Tapijt krabben

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Lilian en JoepLilian en Joep

honden foto van Lilian en Joep

Joep begint de laatste week steeds vaker heel hard aan verschillende tapijten in huis te krabben. Ik heb geen idee wat hij dan aan het doen is, wie wel?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tapijt krabben" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik weet niet wat het bij Joep betekend maar Lola deed dit ook in het begin dat ze bij ons was. Ook likte ze vaak obsessief. Een uiting van stress was het bij haar. Kan het zijn dat Joep last van stress heeft?

Het kan natuurlijk ook een andere oorzaak hebben, jeuk, hormonen, frustratie?

Denk dat er iets meer informatie nodig is.

honden page profiel Lilian en JoepLilian en Joep

honden foto van Lilian en Joep

Ik heb geen idee wat het betekent. We zijn net naar training geweest vanavond. Daarvoor hebben we 45 minuten gelopen en hij ligt nu lekker voor de houtkachel. Maar soms begint hij dat zomaar te doen, even later gaat hij gewoon liggen. Ik heb bij mijn vorige hond vaak gezien dat hij vaak krabte na het plassen. Maar joep plast niet in huis, dus ik snap niet wat hij dan doet. Hij gaat ook door, nadat ik heb gezegd van nee, terwijl hij daar anders altijd naar luistert.

honden page profiel ..

honden foto van .

hier doen ze dat vaak als ze overprikkelt zijn, Bij Gaya weet ik dan dat ik te ver ben gegaan en tijd voor een slaapje. Dusty doet dit ook als hij echt moe is en valt meestal nadat ik hem heb afgeleid op een ander plekje vredig in slaap

honden page profiel silke & woody silke & woody

honden foto van silke & woody

woody doet dat ook maar dan om zijn bot te verstoppen :-D

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

hmmm kan het misschien iets te maken hebben met de kruising? twee 'apporterende' werklustige rassen, ik denk dat die zich een beetje verveelt en naar werk "zoekt" ...

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Geen idee wat het betekend, bij mij thuis geen tapijt maar zijn we bij mijn tante zit hun neus eraan vast geplakt en blijven ze krabben en doen.
Ik zeg altijd voor de gein maargoed dat ik geen tapijt heb want dan had ik binnen 1 week geen tapijt meer over.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Doet hij dat vooral al hij buiten nat is geweest??

Mila doet dan ook vaak 'maf',tikkie wild,soms ook net iets te veel plakzand tussen die tenen,het lijkt wel of het dan extra jeukt.Ze doet dan ook bokkensprongen,springt in haar mand,op alle kleedjes die ze tot haar beschikking heeft,om vervolgens dan toch maar te gaan liggen en die poten goed uit te likken.

Of bedoel je echt graaf actie's?

honden page profiel Pumba@PebblesPumba@Pebbles

honden foto van Pumba@Pebbles

Je zegt dat hij daarna gaat liggen? Mijn honden deden het allemaal het kan gewoon zijn dat hij zijn slaapkuil "graaft". Dat noemen ze "een leger maken". In de natuur graven honden eerst een kuil voordat ze gaan liggen en dat zit er zo ingebakken (instinctief) dat ze dat in huis ook doen. Er ontstaat natuurlijk helemaal geen kuil maar dat kun je ze niet vertellen. Mijn reu is er soms wel 5 minuten zoet mee, draait dan nog wat en gaat dan met een diepe zucht in zijn "kuil" liggen.

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

" Je zegt dat hij daarna gaat liggen? Mijn honden deden het allemaal het kan gewoon zijn dat hij zijn slaapkuil "graaft". Dat noemen ze "een leger maken". In de natuur graven honden eerst een kuil voordat ze gaan liggen en dat zit er zo ingebakken (instinctief) dat ze dat in huis ook doen. Er ontstaat natuurlijk helemaal geen kuil maar dat kun je ze niet vertellen. Mijn reu is er soms wel 5 minuten zoet mee, draait dan nog wat en gaat dan met een diepe zucht in zijn "kuil" liggen. "


Wat bekend! Sam doet dit altijd 's avonds: wij zijn al boven, Sam gaat naar de voordeur op de mat liggen. En maar krabben... Gaat inderdaad zo'n vijf minuten door en ploft neer om lekker te gaan slapen. Had dit zelf niet kunnen bedenken, dus thanks Pumba!

honden page profiel stephaniestephanie

honden foto van stephanie

Ja dat doet Diva en Quincy ook!
Quincy pakt zelfs de deken met haar tanden op om hem goed te leggen :-D
En dan weer ''graven" ze is er soms gewoon van aan het hijgen!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tapijt krabben" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Puppywandeling Limburg
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^