HondenPage baasje nick/bully

Wat schreven de vrienden van nick/bully op het forum

honden page profiel DaisyDaisy schreef in Baby op komst goede aanpak?
Ik vind het idd ook wel "vreemd" dat ze dan pas na 3 dagen bij de kleine mogen komen kijken. Ik ben zelf ook bevallen (11 maanden geleden). Ik wilde heel graag thuis bevallen en zat toen eerst nogal in over het feit of de hond wel of niet bij de bevalling aanwezig moest zijn. We hebben uiteindelijk besloten dat het beter zou zijn als hij die stress niet mee zou maken. Het moment dat de verloskundige kwam bleek dat ik 9 cm ontsluiting had, wij dachten dus dat we de hond niet meer weg konden brengen en hij erbij zou blijven. Ik had alleen geen weeen dus hebben we schoonpaps alsnog gebeld voor de hond. Om een lang verhaal kort te maken: ik ben uiteindelijk in het zieken bevallen d.m.v. een spoedkeizersnede. Ik ben om 15.47 bevallen, om 16.30 lag ik terug op de kamer en om 18.45 stond mijn gehele schoonfamilie naast mijn bed. (Papa was iets te enthousiast). Hier heb ik enorm veel spijt van! Ik had liever gehad dat ze wat later of zelfs de volgende dag pas langs waren geweest. Ik moest 3 dagen in het ziekenhuis blijven en mijn schoonmoeder is iedere dag langs geweest. Ik heb toen ook met mijn vriend afgesproken dat ik de 1e dag thuis echt niemand over de vloer wilde hebben. Gelukkig begreep hij dit. Mijn schoonmoeder en moeder waren er ook echt niet blij mee maar ik heb ook voet bij stuk gehouden en die 1e dag zijn we ook bezig geweest met de hond en de kleine. Onze hond leek de kleine de eerste minuten niet eens op te merken! Hij was gewoon enorm blij dat het vrouwtje weer thuis was! hahaha (Mijn vriend heeft het shirt waarin ik bevallen was aan de hond gegeven zodat hij aan de geur kon wennen). Bij thuis komt de kleine met de maxi cosi weg gezet en eerst de hond flink wat aandacht gegeven. Vervolgens hebben we de kleine uit de maxi cosi gehaald en de hond aan hem laten snuffelen. De hond heeft nooit gemeen gedaan of wat dan ook! (Nu moet ik zeggen dat onze hond echt een gouden karakter heeft en echt de meest grote lieve loebas is die maar ken! Dus wij boffen echt enorm met onze Boris! O-) )
honden page profiel DaisyDaisy schreef in een prive bericht maar kan hem niet zien.
Ik heb dit ook maar weet ook niet van wie of wat dan ook. Ben ook eigenlijk bijna een jaar niet meer geweest maar heb nu helemaal geen berichten meer.
honden page profiel MackMack schreef in Moderator bericht
@ Mack, ja dat is promoten en wordt niet toegestaan. Verder geloof ik niet dat dit gedrag alleen af te leren is met een slipketting. Wel dat het makkelijker voor de baas is. Dat 90% van een forum dit gebruikt, zegt eerder wat over hun eigen visie dan over het feit of het echt nodig is. Promoten is niet toegestaan, of jij of een ander nu vindt dat zulke dingen nu nodig zijn of niet. In onze visie zijn zulke middelen nooit nodig. Wie een andere visie heeft, kan dit op een ander forum uiten. Ps, Angela, je kan "anders denkenden" wel weg willen sturen van dit forum, maar daar bereik je juist het tegendeel mee van wat je wil bereiken. Als jij denkt dat een slipketting NOOIT nodig is, sta je volkomen naast de werkelijkheid voor het grootste deel van hondenbezittend Nederland. In plaats van een regide NOOIT, kan je veel beter een toon aanslaan van: BETER VAN NIET. Blijkbaar vind jij als niet eigenaar van een Amerikaanse Bulldog dat 90% van de Amerikaanse Bulldogs eigenaren dus niet weet hoe hij/zij met zijn/haar hond moet omgaan. Ik vind dit behoorlijk aanmatigend en arrogant. Maar als je een forum wil met enkel gelijk gestemden, zeg het dan gewoon. EN GEEF DAT OOK EVEN DOOR AAN DE ADVERTEERDERS, DIE SLIPKETTINGEN VERKOPEN !!!!!!!!!!!!!!!
honden page profiel MackMack schreef in Moderator bericht
@ Mack, ja dat is promoten en wordt niet toegestaan. Verder geloof ik niet dat dit gedrag alleen af te leren is met een slipketting. Wel dat het makkelijker voor de baas is. Dat 90% van een forum dit gebruikt, zegt eerder wat over hun eigen visie dan over het feit of het echt nodig is. Promoten is niet toegestaan, of jij of een ander nu vindt dat zulke dingen nu nodig zijn of niet. In onze visie zijn zulke middelen nooit nodig. Wie een andere visie heeft, kan dit op een ander forum uiten./quote] Angela, wil jij mij aub uitleggen waar dat promoten dan inzit...............
honden page profiel MackMack schreef in Broodfokker..
Als je zo gaat praten, dan is het einde natuurlijk zoek, want dat is toch met alle (broodfok)pupjes zo? Dus iedereen moet maar vooral een broodfokpupje gaan ophalen, want dan zijn ze tenminste bij een liefdevol baasje? Dat is nu toch juist wat we NIET willen...? Sorry hoor, maar ik vind dit een dermate stupide reactie dat serieus commentaar voor mij verder onnodig is.
honden page profiel MackMack schreef in Broodfokker..
Als je zo gaat praten, dan is het einde natuurlijk zoek, want dat is toch met alle (broodfok)pupjes zo? Dus iedereen moet maar vooral een broodfokpupje gaan ophalen, want dan zijn ze tenminste bij een liefdevol baasje? Dat is nu toch juist wat we NIET willen...? Dusssssssssssss dat hondje, waar je je net aan hebt gehecht lekker terug brengen, goeie aktie hoor, vooral fijn voor het hondje.....................
honden page profiel MackMack schreef in Broodfokker..
Ik ben dat in dit geval, uiteraard, niet met je eens, want het hondje had wèl nog terug gebracht kunnen worden. En wat was het hondje daar dan mee opgeschoten ???????????? Nu zit het tenminste nog bij een liefdevol baasje !!!!!!!!!
honden page profiel MackMack schreef in Moderator bericht
Duidelijk............... Nou, nog niet helemaal. Even een (waargebeurde) casus er tegenaan gooien. --> Het is winter en er ligt sneeuw. --> Baasje loopt met Amerikaanse Bulldog door de stad. --> Amerikaanse Bulldog trekt baasje onverwachts dwars over straat, want ziet een vriendje. --> Ondanks alle andere opvoedkundige methodieken blijft de hond onverwachts wegschieten. --> Baasje loopt dierenwinkel in en koopt slipketting. Baasje verteld dit verhaal op HP, zegt dat na 2 of 3 correcties het probleem is opgelost en verwijst naar het feit dat alle andere methoden niet hebben geholpen en dat dit onverwacht trekken nu eenmaal ingebakken zit in dit ras. Uit een enquette op een amerikaanse Bulldogs forum zou blijken dat bijna 90% van de Amerikaanse Bulldogs eigenaren een slipketting heeft moeten gebruiken. Is dat dan promoten van fysieke correcties of niet ??? Ps, graag niet reageren of een slipketting nu wel of niet moet, daar gaat mijn vraag helemaal niet over.
honden page profiel MackMack schreef in Broodfokker..
Uiteraard ben ik zeer anti broodfok, laat dat duidelijk zijn. Hier in de straat wonen mensen met 2 Shi-Tsu's van nu anderhalf jaar oud. Zelf hadden die mensen er geen idee van dat hun hondjes bij een beruchte broodfokker vandaan komen en hebben het ontzettende geluk dat hun hondjes kerngezond zijn. Ik heb het ze, het eerste jaar, ook niet verteld. Toen ik een paar maanden geleden het wel vertelde was de reactie eerst vrij onverschillig, het zou allemaal wel meevallen, hun hondjes waren toch kerngezond immers. Later, na eenig ge-googel waren ze gelukkig er wel van overtuigd dat het geen goede keuze was. De reden om bij die broodfokker te kopen was dat familie van hun daar ook een hond vandaan had, en dat was ook goed gegaan. Dus voor de TS, de kans bestaat dat je een gewoon gezond en leuk hondje hebt. Maar ik zou voor de zekerheid wel een goede verzekering afsluiten. Succes en geniet van je hondje.
honden page profiel MackMack schreef in Broodfokker..
BROODFOK/BROODKOOP Wees dus niet alleen maar boos of gekwetst als mensen zich confronterend uitspreken in topics waarin broodkoop aan de orde is. Het komt voort uit een zeer grote betrokkenheid bij dierenwelzijn en de wens om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van het leed wat broodfok heet en wat zij daar zelf tegen kunnen doen. Dat kan wel zijn, maar ik vind het soms wel erg jammer dat als mensen het boetekleed al hebben aangetrokken en tonen zich bewust te zijn van de stommiteit die ze hebben begaan dezen toch nog even voor de zoveelste maal de oren gewassen worden. Dat is in mijn onnodig, want verandert niets meer aan de situatie.
honden page profiel MackMack schreef in TV programma Radar
Zo is dat............
honden page profiel MackMack schreef in castratie overwegen of niet?
ik zeg niks verkeerd. ik zeg alleen dat er weer voor een makkelijke oplossing gekozen wordt. ik zeg ook niet dat ze het niet moeten doen want dat maakt mij echt niet uit. moet ieder voor zich weten. en ik weet niks beter dan een ander maar ik heb dus wel ervaring met een reu die ook overal op wou rijden en met veel tijd en geduld is dit er zonder castratie wel degelijk uit te krijgen.en hoe kan de rest antwoord geven dan? aangezien niemand hier precies de situatie kan weten. dus hoe weet je of die ander gelijk heeft? niet dus/quote] ik zeg niks verkeerd. ik zeg alleen dat er weer voor een makkelijke oplossing gekozen wordt En daar weet jij, net als ik, dus helemaal niks van, dus is jou opmerking ongepast en onfatsoenlijk, want je weet niet of het de makkelijkste oplossing is. ik heb dus wel ervaring met een reu die ook overal op wou rijden en met veel tijd en geduld is dit er zonder castratie wel degelijk uit te krijgen Dus elk geval is en elke situatie vergelijkbaar, want het is jou gelukt, dus kan het een ander ook lukken, wat een onzin. hoe kan de rest antwoord geven dan "De rest" geeft gewoon tips, net als jij had kunnen doen, maar dan zonder die hatelijke opmerking over "weer de makkelijkste oplossing"
honden page profiel MackMack schreef in TV programma Radar
Dus jouw hond komt ook uit het asiel Mack? O-) of misschien toch bij een fokker vandaan die toch zomaar weer een nestje op de wereld zette? Ps, onze Mack en een van onze vorige honden, onze Beagle Harrie, kwamen van een fokker, en zoals wij het hebben kunnen inschatten, ook van een serieuse fokker. Van onze 2 vorige andere honden kwam er een, Boes, een kruising (markiesje) uit het asiel en een, Duitse Herder Pasja als herplaatser bij ons.
honden page profiel MackMack schreef in TV programma Radar
Daarom ben ik blij dat ik weet wat wij hebben als ik dit bericht lees. Zeker als ik deze reactie zie van iemand die denkt er verstand van te hebben. Ik pretendeer er helemaal geen verstand van te hebben, ik constateer enkel dat iedereen, goedwillend of kwaadwillend met honden kan fokken, en zich fokker kan noemen. Ik zou het waarderen als je er een mening over zou geven, ipv een cynische one-liner te produceren. Maar ja, net als bij Veronique is kritiek op fokkers natuurlijk not-done.
honden page profiel MackMack schreef in TV programma Radar
Dus jouw hond komt ook uit het asiel Mack? O-) of misschien toch bij een fokker vandaan die toch zomaar weer een nestje op de wereld zette? Nee hoor, ik ben niet Roomser dan de Paus. Ik schreef niet voor niks, "MEDE" omdat. Dit omdat dit niet de enige reden is, maar wel EEN van de redenen.
honden page profiel MackMack schreef in castratie overwegen of niet?
omdat je te lui ben om hem op te voeden? Wat een minne reactie zeg. Hoe kan je zonder de juiste situatie te weten zo'n antwoord geven. De arrogantie ten top. Iemand stelt een gewone normale vraag, en ja hoor, daar is weer zo Dr.Ir.Prof. die het vanachter een beeldscherm wel weer meent te moeten weten. Nou, ik kan je vertellen, onze Mack is chemisch gecastereerd en daarna een veel rustiger en lievere hond geworden. EN DAT HEEFT HELEMAAL NIKS TE MAKEN MET "TE LUI OM OP TE VOEDEN".
honden page profiel MackMack schreef in TV programma Radar
Tja en waar denk je dat het aan ligt dat het asiel vol zit? Mede omdat er door iedereen maar raak gefokt kan en mag worden, zowel door broodfokkers als door liefhebbers en alles wat daar tussen in zit.
honden page profiel MackMack schreef in TV programma Radar
@Mack: Dat was juist de grap ;) Vandaar ook mij woordgrap
honden page profiel MackMack schreef in TV programma Radar
Geef mij anders maar een Rhodesian Back, zonder de ridge! Waarom zou je die hond nemen omdat je de ridge zo mooi vind? Dat zou een bijkomstigheid moeten zijn, zo van 'goh, apart joh, die ridge, wat leuk', maar dat kan toch niet de kern zijn van de Rhodesian Ridgeback? Hij is groot, rood, sterk en heeft een pittig karakter. Dat er toevallig een ridge op zit is bijzaak. Tenzij je natuurlijk de hond neemt om, tja, te pronken met die rug. ;-) Maar goed, dat is mijn mening. Rhodesian Ridgeback................ Heet dat ras in het Nederlands/Afrikaans niet gewoon PRONKRUG..................
honden page profiel MackMack schreef in Hond op bed?
mack ligt gewoon op zijn eigen plekkie, maar in het weekend mag hij er 'smorgens ff bij liggen op het dekbed, vinden we gezellig maar mack vind het super gezellig
honden page profiel MackMack schreef in Weightpulling
ik vind dat ze hier niet voor gemaakt zijn... doe lekker iets wat je samen kan doen met d ehond je zult zien dat dat nog veel leuker is ook :D Ja leuk, eenden uit de lucht knallen en die door je retriever laten ophalen, geweldig.
honden page profiel MackMack schreef in TV programma Radar
Tja, en nu val ik in herhaling, maar de RvB is gewoon een overkoepelende organisatie waarvan ook de rasverenigingen van de Caveliers, Engelse Bulldogs, etc etc etc, zitting hebben, oftewel, een slager die zijn eigen vlees keurt.
honden page profiel MackMack schreef in TV programma Radar
Er zijn er nog meer hoor! Schapen en geiten, leeuwen en tijgers, lama's met alpaca's en guanaco's, zebra's met ezels, en er zullen er vast nog wel meer zijn.
honden page profiel MackMack schreef in TV programma Radar
Een paard en een ezel hebben dezelfde aantal chromosomen, dus kan dat wel ja! Maar andere zoogdieren kunnen niet gekruisd worden. Ook dat klopt weer niet. Een ezel heeft 62 chromosomen en een paard 64. De veulentjes hebben dus 62+64=126/2--->63 chromosomen, en das uiteraard de reden waarom muilezels geen nageslacht kunnen krijgen. Beter je huiswerk doen.
honden page profiel MackMack schreef in TV programma Radar
Wat voor reden zou je anders hebben om toch te willen testen? Zoals ik al eerder zei, wat er niet is, komt er ook niet ineens toch in. Hoe komt er anders een "nieuwe" erfelijke afwijking in een ras? Ik heb het haar al uit proberen te leggen, dus quote ik mezelf nog maar eens in de hoop dat ze het nu wel begrijpt: Bij mensen, en alle zoogdieren, die familie van elkaar zijn (bloedverwantschap wordt ook wel consanguïniteit genoemd), zijn meer overeenkomsten in het erfelijk materiaal (de genen) dan bij mensen die niet verwant zijn. Bij een afwijkend gen is de kans groter dat bloedverwanten hetzelfde afwijkende gen hebben. Zelf merkt iemand daar niets van. Het afwijkende gen gaat bij hen dus samen met een gezond gen. Als familieleden samen kinderen krijgen is de kans groter dat twee afwijkende genen bij elkaar komen. Hierdoor hebben bijvoorbeeld neven en nichten, meer kans op het krijgen van kinderen met een autosomaal recessieve aandoening.
honden page profiel MackMack schreef in TV programma Radar
Omdat alle zoogdieren een verschillend aantal chromosomen, die zoogdieren kunnen nooit gekruisd worden, daarom kan je ze ook niet met elkaar vegelijken. Nooit gekruist................ wel eens gehoord van een MUILEZEL
honden page profiel MackMack schreef in zijn kruisingen of raszuivere honden gezonder?
@Landseer ect Goeie voor de discussie "Radar" O-)
honden page profiel MackMack schreef in TV programma Radar
Nog wat duidelijker........................ Muizen en mensen (en alle andere zoogdieren) hebben in grootte een vergelijkbaar genoom, ongeveer drie miljard basenparen. Ook het aantal genen is vergelijkbaar. Voor bijna ieder muizengen is wel een mensengen te vinden met dat er min of meer hetzelfde uitziet. De ogenschijnlijk kleine verschillen zijn er uiteindelijk de oorzaak van dat muizen en mensen twee behoorlijk verschillende organismen zijn. Bron: http://www.allesoverdna.nl/basisinfo/bouwstenen/wat-is-een-gen.html
honden page profiel MackMack schreef in TV programma Radar
Alle zoogdieren zijn anders, dus kan je die niet vergelijken. Appels en peren zijn toch ook gewoon fruitsoorten, dus waarom zou je zoogdieren wel kunnen vergelijken en fruitsoorten niet? Omdat alle zoogdieren dezelfde bouwstenen delen. Moeilijker is het niet
honden page profiel MackMack schreef in TV programma Radar
Nee, geen appels met peren, maar wel zoogdieren en zoogdieren. En laten nou net zowel honden, als mensen, zoogdieren zijn...................
 

Vrienden van nick/bully

honden foto van Daisyhonden foto van kellyhonden foto van Mackhonden foto van nouschka & Devil

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^