HondenPage baasje lydia

Over lydia

honden foto van lydia Ja, mijn naam is Lydia , heb een golden van net 5 jaartjes, en ....ik mag alles met hem doen , maar angst is zijn grootste vijand.
Volgens mij is er iets gebeurd in zijn puppy-opgroeiperiode toen ik in het hospitaal lag, ..en iets gebeurd, heb niets gezien, maar denk dat een mensenhand weer eens een trauma aan een dier gegeven heeft.
Toen ik thuis kwam van het hospitaal na operatie zag ik iets in men hond zijn ogen dat ik niet oke vond.
Zelf heb ik , destijds, men een hondenpsychologe al het mogelijke laten doen om toska terug tot rust te laten komen...helaas, zelfs bij gedragstherapie werd er me gezegd dat een trauma zo diep bij hem zit dat ze der zelf geen oplossing voor vinden konden.
Toska is zeer aanhankelijk, en ik mag er alles met doen, ik mag hem (omdat hij dit zo graag heeft), ik mag hem stofzuigen, zijn nageltjes knippen, er met spelen, noem maar op....

Momenteel ga ik met Toska binnen dit en 2 weken verhuizen, ...ben me zo benauwd dat men wittekopke het niet zou aankunnen van de angsten...want hij is ook hartpatientje, heeft een hartfaal aan de hartpomp,....dus ik hou echt mijn hartje vast hoe hij dit alles gaat ervaren.
Hier in zijn bekende omgeving , ...vreemde mensen die binnenkomen en zekers van mannelijk geslacht , zoals men huisarts, of van de verzekering....toska is er zo bang van, blaffen onherroeplijk, schuim op zijn teutke, zelfs de dierenarts die ik nu heb kan ik niet meer laten komen daar hij bij oudejaarsavond van 2009 zijn oortjes moest laten nazien , had een ooronsteking, maar dit is toen bijna fataal geworden.
Zelfs de dierenarts bleef in de woning tot ik zie dat ik zag dat toska zijn doorbloeding (aan de kleur van het tandvlees) terug meer roze werd ipv wit.
Doch heeft het weken geduurd eer ik men manneke terug in de living tot aan de raam heb kunnen laten komen met heel veel liefde, geduld en vooral begrip voor zijn angsten.
Nee, toska en mannen....(dus ik weet ergens wel wie die schulidge mensenhand is die men woef tot dit trauma heeft gebracht)....maar...ik kan de klok helaas niet terugdraaien.

Van een vriendin van me, die trouwens ook hier geschreven heeft over der hond, vernam ik gaande de medicatie van clomcalm dat het toch goede eigenschappen heeft.
Bij deze heb ik alles gelezen, en het enigste waar ik me niet gerust in voel, omdat ik het op eigen houtje moet doen,daar ik geen andere dierenarts heden heb voor toska (zijnde dan als een vrouw), om hem deze medicatie te geven ..daar ik las over versneld hartritme, ...toskatje heeft dit al bij tijd door en zijn hartpomp , ja zonder medicatie had hij misschien al niet meer hier geweest...god ja...kan en mag ik het dan wel riskeren om hem deze medicatie toe te dienen ?
Het liefst zou ik op alternatieve wijze willen verder gaan, ben daar iets geruster in, maar ja gaat het dan helpen en wat zou dan het beste zijn ?

Toska staat natuurlijk nu ook nog onder extra stress door mijn stress van de verhuis en alles in orde makend ....men aandacht is nu enkel meer bij avond , en tussendoor in de dag, maar ik moet ook verder met inpakken en zelf als mindervalide met een spierziekte, ale ja, ...niet altijd even gemakkelijk nu, maar ...ik zou alles doen voor men toskatje te helpen, wil hem niet versuffen, helemaal niet, hij heeft ook al een darmoperatie gehad dus..zijn stoelgang nu met zijn voeding is goed , doch als ik las over de neveneffecten, ben er eerlijk gezegd benauwd van ...
Misschien dat iemand me meer info kan geven...want zeg het nog, ...het word een andere omgeving, op straat komen met toskatje gaat niet door zijn angsten, zijn hartpomp zou er te sterk onder lijden met alle gevolgen van dien, dus sociaal contact is natuurlijk ook al minder, ik neem alle facetten samen....maar omdat hij al hartpatientje is, medicatie hier voor neemt, van het minste schrikt en blaft (mij stoort dat blaffen niet, maar gezond is het niet voor men wittekopke), en dat baart me dus zorgen.

Elk antwoordje van gelijk wie ben ik dankbaar voor, maar wie eerlijk gezegd iets heeft meer op alternatieve wijze ...niet dat ik dit produkt afbreek, maar van gezondheid ken ik best zelf genoeg en ...van medicijnen ook...en wil men hond eerlijk gezegd niet versuft door zijn dagen laten komen, want dan gaat hij nog meer angstig worden daar hij zich niet in zijn eigen oriƫntatie kan bevinden, die nu toch enigzins ook al voor hem zeer belangrijk is.

Komen er reacties op , uit mijn naam en van men woefke Toska, hartelijk dank.

Krabbels aan lydia


Laat ook een krabbel achter
Om een krabbel achter te laten moet je eerst inloggen

Reputatie, berichten en online status

lydia heeft 16 ontvangen.

Berichten en online status
lydia was voor het laatst online 12 jaar, 1 weken, 1 dagen, 7 uur, 14 minuten, 34 seconden geleden


De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^