Allergische reactie op parvo (of puppy-) enting?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel P. OvereemP. Overeem

Wij zijn bezig een Chihuahua pup te kopen. Nu heeft de fokster aangegeven dat de pup, waar wij ons oog op hebben laten vallen, erge problemen heeft gehad met de eerste parvo (levend) vaccinatie (ik neem dus aan de eerste cocktail, dus is het de vraag of het aan parvo ligt). Ze was op sterven na dood, is gelukkig geheel hersteld. De dierenarts vermoedde een allergische reactie op de enting, ook gezien het gegeven dat haar kopje was opgezwollen.  De vervolginjecties zijn (nog) niet gegeven. De pup was toen 10 weken en woog 500 gram. Ze is inmiddels ruim 3 maanden. Onze eerste chi is overleden met 7 jaar en we zijn nu wat angstig om deze pup te kopen. De Rabiës enting heeft ze prima doorstaan. Heeft iemand ervaring met een dergelijke reactie op de puppyenting?

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Een reactie op een enting is altijd mogelijk.

Als je er geen goed gevoel bij hebt, moet je het niet doen.

Komt de pup van een goede fokker die aangesloten is bij de raad van beheer en de rassen vereniging? Die stambomen geeft en waarvan de ouder dieren goed getest zijn? Hebben jullie de moeder hond gezien? Heeft de fokker meerdere rassen?

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

Zou kunnen dat het immuunsysteem is aangetast . Zou even naar je  DA bellen en vragen wat voor gevolgen dit heeft

honden foto van Esmé, Bibi, Scooter en Bartje†

De chihuahua van mijn vriendin is ook allergisch voor de standaard vaccinatie, ze zwol helemaal op binnen een half uur. Helaas bij de 1e jaars enting wederom nu een ander merk geprobeerd maar helaas dus zij ent haar chi niet meer voor de rest is haar chihuahua super gezond!

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

mijn gevoel zegt: niet doen. pup reageert slecht op eerste enting. Die kan je wel vermijden, maar ik denk dat de hond een slechte weerstand heeft/ gevoelig is voor andere middelen.
stel je moet je hond laten opereren, hoe zal die reageren op narcose? je hond heeft medicatie nodig? aangepaste voeding...

Ik zou het voorleggen aan goldendelicious (van hier op het forum)

honden page profiel Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje † Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Tannetje koning is expert in enten
hier  flimpje http://www.youtube.com/watch?v=OUYfuEEzgK4
kijk het helemaal,dan heb je een redelijk beeld
anders zou je haar (of andere expert)met je vragen  kunnen consulteren evt?

Volgende forumvraag: Sandy last van haar pootje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^