Senna is er helemaal klaar voor!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz 1 doggies

honden foto van Miora,pebbles en quiz

de reu is getest hoor, staat op de website. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Senna is er helemaal klaar voor!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Janet & BoxersJanet & Boxersgoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Janet & Boxers

Dan zou je dus alle testen moeten doen voor de ridgeback, alswel voor de berner nou dat wordt dan een heeeeeeel duur nestje, en zijn nou niet de 2 rassen die ik met elkaar zou willen kruisen, maar goed dat is mijn mening, feit blijft dat er toch meerdere zaken zijn die niet zo maar even vergeten moeten worden, zoals de sinus bij de ridgeback die met de genen van de berner behoorlijk versterkt zouden kunnen worden.
Kan ik weet het hoeft niet, maar wat is er in dit geval dan een rasverbetering??????????
En hou je er zelf ook een van aan?
Ik heb sowieso problemen met fokken zonder doel.......

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Ik zal wel blond zijn, maar hoe weten jullie dat de reu een berner is??

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko 3 doggies

honden foto van Anne met Ike en Jacko

" Ik zal wel blond zijn, maar hoe weten jullie dat de reu een berner is?? "


Reu is 100% RR vermoed ik en de mama is kruising met berner...

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko 3 doggies

honden foto van Anne met Ike en Jacko

" de reu is getest hoor, staat op de website. :-) "


Heb ik dus overgekeken O-)
Als Senna nu ook HD/ED getest is, voor een senne belangrijk, dan heb ik ni veel meer te zeggen...

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

"

Reu is 100% RR vermoed ik en de mama is kruising met berner...
"


Ahaaa, ik kon er al niets over vinden, jullie gaan er van uit, maat het staat niet vermeld hier?
Ben benieuwd, ga dit topic zeker volgen :-D

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko 3 doggies

honden foto van Anne met Ike en Jacko

Dit is dus de site https://www.sites.google.com/site/sennaonzerhodesianridgeback/
En heb dus ook de testen gezien!
PROFICIAT!!!!!!

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

" Je had al een afspraak gemaakt voor het progesteron te prikken voor de teef loops is?
"


Ze schreef dat ze het verzet had omdat de teef nog niet loops is.

Er kan heel wat gezegd worden, maar de teef is wel getest en pupkopers zijn er al terwijl de teef nog loops moet worden..

Er word wel nagedacht over de puppen en ziektes e.d

Er zijn mensen zat die denken:" Wat leuk een nestje..".

Maar die denken niet verder na..

Ik denk dat menig mens hier nog wat van kan leren..

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van het Moderatorteam

" Waarom?? is toch een forum?
Daar horen vragen en discussies toch?
Ga je iedereen die deze vraag heeft een berichtje sturen ;-)
Daarbij...als jij toch een goede reden hebt en de testen zijn oke mag je daar toch trots op zijn ;-) "


Cabasja, het valt ons op dat je al een aantal dagen als gast reageert. Wij vroegen ons af of je problemen hebt met inloggen van je profiel?

honden page profiel u-will-b-in-my-heartu-will-b-in-my-heart 3 doggies

honden foto van u-will-b-in-my-heart

Gefeliciteerd met alle positieve uitslagen van je testen op Senna! Daar mag je hardstikke trots op zijn!
De reu is een Rhodasian Ridgeback 100% met stamboom zover ik weet en Senna's baasje kennende zal ze niet voor een reu gaan die niet uitgebreid getest is ;-) !

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Zoals op de site te lezen is zijn beide honden volledig getest.... :-)

Je kunt het wel of niet eens zijn met kruisingen.... maar deze fokker is wel een school voorbeeld van hoe het wel kan... een verantwoorde fok met een kruising....

We lezen hier op HP vaak genoeg verhalen van mensen die juist op zoek zijn naar een kruising.... dit topic laat zien dat als je goed genoeg zoekt, er ook fokkers van kruisingen zijn die het wel goed doen.... je moet alleen wel heel goed zoeken!

Ik wens Senna en haar baasje heel veel succes.... en ben heel benieuwd naar de verhalen :-)

honden page profiel BoogyBoogybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Boogy

Wow dat was het eerste wat ik dacht toen ik weer inlogde! Dit zowel positief als negatief. Laat ik maar even positief beginnen; Allereerst voor de mensen die de moeite hebben genomen om mijn site te bekijken: bedankt hiervoor en fijn dat jullie begrijpen wat mijn doelstellingen zijn!

Voor diegenen die alleen maar negatief hebben gereageerd en het allemaal niet lijken te begrijpen (eigenlijk is het overbodig omdat dit antwoord al door menig anderen is gegeven maar toch even mijn eigen reactie);
Senna is een kruising Rhodesian Ridgeback x Berner Sennen. Gelukkig heeft Senna het getroffen en heeft de gezondheid van een Rhodesian en 80% karakter van een Rhodesian. 20% Van het karakter is terug te voeren naar een Berner. Dit zijn de “goede” 20%. Senna is dus qua karakter een Rhodesian met een vleugje Berner. Haar jachtinstinct is prima aanwezig en haar neus ook alleen is ze makkelijker onder controle te houden. Ze rent op een vogel af en als wij haar terug roepen komt ze direct terug helemaal trots. Ze is zelfstandig, waaks waar nodig maar een ontzettende knuffelkont. Agressie komt niet in haar woordenboek voor. Ze is nu ruim 3 en tot nu toe hebben wij geen hond ontmoet waarmee ze niet door 1 deur kan. Laatst bijvoorbeeld kwamen wij een Husky tegen waarvan de eigenaar zei dat ze niet met andere honden kon. Senna liep los want was een losloopgebied. Weliswaar niet zo slim van de eigenaar van de Husky maar toch. Senna liep erop af, merkte direct dat dit geen hondje was waar ze enthousiast mee kon spelen bleef respectvol op afstand en liet vervolgens deze hond met rust. Nog een voorbeeld. Wij hebben thuis ook een “herplaatser” (die is blijven hangen en nu 100% bij ons hoort). Gaia is met 3 weken bij haar moeder weggehaald wist niet wat spelen was, haar motto was aanvallen is de beste verdediging. Kon dus absoluut niet samen spelen met bijv. 1 bal. Senna is stukje bij beetje aan het werk gegaan met Gaia en heeft ervoor gezorgd dat Gaia nu niet alleen met Senna maar met al onze honden ( in totaal vier) samen met 1 bal kan spelen zonder dat er bloed vergoten wordt.

Dit alles maakt alleen al dat Senna een toevoeging is voor haar SOORT. Hond dus. Echter, als dit het enige was waren wij nooit met haar gaan fokken. Wij hebben niet alleen het verplichte gedaan maar meer aan testen. Alle uitslagen (behalve de gedragstest, probleem ligt door ziekte bij de GT helaas maar dat verslag volgt hopelijk gauw op mijn site) zijn te lezen op “mijn” site. Dus naast haar geweldige karakter is Senna medisch gezien (zover mogelijk) op en top gezond en heeft ze geluk gehad dat ze niet het negatieve heeft meegekregen van een Berner.

Daarnaast zijn wij ook nog eens zeer secuur met de toekomstige eigenaren. We hebben er meer dan 1 afgewezen. Niet iedereen is geschikt voor een hond, helaas. Ondertussen zijn er al 6 pups gereserveerd. Dit waren er al 8 maar helaas hebben wij besloten tijdens de kennismaking dat er 2 niet de situatie hadden om een pup groot te brengen, tenminste nu niet. Het volgende nestje zal waarschijnlijk helemaal op reservering gaan en zullen wij niet vooraf plannen (ervan uitgaande dat alles prima zal verlopen deze keer en dat Senna er plezier in heeft).

Wat de reu betreft; is inderdaad een volbloed Rhodesian met stamboom alsmede verplichte tests. Hierbij komt dat de reu net 6 is geworden. Zelfs hiernaar is door ons gekeken. Zodat het geen jonkie meer zou zijn en eventuele ziektes aan bod waren gekomen. Zeker erfelijke afwijkingen.

Dus ben ik aan het vermeerderen (vind het sowieso een raar woord)? Naar mijn mening niet. Naar mijn mening voeg ik iets toe aan het soort, namelijk; HOND! In de hoop dat mensen jaren plezier mogen gaan hebben van haar pups.

Hierbij komt nog eens dat wij het allemaal goed vinden dat Hondenpage een strenge selectie hanteert voor fokkers en pas met hun goedkeuring er topics geopend mogen worden, alles is dus bij mij ook gecontroleerd en goedgevonden!

Voor mensen die nu nog alleen naar commentaar willen leveren, a.u.b. ga je commentaar ergens anders leveren en oordeel eerst eens over jezelf in plaats van te trachten anderen de grond in te trappen. Voor de lieve hondenbezitters die verder hebben gekeken dan dat deze vooroordelen gaan, ik hoop dat jullie nog veel plezier zullen beleven met het lezen van het verdere “avontuur” van Senna!

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

super zeg! ik ben erg benieuwd naar de pups van senna straks!! maar we zullen nog even geduld moeten hebben :-D

honden page profiel BoogyBoogybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Boogy

@ judith ja idd helaas wel ze is nog steeds niet erg bloederig haha Ik kijk haar nu aan en ze ligt zo ongeveer in de kachel met die lekkere kwabben wangen over de grond, wij maar kletsten maar mijn meissie is zich nergens bewust van :-D

honden page profiel ChickaChicka 3 doggies

honden foto van Chicka

Hallo Senna

Spannendddddddddd ik ga je topic volgen ;-)

Veel succes :-D

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Ik heb even je website bekeken en zo te zien weet je goed waar je mee bezig bent. :-)
Het zou mijn keuze niet zijn om een dergelijke combi te maken; maar in ons geval zou het ook nooit goedgekeurd worden door de club als een rastypische reu een kruising zou dekken, dus dat ligt ook weer anders.

Maar ik wil jullie heel veel geluk toewensen voor de komende periode, met hopelijk een prachtig en gezond nest. :-D

honden page profiel Janet & BoxersJanet & Boxersgoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Janet & Boxers

"
Voor mensen die nu nog alleen naar commentaar willen leveren, a.u.b. ga je commentaar ergens anders leveren en oordeel eerst eens over jezelf in plaats van te trachten anderen de grond in te trappen. Voor de lieve hondenbezitters die verder hebben gekeken dan dat deze vooroordelen gaan, ik hoop dat jullie nog veel plezier zullen beleven met het lezen van het verdere â??avontuurâ?? van Senna!
"


Ik vind persoonlijk dit nogal neerbuigend om eerlijk te zijn, natuurlijk kun je commentaar verwachten jij bent het tenslotte die dit besloten heeft.
Iedereen is verantwoordelijk voor zijn genomen keuzes, dus zal ook moeten kunnen accepteren dat niet iedereen deze doelstelling begrijpt.

Misschien zijn het geen vooroordelen, maar meer ervaringen die menig fokker onder ons hier op het forum heeft opgedaan.

En om uitleg vragen en om een motivatie, dat heeft toch niets te maken met in de grond trappen, mensen vragen dat kan en dat mag.
Hoe jij je antwoorden geeft is ook je goed recht, maar ben nu nog steeds benieuwd, hou je er zelf ook een pup uit?
En weet jij toevallig of de vaderhond al eens pups heeft gegeven met een sinus?

Ik hoop dat jij ook nog veel plezier mag beleven aan jouw avontuur, want voor de moederhond kun je dit toch niet echt zo noemen....
Echt dat meen ik oprecht, want het mogen krijgen van een nest is voor een fokker een geweldig avontuur maar kan soms ook een hele andere wending nemen, en dat moet je ook beseffen, en iedereen mag hierover natuurlijk een eigen mening hebben.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

"

Ik hoop dat jij ook nog veel plezier mag beleven aan jouw avontuur, want voor de moederhond kun je dit toch niet echt zo noemen....
Echt dat meen ik oprecht, want het mogen krijgen van een nest is voor een fokker een geweldig avontuur maar kan soms ook een hele andere wending nemen, en dat moet je ook beseffen, en iedereen mag hierover natuurlijk een eigen mening hebben. "


maar dit geldt toch voor iedere fokker? Of je nou binnen het ras fokt of een kruising? De fokker beslist toch?

honden page profiel Janet & BoxersJanet & Boxersgoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Janet & Boxers

"

maar dit geldt toch voor iedere fokker? Of je nou binnen het ras fokt of een kruising? De fokker beslist toch? "


Ja absoluut geldt dit voor iedere fokker, maar dat wil niet automatisch zeggen dat je daardoor de doelstelling hoeft te begrijpen.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van cia v.d. heijden


Ik ben het helemaal eens met Janet.

Hoe vervelend het ook klinkt het is in mijn ogen een kruising en er wordt inderdaad vermeerdert. Mijn mening.

Kan iemand alsnog het "bijna goedgekeurde fokker" ook even uitleggen?

honden page profiel Janet & BoxersJanet & Boxersgoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Janet & Boxers

En sorry hoor....maar die testen zijn in mijn ogen geen testen, iedereen die hier op het forum zegt dat de dierenarts de hond gezond heeft verklaard krijgt een bak ellende over zich heen.
Maar hoe zijn deze tests dan anders? ook een verklaring van een dierenarts, en niets anders dan dat.

Wij (rasfokkers) betalen bakken met geld voor officiële testen, maar kunnen dan ook gewoon even een fotootje laten trekken bij de DA en klaar, zo werkt het dus niet in mijn ogen......

En met alle respect, de testen heb je laten uitvoeren bij Robert Bos, een hele goede dierenarts, ik kwam er jaren, en kom er nu weer, maar HD en ED is niet zijn specialisme dan zou je minstens een beoordeling moeten hebben van een orthopedische dierenarts.

Ik persoonlijk vind dat als je voor een kruising kiest hier dan wel beperkingen aan zitten zoals het niet fokken, en dan alleen om karakter?
weet je hoeveel honden met een super karakter er nog op zoek zijn naar baasjes?
En fokken doe je vind ik alleen als je van plan bent voor jezelf een verbetering te fokken, dat er meerdere pups in een nest zitten en je die niet allemaal kunt houden, ja dat spreekt voor zich, maar als je zelf al niet de intentie hebt om er zelf wat van te houden.....waarom dan fokken?
Mijn visie, mijn mening, maar die mag ook gegeven vind ik O-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Succes straks en ik blijf hetvolgen en dat er maar mooie pups komen. :-)

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Cabasja

"

toch is het mogelijk. :-)
je contacteert de rasvereniging en schrijft je in met de vermelding dat je show loopt voor je roze papieren. ken iemand die dit gedaan heeft met z'n shiba inu. Met dezze is het echter niet gelukt omdat de tanden niet helemaal juist stonden. ze zijn echt heel steng als je op deze manier show loopt. :-) "


Zoals jij verteld gaat dit helemaal niet!!
Ten eerste moet je niet vergeten dat er hier ook vele nederlanders op het forum zitten en dat wij nederlanders dus never nooit een stamboom kunnen aanvragen!!
In belgie is dit wel het geval....heeft niks met 5 x U lopen te maken heeft niks met ene rasvereniging te maken.
Maar je moet je inderdaad inschrijven op een show en dan 2 x een zg halen dan kom je in aanmerking voor de KISH(ofzoiets)....
Ik vind dit allemaal krom...waarom denken jullie dat in belgie de broodfok nog steeds zo'n probleem is.... bij de stamboom hodnen moet er maar DNA en shows gelopen worden...maar andersom mag je wel een broodfok hond of een kruising die veel op het ras lijkt in gaan zetten in de stamboomfokkerij.
Overigens...is het niet dat je dan een stamboom krijgt dit is pas bij de 3de generatie met het roze papiertje fokken,dan pas kom je in aanmerking voor de stamboom

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 1 doggies

honden foto van Cabasja

" waarom zegt iedereen toch altijd dat een kruising niets bijdraagt.. hebben jullie wel enig idee hoeveel rassen kruisingen zijn van andere rassen.. en dus juist waren voor de verbetering van rassen!!
ik vind een kruising helemaal niet erg wanneer je voor alle testen zorgt voor beide rassen enz..

"


Nee inderdaad!!

Maar om ene ridgeback die relatief gezond is nu te gana kruisen met een berner wat een zwaar ziek ras is.
Ja je kunt de berner testen op HD en ED en oogafwijkingen,maar weten jullie hoeveel kanker er in dat ras voorkomt.
De berner gaat bijna altijd dood aan kanker!!
Hier staat het ras om bekend en hier is niet op te tetsen....
Dus schiet mij maar lek....waarom in godsnaam een kruising met een berner??

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Sorry van mijn laatste reactie...ik zie dat het helemaal niet een berner is....oepsie O-)

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

"

Cabasja, het valt ons op dat je al een aantal dagen als gast reageert. Wij vroegen ons af of je problemen hebt met inloggen van je profiel?
"

Nee ik heb 5 dgn ziek op bed gelgen en ben met mijn telefoon on line geweest...maar i'm back ;-)

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?


@Cia
Op HP ben je verantwoord fokker (of bijna) wanneer je op verantwoorde wijze een nestje puppies op de wereld zet.
Leeftijd ouderdieren
Minimaal 24 maanden voor reu en teef
Teef maximaal 4 jaar voor het eerste nest
Maximaal 6 jaar laatste nest

Testen
De testen die door de rasverening verplicht gesteld worden
daarnaast voor kleine rassen verplicht syri en PL test
grote rassen verplicht HD en ED testen
Voor kruisingen geldt;
De testen die door de rasvereniging van ieder ras waaruit de kruising bestaat verplicht worden gesteld

Leefomgeving
Moeder en pups leven in huis, niet in kennels, schuren etc
Pups vertrekken op de leeftijd van minimaal 8 weken naar hun nieuwe baasje

Dit is zoals de HP regels zijn omtrent het fokker keurmerk
Aspirant fokker is nieuw voor degene die nog kort meeschrijven op hp maar die al wel aan de regels voldoen.

De TS voldoet aan deze regels, beide ouderdieren zijn getest volgens de eisen die de rasvereniging stelt en zelfs nog meer.
Dus ook al gaat het hier om een kruising heeft de TS als nog recht om als verantwoord fokker aangezien te worden op HP.

Het perfecte voorbeeld dat je ook met een kruising op verantwoorde wijze puppies op de wereld kan brengen ipv alleen maar even de hond van de buren erop.

honden page profiel BoogyBoogybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Boogy

@ Janet & mijn boxers & mechels;

Het is grappig om te lezen dat je juist mijn stuk neerbuigend vindt. Tot nu toe zijn alle negatieve meningen op dit topic niets anders dan meningen die niet gebaseerd zijn op feiten. En feiten over rashonden die vaak doodziek op de wereld komen worden gebagatelliseerd, door dezelfde mensen. Het is erg jammer dat je wederom alleen maar conclusies trekt zonder vragen te stellen. Je zegt dat Bos niet zomaar deze testen kan doen terwijl jullie erkende fokkers bakken geld betalen. Nu vraag ik mij allereerst af waar het bij jou dan om draait. Om de testen die goed uitgevoerd zijn of wie er het meest voor betaald heeft? Bijzondere redenering. Maar om je uit je droomwereld te helpen. Bos heeft bij Senna alleen maar het lichamelijke onderzoek gedaan en bloed geprikt. Ik ga ervan uit dat je het met mij eens moet zijn dat hij daartoe meer dan gekwalificeerd is. Het bloed is zelfs niet door hem onderzocht maar keurig naar het lab gestuurd voor een zo nauwkeurig mogelijke uitslag. HD & ED Foto’s zijn gemaakt in een daarvoor gespecialiseerde kliniek, namelijk Dierenkliniek Hellendoorn. Het enige verschil is dat Senna idd geen stamboomhond is en dus dat ik Bos bereid heb gevonden om hierbij een verklaring te schrijven. Het schijfje waar de foto’s op staan staat keurig het logo op van Dierenkliniek Hellendoorn en zal ook aan de pup kopers meegegeven worden. Daarnaast is dit ook na te gaan bij hen. Deze foto’s verschillen niets van foto’s van stamboomhonden. Het enige verschil is dat ze het bij mij niet naar de Raad v. beheer konden opsturen. En helaas is dit geen kwestie van schuld of geld. Het pra oogonderzoek is uitgevoerd in dezelfde kliniek waar 1 keer per maand een specialist komt uit dierenkliniek De Wagenrenk. Hierbij moet ik nogmaals aanmerken dat wanneer ik met stamboom zou fokken enkel de HD & ED verplicht zouden zijn. Dus hoe je erbij komt dat ik “even door een “gewone”dierenarts een fotootje laat trekken”, ik heb werkelijk geen idee. Hetgeen ik tot nu toe aan onderzoeken heb gedaan is meer dan menig stamboomhonden fokkers doen.

Ook heb ik geen idee hoe je erbij komt dat wij geen pup houden. Ook hierover hebben we goed nagedacht. Natuurlijk willen wij deze “lijn” erin houden. Dus dat betekend dat wij uit deze combinatie een pup zullen houden. Niet uit dit nest omdat wij nu al vier honden hebben. De reden dat Senna nu al wel een nestje krijgt is haar leeftijd. Ze is nu ruim drie en ik wil niet tot het uiterste wachten om haar haar eerste nest te laten krijgen. Dus ook dit gebeurd niet ondoordacht.

@ Cia v.d. heijden: ook jij blijft bij al dit soort topics enkel vermeerderen roepen. Maakt niet uit hoe gedegen de argumenten van anderen zijn. Jij hebt jouw mening en wijkt hier niet vanaf. Dit is prima maar doe mij een plezier (en waarschijnlijk ook anderen) en beargumenteer je mening eens een keer. Ik doe ook mijn best om uit te leggen dat ik het geen vermeerderen vind en waarom dat mijn mening is. Puur iets roepen zonder 1 argument dat doen kinderen op de basisschool, je weet wel, zo van “ik vind jou stom”. Vrij logische beredenering als je 8 jaar bent maar van een volwassen vrouw verwacht ik toch echt iets meer motivatie. Je blijft elke keer terugkomen op “bijna goedgekeurde fokker” ik weet niet hoe je hierbij komt. Ik heb e.e.a. teruggelezen maar kan er niet achter komen waar je dit vandaan hebt. In ieder geval net van mij. Dus als je hier een antwoord op wilt zou je dan a.u.b. zo vriendelijk willen zijn om dit uit te leggen?

Voor iedereen die leuke en lieve berichtjes heeft achtergelaten, dank jullie wel hiervoor. Tot nu toe weinig nieuws aan het front. Senna is nog niet loops wel lopen de andere twee (van de vier) allerlei bijzondere bewegingen in de lucht te maken ;-), dus ik zit erop te wachten dat ik de eerste druppels kan verwachten.

honden page profiel MissyMissy 1 doggies

honden foto van Missy

TS heeft het al over het volgende nest na deze.......... hoeveel nesten gaat Senna uiteindelijk krijgen dan?
Eerst was er spraken van een eenmalig nestje, nu gaat TS al uit van meerdere nesten.

Jammer dat HP zo reclame maken voor een verkapte vorm van broodfok toestaat.

Ik zou als pupkoper liever voor een stamboomhond (Rhodiesian Ridgeback) gaan waar ik meer over het voorgeslacht aan de weet kon komen. Maar dat is persoonlijk natuurlijk.
Het idee dat je het ras zou kunnen verbeteren door kruisingen te fokken is onzin natuurlijk. Kruisingen hebben met het ras niets te maken.

Ik vind vermeerderen met kruisingen ook niet nodig. Er zijn al genoeg rasloze honden op de wereld hoor. :'(

honden page profiel yvonneyvonne 3 doggies

honden foto van yvonne

Wauw, ik heb je site helemaal doorgelezen. Echt leuk om te zien hoe goed jullie alles doen! Ik wens jullie een heel mooi nest pups!! :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Senna is er helemaal klaar voor!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: wormkuur diaree & voer?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^