pup van 9 weken die niet te corrigeren is.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Lieve mensen,


Graag wil ik jullie advies want, ik zit momenteel met mijn handen in het haar..

Mijn pup van 9 weken is niet te corrigeren en is erg pittig. Als mijn vriend en ik haar willen uitlaten en haar tuigje om gaan doen word ze helemaal gek ze trekt haar lip op en begint echt te happen. Wanneer ze word gecorrigeert door de gene die haar vast maakt dan word het alleen maar erger.. Eenmaal het riempje om is er niks meer aan de hand en is het weer een schat van een hond..  
Ook wanneer ze ergens plast waar niet mag en je corrigeert haar dan trekt ze ook haar lip op en begint ze te happen naar me handen en/of gezicht. Wanneer ik haar daar ook nog is op probeer te corrigeren word er constant naar me gehapt..

Zo valt ze dus soms ook als het niet naar haar zin gaat onze andere hond aan..

In ieder geval en zijn genoeg voorbeelden dat als zij haar zin niet krijgt gaat ze happen.

Ik weet nu niet meer wat ik nu moet doen , haar in der mand zetten (al gedaan), haar negeren (ook al gedaan) en noem het maar op..

Nu ben ik gewoon bang dat dit zich nog erger gaat uiten wanneer ze groter word en dan word het natuurlijk een groot probleem want, dit is echt geen spelen..

Ze is een kruising chihuahua / dwerg pincher..

Hopelijk heeft iemand raad want, momenteel kan ik wel ff janken omdat, ik het niet weet. En op zo'n manier kan ik niet bepaald van haar genieten als ik constant in me handen/gezicht word gebeten.. En wanneer ze na een paar minuten weer heel lief komt aangelopen en waarbij er dan niks aan de hand is..

Alvast bedankt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup van 9 weken die niet te corrigeren is." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Je hebt nog een heel jong pupje dat moet leren dat jullie te vertrouwen zijn. Dat bereik je vooral door het goede gedrag te belonen en geen correcties te geven. Hoe heb je het tuigje aangeleerd? Waarschijnlijk is het erg bedreigend voor je pup anders zou het niet grommen en of bijten.

Wat bedoel je als die ergens plast waar het niet mag? Is dat binnen? Met het zindelijk maken is het belangrijk dat je pup leert dat buiten plassen of poepen heel erg braaf is en binnen nooit corrigeren. je pup begrijpt je niet en gaat daardoor happen.

Je pup is waarschijnlijk een heel lief beestje maar jullie begrijpen elkaar nog niet, dat komt wel als je het goede gedrag gaat belonen. En het zal best wel eens verkeerd gaan met het plassen. Rust en regelmaat is belangrijk. Wat bedoel je met de andere hond?

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Ik weet dat bepaalde dingen met geduld te maken hebben en dat is niet erg.. Het tuigje hebben we rustig opgebouwd en vond ze helemaal niet erg in het begin maar dat is opeens gekomen ..

En met het plassen tja weet je wat het is wij hebben zeg maar bij ons huis gelijk daar achter een veldje en dan sta ik daar best lang (loop natuurlijk ook met haar) maar dan doet ze niks alleen zodra ik naar binnen stapt gaat ze voor me neus zitten plassen... En dan denk ik tja niet corrigeren ik sta best een tijd buiten met haar en ik ga naar binnen en gaat ze voor me neus zitten.. 

Ze heeft ook een matje binnen omdat, we haar met 7 weken hebben gekregen en dus nog niet gelijk op veldjes mocht althans dat risico ga ik gewoon niet nemen. Al kwam ze wel gelijk op ons terras van steen als ze t daar doet vind ik ook niet erg. Alleen doet ze dat ook niet.. En op der matje denk ik dat het maar 5 keer is gebeurd in die weken nou en je moet me is horen helemaal enthousiast gelijk een koekje etc..

En over met me andere hond.. Soms dan liggen ze gewoon en valt ze haar echt opeens aan op die zelfde manier als hoe ze dat bij mij doet zeg maar...

liefs.

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Krijgt het beesie wel voldoende rust?

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Eens met Mimi! :-)

Jullie hebben een "baby' hondje, dat echt nog maar heel erg kort bij jullie is.
De verhuizing vanuit het nest naar de nieuwe eigenaar is een hele stap en verandering voor een pupje, dat mag zeker niet onderschat worden!
Een pupje moet wennen aan alles en daar de tijd voor krijgen.

Verder moet een pupje nog heel veel leren, aan de eigenaar, jullie in dit geal, de taak om de pup hierin te begeleiden en te laten zien wat goed gedrag is en daar dus de nadruk op te leggen; goed gedrag uiterst belonen, ongewenst gedrag negeren, afleiden en/of ombuigen tot positief gedrag.
een pupje van 9 weekjes jong weet nog niet echt wat goed of fout is en zal niets expres doen om jullie dwars te zitten!
Aan alles moet een pup wennen, dit stapsgewijs, stap voor stap een pup laten wennen aan iets, dit betekend;
het nieuwe huis/de nieuwe situatie, de bench, halsband/tuig/aan de riem lopen, alleen zijn etc etc..
Heel belangrijk, alles in kleine stapjes,
Ineens de pup in de bench zetten met het deurtje dicht is zeer onverstandig, hiermee is de kans groot dat er angst voor de bench en ook verlatingsangst wordt gecreeerd, dan ben je veel verder van huis, net als de pup ineens een de riem en hup naar het hondenpark en ineens de pup alleen in huis achterlaten..
Helaas, met een pup is dat niet mogelijk!

Daarnaast is misschien jullie houding en omgang met de pup nog niet zoals het moet.
Zoals ik lees, kan het mogelijk zo zijn dat jullie pupje zich ongemakkelijk en in het nauw gedreven voelt ten opzichte van jullie.
Het is een pup van 9 weken, jullie zijn als het ware nog vreemden van elkaar, het is in de eerste weken belangrijk dat er met rust en positiviteit met een pup wordt omgegaan en een pup rustig wordt benaderd.
Jullie moeten immers een vertrouwde factor, een veilige haven worden voor het pupje, dit bereik je dmv van rustige omgang en goede manier van benaderen.

Een hond kan het als bedreigend ervaren wanneer je recht op hem afloopt, over hem heen hangt/gebogen staat, over de kop aait, van achteren benadert, etc..
Andere, betere benaderingen zijn, zijwaarts benaderen ipv er recht op af, gehurkt naast de hond zitten ipv overheen hangen, op de borst,onder de kin,zijkant/flanken aaien ipv boven op de kop etc..

Misschien goed om info op te zoeken over de de taal van de hond> lichaamstaal/kalmerende signalen en gedrag.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Probeer eerst eens je eigen gedachten te veranderen. Je ziet je pupje nu als een agressief, niet luisterend en pittig diertje, maar wat ik lees is een juist heel onzeker en angstig gedrag.
Bedenk jezelf dat ze dit echt niet doet om dwars te liggen of om lelijk te doen, maar ze begrijpt het gewoon nog niet. Wanneer je dan boos wordt snapt ze er nog minder van en ja, dat is bedreigend.. Ik ben het met mimi eens dat je niet moet corrigeren. Probeer haar in zo'n geval te laten zien wat jij WEL wilt zijn qua gedrag. (En grommen/happen is een teken dat ze zich echt bedreigd en onveilig voelt, dit moet je zeker niet bestraffen.) Wil je niet dat ze in je handen bijt, geef haar dan een speeltje om in te bijten en ga dit (bijna overdreven) belonen.
Probeer het tuigje opnieuw aan te leren door haar met wat lekkers zo te lokken zodat ze zelf al in het tuigje stapt. En moet je dan nog een pootje optillen, dan doe je dit terwijl je haar steeds hele kleine voertjes blijft geven. Op deze manier maak je het tuigje omdoen weer een leuke ervaring en krijgt ze meer vertrouwen. Neem hier ook de tijd voor, ook al ontstaat er dan een ongelukje.  

In ieder geval is het belangrijk dat je niet meer boos wordt of gaat corrigeren. Je hondje is echt niet pittig, maar juist heel onzeker en begrijpt nog niets van ons mensen ;-). Aan jou de taak om haar te leren dat ze jou kan vertrouwen, dat jij haar bescherming en veiligheid biedt, lief voor dr bent en dat ze nergens bang voor hoeft te zijn. Dat leer je niet door boos te worden als iets nog niet lukt, maar juist door haar aan te moedigen wanneer er iets goed gaat. Succes!

Gr. Alexandra

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Ik heb je pup niet gezien maar nu ik alles nog eens na lees, zou het heel goed kunnen dat ze je oudere hond ook wat spannend vindt en daardoor happerig doet.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

" maar dan doet ze niks alleen zodra ik naar binnen stapt gaat ze voor me neus zitten plassen... En dan denk ik tja niet corrigeren ik sta best een tijd buiten met haar en ik ga naar binnen en gaat ze voor me neus zitten.. 
"

Het kan nog heel goed dat ze moet plassen, maar het buiten gewoon even letterlijk 'vergeet'. Allemaal nieuwe dingen, andere geluiden, vreemde geuren.. Dat kan voor zo'n pupje overweldigend overkomen. Op het moment dat je dan weer binnenkomt is de spanning een stuk minder en dat is het van.. oh ja, das waar ook, ik moest plassen..

In plaats lang te blijven staan kun je ook terug naar binnen, maar wel de riem aanlaten, een klein minuutje wachten en weer opnieuw naar buiten. En mocht het dan buiten lukken dat ze een plasje doet natuurlijk heel blij belonen :-)

(Als je buiten bent kun je misschien proberen om niet tegen haar te praten. Eigenlijk helemaal negeren zodat ze minder afgeleid wordt. Pas op het moment dat er wat gedaan is kun je helemaal blij doen en heb je het liefste puppenkind van de hele wereld;-) )

Gr. Alexandra

honden page profiel MirjamMirjam

honden foto van Mirjam

Is het agressief happen of speels happen?

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Eens met Mimi! :-)

Jullie hebben een "baby' hondje, dat echt nog maar heel erg kort bij jullie is.
De verhuizing vanuit het nest naar de nieuwe eigenaar is een hele stap en verandering voor een pupje, dat mag zeker niet onderschat worden!
Een pupje moet wennen aan alles en daar de tijd voor krijgen.

Verder moet een pupje nog heel veel leren, aan de eigenaar, jullie in dit geal, de taak om de pup hierin te begeleiden en te laten zien wat goed gedrag is en daar dus de nadruk op te leggen; goed gedrag uiterst belonen, ongewenst gedrag negeren, afleiden en/of ombuigen tot positief gedrag.
een pupje van 9 weekjes jong weet nog niet echt wat goed of fout is en zal niets expres doen om jullie dwars te zitten!
Aan alles moet een pup wennen, dit stapsgewijs, stap voor stap een pup laten wennen aan iets, dit betekend;
het nieuwe huis/de nieuwe situatie, de bench, halsband/tuig/aan de riem lopen, alleen zijn etc etc..
Heel belangrijk, alles in kleine stapjes,
Ineens de pup in de bench zetten met het deurtje dicht is zeer onverstandig, hiermee is de kans groot dat er angst voor de bench en ook verlatingsangst wordt gecreeerd, dan ben je veel verder van huis, net als de pup ineens een de riem en hup naar het hondenpark en ineens de pup alleen in huis achterlaten..
Helaas, met een pup is dat niet mogelijk!

Daarnaast is misschien jullie houding en omgang met de pup nog niet zoals het moet.
Zoals ik lees, kan het mogelijk zo zijn dat jullie pupje zich ongemakkelijk en in het nauw gedreven voelt ten opzichte van jullie.
Het is een pup van 9 weken, jullie zijn als het ware nog vreemden van elkaar, het is in de eerste weken belangrijk dat er met rust en positiviteit met een pup wordt omgegaan en een pup rustig wordt benaderd.
Jullie moeten immers een vertrouwde factor, een veilige haven worden voor het pupje, dit bereik je dmv van rustige omgang en goede manier van benaderen.

Een hond kan het als bedreigend ervaren wanneer je recht op hem afloopt, over hem heen hangt/gebogen staat, over de kop aait, van achteren benadert, etc..
Andere, betere benaderingen zijn, zijwaarts benaderen ipv er recht op af, gehurkt naast de hond zitten ipv overheen hangen, op de borst,onder de kin,zijkant/flanken aaien ipv boven op de kop etc..

Misschien goed om info op te zoeken over de de taal van de hond> lichaamstaal/kalmerende signalen en gedrag.

"

Waar haal je vandaan dat er een bench gebruikt wordt, ik lees dat namelijk nergens?
Verder gaat het hier over een pup en ik heb het idee dat je een verhaal over een volwassen hond afsteekt. Je verhaal over het benaderen van een hond is wel juist maar nogmaal het gaat hier over een klein hoopje hond wat alle kanten op vliegt en door een moederhond desnoods in de bek terug naar het nest gebracht wordt.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

"
Waar haal je vandaan dat er een bench gebruikt wordt, ik lees dat namelijk nergens?

"


Het is als voorbeeld! :-)
Ik lees nl ook niets over "het alleen laten", maar dit noemde ik alleen even als voorbeeld.
Dat een pup aan alles moet wennen! :-)

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Je vindt het belangrijker om te laten zien wat je weet i.p.v. deze mensen te helpen? :-)(geintje)
Ik zeg het niet snel maar je zou toch het idee krijgen dat de pup ietswat overprikkeld is.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

" Je vindt het belangrijker om te laten zien wat je weet i.p.v. deze mensen te helpen? :-) "


Hoe bedoel je precies?
Ik snap het niet helemaal..

In mijn reactie gaf ik gewoon wat meer info met wat voorbeelden.



honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Geintje joh!

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Heel erg bedankt voor jullie advies!

Ik ga er zeker aan werken en haar niet meer 'straffen' , het is ook zeker niet mijn bedoeling haar onzeker of bang te maken want, ik wil haar het beste geven en gunnen.. Daarom ben ik dus ook zo bang (ondanks dat ze nog klein is) dat ze als ze groter is ook zo gaat doen..


Het is dus puur mijn angst en dat is natuurlijk niet goed te praten, ik weet waardat van komt omdat ik dat weleens heb gezien bij andere mensen dat die hond onhandelbaar is geworden en ik dat zelf echt niet wil want, ik wil me hondjes al het goede bieden..


Ik ben blij met al deze tips ! En ga er zeker aan werken, ik hoop niet dat het telaat is ? Maar ga me uiterste best doen om haar zo veel mogelijk op een positieve manier te begeleiden.


Wel moet ik eerlijk zeggen dat ik het best jammer vind van het form hier dat er altijd best tja hoe moet ik het zeggen gemeen gereageerd kan worden... Zo van als je een pup neemt moet je alles van top tot teen weten. Nou ik ben dan wel 21 maar heb al meerdere hondjes (vroeger namelijk ook bij mijn ouders helpen opvoeden) iedere hond is anders en je kan je niet op alles af laten stemmen ben ik van mening en mensen moeten ook dingen leren net zoals ik.



Alsnog super bedankt en ik ga er hard aan werken met me kleine meid :-)

Liefs .

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

9 weekjes....????
Dan hebbu dus 1 of 2 weekjes getraint. da's nog niets..
U is dus net begonnen...no problemo.
Dit soort dingen kost ...tijd. soms weinig....vaak veel tijd..
In iedergeval veel meer dan 1 of 2 weekjes.

Even buiten het feit dat u op zoek bent gegaan naar een toch wel "prikkelbaar" ras.
Als ik het zo mag zeggen
Kruising chihuahua / dwerg pincher?!?!....Een nest Leonberger pups zijn over het algemeen rustiger dan 1 kruising als die van u.
Dat maakt verder niets uit.maar wil wel zeggen dat het pittige hondjes zijn..
Daar kies je voor, dat kost tijd...en tja, meer dan 2 weekjes..
Uiteraard succes , en natuurlijk toch veel plezier met de kleine.



 

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Ik weet dat alles tijd kost het gaat mij er meer om dat ik een oplossing wilde hebben voor het feit dat ik gewoon in me handen werd gebeten..

Nu door meerdere mensen weet ik dat de fout bij mij ligt en ga er zeker aan werken.. En ik weet 100 procent waar ik voor heb gekozen en dat 2 weken niks is maar dan nog is het niet de bedoeling dat ik word gebeten ofdat het een hond van 9 weken is of 15 dat hoort niet..

gelukkig kan ik er nu aan werken..

Bedankt voor je reactie.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Priscilla,
Had je de encyclopedie van HP al gevonden? Daar kan je veel kennis over het opvoeden van een pup/hond vinden:

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/index.php

onder het kopje "Puppy" en "Opvoeding en Training"

Heel veel succes en vergeet niet ook van je pup te genieten. Voor je het weet is de puppytijd over.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Stop met corrigeren en ga voorkomen door af te leiden en veel rust te geven.
Ik weet niet hóe je corrigeert en dat wil ik niet weten, maar het goeft niet.
Geef je pup de ruimte om te mogen ontdekken, allemaal met het idee dat het een diertje is dat nog alles moet leren, en daarom niet bewust wil bijten oid.
Als je dat in je hoogd hebt, kun je haar ook al relaxter gaan benaderen.
Verder, super dat je HP hebt ontdekt. Ga lekker in de encyclopedie snuffelen en lees veel door, ongetwijfeld zie je bekende dingen, maar ook nieuwe. En herhaling is voor niemand slecht.

Ik wist helemaal niks van honden toen ik een 30 kg zware, één jarige hyper Golden in huis nam, dus dat kan ik niemand verwijten. O-)Maar misschien is een cursus ook een goed idee. Beginnen met een pup en daarna een vervolg oid. Zo leerzaam, voor jezelf, voor de hond.
Laat je niet op de kast jagen door de wat directere reacties, je komt hier voor je hond, daar doe je het voor!!;-)

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Als jij je hondje gewoon met liefde opvoed en eerlijk behandeld hoef je echt niet bang te zijn dat ze onhandelbaar wordt. En hier heb je nog alle tijd voor hoor ;-) 
Zo als ik het lees heb je het beste met je pupje voor en gaat dit helemaal goed komen! Heb geduld, geniet van alle dingetjes die goed gaan en steeds beter zullen gaan.. en ja, er zullen nog wel dingen zijn en komen waar aan gewerkt moet worden maar dat geeft niet :-)

En jonge hondjes bijten soms, zeker pupjes.. Zie het maar als een manier van communiceren en aan jou om er achter te komen wat er blijkbaar zo dringend verteld moet worden.  

Bedenk je ook dat 'vervelend' bijten (wat meestal speels begint, maar net te hard of te ongecontroleerd verder gaat) meestal betekent dat je pupje te moe is. Meer rust kan dan heel goed werken.
Genoeg rust is trouwens overal goed voor. Soms lijkt het alsof ze over energie hebben, maar in weze hebben ze dan eigenlijk net even te veel prikkels en worden daarom druk. Door er dan even wat rust in te brengen gaat het vaak stukken beter.

Succes!

Gr. Alexandra

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

" Ik weet dat alles tijd kost het gaat mij er meer om dat ik een oplossing wilde hebben voor het feit dat ik gewoon in me handen werd gebeten..

Nu door meerdere mensen weet ik dat de fout bij mij ligt en ga er zeker aan werken.. En ik weet 100 procent waar ik voor heb gekozen en dat 2 weken niks is maar dan nog is het niet de bedoeling dat ik word gebeten ofdat het een hond van 9 weken is of 15 dat hoort niet..

gelukkig kan ik er nu aan werken..

Bedankt voor je reactie. "

Puppies bijten in alles dus ook in mensen handen en neuzen :-)
Je zal hem dat af moeten gaan leren (zie de link Loesje die gaf en het verhaal van Isha)

honden page profiel MarleenMarleen

honden foto van Marleen

Hebben we hier ook gehad en heb het nagevraagd bij de puppycursus. Om het tuigje om te doen moet je over de hond heen hangen en dat is voor de hond bedreigend. Haar advies was afleiden met lekkers of een speeltje. Heeft hier super gewerkt!!! Hopelijk werkt het bij jullie ook. Succes!!

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

Alle pups bijten ontdekken via de bek de wereld en het is spelen onze hond deed het ook kennen nog geen grenzen.  Bij ons werkte het beste negeren als ze te druk was. Ik denk dat ze jou andere hond uitdaagt om te spelen deze zal zelf zijn grenzen wel gaan aangeven leert ze gelijk de honden taal. Mogelijk een halsbandje proberen ipv tuigje?
Als ze binnen aan het plassen is rustig oppakken en  buiten zetten om verder te plassen en buiten natuurlijk belonen. Ook kan je zeggen mooi plasje als ze het buiten doet tara weet nu wat dat betekend buiten als ik zeg plasje doen doet ze het ook 9 van de 10 keer.
Ik kan me moeilijk voorstellen dat ze al echt van uit agressie hapt maar soms zie honden bestraffen fysiek of met stem verhef nog meer als spel en worden alleen maar wilder en feller dus even negeren tot de rust er weer is en proberen met positiviteit het gedrag voor elkaar te krijgen. Dus afleiden met een speeltje waar ze wel in mag bijten of wat lekkers. Probeer het positief te zien het is nog een puppy wat jullie taal niet spreekt

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Nogmaals bedankt ik lees lekker de enc door en ik kom er wel.

Maar lieve mensen och och och het verschil tussen speels bijten en lip optrekken en echt gemeen happen is bij mij toch echt wel anders .. Ik heb chihuahuas van oudere leeftijden precies t zelfde zien doen ja het is nog een baby maar alsnog is dit GEEn speels bijten want ze is het er op dat moment niet mee eens met wat er gebeurt en daar ga ik nu aan werken zodat ze niet in de verleiding komt om uberhaupt te happen ...


Iedereen die me heeftgeholpen erg bedankt verder zal ik nu me account verwijderen zoals k al vaker lees en ook als k zelfwat vraagt word er altijd gereageert ofdat je het ergste van het ergste doet.
Ik bendaar echt helemaal klaar mee ...

Net zo'n stukje hier ik weet niet hoe je corrigeert en dat wil ik niet weten . T kan aan mij liggen maar dat lijkt erop ofdat er word gedacht ofdat ik der op de grond gooi of door haar plas zou halen . Nou geloof me dat gebeurt hier in huize van helden niet !


Nou in ieder geval bedankt en allemaal nog veel plezier en geniet van jullie diertjes.

Groetjes pris

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Vanuit mijzelf gezien, maar vast ook vanuit de anderen, gezien de reacties dus, kan ik me gewoon niet voorstellen waarom je een pupje zou corrigeren!
Het pupje is nog maar net bij jullie en is overigens vroeg uit het nest gegaan, 8 weken is gewoonlijk, nog langer is zelfs beter, het kan ook mogelijk zo zijn dat jullie pupje op sociaal vlak een beetje mist, dit krijgt een pup grotendeels mee van moeder, broertjes, zusje en mogelijk andere honden in huis, juist de laatste weken leren pups heel erg veel.
Trouwens bij kleine rassen als Chi en mogelijk ook de Dwergpinscher, is het gewoonlijk dat pups nog veel langer in het nest blijven tot een week of 10-12..

Zoals al genoemd, een pup moet nog zoveel leren, weet niets van goed of fout, dus hoe kun je een pup nu straffen..
Door de manier van reageren op iets, waarvan men denkt dat dat fout gedrag is en de pup gestraft wordt, kan de pup ook op zijn eigen manier daar weer op reageren, oorzaak> gevolg, zeg maar!
Dat kan heel gauw onopgemerkt gaan maar het is niet verkeerd om eens te kijken naar eigen houding, gedrag en omgang met de hond, de hond is de spiegel van zijn baasje.
:-D
Ik bedoel maar te zeggen dat wanneer je zelf rustig bent/blijft, de pup met rust en op de juiste manier benaderd, positief bent, dan zal je er alleen maar meer voor terug krijgen! :-D

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Mens toch ! Je hebt wél een pup he. Trouwens een goeie kweker geeft ze pas uit handen na 12 weken. En jij spreekt van negen weken en dat ze zo stout is . Een pupje van 9 weken slaapt nog heel veel en Ik maak me misschien niet geliefd nu met wat ik zeg , maar in godsnaam dat pupke mist zijn moeder en wilt helemaal nog niet opgevoed worden. Heb toch wat geduld. En als je dat niet kunt opbrengen dan verdien je geen pup te hebben. Kijk ik stoom nog . Een pupje in godsnaam !!!!

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Hou even je grote mond dicht tegen mij!

Onze pup mocht met 7 week weg van de dierenarts ik heb die dierenarts zelf nog gesproken om dat na te vragen ! Volgens hem liepen ze al voor waaruit hij dat kon zie zou ik niet weten want ben ook geen arts.

Maar ik die geen pup verdien sorry hoor houd je antwoord dan lekker bij je want kwader kan je mij niet maken..

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

niet je account verwijderen hoor, iedereen wil je alleen maar helpen. ':-)

wat nu belangrijk is dat je van je pup gaat genieten, en de pup leren dat er iemand is waar hij altijd op kan bouwen en vertrouwen. Dat zal meer goed doen dan alle training. Een hond die zijn mens vertrouwd is vanzelf al rustig dus dat is mooi meegenomen.

Ga idd lekker de encyclopedie kijken, zelf vind ik dat bijv. deze link echt een must is om door te nemen

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Anny, een pup mag met 8 weken weg, ik vind niet dat je een fokker niet goed kan noemen als ze op deze leeftijd naar hun nieuwe baas gaan.
@Priscilla, ik schrik van je laatste post. Ik lees nauwelijks enige kritiek op jou maar vooral verkennende vragen. Ik heb verder niet gekeken hoe lang je op HP zit en wat je nog meer voor topics hebt geopend, maar ik vind je, puur afgaand op dit topic, dan wel lange tenen hebben hoor!O-)
Jammer als je dan niet meer hier actief wilt zijn. Je kunt het niet met iedereen eens zijn...
Ik hoop dat je veel goeds uit de encyclopedie kunt halen....;-)

honden page profiel Luan en LenneLuan en Lenne

honden foto van Luan en Lenne

Luan heeft ook een keertje zo snauwerig bijterig gereageerd toen hij 12 weken was, dus niet het normale puppy bijten. Achteraf was ik toen te bedreigend voor hem omdat ik me toen over hem heen boog. Voor je pup is alles nieuw en een hoop dingen kunnen bedreigend overkomen. Let goed op je eigen houding. Ik denk niet dat je pup het doet uit boosheid of pittigheid maar misschien eerder uit wat angst, zeker in het geval van het tuigje. Probeer niet over haar heen te buigen en ook als je haar halsbandje wil pakken, dit altijd van onderaf te doen. Dus niet met je hand over haar hoofd heen. En het is zeker niet te laat om aan die vertrouwensband te gaan werken, doe het lekker rustig aan zou ik zeggen.

Wat betreft je commentaar op de antwoorden die hier gegeven worden. Het is en blijft internet he ;-) Ik zou zeker niet je account verwijderen. Dit is een site waar, als je een vraag stelt, je altijd een heleboel reacties krijgt. Haal eruit waar je wat aan hebt, laat de rest lekker zitten, niet teveel van aantrekken en filteren voor wat op jou van toepassing is. De mensen hier zijn allemaal enorm betrokken bij honden en proberen altijd aan te geven wat het beste is voor jouw hondje. Echter zijn sommige zo betrokken bij honden dat ze vergeten dat je er achter diegene die vraag stelt ook een persoon van vlees en bloed zit met gevoelens, waar naar mijn mening wel eens wat respectvoller mee om gegaan mag worden. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik het hier in dit topic nog wel mee vind vallen. 

Ik heb ook wel wat over me heen gekregen hoor, de meesten hier denk ik :-). Tegelijkertijd heb ik ook ontzettend veel geleerd... dus filteren en het je niet teveel aantrekken.

Geniet van je pupsel, voor je het weet zijn ze groot, en hou ons op de hoogte hoe het gaat ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pup van 9 weken die niet te corrigeren is." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Sneeuw en ballen!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^