Senna is er helemaal klaar voor!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam


Het is niet toegestaan om vragen en klachten over de (uitvoering van) visie, beleid en de regels
provocerend naar voren te brengen op het forum.

Neem in dat geval contact op met het moderatorteam.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Senna is er helemaal klaar voor!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel BoogyBoogybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Boogy

nou missy ik ben van plan om 88 nestjes door Senna te laten krijgen en dat in 1 jaar tijd! pfff ik word hier zo moe van. Ja hoe kan ik het idd al over een volgend nestje hebben. Als je de moeite had genomen om terug te lezen had je gezien dat het eventuele volgende nestje zelfs op totale reservering zal gaan en niet meer op vooruit plannen!

Daarbij komt ook dit is al eerder gezegd alle honden zijn begonnen met kruisingen, anders hadden we nu alleen maar wolven. En dat menig rashonden zo ongezond zijn als het maar zijn kan hebben meerdere deskundigen reeds uitvoerig verklaard maar als ik jou moet geloven zijn deze mensen te dom om hun eigen schoenveters te strikken! Ik begin me nu af te vragen wat jouw beroep is; geneticus?

Sorry hoor voor deze flauwe reactie maar bij zulke opmerkingen kan ik toch bijna niet meer serieus reageren.

honden page profiel BoogyBoogybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Boogy

dank je wel yvonne! :-D

honden page profiel kaykay 3 doggies

honden foto van kay

Ik ben niet op voorbaat tegen of voor.
Maar er rijst mij toch wel een vraag.
Als je zoveel testen doet om maar even wat te zeggen.
Dan loopt het bedrag wat je voor de pups moet gaan krijgen toch ook al enorm in de cijfers?

En hoe kan het dat die Reu MAG dekken?
Als mijn reu een stamboomloze zou dekken zou hier volgens mij een boete of iets op volgen.
Tenminste als de reu ook voor de rasvereniging ter beschikking staat.

Zijn gewoon vragen uit nieuwsgierigheid.

honden page profiel BoogyBoogybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Boogy

@ andor; idd ik maak er totaal geen winst op er moet zelfs dik geld bij want ik vraag bij lange na niet het geld wat er voor stamboomhonden gevraagd wordt ondanks de testen. Maar ik doe het dan ook niet voor het geld. Ik heb ook vier honden in huis, gewoon zonder enige reden, kost ook bakken geld. Onze Diesel is bijv. wel een stamboomhond (berner) met meer dan genoeg aangeboren afwijkingen zou geen jaar oud mogen worden ze wordt in februari 7 jaar. Ook dit kost bakken geld maar ja je houd van ze en doet er alles aan.

Wat betreft de reu; die vragen over boete etc. kan ik je niet beantwoorden. Geen idee namelijk. Ik weet niet of de reu ook dekt via de rasvereniging. Wat ik weet is welk karakter er in de reu zit dat het een stamboom reu is en dat hij hd & Ed vrij is, zes jaar is tot op heden kern gezond. Meerdere nestjes heeft gehad allemaal kerngezond geen ds enz.

Dank je voor de interesse, groetjes!

honden page profiel Janet & BoxersJanet & Boxersgoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Janet & Boxers

" @ Janet & mijn boxers & mechels;

Het is grappig om te lezen dat je juist mijn stuk neerbuigend vindt. Tot nu toe zijn alle negatieve meningen op dit topic niets anders dan meningen die niet gebaseerd zijn op feiten. En feiten over rashonden die vaak doodziek op de wereld komen worden gebagatelliseerd, door dezelfde mensen. Het is erg jammer dat je wederom alleen maar conclusies trekt zonder vragen te stellen. Je zegt dat Bos niet zomaar deze testen kan doen terwijl jullie erkende fokkers bakken geld betalen. Nu vraag ik mij allereerst af waar het bij jou dan om draait. Om de testen die goed uitgevoerd zijn of wie er het meest voor betaald heeft? Bijzondere redenering. Maar om je uit je droomwereld te helpen. Bos heeft bij Senna alleen maar het lichamelijke onderzoek gedaan en bloed geprikt. Ik ga ervan uit dat je het met mij eens moet zijn dat hij daartoe meer dan gekwalificeerd is. Het bloed is zelfs niet door hem onderzocht maar keurig naar het lab gestuurd voor een zo nauwkeurig mogelijke uitslag. HD & ED Fotoâ??s zijn gemaakt in een daarvoor gespecialiseerde kliniek, namelijk Dierenkliniek Hellendoorn. Het enige verschil is dat Senna idd geen stamboomhond is en dus dat ik Bos bereid heb gevonden om hierbij een verklaring te schrijven. Het schijfje waar de fotoâ??s op staan staat keurig het logo op van Dierenkliniek Hellendoorn en zal ook aan de pup kopers meegegeven worden. Daarnaast is dit ook na te gaan bij hen. Deze fotoâ??s verschillen niets van fotoâ??s van stamboomhonden. Het enige verschil is dat ze het bij mij niet naar de Raad v. beheer konden opsturen. En helaas is dit geen kwestie van schuld of geld. Het pra oogonderzoek is uitgevoerd in dezelfde kliniek waar 1 keer per maand een specialist komt uit dierenkliniek De Wagenrenk. Hierbij moet ik nogmaals aanmerken dat wanneer ik met stamboom zou fokken enkel de HD & ED verplicht zouden zijn. Dus hoe je erbij komt dat ik â??even door een â??gewoneâ??dierenarts een fotootje laat trekkenâ??, ik heb werkelijk geen idee. Hetgeen ik tot nu toe aan onderzoeken heb gedaan is meer dan menig stamboomhonden fokkers doen.

Ook heb ik geen idee hoe je erbij komt dat wij geen pup houden. Ook hierover hebben we goed nagedacht. Natuurlijk willen wij deze â??lijnâ?? erin houden. Dus dat betekend dat wij uit deze combinatie een pup zullen houden. Niet uit dit nest omdat wij nu al vier honden hebben. De reden dat Senna nu al wel een nestje krijgt is haar leeftijd. Ze is nu ruim drie en ik wil niet tot het uiterste wachten om haar haar eerste nest te laten krijgen. Dus ook dit gebeurd niet ondoordacht.


"

Meningen niet gebaseerd op feiten??????welke feiten dan???
De testen zijn niet officieel hoe je het ook wilt opleuken, en testen die een rasvereniging als voorwaarde stelt om te mogen fokken zijn natuurlijk een wassen neus is, ieder serieuze fokker weet dat er binnen de rassen veel meer afwijkingen voorkomen dan de rasvereniging verplicht stelt en die hoef je dan maar niet te doen????? bij de berners komen meerder afwijkingen voor dan waarop jij ze hebt laten "nakijken", dit ook bij de ridgebacks.

En bevindingen die er tijdens HD uitslagen volgens de DA worden gesteld wijken mij nu net iets te vaak af dan die door de Hirschfeldstichting, nee niet de Raad van Beheer, feit is en blijft dat het geen officiële tests zijn en deze als zodanig dus ook niet gelezen mogen worden.
En conclusies zonder vragen???? ik heb er tal gesteld maar nog niet een antwoord mogen ontvangen.........zo ook de veronderstelling van het zelf aanhouden van een pup, meerder keren gevraagd, dan schrijf je hoe ik er bij kom en vervolgens zeg je zelf dat je er uit dit nest niet eens zelf een aanhoud, dus daarin heb ik klaarblijkelijk wel gedacht, hoewel ik die gedachten nog niet eens had uitgesproken, maar wat is dan de zin om dit nest te fokken??????voor een ander dus, omdat het karakter zo fijn is?

Ik uit een droomwereld komen, wie is er nu degene die in een droomwereld leeft?????? een avontuur voor Senna, en in dit geval dan ook nog eens om een ander te plezieren????? en niet eens jezelf??

Nu vraag ik mij allereerst af waar het bij jou dan om draait. Om de testen die goed uitgevoerd zijn of wie er het meest voor betaald heeft? Bijzondere redenering.

Het gaat mij niet om het geld van de testen, het gaat mij om de juistheid en de waarde van de testen, en zoals al eerder gezegd als het dan zo makkelijk is kunnen wij toch ook gewoon naar een DA om een fotootje te laten trekken, want dit is een stuk goedkoper dan.....en er is niemand die het ons deze testen verplicht stelt hoor zelfs de RvB niet, maar wij nemen het fokken serieus en doen daarom de officiële testen, die alleen door de officiële mensen beoordeeld mogen worden.

Nogmaals ik gun je de ervaring van harte en hoop oprecht dat het 100% goed uitpakt, maar voor mij zijn jouw beweegredenen een droomwereld.

Komt nog eens bij dat het juist meestal de mensen met ervaring zijn die vragen waarom jij dit zo wilt doen, en niet eens op ongepaste wijze maar gewoon fatsoenlijk en jij noemt dat dan mensen die binnen de rashonden alles bagatelliseren????
dat is een vreemde veronderstelling als je het mij vraagt.


O-) O-) O-)

honden page profiel BoogyBoogybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Boogy

Weet je Janet, alles is al meerdere keren gezegd niet alleen door mij maar ook door anderen, jij wilt toch alleen zien wat in jouw straatje past, daar kan geen argument tegenop!

honden page profiel Janet & BoxersJanet & Boxersgoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Janet & Boxers

" Weet je Janet, alles is al meerdere keren gezegd niet alleen door mij maar ook door anderen, jij wilt toch alleen zien wat in jouw straatje past, daar kan geen argument tegenop!

"


Niet wat in mijn straatje past, waarom zou het überhaupt in mijn straatje moeten passen, ik maak niet de regels, ik bepaal niet de testen.
die zijn er al geruime tijd...en niet voor niets O-)

honden page profiel BoogyBoogybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Boogy

Wat ik zeg daar kan geen argument tegenop!

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van cia v.d. heijden


Als je op het sterretje achter je naam klikt zie je staan "bijna goed gekeurde fokker" !!

Daar heb ik ondertussen al antwoord op gekregen van iemand van het moderator team wat je zelf ook kunt lezen in je topic dus vraag me af waarom je me erop aanvalt. Gewoon een vraag van mijn kant.

Je kunt ook duidelijk lezen dat ik het hier met Janet eens ben dus waarom zou ik alles voor je moeten herhalen.
Om dan te vergelijking te trekken met een kind van een basisschool vind ik helemaal sprakeloos.... Duidelijk dat je van mij een antwoord verwacht wat je toch niet krijgt.

Hoelanger je verhalen worden om het netjes te brengen is het in mijn ogen nog steeds vermeerderen van een kruising. Niets meer en niets minder.

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

"
Als je op het sterretje achter je naam klikt zie je staan "bijna goed gekeurde fokker" !!

Daar heb ik ondertussen al antwoord op gekregen van iemand van het moderator team wat je zelf ook kunt lezen in je topic dus vraag me af waarom je me erop aanvalt. Gewoon een vraag van mijn kant.

Je kunt ook duidelijk lezen dat ik het hier met Janet eens ben dus waarom zou ik alles voor je moeten herhalen.
Om dan te vergelijking te trekken met een kind van een basisschool vind ik helemaal sprakeloos.... Duidelijk dat je van mij een antwoord verwacht wat je toch niet krijgt.

Hoelanger je verhalen worden om het netjes te brengen is het in mijn ogen nog steeds vermeerderen van een kruising. Niets meer en niets minder.
"


eens.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

@ Cia en Miora: even voor alle duidelijkheid.... als ik het goed lees zijn jullie, om het simpel te stellen, tegen iedere fok met een kruising.... of het nou op een verantwoorde wijze, met tests etc, gebeurt of niet? Zodra er dus sprake is van fokken met een kruising is het per definitie "vermeerderen"?

is dit jullie standpunt?

Prima hoor, als dat zo is... ieder zijn eigen mening.... maar ik wil dit wel graag even duidelijk hebben... dat jullie posts niet zozeer persoonlijk op Senna gericht zijn, maar op een ieder die met een kruising fokt....

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

" @ Cia en Miora: even voor alle duidelijkheid.... als ik het goed lees zijn jullie, om het simpel te stellen, tegen iedere fok met een kruising.... of het nou op een verantwoorde wijze, met tests etc, gebeurt of niet? Zodra er dus sprake is van fokken met een kruising is het per definitie "vermeerderen"?

is dit jullie standpunt?

Prima hoor, als dat zo is... ieder zijn eigen mening.... maar ik wil dit wel graag even duidelijk hebben... dat jullie posts niet zozeer persoonlijk op Senna gericht zijn, maar op een ieder die met een kruising fokt....

"


Inderdaad.
en voor jehet er bij haalt, enkelemaanden geleden was ik daar idd nog niet tegen.
Maar ik ehb me er nuu in verdiept, en ik vind dat kruisingnestjes puur vermeerderen zijn, tenzij je het doet voor nieuw bloed, gezondheid van de hond, uit liefde voor het ras en met verstand van watje doet. BV om een hopeloos verloren ras als de cavalier te redden. Maar dan niet door eender wie, en eender welke hond (welke meerwaarde heeft berner bij een ridgeback????)

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara

Ik ga proberen te reageren zonder meteen onaardig te doen.
Ik heb het topic doorgelezen, ergens wordt gezegd dat je dit nest wil fokken om het ras te verbeteren "gezonder"te maken.
Mijn vraag: hoe verbeter je een ras door met een hond zonder stamboom te fokken?
Vervolgens lees ik ergens "wij willen deze lijn voortzetten"
Mijn vraag: welke lijn wil je nu precies voort gaan zetten?
Naar mijn idee is er namelijk geen lijn aangezien je en hond zonder stamboom hebt dus ook niet direct kunt achterhalen wat er in de lijnen zit.

Ik vraag me werkelijk af wat je wil bereiken met dit nest?
Ik heb hier ook een stamboomloze Border Collie zitten helemaal gezond, super lieve hond, kan het met alle andere honden goed vinden is een perfecte schapendrjver, doet het leuk in de sport.
Nu kan ik hem laten testen op alles HD, ED, Ogen enz.. en hij blijkt gezond te zijn.
Is dat dan een rede om hem dan te gebruiken voor de fok het is tenslotte de ideale hond?

Kun je eens duidelijk uitleggen wat je nu precies wil bereiken met het fokken van dit nest en een eventueel volgend nest dus wat je doel hiermee is?
Heb je met alle testen en onderzoeken rekening gehouden met het feit dat veel erfelijke gebreken vaak een generatie overslaan?

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Ik sluit me aan bij Tamara.

Om een ras te verbeteren door er een ander ras (en dus niet zozeer een kruising) doorheen te fokken, heb je ontzettend veel kennis nodig. Dan moet je echt álles tot in de kleinste puntjes hebben bekeken, want je kunt je dan eigenlijk geen fouten veroorloven. Ik denk dat je met de goede instelling fokt en ik gun je dat nestje ook, maar ik vraag me af of wat je wil bereiken in jouw geval wel haalbaar is.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Ik heb eigenlijk ook een vraag....
wat is de reden dat je deze reu hebt gekozen??
Wat heeft deze beter dan vele andere gezonden ridgebacks??
Ik vraag me af hoe je dan een reu uit kiest ;-)
Want op uiterlijk denk ik niet...??

Ik zie dat Senna best stijl is in de achterhand....de vaderhond idem...

honden page profiel Janet & BoxersJanet & Boxersgoedgekeurde fokker

honden foto van Janet & Boxers

@ Cabasja, ik weet dat deze vraag niet aan mij gericht is ;-), maar denk wel een antwoord te hebben......

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

" @ Cabasja, ik weet dat deze vraag niet aan mij gericht is ;-), maar denk wel een antwoord te hebben...... "


Nee niet echt maar vertel?

Ik las wel karakter en er zit ene stamboom bij(schijnbaar toch belangrijk O-) ) en dat hij tot nu kerngezond is.
Maar ik denk dat dit vele honden zijn...goed karakter,gezond en een stamboom

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

http://dierenrecht.nl/campagnes/rashonden/

Wanneer u op de bovenstaande link klikt wordt u doorverwezen naar de pagina van de organisatie Dier en Recht. Op deze site zijn links te vinden naar artikelen welke betrekking hebben op het willens en wetens doorfokken met zieke rashonden en dan toch nog een stamboom verkrijgen!


Wil even op je links terugkomen....
Wat heeft nu een stamboom met een ongezonden hond te maken...?
Ook niet rashodnen worden gewoon op de wereld gezet ondats dat ze zo ongezond zijn!!
Je wilt je eigen nu goed praten...terwijl jij toch ook zo nodig een reu MET STAMBOOM wilt gebuiken.
Bah wordt hier misselijk van :'(

Jij wilt lekker ff invegen koop hier een hond want rashonden zijn ziek!! maar wel lekker zo'n ongeonden rashond willen gebruiken,ppff had dan pietje op de hoek genomen en daar de HD en ED testen van laten doen O-)

honden page profiel Janet & BoxersJanet & Boxersgoedgekeurde fokker

honden foto van Janet & Boxers

" waarom zegt iedereen toch altijd dat een kruising niets bijdraagt.. hebben jullie wel enig idee hoeveel rassen kruisingen zijn van andere rassen.. en dus juist waren voor de verbetering van rassen!!
ik vind een kruising helemaal niet erg wanneer je voor alle testen zorgt voor beide rassen enz..

"


Hebben jullie enig idee hoe lang het heeft geduurd om tot een bepaald ras te gaan komen????????door er kruisingen in te fokken kwamen er ook andere problemen die daarna weer uitgefokt diende te worden.

het wordt wel heel makkelijk neergezet hier, maar zo makkelijk is het bij lange na niet.......

En met de testen zou ik ook d=geen problemen, mits die van dezelfde waarde zijn als de officiële testen, en dat zijn ze dus niet.

honden page profiel Gabby & Zelda & MuisGabby & Zelda & Muis

honden foto van Gabby & Zelda & Muis

Ik reageer niet vaak maar wat wordt ik triest van veel van deze reacties zeg.
Voor diegene die het willen ontkennen en alleen maar rashonden "echte" honden vinden met zo
ongeveer het alleenrecht om te leven als hond; er zijn waanzinnig veel kruisingen waar mensen gek op zijn en die het prima doen. Er zijn rashonden en kruisingen die problemen hebben, er is nooit bewezen dat kruisingen slechter zijn. Ik ben half Frans, dus ook een soort bastaard, ben ik nu ook fout dan ? Ik zou alleen maar deze topicstartster toejuichen omdat ze erg veel moeite doet om testen te doen, er goed over na te denken over alles wat bij een nestje komt kijken en er liefde in te steken. Ik heb alleen maar bastaarden gehad en zal nooit een rashond aanschaffen (gewoon persoonlijke keus) en als ik zo'n fokker zou hebben als Senna's baasje zou ik dolgelukkig zijn.
Veel succes met alles en veel geluk met je prachtige hond !

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Ik zeg nergens dat een kruising slechter is.
Ik vind het top dat de ts alle onderzoeken doet.
Alleen de TS gooit het erop(zoals je op haat site meerdere keren kunt lezen) dat de rashond zo ziek is en dat haar gezonde honden veel beter zijn....
Dus of je testen met een rashond doet of met een kruising maakt niks uit want ene kruising is dan toch beter...ze zet er een link neer....ze haalt RvB aan...
Maar toch vind ze het dan nodig om een ECHTE rashond te moeten gebruiken....ergens kan ik het niet volgen...

honden page profiel Ramona, BenjiRamona, Benji

honden foto van Ramona, Benji

Het is ook nooit goed!!!!
Het maakt niet uit of ze het goed doen of niet. Als ze ergens niet mee eens zijn gaan ze in de aanval en stampen diegene waarvan ze vinden dat ze ongelijk hebben hard de grond in.
Waar is de respect voor elkaar!?

Ze laat Senna niet zo maar dekken, ze heeft testen gedaan en een goede dek reu gevonden.
En als Senna nou geschikt is zonder enige problemen, nou perfect toch.

Ik heb vaak genoeg gehoord dat ze stamboom fokten + allerlei testen maar dat het gedrag en karakter van de moeder/vader hond bij lange na niet zo lief waren.
Dat is toch ook niet verantwoordelijk fokken? ^ Of is dat wel PERFECT!!??? Omdat ze beide een stamboom hebben en testen hebben gehad.

@ Baasje van Senna,

JIJ weet wat het beste is en JIJ weet hoe je hond is.
Als ik jou was zou ik me niet op die negatieve mensen richten, laat ze maar.
Ik ben benieuwd hoe het allemaal verder gaat en zal zeker het topic in de gaten houden.

Doggylover (Gast)

Ik heb je site gelezen! Ziet er goed uit, hopelijk komt er een prachtig nestje met pups uit.

Wellicht zullen de meeste stamboomfokker het wel niet goed vinden wat jij doet, maar je hebt er al zoveel werk in gestoken , ik vind het persoonlijk wel verantwoord en daarnaast heb je al pupkopers... dus dat Missy het een verkapte vorm van broodfok noemt vind ik wel heel ver gaan...

er wordt nog wel eens vergeten dat er een heleboel rashonden zijn , die vroeger uit kruisingen zijn ontstaan.. bv de bullmastiff.. is een rashond maar wel uit een kruising ontstaan..

Ik zou zeggen toy toy toy!

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Op zich heb ik totaal geen problemen met dit nestje, kruising of niet. Zolang de honden gezond zijn is het voor mij prima. Maar ik hoop wel dat deze puppies goed terecht gaan komen en daar ook wordt voor gezorgd, want ik zou ze niet graag in een asiel zien terechtkomen ! Dat gebeurt immers al te dikwijls, want pups zijn aanvankelijk zo lief, maar eens groot of toch meer werk dan gedacht, vinden ze het wat minder...

En nogmaals, met kruisingen heb ik geen probleem :-D Senna is trouwens een prachthond !!

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

@Marie-Rose & Tibootje: zoals eerder vermeld heeft Senna al 6 nieuwe baasjes voor de pups... en een verkoopcontract waarin heel duidelijk wordt afgesproken dat eventuele herplaatsingen via Senna moeten lopen... en een boete clausule van een aanzienlijk bedrag mocht Senna er ooit achterkomen dat een van haar pups in het asiel terecht is gekomen.... dit verkoopcontract is ook al doorgenomen met de nieuwe baasjes, en die gaan ermee akkoord... dus ook op dit gebied heeft Senna haar huiswerk gedaan....

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

"

Zoals jij verteld gaat dit helemaal niet!!
Ten eerste moet je niet vergeten dat er hier ook vele nederlanders op het forum zitten en dat wij nederlanders dus never nooit een stamboom kunnen aanvragen!!
In belgie is dit wel het geval....heeft niks met 5 x U lopen te maken heeft niks met ene rasvereniging te maken.
Maar je moet je inderdaad inschrijven op een show en dan 2 x een zg halen dan kom je in aanmerking voor de KISH(ofzoiets)....
Ik vind dit allemaal krom...waarom denken jullie dat in belgie de broodfok nog steeds zo'n probleem is.... bij de stamboom hodnen moet er maar DNA en shows gelopen worden...maar andersom mag je wel een broodfok hond of een kruising die veel op het ras lijkt in gaan zetten in de stamboomfokkerij.
Overigens...is het niet dat je dan een stamboom krijgt dit is pas bij de 3de generatie met het roze papiertje fokken,dan pas kom je in aanmerking voor de stamboom "


Je hebt het over de KUSH, maar vraag me af of je het allemaal héél erg goed hebt nagelezen allemaal... Nadat de hond 5x U heeft gehaald krijgt hij een rose papier en dit is GEEN stamboom...pas als na enkele generaties (en hier gaan jaren over) de honden deze resultaten halen en perfect gezond zijn en de nodige testen heeft ondergaan, kunnen ze aanspraak maken op een stamboom. En dit gaat niet over kruisingen dit gaat om honden die bijvoorbeeld uit een nest komen van 1 ouder met stamboom en de andere ook raszuiver maar zonder stamboom! Ze gaan hier niet zo licht over als jij laat uitschijnen!!!
En de Belgen zomaar beschuldigen van grote broodfokkers te zijn...kijk eens op marktplaats O-)

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

"

Je hebt het over de KUSH, maar vraag me af of je het allemaal héél erg goed hebt nagelezen allemaal... Nadat de hond 5x U heeft gehaald krijgt hij een rose papier en dit is GEEN stamboom...pas als na enkele generaties (en hier gaan jaren over) de honden deze resultaten halen en perfect gezond zijn en de nodige testen heeft ondergaan, kunnen ze aanspraak maken op een stamboom. En dit gaat niet over kruisingen dit gaat om honden die bijvoorbeeld uit een nest komen van 1 ouder met stamboom en de andere ook raszuiver maar zonder stamboom! Ze gaan hier niet zo licht over als jij laat uitschijnen!!!
En de Belgen zomaar beschuldigen van grote broodfokkers te zijn...kijk eens op marktplaats O-) "


Nee ik bedoel geen KUSH,maar ook geen KISH hihih maar het is de RISH...ach 1 lettertje fout ;-)
Maar goed het gaat wel om een ZG en geen U...
Lees hier... http://www.srsh.be/documents/doc_nl/2011/RISH%20form%20NL%202011%2006%2001.pdf

Ik heb miss iets vergeten want het is inderdaad na zoveel generatatie dat je pas een stamboom krijgt.
En marktplaats....er staan veel fokkers uit belgie daarop hoor ;-)
Maar maakt niet uit,want ik vind het ergens krom dat juist in belgie moet men als fokker min een G gehaald hebben beide ouders moeten DNA testen doen terwijl als je denkt het niet te doen,om 1 of andere reden...dan kun je toch weer ene stamboom aanvragen uiteindelijk....en jaren ja 3 generaties...dat duurt niet zo heel lang hoor ;-)

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

"

Ik heb miss iets vergeten want het is inderdaad na zoveel generatatie dat je pas een stamboom krijgt.
En marktplaats....er staan veel fokkers uit belgie daarop hoor ;-)
Maar maakt niet uit,want ik vind het ergens krom dat juist in belgie moet men als fokker min een G gehaald hebben beide ouders moeten DNA testen doen terwijl als je denkt het niet te doen,om 1 of andere reden...dan kun je toch weer ene stamboom aanvragen uiteindelijk....en jaren ja 3 generaties...dat duurt niet zo heel lang hoor ;-) "

Maar ze krijgen niet meteen een stamboom van de losh hoor! en er is een verschil tussen losh en de alsh stambomen...

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

ON TOPIC

Vriendelijk verzoek om on topic te blijven. Off topic gesprekken kunnen voortgezet worden via PB.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Senna is er helemaal klaar voor!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: wormkuur diaree & voer?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^