Hokkaido Ken

Hokkaido Ken

Rasgroep van de Hokkaido Ken

De Hokkaido Ken behoort tot de Rasgroep "Spitsen en oertypes"

Geschiedenis van de Hokkaido Ken

Hokkaido Ken

De Hokkaido Ken is een van de Japanse honden rassen. Het is ook bekend als Ainu-Ken, Ainu-Dog en de Hokkaido-Inu. Het meest gebruikte is Ainu-Ken omdat het Ainu volk (de originele bewoners van het eiland Hokkaido) het ras gebruikte voor beer en herten jacht.
De kracht en fysieke kracht van dit ras maakt het mogelijk dat de hond een extreme kou kan weerstaan, zware sneeuwvallen, dichte bossen en ruw terrein in Hokkaido.
De geschiedenis van de hond ligt er dicht bij de geschiedenis van het Ainu volk. Het oude Ainu volk was eerst door heel Japan verspreid met hun honden. Zij zijn de originele bewoners van Japan.
Volgens sommige geschiedkundige, zijn ze afstammelingen van de Zuid Mongolie migranten welke Japan binnen kwamen op de eilanden elke 10 duizende jaren geleden, voor de Jomon Period (8000 BC tot 300 BC).
In de Yayoi Period (300 BC tot 250 AD) en de Tumulus Period, Noord Mongolen migranten kwamen op het eiland Honsyu met hun honden, waarna het Ainu volk en de Noord Mongolen zich mengde tot een volk, en ook hun honden werden gemixed.
Alleen de Ainu mensen welke op Okinawa eiland, Tohoku district en het Hokkaido eiland leefden werden niet gemixed. Dit omdat dit volk zover van in Japan leefde. Ook deze honden zijn niet gemixed.
Uit verschillende onderzoeken van botstructuren is gebleken dat de bewoners van Okinawa familie zijn van de Honsyu bewoners maar niet van het Ainu volk.
Ook uit genetische studies is de bewering gekomen dat het oude Ainu volk afstammelingen zijn van de Noord Mongolen migranten, welke zich niet konden aanpassen aan de kou.
Sinds de regels van Yamato Japan ( Yamato Period 300 AD tot 710 AD) en het begon zijn grenzen te verlegen naar het oosten, de Tohoku Ainu waren constant verbannen naar het Hokkaido eiland met hun honden.
In Hokkaido de Tohoku Ainu waren samen met de Hokkaido Ainu en hun honden. Hieruit kwam de Hokkaido Inu zoals deze nu leeft op het eiland Hokkaido.
Op de zelfde manier deed dhe Ryukyu-Inu zijn intrede op het eiland Okinawa.
Zowel de Hokkaido als de Ryukyu zijn hoogst waarschijnlijk zuidelijke honden van origine.
Toen the honden zich mengde, de Kai-Inu, Kisyu-Inu, Shiba-Inu en de Shikoku-Inu werden gefokt op de andere eilanden van Honsyu, Kyusyu en Shikoku.
Beschermd bij wet

In 1937 is de Hokkaido Ken aangewezen als "bijzonder ras beschermd bij wet" en het heeft toen ook de officiele naam Hokkaido-Inu gekregen. Maar de hond was bekend bij iedereen onder de naam Hokkaido-Ken.

Zowel "Inu" als "Ken" betekenen hond, "Ken" is meestal gebruikt als referentie naar het hondenras

Karakter van de Hokkaido Ken

Hokkaido Ken

Zelfstandig en zeer aanhankelijk naar de eigen familie.Hij is zeer waakzaam en heeft een opvallend goed richtingsgevoel, iets dat hem in de omgeving waar hij zijn jachtwerk verrichtte goed van pas kwam.

Deze hond heeft veel gunstige kwaliteiten. Het verleden wees uit dat hij een onverschrokken en vastberaden jager, een goede bewaker en een goede beschermer is. Tegelijkertijd is hij trouw en goed gemanierd.

De Hokkaido Inu is altijd alert en heeft een achterdochtige aard; dit waren in feite de vereisten voor de rol van dorpsbewaker. Deze moedige en zelfverzekerde hond is volgzaam en aanhankelijk tegenover zijn baas. Hij heeft een opmerkelijk goed 'richtingsgevoel' en een karakteristieke 'harde' uitdrukking. Zijn uiterlijk doet aan zijn primitieve voorouders denken.

Rasstandaard van de Hokkaido Ken

Rasgroep F.C.I. 5 Spitsen en oertypen.
F.C.I. nr. / Sectie 261 / 5
Land van herkomst Japan.
Gebruik Jacht op grofwild.
Karakter Trouw, gehoorzaam, waaks, zelfverzekerd.
Schofthoogte 45.5 - 52.0 cm
Gewicht 20.0 - 25.0 kg
Kleur Alle kleuren zijn toegestaan.

Raseigenschappen Hoofd Tamelijk brede schedel, enigszins korte, stompe snuit en duidelijke stop.
Ogen Donkere spleetogen.
Oren Prikoren.
Gebit Scharend.
Hals Sterk en niet te lang, zonder keelhuid.
Lichaam Niet te kort, met diepe borst en goed gewelfde ribben, opgetrokken buik.
Benen Matig lang en sterk.
Voeten Goed gesloten.
Staart Gekruld.
Beharing Dik, tamelijk kort en recht, met dichte ondervacht.


Gezondheid van de Hokkaido Ken

Hokkaido Ken

Geen informatie over de gezondheid van de Hokkaido Ken gevonden.
Heb jij ontbrekende informatie over de gezondheid van de Hokkaido Ken ? Dan kun je dat toevoegen

Verzorging van de Hokkaido Ken

VERHARING : blokverharing. DAGELIJKSE BEHANDELING : met grove borstel en kam. GROTE BEHANDELING : in de rui met het herdersharkje de losse dekharen en ondervacht uitharken. Liever niet wassen, maar af en toe moet het toch. Oren reinigen, kijken of er vuil in de ogen zit en reinigen, en drogen. Nagels knippen indien nodig. Het teveel aan haar tussen de voetzolen wegknippen.

Opvoeding van de Hokkaido Ken

Bij de Hokkaïdo is een zeer consequente opvoeding absoluut noodzakelijk want het is een harde en zelfstandige hond. De Hokkaido heeft ook veel ruimte en beweging nodig.

Rasvereniging van de Hokkaido Ken

Helaas, er is nog geen rasvereniging bekend van de Hokkaido Ken.

Popularitieit van de Hokkaido Ken

De Hokkaido Ken staat op dit moment op de 111e plek van de meest populaire hondenrassen op de HondenPage

Overige informatie over de Hokkaido Ken

Geen overige informatie over de Hokkaido Ken gevonden.
Heb jij overige informatie over de Hokkaido Ken ? Dan kun je dat toevoegen

Hokkaido Ken pup aanschaffen

Geen informatie over het aanschaffen van een Hokkaido Ken pup.
Heb jij overige informatie het aanschaffen van een Hokkaido Ken pup. ? Dan kun je dat toevoegen

Hokkaido Ken fokkers informatie

Geen fokkers informatie gevonden over de Hokkaido Ken.
Heb jij overige informatie het fokkken van een Hokkaido Ken pup. ? Dan kun je dat toevoegen als je je fokbeleid hebt laten keuren op de hondenpage.

Meer weten over de Hokkaido Ken ?

 

De mening van de bezoeker

Hoogte: onbekend
Kindvriendelijk: onbekend
Gehoorzaam: onbekend
Waaks: onbekend
Kan goed alleen zijn: onbekend
Heeft veel beweging nodig: onbekend
Is sociaal: onbekend

Geef jouw mening!

Deel de info over de Hokkaido Ken:


Afbeeldingen

Hokkaido KenHokkaido KenHokkaido Ken

Je kunt een foto toevoegen

Informatie verbeteren

Niet voldoende informatie over de Hokkaido Ken

De volgende items bevatten geen informatie. Heb jij ontbrekende informatie over de Hokkaido Ken ? Dan kun je dat toevoegen

  • Gezondheid

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^