snel medelijden, hebben jullie dat ook?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

Hai allemaal,

Mijn pup pakt steeds mn katoenen zakdoekjes. (ook papier enzo)
Soms laat hij wel los als ik dat zeg maar soms ook niet dus dan pak ik meestal gewoon rustig datgene uit zn bekkie. Op de een of andere manier vind hij zakdoekjes erg lekker hahaha. Hij heeft er al 2 opgegeten. En komt er aan de andere kant weer uit pff hahaha.

Maar nu had hij er ook 1 weggesneakt en wou ik het ook uit zn bekkie pakken maar hij wou meteen zn bekkie weer snel dichtdoen (is natuurlijk zoo lekker haha) en toen zat mn vinger er een beetje tussen dus toen zei ik wat harder LOS als anders en pakte het toen en liet hem even op zn plek af liggen, toen hij op wou staan ( ik nog even niet blij vanwege mn vinger) zei dat hij moest blijven liggen en dat deed hij ook. Eventjes later riep ik hem bij me en met wat aarzeling kwam hij en toen ben ik hem weer gaan aaien en was het weer goed.
Oh en mn vinger is verder nog heel hoor haha.

Maar dan heb ik dus zo snel al een soort van spijt gevoel dat ik een soort bozig werd. Ik ben ook bijna nooit boos eigenlijk dus heb dan echt snel medelijden, hij kijkt dan zo zielig en blijft dan zo braaf liggen. Tis zo´n schatje. En dan was ik ook weer niet heel boos ofzow gewoon bozig van LOS ipv los op een rustige manier als je snapt wat ik bedoel.

Oh en als ik er niet ben leg ik het doekje(s) weg maar hij pakt het gewoonn in het voorbij lopen zo van de bank haha hij wordt groot hahaha.
Hebben jullie dit ook wel dat je snel medelijde heb? Of ben ik overdreven?
Nog tips het anders aan te pakken?

grtz again.



Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "snel medelijden, hebben jullie dat ook?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ilseilse 3 doggies

honden foto van ilse

ik heb geen medelijden met mijn hond.....als hij het verdient op straf te krijgen, krijgt hij het ook, bij mij is dat een time out in de bench met deurtje dicht voor 10 min, daarna doe ik het deurtje weer open zonder wat tegen hem te zeggen, en als hij er uit komt, roep ik hem, komt hij bij me, en dan is alles weer vergeten en vergeven en gaan we weer lekker door met de dag........wat dat betreft zijn het net kinderen, die bestraf je ook als ze iets doen wat niet mag, ga je ook niet medelijdend doen, omdat je ze naar hun kamer stuurt.

geef ze een vinger en ze pakken de hele hand...zowel hond als kind.

en hoe je het aan zou moeten pakken, ja ik weet het niet, miss maar niet in die zielige oogjes gaan kijken.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Nee, heb ik nooit last van gehad omdat ik nooit straf gaf..Meeste straf kan je voorkomen door zelf het een en ander aan te passen. Zoals in jouw geval; Geen zakdoekjes laten rond slingeren;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

medelijden ? nee wel bezorgd, maar geen medelijden. is ook niet nodig dat ik dat heb met bamse.
ben heel eerlijk, bamse is nimmer ondeugend, wel ondernemend, waar ik dan weer bij denk, jee wat een verstandige hond heb ik. :-D

jouw hond plaagt jou, met de zakdoekjes, ze weet dat dat niet mag, ze probeert je uit. :-D

honden page profiel WeylynWeylynbijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Weylyn

ik heb ook geen medelijden nee.
Zeker in jou verhaal ook totaal niet nodig. Je heb hem op het moment meteen straf gegeven en dan is dat duidelijk. Na zelf ook weer afgekoeld te zijn heb je hem bij je gehaald en ff geaaid dus ook totaal niet nodig om medelijden te hebben. Hoort gewoon bij het leer proces

honden page profiel Laura & LilaLaura & Lila 3 doggies

honden foto van Laura & Lila

Jouw hond en mijn hond zouden ZO goed overeen komen! Lila pakt elke zakdoek/keukenrol/handdoek die ze kan vinden. En inderdaad vooral zakdoeken zijn zo ontzettend lekker (verscheuren is dubbele fun!). Ik probeer steeds alles weg te leggen, maar heel soms vergeet ik het wel eens en dan vloek ik meer op mezelf dan op de hond (: Lila doet dit inderdaad om te plagen, haar staart waait dan zo trots heen en weer: kijk eens wat ik heb, nana! :p Medelijden heb ik niet, maar ik geef toe, soms kunnen die lieve puppy ogen je inderdaad wel eens doen toegeven O-)

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

Tnx voor de reacties.

Ok dus het kan dan toch zijn dat ie me uitprobeerd?
Hij is 5 en halve maand nu.
Misschien denk ik nog te veel hij moet het nog leren.. ook al weet hij het zeer w.s. wel haha.
Klein boefje maar ben zoo gek op hem ben echt niet graag bozig tegen hem. Ook niet heel vaak nodig gelukkig.
En als hij dan ook zo braaf en zielig blijft liggen dan denk ik oooh je ben ook zo´n schatje hahaha maar misschien issie wel wat aan het testen dan?

nja grtzzz

Anoniem (Gast)

Medelijden hoef je daar echt niet mee te hebben hoor, je hebt het goed aangepakt.
Laat de hond als hij jou pijn doet dit vooral weten door een harde AUW!!

@ Ilse: Staf (zoals jij het noemt een time out) in de bench zou ik juist afraden.
De bench moet de fijnste, veiligste plek van je hond zijn. Als je deze gebruikt om te staffen, ga je dat niet bevorderen. Als je dan toch wilt 'straffen' gebruik dan iets anders!
Als je het niet wilt aannemen, laat het dan een tip zijn voor mensen die ook met bench training bezig zijn!

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

haha Laura wat grappig dat de jouwe dat ook doet!
Wat boevig eigenlijk he! Ook ergens wel weer grappig hahahah.
Maar jij word dan nooit bozig op je hondje? Op het moment dan als ze het te pakken heeft?
Hij heeft t vaak echt opeens heel snel te pakken en gaat dan op zn kleedje liggen sabbelen en dan zsm doorslikken vooral alssie merkt dat ik t merk volgens mij, lijkt soms zo hahaha weeni zeker.
Maar soms merk je t bijna niet, loopt langs de bank en zie dan dat ie wat heeft.
haha njaaaa misschien wordt hij bijna puber? hoe oud is jou hondje?
Tis wat jonge hondjes opvoeden zeker voor de eerste keer.

grtz

honden page profiel Laura & LilaLaura & Lila 3 doggies

honden foto van Laura & Lila

Lila is nu een dikke 6 maanden, dus inderdaad pubergedrag. Hondjes opvoeden, tis zeker wat! Maar soms zo grappig, gisteren was ze in de lucht aan het happen om de smeltende sneeuw op te vangen :p
Echt boos zal ik niet worden, maar ik heb al één keer gehad dat ze drie dingen na elkaar (echt in hetzelfde kwartier) had gepikt en dan had ik toch wel zoiets van grrrr, laat LOS verdorie! xD Bij handdoeken negeer ik het eigenlijk (geef haar geen aandacht, laat haar maar doen) & binnen de 2 min. kijkt ze er niet meer naar en dan neem ik hem weg zonder dat ze het ziet. Nu merk ik dat ze daardoor bijna nooit meer een handdoek pakt. Maar die zakdoeken, das een ramp -> verscheuren, erop sabbelen, en idd. soms inslikken. Daarom kan je dat ook niet negeren natuurlijk (: Der zit dus maar één ding op, alles echt neurotisch uit de kant leggen :-D en zoals je zegt, is puber gedrag, zal wel minderen!

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

hahaha jaa tis ook heel leuk he zo´n jong beessie!
Tis ook vooral veel genieten en ze groeien zoo snel he!

grtz moet zo werken hihi

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

Heb je niet een oud handdoekje of een T shirt kan je hond leuk mee spelen.
Blijf er wel altijd bij.

honden page profiel S en ZS en Z 3 doggies

honden foto van S en Z

Nee medelijden heb ik niet.Met dat gevoel help je je hond ook niet hoe goed je het ook bedoelt.Honden onderling hebben ook geen medelijden met elkaar.Medelijden is dan ook puur een menselijke emotie.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Medelijden heb ik niet wel medeleven, daarom wordt mijn hond niet gestraft, ik ga ervanuit dat ik de fouten maak. In jouw voorbeeld zou ik degene zijn die zo dom was mijn vinger in haar mond te doen dus eigen schuld dat ik wat voel. ;-)

Voorkom liever dat je pup zakdoekjes kan pakken, een pup moet de wereld verkennen en wij moeten daarbij helpen door hem niet in situaties te laten komen die hij in onze ogen niet mag. En als je daarbij te laat bent, ga je in dit geval ruilen, het zakdoekje tegen iets anders, een lekkertje een speeltje oid.

Hieronder nog een leuke link over puppies en opgroeien

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

ok tnxxx!

@ Irene dat kan ik wel is proberen idd.

@dobry ok dank je!

honden page profiel Mimi Mimi 2 doggies

honden foto van Mimi

In dit geval zou ik voor mijzelf geen medelijden voelen,ik straf mijn hond niet,, zou wel bij mezelf denken: tja had ik het op moeten ruimen.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

als hij iets doet wat je niet wilt, moet je dat gewoon duidelijk maken.

soms doet mijn hond iets wat ik niet wil, maar later kijkt hij me zo zielig aan, dan vertroetel ik hem maar gewoon... hij gaat helemaal op zijn rug liggen enzo ;-)

honden page profiel Elsbeth en MokeElsbeth en Moke 3 doggies

honden foto van Elsbeth en Moke

heej,
Ik ken je gevoel wel hoor, ik heb dan niet echt medelijden maar voel me wel eens een beetje schuldig. Ik ben jammer genoeg niet zo perfect als sommigen hier, soms maak ik een fout door iets te streng te zijn. Gebeurd soms ook bij mijn kinderen. Gelukkig gaat het meestal goed. Voor de paar keren dat het even niet lukt is er bij mijn kinderen een sorry en een knuffel. Bij onze hond is het een dikke knuffel. Jah ik kan het mooier maken dan het is maar volgens mij doet iedereen toch wel eens wat waarvan je achteraf denkt aj dat had ik anders moeten doen... maar ik leer er elke keer weer van, gelukkig vind Moke me nog steeds heel lief en komt hij nog altijd bij mij als hij zich onzeker voelt en houden mijn kinderen ook nog steeds van me!

honden page profiel Elsbeth en MokeElsbeth en Moke 3 doggies

honden foto van Elsbeth en Moke

oja... hier ook zo'n zakdoekjes liefhebber haha... zodra hij de kans krijgt;-)... heb dan ook vaak wel erg lol om hem hoe hij me kan ontwijken en hoe trots hij is als hij het weer eens voor elkaar gekregen heeft...

honden page profiel Pumba@PebblesPumba@Pebbles 3 doggies

honden foto van Pumba@Pebbles

Honden onderling kennen geen medelijden. Zij maken direct en onmiskenbaar aan elkaar duidelijk wat wel en niet is toegestaan. De gestrafte hond zal daarop reageren met een verzoeningsgebaar en dan is het conflict ook meteen over. Zoals jij het doet is dus eigenlijk heel honds!

Honden in benches of kamers opsluiten voor straf heeft geen enkel nut t.a.v. de hond. Misschien voor de mens misschien om even rust te hebben maar als straf is het absolute onzin. De hond begrijpt totaal niet waarom hij in de bench werd opgesloten en zal nooit de link leggen tussen opsluiting en hetgeen hij fout deed. Elke zgn. schuldbewuste blik of schuldig gedrag van de hond wanneer een "foutje" pas later ontdekt wordt, heeft niets te maken met de fout maar is een reactie op jouw houding en boosheid. Bijv. wanneer een hond gesloopt heeft tijdens jouw afwezigheid. Het heeft dan dus geen zin meer om nog boos te worden. (dit even ter illustratie)

Dus....direct corrigeren bij fout gedrag en een minuut later is alles weer goed!(zouden wij mensen ook eens moeten doen)

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

@ elsbeth

Mooi gesproken hihi.

@ pumba

Zelf heb ik niet eens een bench hihi.
Ok dus misschien was het dan goed genoeg wat ik deed.
Ik twijfel altijd veel hihi.
tnx,

grtz

honden page profiel Esther&Tibbe Esther&Tibbe 3 doggies

honden foto van Esther&Tibbe

Tibbe haalt zelfs de zakdoekjes uit m'n broekzak haha maar gelukkig eet hij ze niet op..
Nee hoor ik heb nooit medelijden of een schuldgevoel, hij moet toch weten wanneer iets niet mag. Als ik gewoon zeg; nee tibbe dan weet hij dat het niet mag maar hij krijgt er geen trauma van
;-)

honden page profiel celineceline 3 doggies

honden foto van celine

Kenai is ook zo'n goeie dief! :-D
In het begin steelde ze ook overal zakdoeken vandaan en tijdens het wandelen pikte ze die van op de grond ook op!
Ik corrigeerde haar telkens, en nu doet ze het niet meer.
Enkel thuis komt ze wel nog eens met een zakdoek af, waarvan we zelf niet weten waar ze die van haalt :p
Maar we corrigeren haar gewoon en dan lukt het beter ;-)
En zorg ook dat dat je geen zakdoeken laat rondslingeren :-D

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland 3 doggies

honden foto van Gina Heuvelsland

Heel herkenbaar. Ik weet dat het niet hoort, maar ik vind mijn hond ook wel eens zielig. Bijv. ik ben bezig achter de computer of met het huishouden en hij pakt een speeltje en duwt met zijn neus tegen mijn been aan. Duidelijk: hij wilt spelen. In het begin ging er elke keer op in omdat ik dat gebaar zo grappig vond, totdat ze op de cursus zeiden dat jij bepaalt wanneer er gespeeld wordt en niet de hond. En ook dat de hond op die manier nooit leert zichzelf te vermaken (dat probleem heeft Quincy dus ook). Dus nu negeer ik hem volkomen als hij dat doet en hij blijft proberen totdat hij afdruipt en ga liggen met zielige oogjes. En dat vind ik zielig :'( . Ik probeer ook geen oogcontact te maken (wat moeilijk is) want zodra ik dat doe, komt hij kwispelend op me afgerend, zo van ja toch nog even een spelletje. ;-)

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

ja ken het ! O-)

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

@ gina

hahah moest wel even lachen hoor.
Snap t wel ja! Dat zijn dingen die echt moeilijk zijn te negeren enzo mijne doet altijd aandacht vragen en dan geeft hij altijd pootjes elke keer die poten erbij hahaha is ook zo verleidelijk.
Wat zijn ze eigenlijk grappige boefjes en weten goed duidelijk te maken als ze iets willen.
Wat de mijne ook goed kan is oost indisch doof zijn!
Dan gaat hij (op boerderij van mn ouders) poep eten van zichzelf of zn zusje ofzow en dan kan ik roepen of stampen of kloppen ergens tegen aan maar die reageert totaal niet! want goh wat moet die poep toch wel heel lekker zijn!
ALs ik er naartoe loop en zeg NEE! dan pas gaat hij op zij.
Oh Oh Oh hahaha

grtzzz

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland 3 doggies

honden foto van Gina Heuvelsland

Ja Anja, wat zijn het toch voor deugnieten, :-) .
Quincy heeft het ook aan zijn oren als het hem uitkomt. Vandaag ook weer, we kwamen terug van het wandelen, wilt hij spelen. Ik zeg nee en loop weg, Haalt hij al zijn speeltjes uit zijn doos en komt bij me zeuren, ik reageer niet. Dan pakt hij een kluifje en laat dit keihard vallen op het laminaat. Ik komt eraan gerend vanwege die herrie en de buren onder me. Ik pak het kluifje op en gooit het in de doos. Daar rent hij achter aan en pakt het kluifje uit de doos en springt op de bank op en gaat kluiven. Daar ben ik dus mooi weer ingetrapt, uiteindelijk nog wat spelletjes gedaan en daarna heeft ie lekker lang geslapen op de bank, heel relaxed met zijn pootjes in de lucht en zo vind ik hem nog het liefst :-D

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

hahahaha ja echt super die verhalen haha.
Lief he als ze slapen O-) mijne ligt ook vaak op zn rug te slapen zooo schattig!
maar alssie wakker is ook hoor hihi.
Ze laten je wel vaak genieten de ondeugdjes.
Eigenlijk best slim je er in te laten trappen mmet zn speeltjes enzo haha

grtz

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "snel medelijden, hebben jullie dat ook?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: waarheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^