals iedere hond nu gechipt wordt. En dat alleen de verantwoorde fokkers ongecastreerde reuen mogen houden, zou dit niet een oplossing kunnen zijn?
En dan zijn we meteen van die broodfokkers af!
Als die wet er nu eens doorheen komt,dan zal er al heel wat minder dierenleed voorkomen.

Misschien is het heel dom van mij om zo te redeneren, maar het blijft maar doorgaan.....
Ook de honden die uit het buitenland geadopteerd worden, meteen laten castreren, zodat deze honden zich niet meer kunnen voorplanten.
Ik ben heel benieuwd hoe alle hondenliefhebbers op dit forum hierover denken.

honden page profiel gueboguebo 3 doggies

volgens mij licht het probleem niet aan de broodfokkers , van de honden die in asiels terecht komen ( maar grotendeels van de mensen zelf ze kopen een pup die schattig is en hupla moet weg eens ze uitgegroeid zijn , of verhuizen of als ze op vakantie gaan  , of als ze het beu zijn noem maar op ….

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Jouw intentie is goed maar de mens is niet zo goed :'(

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee ik ben niet voor dat iedere reu maar gecastreerd wordt, nog even en dan ook iedere teef ? moet ik ergens aan denken van heel vroeger, nee geen optie voor mij.


ik hoop altijd dat mensen hun weg hiernaar toe kunnen vinden, en hun verantwoording nemen, ook gecastreerde honden, teven of reuen worden aan een paal vastgebonden of gedumpt, mensen moeten beseffen dat het geen wegwerpartikelen zijn, dieren. maar verplicht honden castreren ? nee.

honden page profiel gueboguebo 3 doggies

" nee ik ben niet voor dat iedere reu maar gecastreerd wordt, nog even en dan ook iedere teef ? moet ik ergens aan denken van heel vroeger, nee geen optie voor mij.


ik hoop altijd dat mensen hun weg hiernaar toe kunnen vinden, en hun verantwoording nemen, ook ongecastreerde honden, teven of reuen worden aan een paal vastgebonden of gedumpt, mensen moeten beseffen dat het geen wegwerpartikelen zijn, dieren. maar verplicht honden castreren ? nee. "


.mee eens

honden page profiel SiaraSiara 3 doggies

honden foto van Siara

Ik hoop dat dit nooit verplicht wordt daar sommige rassen echt problemen kunnen ontwikkelen na castratie. Simpel voorbeeld: Hondenrassen waarvan de vacht onhandelbaar wordt na castratie. Hondenrassen waarvan het karakter drastisch wijzigt na castratie. Mensen dus verplichten hun hond te castreren zou nog wel eens voor meer asieldieren kunnen zorgen...

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb een asielhond, maar de dierenarts notabene raadde het af om Dobby te castreren omdat hij angstige trekjes heeft. Dat kan versterken door castratie en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik denk niet dat dit een juiste oplossing is...

Sommige honden reageren zo verkeerd op een castratie dat castreren voor hun gewoon gevaarlijk is..

Tuurlijk, er zijn honden die niet veranderen na een castratie (bijv mijn eigen hond). Maar elke hond is anders, dus je kan niet zomaar zeggen dat alle reuen gecastreerd moeten worden..

honden page profiel HollandsMecheltje.HollandsMecheltje. 3 doggies

honden foto van HollandsMecheltje.

Nee niet iedere hond casteren

De mens moet wat meer verandwoordelijkheid nemen dus beter op de honden letten

honden page profiel Puck en IncaPuck en Inca 3 doggies

honden foto van Puck en Inca

Mocht dat ooit verplicht gaan worden emigreer ik zo snel mogelijk. Er zijn al zoveel regels en ik laat een wildvreemde echt niet bepalen of ik mijn hond moet laten helpen.

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

Verplicht castreren betekent mensen verplichten een medische ingreep te doen op hun hond. Dat kan moreel en ethisch absoluut niet.

Daarnaast is het, net als veel initiatieven die hier voorbij komen, een vorm van symptoombestrijding. Dan ga je de gevolgen van een probleem bestrijden in plaats van de oorzaak. De enige echte oplossing is echter de oorzaak aanpakken. Het aanpakken van de br$$dfok en het aanpakken van onverantwoorde hondeneigenaren, want dat zijn toch voornamelijk de oorzaken van veel hondenleed in België en Nederland.

honden page profiel Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P) 3 doggies

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Denk dat het beter zou zijn als alle maar dan ook alle pups verplicht bij een dierenarts langs moeten voor de chip met minimaal de moederhond en tuurlijk is dat een onderneming voor de fokker maar de echte fokker heeft dat er voor over en niet via een huisbezoek. Denk nog regelmatig dat de br00dfokkers dat te vaak zelf doen of zelf stickertjes plakken in de paspoorten en dat daar namelijk niet eens een arts bij komt kijken. Chippen net zo dat kan je verdikkeme zelf al aanschaffen voor een paar luttele euro's.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie 3 doggies

honden foto van Lynn & Charlie

Mja ik beslis zelf of mijn hond wel of niet gecastreerd wordt. Ik ben zowieso tegen nutteloze/onnodige operaties. Ik ben wel voor meer controle op fokkers, maar of dat effect zal hebben op broodfok? De regeringen kijken steeds de andere kant op, ik denk dat daar vooral het probleem en de oplossing zit.

honden foto van Aleida R.I.P. Viktor 04-04-97 * 20-01-2012

Oei....ik wist niet dat castreren zo'n gevoelig punt is.
Het was ook gewoon maar een optie, het is ook zo moeilijk om een oplossing te vinden voor dit probleem.
Vaak zit ik zelf te kijken op verschillende site's en als je dan ziet hoeveel honden (katten ook) er worden aangeboden en het ene verhaal is nog schrijnender dan het andere verhaal.
Je voelt dan zo'n onmacht...zoals gezegd wil je dan zo'n hond graag nog een fijn onderkomen geven, maar dat kan natuurlijk niet.

En dat mensen hun verantwoordelijkheid moeten nemen...nee....daar heb ik helaas geen vertrouwen meer in.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

heb het even aan Lodewijk gevraagd, hij zei NEEE! en castreren zou dan voor de gehele wereld moeten want die Broodfokkers halen de meestepups uit het buiteland. mijn mening ,nee nergens voor nodig men moet beter op hun hond letten zodat er niet onnodig gedekt word. lodewijks klokkenspel blijft gewoon hangen. overigens is Lobke net als mijn vorige teven geholpen.Omdat ik geen pups wilde en loopsheid. vind dat men zelf de verantwoording moet nemen.Hein.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

We kunnen beter foute fokkers en malafide handelaren castreren. O-) Of dat tenminste als straf in het vooruitzicht stellen.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

" We kunnen beter foute fokkers en malafide handelaren castreren. O-) Of dat tenminste als straf in het vooruitzicht stellen. "


Mag jij de eerste doen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

VOOR , alleen de foute dan he. O-)

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

hier kan ik echt kwaad om worden.. waarom verplichten om te castreren?
de mens is degene die het toelaat.. dat ze deze mensen maar 'castreren'

sorry maar hier kan ik echt kwaad om worden..

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Verplichtingen zijn er al zoveel,Nee als baas je verantwoordelijkheid nemen en niet zomaar een hond aanschaffen.Die tijd komt er weer aan Sinterklaas en de Kerst, kinderen willen een hondje, en helaas lopen de asiels weer vol in het voorjaar als de eerste gein eraf is van de pup.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Ik bepaal zelf wel of ik mijn dames laat sterriliseren, en dan gebeurt het alleen als het medisch noodzakelijk is.

honden page profiel DogsDogs

honden foto van Dogs

Omdat dit simpelweg niet bij elke reu hoeft. Als ik naar lucky kijk, is een onzekere hond, soms wat angstig, laat zich snel onder sneeuwen door andere honden, is erg gevoelig en is gewoon niet zelfverzekerd dus dat is een hond die ik absoluut niet laat castreren.

Bobbie daarintegen is een zelfverzekerde reu, een echt mannetje-mannetje. Wordt horendol vanzichzelf, wil elke hond berijden reu of teef maakt niet uit, tilt overal zijn poot op, overal zijn geur achter willen laten en verspreiden. Is reuen gedrag zouden veel mensen zeggen. Maar ik merk aan bob dat hij al dat testosteron niet kwijt kan en er gek van wordt. Geen rust in de kop, dus bobbie wordt dinsdag gecastreerd. Hopelijk om h meer rust in zijn kop te brengen. Vandaag kwamen we een loopse teef tegen en ik dacht dat hij erin bleef hangen;-)

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Heb helemaal niets tegen castratie en sterilisatie en geloof inmiddels ook niet meer in al die spookverhalen rondom gedrag enzovoort. Mijn Faya nou dat zou een ramp worden als ik dat moest geloven. Niks veranderd ;-) En alle andere honden om mij heen veranderde ook niet. Sommige wel maar enkel positief. (Reuen die rustiger en stabieler werden.)

Maar verplicht dat kan gewoon niet om veel redenen. Mijn eigen dieren zijn echter allemaal geholpen en ik zal dat in de toekomst blijven doen. En ik hoop dat meer mensen zo gaan denken. Ongelukje is echt te snel gebeurt.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

" Heb helemaal niets tegen castratie en sterilisatie en geloof inmiddels ook niet meer in al die spookverhalen rondom gedrag enzovoort. Mijn Faya nou dat zou een ramp worden als ik dat moest geloven. Niks veranderd  ;-) En alle andere honden om mij heen veranderde ook niet. Sommige wel maar enkel positief. (Reuen die rustiger en stabieler werden.)

Maar verplicht dat kan gewoon niet om veel redenen. Mijn eigen dieren zijn echter allemaal geholpen en ik zal dat in de toekomst blijven doen. En ik hoop dat meer mensen zo gaan denken. Ongelukje is echt te snel gebeurt. "


Dus jij laat al je dieren automatisch helpen, ongeacht gedrag of medische redenen? Kan ik moeilijk inkomen. Charlie is een erg rustige reu, laat makkelijk over zich heenlopen door andere honden. Als het aan mij ligt, wordt hij nooit gecastreerd. Ik zie ook geen reden voor castratie, waarom zou ik hem dan die operatie laten ondergaan?

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Dat klopt, ongeacht wat... Maar ik snap je wel ik dacht een paar jaar geleden ook zo.

Tot ik in een perfecte hond liet snijden vanwege geboortebeperking. Hij is nog steeds perfect. Faya was qua gedrag gezien helemaal niet perfect maar ook zij is geholpen met 2,5 (dat vind ik wel belangrijk, eerst opgroeien). Bij haar kwam er wel bij dat ze steeds tegen een BMO aanhing dus het werd alleen maar makkelijker maar als ze dat niet had alsnog.

Ik heb al zo veel loslopende loopse teven gezien, mensen die pups van Faya wilde en daar super serieus in waren en ga zo maar door. Ik woon in een redelijk druk stadje met veel honden. Lekker laten helpen scheelt veel gezeur en toekomstige asiel dieren.

honden page profiel aussie en neroaussie en nero

honden foto van aussie en nero

"

Dus jij laat al je dieren automatisch helpen, ongeacht gedrag of medische redenen? Kan ik moeilijk inkomen. Charlie is een erg rustige reu, laat makkelijk over zich heenlopen door andere honden. Als het aan mij ligt, wordt hij nooit gecastreerd. Ik zie ook geen reden voor castratie, waarom zou ik hem dan die operatie laten ondergaan? "


.met jouw kan ik praten..
ik blijf erbij, er zijn uitzonderingen... maar je weet waar je aan begint als je een reu neemt

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vandaar, neem de verantwoording, kan je dat niet, en het is niet naar jou wijzen hoor Sammy, :-D ik weet waarom je je hond hebt laten castreren, maar geld voor anderen die niet de verantwoording willen of kunnen nemen, castreer dan maar.

zelf heb ik heel mijn leven teven, en alleen als er medisch ingegrepen wordt, okee, maar ik neem mijn verantwoording dan ook.

ik heb niets tegen castreren, ieder zijn keuze natuurlijk, maar men moet het niet gaan verplichten.

honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie

honden foto van Laura & Robbie

Ik ken ook mensen die een hond die heel veel op andere hondjes zat te rijen hebben laten castreren. Dit liep totaal niet goed af. Hij is als de doods voor grote honden labradors vallen hier ook onder ook al zijn die maar 2 cm groter. Het enige wat die hond nog ziet is vluchten of aanvallen. En met vluchten is hij ook echt weg enkun je gaan zoeken. 

En zomaar in een gezonde hond snijden vind ik ook niks.

honden page profiel carinecarine

ja ze zouden moeten eens een deftige wet maken om broodfokkers te ontmoedigen, en mensen die na een tijdje hun hond beu zijn en hem naar het asiel brengen zouden ze moeten verplichten om de voeding en verzorging van het dier en het asiel verder te betalen, ik vind het in en in triest , maar ja al wat je kan doen is maar een druppel op een hete plaat, er zijn veel lieve hondenliefhebbers met het hart op de goede plaats , maar helaas zijn er ook nog andere mensen, kijk maar naar al die windhonden bv in spanje die worden gekweekt om te lopen voor veel winst en die die niet goed genoeg zijn worden zomaar aan hun lot overgelaten, triest

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

En hoe bepaal je of iemand een goede fokker is? Ik denk dat het percentage broodfokhonden alleen maar toeneemt hierdoor. De oplossing blijft bij de mensen die steeds maar weer zo goedkoop mogelijke pups willen en dan het liefst gisteren.
Broodfok zal pas stoppen als mensen eens gaan nadenken voordat ze een pup aanschaffen. Het toepassen van allerlei regels of zelfs verplicht castreren.. dat helpt daar niets aan.

Verder ben ik erg tegen het snijden in een gezond lichaam, ook castreren/steriliseren brengt risico's met zich mee. Ik ben blij dat ik een ongesteriliseerde teef heb met een mooie vacht en gewoon een gezonde hond.
Steriliseren gebeurt naar mijn idee veel te vaak gewoon voor het gemak van de eigenaar. Triest vind ik dat.

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^