dodelijke stress ofzo iets..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

ik heb een klantje en dat hondje heeft een probleem..

Ze had het naar een andere trimster weggebracht, was daar getrimt en nadien (ik spreek van enkele weken) bijna dood, doordat het lichaam zichzelf zat te vergiftigen van de stress.. (dit was de uitleg van de dierenarts..)

Nu ga ik daar thuis de hondjes doen (er zijn er 2 maar, maar 1 heeft er last van..) en daar hebben ze dat niet.

Is er iemand bekend met dit fenomeen ? en kan die dan wat extra uitleg geven?
Want google leerde me niet veel ..

Niet dat ik die mensen niet geloof ofzo, maar ik ben wel is benieuwd naar wat het is, hoe het komt, ect .. of het eventueel ragebonden is..

Het gaat over een shih tzu meisje van 3 jaar

honden page profiel sorayasoraya 1 doggies

honden foto van soraya

Tuurlijk geloof ik daar in,het dat is ook wat er gebeurd met je lichaam,met grote stress,zal je lichaam moeten herstellen,je maakt dan namelijk allemaal stress hormonen aan,je lichaam slaat dicht en loopt vast...een beetje terug trekken in jezelf ,anders redt je het niet en ga je dood.

Met dit hondje dus echt héél veelgeduld hebben,en ik weet niet of dit hondje dan ook gewassen moet worden..en of het baasje dat eerst zelf kan doen.
En wat jij kan doen is zelf op de grond gaan zitten,en het beestje zo knippen,want op een tafel ,lijkt me ook altijd erg stressvol voor honden.En het hondje naar jou toe laten komen(lopen) en niet hup optillen op een tafel zetten en gaan...
Alles moet (vind ik zo wie zo bij elk hondje wat je zou gaan knippen)op het tempo van het hondje,zeker als je ziet dat het een gevoelig beestje is,die niet heel enthousiast reageert op alle handelingen omtrent een trimbeurt.

Neem veel lekkers mee,en laat haar bij jou komen en niet andersom...wil ze dan nog niet..dan zal haar baasje zelf 'moeten' leren knippen :-D

honden page profiel sorayasoraya 1 doggies

honden foto van soraya

En wat ook zal helpen is als jij vaker even langs wipt,dat je niet meer compleet vreemd bent met het hondje en zij jou niet direct gaat associëren met haar eerste ervaring van een trimbeurt krijgen.

honden foto van liesbeth en de bende ..

goh, tis de 2de x datk da beestje doe en ik merk eigenlijk geen stress bij haar.

Ze laat alles goed doen, komt naar mij toegelopen alsk haar naam zeg. geen tekens van stress, enkel haar voorpootjes laat ze niet graag doen..

en op de grond gaan zitten.. hallow, ik heb wel meer als 1 klant he.. 
het gaat mij niet over hoe ik met haar moet omgaan, dat weet ik wel..

maar meer de medische info dat er achter zit..

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Medisch gezien zou het kunnen dat dit hondje een vreemde omgeving en zoveel prikkels zo spannend vindt dat ze heel veel coritsol aanmaakt. Dat is een stresshormoon. Bedoeld in gevallen van nood, je lichaam gaat dan in opperste staat van paraatheid, bloed gaat sneller stromen, hartslag gaat dus omhoog, je lichaamstemperatuur gaat omhoog en je bent daardoor extra alert en in staat sneller te reageren, de spieren zijn beter doorbloed, daarom ben je ook fysiek tot meer in staat.
Cortisol is bij echte gevaarlijke situaties dus heel handig.
Cortisol wordt heel snel aangemaakt, echt in fracties van seconden komt het al in het bloed terecht en piekt heel snel. Maar de afbraak van het hormoon, dat duurt veel langer. Dat kan echt dagen duren. In de tussentijd is de hond dus veel gevoeliger voor prikkels, hij kan sneller schrikken en hup dan maakt het lichaam weer een berg coritsol aan, bovenop de cortisol die nog in het bloed zat. Zo kun je enorme pieken krijgen die dus juist heel slecht zijn voor de hond, want het hart en de spieren kunnen niet altijd in opperste staat van paraatheid zijn.
Nou komt dit gelukkig niet heel vaak voor, want de meeste honden kunnen gewoon weer herstellen en de hoeveelheid coritsol neemt dan gewoon af. Sommige honden blijven echter erg 'hangen'. Misschien een combinatie van aanleg, karakter en de manier waarop de eigenaar er mee omgaat.

Maar of deze hond dit echt gehad heeft van het trimmen.. In een tijdsbestek van drie weken kunnen er zoveel meer dingen gebeuren, dat het verband niet zomaar aan te tonen is denk ik..

honden page profiel liesbeth en de bende .. liesbeth en de bende ..

honden foto van liesbeth en de bende ..

dankje voor de uitleg margje ;-)

Dus als ik het goed begrijp gaan er waarschijnlijk meerdere stresszaken gebeurd zijn? en heeft het niet perse met het trimmen te maken? Aangezien ze het vorige keer bij mij niet had, en nu ook weer geen stress symptomen had..

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

" dankje voor de uitleg margje ;-)

Dus als ik het goed begrijp gaan er waarschijnlijk meerdere stresszaken gebeurd zijn? en heeft het niet perse met het trimmen te maken? Aangezien ze het vorige keer bij mij niet had, en nu ook weer geen stress symptomen had.. "


Ik denk zelf niet dat het perse met trimmen te maken hoeft te hebben, omdat die stress zo lang aangehouden heeft.
Ik zou niet eens durven zeggen of het alleen stress is geweest. Maar ik ken de hond ook niet en heb haar niet gezien, dus lastig.
Misschien kwam het hondje wel terug van de trimster helemaal in de stress en was de eigenaresse zo bezorgd dat die extra veel aandacht aan het hondje heeft besteed, wat de hond weer als heel raar ervaart, ineens zoveel aandacht, wat is er aan de hand?!

Ik ken wel hondjes met een slecht hart die er na een trimbeurt of dierenartsbezoek bijna in blijven.

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Nee, extra uitleg kan ik niet geven.  Wel kan ik zeggen dat in de straat waar ik vroeger woonde een hondje dat altijd al gestressed was tijdens het trimmen en ook aan huis getrimd werd, overleden is tijdens een beurt. 

Het was een gespreksonderwerp van mensen die de eigenaars goed kenden.  Ze hadden het over een hartaanval.  Ik kende ze niet en weet ook niet om welk ras het ging.  Maar ja, dat is wat ik ervan onthouden heb :  Het kan...

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^