HondenPage baasje Natasja

Wat schreven de vrienden van Natasja op het forum

honden page profiel ukkieukkie schreef in Welke ras bij een beagle ?
Mijn vermoeden is dat er aan broodfok gedaan werd, momenteel zijn we geen nestjes niet meer tegengekomen. Maar daar gaat het allemaal niet over...de TS vraagt achter een leuk vriendje voor bij zijn/haar Beagle! Stop dus met mensen af te kafferen en geef antwoorden waar de TS achter vraagt. Oja, en dan raden we gewoon ff een broodfokhond aan. Want oh hij is zo cute. Dat de moederhond een belabberd leven heeft dat boeit niet, want och wat is die pup koddig! Nou sorry hoor, als hondenwelzijn zo onbelangrijk is dat je mensen die waarschuwen voor broodfok moet uitkafferen dan zou ik ff naar een forum gaan dat niet over honden gaan, daar ben je dan meer op je plaats. Maar goed, ik ben het zat hier. Adieu. Dat alle gezellige theekransjes mensen in hun volgende leven maar terug mogen komen als broodfokteef. Misschien snappen jullie dan wat meeleven en mededogen is.
honden page profiel ukkieukkie schreef in Is dit een teek?
1 teek op 4 honden, helemaal niet slecht. :-D Inderdaad! Hier is het 4 teken per hond (naja alleen Sire, Ivy heeft maar zeer zelden een teek) per dag als ik niets doe. Heeft ook Lyme gehad. (maar hij heeft dus ondanks middeltjes toch nog regelmatig een teek).
honden page profiel ukkieukkie schreef in zwaar puberende hond
Heerlijk hè die pubertijd. Mijn teef zit er nu middenin. Met alles weer gewoon een paar stappen terug, dingen weer gaan trainen die hij eigenlijk al kent en goed belonen. Misschien komen aan flexi trainen, zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan? Succes ermee!
honden page profiel ukkieukkie schreef in Straks met Boebie naar de DA
stoere Boebbie! Hopen dat ze snel weer de oude is!
honden page profiel ukkieukkie schreef in Welke ras bij een beagle ?
Jeetje wat gezellig weer. Kruising zijn slecht blah blah, wat een ongeloooooofelijke onzin. Word daar toch zo moe van, he. ALLE rassen zijn onstaan door KRUISEN. Tegenwoordig kan het inkruisen van rassen andere rassen zelfs gezonder maken! Tegenwoordig gaan RAShonden bergaf met hun gezondheid, kan dus net zo goed zeggen; koop geen rashond, die hebben zoveel gezondheid problemen tegenwoordig. Mits de rassen elkaar goed aanvullen en gezond zijn en getest en vrij bevonden zijn op afwijkingen, en qua grootte en bouw een beetje bij elkaar passen kan kruisen helemaal geen kwaad. Een brachycefale hond kruisen met een normale hond kan het brachy ras een gezondere snuit/kop geven. Jammer dan dat je dat lelijke uiterlijk kwijt bent. De mens is egoïstisch dat ze kiezen voor een hond die lijd omdat de mens dat nou eenmaal mooi vind. We moeten ons SCHAMEN. Tuurlijk zijn er de broodfokkers die slechte en ongezonde kruisingen op de wereld zetten, en de ongeteste onverantwoorde nestjes die geboren worden bij particulieren, maar die heb je net zo veel bij de rashonden. Kortom, hou toch op met dat kortzichtige gedoe. Kruisingen zijn slecht? ZO achterhaald.. TS, ik hoop dat je een leuk maatje vind voor je Beagle, heb er misschien overheen gelezen maar waarom niet nog een Beagle? :-) Misschien moet je je maar eens verdiepen in die modekruising zoals de Puggle en wat een leed hier achter zit. Want daar ging het om niet over alle kruising. En even lezen voordat je zo'n reactie schrijft kan ook geen kwaad want mensen zeggen ook niets tegen geteste kruisingen te hebben. Mijn hemel degene die een Puggle aanraadde gaf zelfs toe dat ze slecht gefokt worden (en dan wel aanraden hè!) Daar ging het over. Dus wat minder kan ook!
honden page profiel ukkieukkie schreef in 4 border collies en hun gymnastiek
Leuk Loes! Wat een plaatje is Mexx! Je bent inspiratiebron Marit ;-)
honden page profiel ukkieukkie schreef in uitlaten
Uiteraard worden mijn honden uitgelaten. 4x per dag, 2x een kort ommetje, 2x naar het park. Een paar keer per week gaan we naar het bos of naar een meer. Het schijnt vaak voor te komen. De verhuurder van ons appartement vond het nodig ons te vertellen dat de honden uitmoesten. De vorige bewoners vonden het balkon namelijk een prima plek hiervoor en vonden het niet nodig dit even op te ruimen toen ze verhuisden... Een andere bewoner hebben ze ook moeten wijzen op het feit dat ze nogal stankoverlast veroorzaakten...
honden page profiel ukkieukkie schreef in Ervaring gevraagd
Ik weet niet of je cdvet brokken een alternatief kunt noemen: http://www.cdvet.eu/shop_neu/index.php?page=product&info=202 heel veel granen! http://www.cdvet.eu/shop_neu/index.php?page=product&info=217 Sensitive is iets beter maar eerste ingredienten zijn niet dierlijk maar plantaardig. Aardpeer&aarappel: http://www.cdvet.eu/shop_neu/index.php?page=product&info=217 ik zou het niet geven.
honden page profiel ukkieukkie schreef in Straks met Boebie naar de DA
succes, ik hoop dat het meevalt!
honden page profiel ukkieukkie schreef in Lilly... wat moet ik er mee??
Het lijkt mij geen goed idee om met een hond die niet zonder trekken kan lopen te gaan fietsen, ook niet met een springer. Een cursus (mits positief) is leerzaam. Ik zal gaan kijken waarom ze trekt. Wellicht is het stress of onzekerheid? Dan kan negeren binnen averechts werken. Je kunt wel binnen oefenen en goed gedrag belonen als dat makkelijker is voor de hond. Bouw het rustig op, zorg dat de hond succes heeft! Als het binnen werkt ga dan eerst buiten naar een prikkelarme omgeving, maar het leuk en zo veel mogelijk stressvrij! Zorg dat je buiten dan bijvoorbeeld een tuigje omdoet zodat het minder verwarrend is en zij leert halsband is netjes lopen. Gebruik voorlopig geen flexi.
honden page profiel ukkieukkie schreef in zwart met roodbruine gloed
Zo bedoelde ik het ook Chris! De compromis maak ik liever op vacht dan op bouw. Dus liever een foute vachtstructuur/-kleur dan niet mooi in balans. Want inderdaad ik zie bouw ook als onderdeel van gezondheid. Helaas wordt KK1 hier alleen gegeven op een avond dat ik moet werken. Ik heb een keer gekeken, Utrecht is het dichtste bij waar ik een cursus kan volgen en ik woon in Haarlem. KK1 wordt slechts aangeraden. Uiteraard zorg ik wel dat ik genoeg kennis heb. Ivy heeft een bonte oom en een black&tan oudoom. Voor de rest zover ik weet, zwart met een beetje wit. Wel iets om rekening mee te houden maar niet direct iets dat de gezondheid bedreigd. Honden met echt veel wit zijn zeldzaam en worden uitgesloten van de fok.
honden page profiel ukkieukkie schreef in zwart met roodbruine gloed
Wow, het wordt tijd voor een cursusje KK1 denk ik! Mijn Elementaire Kynologie boek komt uit 1977 (toen mijn moeder KK1 deed) dus die is aan vervanging toe. K-locus De genen op dit locus zijn vooral van belang bij de Groenendaeler, daar bij aanwezigheid van het dominante K-gen de genen van het A-locus worden onderdrukt. K staat donker pigment (bruin of zwart) toe zich te uiten. kbr staat het brindle-patroon of gestroomd toe, zoals bij Hollandse Herdershonden. k maakt de uiting van kleurpatronen volgens het A-locus mogelijk. Het dominante zwart van de Groenendaeler ligt dan ook op het K-locus. Iedere niet recessief zwarte Groenendaeler heeft dan ook de genen KK of Kk. De andere variëteien hebben alleen k-genen, dus kk op dit locus. A-locus De reeks van multiple allelen op het A-locus noemt men de agouti-reeks. De genen beïnvloeden de hoeveelheid en de plaats van donker pigment (zwart en leverkleur) en van licht pigment (rood of geel), zowel in de totale vacht als in de afzonderlijke haren. De genen worden in volgorde van dominantie vermeld. aw met de w van wild, is verantwoordelijk voor het agouti of de wildkleur, zoals bijvoorbeeld bij de Elandhond. ay met de y van yellow, onderdrukt delen van donker pigment, waardoor het fauve met charbonné (rosgevlamde met zwarte haarpunten) van de Tervuerense ontstaat. Het geeft bij onderdrukking van alle pigment een helder sable (zandkleur) of tan. at met de t van tan, veroorzaakt het tweekleurige tanpatroon, het black-and-tan, zoals bij de Dobermann en de Rottweiler, het liver-and-tan en het blue-and-tan. as met de s van self, staat verspreiding toe van donker pigment over het gehele lichaam, zoals bijvoorbeeld bij de Groenendaeler. asa met sa van saddle, is verantwoordelijk voor het zadelpatroon van bijvoorbeeld de Airdale Terriër en de Duitse Herdershond. Tan komt wel met enige regelmaat voor. Dan zou het K locus inderdaad van belang zijn. Een hond moet kk zijn voordat at zich kan uiten, toch? De S locus is ook belangrijk bij het Markiesje. Irish Spotting komt voor. En dit Markiesje: http://lh3.ggpht.com/-ERNsHXuc05E/TL3sFZAMFsI/AAAAAAAACqk/2HJSYRquhaU/s912/DSC_0205.JPG lijkt mij een uiting van sw? Bedankt allemaal, dit is echt boeiend!
honden page profiel ukkieukkie schreef in zwart met roodbruine gloed
20 jaar geleden liep er een fauve charbonné markiesje behendigheid. Met een grote stoere man. Nu heeft ie een pappillonnetje. :-D Ik zie het helemaal voor mij! Bedankt Annelies! Fijn dat testen een optie is. Eerst de andere testen en dan de kleur. Weet je toevallig bij welk lab je dit kunt doen? En zoals Annelies zegt, het Markiesje heeft een kleine populatie. Waarschijnlijk zal ik ergens een compromis moeten maken en dan doe ik dat het liefst op uiterlijk (en dan liever op vacht dan op bouw) Ik heb mij even ingelezen en volgens mij krijgen NEKjes wel een stamboom, maar mag er niet mee gefokt worden? Aangezien ik overal lees dat er dan NEK op de stamboom staat, krijgen deze wel een stamboom. Ik hoop echt dat de dispensatie voor het fokken met nekjes verlengd wordt. Er zit sowieso nog heel veel variatie, foto's van een nestkeuring in 2008: http://picasaweb.google.com/markiesjesvereniging/Nestkeuring18Mei2008
honden page profiel ukkieukkie schreef in zwart met roodbruine gloed
Bedankt voor de link Wendy! Ik heb hem doorgelezen, maar zie niet zo gauw de informatie die Ivy haar kleur verklaren. Zal hem morgen nog even goed doornemen! Heb Elementaire Kynologie hier liggen, het deel over kleurvererving zal ik ook doorlezen. Het Markiesje is niet FCI erkent. Ik weet dat er met RvB is afgesproken dat het Markiesje iig. 2 jaar dispensatie heeft van de "nieuwe" NEK fokregels. Bonte Markiesjes worden veelvuldig gebruikt ook al is het officieel een nek. Blonde en bruine Markiesje zijn heel zeldzaam (worden er 1 á 2 per jaar geboren) heb niet gezien dat ze ingezet worden. Wel boeiend kleurvererving, maar wel iets waar je voor moet zitten. Bedankt voor jullie advies. Iets om over na te denken!
honden page profiel ukkieukkie schreef in zwart met roodbruine gloed
vader lijkt toch ook een gloed te hebben: http://markiesjes.nderleeuw.nl/fotoos/forum11.jpg Dus mogelijk toch Bb? Bestaan er verschillende zwarte? Bijvoorbeeld dat zwart met gloed dus genetisch een andere kleur is dan zwart? Hetzelfde als bruin dat ook is.
honden page profiel ukkieukkie schreef in zwart met roodbruine gloed
Bedankt Chris! Nee ik ga zeker niet op kleurtjes fokken. Zwart met of zonder rode gloed/witte aftekening is toegestaan, bruin niet. Over 8 maanden is Ivy oud genoeg voor de patella luxatie en de ecvo-test, dus eerst de uitslagen maar afwachten. (ze is genetisch vrij van pra) Ik ga niet op kleurtje fokken, maar vooral gezondheid, karakter en inteelt% is belangrijk voor mij. Echter als de ideale reu ook een gloed heeft, dan denk ik niet dat een 25% kans op niet erkende kleur mij van die combinatie zou doen afzien. Maar het is zeker iets om rekening mee te houden. Zal even kijken of ik meer keurrapporten van Ivy haar vader kan vinden, als het door een niet helemaal recessieve vorm van bruin zou zijn dan moet hij ook een gloed hebben toch? De moeder heeft het niet. Gelukkig is er bij ons ras een lange wachtlijst en vinden NEK puppies ook snel een huisje.
honden page profiel ukkieukkie schreef in Ervaring gevraagd
geen ervaring met TotW. Wel met Acana, geef ik soms en mijn diertjes doen het er goed op. TotW komt er hier niet in omdat ze bio-industrie vlees gebruiken, Acana niet.
honden page profiel ukkieukkie schreef in zwart met roodbruine gloed
Weet iemand hoe dit genetisch in elkaar zit. Ivy heeft een roodbruine gloed (en witte aftekeningen). Dus ik vraag mij een beetje af wat haar genotype is. (sorry heb mij nog niet echt in kleurvererving verdiept dus ken de juiste termen nog niet) Betekent dit dat ze bruin draagt dat niet helemaal recessief is? Of is zwart met gloed een andere kleur dan zwart? Haar ouders hebben dit zover ik weet niet. (moeder niet, vader heb ik nooit gezien, maar stond niet in keurrapport van vader). Ze heeft iig. een halfbroertje en een nestbroertje die dit ook hebben. Een nestbroer van haar oma is black&tan maar dat lijkt mij los te staan van dit. Het is bij Ivy vrij subtiel dus moeilijk te zien op foto's http://www.hondenpage.com/foto/foto/176746.jpg Een filmpje van Ivy + Nestbroer, vooral bij nestbroer zie je het duidelijk: Wat kun je verwachten bij de combinatie zwart (met gloed) x zwart (xgloed)? Bedankt!
honden page profiel ukkieukkie schreef in beste en slechtste aankoop!
Beste aankoop, Ik denk toch de kong, en een ring die drijft. Leuk om te apporteren zowel op land als in water, werpt goed, kun je trekspelletjes meedoen zonder dat ze erover struikelen. Slechtste: Ik denk de puzzels van Karlie. Op zich niets mis mee, maar ze hebben ze zo door en dan is de lol er wel vanaf...
honden page profiel ukkieukkie schreef in 4 border collies en hun gymnastiek
Leuk zeg! Ik weet zeker dat ik niet de enige bent die altijd leuke trainings-ideetjes krijgt door je filmpjes/fotos ;-) Zeker! Weer een geweldig, en inspirerend filmpjr Marit!
honden page profiel ukkieukkie schreef in Welke ras bij een beagle ?
Misschien moet je maar naar een kinderforum Margot. Want een ongeteste kruising van die rassen op de wereld zetten is weldegelijk dierenmishandeling, en door het kopen of aanraden van een dergelijke kruising ben je dierenmishandeling (indirect) aan het steunen. Weet je wat erg is, kinderprostitutie in India, maar zou een kind hier daarom niet mogen klagen als hij regelmatig een tik krijgt? Als we toch met vage slecht toegepaste Engelse zinnetjes gaan gooien dan weet ik er nog ééntje. two wrongs doesn't make a right!
honden page profiel ukkieukkie schreef in Welke ras bij een beagle ?
Och, stop met muggenziften! Ik word hier hoe langer hoe meer ziek van sommigen, met jullie kortzichtig denken. Weet ge wat erg is ; kindermishandeling Een hond fokken niet.. Make the equation. Jij bent degene die kortzichtig is! Effies een broodfok ras aanraden omdat hij zo schattig is. En dan ook nog zo reageren als je daarop gewezen wordt! Kom op zeg!
honden page profiel ukkieukkie schreef in Dag Sam..dag straatschoffie..
Heel veel sterkte Sharon met dit verlies. Wat een narigheid met deze stichting. Ja, je zou denken dat ze kleine hondjes standaard een PL-test laten ondergaan. Kost niets en voorkomt een hoop leed. Toch fijn dat je Sam hebt mogen kennen, en hij zijn laatste maanden een fijn, warm huisje heeft gehad. Rot dat het zo moest lopen en eindigen :-(
honden page profiel ukkieukkie schreef in Dag Sam..dag straatschoffie..
Dank jullie wel.. Inmiddels heb ik ook fijn bericht gehad van de organisatie waar hij vandaan komt. :'( Ik heb ze een tijd terug al gemaild dat hij problemen had aan zijn heup/pootjes..toen waren ze niet zo happig om er iets mee te willen, (geld, aansprakelijkheid, PL bij kleine hondjes zou toch niet zo veel ellende geven etc.etc. ;-) O-) ) Ik had ze op de hoogte gesteld dat Sam naar de DA ging en dat het echt niet goed ging. Daarna was het meer dan duidelijk dat hij pijn had en waarvandaan het kwam en heb ik hem laten gaan. Dat is niet zomaar gebeurd. Ik had ze vanmiddag al gemaild dat ik moest wachten op de foto's van Sam maar dat de onderzoeken niet gunstig waren.. Kreeg ik net tot mijn grote verontwaardiging een mail waarin ik voor de vorm even 'sterkte met het verlies werd gewenst', maar waar de hoofdtoon toch wel was dat ze betrokken hadden willen zijn in het overlijden.. Ik heb ze willen betrekken, maar toen hadden ze er geen oren naar.. Nu ben ik mijn hondje kwijt en willen ze bij mijn DA gaan navragen wat er precies is.. :'( Nu ineens wel he. Een enorm verwijtende toon in de mail. Echt ongelooflijk. Dit is de laatste keer dat via deze organisatie een hondje adopteer. Jeetje Meisje wat enorm rot. Je hondje kwijt en dan dat ook nog. Dat heb je echt niet verdiend. Veel sterkte ook voor je zoon!
honden page profiel ukkieukkie schreef in puppy aanschaffen
Ik zou alleen voor die kruising gaan als je een hele pittige ondeugende hond wilt en als de ouders op zowel Patella Luxatie als op oogafwijkingen zijn getest. Anders is het vragen om problemen!
honden page profiel ukkieukkie schreef in gedragstest
Tof, gefeliciteerd!
honden page profiel ukkieukkie schreef in Patella Luxatie.
Het moet niet, maar het is wel aan te raden! Honden die op 18 maanden vrij zijn blijken op 3 jaar soms toch PL te hebben. Dus ik zou zeker tot 3 jaar blijven testen.
honden page profiel ukkieukkie schreef in Patella Luxatie.
maar je hond is pas 7 maanden, of is dat een oude tekst? Dat is echt nog veel te jong. Wacht maar totdat ze 1,5 jaar is. Voor haar 2e wil je toch geen nestje, verpest je het karakter mee!
honden page profiel ukkieukkie schreef in Patella Luxatie.
Je kunt het best via het meustege protocol laten testen bij een specialist. Kosten zijn tussen de 25 en 40 euro: http://www.havanezerclub.nl/Patella-artsen.pdf Ik zou het tot ca. 3 á 5 jaar jaarlijks herhalen. Een uitslag voor de leeftijd van 18 maanden zou ik niet te veel waarde aan hechten.
honden page profiel ukkieukkie schreef in Kruising Chihuahua en Jack Russel
Nee maar dat weet je toch nooit, ook rashonden kunnen toch wat mankeren? Ja. dat ontkent niemand toch? Alleen de kans is veel kleiner dat een geteste combinatie een bepaalde aandoening voorbrengt. Bij deze kruising is vooral PL een risico. Dat zal een pup nog niet hebben. De meeste rasverenigingen accepteren PL test uitslagen vanaf 15 á 18 maanden.
 

Vrienden van Natasja

honden foto van ukkiehonden foto van Marjan & Charliehonden foto van choco en shana

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^