bijtende honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

steve (Gast)

mijn shar-pei wordt steedes door andere honden gebeten,en hij doet niks terug,hij geeft wellis waar geen kik,maar ik vind het niet normaal dat hij niet van zich afbijt.hij is nu 17 maanden oud
en ik heb hem van het asiel ik hou heel veel van hem en ik vind het zielig.ik hoor van andere mensen dat shapei's vals zijn,dat ze vecht honden zijn,maar die van mij is dus blijkbaar een (lieve) sukkel.kunnen jullie mij misschien meer hieromtrent vertellen cq hebben jullie dezelfde ervaring gehad?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel ..

honden foto van .

begrijp ik nu goed dat je wilt dat je hond gaat vechten???
Wees happy dat je een lieve hond hebt zonder agressiviteit. Wat doe je nu als je hond wordt aangevallen?

honden page profiel mandy janssenmandy janssen

honden foto van mandy janssen

ergens denk ik ben blij dat hij niets terug doet, want meestal resulteerd dat in een gevaarlijk gevecht,
maar het is natuurlijk ook niet leuk als je hond steeds gebeten word.

maar dan moet je bij jezelf nagaan, bij wat voor honden laat jij je hondje, vraag je niet eerst aan de mensen of hun hond bijt.
of lokt je hond een gevecht uit.
en wat doe je om het te voorkomen?
ik denk dat je voornamelijk bij jezelf moet kijken en niet bij je hond

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

misschien kunnen hond de hondentaal van de sharpei niet goed genoeg lezen omdat ze zo verschillend zijn van andere honden.. al zou dat natuurlijk geen rede moeten zijn waardoor andere honden haar aanvallen..
ik zou blij zijn dat mijn hond niet aggresief was, maar ik snap wel dat het fijn zou zijn als ze een keer een snauw zou geven.. ik ken ook honden die geen snauw geven en dan blijven de andere honden ook vaak doorgaan..

kan je helaas geen tip geven, behalve dan om te proberen met wel sociale honden te gaan wandelen zodat jouw hond ook leert dat er ook leuke honden zijn

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Als je hond niet voor zichzelf opkomt is het jouw taak om je hond ervoor te behoeden dat deze gebeten wordt. Jouw, taak, jouw verantwoording. Jij hebt een verbond met je hond gesloten en dus je hond moet kunnen vertrouwen op jou voor z'n veiligheid en bescherming. Wat doe jij als jouw hond gebeten wordt? Ik begrijp dat dit vaker voorkomt? En in welke situaties komt het voor?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Je hebt dan een hele normale hond,die heel erg conflict vermijdend is qua gedrag,hij wil geen ruzie en voelt zich ook nog niet gestressd genoeg om zelf op bijten over te gaan.

Ik zou er wel voor gaan kiezen als het zo vaak gebeurd hem te beschermen en lekker andere honden te ontwijken,of alleen de kleinere op te zoeken.
Je wiltniet dat het straks wel stress gaat geven en terug gaat bijten.

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

Een bekent verhaal ,mijn dochter heeft 2 shappies waarvan er eentje steeds werd aangevallen,en ook niets terug deed.
Ze onwijkt plaatsen waar honden los lopen ,maar laast ging er een voordeur open en er stomde een hond naar buiten en die greep 1 van de twee.Met als gevolg flinke wonden die gehecht moesten worden .....en dat voor de zoveelste keer.De andere wordt nooit aangevallen.
Een sharpei heeft een ander uiterlijk door de rimpels waardoor het lijkt of de haren overeind staan,en daardoor aangevallen worden.Het zijn echt schatten van honden.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Sommige honden lijken dit soort gedrag bij sommige andere honden te triggeren. Heel vervelend. Ik denk dat je je hond zo goed mogelijk moet proberen af te schermen voor vreemde honden tot je merkt dat p dezen niet agressief op je hond reageren.
Ik ken een jack russel die regelmatig gebeten wordt.

Cesar (Gast)

Ik heb dus ook een Shar Pei die regelmatig gebeten wordt. Hij doet niks terug. Ik ken eigenlijk geen sharpeis die agressief zijn dus steeds als iemand zegt dat daarom bekend staan dan gaan bij mij de tenen een beetje krom staan...

Hoe dan ook, het is zoals Wendy zegt, ze lokken het een beetje uit door hun vreemde uiterlijk en hun afwijkende gedrag (staart blijft vrolijk omhoog staan, de nekharen lijken ook rechtop te staan). Ik heb nu gelukkig een stukje land gevonden waar ik hem veilig uit kan laten (even afkloppen), maar op veel plekken kan ik hem echt niet los laten omdat ik bang ben voor de andere honden.

Loes Janssen (Gast)

Beste mensen, ik vind Sharpeis erg lieve honden. Heel dichtbij wonen er twee. Mijn hond, een dochter van een uit Spanje geadopteerde hond, is als pup, door een eerste (fysiek) contact met een te enthousiaste Sharpei zo bang geworden, dat ze nu bij het tegenkomen van elke Sharpei, zwart of blond..... helemaal uit haar dak gaat. Ze gaat gewoon gillen en wil er op af. Ze heeft zich nu al twee keer losgerukt en is naar de Sharpei toegerend en heeft gebeten (gelukkig oppervlakkig, niet zo dat de Sharpei gehecht moest worden).
De eigenaar van een van de Sharpei's is zelf erg agressief en heeft een andere hondeneigenaar al bedreigd, gezegd dat als die hond nog een keer zijn Sharpei bijt, of gewoon benadert, hij die hond zal doodtrappen. Ik probeer elke keer met die man in gesprek te gaan, hij negeert dat en loopt gewoon op mij af, waarna er weer een heftige situatie ontstaat. Wijkagent wil niet bemiddelen, er moet eerst iets mis gaan. Ik laat mijn hond niet doodtrappen, maar wil ook geen conflict. Lastig.

honden page profiel Lizzie en SterreLizzie en Sterre

honden foto van Lizzie en Sterre

Oeps oud topic. Bedankt weer gasten ;-)

honden page profiel NoosaNoosa

Boek en filmpjes over hondengedrag: boek "kalmerende signalen" van Turid Rugaas is wat mij betreft aanrader voor elke hondenzitter.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: Help!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^