Pup huilt in bench

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LinpieamLinpieam

Hoi allemaal ik heb sinds gisteren een Frans buldog pupje nu heb ik een bench in huis gehaald om slopen te voorkomen snachts, overdag lok ik haar naar de bench met speelgoed en snoepjes en dit doet ze goed ze gaat overdag elf in bench om te spelen enz...Nu als ik de bench sluit word ze helemaal gek gaat ze piepen, janken en zelfs echt huilen nu de eerste nacht ging redelijk dan stopte ze na een half uurtje en heeft ze geslapen tot 4u ten s ze pas wakker geworden en had ze een ongelukje Maarja dat gebeurd wss wel vaker.
Doe ik er nu goed aan haar elke avond in de bench te doen en het gedag te negeren? Ik wil het ook overdag proberen maar weet niet goed of ik er wel goed aan doe.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup huilt in bench" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel stipstip

honden foto van stip

ben bang dat je iets te snel wilt.....bij heel veel pups moet je het echt op bouwen...
bij stip ging het anders ...ik was altijd anti bench en heb stip dus de eerste nachten gewoon los in de keuken gelaten tot dat ze op deen nacht van alles naar haar mand had gesleept...toen heb ik haar mand in een bench gezet en ze keek niet op of om....toen we snachts het deurtje dicht deden heeft ze paar minuten gepiept en toen was het over ....de volgende nachten het zelfde...
ze heeft wel overdag (als wij eten moet zij in de bench) dat ze het er niet mee eens is en dat ze veel piept...de kids vinden dat zielig of irritant;-) maar ze mag er pas uit als ze opgehouden is met piepen.

Ze moet de bench echt als haar/zijn plekje zien en dat heeft (soms) tijd nodig...

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Leuk, een klein bulletje ;-) Eerst en vooral ga je er de eerste nachten toch even uit moeten, je pup is nog te jong om de hele nacht zijn plas en poep op te houden. Je gebruikt een bench ? Waarom zet je die niet even op de slaapkamer ? Pup is meer op zijn gemak en heeft jou lekker dicht in de buurt, dat gaat hem zeker kalmeren.Na een paar weken verhuis je de bench dan beetje bij beetje naar de plaats waar je wilt dat hij slaapt. De eerste weken was mijn nachtrust ook maar magertjes maar het is even doorzetten en je krijgt er zoveel bullenliefde voor terug, wens je veel succes ;-)

honden page profiel LinpieamLinpieam

Ik heb ook gemerkt dat ze enkel haar grote boodschap in de bench doet enkel plassen heeft ze al gewoon op de grond gedaan of op straat kan mss ook maar een gedacht zijn.En dat van die bullenliefde is zeker waar haha ze ligt hier al super dicht bij mij en als ik een beetje opschuif komt ze weer dichter :-) en ze is niet bang en wel leergierig we hebben ze van gisteren de mensen vanwaar we ze hebben die hebben de pups niks geleerd, en nu kent ons bo al het commando zit :-) dit na 3x gaan wandelen (en ga zon 10x per dag wandelen ofzo)

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Je hondje was gisteren nog bij zijn moeder en broertjes en zusjes. Hij mist zijn nestje enorm.
Van het vertrouwde nest moet de pup bij jou nu van de ene op de andere dag moederziel alleen zijn.

Ik heb mijn pups de eerste 14 dagen naast mijn bed in een grote doos met kussen en kleed laten slapen. Als ze dan piepten stak ik mijn hand in de doos en werd het meestal stil. Werd het niet stil dan ging ik naar buiten om ze hun behoeften te laten doen. In die 14 dagen tijd schoof ik na een week de doos steeds verder van mij af richting slaapkamerdeur. Daarna ging het beneden slapen in een bench zonder problemen.

honden page profiel HondenbaasjeHondenbaasje

honden foto van Hondenbaasje

Ik heb sinds gister ook een pup van 8 weken en die was ook geen bench gewend.
Hij wilde er overdag ook niet in slapen, alleen maar in zijn mand (waar ik al trots op was)
Savonds heb ik de bench naast mijn bed gezet. Hij vond het niks..
Uiteindelijk heb ik de mand erin gelegd en ben ik voor het deurtje gaan zitten. Het duurde 5 minuten met heel hard janken en hij wilde eruit.
Ik heb hem continue terug geduwd en uiteindelijk gaf hij het op en is hij gaan liggen. Consequent blijven. De pup is jong en wordt uiteindelijk toch moe.
Nu wordt hij wakker er gaat piepen en moet dan plassen.
Succes met je pupje!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Om zelf niet uit bed te hoeven stappen (behalve als er geplast moest worden), koos ik voor het boven slapen in de eerste 14 dagen voor een grote doos. Op deze manier kan je vanuit bed je hand even in de doos doen om de pup te laten merken, dat je er voor hem/haar bent. Bovendien geeft de omgeving door de dichte zijkanten van de doos geen prikkels en zal de pup rustiger worden.
Als de pup in de bench moet rusten/slapen kan je de bovenkant/achterkant en zijkanten afdekken met een doek/deken. Dat geeft meer rust voor de pup. De voorkant open laten.
ca. 14 dagen voordat ik de pup mee kon nemen, legde ik bij de fokker in het nest een oud T-shirt zodat ik dit kon meenemen met de geur van het nest als ik de pup ophaalde . Vooral de eerste dagen in een totaal nieuwe omgeving is deze geur geruststellend voor de pup.

honden page profiel EsraBEsraB

honden foto van EsraB

Zoals je het verteld heeft je pup een heeeele goede eerste nacht gehad! Zo kort maar geluid maken? Je moest eens weten hoeveel mensen de eerste nachten de hele nacht wakker zijn door een jankend pupje!
Maak je dus geen zorgen. Dat komt helemaal goed!
Je hebt al veel goede tips gekregen over wat je zoal zou kunnen doen, ik voeg daar dit nog aan toe: Probeer met je pupje ook te oefenen dat de bench overdag weleens dicht gaat. Doe dit kort, en bouw het op. Bijvoorbeeld als ze gaat spelen of slapen. Even dicht, na tien seconden weer open (tenzij ze dan al piept, wacht dan met openen totdat ze stil is, al is het maar om even adem te halen). Bouw dit langzaam op tot langere periodes waarbij je je ook steeds meer fysiek verwijderd van de gesloten bench na een tijdje. Zorg dat ze in die tijd altijd iets 'te doen' heeft (tenzij ze slaapt natuurlijk), dan leert ze zich zichzelf ook wel bezig houden in die tijd.
Succes!

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Wow, tien keer wandelen op een dag ? Dat is denk ik wat te veel van het goede hoor, je moet een jonge pup niet te veel gaan belasten en zeker een bulletje niet. Starten met twee keer 5 min. tot 10 min. en dan elke week wat opbouwen, dit om overbelasting te voorkomen. Huilen en piepen niet negeren, zeker de eerste week niet, dat kleintje heeft behoefte aan contact en zekerheid, zal de vertrouwensband tussen jullie alleen maar ten goede komen.Het gebrui van een bench is wat ieder voor zichzelf uitmaakt, ik ben er geen voorstander van maar dat is dan een andere discussie ;-) Franse bulletjes zijn erg gevoelig van karakter. Waar heb je de pup vandaan dan, omdat je zegt dat er niets met ze gedaan is ?

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Je hebt je pup 1 nacht. Ben eigen
Ijk best benieuwd wat je verwacht had... Je kunt na een nacht niks verwachten. Helemaal niks. Je hondje is niet stil, niet zindelijk niks.. Dit moet jij hem aanleren. En dat kost tijd, heel veel tijd en dus geduld. Ik denk dat ie t best goed gedaan heeft voor de eerste nacht, wat nu belangrijk is is dat je dat ongelukje probeert te voorkomen. Dus zet een wekker midden in de nacht... Sta op laat m allen plassen ne poepen en dan weer terug slapen. Heb je een nestlap meegekregen?? Of leg een oud shirt van jezelf in de bench wat je hebt gedragen. Zo heeft de pup iig een bekende geur. Daarnaast hebben wij een tikkede wekker in een kussensloop gedaan daar lag Casper heerlijk tussen de nest knuffel, wekken en mijn t shirt.

Laat hem idd. Vaak buiten behoefte doen 10 keer per dag als dat nodig is prima anders 20 keer per dag. Maar alleen behoefte doen niet lang gaan wandelen. 5 minuten per keer is lang genoeg. Wandelen kunnen jonge pups nog niet aan. Dis is slecht voor de gewrihtjes

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

10 x per dag wandelen kan absoluut niet.

Het buitenneerzetten van de pup voor plassen/poepen buiten beschouwing gelaten, kan je het beste het volgende aanhouden: 3 tot 4 maal per dag 8 minuten op de leeftijd van 8 weken. Daar mag per week 1 minuutje per wandeling bij.

De rustverhouding is; 2 uur slapen - 1 uur wakker.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hallo Linpieam,

van harte gefeliciteerd met je kleine puppenbaby! :-D

De pup is sinds gisteren bij jou in huis komen wonen.
De pup is weggehaald bij moeder,broertjes en zusjes,weg uit de vertrouwde omgeving..
Alles is nu nieuw en nog vreemd,vreemde omgeving/huis,vreemde mensen,jij bent nog vreemd voor haar.
Alles moet nu eerst wennen en daar is tijd voor nodig.
Laat je pupsel de eerste week eerst even wennen aan alles,bezoek,socialisatie en pupcursus kunnen daarna ook nog wel! ;-)

Een pup is van nature niet gewend aan een bench,dat moet aangeleerd en stapsgewijs opgebouwd worden!
Eerst zelf kennis laten maken met de bench,dan in de bench brengen,laten snuffelen,daarna kun je bv wat brokjes/koekjes in de bench neerleggen en haar lekker laten opsmikkelen,even een massage geven terwijl ze in de bench ligt,haar eten geven in de bench,even spelen terwijl ze in de bench zit en alles nog met het deurtje open!
S'nachts bij de bench gaan slapen om je pup gerust te stellen,dat ze weet dat ze niet alleen is!
Vooral die eerste indrukken en ervaringen zijn heel belangrijk en moeten abslouut goed en positief zijn,negatieve ervaringen kunnen negatieve gevolgen hebben en positieve ervaringen positief en dat laatste is natuurlijk
wat je graag wilt! :-)
Een pup moet alles nog leren,jij mag degene zijn die de pup daarbij gaat helpen en begeleiden!
Wel alles in kleine stapjes,met veel geduld,herhaling en positiviteit!
Verwacht niet teveel van de kleine smurf,geef haar de tijd en vooral,geniet ervan! :-)

Hier een leuke,interessante link met handige tips en weetjes;

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_38-Alleen-thuis-blijven.php

;-)

honden page profiel LinpieamLinpieam

bedankt allemaal voor de vele tips en reacties, uiteraard weet ik ook wel dat een pup de eerste nachten blaft of huilt dat is normaal wij hebben bij mijn ouders thuis ook pups gehad die dat heel de nacht konden volhouden.
ik ben er dan ook fier op dat het bij onze pup zo kort was ook gisteren avond was het maar een half uurtje en dat vind ik wel super, de reden dat ik deze vraag plaatste was om te weten te komen of er manieren waren om haar snelller aan de bench te laten wennen en zoals gebleken zijn die er wel.
de bench staat bij ons in de veranda (niet echt een veranda meer een bijkeuken waar heel veel daglicht is en er is een glazen deur dus als deze open of toe is dan ziet ze ons nog deze staat overdag altijd open enkel snacht durf ik deze wel eens toe doen.
Als ze dan bvb terwijl ik de afwas doe in haar bench gaat spelen of op haar kaubeentje gaat kauwen dan ga ik rustig het deurtje eens toe doen soms heeft ze dat niet meteen door maar van zodra ze dit door heeft piept en blaft ze (ook weer normaal) ik blijf dan gewoon verder doen met wat ik bezig was en de moment dat het stil is ga ik meteen het deurtje weer open doen, bang is ze zeker niet want ze zit vaak in haar bench te spelen.
Ik heb haar van bij mensen thuis deze mensen hebben een grote schuur want ze hebben ook paarden, daar hebben ze een groot stuk van afgemaakt waar hun pups zetten (verschillende rassen: boxers, franse buldog, pomeriaan, enz...)
zelf mocht ik de schuur niet in maar had men vader mee hij vond de pup er heel goed uitzien ook niet vuil wat kon wijzen op vuile behuizing en ze waren veel te snel terug met de pups om ze proper te kunnen maken.
ze is gechipt, ontwormt meerdere malen, eerste vaccinaties, enz..
we hebben niets uit de nest meegekregen wel allemaal nieuwe dingen zoals een kussen, voederpotten, speeltjes, lijn en halsbandje, dat vond ik minder want een bekende geur meenemen was voor haar toch beter geweest.
over het wandelen gesproken is niet echt wandelen wat ik bedoel is gewoon bij ons op de stoep voor de deur en voor onze gevel niet verder tis vooral dat ze haar behoefte zou doen en weer naar binnen te gaan want idd voor zon klein ukkie is wandelen toch wat veel.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Ohoh dat ruikt naar broodfok :'(

honden page profiel Zoe en ikZoe en ik

honden foto van Zoe en ik

Idd, en dat is kwalijk maar daar is het nu te laat voor.
Nu is het aan haar om er gewoon een super leuke stabiele hond van te maken en lekker rustig aan te doen met haar pup. Komt vast wel goed. Laat lekker die bench open staan en laat haar gewoon haar ding doen op haar tempo zou ik zeggen.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Is het in die veranda/bijkeuken wel warm genoeg voor zo'n kleine pup, die nog maar zo kort bij haar moeder en het nestje weg is?

Ik hoop voor jou dat de pup gezond is en blijft, want deze komt wel van een brOOdfokker. Deze fokker verkoopt nl. veel "rassen". Zoals je schrijft boxers, Franse bulldog, pomeriaan enz. Waarom denk je dat je die schuur niet in mocht??? Ik denk dat je geschrokken zou zijn van hetgeen zich daar bevond.
Een goede fokker fokt maximaal 2 rassen en laat de fokhonden testen op erfelijke aandoeningen en sluit aangedane honden uit van de fokkerij. Bovendien zal een goede fokker ook zorgen voor socialisatie van de pups gedurende de eerste 8 weken dat deze in het nest blijven.
Heb je de moeder van je pup gezien?

honden page profiel LinpieamLinpieam

nee die heb ik niet gezien de enige volwassen honden die ik heb gezien waren 2 Amerikaanse Bulldoggen waar ze zelf wedstrijden mee doen (keuringen want deze hadden een goede stamboom) hun huis stond vol met gewonnen prijzen van die bullen.
en ze hadden in hun huis nog 2 pups lopen die ze zelf hielden 2  franse bulldogs (waaronder broertje van mijne).
ze hadden wel gezegt dat ze gesocialiseerd waren met andere dieren meer verder dan dat is er met de pups niets gedaan, nu moet ik zeggen dat bo van niks bang is als er een auto voorbij raast ja dan bukt ze even en dan kijkt ze meteen rond van wat was dat en gaat gewoon verder met wat ze bezig was.
Was mss een slecht idee haar daar te halen maar ze ziet er zo gezond uit (natuurlijk ja daar heb je gelijk in aangeboren ziektes zie je niet he :s )

De veranda is ook verwarmd hoor :-) deze is even warm als het huis onze verwarming is gewoon doorgetrokken naar daar heel handig anders moet ik de was in de winter in een ijskoude kamer ophangen dat is niet zo leuk :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup huilt in bench" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: welke kruising is Josje?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^