Help!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TeckeltTeckelt

Hi, 
Hopelijk kan iemand ons helpen, dit is het verhaal: 
Drie jaar geleden namen wij een geweldige ruwharige Teckel pup in huis. Hij was toen 11 weken. Om onszelf en hem te trainen gingen we 1 keer per week op puppy training, die we hebben vervolgd met een behendigheidstraining. Hij vond dit fantastisch en hij deed het voor een Teckel heel goed. 
Thuis kreeg hij duidelijk grenzen opgelegd: Eerst wij de deur uit, dan hij. Pas beginnen met eten als wij dat zeggen. Niet op de bank, allen op uitnodiging van ons. 
Hij werd en wordt nog steeds 4 keer per dag uitgelaten, omdat hij zijn energie echt kwijt moet. Daarnaast is hij weinig alleen thuis, omdat ik vanuit huis werk. 
Toen we gingen verhuizen ging het fataal mis. Hij laat geen onbekenden in het huis, die valt hij agressief aan. Als hij wordt uitgelaten blaft hij de eerste minuut en trekt hij enorm. Nu begint hij ook buitenhuis agressief te worden. Terwijl hij voor ons en onze families zo lief is. 
Hij kan ook slecht met spanning omgaan. Hij is gek op de tuin als we de achterdeursleutel pakken, wordt hij gek van enthousiasme. Hij luistert dan wel naar commando's, maar voor heel even.  
We willen er alles aan doen om het voor hem beter te maken. De regels in dit huis zijn niet veranderd. We hebben van alles geprobeerd: een anti-trekband, anti-blafband, chemische castratie, een bench, hondentrainers, noem het maar op.... 
Volgens de ene hondentrainer is hij bang, volgens de ander is hij onvoorspelbaar en kan hij er geen pijl aan trekken. Niks helpt :-( Misschien kunnen jullie ons vertellen wat we anders moeten doen! 
Alvast bedankt, 
Teckelt

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Hoe is de verhuizing gegaan?
Hebben jullie Tekkelt meegenomen tijdens het inrichten/verven van het nieuwe huis?
Is hij blijven logeren bij andere mensen en klakkeloos meegenomen naar het nieuwe huis?

Hebben jullie hoofdpijn sins de verhuizing???
(Kan namelijk aanduiden op LFG, verfdampen, isolatie in de vloer waar giftige gassen uitkomen)
Heb je het huis gecontroleerd op muizen?
(Het geritsel van muizen kan een hond hoorndol maken)

Maar voornamelijk vraag ik me af hoe jullie Tekkelt hebben begeleid tijdens de verhuizingsperiode van het inpakken tot het uitpakken.

honden page profiel TeckeltTeckelt

Hi Sascha, 
Bedankt voor je snelle reactie. 
Hierbij de antwoorden op je vragen:
Wij zijn niet gelijk van het ene huis naar het andere huis verhuisd, we hebben een tijdje verbouwd. Tijdens de verbouwing hebben wij tijdelijk bij familie gelogeerd, samen met hem. Waar hij zich helemaal thuisvoelt en ook heel graag is.  
In de eerste periode en de laatste periode van de verbouwing ging hij mee af en toe mee naar het huis. Dit waren de momenten dat het rustig was en hij kon wennen aan zijn nieuwe plekje. Toen wij hier al woonden gingen we pas alles uitpakken en daar was hij ook bij. 
Van hoofdpijn en muizen hebben gelukkig geen last.

honden page profiel Melissa en Jeffrey & HummerMelissa en Jeffrey & Hummer

honden foto van Melissa en Jeffrey & Hummer

ik volg even mee,

wij gaan namelijk als alles mee zit en goed verloopt, rond januari ook verhuizen en hebben een pup van nu 11 weken

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Jullie hebben tijdelijk bij familie gelogeerd waar Tekkelt zich gelukkig helemaal thuis voelde.

In dat huis...was er een persoon waar Tekkelt erg naar toe trok?
Waar die zeer graag bij was?
Of juist beter naar luisterde dan naar jullie?

Er is nog een test die je kan doen.
Nodig iedereen uit die in dat huis woont waar jullie tijdelijk gelogeerd hebben.
Kijk of Tekkelt nu wel goed luisterd en helemaal gelukkig is.

Een opsplitsing van de 'roedel'''kan een hond die gevoelig is totaal van slag brengen en dat kan zich in verschillende manieren uiten.

Als Tekkelt toch ineens positief omdraait, geeft dat weer een nieuwe plan van aanpak waar zeker veel positieve dingen te berijken mee zijn.

honden page profiel Noëlla en ~Ioki~Noëlla en ~Ioki~

honden foto van Noëlla en ~Ioki~

Amai wat valt er hier veel te leren !
Ik ga dit ook volgen ;-)

honden page profiel HUS Leon Can DoHUS Leon Can Do

honden foto van HUS Leon Can Do

als ik lees wat jullie aan negatieve correcties hebben gebruikt (anti blafband, anti trekband) denk ik dat je niet moet onderschatten hoelang dit soort correcties doorwerken op je toch al waarschijnlijk heel gevoelige hond. lees uit het verhaal dat de problemen er daarvoor ook al waren, maar door het gebruik van dergelijke correcties kan het gedrag wel moeilijker op te lossen zijn nu en zal dit ook meer tijd nodig hebben.
ben verder wel benieuwd wat er uit komt, hier gingen verhuizingen altijd met weinig moeite dus kan verder geen tips geven over wat je wel kunt doen eigenlijk.

Hoe dan ook, succes!

buddylou (Gast)

Hoi teckelt,

Mocht het echt niet lukken zou je nog contact op kunnen nemen met Jeroen Oomen de Hondencoach. Te vinden op facebook. Hij heeft ook spreekuren enz. Ik denk dat Jeroen je goed kan helpen!

Succes!

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Even snel, moet de honden uit gaan laten ;-) maar vindt dit zo rot voor jullie dat ik ocheven iets wil zeggen.

Deverhuizing heeft blijkbaar een enorme impact gehad op je manneke en toch vindik dat apart. Wij nemen onze honden regelmatig mee opvakantie, zijn ook verhuisd en eigenlijk is het altijd zo, als ze maar bij ons zijn,is het goed.

Ergens vermoed ik toch dat er iets in jullie verstandhouding verkeerd is gegaan, jullie begrijpen elkaar niet goed. Het gebruik van correctiemiddelen zoalseen blafband, kan ervoor zorgen dat een hond het vertrouwen in zijn baas verliest.
Jullie verhaal doet mij namelijk heel sterk denken aan een verhaal in het boek'Bones would rain from th sky' van Suzanna Clothier. Moet je je voorstellen dat je als hond aangeeft dat je iets niet snapt of aan kan, komt er een straf op te staan..
Misschien heb je hier wat aan? http://www.suzanneclothier.com/de-artikelen/dansen-met-honden

honden page profiel NicolineNicoline

honden foto van Nicoline

" Even snel, moet de honden uit gaan laten ;-) maar vindt dit zo rot voor jullie dat 
Misschien heb je hier wat aan? http://www.suzanneclothier.com/de-artikelen/dansen-met-honden "


Bedankt voor het delen!

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Toen wij net verhuisd waren heb ik de eerste paar weken zowat hetzelfde vrij korte rondje gelopen. Gewoon puur om wat vertrouwen op te bouwen, want Mikey was best wat nerveus in onze nieuwe wijk. (Nieuwe geuren, andere honden, onbekende wegen enz.) Pas na die weken ben ik de rondjes stukje bij beetje gaan uitbreiden.
Bij iedere nieuwe route was ze weer wat meer gespannen, maar zodra we weer op de 'vertrouwde' route zaten ging het weer goed.
Dit heeft hier goed geholpen, want buiten is ze nu (4 maanden later) weer gewoon als altijd.

Maar bij jullie hondje is naar mijn mening niet alleen het vertrouwen in de omgeving weg, maar ook het vertrouwen in jullie. Dit zeg ik niet om aan te vallen, maar hij heeft blijkbaar het idee dat hij alles moet regelen en alles zelf moet oplossen ipv op jullie te vertrouwen. Het vertrouwen kun je wel weer terugwinnen. Dit kost wel even wat tijd en inzet, maar hoe meer jullie hem op een positieve manier uit een moeilijke situatie weten te halen - hoe sneller hij weer het leiderschap aan jullie overlaat :-)

Grenzen en duidelijkheid zijn altijd goed, maar dit hoeven niet per se hoge eisen te zijn. Misschien kunnen jullie juist even de 'eisen' iets lager houden, zodat hij de regels kan volgen zonder dat er al te veel stress/dwang voor nodig is. Succes is beter voor zijn zelfvertrouwen en doordat er minder spanning bij komt krijgt hij ook weer meer vertrouwen in jullie.

Bijvoorbeeld: Stel dat hij normaal altijd netjes naast moet lopen zonder te trekken, dan kun je nu proberen of hij tijdens het lopen even naar je kijkt als je zijn naam roept. (Dus het trekken en niet naast lopen compleet negeren en alleen belonen wanneer hij naar je kijkt als je hem roept) Gaat dit goed dan een stapje verder door stil te blijven staan, hem te roepen en te belonen als hij naar je toekomt. Als dit een paar dagen goed gaat, dan terwijl je loopt hem naast je roepen en dan belonen als dit 1 of 2 pasjes lukt. En zo verder opbouwen.

(Bovenstaande is maar een voorbeeld, misschien kun je zelf meer situaties vinden waarin je je hondje zonder te veel spanning kleine successen kan laten behalen en zo opbouwen)

Nare situaties met bezoek zou ik in de eerste plaats zoveel mogelijk voorkomen. Misschien kun je hem met iets lekkers of een kong op een eigen plekje leggen waardoor hij geen last heeft van het bezoek. (Het bezoek hem dan ook laten negeren natuurlijk!) Als dit nog te ver is, dan is er misschien een andere kamer/ruimte waarin hij met iets lekkers kan blijven als er bezoek komt? (Het lekkers is voor hem als ontspanning en tegelijk geeft het een positieve ervaring aan het bezoek.)
Ook dit gewoon heel langzaam opbouwen.

Veel succes
Gr. Alexandra

Volgende forumvraag: buitenkennel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^