American Bully

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hoe niet dezelfde honden een ast komt rechtstreeks van een apbt...Straffer nog de eerste ingeschreven ast was een pitbull

 

 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

 

" Een apbt en ast zijn toch dezelfde honden van achtergrond dus hoe kan je enkel uit die 2 een bully krijgen? "

 

Ja en nee. De APBT is ondertussen wel een heel andere hond als de AST, aangezien de apbt nog een functie uitoefent en de AST is de show variant van de apbt was.

 

Niet alleen in uiterlijk, maar zeer zeker in werkvermogen verschillen ze dag en nacht.

 

De bully was ooit bedoeld als werkhond voor de jacht op zwaarder game (wild zwijn bv), maar bleek al heel snel niet functioneel te zijn, juist door het inkruisen van diverse rassen met de apbt, bleek dat werklust als sneeuw voor de zon te verdwijnen. Wat er in den begin ingekruist is, is niet duidelijk, maar om zwaardere honden te krijgen moet je denken aan AST, AM.Bulldog, old english Bulldog, mastino en ga zo maar door. Wat er nu allemaal inzit is een raadsel, er word bij DNA testen zelf Chihuahua DNA gevonden in bully's in NL, dus zeg het maar.....

 

 

Anoniem (Gast)

Ja dat ze nu verschillen klopt maar genetisch hebben ze zeer veel gemeen dus

 

Trouwens ken ast die het met gemak tegen apbt zouden kunnen opnemen en daar totaal niet voor onderdoen niet alle ast wegen +24kg

 

Dus hoe je het draait of keert kruis je een ast met een apbt heb je genetisch gewoon dezelfde hond waar bij de ene meer op show is gefokt geweest en de andere op werklust maar van oorsprong is het dezelfde hond.

 

dus hoe kun je uit die 2 een pure bully krijgen?die bully krijg je toch maar enkel door er iets anders bij te kruisen ze noemen het dan bully voor mij is dat gewoon een bastaard.

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker


 
dus hoe kun je uit die 2 een pure bully krijgen?die bully krijg je toch maar enkel door er iets anders bij te kruisen ze noemen het dan bully voor mij is dat gewoon een bastaard. "

 Heel erg kort door de bocht, lol...

Het is een ras waar men 25 jaar geleden is mee begonnen door te selecteren op een meer 'Bullyer' type te willen fokken in lichaam en geest.

1. De Zwitserse herderhond en de Oud Duitse herdershond zijn ook anders als de standaard Duitse Herder als dezelfde basis. In uiterlijk en in karakter. Dus nee, niet van 'het zelfde'.

2.Zoals al eerder is gezegd, zijn bovendien hierbij nog bulldog achtige honden ingekruisd====>Resultaat; Een hond die nog wat  uiterlijke kenmerken bezit van de Staff/Pit doch voornamelijk qua aard, heel anders in elkaar zit

honden page profiel Karin BakkerKarin Bakker

honden foto van Karin Bakker

" Zag dat je bij de engelse stafford ook al 4 types hebt en met de rednose stafford erbij 5  Staan ze gelijk met de american bully volgens de abkc  hihi lol http://www.hondenpage.com/hondenforum/95729/hoe-zwaar-is-jou-pup?--engelse-stafford.php 
 
Mick je ras gaat de zelfde kant op als de bully ,werk aan de winkel  lol "

 Klopt niet meer...de 'extreme' word niet meer ingeschreven in het ABKC register. Terecht ook, er ontstonden te veel gezondheidsproblemen door dit variant( gewricht, deformiteiten o.a).Een bully behoort in vorm hond, te overdrijven maar niet dat dit leid tot gezondheidsproblemen zo is de mening van de 'founder'van de ABKC Dave Wilson (Razors Edge)

Je hebt nu; Pocket, Standard/classic, en XL( Ik heb een XL)

Tamara (Gast)

Ik heb een american bully van bijna drie . Hele rustige hond , super lief !! Ik heb verschillende oppas adressen i.v.m werk !! En die vinden hem ook zo makkelijk !! Een hond met een laag energie nivo.

soraya (Gast)

Hoi Emma,

ik heb een american Bully teefje van net een jaar oud. Echt een super lief aanhankelijk, spontane hond. Echt een hond die gefocused is in het pleasen van zijn baasje. Lief voor kinderen een perfecte gezinshond!

Solo (Gast)

Ik heb een American Bully xl van 3 jaar oud (reutje ongecastreerd). niet zo een kortpotige, maar een hond die perfect in proportie is. lief naar alles en iedereen en mega gezond.

Kwa gezondheid inderdaad als pup laten testen en kijk zijn stamboom even goed na.

Het enige minpuntje aan deze honden is hun uithoudingsvermogen. die is er namelijk niet, tenzij ze kunnen afkoelen. een balletje uit het water ophalen houdt hij uren vol, maar naast de fiets lopen moet je niet willen met ze. 2 km max en dan ff rusten. Het voordeel hiervan is dat ze rustig zijn in huis en ze mits ze even kunnen rennen genoeg hebben aan een wandeling van 20minuten om vervolgens in huis in slaap te vallen.

Overall zijn het hele stabiele zelfverzekerde honden die prima door een consequente beginnende hondeneigenaar  gehouden kan worden. ze zijn enorm sterk en je hebt dus wel een baas nodig die deze kracht kan evenaren. (als vrouw van 50kg zou ik even goed nadenken) Het is dan namelijk in de opvoeding wel een gevecht, maar als je hem eenmaal onder appel hebt luisteren ze vrijwel altijd en zullen ze je als dit nodig is beschermen met hun leven. Ze Zullen het gevecht vrijwel nooit beginnen, maar zullen ook niet wijken.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" Ik heb een American Bully xl
 
maar een hond die perfect in proportie is
 
Het enige minpuntje aan deze honden is hun uithoudingsvermogen

 

Tot zo ver het perfect in proportie zijn....

pagina 4 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^